Dafna ringde på :)

Jag: Jag var nere när du ringde på.
Dafna: Neej, hur mår du? Har det hänt nåt? :O
Jag: Alltså, jag var i källaren...

Hahahaha! xD

Tisdag

Ganska härlig dag idag faktiskt :) Gick ut starkt med rättskunskap. Inte speciellt jobbigt faktiskt, lite nya juridiska ord bara ;) Läraren stod och tränade armstyrkan med lagboken, hahaha! x)
Sen hade vi 2,5 timmars hål så jag gick upp till körskolan och gjorde C-fasen i teorin :) Bara fordonsfasen kvar nu, plus lite repetition då. Men har man klarat det en gång lär man ju klara det igen... Eller...? ;)
Sen historia och samhällskunskap på eftermiddagen. Inte så himla jobbigt det heller :) Men så var jag trött och tyckte allt var roligt också ;)

Efter skolan kom Dafna och pluggade matte med mig. Haha jag var hyper så det blev inte så mycket gjort i min bok... ;) Men hon gick igenom 2 viktiga regler som nästa kapitel baseras på så det var kanon, missade ju genomgången förra veckan när jag var på halkbanan! Tack Dafna, du är för underbar! :)♥

I valet och kvalet

Fick hem en valsedel med posten idag, och jag börjar få riktig ångest över det där faktiskt! :O Känns som att man borde gå iväg och rösta, men samtidigt har jag ingen aning om vad jag ska rösta på så då är det ju nästan bättre att låta bli... Orkar inte läsa på en massa skit om vad alla står för heller eftersom det är ganska lite av vad de lovar som blir verklighet i slutändan ;)

Från en sak till en annan, nu har ju bussarna börjat gå från resecentrumet istället för från busstationen. Skitlyxigt att bussarna kör ända fram till dörren i perrongerna i princip! :O Känns lite mycket bara för att åka till lilla Bjästa... Men det blir bra sen när det blir kallt och man slipper stå ute :) Enda nackdelen är att det blir längre från skolan så jag får börja löpa till bussen! Men det ordnar sig :)
Nä nu ska jag ta och läsa lite bloggar och sen ska jag sova! God natt världen :)

RäserVictor!

Var ut med Victor idag, och herregud vad kul det var! :D Var pigg och låg på hela tiden, bockade, sparkade bakut, stack och hade sig :) Vore det inte för öronen hade leendet gått runt och mungiporna hade mötts på baksidan av huvudet! Haha jag vet inte vad det är för fel på mig, har alltid tyckt att de allra jobbigaste hästarna är roligast... Men så ska det vara, man ska behöva jobba lite för att komma dit man vill. Hur roligt vore det om allt serverades på silverfat liksom? :)
Victor fick i alla fall gå 2 vändor i backen idag. Första vändan fick jag honom knappt att trava den lilla räkan! Tyckte det var skitjobbigt! x) Andra vändan däremot drog han iväg som en tok och tog galoppen på en gång. Jag är lycklig! :)♥

Söndag

Söndag, IGEN? :O Helgen går alldeles för snabbt...
Menmen, dagen började bra med att jag äntligen fick sova ut :) Har fått upp rullgardinen igen så nu vaknar jag inte av mig själv klockan 6 på morgonen längre ;)
Så klev upp och for till stallet. Red ut på Kristallen med Jeanette och Tårtan :)
Sen har jag inte gjort så mycket mer idag faktiskt, har känt mig ganska lat. Men det är så det ska vara, har vart ganska fullt upp hela veckan så jag dör nog inte av att vila heller tror jag... ;)

Inflyttade

Ikväll har kaninerna fått flytta in igen så från och med nu sover de inne :) Tror det tycker att det är lite tråkigt faktiskt, inneburarna är ju så mycket mindre än uteburarna... Men de får ju fortfarande gå ut på dagarna om det är hyfsat väder ;)

Galopptravarna! :)

Idag har jag ridit både Victor och Kristallen :) Först ut var Victor som skulle prova på att få galoppera under ryttare för första gången (tror jag). Det gick jättebra! Först när han satte iväg i trav uppför backen trodde jag verkligen inte att det skulle gå, eftersom jag märkte på honom att han tyckte det var skitjobbigt ;) Men efter ett tag gick han faktiskt över i galopp! :D Vi galopperade ungefär 1/3 av backen, sen tyckte han att jag var för jobbig för honom så han försökte bocka av mig mitt i backen ;) Men jag var så lycklig över att han tagit galoppen överhuvudtaget så jag var lika glad ändå! :)
Sen var det Kristallens tur att få komma ut, och hon är ju verkligen speciell denna dam... Först gick hon längst ner i hagen, så jag gick efter såklart. Sen när hon stod där nere försökte hon lura mig att hon skulle stå och äta, men då kastade hon sig och tänkte springa upp istället x) Synd för henne att jag förstod vad hon skulle göra och kastade ena änden av grimskaftet mot henne så hon vände om igen... ;)
Men sen när vi väl kommit ut är hon pigg och glad, öronen framåt hela tiden! :) Även hon fick ta en galopp i backen idag, hon slog över från traven själv så då fick hon galoppera trots att jag inte tänkt det ;) Galoppen är ju skonsammare än vad traven är så det är ju bara bra :) Hon orkade lite mer än jag trodde från början, så nu blir det till att börja intervalla henne lite lätt också. I höst blir det till att bygga muskler! :)

Stallet nästa!

