Sweden International Horse Show

Jag verkar ha varit rätt bra som läktarryttare... ;) Två svenskar i topp efter två internationella klasser. Inte lönt å klaga på de eh! Och så himla kul det är att se eliten rida live! Jag skrattade för mig själv när de fick problem på banan men redde ut det på en gång och ändå fick över hästarna felfritt över hinder på 1.45-1.55. Om samma sak hänt mig under en bana så hade jag inte haft en chans. Inte ens om hindren vore hälften så höga. Just watch and learn, Sandra, just watch and learn. 
En sak jag tyckte var himla bra med den nya arenan var att framridningen låg precis brevid mässan! Man fick alltså se mycket "behind the scenes". Tänk om alla tävlingar hade såhär stora framridningar - vad lycklig man skulle vara ;) Nog för att jag är nörd, men jag hade lätt kunnat sitta och bara titta på framridningen hela dagen och studera hur de lägger upp den, hur mycket de hoppar, vilka höjder osvosv. Det är synd att det är så pass få stora tävlingar i Sverige (och att jag aldrig har tid att åka när det väl är någon, haha...), för man lär sig en himla massa av att bara titta. 
 
Nu ska jag hoppa i säng så jag är pigg till kontrollskrivningen imorgon. Den kommer att gå åt skogen. Men jag har fått titta på fina hästar iaf... :)))))))))))) Hästar > Matte. Big time. God natt!

Första advent

Jamen si ni! Första advent redan! Tiden går bara snabbare och snabbare, ujujujuj... 
 
Nämen, min första advent kommer att starta på läktarplats i Friends arena för att titta på internationell hoppning. Ska bli himla kul att sitta och titta på fina hästar och bra ridning hela förmiddagen! ...och om möjligt sakna ridningen ännu mer. Men jag har hört att de har montrar på mässan där de visar upp många olika hästraser så jag får smita förbi och klappa lite, haha :) Mässan har jag hört ska vara jättestor i år. 10 000kvm. Om jag hittar in så lär jag inte hitta ut. Men inte klagar jag eh! Nu ska jag vara en så bra läktarryttare jag bara kan så vi får en svensk seger. 
Malin Baryard och Tornesch i Globen 2011. Tänk att det redan är 3 år sen jag och Ida var där och tittade? Och att jag bara har varit på mässan sen dess? Näpp, hög tid för repris tycker jag! :)

Det hände en grej...

Mitt hår är rosa. Ojdå. Hehe.

Omtänksamhet på nördnivå

Fick en blomma av min klasskompis idag. Programmerad som en funktion i min miniräknare. Det är tanken som räknas!


"Katten åt den..."

Misse hjälper gladeligen till att minska min skolhög. Alla skulle haft sig en egen läxreducerare!


Mr Kulspruta

Har efter många om och men, med nöd och näppe, lyckats kravla mig upp ur böckerna för att ta lite frisk luft. Denna matte kommer att göra mig sinnessjuk en dag - jag lovar er. Ännu värre blir det när matteboken är på engelska. Som att man inte förstod tillräckligt lite redan. Samtidigt är det ju faktiskt lite roligt när man väl har lärt sig och kan lösa alla de där mystiska bokstavskombinationerna. Detta ämne alltså, det är hatkärlek på hög nivå...
 
Jag kom hem från skolan lagom för att hinna se Broddes lopp på Bergsåker. Mr kulspruta slutar aldrig att förvåna mig, han har verkligen en löparskalle och en vilja av stål. Han hade nr 12 och började alltså lite bakom de flesta andra, låg sist eller näst sist genom hela loppet för att sedan med ca 200m kvar vika ut och spurta sig till en andraplats. Ja, vad säger man? Hatten av för världens bästa Brodde och för Linda och Ricky som lyckas träna hästarna starka som oxar i både kroppen och huvudet! Det syns lång väg att Brodde älskar tränings- och tävlingslivet :)
 
Nu ska jag dyka ner i matten någon timme till. Tänk vad roligt jag ska ha och vad smart jag kommer bli... ;) Hörs när vi hörs!

Måndaaaaaag

...oooooch så var det måndag! Jag har nog sovit bort närmare ett dygn av den här helgen. Så himla trött, haha. Men hörrni, på lördag är det ju bara 3 veckor kvar tills jag kommer hem igen! Fram tills dess ska jag orka kliva upp lite tidigare, plugga lite mer och vara lite bättre ;) Jag tror att jag lägger den planen med alla andra "det är måndag så jag måste göra en förändring"-planer.
 
