There's nothing like home

Efter två dygns full rulle landade jag hemma i Bjästa och kunde äntligen andas ut igår. Resan gick bra, förutom att Misse gjort det till en mindre trevlig tradition att göra nummer två i transportburen när vi åkt ungefär två mil. Att hon sedan måste sitta där med sina korvar tills vi stannar kommer som en överraskning varje gång.
 
Mina planer för dagen är att först träna magmusklerna med pappa. Han säger att han vilat dem i form för att de ska orka med min träning. Det är bäst de är utvilade, för jag är inte nådig! ;)
Efter träningen åker jag äntligen ut till min röda, bananälskande kompis! Jag ska muta henne med en massa äpplen och morötter (och såklart bananer) så kanske hon släpper upp mig på ryggen en stund. Fina Berta, jag har saknat henne :) 

Fullt ös medvetslös

Gjorde analog-labben idag. Själva labben i sig var inte så svår, men rapporten är ett helt projekt att skriva ihop. Labben tog totalt 4 timmar, och när jag lagt ner ungefär 4 timmar enbart på rapporten var den bara halvfärdig. Tur jag har ett helt påsklov framför mig :)))))))))
 
MEN, kära vänner, det är inte slut än! Jag har ju ytterligare en labb framför mig! Ska jäklas med mikrodatorteknikslabben imorgon. Det finns inga tvivel om vad jag ska göra inatt. PROGRAMMERA. Ska finputsa det sista på mitt ena program, och därefter ska jag börja med ett till. Sömn är överskattat. Har jag hört. 
 

Nice 2 c ya

Hallå där! Trevligt att se dig igen!
 
Jo, det är nämligen såhär att jag programmerat in en typ av kamera i headern, som tar kort på varenda en av er som klickar er in hit. Du där! Ja precis, du! Sluta peta näsan, det är faktiskt inte fräscht.
 
Hehehehehehe, nu lurade jag er igen! Jag är så himla bra på det här med practical jokes! Fast den här gången var det mer ett teoretiskt joke, det fanns ju ingen kamera... ELLER...?!?!?!
 
Jag har ett dilemma. Jag står i ett vägskäl. Har ett viktigt beslut framför mig. Ett beslut som mycket väl kan komma att påverka min framtid. Jag har nu funderat ett tag och lider av extrem beslutsångest. Snälla, rara, kloka läsare, hjälp mig med mitt beslut. Ge mig en hint. En putt i rätt riktning. Använd er livserfarenhet till att vägleda mig i den här frågan...  
 
 
 
 
 
...SKA JAG LÄSA DEN NYA BÖRJES-KATALOGEN ELLER ÄGNA HELA NATTEN ÅT ANALOG-UPPGIFTER?!?!?!?!
 
Tack på förhand.
MVH/ den personifierade beslutsångesten.

Ett mirakel

Börjar dagen med ett smärre mirakel. Titta vad som mötte mig när jag loggade in på TDB?!
Ni kan dock bortse från klubben, jag vet inte hur man byter klubb under profilen. Har bestämt mig för att lösa licens och tävla för Näske Ryttarsällskap i år. Kommer bli kanon!

Ett sent livstecken

God kväll kamrater!
 
Jag lever! Det är med knappa marginaler, men jag lever. Det har varit full fart med förberedelser hela dagen. Vi har labbar på onsdag och torsdag, och då måste vi ha en massa uppgifter klara innan dess. Resten av min kväll (natt?) ska spenderas framför analog elektronik-uppgifter. Försöker intala mig själv att jag nog inte behöver mer än 4 timmars sömn inatt.
 
Förutom att plugga skallen av mig har jag även säkrat min överlevnad några dagar till. I'm awesome!
 
Nej, tillbaka till analogen så jag kanske kan få 6 timmars sömn iaf. Imorgon väntar en heldag med föreläsningar och övningar mellan 8-17. I don't say "why me?", I say "try me!". 
 
 
...och med de visdomsorden säger jag godnatt till er vanligt dödliga. Analog elektronik - here I come!

Batterierna är laddade

Jag är så glad att jag tvingade ut mig själv på en lite längre tur med Freja! Det blev en barbackatur (som vanligt) ut i skogen och bort mot flygfältet. Hon var lite seg i början, men när vi ridit längs hela gärdet (stockholmska för lägda)(ni kan kalla mig 08:an...) och vände för att galoppera tillbaka taggade hon till! 
 
