Natthumor


Stallet

For till stallet efter skolan :) Först ut var Tardee som ska börja ridas igång lite smått igen. Han var lika taggad som en igelkott! Jag har nog aldrig sett den hästen bocka förut, hahaha :) Men det är kul med hästar som har lite egen motor, och han kommer nog lugna sig sen när han kommit igång igen :) Vi skrittade några varv åt båda hållen bara så han fick röra sig lite under ryttare.
Nästa på tur var Kristallen. Vi tog en motionsrunda uppe på mon och hon var så duktig så :) I början på första grusvägen efter asfalten travade hon som värsta halvblodet! Sen blir hon latare och latare ju längre man rider så på slutet kan man inte ta miste på att det är en travare man sitter på! ;) Sen var det nåt spån som hade försökt köra bil uppe på mon och slirat ner sig ordentligt, typ halva däcken var under marken! O.o Sen mötte jag en skitsur gubbe i skogen så det var säkert hans bil^^
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kaninerna ska ha mat iaf. På svenskan ska vi se Hamlet, men om man vill kan man se den hemma så får man sovmorgon 2 dagar. Det börjar klockan 1 på 5an så det är lika bra jag tittar på det ;) Sen hur jag ska kunna ta mig igenom hela filmen är ett mysterium, jag hade helst gått och lagt mig nu! Med tanke på hur seg dator och internet vi har är det ingen vits att ladda ner heller, det lär väl ta en vecka eller så ;) Hahaha :)
Jag vet inte vad det är för fel, men jag kan inte göra riktiga stycken längre. Datorn skriver bara ihop allt när jag publicerar! :S Jätteirriterande!

Torsdag

Dagen började med nationella provet i engelska. Uppsatsskrivning. Inte speciellt svårt tycker jag faktiskt, men om lärarn tycker det är bra är väl en annan sak ;) Vi skulle skriva minst 200 men max 300 ord. När jag skrivit klart tyckte jag "uppsatsen" var jättekort, men så räknade jag orden och var uppe i 390! O.o Så jag strök någon mening mitt i som inte behövdes men sen kunde jag inte korta ner den nå mer...
Sen på lunchen satt vi med grupparbetet i kemi och försökte få ihop nåt vettigt. Vi ska ju redovisa om olika analysmodeller så vi tyckte det var konstigt att vi fick upp fakta om anabola steroider när vi sökte på en av förkortningarna vi fått av läraren. Sen visade det sig att det var nåt helt annat vi skulle ha om, vi skulle alltså inte redovisa om anabola steroider ;) Bra att läraren är tydlig tycker jag -.-
Sista lektionen hade vi programmering. Lärarn har kommit på en "jättebra" uppgift åt oss. Vi ska programmera ett program som räknar ut procentsatser och hur mycket skatt man ska betala per år och annat tråkigt. Han hann inte ens presentera klart uppgiften så var jag less på den ^^ Så jag gör ett eget program. Mitt ska räkna ut hur mycket hö/ensilage man ska ge sin häst beroende på kroppsvikt! ;) Något missvisande kanske, men betydligt mycket roligare än skattebetalning iaf! :) Är klar med alla textrutor och knappar och sånt, nu är det bara koderna som ska skrivas. Vet inte riktigt hur jag ska göra det än, men det kommer väl ;)

Åh, tack!

Jag sitter vid datorn och mamma kommer in i rummet.

Mamma: Men Sandra, är du sjuk?
Jag: Ehh, näe?
Mamma: Är du säker? Du ser jättehängig och sliten ut!
Jag: Jaa, jag är säker.

Kort tystnad

Mamma: Jahaaa, nu vet jag, du har ju inget smink på dig!

Det är bra att min mamma tycker om mig som jag är, hahaha x)

Utmanad

Har blivit utmanad att göra en sån här lista, och eftersom jag inte har nåt annat för mig så... ;)


10 sanningar som ni kanske, kanske inte visste om mig
1.
Jag ska egentligen plugga nu, men är alldeles för lat x)
2. Jag är väldigt lättirriterad men försöker att inte visa det ;)
3. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan hästarna.
4. Jag har bytt efternamn en gång :)
5. Jag har alltid haft lätt för att börja grina när jag tittar på film, och jag hatar det!
6. Jag är väldigt klantig x)
7. Jag har extremt svårt för att ta emot komplimanger, jag tror alltid att folk är ironiska när de säger nåt positivt ;)
8. Jag har alltid vart värdelös på matte så jag fattar egentligen inte vad jag gör på natur ;)
9. Jag tror alltid att personen man smsar med är sur om han/hon inte skickar smileys, och därför har jag börjat överanvända dem. Får verkligen kämpa mig genom ett inlägg om jag inte ska använda smileys! ;)
10. Jag förstår inte det roliga med att shoppa. 