Nu har jag nyss kommit hem från skolan. Hade ju tänkt att gå till körskolan och fixa C-fasen när jag slutat, men så kom jag på att de stänger tidigt på fredagar... D'oh! >.< Menmen, det går att göra på måndag eller tisdag istället så det är ingen fara :)

Nu ska jag dra i mig en drickyoghurt och byta om lite snabbt så åker jag till stallet sen. Tardee ska få gå ett lugnt motionspass idag eftersom han gick relativt hårt igår så han inte bara står still i hagen och blir stel :) Så det blir mest skritt och lite trav hade jag tänkt. Kristallen får vila för jag orkar verkligen inte rida 2 hästar idag x) Men det tror jag inte hon dör av ;)

Sen har jag mina planer på att börja flytta in kaninerna igen, imorse när jag klev upp var det bara 2-3 grader ute! :O Så det får bli antingen ikväll, om jag hinner innan det blir mörkt, eller imorgon :)

Ja men det är väl lika bra man går och byter om och åker iväg så man kommer hem nån gång ;) Ha det!
Så här såg Wilda ut när hon och Hilda åkte till Hudik...
Och så här ser hon ut nu! Det är inte lite hon har vuxit alltså... :)

Torsdag

Trot eller ej, men jag överlevde gårdagens halkbana! Var inte så farligt när man väl satt sig i bilen och börjat köra, men innan var jag så nervös att jag trodde jag skulle spy! x) Men nu är den bortgjord iaf så det känns bra :)

Tydligen slutar vi vid 11 varje torsdag hela höstterminen eftersom breddningskurserna börjar först på våren! :O Inte mig emot, men blev lite förvånad ;) Så jag satt på skolan och töntade mig med Philip och Felix ett tag innan jag tog 1-bussen hem. Nu ska jag byta om lite snabbt och sen fara till stallet :) Ska rida både Tardee och Kristallen, båda ute hade jag tänkt. Det blir nog kanoners, har inte lika ont i kroppen idag som jag hade igår heller så idag kanske jag kan ta mig upp själv till och med! ;) Men det är väl lika bra jag åker så jag kommer hem nån gång, ha det! :)

Tårtan och Victor

Blev både Tardee och Victor ikväll :) Först Tardee då, han var skitduktig! Gick i en ganska bra form när man bad om det och var en allmänt lugn och harmonisk häst genom hela passet :) Lite seg i början men det ändrades när vi började galoppera, då fick räsertårtan fart under hovarna! ;)

Sen var det Victors tur att få komma ut på ridplanen. Linda ville att vi skulle träna lite cavaletti så jag lade ut en bomserie på 3 bommar som han skulle skritta över. Först var han jättestressad och ville bara springa runt, men jag har märkt att han är likadan som Tardee, att han blir lugnare då man ber honom om någonting och han får tänka till så jag styrde mot bommarna. Men de var ju jättefarliga såklart! ;) Tror det tog nästan 5 min att få honom att gå över! :O Men jag vann till slut iaf, och då tyckte han det var roligt med cavaletti igen ;) Så det var mest det vi gjorde, plus att han fick gå serpentinbågar över ridplanen för att träna på att svänga för skänklarna. Det går framåt hela tiden, han är så duktig! :D


Tisdag

Då var första skoldagen för det här läsåret avklarat. Vad ska man säga, det har väl inte hänt så mycket. Nya schemat är ganska dåligt, de gånger vi har håltimmar ligger de mitt på dagen så vi har fulla dagar hela veckan. Slutar 3 som tidigast... Men det är bara att härda som sagt ;) Tog ledigt för imorgon gjorde jag också. Då blir det halkbanan. Hugaligen! Eller egentligen är det väl inte själva halkbanan i sig som tar emot, utan att de andra kommer stå och titta på! :O Får dra upp musiken på max och sen kör jag ba ;)

Runt 6 bär det iväg till stallet för att rida Tardee på plan :) Längesen jag red honom nu känner jag. Men det blir kul, Jeanette sa att vi ska träna galoppfattningar :)

Nu på eftermiddagen har Linda och Robban åkt ner till Hudik för att äntligen hämta hem Hilda och Wilda! :D Jag är så glad, har inte träffat dem sen i maj så har saknat dem som en tok!♥

