Allt och inget

Blev precis klar med att jag skulle göra idag. Först red jag och Freja ut med Gunilla och Leja i nysnön. Freja blir så glad av sällskap och är en helt annan häst att rida då jämfört med när vi rider ut själva. Hon taktar, tar bettet, försöker hela tiden småöka och idag drog hon till och med en gång, haha! Men det tycker jag bara är roligt, det är ju ett bevis på att hon tycker det är kul. Det finns några gärden vid flygfältet (skrittavstånd från stallet) vi får rida på, så vi red ner där och tog en galopp. Leja drog iväg så att bootsen flög av, Freja var inte långt efter och jag och Gunilla satt med stooora leenden. Tänk att lite snö kan göra både hästar och ryttare så glada :)
 
Därefter var det full fart hem för att ta tag i mitt stora berg av tvätt samtidigt som jag storstädade hela lägenheten. Det är banne mig vuxenpoäng för resten av året! De behövs nog med tanke på hur många jag tappar allt eftersom... Man blir inte äldre än man gör sig :)
 
För att gå från det ena till det femte provade jag en ny frisyr imorse. Vet inte själv vad jag tycker, det ser mest weird ut. Men jag valde mellan att ha den eller att tvätta håret. Och jag hade inte tid att tvätta håret. 
 
Läste just igenom mitt inlägg igen. Det är nog inte så bra att blogga på kvällarna. Tankspridd tjej som vilt plockar ämnen ur luften. HUR kom jag att tänka på min frisyr medan jag skrev om städning? Ingen kommer nog att förstå sig på vad som pågår i mitt huvud. Kanske för att det inte händer nånting alls. Innan jag bygger vidare på det här ämnet eller kommer på ett till är det nog lika bra att jag går och lägger mig. God natt!

Lycka

Vet ni vad jag ska ut och göra nu...?
RIDA I SNÖN!
Jag kommer aldrig växa upp... Men det har väl sin lilla charm det också :)


Krullhåret

Satte upp mitt blöta hår i en knut på huvudet när jag kom hem igår. Det syns idag kan man säga...


Snö!!

Äntligen! Hoppas den ligger kvar också. Behöver nog inte gå till skolan den tid vi bestämde (vi ska plugga tillsammans innan första föreläsningen), för de som åker pendeltåg lär inte komma fram i första taget... Men vad gör det? Snö❤


Vardagslyx

New Girl och ananas. Helt okej onsdagskväll! Bytte ju bort torsdagspasset i stallet imorgon mot i måndags eftersom jag hade insläpp då, så jag kan lika gärna plugga då istället. Varför göra något idag, som man lika gärna kan göra imorgon...?


Stockholmare...


Drömmen

Brukar sitta på Blocket och drömma mig bort bland hästgårdarna (efter jag drömt mig bort bland hästarna jag skulle fylla gården med, hehehe...). Gick in idag och såg att drömgården fortfarande är till salu! Har tittat på bilderna säkert 50 gånger. Kan man bli kär i en gård så är jag det - helt klart! Skulle dock vilja flytta upp den lite längre norrut. Petitesser... ;)
Ja som sagt, här skulle jag inte tacka nej till att bo... Får se till att bli en framgångsrik ingenjör så jag kan köpa mig nåt liknande i framtiden! På tal om ingenjör, dags att ta tag i programmerandet av palcekretsar. Ha en trevlig kväll, för det kommer inte jag ha...!

Bättre än matte

Fick tråkigt under provet...


Love is in the air

Jag tror att jag blivit kär. I mina knän. Jag sprang som sagt i lördags, längre än jag brukar springa, och de gjorde varken ont under träningen eller efteråt! Det kommer nog gå lättare än jag trodde att nå mina två mål :)
 
Detta, mina vänner, detta är kärlek!
Sådärja, då var dagens stretchning gjord också. Dags att göra nån nytta innan jag masar mig iväg till skolan. Ha det gött!
 

