Gamla stan


Gårdagens ridpass!

Igår var jag ut och red Freja. Det är ju isgata över hela stallplanen nu när snön håller på att smälta bort, så det är tur att man kan lyxrida i ridhuset! ;) Hade lite dåligt flyt, för jag hann inte så mycket mer än att skritta fram så kom en tjej som skulle hoppa. Så jag fick inte riktigt ut vad jag ville av passet då jag inte kunde utnyttja ridhuset som jag tänkt. Hon ville inte riktigt länga sig i högersidan så jag fick inte igenom böjningen helt i vänster varv. Hon brukar alltid vara lite stelare i vänster varv, men med volter, volter och fler volter brukar det gå till sig till slut. Nu gick ju inte det pga. hindren (och ryttaren som flängde runt utan att ha speciellt stor koll på vad hon gjorde), men efter omständigheterna tycker jag att hon jobbade på bra och lyssnade till och med på mina drivande hjälper ;)

 

Nu när det börjar vara vår här i Stockholm kan vi börja jobba med galoppen igen. Nu är semestern slut, tjockis! :) Anledningen till att vi inte galopperat när det har varit kallt är att hon har så tjock päls = hon svettas jättemycket under galoppen, och då hon går på lösdrift utan täcke måste hon stå i stallet med svettäcke tills hon torkat så hon inte blir kall. Med den björnpälsen skulle det ta 2-3 timmar innan hon skulle vara helt torr, och SÅ roligt är det faktiskt inte att stå och titta på en häst som torkar... ;) Men som sagt, nu är det slut på semestern! :)

 

Har inga nya bilder så det får ni klara er utan. Ta er en extra titt på bästa Victor här nedanför istället ;)


Körlinge Gård

Här har vi lite av stallet:
Den sista biten innan man är framme i stallet. Hagarna går på båda sidor om bilen 50-100m åt sidorna och ända fram till stallet (den röda byggnaden som är närmast). Hagarna är ju avdelade såklart, men man får ändå en idé om hur stort det är på ett ungefär :)
Här går vi från bilen. Det är uteboxar hela vägen både ner mot vägen (syns ganska bra på filmen), och in mot stallplanen. Var ju tvungna att stanna och hälsa på unghästarna som av någon anledning alltid står i boxarna, de är så fina båda två! :)
Den röda byggnaden till höger på stallplanen är ett innestall tror jag, har faktiskt inte varit in där... ;) Men det finns uteboxar på ovansidan av den iaf, så pass har jag sett. Sen är det ju uppbindningsplatser utomhus in mot stallplan i den stalldelen också (hmm, fattade någon den förklaringen..?). Mitt emot (där jag gick in) finns ju 4 boxar, varav i en står Frejas avkomma Indra (som dock var i hagen när jag filmade). Sedan innanför dörren är uppbindningsplatserna jag oftast använder. Är ganska skönt att få stå inne och göra i ordning tycker jag :)
Innanför den sista vita dörren man hinner se är Frejas och Indras sadelkammare, men lampan är så dålig där inne så man ser ju inte speciellt mycket... Men nu vet ni var den ligger om ni någonsin skulle behöva använda den kunskapen... ;)

Ja, som sagt, det är inte hela gården men ni har fått en liten överblick iaf :) Ska klippa ihop två filmer på mig och Freja också bara jag hittar någon passande musik så får ni se lite mer av ridhuset och även uteridbanan. Den är inte så dålig den heller! :)