Måndag

Nyss hemkommen från stallet :) Blev en tur på Kristallen även denna dag, och hon är ju för rolig ibland. Först fick jag gå läängst ner i hagen för att hämta henne, och när hon var längst ner tvärvände hon och drog järnet upp! :O Tur jag var beredd så jag kastade mig över henne och fick tag i grimman... ;) Det hade hon nog inte räknat med den lilla räkan! :) Men sen när vi väl kommit ut är hon som en liten ängel och tycker det är SÅ roligt att få motionera på mon! Humörssvängningar eller vad då? ;)

Blev även en sväng till körskolan idag. Hade körlektion som faktiskt gick bra :) Hon börjar tystna mer och mer under lektionerna för att jag ska få tänka själv, och då blir det ju lugnare i bilen så jag blir mindre stressad och kör bättre :) Klarade B-fasen i teorin efter det också så är nöjd med dagens insats ;) Men på vägen hem höll jag på att köra på 2 killar på en cross! :O De körde rakt ut på huvudleden och gjorde sen en tvärsväng tillbaka på vägrenen, mitt framför bilen! Jaja, det gick ju bra, men ändå... :O

Nej nu blir det att leta fram kläder, väska, böcker och annat skit inför skolstarten imorrn -.- 10 veckor går alldeles för snabbt!
Det här känns som typ en vecka sen! :O

Nya kaninbilder

Eftersom jag har extremtråkigt för tillfället lägger jag upp några lite nyare bilder på kaninerna, tagna med nyobjektivet! :)
Får ta några fler nya bilder nu när Moonlight är hemma igen :) Måste bara snygga till honom först, han har också börjat tappa sommarpälsen så han ser riktigt skabbig ut!

Som sidenote hatar jag postens reklam på Spotify också! x)

Always look on the bright side of life :)

God morgon världen! Vad gör jag uppe nu? Jo, var tvungen att kliva upp eftersom nån gubbe ska komma och byta fönster i mitt rum... Klockan 7 på morgonen...? Jaja, förhoppningsvis hinner man göra nåt vettigt av dagen då. 13.10 tar jag bussen in till stan för körlektion och teoriplugg (jippi, jag längtar...-.-) sen far jag hem vid 4, och då blir det kanske en tur med Kristallen på mon eller nånting i den stilen :)

Nej, nu ska jag gå och bädda min säng så man inte får en massa sågspån och skit dit, det vill jag inte! ;)

Chokladzingo is back!

Har börjat rida igång Kristallen igen efter vilan, och hon är då verkligen inte samma häst som hon var förut! Först och främst så har hennes ryggmuskler på något sätt förvandlats till fett och ramlat ner och lagt sig runt magen istället ;) Sen har hon börjat förstå att det är skönt med semester så hon är inte den som står och väntar vid grinden längre, snarare tvärtom... Hahaha, fick gå längst ner i hagen för att få tag på henne idag! Har nog aldrig hänt förut x) Och sen när har denna häst varit lat? Haha jag tror att någon har kommit och bytt ut prinsessan mot en gammal pensionerad ridskolehäst ;)

Skämt å sido, nu ska hon sättas igång lite lätt igen och det känns jätteroligt! Är alldeles salig när vi travat några meter, hon har ett enormt steg! :D

Prupp är hemma!

Idag har Pruppen (Moonlight) kommit hem från Burön :) Det första han gjorde när han klev ut ur transportburen var att trycka ner huvudet i backen och äta som om han aldrig sett gräs förut, så han verkar inte mått allför dåligt under hemresan ;)

Joseph Vincent

Så himla bra cover! :):)

Grillkväll nr.2

Igår blev det som sagt grillkväll igen för att fira Dafnas 18årsdag :) Men den här gången grillades det på Köpmanholmens båtklubb istället för i Bjästa. Vi var i stort sett samma gäng den här gången så det var roligt! :)
Killarna skulle absolut bryta av den där brädan och elda upp den trots att vi hade ett helt skjul med ved^^
Micke förvandlades till karate kid ;)
Till slut gav de upp drömmen om att bli karatemästare och använde stubbarna istället...
...men när det visade sig att det inte heller gick så bra hade de iaf en 3-manna bongotrumma... ;)
Hör och häpna - till slut gick den av! :O
Ner me´n i eldn!
4 stolta pojkar tittar på sitt mästerverk ;)
Här sitter alla runt elden och ser ut att ha viktiga diskussioner ;)
Sen gick vi till båten och poppade popcorn :)
Bror min var också med ;)

Sen bar det iväg tillbaka till Bjästa igen, där vi till slut hamnade hos Dafna även denna gång :) Där hade Micke matchmaking, men jag vet inte om jag tycker att han lyckades så bra... ;) Sen hamnade alla framför tvn och Jackass. Hahaha man undrar verkligen var de får allt ifrån! x)

Jag tycker det blev en lyckad kväll, och det var jätteroligt att de från "andra delen stan" ville komma igen trots att det bara var 2 dagar mellan gångerna! :)

God morgon!