Jag utmanar:
Jaa, jag vet ju inte vilka som läser min blogg så jag utmanar alla som vill och orkar! :)

Vår!Sandra Damgren gillar älskar detta!

Skolan

Nu sitter jag på skolan och har egentligen programmering men det orkar jag inte x) Det är den enda lektionen jag har idag så det känns ganska ovärt att man har åkt hit för det här... Alla lärare i naturlaget är på kurs eller nåt sånt  idag så därför har vi typ inget ;) Ska egentligen jobba på grupparbetet i kemi efter det här men ingen i min grupp är här så :S Det hade verkligen behövts så jag får kolla med dem hur vi ska göra.
Sen kanske jag går ner på stan och ser om man kan hitta nåt kul. Tveksamt. 
Kommer ju troligtvis hem tidigt idag då så kan åka till stallet idag med :) Har engelska nationella imorgon så måste plugga in en massa glosor så man kan briljera ;)  


Har typ inga bilder på skolans dator så slänger upp en bild på Eva och Hårfagre som jag tänkte använda till en redovisning för typ ett år sen ;)

Efter skolan blev det stallet såklart ;) Tog ut Kristallen på plan, och hon var så bäst! :D Idag satt böjningen i båda sidorna och allt bara flöt på! Trodde inte det skulle gå så snabbt att vänja sig vid stångbettet men tydligen ;) Red ju iofs en del med det förut också men just nu känns det riktigt bra :)
När jag ändå lade över några bilder från mobilen på datorn kan jag lägga upp en bild på mig och Hilda från prisutdelningen när vi gått en felfri avd.B på ridskolan :)
Hahaha jag ser ut som en hamster! x)

Tisdag

Började med lång sovmorgon, vaknade till och med av mig själv en timme innan väckaren skulle ringa! :) In till skolan och satt där 1,5 timme innan första lektionen började. Fram till dess satt jag och tittade på när Philip spelade ett spel som gick ut på att göra en massa saker så apan blev glad. (?!) Man skulle t.ex. klä en julgran, pricka ett mål med en kanonkula och en massa såna värdelösa saker x) Men kul var det :)
Sen var det en föreläsning i aulan. Han som föreläste hade ett barn (eller barn och barn, han var 20) som dog eftersom föraren körde rattfull och krockade med ett träd. Föreläsningen var bra tycker jag, han var duktig. Men början var lite random tycker jag. Då berättade han om att han var i USA och åkte helikopter^^ Så det hade väl kanske inte så mycket med saken att göra ;)
Bild från föreläsningen :) Vi älskar mobilkvalité! Eller inte, men det får ni leva med ;)
Insåg för ett tag sen att jag typ aldrig har bilder på mig själv, så ja här har ni en! Hahaha :)

Körskolan

Är hemma från körskolan igen. Eller egentligen kom jag väl hem för 1,5 timme sen, men bror min kan sitta vid datorn hur länge som helst om man inte kommer med bitchblicken och skrämmer bort honom! Hahaha ;)

Min pappa är världsmästare i seghet. Kursen började 6, och precis när vi skulle åka kom han på att han skulle på toa innan -.- Vi åkte hemifrån kvart i 6, och ute på e4an vid Veckefjärden var det bilkö så det gick i 30! Jag blev så jävulskt less att han ska vara en sån tidsoptimist jämt! Han sa att vi skulle komma fram i tid ändå, och inte blev jag mindre less på honom när han satt där och flinade när vi kom fram till körskolan 1 minut i 6. Ja han är speciell min pappa...
Kursen gick bara ut på att informera om hur datorerna och programmet fungerade, och sen lite om hur man bokar lektioner. Så ganska jättebasic :) Men såg nu när jag kom hem att de nyss haft den första teorilektionen man tar, och nästa "förstalektion" blir den 3 juni. Det är ju hur länge som helst kvar! O.o Och inte ger de ju ut böckerna om man inte går på lektionerna heller. Åhhh, blir så less!
Imorrn har jag sovmorgon, har första lektionen 12 :) Så kan sova ända till 8.25! :):) Fast helt ärligt hade jag hellre börjat vanlig tid och slutat tidigare ;) Men bra att lärarna kan flytta lektionerna om man bara har en lektion på morgonen och lång lunch efter det. Det gillar vi! :)