Den här veckan har jag bestämt ska vara en matte-vecka. Jag har kontrollskrivning på måndag, och klarar jag den får jag bonuspoäng på tentan i januari. Kruxet är bara att jag verkligen inte haft tid med matten mellan alla labbar och grejer som ska göras i de andra kurserna, så det blir en kamp mot klockan, haha. Men lägger jag alltalltallt annat åt sidan och bara lever för matte ska jag nog fixa det också. Vilken rolig vecka jag har framför mig... 
En favoritbild på Brodde från i påskas! Vi red bort till ridplanen i Bredånger, och när vi kom fram frågade mamma lite osäkert "Är du verkligen säker på att du ska rida den där hästen? Han går ju som om han vore full..!" Vingelpellen hade inte riktigt hittat sin balans med ryttare på ryggen än :)

Det går bra nu


Med ett C i Elektronikdesign och ett B i programmeringsteorin tar jag helg. Det går bra nu!

Aldrig steget före

God morgon!
 
Gårdagen alltså... Vi hade ett gruppmöte inför examinationen av simhandsken på fredag för att gå igenom allting så att alla förstår alla delar. Vi skulle träffas 13, och jag tänkte att ett sånt möte borde vara avklarat på 2 timmar så jag tog med lite böcker och grejer för att kunna stanna kvar och plugga några timmar efteråt. När tror ni att vi var klara? 21...! Vi behövde alltså 8 timmar bara för att gå igenom hur de olika delarna fungerade. Herre min get. Men nu hoppas jag att det sitter så SwimX S8 kan leverera imorgon ;)
 
Idag har vi labredovisning i Signaler, system och transformer. Vi ska programmera i ett program som heter Matlab som ska kunna göra matematiska beräkningar. Det blir himla spännande. Speciellt med tanke på att jag håller på att installera Matlab just nu och alltså inte ens börjat än... Jag underskattade programmets storlek - minst sagt. Vem kunde ana att det krävde 2 timmar för nedladdning och 2 timmar för installering? Det är som vanligt - aldrig steget före. Men det brukar lösa sig ändå. På nåt sätt. Nu ska jag slänga mig i duschen så jag hinner vara lite social med min mor som är här och hälsar på i helgen. Pappa är fortfarande i ett medvetslöst tillstånd efter gårdagens bilkörning, haha. Sedan hoppas jag från botten av mitt bottenlösa hjärta att Matlab har installerat klart innan jag ska dra mit mot skolan. Mardrömmens mardröm vore att den där lilla rutan med de två orden "Installation failed" kommer upp. Då blir jag olycklig på riktigt. 
 

Omständiga liv

God morgon!
 
Dagen idag kommer att bli himla omständig (hatar att det egentligen heter omständLigt. Jag vägrar. Så himla omständigt). Jenny har fått vägglöss i hennes rum, så Anticimex kommer hit vid 12 för att sanera eller vad det nu är som ska göras. Känner mig inte jätteinsatt i ämnet om jag ska vara helt ärlig, haha. Hursomhelst får man ju inte vara där under tiden, och fram till två timmar efter de är klara då de använder hälsofarliga medel. Det gäller även Misse. Så jag kommer ta bilen till skolan som börjar 8, ha föreläsningar fram till 12 när jag slänger mig i bilen, packar ner henne i transportburen och drar tillbaka till skolan. Sen återstår det att se om hon får sitta i bilen hela dagen eller om jag och mina kompanjoner lyckas smussla in henne i skolan. Min sista föreläsning slutar 15 och vi får inte komma hem förrän tidigast 18, så det blir en lång dag i bur för lillgrisen... Men det löser sig på ett eller annat sätt - hon sitter ju där när vi åker mellan Övik och Stockholm också :)
Hittade lite gamla bäbisbilder på Misse från när vi bodde i Rotebro. En bitchig prinsessa redan då ;)
 
Nu ska jag skynda mig så jag kommer iväg och förhoppningsvis kan hitta en parkering. Tänk vad enkelt det är att kunna gåååååååå. Over and out, ha en bra dag, take care och allt sånt där!

Två trogna fans

Två trogna fans hejjar fram Rolf-Göran Bengtsson i Longines Global Champions Tour. Misse tycker att många ryttare red katt-astrofalt, och att hästarna var långt ifrån smidiga som en katt. Typiskt henne att ha åsikter om allt.


Saker att göra när man har tråkigt

Nr. 127; Köp en frisörsax, klipp av en decimeter och färga håret lila.
 
Det blev mer rött än lila och inte så intensivt som jag tänkt, men ändå... Dags att lägga ingenjörsplanerna på hyllan och satsa på frisöryrket istället? ;)

DYNGA

God morgon! Eller ja, morgon iaf. Jag skulle egentligen vara på skolan vid 10 för att plugga telekom, men jag vaknade och kände att... nej. Har åkt på en dunderförkylning och håller på att hosta sönder luftvägarna samtidigt som jag har ont mest överallt. Jenny har varit förkyld sen jag kom tillbaka efter att ha varit i Bjästa, så förmodligen har jag åkt på samma skit. Så himla onödigt! Men jag har dragit i mig en shot Cocillana och hoppas att jag är tillräckligt pigg för att ta mig till skolan till 11. Eller, tillräckligt o-hostig. Cocillana är väl kanske inget som är känt för att göra en pigg.
 