Photoshoot á la Pappa Conny

Pappa följde ju med ut för att fota mig och Victor en dag innan jag åkte ner till Stockholm igen. Tänkte bjuda er på "den nakna sanningen" (dvs. oredigerade bilder) (för att jag inte orkar redigera), samt Pappa Conny-kommentarer och tankar under fotograferingen. Here we go!
Hmm... Mörkt ute... Jag vet! Jag slopar Sandras inställningar och ställer in kameran själv, awsome! (Pappa envisas med att det stavas utan e)
(Efter att ha vridit om till automatinställningen) ...And there was light! Fy fan vad jag är bra!!!
Åh, där kommer de!
Lite närmare...
MEN SPRING SNABBARE DÅ HÄSTFAN!!!
Sådär ja! Mina inställningar ägde ju!
Men vänta... Va?
(Ropar) Sandraaaa! Kom hit och ställ in kameraaan!
Den här bilden blev ju bra! Jag kunde ju till och med använda motljusskyddet, TROTS att det inte är motljus! Ibland är jag allt bra smart!
Och här kommer de igen! Kom igen, spring då!!
Va? Redan förbi? Snabb havremoppe det där! Har de blandat i mobil 8 i havren eller? *Fnissar för sig själv*
Åh, nu kommer de tillbaka! Bäst jag ställer mig bakom trädet så de kommer förbi...
(Ropar) Är du klaaaar snaaaart? Jag fryser!!!
Jag: Hur tänkte du när du visste att du skulle stå ute och fota i -10, men ändå klädde dig på samma sätt som du gör i +10?
Pappa Conny: Men jag trodde ju att det skulle gå snabbt! Nu har vi ju varit ute hur länge som helst! ( =max en timme)


Och det var samtliga bilder från den fotograferingen...

Misse-filmer!

Misse provar sin sele för första gången :) Den var väl inte sådär jättepopulär i början... ;)


Apportering! Det håller vi på med i stort sett varje dag, bra träning för henne (och ingen alls för oss, höhöhö...) :)
Såhär ser det ut när vi ska åka nånstans, hon blir helt tokig! Tänk er att sitta och lyssna på kattskrik (eller vad man ska kalla det, hon kan ju knappt jama...) hela vägen från Stockholm till Sundsvall då hon somnade... Som tur är har vi hittat en spray som innehåller lugnande feromoner som fungerar jättebra! Feliway heter den och det märks jättestor skillnad :)

Nyfiken i en strut!

Eftersom svärmora håller på att spricka av nyfikenhet får jag väl helt enkelt berätta vad vi gjorde igår... ;) Vi var och tittade på en lägenhet! :) En bostadsrätt i Haninge. Tvåa med balkong som var jättefräsch för sitt pris. Men så blev det budgivning lite väl hastigt idag och vi var tvungna att dra oss ur då vi skulle behövt någon dag extra av olika anledningar. Men tydligen stod det mellan oss och en annan så hoppas de ångrar sig ;) Annars får vi leta vidare, vi har ju till september på oss :)

Nu ska jag sätta mig och fixa några filmer så jag kan lägga ut dem på bloggen, ni lär ju märka när det är klart ;)


Varför?!

Det förra inlägget gick ju inte heller att kommentera? Tror jag blir galen, varför funkar det inte?! Det står ju att man SKA kunna kommentera innan jag publicerar inlägget... De med mig skämta aprilo! Inte för att det gör så stor skillnad, kommentarsfältet ekar ju oftast tomt ändå, men jag vill ju att det ska fungera...


I'm alive!

Tro't eller ej, men jag lever :) Har bara inte haft orken till att blogga då jag inte tycker att det händer nånting som är värt att blogga om, och när det väl händer nåt känns det dumt att gå in och skriva om det för att sedan vara inaktiv i några veckor till...

Hursomhelst, har ju gått i skolan i en månad nu och börjar komma in i studentlivet igen. Kunde varit mer taggad, men just nu vill jag bara ta mig igenom utbildningen så jag kan få ett jobb och börja leva ;) När skolan började hade vi ingen mottagning, utan vi började med föreläsningar på en gång, så det är ingen som helst sammanhållning i klassen. Skittråkigt!

Sen rider jag ju som sagt Freja två gånger i veckan. Har mest blivit dressyr i ridhuset, men nu framöver hoppas jag att vi kan ta oss ut lite oftare :) Har några filmer från både ridning, longering och en snabb rundvandring i den delen av stallet jag brukar vara (det är jättestort, och då jag och Freja bara är i det ena stallet kändes det onödigt att visa det andra stallet också), så hade tänkt ta mig tid att lägga upp det under nästa vecka. Har ju tenta på måndag så hela helgen måste jag ägna åt att lära mig om hela kroppen på cellnivå, och dessutom de latinska namnen på allting. Känns sådär halvroligt... ;)

Menmen, på måndag kväll ska vi iväg och titta på nånting som KAN förändra en del, så får hålla lågan uppe tills dess och hålla tummarna för att det går bra :) Vad det handlar om kan ni få spekulera över medan jag svär över mag- och tarmkanalen. Trevlig helg!


RSS 2.0