Nu är allt på plats! :)

dsc00283 (MMS)

Nu är allt på plats! :)


Mörbultad

Usch, idag är jag inte vän med min kropp... Förstår inte varför jag inte kan röra på mig utan att få ont. Medan man är igång och gör någonting går det bra, men så fort musklerna blir kalla igen blir det inte bra. Jag kan dock glädja mig över min träningsvärk i magen - det är bra värk! :)

Nu ska jag ta en dusch, jag hoppas att det finns varmvatten nu. Det var som bortblåst när jag kom hem från stallet, och nu vill jag inte ha tröjan med Wilmer-dreggel på längre...

Efter duschen lastar vi ena fyrhjulingen och åker in till stan. Den ska vara med på utställningen i Åhlénsgaraget imorgon. Ni åker väl dit och lägger en röst på brorsans röda Honda? ;)
Är det nu jag ska skämmas för att jag inte har någon bättre bild...?

Duktig Wilmer!

Idag for jag ut till stallet och red Wilmer :) I stallet var han en riktig liten bäbis som inte kunde stå still. Jag tror att han satsar på ett kommande jobb som steppdansare...

När jag sadlat klart gick vi ut på ridplanen där jag hoppade upp. Han var lika lugn som förra gången och traskade bara iväg. Nu i början är det ju mest bara att rida runt och vänja honom vid att bära ryttare, så vi gjorde inga speciella övningar. Däremot snirklade vi runt en hel del hit och dit för att han skulle få nåt att jobba med och tänka på, och då lade jag till skänkelhjälperna så han ska lära sig att svänga för skänklarna istället för tyglarna. Det gick riktigt bra måste jag säga, på slutet svängde han bara jag lade till ena skänkeln! :)

Halter var något vi också tränade en del på. Inte att han ska ställa sig snyggt, utan att han ska stå still tills jag ber honom att gå framåt igen. Mot slutet fungerade även det, men jag fick be honom att gå framåt nästan direkt så att det skulle bli min idé istället för hans ;)

Kommer hela utbildningen gå såhär bra kommer han vara dressyrstjärna på nolltid! Duktiga Wilmer!♥

Glad :)

Denice var här en stund idag, så det blev mycket prat om kaniner ;) Hon köpte en kanin för snart ett år sedan, så vi hade en del att diskutera om det ena och det andra. Bland annat sa hon att hon kanske skulle köpa en till kanin från Uppsala om det skulle lösa sig med transport. Hon velade lite då det gällde vilken typ av bur hon skulle köpa till den nya, så hon fick min gamla utebur jag försökte sälja för ett tag sen. Det var ingen som var intresserad, och om hon inte skulle tagit över den skulle vi ändå slänga den. Jag är så glad att den kom till användning istället för att den skulle köras till soptippen :)
Att en sån liten sak kan göra någon så glad... Unbelieveable :)

Fredag

Dagen började med jobb 9-12, och efter det gick jag hem till Dafna där vi tränade i en timme. Hon är ju som sagt coretränare, så hon kan en massa mage- och ryggövningar :) Förut var jag ju faktiskt ganska vältränad, men nu på slutet har jag bara lagt av helt. Märkte en stor skillnad på många av korten från igår, så idag blev det hårdträning! ;)

Jag måste förresten fråga om ni har några tips på övningar man kan göra för att träna nedre delen av magen. Jag skulle även vilja träna lår, men frågan är väl om det går så bra med mina trasiga knän... Hursomhelst, har ni något tips så SKRIV! :)

Fredagsfräckis :)

Dottern kom hem efter bio:n. 
Pappan frågar:
- Var filmen skojig?
- Ja, jag skrattade så mycket att jag nästan pinkade ner Görans hand!

Dagen i kort

Dagen började ju som bekant på ICA, där jag satt i kassan. Själva kassasystemet är inte så svårt, men det kommer ta tid innan jag kan bläddra bland koder i datorn snabbt och lära mig allt bröd och alla grönsaker! :o Jag känner mig vilsen...