 
Oavsett pigghetsgrad är det iaf freeeedaaaaaag! Som jag har längtat, haha! En natt förra veckan fick jag en fix idé som jag tänkte att jag skulle pyssla med ikväll. Så himla typiskt mig när jag har urtråkigt och känner att det måste hända nåt. Vi ser väl hur bra det blir, men bilder lär ju komma så småningom iaf ;) Nu ska jag börja packa ihop och dra mig mot bussen... Trevlig fredag! 

Mitt liv i ett nötskal

När man pluggar, stannar upp och inser att man använt siffror vid två tillfällen på åtta rader... Får det ens kallas matte utan att typ bryta mot nån regel?

Måndag

God morgon!
 
Den här förmiddagen sitter jag hemma och gör den sista labben i programmeringskursen. Eller ja, en början iaf. Den är stooooor och kommer att ta flera veckor att skriva, men nu har jag en bra början. Trots att hjärnan endast lever tack vare kaffe och den svåraste delen av programmeringen är att komma på variabelnamn. Men ja, det verkar ju fungera ändå. Åh, vad jag är tacksam att jag valde att läsa in en stor del av kursen själv och tenta av den redan efter halva tiden. Nu behöver jag bara gå på en föreläsning i veckan för anteckningarnas skull och göra labben som ska redovisas efter jul om jag inte minns fel. Ibland är jag rätt bra på det här med planering, hähä ;)
 
I eftermiddag tar jag sikte mot skolan för en föreläsning i data- och telekommunikation. Åh vad jag kände att alla antecknade det noga i sina carebooks, haha... Nä, men nu har jag äntligen fått tag på all kursinformation och kan strukturera upp allt pluggande på riktigt så nu blir det fullt fokus vecka in och vecka ut fram till jul. Idag är en bra dag att börja. Och med de orden önskar jag er en bra måndag :)
 

En löparsko i aluminium

I somras var Broddes största intresse att nöta ut skor. Hovslagaren fick komma ut var- och varannan vecka för att slå på nya - som var utnötta eller borttappade bara några dagar senare. En gång hade han lyckats böja ihop en sko trots att den satt kvar på hoven. Denna häst...
 
En dag när hovslagaren bytt ut skor tog jag rätt på en utnött sko, rengjorde den och skickade iväg den till pappas jobb med klara instruktioner, haha. Nu har jag världens finaste och mest personliga ram :)
 
Nu ska jag snabbstäda lite innan jag bänkar mig framför ATG live och kollar på bäste Brodde som startar på Bergsåker 13:05. Sist jag tittade i listorna var han tippad 2a. Hejja farbrorn!

Ethiostar

Det blev etiopisk matdebut för mig igår. Spännande att äta med händerna när man är ute på restaurang, haha. Men det var gott, och kul att prova på nåt annat :)
Min mat! Nån typ av blandtallrik med lite av varje.
Hela gänget utom Shachi
Typiskt bloggarN att fota maten... ;)
Efteråt gick vi till nåt stället som hette... Crib? Kanske? och satt och snackade skit i någon timme innan vi for hem. Dilja är så skötsam och tvingade folk att ha en servett under glaset, hahaha... Till och med hennes mobil låg på en servett. Tur att det är ordning på någon av oss ;)

Slutet för SwimX S8

Gårdagen gick nog till historien vad gäller frustration. I förrgår hade vi deadline på projektrapporten för simhandskarna. I måndags skrev jag till vad som saknades i rapporten innan den skulle skickas vidare till gruppens teknikgeni så han skulle godkänna den innan vi mailade den till läraren. IGÅR smsade han och ställde frågor om hur jag gjort kalibreringen - dagen efter deadline. Det slutade med att han hade ändrat i stort sett hela rapporten och att vi skulle behöva gå igenom den en gång till för att rätta stavning och grammatik. Jag fixade en kopp kaffe, och sedan satt jag och skrev oavbrutet i 5 timmar. Det som räddade mig från att inte bryta ihop var resultatet från programmeringstentan, haha. Man vet att man känner sig stressad när man skriver tills man bokstavligen börjar svettas. Men nu är den både inlämnad och utskriven - slutrapporten för SwimX S8!
Det är förmodligen första och sista gången mitt namn kommer att stå som en av författarna till en så här tekniskt avancerad rapport... 
 