Måndag

Härlig dag idag, trots att det var måndag ;) Först kondition och styrka som inte var speciellt jobbig, det var bara en grej som tog emot lite och den tog inte lång tid ;) Sen var det filosofi där vi typ bara gick igenom frågorna. Efter lunchen var det fysikprov som gick asbra! :) Sen efter provet hade vi 1,5 timmes rast ungefär, där klasskompisarna satt och ritade hästar på bordet. Hahaha :) Sen biologin som också var ganska chillad, vi skrev av det som stod på tavlan och sen tittade vi på film.
Fick sluta en halvtimme tidigare också eftersom vi började en halvtimme tidigare, och då gick jag och Mange upp till körskolan och skrev in oss där :) Ska på en infogrej om hur allt funkar med teori/körlektioner och sånt ikväll klockan 6, så förhoppningsvis får jag väl körkort jag också till slut ;)

Söndag

Blev en sväng till stallet idag också :) Eller sväng och sväng, var där typ 4 timmar... ;) Men ni som känner hästmänniskor vet att det alltid tar längre tid än man tänkt när man är i stallet ;)
Började med att hälsa på Hilda och Wilda såklart! Hon blir nog en riktig tuffing när hon vuxit på sig, hon springer redan runt som en galning i hagen och sparkar mot Hilda ibland när hon kommer för nära ;)
Wroom! :)
Tacken för att jag stod och borstade henne innan de gick ut ;)
Världens bästa Hilda♥
Matpaus!
Sen red jag ju Kristallen också :) Hon var inte speciellt koncentrerad på det hon skulle göra eftersom Hilda och Wilda stod i hagen brevid ridplan. I början tyckte hon att Wilda var jätteläskig och vägrade gå längs långsidan de stod! x) Hahaha Wilda är ju typ 1/3 av Kristallens storlek! Ja hon är rolig prinsessan :) Efter ett tag kom hon på att det inte var ett monster som var ute efter att äta upp henne som stod där, och då gick det ganska bra! :) Jag har en tendens att ta för mycket i stångtygeln när hon ska korta stegen så hon stannar istället, men det är ju mitt fel ;) Det lär väl ta ett tag innan jag fått in den rätta känslan för hur jag ska göra vad vid vilken tidpunkt, så fram till dess kan det bli lite hur som helst... ;) Tur Kristallen är snäll och orkar stå ut med en konstig ryttare!♥
Nu ska jag sätta mig med fysiken en stund innan jag går och lägger mig. Håller på att skriva ner alla formler man kan tänkas behöva inför provet imorrn. Känns mindre kul kan jag säga... Wish me luck! :)

Nya program

Det blir inte en till sväng till stallet, utan ska vara social ikväll istället :) Men måste erkänna att jag nästan hellre åkt dit... ;)
Nu har Tobbe hjälpt mig att ladda ner en massa program till datorn. Så nu har jag google chrome som webbläsare och itunes som musikspelare :) Tack Tobbe! :):)

The D-day! :)

Idag åkte jag iväg till stallet för att träna med Kristallen på plan :) När jag kom dit kom Robban och sa att Hilda var på väg att föla och frågade om jag kunde luncha så länge. Så jag typ sprang ut med hö i hagarna och sen var det full fart ut till lösdriften där Robban byggt en fölbox ;) Allt gick jättebra, men jag måste erkänna att jag var rätt nervös innan allt var klart... ;) Det blev iaf ett sto som ska heta Tallmons Wilda :)


Wilda några minuter gammal :)


Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet♥

Kristallen blev bortprioriterad idag, nu ska vi snart iväg och fira en 50-åring så jag hann inte rida... Vi får se om jag kanske åker ut efter maten istället om de inte absolut vill att jag ska vara med ;) Jaja nu måste jag vara social med gästerna ;) Ha det! :)

Middag

Nu ska vi snart iväg och äta middag på kyrkan :) Det är nån infogrej med brorsans konfirmation och då bjuder de på mat ;) Blir ju kanoners det :)