Uppe med tuppen

Gomorrooooon! Uppe tidigt idag. Ska ut och rida med några i stallet. Bra att det planeras tidiga uteritter så man kommer upp i tid och har hela dagen framför sig! När jag kommer hem igen blir det matte. Har kontrollskrivning på tisdag som kan ge hela 4 poäng på tentan!! Är så otroligt less på att plugga nu, men har tyvärr inget val. Sista rycket nu, om 3 veckor åker jag hem!
Men först ska ett antal tentor skrivas, och nu ska Freja ridas. Se upp i skogarna, för nu kommer tjockisarna i full galopp! :)
Jag är övertygad - jag var hamster i mitt förra liv

En månad

2012-11-24. En månad kvar till julafton. Vad hände? Inte en snöflinga i sikte heller. Bara en himla massa regn. Som jag nu ska ut och springa i. Känns såhär roligt:
Running is such a pain in the ass, but it sure gives you a nice one. Hejja Sandra, ÖKA!!!

Givande möte

Som ni säkert redan märkt har jag haft extremt mycket i skolan nu i höst. Det har varit högt tempo och höga krav hela tiden. Efter den första tentaperioden på ca 2 veckor gick vi direkt in i nästa på ytterligare 2 veckor eftersom kurserna överlappat varandra. Efter 3,5 veckors tentaperiod, där man fått ge upp allt vad fritid heter för att plugga i stort sett dygnet runt, var jag så psykiskt knäckt att jag inte orkade mer. Jag var deprimerad, hade tappat matlusten, bröt ihop för minsta lilla, och små saker som att vika tvätt kunde bli ett tvådagars projekt eftersom jag knappt orkade kliva upp från stolen - där jag satt och tillbringade min dag med att stirra in i väggen. Jag vet inte var gränsen för utbrändhet går, men även om gränsen inte var nådd var jag nog inte långt ifrån.
 
Nu mår jag lite bättre igen, men är fortfarande inte tillbaka till där jag var innan tentaperioden. Efter mycket funderande stod jag mellan att hoppa av skolan eller att försöka få läsa ett extra år för att få sprida ut kurserna lite och på så sätt få det lite lugnare. Jag mailade studievägledaren, som svarade att jag fick läsa i vilken takt jag ville. Efter lite tjatande fick jag tid för ett möte, där vi skulle gå igenom vilka kurser som kan skjutas upp osv. Jag åkte iväg till Flemingsberg imorse för att träffa studievägledaren och se vad man kunde göra åt saken.
Klev in genom dörren och sa:
 
-Hej! Det var jag som skulle vara här klockan 9.
Och fick till svar:
-Jaha, och du ville...?
 
Jag ville prata om obligationslån och annuitetsräntor. För det är väl det man pratar med studievägledare om? Inte? 
 
Resten av mötet satt denne och såg allmänt ointresserad och oengagerad ut, och tyckte mest att jag var i vägen och tog upp dyrbar tid. Till slut var jag så less på attityden att jag bara reste mig och gick därifrån. Det är intressant hur folk tror att de kan lära mig hur jag ska sköta mitt framtida jobb då de knappt kan sköta sitt eget. Jävla KTH.
 

Som alla andra men tvärtom

 

God morgon torsdag!

Full fart mot helg!
Nu ska jag studsa iväg mot skolan där jag ska studera flitigt som den duktiga elev jag är. Idag ska det programmeras och kopplas IC-kretsar. Det ska bli så mysigt att få sitta inomhus under dygnets enda ljusa timmar och ägna sig åt att laborera i digitalteknik! Det här kommer jag leva på resten av veckan!♥
 
Ha en bra dag allihopa! Glöm inte att berätta för alla hur mycket de betyder för er. Och skicka sedan ett sms till alla era vänner. Och ring dem. Skicka ett mail också. Sedan kan ni statusuppdatera om det på facebook. Och skriva på alla andras loggar. Avsluta med att slänga upp en bild på instagram.
Och glöm inte alla hjärtan♥♥♥♥♥ De är viktigast!♥♥♥♥
Okej... Det här spårade. Hörs sen.