Nu under vintern har vi lyxen att ha i princip hur mycket som helst att rida på! Alla såna här fält får vi rida på hur mycket vi vill så länge det finns snö. Tänk er själva att galoppera barbacka på ett stooort, snöklätt fält som aldrig tar slut! (Freja var tvungen att stanna och vila efter hälften, hahaha...)
Här dundrade vi fram i full galopp idag! :)
 

Nu ska jag koka en kopp te och äta lite hallon medan jag tar mig igenom söndagsångestplugget. Imorgon är början på en minst sagt fullspäckad vecka, som kommer sluta i bästa Övik :) Trevlig söndagsångest, mina favoritfans!

Giv mig styrka

Ända sen jag och Dafna kom hem från stan igår har min energinivå legat på noll. Om inte på minus. Det var med nöd och näppe jag orkade ta fram en matlåda och stoppa den i mikron för att få någon middag. Hela min kväll spenderades framför 7th Heaven, för det var det enda jag orkade göra.
 
Idag vaknade jag lika trött som när jag gick och lade mig igår. Jag tänker inte bli sjuk nu!!
 
Den viktigaste av dagens planer är iaf att åka ut till stallet. Det värsta med att ha bestämda dagar är att inte kunna åka ut de dagarna man verkligen vill ut eftersom det inte är "min dag", och att inte kunna stanna hemma när man verkligen inte vill åka eftersom det är just "min dag". Jag hade planerat in en långtur, men det blir nog den vanliga turen längs golfbanan om jag inte får någon plötslig energikick.
Söt-Frejsan :)

It's a beautiful day

Good morning sunshines!
 
Planerna för idag är att först ta mig igenom ett kapitel i analog elektronik som jag inte orkade igår. Därefter åker jag och Dafna in till stan och ser om vi kan fynda lite nya kläder. Det behövs efter min senaste garderobsrensning kan jag säga... Hälften av alla kläder var för stora och får följa med till Bjästa på fredag (mindre än en vecka kvar nu!!!). Skrik om ni behöver gamla jeans! Jag kan signera dem så ökar de i värde... ;)
 
Ikväll ska jag rensa ur och fylla på musik i mitt USB så jag har nåt att lyssna på under de drygt 5 timmarna det tar att köra hem. Kom med förslag, jag är sämst på att hitta ny musik!
Satt och kollade igenom en gammal fotograferingsmapp. Om 3 månader har vi förhoppningsvis sånt här väder! Can't wait...

Pinsamt är vad det är

Just nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag är mitt emellan ledsen och rent utsagt skitförbannad. Det är fortfarande problem med mitt gröna kort. Som jag tog för 7 år sedan! 
 
Jag började med att maila Svenska Ridsportförbundets licensavdelning, som hänvisade mig till den som utfärdade kortet. Jag hittade inte hennes mailadress, så jag mailade till ÖOR och frågade hur jag skulle göra. Hon skrev att hon skulle vidarebefordra det till hon som var kursansvarig. Efter 1,5 månad hade det fortfarande inte hänt någonting, så jag fick mailadressen till kursansvarige av Maria (som inte heller fick sitt kort registrerat när hon gjort kursen...) och skrev ihop ett mail till henne.
 
När det gått ungefär en vecka från det att jag mailat henne (utan svar), skickar jag ett mail till ÖOR igen, och skriver att om de inte tagit tag i ärendet och jag fått svar på mitt mail av kursansvarige innan måndag, kommer jag att gå vidare med det här till Svenska Ridsportförbundet. Jag fick svaret "Du kan väl kontakta Svenska Ridsportförbundet direkt så du får hjälp att lösa det.".
 
Jag hoppades att de skulle inse att 7 år är väldigt lång tid för att vänta på att få sitt kort registrerat, men de verkar inte särskilt intresserade av att göra det nu heller... I helgen ska jag skriva ihop ett mail till SvRF, som jag skickar på måndag (så det kommer längre upp i inkorgen). Sedan är det bara att hoppas att de kan hjälpa mig, för annars kommer min tävlingssäsong vara typ... obefintlig. Den dagen kortet är registrerat (OM det någonsin blir det), är ÖOR sist på listan över klubbar jag löser licens för. Jag kan inte rida in på tävlingsbanan och representera en klubb jag inte är stolt över att rida för. Efter det här är det det sista jag kommer vara.
GidHundsjö 2009 med bästa Hilda

Storpluggarn

Har haffat ett grupprum på skolan där jag sitter och pluggar. Mina kära klasskompisar ligger hemma och sover. Jag känner mig inte alls forever alone som sitter ensam i ett stoooort grupprum, inte alls...
 