Klockan är 6 och jag sitter och äter frukost. Undrens tid är inte förbi!

Idag blir det en heldag på körskolan, först riskettan 8-12 och sen en dubbellektion i körningen. Jag kommer vara trött när jag kommer hem... ;)

Men ingen rast och ingen ro, när jag kommer hem blir det att fixa en massa grejer inför ikväll då det blir bryggsegling och grillning för att fira Dafna som fyller 18 idag! :) Grattiiis! :D

Nä man kanske ska fortsätta med frukosten så det inte slutar med att man missar bussen... Och ja, den här gången har jag kollat så bussen verkligen går då jag tänkt åka... ;)

Onsdag

Idag var jag och Dafna bort till grillplatsen för att städa upp efter oss, det såg rätt stökigt ut när vi gick därifrån igår kväll... ;) Men då vi kom dit var det redan nån som städat! :O Haha tror ni vi blev förvånade eller?

Sen var det hem och byta om innan jag tog bussen in till stan. Körlektion stod på schemat den här dagen också ;) Sen efter lite teoriplugg for jag och pappa till elgiganten och bytte objektivet jag fick igår till ett som passade ;) Har inte hunnit prova det nya så mycket, men jag är helt salig över att äntligen kunna zooma! :D

Efter det for vi hem, och då bar det ut till stallet för en skrittur på Victor med Jeanette och Tårtan :) I början gick det seegt som vanligt, men sen kom Stefan och Naggen och skrittade förbi oss så då blev det fart under hovarna på Victor ;)

Eftersom jag lade upp en massa bilder på Victor för inte så länge sen får dagens bild bli på Tårtan! :)


Grillkväll

Igår hade vi grillkväll för att fira min 18-årsdag :)
Killarna grillar :)
Bergarn fick låna min megalånga grillpinne ;)
Dafna hade bakat en tårta till mig! :') Har alltid velat ha en rosa tårta, och så fixar hon en, så snällt! :D Ser ni att set står LOL med kiwi också? ;)
Philip äter tårta :)
Jag, Felix och Joel var glada :)
Charlotte tar tårta ;)
Brasan i slutet av kvällen :) Tror Micke rensade hela skogen på ved! :O
Sen när vi blev less på att sitta ute i skogen gick vi hem till Dafna :) Backman (?) var trött ;)
Vi tittade på film på youtube ;)
Fick ett linne av Dafna i födelsedagspresent :)
Sen fick jag en mugg med en massa godis i av Amanda :)
Och så fick jag ett 6pack öl av Felix, Philip och Joel. Hahaha! x)


Jag hade verkligen jätteroligt hela kvällen, den kommer inte glömmas på många år kan jag säga! :) Tack till alla som kom och gjorde detta till min bästa födelsedag någonsin, ni är underbara allihopa!♥

Måndag

Har inget att skriva om men kände att jag ville skriva nåt ändå. Strange...

Klev upp halv 10 (nästan så jag kräver en stående ovation med tanke på att jag nästan aldrig kliver upp före 11 då jag är ledig! ;)) och tjänade ihop lite vuxenpoäng innan jag tog bussen till stan. Körlektion stod på schemat, och det gick faktiskt bra! Till och med körläraren sa att jag var duktig... :O Sen gick jag in och pluggade teori. Var  tvungen att göra om A-fasen eftersom jag råkat ta upp ett till A-fas-prov och då måste man tydligen göra klart det innan man kan gå vidare till B-fasen. Menmen, det var inga problem ;) Testade ett B-fas-prov också och skrev upp vad jag skulle plugga på, så hade tänkt försöka fixa B-fasen innan veckan är slut :)

Sen for jag hem, och sen har tiden bara försvunnit på nåt sätt :O Känner mig full med energi men ändå trött, så jag vill hitta på nåt men ändå inte. Jag blir inte klok på mig själv ibland! x)



Slänger upp ett collage till detta annars så tråkiga inlägg! :)

Strutsfarmen

Har nyss kommit hem efter en tur till strutsfarmen i Gerdal :) Var där och åt middag med familjen. Trots att det är "öppet för alla" eller vad man ska säga, var det väldigt lugnt och fridfullt :) Det gav ungefär samma effekt som en skrittur i skogen på långa tyglar om man kan jämföra två så olika situationer ;)
En bäbisstruts! :)
De sålde glass där också, så vem var där och köpte om inte Pappa Conny... ;)

Victor & company

Haha Victor står alltid och kastar med huvudet sådär när man kommer in i hagen! ;)
Ser ut som att han ler ;)
Kör en bildserie som visar knähästen nr 1!
lite närmare...
lite närmare...
Haha ja ni ser ju... ;) Sekunden efter bilden togs andades han ut så linsen immade igen, och sen stod han och såg så nöjd ut över sig själv! x)
Valle fastnade också på bild :)
Tårtan :) Men han tyckte det var mer intressant att titta på Robban som kom hem med hö... ;)
Fina Tardee♥

Lördag

Dagen började med en mindre hjärtattack när jag gick ut till kaninerna för att kolla så de hade vatten, och såg att Tabasco låg typ livlös i sitt hus :O Men då jag ropade på honom att han skulle vakna så kvicknade han till igen :) Ajjabajja att skrämma matte sådär!