Älskar't

Känslan när man, efter att ha druckit ett halvt glas juice, inser att det ligger en död insekt i glaset. Undrar hur länge den har spritt sina kroppsvätskor i juicepaketet innan jag drack det. Och undrar vilka konstiga sjukdomar jag kommer få. Blir som spiderman fast med en fluga. Bli inte förvånade om jag dyker upp som spyflugekvinnan imorgon. Just sayin'


Livet som student...

 
 

Trollet är tillbaka

Tja!
 
Saknat mig? Det är klart ni har. Har inte haft internet i lägenheten sen jag var iväg och bytte ut routern. Men nu hoppas jag att det fungerar. Skulle dock inte förvåna mig om det inte gjorde det...
MEN över till nåt roligare. Som att familjen var här i helgen. Som vanligt var det en himla massa som skulle fixas, men nu är nog allt klart och läggan är skitmysig!!
Ny klocka har jag också. 
 
Nåja, nu vet ni att jag och mitt internet lever. Dags att äta. Och träna. Och plugga.

Gotta get up and try, try, try

Sitter på skolan och väntar på att mina kära klasskompisar ska komma hit (de gillar sovmorgnar...) (jag också) så vi kan lösa den älskade matten tillsammans. En heldag med matte ser jag fram emot såhär mycket:
Så medan jag väntar tänkte jag ta en massa oseriösa kort med webbkameran.
Det höll mig road i ungefär en minut. Sen kom DEN DÄR och satte sig bakom mig. 
Hur kul är det att tönta sig med en webbkamera när en random sitter bakom och kan se hur störd man är på riktigt? Jag som plockat upp alla böcker för att se smart ut. Där raserades ju den idén. Damn you KTH:are!
 
Efter skolan åker jag ut och rider Frejsan. Blir förmodligen barbacka på ridplan. Har blivit för lat för att sadla nu på slutet. Skämmes tammefaan! Blir iaf dressyrträning med några skutt på slutet om underlaget är bra. Sen blir det full fart hem för att rulla ut röda mattan inför familjens ankomst. 
Nu: Plugga jävel!

TIMEL1 har håltimme


Studentkylskåp

Tro vad man ska hitta på för middag idag då...?


Why you no work?!

Har varit ut och ridit Frejsan idag. Först red vi bort till grusgropen och klättrade en stund. Tror Freja tyckte det var jobbigt, hon stannade i backarna flera gånger och låtsades titta på nåt bara för att få stå still ;) Sen red vi bort till grusvägen vid flygfältet och galoppraceade. Det var ett trött men glatt ekipage som kom tillbaka till stallet :)

Nu sitter jag och väntar på bussen. Ska in till stan och förhoppningsvis få byta min router. Man måste starta om den flera gånger per dag eftersom den på nåt sätt verkar tappa kontakten med internet. Jag som måndagsbarn får tag i alla måndagsexemplar, förstår inte varför saker inte bara kan fungera?!

Router - why you no work?! Känner mig LITE mer frustrerad än vad bilden visar, men det är fullt med folk runtomkring så jag känner inte för att uttrycka den till fullo. Det hade varit en syn för gudarna.


Dagens lyckopiller

Det är spännande hur mycket ett enkelt träningspass kan göra för humöret. Har legat i soffan och tittat på en gammal säsong av Glee hela dagen och tyckt att livet suger. Sedan hittade jag en dans jag ville prova, och som jag körde igenom några gånger. Nu kan jag till och med tänka mig att ta tag i tvätten. En del av den iaf... ;)
 
Prova ni också, koreografin sätter sig efter bara någon gång :)

Missemys

Sitter med en spinnande misse i knät innan vi ska iväg till ännu ett veterinärbesök. Det är nästan så man skulle flyttat in där ;) Men idag har jag ingen sjuk kisse, och det blir inte ens hälften så dyrt som förra gången. Man får väl vara glad för det lilla :)


Andra gången gillt

Pärlan hade tid på sjukhuset idag innan eldprovet. Alltså verkstaden och besiktningen. De bytte den glappa styrleden och sedan rullade vi (mest bilen...) så fint genom besiktningen. Så nu är vi farliga ett år till :)
 
Medan vi ändå var där registrerade vi dragkulan som tydligen inte var registrerad (oooops...). Besiktningsmannen räckte fram ett papper där bilmodell osv. skulle skrivas in och sa: "Fyll i det här så fixar vi registreringen." Jag svarar "Jajjemän!" och börjar läsa igenom vad jag ska fylla i. Tar upp pennan och ska precis börja skriva när han säger: "Alltså... Jag skojar bara, du behöver bara skriva din namnteckning där nere...". Kunden före mig (EN MAN!) skriker: "MEN VARFÖR FICK JAG FYLLA I ALLT DÅ?!?!?!". 
 