I morse hade vi fysik- och kemilabb, och vi misslyckades med typ allt kändes det som! x) Först skulle vi räkna ut hastigheten på en kork vi snurrade för vi behövde det värdet till nåt annat sen, och då knockade vi nästan en av 3orna! Hahaha^^ Sen var det kemilabben där vi skulle filtrera en mjölkblandning genom en gel för att se vad som filtrerades ut snabbast. Felix mätte upp på ett ungefär på hur mycket av vätskan som skulle filtreras ut i varje provrör. Det gick väl bra tyckte vi, till vi insåg att det stod 0,5ml, och inte 5ml... Good job! Sen lyckades jag spilla ut vatten över mig själv hur många gånger som helst, och kemilabben totalfailade eftersom vi fick hälla över "lösningen" till de andra provrören och då förstördes allt -.- Jaja, läraren märkte det inte och det är huvudsaken :)

Nu måste jag gå om jag ska hinna till kyrkan i tid, see ya! :)

Stallet :)

Kom hem från stallet för runt en timme sen. Tränade som sagt på plan med Kristallen, och det gick bra :) Fortfarande lite ovant med dubbla tyglar, men det blir bättre eftersom ;) Det fula var ju att jag hade jätteproblem med att få henne att följa spåret, hon ville bara gena hela tiden, och jag fattade verkligen inte hur jag skulle göra! x) Jag kände mig lite smådum när jag kom på det igen här hemma och insåg att det var typ det första Sandra sa att jag skulle göra med Kristallen^^ Jaja skitsamma, till nästa gång kommer jag ihåg det iaf! ;)
Förutom det tycker jag att det mesta flöt på bra :) Vi tränade mycket på att få henne att korta stegen och samla sig, och vissa steg kände jag riktigt ordentligt hur hon neg (heter det neg? Kommer inte på nåt bättre ord just nu^^) ner med bakbenen och samlade sig jättebra! :) Det är ju en fördel med att rida travare, att de oftast har framåtbjudning och liksom inte tappar energin i samlingen :) Jag red inte så länge, för nu i början lär det ta rätt bra på bakbenen när hon inte är van vid att lägga bak vikten på dem... ;)

Såg nu att det inte är Greys ikväll för att de ska sända hockey istället! >.< Kan de inte få en egen kanal så det slipper dra över på programmen som faktiskt är bra? Då blir det nog en tidig kväll istället, det kan behövas med tanke på hur trött jag är varje morgon... Hahaha :)  

Infraföd spektroskopi?

Nu sitter jag på kemin och "forskar" om infraröd spektroskopi. Intressant. Eller inte ;) Philip och Felix mejlade nyss nån professor och frågade om han kunde hjälpa oss, hahaha :) Enligt dem hette de My Cv och kom från Uzbekistan så vi får se om han tar dem på allvar och svarar nåt^^

En infraröd bild på en hund ;)

Vid 11 har vi biologi så vi får se vad det blir då, om vi ska göra nåt annat eller om vi ska fortsätta med det här. Har suttit megalänge för att försöka få internet att fungera på datorn, så kanske 1/3 av lektionen försvann till ingenting. Åååå vad jag älskar teknikens underbara värld ibland!

Ikväll tror jag att jag möjligtvis ska fara till stallet och träna på plan med Kristallen. Känns lite både och eftersom jag alltid brukar bli mer förkyld av hästarna. Men samtidigt kan man inte vara utan dem heller... ;) Jag får gå på drugs resten av veckan så går det säkert bra ;)
Jaja, lika bra att go back to work innan min käre kemilärare märker vad jag egentligen gör... ;) Ha det! :)


På matten:

Lärarn: Sandra, vad brukar du äta till frukost?
Jag: Hårdbrödmackor...
Lärarn: KÅLDOLMAR??!!

Hahaha :)


Tisdag

Jag känner mig som en kråka idag. Gått runt och kraxat som en tok nu några dagar och är så less på att inte orka göra nånting! Hann ju inte ens vara frisk 2 veckor innan jag blev sjuk igen! Därför tog jag saken i egna händer och drog en repa upp till Gud för att fråga vad han höll på med egentligen. Där hittade jag en ytterst personlig lapp på dörren:

Det förklarade saken, men fortfarande inte okej!


ååå vad jag är dålig känner jag! Men har inget att göra för tillfället så då kommer den dåliga humorn fram ;)
Jaja, dagen har känts ganska ovärd. Tror jag möjligtvis hade lite feber mitt på dagen också så det kan ju gjort sitt, men ville komplettera styrkan och konditionen idag så jag fick det bortgjort och det skulle jag göra klockan 3. Efter skolan, dvs. Så dagens motto jag levde efter var "det som inte dödar, det härdar" :)

Hade dans på idrotten, och det var svinkul! :) Vi buggade, och man blev ju hyfsat yr efter alla snurrar, hahaha ;) Men sånt borde vi ha oftare tycker jag, mycket bättre än alla dyngdryga (och fullkomligt livsfarliga! ;)) bollspel...