Efter jobbet for jag, Dafna och Josha ut och hade photoshoot. Jag har en del bilder att gå igenom nu om man säger så... Jag vet inte, men överlag tycker jag att resultatet idag var bra mycket sämre än vad det brukar vara. Jaja, jag hittar säkert någon bild jag blir nöjd över iaf ;)

Sen jag flyttat över alla bilder från kameran till datorn och sen från datorn till Dafnas externa hårddisk fick datorn något fel. Den svarade inte på någonting, och då den börjat fungera hyfsat kunde jag klicka en eller två gånger innan det var samma sak igen... Jag tror att min kära Dell börjar fundera på förtidspension, men det kan den fetglömma! Den ska hålla minst hela högskoletiden ut, punkt slut! ;)
Jag bjuder bara på en bild från idag så länge, bildbomben får vänta!

God morgon!

Idag har jag fullt upp, som vanligt med andra ord ;) Först ska jag jobba 9-12 för att skola in mig på kassan. Det är alltså ICA i Bjästa jag ska jobba på. Jag har stått i kassan under en prao i högstadiet, så jag tror nog det kommer gå snabbt att lära sig :)

Efter jobbet ska jag och Dafna ha photosession. Det var ett tag sen senast, så det ska bli roligt med lite nya bilder :)

Efter det ska jag ta tag i lite skolarbete jag bestämt mig för att göra under lovet. Det är lika bra man gör bort det så snabbt som möjligt, annars hänger det bara över en och man blir som aldrig riktigt ledig.

Jaja, nu ska jag till jobbet! Ha en bra dag :)

Nya ridbilder på Victor :)

Han blir lite väl överambitiös ibland... ;)
Felix ville också prova rida en stund, så vi tog nya bilder han kan ha som profilbild på facebook ;)

Visst har det blivit stor skillnad på Victor nu på slutet? Jag tycker att han tagit ett riktigt stort kliv framåt nu på slutet iaf! :) Sen att jag måste jobba lite (mycket) på min sits är väl en annan sak... ;)

Wilmer

Idag påbörjade vi inridningen av Wilmer :) Han var jätteduktig, och det ska bli så roligt att få utbilda honom! Tror han kommer bli riktigt läcker som ridhäst ;)
Jag hade världens coolaste rykthjälp! :)
Ready for take off! ;)

Stan

Idag blir det en tripp till stan med mamma och moster. Ska lägga upp balklänningen, och sen blir det att ränna i en massa affärer. Tror mamma är lycklig över att ha en dotter med körkort, hon som älskar att gå på stan! ;)

Luuugn dag! :)

Det vart en sväng till stallet idag också, mer dressyrtäning! :) Victor var duktig som vanligt, men han har blivit så seg tycker jag. Jag var helt slut efter att bara ha travat en liten stund, fick driva hela tiden! Men det är bra det, då kommer jag att bli vältränad jag också ;)

Resten av dagen har jag bara degat, fram till 19 kanske, då mamma ville ut och gå :o Jag hade egentligen tänkt ta det lugnt idag då jag fått lite känningar i knäna ändå, men vad gör man inte ;) Kan jag hjälpa henne att komma igång och träna mer gör jag det så gärna!

Flyttar musik

Som de allra flesta vet kommer gratistjänsten inte att finnas kvar på Spotify från och med den 1 maj. Just därför är det bra att det finns ett annat program som är ungefär likadant som Spotify. Grooveshark heter det, och den enda skillnaden är egentligen att det inte är riktigt lika utvecklat som Spotify. Och dessutom behöver man inte lyssna på reklam mellan låtarna heller, utan all reklam håller sig i bildform på sidan!
Skaffa Grooveshark HÄR!

Rastlös

När vi kommit hem från middagen gick jag ut på en promenad. Det gick jättesegt i början, men när jag blivit varm i kläderna gick det rätt bra ändå ;) Jag tog vägen genom skogen, och så började låten Alla som inte dansar (är våldtäktsmän) spelas. Då kom jag att tänka på pedofilen som rymt och gömmer sig i skogarna inte långt hemifrån. Trots att jag förhoppningsvis är för gammal för deras smak kan jag säga att steglängden ökades markant! ;) Hugaligen... Hursomhelst provade jag att springa en bit också, och det gick bra! Det verkade vara bra för knäna att få vila helt ett tag ;) Jag är sååå lycklig! :) Nu är det bara att hoppas att det håller i sig!
Gick förbi Nätra kyrka på väg hem :)

Ännu en middag

Nu åker jag iväg på helgens andra släktmiddag, men denna gång hos mormor och morfar ;) Det gäller att passa på när kusinerna är hemma...
Mormor, morfar och morbror :)