Dagens enda planer är att ta mig igenom och förstå de föreläsningarna vi haft hittills i analog elektronik och göra en himla massa övningar i boken. Jag lär få sitta här hela dagen. Och kvällen. Förmodligen natten också. Herrrrrrreguuuuuud vad jag ska bli smart. 
 
En ensam Sandra i ett stort grupprum. Efter att ha sett den här bilden tycker jag inte längre att det är konstigt. Att jag är själv alltså.

7th Heaven

Har helt snöat in mig på serien 7th Heaven. Jag såg den ofta i högstadiet och början av gymnasiet, innan det blev mycket med hästarna och jag inte hade tid längre. Lyckan när jag insåg att man kunde streama den var obeskrivlig. Idag klev jag upp en timme tidigare bara för att hinna se ett avsnitt innan skolan. Det är tur att jag har 11 säsonger av tidiga morgnar att se fram emot...
Overly attached? Jag? Det tycker jag inte...

Överväger att slänga vågen

Vi kom nyss hem från veterinären. Det var min våg som visade fel, hon hade snarare gått upp i vikt än ner. Jag förstår faktiskt inte hur det gick till, för jag vägde först mig själv och sedan mig tillsammans med Misse och räknade därefter ut skillnaden på de två vikterna. Två gånger. Med samma resultat. Så då fick jag stå hos veterinären och känna mig dum. Men jag tar hellre det tillsammans med en hög räkning än att riskera att hon faktiskt går runt och mår dåligt. 
 
Förutom vikten var jag lite orolig över att hon tappar så mycket päls och att hon kräks nu och då om hon inte får anti hårbolls-godisar varje dag. Utan B-vitamin tappar hon stora tussar päls när man klappar henne. Veterinären trodde att kräkningarna beror på att hon kan ha en känslig mage, så jag fick köpa ett specialfoder för just det som vi nu ska prova i 4-6 veckor. Blir det inte bättre och hon fortfarande tappar lika mycket päls till sommaren skulle vi komma tillbaka och ta blodprov för att kolla lever, njurar och sockernivåer.
Lagom nöjd Misse som fått vara hos veterinären i onödan. Dumma matte som köper värdelösa vågar...

Tisdag

God kväll mina kära fans!
 
Här är det full fart hela tiden! Vi började två nya kurser igår, analog elektronik och mikrodatorteknik. Det tog en halv dag bara att lära sig uttala namnen... (Var tvungen att dubbelkolla innan jag skrev bara för att vara säker på att det blev rätt) Men det ska nog gå bra det här! ...hoppas jag.
 
Imorgon åker jag och Misse till veterinären igen. Jag har märkt lite småsaker som tyder på att någonting är fel, men jag har trott att det varit något övergående. När jag sedan vägde henne insåg jag att det nog inte bara är något litet då hon gått ner mycket i vikt på ganska kort tid, trots att hon snarare blivit tjockare än sist hon vägdes. Jag funderar på om det kan vara någon typ av foderallergi eftersom hon blivit rundare runt magen (=troligtvis svullit upp) trots att hon gått ner i vikt. Vi har som sagt tid hos veterinären imorgon, så jag hoppas att de hittar felet och att det inte är något allvarligt. Man blir ju orolig såklart, det är ju mattes lilla bäbis♥

#healthy #pizza

Åt precis världens troligtvis nyttigaste pizza - gjord helt från grunden av självaste tant Damgren! Den innehöll inget vetemjöl alls, så till och med folk som drömmer mardrömmar om kolhydrater kan äta den.
Jag överträffar mig själv gång på gång, mina kvalitéer tar banne mig aldrig slut!

Lördag

Kom nyss hem från stallet, där jag hade morgonpasset. Det gick himla snabbt och smidigt idag, och jag är inte ens trött efter 7 timmar i stallet. Skönt! 
 
Nu ska jag ut på en promenad tror jag. Det är så tråkigt att springa när vägarna är fulla av is. Jag kan inte ta broddarna heller, för de blir hala där asfalten kommit fram. Snacka om lose-lose-situation... Men en promenad är bättre än ingenting, och jag måste ju passa på medan solen är framme!
Min utsikt från höbalarna uppe vid hagen! Finns inte mycket att klaga på där inte :)

TENTAN ÄR KLAR!