Tips!

Har ju som de flesta av er kanske redan vet haft jätteproblem med knäna ett tag nu, så för runt 1,5 vecka sen började jag prova äta kapslar som ska vara bra för leder och muskler. Det funkar jättebra! :) Har inte känt något i knäna på en vecka ungefär och det är megabra jämfört med hur det var förut ;) Så det kan jag tipsa om! :)Det kan köpas på http://www.frittflyt.se/modules/module_123/proxy.asp?D=2&C=11&I=47&mid=41 för 319kr, och då räcker det i 2 månader :)

Måndag

Idag hade min grupp (jag, Dafna och Klara-karin) lektionen på styrkan och konditionen. Det gick väl hyfsat tycker jag, men mycket som kunde gått så mycket bättre! Menmen det som är gjort är gjort och nu behöver jag inte tänka mer på det så det känns ju skönt :) Bra tajming också tycker jag, har varit dunderförkyld idag och eftersom det var vi som planerat lektionen skulle vi stå och kolla så allt funkade så jag slapp ta ut mig ;) Det enda jag gjorde var att leda uppvärmningen som var att hoppa hopprep i några minuter och det var ju inte så man lade sig ner och dog av det ;)
Annars har skolan vart ganska dryg och tråkig idag, har inte hänt något speciellt man kan berätta om :P

Kvällens planer är att först städa rummet och sen plugga. Lärarn på styrkan och konditionen ville att jag skulle komplettera några uppgiter på provet eftersom jag måste missförstått frågan. Hon ville att man skulle skriva på vilken % av max man ska ligga på när man tränar styrka på olika sätt, men eftersom det inte stod i frågan svarade jag bara kort typ att man skulle använda tunga vikter och köra få reps om man ville ha stor muskelmassa. Det hade hon kunnat skriva i frågan tycker jag ;) Men det är inte så mycket att lära sig så det går nog snabbt :) 

Träning

Det var ju som sagt Sandra-träning idag, och nu har vi börjat med stångbettet. Det tycker jag är jättedrygt ör det känns verkligen som man inte har koll på nånting! Man har tyglar överallt, och vilken tygel man än tar i blir det fel ;) Men det är ju en träningssak så snart sitter det förhoppningsvis som en smäck! :)
Först flyttade vi lite in/ut på volten och sen tränade vi på att korta stegen och på slutet tränade vi både öppnor och slutor :) Gick faktiskt mycket bättre än jag trodde det skulle göra :)

Linda var paparazzi idag så jag snodde lite bilder från hennes blogg ;)
Söndag

Vaknade relativt tidigt idag så det känns som att man hunnit med en del fast klockan bara är halv 1! :) Jag har pysslat på nere hos kanierna ett tag och funderade på att låta dem få gå ut i selen en stund, men det blåser lite för mycket tycker jag. Man ska helst inte ha dem i vinddrag för då kan de bli sjuka, och hönsmamma som jag är ville jag inte riskera det ;) En månad till så kan de säkert börja vara ute i uteburarna så det går nog ingen nöd på dem :)


Nu ska jag äta och byta till ridkläder, idag är det ju Sandra-träning :) Ska bli kul att få se vad hon tycker, själv tycker jag inte vi kommit framåt så himla mycket från förra träningen... Men jag har ju både vart sjuk och haft mycket i skolan så det är väl förståeligt ;) Nu måste jag äta om jag ska hinna! Ha det :) 

Stan

Igår var jag och Dafna i stan :) Medan vi väntade på att badhuset skulle öppna satt vi och planerade klart lektionen vi ska ha imorgon, och den blir asbra! ;) Sen gick vi in och badade i 2 timmar kanske. Vi tänkte egentligen vara duktiga och simma längder men det var så tråkigt så det slutade i rutschkanorna (eller vad heter det egentligen?) ändå...;) Sen när vi var less på det gick vi upp på stan. Varken hon eller jag brukar lyckas hitta några kläder, men igår gick det svinbra! :) ÄNTLIGEN har jag hittat ett par jeans som sitter bra, det var verkligen på tiden! :) Sen när vi vart på stan i 3-4 timmar tog vi bussen hem. Efter ett tag kände jag att jag var äcklig i håret så jag vände mig om och såg att huvudstödet var insmetat med nåt kladdigt. Kul... -.- Mamma tyckte det luktade vaniljglass^^ Seriöst, vilken idiot smetar in huvudstöd med glass?? x)