Sen for jag och pappa ut och övningskörde. Backade runt typ vartenda gathörn i hela Bjästa och Köpmanholmen, hahaha! x) Men det gick bra, jag kör mycket bättre hemma än på körskolan. Hon får ju typ dampen på mig om jag gör minsta lilla fel så jag vågar ju knappt göra nånting... Menmen, det är bara att härda ut och se glad ut - snart får jag köra själv :)

Nu på eftermiddagen blev det en sväng till stallet för att rida Victor :) Världens myshäst, när jag gick ut i hagen kom han och ville nästan sätta sig i knät på mig♥ Dessutom har han lärt sig nu att stå still både när man hoppar upp och hoppar av utan att nån står brevid! Jag hade med mig kameran och tog några bilder ute i hagarna, så de kommer troligtvis upp imorgon :)

Ikväll blir det filmkväll i Åmynnet :) Trevligt värre!



Brorsans moppe, fotad och redigerad av Pierre Ragnarsson :)

Fler bilder

Det verkar inte som att vi kommer få tillbaka de andra bilderna... :/ Men har iaf redigerat några av de bästa jag har kvar lite snabbt :)
haha något oseriös men ändå ;)

Photosession

Idag har jag och Dafna haft photosession :) Lite jobbigt att jag tog klackskor då vi skulle gå i skogen - över kalhyggen, klättra uppför branta backar osv. Trodde det skulle bli finare bilder med dem, men sen visade det sig att det inte syndes -.- Haha det är jag i ett nötskal det! ;)
Men i alla fall, vi hade verkligen jättekul! Trodde jag skulle skratta ihjäl mig då en kotte föll ner från ett träd och nästan träffade mig i huvudet x)
Sen blev det nåt fel när vi lade över bilderna till datorn, så det saknas runt 300 bilder! :O De som blev absolut bäst dessutom... :(
Hoppas vi kan fixa tillbaka dem! Aja, här får ni en provbild iaf :)

Torsdag

Kom mig in till stan till slut ;) Körlektionen gick väl sådär, jag tror jag blir tokig snart! Det som är en dödssynd att göra när man övningskör hemma är tillåtet på lektionerna och tvärtom >.< Aja, klarade A-fasen i teorin iaf :)

Nu på eftermiddagen var jag till stallet och red Victor på plan :) Han var jätteduktig! Jag lämnade en bom framme som han fick skritta över några gånger. Han blev såå mallig när han klarade att kliva över den och dessutom fick en massa beröm! Haha söthäst♥

Irriterande

Skulle ta 12.10-bussen till stan för att hinna fixa teorin före körlektionen. Gick bort mot busstationen och bussen åkte iväg, 10 min för tidigt! Så jag gick och tittade på tidtabellen som finns där, och då visar det sig att de ändrat så den bussen skulle åka 11.55 istället -.- Tror ni jag blev nå less eller? Nästa buss går 13.10 så jag hinner till körlektionen, men jag hinner inte göra teorin innan... >.<
Jag var otaggad redan innan, så vad tror ni jag blev nu då? DÖ!!!

Strange

Eftersom jag inte haft varken motivation eller energi till att göra nåt idag har det blivit mycket filosofi och funderingar. Har tänkt mycket på körskolan faktiskt. Mycket som min körskolelärare säger till mig under lektionerna tycker jag är skitkonstigt! Vi skulle t.ex. träna på krypkörning, och då sa hon att när jag hade kopplingen i dragläge kunde jag gasa 6000 varv om jag ville. :S Hahaha! Visst, man står ju fortfarande stilla, men hallå? Först och främst sliter det ju enormt på kopplingen och dessutom är det väl inte speciellt miljövänligt att stå och varva som en idiot i alla korsningar? x) Hahaha nästan så jag har lust att ta på mig en ful gammal keps, luta mig fram och lägga näsan på ratten och varva och varva och varva vid VARJE korsning i hela stan! Det om något skulle dra blickar! x)

Sen hade brorsan teoriprovet för moppekortet idag. Han hade pluggat så han i princip kunde rabbla hela boken i sömnen - men klarade ändå inte kortet! Så pappa ringde vägverket eller transportstyrelsen eller vad det nu var, och frågade hur han kunde missa så många frågor då han ändå kunde allt. Då svarade hon: Jo, men han har ju den där boken, och vi tar ju frågor från den här boken också... Men anmäler man sig till en utbildning ska man väl ändå få allt material man behöver för att klara sig? Eller?