Tentan kan ha gått precis hur som helst, men jag orkar inte lägga ner energi på att fundera över det. Nu ska jag sätta mig i solen på balkongen och andas ut och njuta av att ha en lång, helt skolledig helg framför mig. Sedan ska jag ut och springa. Men det får bli ett senare problem.
Inget plugg i helgen här inte!!

Rasism

Alla har hört om det. Många har blivit utsatta. Få vet dess betydelse. Jag tänker på rasism.
 
Den största bidragande faktorn bakom rasismen tror jag är att folk inte vet dess definition, och därmed gör korkade uttalanden utan att faktiskt veta om att det är rasism.
Man kan, på enklare svenska, säga att rasism innebär en särbehandling av människor pga. deras ursprung, hudfärg osv, vilka begränsar deras mänskliga rättigheter och grundläggande friheter.
 
Observera att detta inte gäller enstaka hudfärger och ursprung, det gäller alla. Det spelar ingen roll om man föddes i en rik familj och har fått hela sitt liv serverat på silverfat, eller om man fått kämpa för att ens få ett mål mat om dagen. Det är lika rasistiskt att neka mig en bostad för att jag är svensk, som att neka någon annan för att denne är afrikan. Det är lika rasistiskt att säga att svenskar är dumma, som att säga att judar är snåla. Det är lika rasistiskt oavsett vilka stereotyper man kopplar ihop med vilket folkslag.
 
Jag tror att många måste vakna upp från sin bubbla, sluta använda sitt "vi och dem"- tänk och börja använda sitt sunda förnuft. Bara för att jag är född i en trygg miljö i lilla, lugna Sverige, betyder det inte att det är fritt fram att nedvärdera mitt hemland eller mitt ursprung. Bara för att jag är svensk behöver det inte betyda att jag inte kan ställa mig och dansa på bordet med håret i en rosa tuppkam, lika lite som att fransmän måste vara uppfödda på baguetter. Fördomar och rasism är inte okej, oavsett vem man riktar det till.
 
Tänk på det nästa gång ni, med negativ klang, refererar till dumma svenskar och säger att någonting är "typiskt svenskt". Skulle ni gjort samma sak mot någon med utländskt ursprung?

Dagen före domedagen

Good morning sunshines!
 
Tenta imorgon. Det har varit roligt att lära känna er.
 
Okej, riktigt SÅ illa är det nog inte. Jag hade tänkt att genomföra ett "undrar om jag kan plugga hemma"-experiment idag. De andra har bokat ett grupprum från klockan 12, i Flemingsberg. Klarar jag av att plugga hemma kan jag stanna hemma, annars måste jag åka iväg till Flempan i eftermiddag. Kommer jag att klara denna tuffa utmaning? *Håller andan*
 
Nu ska jag gå igenom gamla tentor och öva upp smartheten. C u l8er.
 
e2XJbq on Make A Gif, Animated Gifs
Tittut!
 

Inspiration

Är så sugen på att renovera! Eller ja, renoveringen kan ju gärna få fixa sig självt över dagen, men just det att få det precis som man vill. Det är tur att jag inte har tid med sånt här nu, annars hade lägenheten levt farligt...
 
 

Onsdag

God morgon! 
Jag drömde att jag var ute och sprang. När jag vaknade var jag trött i benen. Vad hände? 
Idag bär det av till Karolinska för plugg. Allt kommer förhoppningsvis bli lite klarare när man jobbar tillsammans och kan *slå sina kloka huvuden ihop*. 
Om 15 minuter måste jag gå till bussen, och jag har varken borstat tänderna, duschat eller sminkat mig än. Jag ser det som en utmaning.  
Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge - mitt andra hem ♥

På skolan

Kom nyss fram till skolan, där jag hade tänkt att spendera hela min eftermiddag med att gå igenom och lära mig att lösa uppgifter från gamla tentor. Insåg att jag inte hade något driv att göra något skolrelaterat hemma, så jag hoppas att ett miljöombyte kan göra skillnad. Jag har lite svårt att motivera mig själv till den här tentan av någon anledning. Men när jag lämnar tentasalen, senast 12 på fredag, har jag en helt skolledig helg framför mig! 
 