Bortsett från glassen (eller vad det var...) så var det en riktigt rolig dag, det får vi göra om! :)

Fredag

Idag på lunchen kom en i klassen fram till mig och sa att jag vunnit ett pris för att jag vart med i en tipsslinga som handlade om miljö för några veckor sen. Skitkul tyckte jag, hade ju inte förväntat mig att vinna nåt. Här har ni mitt pris:JA, ni ser rätt, det är 3 rabattkuponger!! xD Hahaha jag trodde jag skulle dö av skratt när jag fick det, speciellt när jag var tvungen att fråga honom var Barista låg nånstans^^ Sen tog han kort på mig och Dafna som troligtvis skulle hamna på förstasidan på nolas hemsida. Hahaha det är så typiskt mig att vara med om sånt här alltså! x)

Sen hade vi biologi där vi kollade på labben vi gjorde igår. Vårat failade, det var ett av 4 provrör som blev som förväntat... Menmen, det var ändå inget viktigt så :)
Efter det var det svenska. Där lyssnade vi på de sista 2 redovisningarna, chat/sms-språk och skillnaden på svenska och ryska svordomar. Sen fick jag veta betyget på min redovisning, MVG-. Minuset var för att jag inte hade någon OH-bild -.- Jag tyckte inte jag behövde det eftersom jag bara pratade om hur man ska göra för att byta namn, konstiga namn som blivit godkända eller inte och de vanligaste namnen just nu och för 100 år sedan. Det tyckte inte jag var värt att visa på OH, men tydligen var det det :P

Nu sitter jag och velar om jag ska gå iväg på gårn eller inte, 2 klasskompisar är med i en musikal och ska spela några scener där. Skulle vara kul att se, men känns drygt att gå dit själv och jag vet ingen som har lust att följa med... Jag vet inte ens var de hade tänkt få plats nånstans, det finns väl ingen scen där? :S Vi får väl se hur det blir, går jag dit drar jag med mig kameran så då kommer det upp bilder sen isf ;)

Stallet :)

Japp, nu kommer en liten lägesrapport från dagen ;) Jag och Jeanette fick börja med att stå och kämpa med en tjurig Kristallen som inte ville gå ut ur hagen. Sen fick jag höra av Linda att Kristallen troligtvis blivit rädd för snökanten eftersom hon gått igenom och fastnat med hoven igår. Så det hade en förklaring, hon var inte bara åsna ;) 
Sen gick vi ut på ridplan och tränade på allt vi tränat på hittills, dvs. flytta in/ut på volten, några halvvolter, öppna, sluta och traven. Allt gick bra mer eller mindre :) Ni skulle sett öppnan hon gjorde längs ena långsidan, SHIT! :D Jag fick inte riktigt till slutan som jag ville, men något steg här och där blev det ändå :) Traven var det jag egentligen tyckte var svårast. Om jag inte ställer några krav på henne följer hon spåret och håller ett bra tempo och takt, men så fort jag ber om lite böjning skjuter hon ut bogen och genar. Jag tror jag vet någon som tycker det är jobbigt att hålla böjningen i traven... ;) Men det är bara att träna vidare, nån gång måste vi ju klara av det tycker jag :)   

Igår och idag :)

Orkade inte skriva nånting igår, men hade inga lektioner så var ju ledig hela dan :) Det är man inte bortskämd med... ;) Så jag for ut till stallet och tog en tur på mon med Kristallen. Igår var hon en riktig pärla, så himla duktig♥ Vi travade lite uppför Sidensjörakan och hon tog så små steg att det kändes som att rida en liten ponny ;) Det kändes inte som en stortravare på 165 där inte! ;)
Sen kom Sanna till stallet så jag hjälpte henne lite med öppnan och slutan, typ sa till när Rayo placerat sig rätt och så. Jag vet inte om det gav så mycket då jag inte är allra bäst på att lära ut, och speciellt inte inom det akademiska... x) Menmen, det blev ju inte sämre iaf :)