Grillkväll

Igår hade vi grillkväll i Järveds hamn. Det var riktig sommarfeeling att sitta runt elden och titta ut över vattnet! :) Då vi kom dit hade några andra redan tagit den vanliga grillplatsen, så vi gick en bit bort och byggde en egen ;) Micke hade med sig en falukorv vi skulle grilla, men ingen hade någon kniv så vi fick bryta bort bitar av korven. Naturare (och en idustriare) goes vildmarksliv... Det blev hursomhelst en lyckad kväll :)
Från grillkvällen på Dafnas 18 års-dag :)

Stalldag

Var ut och red dressyr med Victor. Tog det ganska lugnt då han startade igår, det var mest bara så han skulle få komma ut och röra på sig. Började med att skritta fram ute och sedan börja rida en massa volter på ridplanen. Sen upp i trav och fortsätta med volter och byten av varv i traven. När vi travat en stund bröt vi av till skritt, och så provade vi att flytta in och ut på volten. Jag trodde inte att han skulle förstå från början, men han var jätteduktig! Behöll till och med böjningen i kroppen medan han flyttade. Duktig kille! :) Så när vi flyttat några gånger i båda varven fortsatte vi med traven, och även där var han jätteduktig! Han sökte neråt - framåt och jobbade på jättebra med ryggen :) Så efter vi travat några varv åt båda hållen gav vi oss. Man ska sluta när det går som bäst, och idag var han en stjärna! :)

När jag gjort klart allt som hade med Victor att göra tog jag in Hilda och borstade upp henne. Det behövdes, för herregud vad skitig hon var! x) I början tyckte hon inte alls att det var roligt, hon stod och skrek och stegrade på gången. Men efter ett tag gav hon sig, och tyckte nog inte att det var alltför tokigt att få bli ren :)
Fina, fina Hilda♥

Lyckad start!

Victor gick ett kanonlopp i Umeå igår och slutade 6a! :)

Gårdagen

Igår var jag och skrittade Victor en sväng innan vi for till Bjällsta och skulle äta middag :) Kusinerna kom hem från Stockholm och Göteborg, så det var roligt att få träffa dem för en gångs skull också ;) Det blev, som jag trodde, ännu en sen kväll. Tur att jag börjar bli van... ;)
Therese ville gå ner till ladugården och titta på kossorna ;)

Fredagsfräckis :)

Harriet och Carl firar sin bröllopsdag på en fin restaurang i Stockholm. De beställer in en riktig lyxmiddag nu när de för en gångs skull ordnat barnvakt. 
Carl har börjat festa redan innan de kom iväg och när maten kommer in råkar han putta ner en sked på golvet med armbågen. 
Servitören närmast honom kommer fram, öppnar sin skjortficka och tar fram en ny sked som han placerar på bordet.
Carl:
- Oj, har alla servitörer här skedar i skjortfickan?
Servitören artigt:
-Ja, undersökningar har visat att var femte gäst råkar ha ner skeden på golvet. Så på det här sättet slipper vi springa in i köket varje gång det händer. 
Harrit och Carl avnjutr den goda maten i lugn och ro, men till slut ber Carl att få betala. 
När servitören kommer säger Carl:
- Ursäkta, men det hänger ett snöre från din slips?!?
- Jo, undersökningar visar att det tar alldeles för lång tid att tvätta händerna efter toalettbesöken, så att det här snöret är fastknuten i min snopp. När jag måste gå på toa så drar jag bara i snöret, kissar och sen kan jag återvända till jobbet utan att tvätta händerna.
Carl försöker fixera blicken på Servitören: 
- Men hur får du tillbaka snoppen i byxorna?
Servitören leende: 
- Jag använder skeden...

Trött

Det känns så skönt att det äntligen är påsklov, det är inte en dag för tidigt! Det känns att jag legat i lite extra den här veckan, för nu är jag så otroligt trött. Jag satt och försökte läsa Aftonbladet, men gav upp då bokstäverna började flyta ihop... ;)

Nej, nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen. Först ska jag ut och skritta Victor en sväng, och sen ska vi iväg och äta middag med släkten. Av tidigare erfarenheter vet jag att det brukar bli väldigt sena middagar, så det är lika bra att helgardera sig nu! :)
Jag och kusin julen 2009 :)

Klar!