Nä, dags att sätta mig in i huvudspänningar hos D-kopplingar medan Robin Stjernberg spelas på repeat i mitt headset. Hejja hejja!

Tentaperioder är bra

Jag är aldrig så effektiv som under tentaperioderna. Tänk om man skulle fått hälften så mycket gjort under den vanliga skoltiden som under just tentaperioderna.
Idag har jag:
 • Städat garderoben
 • Solat i ca 3 minuter. Sedan blev det för kallt.
 • Gått en längre promenad
 • Handlat
 • Diskat ett berg av disk
 • Rättat ett litet fel i en av labbrapporterna (imponerad av min insats)
 • Googlat efter ridkläder jag skulle vilja uppdatera garderoben med till våren
 • Vunnit över mamma i Quizkampen
 • Sett ett halvt avsnitt av Glee
 
Säg aldrig mer att jag inte är effektiv.

Presentation - Phibas

Phibas, eller Phoebus Ali som han egentligen heter, är en varmblodsvalack född 1994 och blir alltså 19 år i år.
Jag har ju ridit ut en del med Annika och Phibas, så jag har sett honom "in action" några gånger. Utefter vad jag sett tänkte jag mig att han skulle vara ganska pigg, väldigt känslig och dessutom trygg i sig själv. Pigg var han (dock inte så mycket som jag trodde), och ganska känslig. När han själv kände för det. Han var väldigt "fipplig" med munnen, och huvudet for lite hursomhelst ibland, så det var svårt att få igenom halvhalterna ordentligt. Dessutom var han väldigt nervig och på tårna. Jag hade inte många rätt där inte, haha!
 
Allteftersom tiden gick hittade jag fler och fler knappar och började förstå hur han skulle ridas. Det visade sig att han ville ha väldigt mycket stöd av ryttaren. Ungefär som att han kände sig utelämnad och blev ängslig om jag inte hade full kontroll och var stadig i hjälperna hela tiden. Främst skänklarna ville han ha stöd av, men så länge jag gav det stöd han ville ha var han avslappnad och blev väldigt trevlig att rida!
 
"Att rida i varje steg" har en massa tränare till höger och vänster tjatat om i en evighet, men det är först idag jag verkligen förstått innebörden av det och känt den stora skillnaden mellan att verkligen rida hela tiden och att vara på och av med hjälperna. Det är just det jag menar med att det är nyttigt att rida olika hästar. Alla hästar har någonting att lära sin ryttare, och idag har jag tagit ännu ett steg i rätt riktning mot att bli en bra ryttare tack vare Phibas! 

Stalldag

Hela min dag kommer förmodligen att spenderas i stallet. Idag har jag nämligen två hästar att rida istället för en. Jag måste ju börja träna inför påsklovet... ;) Phibas ägare Annika är bortrest över helgen, så hon sa att jag fick rida honom om jag hade lust. Trots att jag bara kommer rida honom en gång (eller väldigt sällan iaf), så tar jag gärna chansen att provrida. Jag tycker det är viktigt att rida många olika typer av hästar. Det bygger upp känslan för ridning då man måste anpassa sig efter hästen och inte bara kan fortsätta på samma sätt man alltid gjort. 
 
Först ut blir Freja. Vi ska rida samma väg som vi gjorde i torsdags för att försöka hitta den ena av hennes boots som ramlade av sist. Hon går ju barfota i hagen, men vi rider med en typ av boots man trär över hoven. Dels för skydd då hon är lite ömfotad, och dels för att slippa halkan då de är broddade. Det fungerar sådär tycker jag. Går de inte sönder så ramlar de av...
 
Efter Freja blir det som sagt Phibas. Honom tänkte jag ta en lite längre tur på. Man måste ju passa på när man sitter på en häst med bra kondition, hehe... Jag får ta lite bilder och dra en presentation när jag kommer hem.
Jag och Dabory

Note to self

Jag måste börja tvätta mina ridvantar oftare...


Dagens fynd

Det blev inte mycket shoppat idag. Det kändes halvdrygt att springa runt med en dator (imorse skrev jag att den vägde ett ton, det var en underdrift...) på ryggen. Jag får traska ner till Haninge centrum imorgon och fixa det jag inte orkade idag.
MEN nog om det, here we go!
1. Nattkräm från Nivea. Dagens mest spännande köp. 
2. Två sjalar från Creole att ha till skinnjackan i vår. (Ja mamma, jag ska ha mer än bara det.)
 