Tyvärr fick vi den inte att fungera helt. Trots att vi tjatat på handledaren huuuur många gånger som helst fick vi inte alla komponenter vi behövde i tid så allting blev utdraget och tog betydligt mycket längre tid än vad det hade behövt göra. Vi har alltså inte testat den i en simbassäng, men vi vet att den fungerar i en diskho (där vi ju inte kan prova alla funktioner...). Men vi har ändå kommit väldigt långt! Nu hoppas jag bara att handledaren godkänner oss trots att rapporten kom in en dag sent. Annars ska jag personligen se till att han blir underkänd som handledare pga. sena komponenter. Sådeså.
 
Ikväll ska vi ut och fira att vi lagt det här bakom oss genom att äta på en etiopisk restaurang! Det är vi värda alla gånger :)

Det var ju tråkigt...

Så här är det...
 
 
Programmeringen...
 
 
Tenta nummer två...
 
 
Jag fick mindre poäng än jag trott...
 
 
 
MEN JAG KLARADE TENTAJÄVELN!!!!!!!
 
 
Nu ska jag torka mina glädjetårar och fira med matteplugg. Programmering - don't ever mess with Sandra Damgren again. Jag är så lycklig♥
 
 

Det travar på

Nu är alla kurser igång på allvar! Herregud, jag är helt snurrig i huvudet. Det är så mycket olika grejer som ska göras så jag inte vet var jag ska börja och inte får nånting alls gjort istället. Det är inte lätt när det är svårt. Eller nåt i den stilen. Jag har suttit och mailat som en tok hela veckan för att bli registrerad på alla kurser och få tillgång till allt kursmaterial, så förhoppningsvis är jag helt igång till helgen. WIIIIEEEEHOOOO, helgen är räddad! Närå.
 
Efter en höst fylld av projektarbetet där jag många gånger bara suttit och känt "men alltså...va?", var det en sån himla befrielse att få gå in på en matteföreläsning igår och lyssna på en repetitionsgenomgång. Jag drog en lättnadens suck och för första gången på huuuur länge som helst kände jag mig typ... hemma? Sjukt hur knäpp man kan bli, matte har ju aldrig ens varit mitt ämne? Men det ska det bli - sådeså!
 
Från det ena till det tredje har jag suttit och kollat på liven från Bergsåker ikväll där Linda och Rickys nya stjärna Cantab Sisu tävlade på V86. Jag satt läääänge och letade siffror på brickorna innan jag ens såg vilken häst jag hejade på, haha... Det är lite annorlunda när Brodde tävlar, honom känner jag ju igen bland vilka andra hästar som helst. Det är bara att titta efter den snyggaste ;) Cantab tog iaf en finfin fjärdeplats, så det var himla roligt! Jag har känslan av att han är lite lik Brodde, för Brodde var också lite ängslig när han kom upp till Bredånger men så fort de kommer ut på banan blir de som tigrar, haha! Men jag är övertygad om att Cantab också kommer tuffa till sig lite när han fått några doser av kungabehandlingen som alla Linda och Rickys hästar får :) Inriden är han också, så framöver blir det dressyyyyyyyyr! ;)
 
Nej, nu ska jag slänga åt besten Misse lite mat och gå och lägga mig så jag orkar med morgondagens matte också. Misse som för övrigt skrek i stort sett hela vägen ner till Stockholm i söndags. I Söderhamn orkade jag inte lyssna längre och överröstade henne med stereon. Sen dess har hon gått runt och gnällt konstant. Skitdryg katt bortskänkes mot avhämtning?
 
Jaja, hon är iaf söt när hon sover. God natt!
 

Virrpannan...

Idag har min hjärna varit på semester. Det började med att jag vart HELT övertygad om att jag skulle ha matte i Haninge. Klev upp och insåg att jag hade en telekom-föreläsning som var viktigare att gå på - i Flemingsberg. Och att jag skulle behöva gå hemifrån ungefär 10min efter jag hade klivit upp. Jag tog mig iväg till skolan och satte mig och väntade på att de andra skulle komma. Medan jag väntade fipplade jag på med mobilen, somnade till och lyckades på nåt sätt skicka iväg en tumme upp på facebook till någon jag känt SIDÅSÄR 3 dagar. Efter ett tag (när jag var lite mer vaken) smsade jag Mahlet och frågade om hon var på väg, och fick "var är du?!" till svar. Tror ni inte att jag helt glömt bort att vi skulle ha gruppmöte en timme innan föreläsningen..? Den här dagen har gått SÅ bra.
 
Nu har jag iaf satt mig ner och skrivit upp alltalltallt i kalendern så jag inte ska missa nåt mer. Min hjärna verkar behöva en back-up.  
Bäste Brodde innan avresa till Bergsåker i fredags, där han kom 6:a :)

RSS 2.0