Idag har jag vart på skolan. Vi hade en biologilabb först, man skulle visa att växten använder fotosyntesen när det är ljust och cellandning när det är mörkt och vi skulle komma på hur man skulle visa det själva. Vi var skitduktiga! Haha :) Efter lunchen var det engelska där vi inte gjorde nåt speciellt och sen flosofiprovet. Egentligen var det inte så svåra frågor, men vi hade fått så mycket fakta så jag blandade ihop kunskapsteorier hit och dit så vi får se hur det gick... ;) Sen slutade jag eftersom programmeringsläraren är i Tjeckien :)

Nu ska jag försöka hitta nåt att äta och sen ska jag trampa iväg till stallet och träna på plan med Kristallen :) Sen har jag inget mer planerat ikväll, men det vore bra om jag satt mig med matten en stund. Det lär väl komma prov på det också snart... Men den dagen den sorgen, först ska jag till stallet! :)

Bilder från banan igår :)Väntar på att få komma ut :)Rambo, Kristallen och Nimros :)


Snygging :)♥

Tisdag

Dagen började med svenska, som var ganska lugnt :) Vi gjorde orddelen från högskoleprovet i lördags. Trodde det var sekretess på det i typ 5 år eller nåt liknande, men tydligen inte ;) Jag jobbade med Joel och Amanda, och vi var värsta skitbra! 17 rätt *host* av 40 *host* men i lördags hade jag 13 rätt så nåt verkar jag ha lärt mig iaf ;) Eller så var det bara det att de andra visste svaren och lyckades övertyga mig om att välja rätt den här gången. Tror mer på det senare alternativet faktiskt... ;)
Sen engelska. Då gjorde vi inget speciellt tycker jag. Jobbade med förberedelser inför nationella provet, men jag lärde mig absolut ingenting av det så... x)
Efter det var det matte/fysik. Tog fysik hela lektionen eftersom vi har prov om 1,5 vecka. Fick totaldamp på talen eftersom de inte gick att lösa! Fel i facit på varenda uppgift vafan! ;)
Efter lunchen hade vi idrott och filosofi, båda lektionerna var ganska meningslösa tycker jag. Det gick apdåligt på idrotten, och på filosofin gick vi igenom instuderingsuppgifterna men de hade jag redan gjort klart så jag hade alla svaren redan...

När jag kom hem for jag till stallet nästan på en gång. Klarade att cykla uppför hela backen i motvind! Det är nästan så jag är värd en stående ovation! *gör vågen åt mig själv* ;) Haha nejmen när jag kom ner till stallet skulle Linda precis åka iväg till banan med Kristallen så då skulle jag inte ha nåt att göra i stallet (om jag inte ville borsta Hilda då. Blåsigt + fällning av vinterpäls = nej tack ;)) så jag följde med in på banan och tittade på när de körde snabbjobb :) Kristallen var såå duktig! Och Linda också förstås, haha ;) Så det var kul, har inte vart på Solänget på 5-6 år. Men jag kände mig onekligen lite malplacerad, jag är ju van vid att hålla till på andra sidan Brogatan... ;) Tog en massa bilder på stjärnan så de kommer upp så fort Linda laddat upp dem på sin blogg så jag kan kopiera! ;)

Imorrn är jag ledig också, så himla härligt! Det är man inte bortskämd med direkt... ;) Så då hade jag tänkt rida Kristallen och plugga både matte och filosofi. Men det lär väl inte ta hela dagen så jag får se vad jag hittar på mer :)

Nu ska jag snart gå och lägga mig så jag kan komma upp i hyfsat bra tid imorrn. Vi får väl se hur det går att somna, drack nyss en Red Bull så det lär väl ta några timmar... Bra att man tänker med arslet ibland alltså :) Jaja, skitsamma, ha det! :)

Tjalala

Nu ändrade jag stilmallen ändå, även fast headern är fail mot svart bakgrund x) Försökte fixa till det på photoshop men fick inte till det så det får ni leva med! Får börja skriva bättre istället för att kompensera upp det, haha :)

Måndag

Då var man tillbaka i skolan igen. Började dagen starkt med ett prov i styrka och kondition ;) Gick faktiskt bra, jag svarade på allt och var säker på alla utom en fråga :) Vi borde byta ut våra vanliga prov mot såna här tycker jag! Vi gillar prov man knappt behöver plugga till ;) Sen har det inte hänt så himla mycket faktiskt.
Fick veta att jag missuppfattat helt hur man ska räkna resultatet till högskoleprovet, det är inte procentuellt hur många rätt man hade utan man räknar hur man ligger till jämfört med resten av Sverige. Byebye höga poäng säger jag bara... ;)