...och här tog det visst slut! Det är inte lätt att vara kräsen, haha :)

Äntligen hemma!

Två timmar spenderades på SU innan vi var less, haha. Motiverade studenter... Trots det fick vi faktiskt en del gjort, så jag känner mig ganska nöjd ändå.
Efter pluggandet och lite lunch gick jag som sagt en sväng på stan. Ensam. Dafna var hungrig så hon åkte hem, haha.
Drottninggatan
Eftersom jag ändå inte hade så mycket för mig gick jag in på Hööks och provade lite nya ridkläder jag funderat på. Här har ni min kommande tävlingskavaj, så snygg! Den kommer dock att sitta liite lösare till sommaren än den gör nu. 
 
På tal om det så ska jag träna nu. Det lilla jag köpte kommer upp i ett eget inlägg ikväll :)

Tidig morgon

Är stolt över mig själv. Jag är klar för en dag på Stockholms Universitet, och klockan är inte ens 7 än. Jag och Dafna åker in och får undan lite plugg. Jag har aldrig varit där, så det ska bli roligt att se hur det ser ut! 
Efter plugget stannar jag förmodligen kvar i stan en stund och tittar efter lite bra-att-ha-grejer. Det gäller att passa på när man ändå är där :)
 
Nu står Dafna och trampar, så jag måste packa ihop datorn och traska iväg mot pendeln. Det värsta med att lärarna lägger upp kursmaterial på internet är att man måste ha med sig datorn överallt. Den väger typ ett ton ...minst!
Den är ju inte liten, 17-tums-aset...

Torsdag

Min torsdag börjar med en sväng till stallet! Min klasskompis jobbade natt inatt och ville sova ut innan vi träffas och pluggar i eftermiddag/ikväll. Det är ganska skönt att ha ridningen "bortgjord" när man sätter sig och ska plugga, det är lättare att koncentrera sig på nånting om man inte har någon tid att passa.
 
Dagens planer med Freja blir ännu en uteritt. Jag ska faktiskt orka sadla idag hade jag tänkt, haha! Går mockningen och allt runtomkring snabbt så kan vi nog ta oss en lite längre tur :)

Harlem shake

The moment när man loggar in på facebook och ser sin mamma i en harlem shake-video... Haha, jag har ju de lätt skönaste jobbarkompisarna iaf! Har ni inte sett den - se den! :)
 

Gröt är gott

Gårdagens springtur blev lång. Jag hittade ett jättebra motionsspår i skogen som jag följde. Sedan kom jag fram i ett bostadsområde så jag fortsatte springa en bit till, och en bit till, och... till slut hittade jag en busshållplats. Sprang fram dit för att kolla på kartan var jag hamnat. Det visade sig att jag var i ett område på annan ort. Hoppades att det skulle gå att komma runt på nåt sätt, men det var bara att vända om. 
 
Imorse vaknade jag med en sjuklig träningsvärk. I axlarna. Jag lovar att det beror på axel-lerationen i intervallerna.
 
Ikväll ska jag börja plugga inför tentan i ellära, som går nästa fredag. Jag fick vara ledig en kväll innan det var dags för nästa tentaperiod. Ska man se det positivt har vi inte en enda skolgrej inplanerad förrän tentan, så vi kan bestämma helt själva över schemat. Se upp alla ersättningsresistanser och nodanalyser, för här kommer jag!
 
Men först ska jag äta gröt.

Ont i magen

QHWEXy on Make A Gif, Animated Gifs
 
 Wiiieee! Tentan är klar! Nog för att det var lite av en gissningslek där ett tag, men nu får jag tänka på annat några dagar iaf. Nu ska jag dra igång och städa och fixa här hemma så jag kan sätta mig framför en film med gott samvete ikväll!

Dum, dummare, Sandra

Goder afton mina kära einsteins!
 
Ingen som har lust att skriva en tenta i biokemi i mitt namn imorgon? Någon? Inte? Kom igen, det blir roligt!
 
Jag har pluggat hela dagen men inte lärt mig ett skit. Hur det har gått till har jag ingen aning om, men jag känner mig ganska körd... Om det nu inte, mot all förmodan, skulle komma enbart 1 X 2 - frågor eller "vilket näringsämne är aminosyror slutprodukten av?"-frågor. Det kan jag. Det är proteiner. Duktig idiot.
 