Först funderade jag över om det var könsdiskriminering han höll på med (jag menar, nog vet väl jag vad jag kör för bil trots att jag inte har nåt som dinglar mellan benen?), men sen log jag för mig själv, rafsade ner min namnteckning och räckte över papperet. Ju mindre jobb desto bättre. Och inte kunde väl han veta att jag inte är lika dum som jag ser ut... :)

Note to self

Idag är det dubbla matlådor som gäller. Jag vet nämligen minst två som kommer få stanna i skolan läääänge idag... Vad vi ska göra står på andra raden. Vad jag tyckte om mig själv när jag inte kunde lösa uppgifterna igår står på tredje.


Hon stampade i marken, hon slet sitt hår

Matte... Vem kom på detta satyg? Glad i hågen studsade jag (nåja...) ur sängen imorse, pigg att ta tag i skolarbetet. Satt på matteföreläsningen och var så nöjd. Jag kunde allt! Inte ett enda frågetecken, bara repetition från gymnasiet. Skönt att kunna känna sig smart för en gångs skull. Tänkte att "Ikväll, IKVÄLL ska jag räkna matte tills ögonen blöder!"
 
Sedan kom jag hem, öppnade böckerna och fattade INGENTING av uppgifterna?! De simpla reglerna som att -- blir + som man fick lära sig i matte B stämmer inte ens? Eller... Ibland gäller dem och ibland inte. Och det som är om möjligt ännu värre - boken är på engelska. Jag fattar inte ens vad jag ska räkna ut.
Idag är vi inte vänner, Engineering Mathematics och jag...

Busted

Det finns en fördel med att ha en spis som blir fläckig när man rör vid den. Misse kan inte längre låtsas om att hon inte är där uppe. Hennes lilla secret är ingen secret längre.


Konsten att göra ingenting

Vet ni vad jag har gjort idag? Absolut ingenting. Jag bestämde mig för att inte skriva tentan eftersom jag ändå inte kommer hinna lära mig allt innan imorgon, så då tog jag helledigt istället. Det ger mer att få vila upp sig några dagar än att tokplugga och ändå inte klara tentan. Imorgon drar allvaret igång igen, men förhoppningsvis har jag mer energi och ork att göra saker då än tidigare. Känner mig gladare iaf, alltid nåt! :)
 
Nu ska jag diska undan från middagen innan jag sätter mig och tittar på det senaste Greys-avsnittet om det kommit ut. Annars blir det Desperate Housewives. Inte helt fel det heller :) 

Lördagkväll i stallet

Hade insläppet i stallet igår så jag fick byta dag och passade på att rida när jag ändå var där. Jag känner mig fortfarande inte helt säker på ridvägarna då man måste in på småstigar i skogen för att komma nånstans, så det blev barbacka på ridplan igen. Fortsatte där vi slutade i torsdags kan man säga. Nötte serpentinbågar och övergångar som vanligt ;) Det blev faktiskt stor skillnad! Hon var fortfarande lite stelare i vänster varv, men det var mycket bättre än sist. Kände mig som en riktig dressyrryttare när vi gjorde skänkelvikningarna, allt bara flöt på utan protester - och i trav dessutom. Ville inte galoppera nånting eftersom det var så dåligt underlag, så istället jobbade jag med min egen sits när hon blivit så pass mjuk att hon i princip skötte sig själv. (Hon brukar gå i form själv på långa tyglar mot slutet av passen - då vet man att man gjort nånting rätt iaf!) Försökte få låååånga ben och sträcka lite extra på mig. Tror jag lyckades ganska bra med tanke på mjölksyran som kom efter bara någon minut, haha!
 