Ja, irriterande är ordet... Men nu ska jag inte tänka mer på det. Brorsan ska skaffa sig en "utanförkroppenupplevelse" och gå till bokhandeln och läsa boken han aldrig fick medan han skriver sitt prov, och jag ska varva mig till mitt körkort. That´s it! :)

Anyone?

Jag har tappat min motivation.
Har någon sett den irra runt nånstans? Hör av er så kommer jag och hämtar den, den är efterlängtad!

Rumpaa

Hahahaha! Det här gjorde min dag! Så himla söt! :)

Prinsessan

Har glömt skriva det, men Kristallen är nu utleasad till en tjej i Sundsvall som ska ge henne en till chans inom travet. Leasingkontraktet gäller i ett år, och sen har jag ett svårt val framför mig... Är lite (ganska mycket) kluven när det gäller hur jag ska göra, men jag har ett år på mig att fundera ;)
En sak är då säker, jag kommer sakna min prinsessa♥

Körskolan

Var ju körlektion idag, och tydligen går det bättre än jag själv trott! Efter 3 lektioner har jag hunnit halva kursplanen för körningen :O Hon ville skicka iväg mig till halkbanan om 2-3 veckor, och halkbanan kör man ju absolut i slutet av utbildningen! :O
Medan jag satt och väntade på att lektionen skulle börja provade jag att göra några tester med teorifrågor, och på A-fasen hade jag 53 av 70 rätt. Har inte pluggat ett skit så jag blev ganska förvånad kan jag säga ;) Så på torsdag ska jag in igen och då planerar jag att fixa godkänt på A-fasen så tar jag B-fasen nästa vecka, möjligtvis nåt mer också beroende på hur mycket det verkar vara :P
Snart så... :)

Flygkrascharn

Den här stackaren flög in i vårt vardagsrumsfönster idag :O
Självklart såg jag ett fototillfälle utan dess like, det är sällan man kan komma så nära ett vilt djur! Men när slutarljudet lät fick han/den/det panik och flög iväg - rakt in i en lina vi spänt upp för att andra fåglar inte ska sätta sig och skita på balkongräcket, och störtade rakt ner :O Han lyckades lyfta och flyga iväg innan han tog mark, men jag kan lova att hjärtat hoppade över nåt slag där. Herregud vilket dåligt samvete jag skulle fått om han slagit ihjäl sig mot stenplattorna!
Dessutom blev ju bilden inte ens bra, när jag kom in insåg jag att jag hade för låg ISO så jag har fått lägga på hur mycket ljus som helst innan man ens ser att det är en fågel -.-

Dagens köp :)

Folk verkar vilja att man lägger ut bilder på sånt man köpt så ja, vad gör man inte liksom ;)
3 långa linnen från Cubus för 198:-
Såna behövs ju alltid, man kan använda dem till precis allt! :)
Lång tjocktröja jag hade tänkt ha till ex. tights :)
BikBok 299:-
Saltsten till kaninerna x) De har aldrig velat ha när vi gett dem förut, men jag tänkte prova igen ;)
DjurMagazinet, saltstenen 10:- och hållaren 8:-
Jag säger då det, det är sviindyrt med kaniner! Eller hur var det där...? ;)
Ansiktspeeling från Cubus. Skulle kostat 81:-, men det var rabatt så den kostade 61:- istället :)
Den här kan jag faktiskt rekommendera! Förut hade jag ett stort rött märke i ansiktet, typ ytliga blodkärl eller nåt sånt, men sen jag började använda den här har det försvunnit på nåt mystiskt sätt :O Dessutom känner man redan efter första gången att huden är mycket lenare än innan :)

Sådärja, det här gick ju riktigt bra! Men nån modebloggare tänker jag då inte bli... ;)

Stan

Nu far jag till stan. Kul att gå runt där hela dagen i ösregn -.- Men förhoppningsvis är det inte lika mycket folk som vanligt, och det gillar vi :) Aja, måste gå nu, bussen åker om 10min. Ha det :)

Helgen

I fredags for vi ut till Sundsbodarna och har vart där med våra grannar fram till idag :) Har vart kanonväder hela helgen så det har varit kul :) Dessutom var ju brorsan hemma så jag fick ta över hans meegasäng! Den är seriöst större än min säng jag har hemma! :O Lyx!
Grannarnas hund Leia badar :)
Crazy dog! ;)
Min übersmarta granne Adrian :)
På väg ut till Sundsbodarna :) Det trodde ni inte om mig va? Hahaha ;)