Idag skrev vi klart rapporten till projektarbetet, och det känns så himla skönt att det äntligen är klart! 26 sidor blev det om man räknar med bilagorna, och jag är faktiskt nöjd :) Får väl hoppas att handledaren som ska betygsätta det också blir det... ;)

När jag kom hem blev det stallet på en gång. Som jag saknat Victor under veckan! Vi for ut och skrittade hela träningsrundan faktiskt. Äntligen har all snö smält bort från skogsvägen vi brukar rida på :) Victor fick bli fin i manen också innan vi red iväg. Är man dressyrpålle ska man ha knoppar, punkt slut! Hahaha, jag är störd som lägger ner tid på att knoppa innan en skrittur i skogen... ;)
Snyggt med punkfrillan i nacken också... ;)

Victor var piggelin, och ni kan inte ana hur farligt spån som ligger på vägen kan vara! Victor strejkade och ville hem, men med mycket övertalning gick det till slut :)

Upp över öronen

Förra veckan kändes allt med skolan så lugnt, men nu är det som att en bomb släppts och allt kommer på en och samma gång. Först och främst är det ju projektarbetet som hänger som ett ilsket regnmoln över en hela tiden, och sen fick vi en till uppgift i måndags som vi fick göra under lektionen. När lektionen var slut hade jag en fråga kvar att svara på, så jag tänkte göra den idag. Tror ni inte att vi skulle sammanfatta och diskutera en film som var en timme lång...? Hej då värdefull projektarbetstid... Och som om inte det var nog har vi redovisning imorgon. Det hade jag varit väl förberedd till, om det nu inte var så att en i gruppen kom idag och sa att han inte kommer att kunna vara med på redovisningen imorgon så vi måste ta hans del också. Och han har inte gjort någonting alls!
Fyfan vad jag är less nu... Tur att det bara är två skoldagar kvar nu innan lovet. Det kommer minst sagt lägligt.

Svikande internet...

Nu har jag äntligen fått tillbaka internet igen! Det försvann i torsdags eftersom den gamla routern slutade fungerade och den nya inte börjat fungera än. Menmen, nu hoppas jag att den nya ska funka bra ;)
Den här veckan kommer jag att ha fullt upp med projekterbetet som ska in på torsdag. Det blir fullt upp varenda dag... Men på torsdag ska det vara inlämnat så då ska jag ta mig en tur på Victor har jag bestämt ;) Men fram till dess får ni räkna med tråkig uppdatering, och hålla tummarna lite extra mycket för att rapporten ska bli bra! :)
Bild från förra året då jag var nybliven rödhåring... ;)

Fredagsfräckis :)

Det var en norsk gammelgutt som äntligen hittat en pige. Nu var det ju bara det att han inte visste hur man gör för att komma till.
Han ringde mor sin och frågade:
- Mor va gör jej, Marit vill nå mer än bare kele.
- Jo min gutt, när ni keler så tar du den allre hårdeste kroppsdelen du har ocg stopper in där hon kisser. 
Senare på kvällen ringde Marit och var förtvivlad:
- Bestemor, va må jej göre, Ole har stoppet ner huvet i WC:n och kommer inte loss!

Stallet

Det blev som sagt en sväng ut till stallet idag för att träna dressyr med Victor. Det gick inte på långa vägar lika bra som igår! Han svarade bara på de framåtdrivande hjälperna, och ingenting på förhållningarna. Det resulterade i en springig Victor som såg ut som en giraff som tittade på stjärnorna. När jag till slut fick honom att svara även tillbaka började han jobba i en lägre form, men då vilade han huvudet i bettet istället för att komma undan jobbet på det sättet istället. Lathäst! Tror han hade lite träningsvärk från gårdagens bomträning, för i vanliga fall brukar han vara positiv till allt arbete. Skitsamma, alla kan ha dåliga dagar :)

Jag hade förresten tänkt att fixa en film från ridpasset idag, men så hade min älskade bror inte stängt av kameran då han använde den sist så det var ju slut på batteri... -.- Blev LITE irriterad då jag släpat med mig stativet och allt till stallet. Tror jag ska låsa in kameran från och med nu... ;)

Premiär!