Hursomhelst, nu ska jag skriva ihop en kortkortkort sammanfattning av det viktigaste så jag kan plugga på bussen imorgon. Väckaren ställs på 5 så jag har mer tid på mig. Pluggeffektiviteten ökar ju närmare tentan man kommer. Det måste ligga någon typ av gravitationskraft bakom det. Lär jag mig ingenting då heller har jag iaf med mig lite choklad att sitta och tröstäta samtidigt som jag tittar på alla framtida forskare och annat smart folk som dansar sig igenom tentan medan jag fortfarande är på fråga 1. "Namn? Vad är det för jävla fråga?" Det är inte lätt att vara dum.
 
Håll tummarna för mig imorgon, gott folk! Om inte för att jag ska klara tentan, så för att chokladen ska vara god :)

Hjärndöd

Förbereder mig för den stora domedagen imorgon. Tentadagen alltså. Jag sammanfattar allt vi ska kunna, och den sammanfattningen är redan uppe i över 10 datorskrivna sidor. Då är jag inte klar med kolhydratsmetabolismen, och har inte börjat med lipidmetabolismen. Jag vet någon som kommer ha en låååång dag idag...
Imorgon efter tentan hade jag faktiskt tänkt att vara helt ledig från allt plugg. Dels för att vila hjärnan och dels för att få bort lite som ska göras här hemma. Längtar nästan efter att få städa och tvätta? Och intervallerna som ska springas! Och garderoben som ska rensas! Det finns inte ord för hur glad jag kommer vara när tentan är klar imorgon.

Söndag

Att få vakna upp till strålande sol är inte helt fel! Mina planer för dagen är att först skriva klart min sammanfattningstext om proteinmetabolismen (nedbrytning av proteiner), och sedan åka ut och rida Freja. Därefter tar jag tag i och pluggar om kolhydraterna och kolhydratsmetabolismen. Den enda chansen att få allt det gjort var att pausa plugget med ridning mitt i alltihopa. Fröken självdisciplin har tagit lite semester tror jag, haha...
 
Planen med Freja blir nog en barbackatur längs golfbanan igen. Den vägen känns mest lämplig just nu innan all snö och is smält bort. Lagom lång är den också när man inte har så jättemycket tid över.
Nä, nu måste jag ta tag i proteinmetabolismen så jag kommer iväg nån gång!

Dagen efter kvällen före

Man vet att det var en lyckad kväll när man vaknar med träningsvärk av allt ösande på dansgolvet. Det var roligt att se vissa av sina superseriösa klasskompisar stå och dansa gärnet, haha!
 
Dagens planer är tentaplugg, tentaplugg och lite mer tentaplugg. Idag har jag faktiskt ingenting emot att sitta i mjukisbyxor och brorsans gamla oversizetröja och på riktigt sätta mig in i nedbrytning och uppbyggnad av näringsämnen. Idag ska jag bli smart! :)

Nu drar vi!

Föreläsningen var kort och bra, jag har sammanfattat hela proteinsyntesen (bildandet av proteiner) på totalt 6 datorskrivna A4 och har varit ute och sprungit. Årets första vårdag har flutit på helt enligt planerna! Nu ska jag packa ihop det som behövs för ikväll innan jag springer ner till bussen. Vi ska till Soft kök & bar. Jag har ingen aning om var det ligger... Men det ordnar sig nog. Stockholm är ju inte så stort. Typ...
Hon som är grym på att posa önskar er en trevlig kväll :)))

Första mars

Idag går vi in på årets tredje månad. Det betyder två saker:
 • Jag åker hem till Bjästa om bara 4 veckor!
 • Det är VÅR förtusan!!
Det är nog inte mycket som kan förstöra min dag idag. Jag börjar med en tripp till Karolinska för att gå på den sista kemiföreläsningen innan tentan. Därefter åker jag hem vid lunch (eller tidigare om föreläsningen håller samma standard som hennes tidigare, haha...), ger mig ut och springer och sätter mig och pluggar så mycket jag bara hinner innan ikväll. Ingrid fyller år idag, så vi är ett gäng som ska ut och äta innan firandet fortsätter. Det blir nog inte jättesent för mig som är mitt uppe i en tentaperiod, men det ska bli roligt ändå!
Jag och Ingrid på Magenta i vintras.
 
Nu ska jag skynda mig så jag hinner med bussarna. Ha en kanondag, och njut av våren. Det ska jag göra! 

RSS 2.0