Igår kom Joel och hälsade på också :) Det var kul att han tog sig tid att komma förbi!
Senare på kvällen tog jag och Adde en tur med gummibåten runt Mjältön. Jättehärligt! Vindstilla, spegelblankt på vattnet och dessutom solnedgång sista biten :) Synd bara att kölen i gummibåten har lite för lite luft så jag vågade bara köra på halv gas. Körde jag snabbare fick båten ett eget liv och svängde lite hursomhelst ;) Vi stannade till på fiskodlingen stod och tittade på fiskarna också. Ganska fascinerande hur högt de kan hoppa! :O

Det har verkligen varit en jättehärlig helg! :) Imorrn är det slut på lugnet, då ska jag in till stan och ha körlektion. Sen ska jag driva runt till 4, då jag åker hem med pappa. På eftermiddagen har jag inget planerat så jag är öppen för förslag! ;)

BIG love! :)

Pris: 8 000:- Typ: Hästar Lund
5-årig väldigt trevlig ganska stor varmblodsvalack säljes till rätt hem. Han är av Holländsk stam, har pass o alla papper i ordning. Är regelbundet vaccinerad och skodd.

Snäll att lasta, sko, leda, rida, sitta upp på osv.

Omskolad till ridhäst, går lätt i form i såväl skritt som trav men galoppen behöver jobbas med lite mer. Väldigt läraktig, pigg och lyhörd. Startad ett fåtal gånger i trav, men då han inte var någon superstjärna såldes han vidare till mig som har ridit honom.

Omkring 170-175 cm i mankhöjd, av robust typ och kommer passa utmärkt åt en ryttare som vill utvecklas tillsammans med sin häst. Han är trafiksäker och väldigt lyhörd för viktplacering hos ryttaren. Flyttar sig med andra ord efter viktplacering och för skänklar. Helt orädd och säker under sin ryttare. Mjuk i munnen och väldigt mysig och personlig på alla sätt och vis.

Säljes då jag bytat arbete och inte har tiden som räcker till för honom.

Sadel, täcke och träns finns att köpa till om det är av intresse.

Ring för mer information och för att komma ut och träffa honom och provrida honom.

Han står uppstallad i Vollsjö.


Om jag haft en färdig utbildning till våren och vetat att jag fått jobb på en gång hade jag hämtat honom på studs!

Dubbelt Arbete Till Alla

Jag är gaanska less på datorn kan jag säga... Har haft en film på datorn i ett år kanske, och den tar ju bara en massa onödig plats så jag tänkte bränna över den på en DVD. Hur lätt som helst egentligen, skulle bara ändra filformatet på filmen. Tog 1,5 timma så det var lite drygt men när jag ändå höll på att rensa datorn kunde jag göra annat samtidigt. Sen lade jag in den omgjorda filmen i "brännarprogrammet", fixade menyn och lite sånt, tryckte på bränn och kände mig så duktig som äntligen tagit tag i saken :) Det skulle ta 2,5 timmar att bränna ut den - för en film på 1 tim och 45 min -.- Menmen nu hade den liks börjat bränna så... Efter 2,5 timmar då allt var klart tog jag ut och provade DVD-skivan i spelaren, men tydligen var den tom! Grattis Sandra, 4 timmar åt helvete!

Såhär såg jag ut när jag insåg att det inte fungerade, jag lovar! ;) Hahahaha! x)

Fredag

Håller på och packar för fullt, tydligen ska vi ut med båten ikväll ;) Det är bra att man får veta saker i tid tycker jag, vid halv 2 ringde mamma och det lät ungefär såhär:

mamma: Har du fixat kaninvakt för helgen?
jag: Nej... Borde jag det eller?
mamma: Jaa, vi ska ju ut med båten i helgen!
jag: Jaha, när bestämde vi det? :O
mamma: Nu! :D

Men tydligen ska brorsan vara hemma så det ordnade sig :) Får se till att påminna honom bara så han inte glömmer bort det... ;)

Till salu!

Kaninbur för utomhusbruk passande till en mindre kanin, t.ex. hermelin/dvärgvädur.
Öppning med gångjärn och hasp på framsidan, men kan även öppnas genom att lyfta av plåttaket.
3 bodelar med vägg mellan varje, vilket gör att kaninen blir extra skyddad mot vind.
Isolerad på 3 sidor utvändigt samt i taket.

Pris: 250:-

För mer information och fler bilder, mejla mig på [email protected]

Torsdag

Började dagen med att gå ut och ta bort allt blött hö från kaninernas stugor. Det behövdes kan man säga, det bodde en hel befolkning i de där små stugorna... >.< Jaja, nu är det gjort iaf :)

Sen gick jag in och laddade ner photoshop. Måste ladda ner ett nytt program för att packa upp filerna också, för det jag har hade tydligen gått ut ;) Hoppas det är bättre än skiten jag hade förut. Det måste varit en sämre version än paint!