Idag har kaninerna fått vara ute en stund var, premiär för i år! :) De blev så lyckliga, och avverkade en hel del glädjeskutt alla tre.
Chili funderar på om han verkligen vågar gå ut... ;)
Moonlight solar :)
Tabasco har saknat att gräva hål i gräsmattan... ;)
"Jag vill uuuut!"
Nöjd kille :)
Alla tre fick vara ute medan jag dammsög och torkade golven inne i kaninrummet då de är rädda för dammsugaren. Typiskt karlar, eller hur är det? ;)

Nej, nu ska jag ut och ta in Moonlight och Tabasco som fortfarande är ute. De kommer säkert att sova gott inatt! :)

Ledig dag

God morgon! Nu ligger jag troligtvis och sover, och kommer förmodligen att sova i minst en timme till. Ni som har huvudet med er så här på morgonen förstår säkert att det här är ett tidsinställt inlägg ;) Läraren i det enda ämnet vi har på torsdagar är borta på kurs, så vi fick jobba hemma istället - vilket betyder en ledig dag!
Idag ska jag nog ta det ganska lugnt tror jag, men några saker har jag bestämt mig för att göra iaf:
  • Dressyrträna med Victor
  • Städa hos kaninerna
  • Städa mitt rum
  • Fylla i en massa papper
  • Och sist men inte minst, troligtvis hämta pappa i stan :)
Sådär ja, nu har ni fått en uppdatering om hur min dag kommer att se ut :)

Bomträning

Nu har bommarna äntligen börjat tina fram, så idag fick Victor träna på att lyfta på fötterna! ;) Jag lade ut två bommar direkt på marken, och en bom lade jag upp på två däck. Han verkar tycka att det är jätteroligt, han drog mot den upphöjda bommen hela tiden. Dessutom gjorde bommarna att han fick mer framåtbjudning, och han jobbade på jättebra även under voltarbetet. Han har blivit en riktig dressyrhäst nu, ni skulle sett vad duktig han var! :)
När han gav efter för tygeln satt jag bara och lät honom vara som "belöning", och då kunde jag fokusera lite mer på min egen sits. Jag vet inte hur längesen det var jag kunde sitta och bara följa med i traven med sänkta hälar och burna, rättvridna händer! Jag är jättenöjd över både min och Victors insats, och nu känns det ännu roligare att jobba vidare då han blivit så fin! :)

Seriöst 50 års-firande

Idag är det 50 år sedan den första människan åkte upp i rymden, och dagen till ära skulle det vara filmvisning på två ställen i Sverige. Den ena skulle vara på nåt random ställe söderut, och den andra på Nola ;) Vi trodde att det skulle vara en dokumentär, men där hade vi fel. De hade filmat när raketen skjöts upp, och sen är det filmat från vad man tror att Gagarin såg under sin rymdfärd. De har alltså filmat då någon har åkt ett varv runt jorden, och det var i princip hela filmen. Till och med lärarna tyckte att det var långtråkigt, så vi spolade förbi det och såg bara starten och landningen - och fick sluta en timme tidigare. Värt :)

Slagit huvudet?

Imorse hade jag lite tid över innan jag for till skolan, och av någon anledning fick jag för mig att använda den tiden till att sminka mig "riktigt" för en gångs skull. Och jag som aldrig brukar orka bry mig speciellt mycket om hur jag ser ut i skolan... ;) Tog några bilder också innan jag for. Så här ser jag ut idag! :)

Fotograferingar gone bad!

Här kommer failbilderna jag lovat. Ta nu det här med en nypa salt - jag är expert på att få mig att se ut som en idiot :)
Säger fotografen att jag ska öppna ögonen mer, så nog fan öppnar jag ögonen! ;)
Less på håret som blåste i ansiktet heeela tiden!
Jag säger då det, att vara fotograf åt mig är inget lätt jobb! :)

Och därmed basta!

Nu är jag cp-less på mina knän. Ni som följt med ett tag vet att jag haft problem med dem lite nu och då, men nu har det gått över gränsen. Nu för några veckor sen tog det emot då jag sprang på löpbandet, så jag skulle ta det lugnt i några veckor och bara promenera och cykla. Det har jag gjort, men vad tror ni händer? Jo, jag får samma problem även under promenader! Jag kan alltså inte gå på asfalt längre utan att få problem, det sviktar för lite.
Så nu när den värsta eksemen lagt sig kan jag börja sova med BoT-knäskydden igen, och på påsklovet är det jag som ringer och bokar tid hos en sjukgymnast för att sedan tjata mig till en knäröntgen. Och därmed basta!
Gummibåt är bajs :(

Helgen

Vårat internet la av i fredags, så hann inte skriva nåt då. Jag som laddat upp och hade massor att skriva, haha! Det är ju typiskt... :) Hursomhelst, här kommer en kort resumé av min helg:

Fredag: Efter skolan for jag ut till stallet och for ut på en skrittur med Victor. Han var en riktig bäbis som var rädd för allt! Inte visste jag att stenar, plogpinnar och sneda staket kunde äta små hästar, men tydligen hade jag fel... :) Vi tog iaf räddningsvägen och vände nere vid Kornsjöstrand, ville inte rida efter en så trafikerad väg då Victor var en fjolla... ;)

Lördag: Tro det eller ej, men denna dagen spenderades i garaget! Jag bytte till sommardäck på bilen, och var med och tittade på när pappa bytte bromsklossar och tändstift. Det tycker jag är viktigt att lära sig faktiskt, det kan spara många tusenlappar att kunna göra saker själv istället för att behöva skicka in bilen på en verkstad så fort det är nåt!
En ytterst charmig bild på mig i overallen och med olja i ansiktet ;) Och nej, jag mekar inte med ansiktet, det var modern min som ville att jag skulle smeta av det jag hade på händerna i ansiktet för att få en bild... ;)
Brorsan har tagit fram moppen, det är så mycket vår det bara kan bli! :)
Senare på em/kvällen kom Felix, och vi tittade på Kung fu hustle. Helt värdelös film, jag somnade efter typ halva... ;)

Söndag: Från lördagens släpande och lyftande av däck kom ledvärken som ett brev på posten, så jag var allmänt sur och trött av värken hela dagen. Men det var inte bara en skitdag, Victor startade på Dannero och gick ett kanonlopp - och slutade på sista pengaplatsen! Så han fick med sig 1000kr hem :) Duktig kille!

Fredagsfräckis :)

USA’s flotta insåg att man hade för många officerare och beslöt sig för att locka med en avgångsbonus på $1000 för varje tum som man kunde mäta i en rät linje mellan två olika kroppsdelar. Punkterna fick man välja själv. 
Den första officern som anmälde sig frivilligt ville bli mätt från huvudet till tåspetsen. Han mätte 6 fot och fick således ut $72000 i bonus. 
Nästa officerare var lite smartare och ville bli mätt från hans utsträckta hand till tårna. Han fick därmed ihop $96000. 
Tredje officeraren som för övrigt var en stadig bit, fick samma fråga som de andra:
- Från vilka två kroppsdelar vill du bli mätt?
- Från toppen på snoppen till mina testiklar, svarade han. 
- Det kanske inte är så smart förklarade man och berättade vilka summor dom tidigare officerarna fått och hur dom hade blivit mätta - men han stod på sig och ville inte ändra sig. 
- OK, klä av dig och släpp fram paketet för mätning" blev han då beordrad. 
Läkaren placerade därefter måttbandet längst fram och började dra det bakåt. Plötsligt stannade han. 
- Herregud, utbrast han. Var är dina testiklar???!
Svaret kom blixtsnabbt:
- Vietnam!

Misslyckade bilder...

Jag satt nyss och bläddrade igenom gamla bilder på den externa hårddisken, och hittade massor med bilder från olika fotograferingar med... mindre lyckade resultat... Finns det någon som vill se misslyckade bilder? Jag menar, jag tänker ju inte skämma ut mig i onödan... ;)
Lägger ut en lyckad bild så länge... ;)

Härlig dag!

Härlig dag idag! Bara klassråd och religion. På religionen förberedde vi inför en redovisning vi ska ha om 2 veckor, och jag har hittat all information jag behöver. Då gör jag det allra sista på onsdag, och då kan jag vara ledig på torsdag! Lyx :) Sen fick vi våra studentmössor. Efterlängtat!

Efter vi slutat satt vi kvar på skolan i 3 timmar och spelade spel på datorn. Hahaha, nördar eller vaddå? ;) Har ändå inte så mycket att göra här hemma idag. Ridplanen är en pool och ridvägarna är vad jag har hört inte heller bra, så det känns inte så värt att åka ut för att göra ingenting. Jag vill oftast ha ett mål med varje ridpass :)

Jag tog bussen som gick 14.10, och hann inte mer än att komma hem så ringde pappa och ville bli hämtad. Så det var bara att sätta sig i bilen och köra tillbaka till stan igen. Men jag klagar inte, det är roligt att köra bil! :)