Sen hade jag ju insläppet. Slogs av hur väluppfostrade och lugna alla hästar var. 4-åringen uppförde sig som en gammal pensionär. Skönt när det är så, allt går så himla mycket smidigare då!
Trött Frejsa efter ridpasset.
MAAAT! Haha tycker att hon ser ut som en liten ponnyskrutt på den här bilden :)

Beslutsångest

Om 2-3 veckor kommer familjen ner igen. Då blir det en sväng till IKEA för att köpa lite mer möbler och grejer. Sitter redan nu och funderar över vad som ska få följa med hem och inte, men har sån beslutsångest! Först och främst ska jag ha en taklampa i vardagsrummet, och de jag främst fastnat för är de här två:
Sen ska jag ha en golvlampa i vardagsrummet också, och där finns det ännu fler att välja på, haha...
Vad tror ni, vad blir bäst? Lägenheten ser ut såhär om någon missat det:
 
 
 

Högtid som högtid

Att klä ut sig till påskkärring på halloween är vad jag kallar en helgardering!


Bovarna i dramat

Vaknade och tittade på klockan. 9? Så här länge brukar jag inte sova om jag lägger mig tidigt kvällen innan?
Sen förstod jag varför. Inatt när det blev varmt tog jag av mig sockarna och lade dem brevid kudden. Med ett sånt avstånd mellan sockar och näsa borde jag vara glad att jag vaknade överhuvudtaget.


By changing nothing, nothing changes

1,5 timmes träning senare. Nej, jag försöker inte peta näsan på er. Jag försöker se cool ut. Det gick ju skitbra...


Helg!

Egentligen har jag en föreläsning nu på eftermiddagen också... Men då två av mina klasskompisar har dyslexi får de kopiera föreläsarens anteckningar, så jag tog kort på dem och gick hem istället. Jag kommer ändå inte vara sådär jätteengagerad känner jag, så det ger ingenting ändå. 
 
Jag kan tänka mig att många av er läser mina inlägg och tänker; "Men lägg ner, det är såhär att bli vuxen..." Det är sagt att utbildningen ska vara 100%, dvs. en heltid. Det kan de ta och stoppa upp nånstans. Under programmeringskursen fick vi 3 veckor på oss att skriva ett program. Det programmet hade läraren uppskattat skulle ta upp till 130 timmar. 40 timmar (en arbetsvecka på heltid) * 3 veckor = 120 timmar. Det var alltså beräknat att vi skulle lägga ner 3 veckors heltidsarbete med totalt 10 timmars övertid vid sidan av den andra kursen vi också läste. Många orkar "inte ens" med en vanlig heltid. I say no more.
 
Resten av dagen hade jag faktiskt tänkt vara ledig. Jag orkar inte bry mig om tentan på måndag. Går det så går det, annars får jag väl skriva om den helt enkelt (vilket vore ganska troligt även om jag pluggat idag). Så resten av dagen ska jag städa, träna och avinstallera en massa program på datorn innan jag sätter mig och kollar en massa serier på internet hela kvällen. Det känns som ett bra upplägg tycker jag :)
Inget plugg för tant Damgren idag!

Barbacka

God natt! Eller, god dag! Eller... Hej!
Var ut till stallet efter skolan. Hade mjukisbyxor och en stoor tröja och red barbacka på ridplan. Mys! Jag hade inga som helst krav eller förväntningar då jag känner att det är just kraven jag måste komma bort från ibland.

Vi gjorde lite övergångar, öppnor, skänkelvikningar och volter lite här och var. Hon flyttar inte undan för vänster skänkel riktigt utan man får traggla en stund innan det släpper. Höger skänkel flyttade hon undan för jättefint! :) Sen jobbade vi lite med galoppen på volt också.

Nu sover alla hästar inne på nätterna. Det ska bli spännande att se hur det går, Freja har ju gått på lösdrift nästan hela sitt liv. Men stallet är ju ganska öppet så det blir inte instängt på samma sätt.

Nu ska jag lägga mig så jag orkar upp imorgon också. Sedan väntar 2 sovmorgnar - äntligen!


RSS 2.0