Efter det for jag till stallet och skrittade ut på Victor med Jeanette och Tardee. Idag var han till och med pigg från början, han brukar alltid vara en segpropp innan han kommit igång riktigt... ;) Vi träffade 2 crossar som körde runt i grusgropen men jag tror de blev räddare för oss än vad han blev för dem ;) Haha jag har aldrig varit med om någon som stängt av crossen så snabbt! Men det är jättebra att det finns dem som visar respekt mot oss som är ute med hästarna, det gillas! :)

Just nu är jag så mätt så det känns som att jag kommer rulla fram om jag försöker förflytta mig ;) Brorsan fyller år idag så det blev smörgåstårta till middag och nån annan tårta till efterrätt x) Nyttiga familjen slår till igen!

Onsdag

Victor startade som sagt på Dannero idag och knep 4eplatsen! :) Låg till och med 2a ett tag ;) Så stort grattis till Linda och Robban för ett kanonlopp av en stjärnhäst! :D

Efter jag sett loppet på tv gick jag hem till Dafna där vi bastade och såg på film :) Tack för en rolig dag :)♥

Det känns som att det står still i mitt huvud nu, jag har ingen aning om vad jag ska skriva mer^^ Menmen, måste ta mig ut och ge kaninerna mat iaf. Usch för att ha dem ute i detta regn! De har ju varsin stuga som de kan gå in i så för den delen är det ingen fara, men jag lyckas alltid få in sniglar i skorna när jag går ut till dem >.< Jättemysigt att känna slemklumparna mosas under sockarna... FY FAN!

Missa inte!

Victor ska starta på Dannero imorgon :) Det sänds kl. 13.004:an. Lopp nr.3, häst nr.9 :)

Måndag

Var ju som sagt iväg på körlektion nån gång mitt på dagen. Det gick väl hyfsat, jag är väl inte jättevan vid att köra i stadstrafik, och dessutom kändes det jätteäckligt att köra volvo! :O Hahaha :)

Nu på eftermiddagen var jag iväg och red Victor på plan. Vi tränade bara på att han skulle svänga för skänklarna för jag har fått känslan av att han inte riktigt kan det ;) Men det gick faktiskt bra, jag märkte stor skillnad på bara 15-20min! Och sen så svarade han olika mycket på samma tryck varje gång, vissa gånger blev det en stoor volt men några andra gånger gjorde han en u-sväng istället ;) Men såhär i början tänker jag inte bry mig om det, utan jag är glad bara han förstår och svänger undan från trycket :)

Nu ska jag sätta mig och plugga teori, fick 30 sidor i läxa till imorgon! :O Tur det inte är uppgifter hela sidorna, då hade jag ju dött! x)

Photosession

Brorsan ville att jag skulle ta kort på honom när han cyklade igår, så det är väl klart man ställer upp ;)
Sen ville Alex också prova ;)
Nu far jag in till stan för en körlektion :) Ha det!

En tur på mon med bäbis :)

Ikväll blev det en tur på mon med Kristallen :) Hon är ju för rolig den där hästen, först var hon skitsur på något så då stod hon och stampade i golvet av frustration. Jag såg inte en enda fluga på henne så jag fattar inte vad som var fel^^ Sen kom vi ut och hon blev jätteglad över att få komma ut och röra sig så hon traskade iväg från stallbacken med sina stora älgkliv fram till parkeringen där vi skulle vänster. Där totalvägrade hon att gå vänster och låtsades bli rädd för garaget eller nåt annat som säkert äter små travhästar till frukost. Så efter att ha bråkat med henne en stund vände vi och jag bad henne backa istället. Hon såg lite fundersam ut, men backade så snällt ut och förbi garaget där jag vände henne åt rätt håll. Då hon såg att jag överlistat henne att gå förbi drog hon en djup suck och såg jättebesviken ut! x)
Sandra - Kristallen, 1 - 0!

Söndag

Det blev Ulvön till slut, vi fick ha ett familjemöte med handuppräckning så efter många om och men for vi x)

Kom fram till Ulvön vid halv 7 kanske. Då blev det middag på Alma, och sen gick vi tillbaka till båtarna. Där var det full fart på alla, och vid 2-3 gick de sista kämparna bort mot våran båt och satt där läänge... Vid halv 7 på lördagsmorgonen körde vi ut dem för att förhoppningsvis få sova någon timme innan alla kom igång med musiken igen ;)

På lördagen öppnade vi starkt med frukost klockan 2 x) Sen blev väl klockan 5-6 innan man vaknade till riktigt och slutade känna sig som ett ufo ;) Det blev middag vid 8 då också, och sen blev det krogen :) Alla tog verkligen vara på sista Ulvö-kvällen kan jag säga! Sista halvtimmen innan det stängde stod alla och dansade på borden x) Hahaha! Sen drog vi oss bort mot båtarna igen. Det blev en relativt tidig kväll, vi var så skötsamma och lade oss 4 ;)

Så ja, efter den här helgen känner jag mig aningens sliten kan jag säga... Skönt med måndag imorgon så man kan få vila upp sig lite ;)

RSS 2.0