Dressyr

Idag fick Victor inviga sin nya sadelgjord, och den verkar jättebra :) Gillar att den är så mjuk, han har fått lite skav av den gamla... Det blev iaf lite dressyr på plan. Hela ridplanen var dränkt, så det gick inte att göra så mycket. Efter att ha skrittat fram ute började vi med att rida en massa volter åt båda hållen, och när han kändes mjuk och fin i båda varven började vi med traven lite smått. Det vi tränade mest på idag var övergångar mellan skritt och trav på voltspåret. Jag krävde inte så mycket av honom, utan det enda jag ville var att han skulle vara uppmärksam på mina hjälper och vara böjd efter voltspåret. Han lyssnade jättebra, och redan efter några varv böjade han söka sig neråt i en lägre form utan att jag ens bett om det! Och allt detta trots att ridplanen var full av läskiga vattenpölar... Duktig Bäbis!♥

Måndag

Eftersom alla inlägg under helgen var tidsinställda känns det som att det var ett tag sen man satt och skrev nåt här... I lördags var det ju som sagt högskoleprovet under nästan hela dagen. Trodde jag skulle få nåt spel på slutet, var hur trött som helst! Men nu får det vara slut på högskoleprov för min del, har jag inte klarat någon viss gräns på de tre gånger jag skrivit det kommer jag inte att göra det sen heller :)

Nu ska jag sätta mig och titta på ponnyakuten, och sen blir det matteplugg inför provet på onsdag.

Längtar!

Åhh vad jag längtar tills all snö försvunnit så jag kan börja ha kaninerna ute igen! Det känns som att de inte har så mycket till liv nu då de bara sitter där i sina burar hela dagarna... Jag har varken tid eller lust att ta ut och hoppträna eller något heller, utan har mest bara ångest då det gäller dem. Så återigen, vet ni någon som skulle vilja köpa en kanin, tipsa gärna att jag har till salu!
Chili och Tabasco lever livet i uteburarna :)

Helg :)

Nu har jag skrivit klart provet, så nu är det äntligen helg på riktigt :) Det jobbiga med det här provet är att det tar ju verkligen hela dagen! Och man måste dessutom kliva upp tidigt för att hinna dit... Och det absolut konstigaste av allt är att man gör det frivilligt, och dessutom betalar för att få göra det. Jag är visst konstigare än jag tror :)

Högskoleprovet

Högskoleprovet idag! Wish me luck :)

Fredagsfräckis :)

Det var en kille som var överviktig. Han visste inte hur han skulle göra för att gå ner i vikt. Men så en dag fick han ett nummer av en av sina kompisar. 
Kompisen sa:
- Ring det här numret så kommer du gå ner i vikt, det lovar jag. Jag har själv prövat det. Killen var först lite tveksam till att det skulle funka men sen ringde han i alla fall.
- Ja hejsan, hur mycket vill du gå ner?? svarar någon i telefonen. Det kostar 25 kr per kg du vill gå ner.
- Ehh, jag vill gå ner 1 kg, svarade han. 
Nästa dag ringde det på dörren. Där stod en snygg blondin som sa:
- Om du fångar mig får du sätta på mig. 
Hon sprang och till slut fångade han henne och satte på henne.
Nästa dag vägde han sig och mycket riktigt hade han gått ner 1 kg. 
Nästa dag ringde han igen och sa att han ville gå ned 5 kg. 
Dagen därpå stod en snygg mer vältränad blondin och sa:
- Om du fångar mig får du sätta på mig. 
Som vanligt funka det och han gick ned 5 kg. 
Nästa dag ringde han och sa att han ville gå ned 25 kg.
- Är du säker? Jag menar 25 kg är väldigt mycket åt gången, sa tjejen i telefonen.
- Jodå, jag är säker, svarade killen. 
Nästa dag ringde det på dörren och utanför stod en skötare med en stor hårig apa i koppel.
Skötaren sa:
- Om du inte springer så fångar apan dig istället...

Tråkig...

Bloggen känns så tråkig just nu, jag har verkligen ingenting att skriva om, diskutera eller berätta. Det blir alltid det vanliga som "Idag har jag varit i skolan, där gjorde vi det här. Sen for jag till stallet, och där gjorde jag det där.". Det är som att min hjärna ställt in sig i ett standby-läge och inte presterar mer än det som krävs för att överleva :o Så ni får mer än gärna komma med tips på vad ni vill läsa, för just nu kan jag inte komma på nåt roligt själv... ;) Frågestund eller vafan som helst! :)

RSS 2.0