Värsta bra väder idag också så hade tänkt åka och träna med Kristallen, men då visade det sig att fadern min ska jobba över varje dag i 2 veckor nu så han är inte hemma än O.o Hade iofs kunnat cykla, men det kände jag mig fö lat för x) Måste komma igång nu känner jag, det här går inte! ;) Men då kom Dafna hit och tittade på Lost med mig så det var bra det med :)

Jag tror inte det är nåt bra på tv ikväll så jag ska nog ta mig i kragen och sätta mig med filosofin en stund. Då kan jag ta mig iväg till stallet imorrn istället :) Har ju megastort prov i filosofi på torsdag så lika bra att börja nu, annars är jag körd ;)

Här har ni dagens låt :)

Söndag

Idag blev det stallet några timmar. Finväder, precis som jag hoppades på! :D Plan har börjat torka upp så jag tog ut Kristallen (åsnan;)) och tränade akademiskt en stund. Det gick faktiskt ganska bra, men hon var ofokuserad och tittade på allt istället för att böja sig inåt ;) Vi kämpade vidare med öppnan och slutan, och slutan kändes ju nästan bra! :) Testade traven också, och där ville hon dra iväg lite men följde spåret nästan hela tiden :):) Hon fick en redig bakbensaktivitet genom vattenpölen kan jag säga, hahaha ;) Så idag var hon ingen åsna, idag var hon duktig häst! :)

Nu har jag suttit vid datorn en stund, och så tänkte jag att jag skulle bara kolla facebook så skulle jag gå och plugga. Kollade facebook och insåg sen att päronen blockerat min dörr med alla väggbitar från toan vi håller på att bygga om. Så böckerna är "inlåsta" med andra ord. Oj vad besviken jag blev... Eller inte ;) Nä men nu är allt nästan borta tror jag så det är bara att börja dra sig bort mot läxhögen-.- Ha det!:)

Ny design?

Har fipplat med designen och en ny header men har lite beslutsångest om jag ska byta bort den jag har... Gå in på testsidan och kolla och säg vad ni tycker! :) Helt ärliga svar vill jag ha! ;)

http://sandradamgren.blogg.se/testblogg/

Högskoleprovet

Ja det är ju typiskt att man ska sitta och skriva prov den enda soliga dagen på hela lovet-.- Har hört att det ska bli sol imorrn också, och hoppet är ju det sista som lämnar människan sägs det ju:)

Idag var det ju som sagt högskoleprovet. Var faktiskt inte så farligt drygt som jag trodde det skulle bli, vi hade ju iaf 20min rast mellan varje prov så man hade tid att tjattra med kompisar och tänka på nåt annat en stund;) Men nästa gång jag skriver det måste jag ta med mig en klocka! Jag satt på svenska läsförståelsen och klurade på frågorna när en av ledarna skrek: 5 MINUTER KVAR AV PROVTIDEN! Då hade jag en text med 4 frågor kvar, och de andra 4 texterna med sammanlagt 16 frågor hade jag gjort på 45min!O.o
Har kollat igenom facit på internet nu och jämfört med mina svar, och jag vet inte säkert hur man ska räkna ut poängen... Men har jag räknat rätt tror jag det blev ungefär 1,1:) Blev det det är jag nöjd:):) Man kan ha 2,0 som mest och medel brukar ligga på 0,9 har jag hört;)

Men nu ska jag äta, ha det!:) 

Duktighetspoäng

Idag har jag inget speciellt planerat, hade bara tänkt samla lite duktighetspoäng genom att plugga och städa:) Lika bra att börja plugga nu eftersom provet är på måndag... Imorrn är det ju högskoleprovet också, och efter det lär jag nog inte orka göra nånting som kräver tankeverksamhet;) Jag börjar få jätteångest över det där provet, jag kommer totalfaila ju!O.o Inga fler som ska dit? Jag behöver nån att fördriva rasterna med;)

Igår gick jag med i bloglovin också:) Megabra sida verkligen! Man lägger bara till alla bloggar man vill följa så syns det där när alla uppdaterat. Jag hade ju miljoners bloggadresser att hålla reda på så det var lätt att missa nån, men nu gott folk kommer jag hålla mig uppdaterad!;)

Här har ni dagens megabra låt!:):)
 

Ett gott skratt förlänger livet:)


Skitjobbig häst bortskänkes!!!

Red Kristallen idag. Ni kan nog döma av rubriken hur det gick...;)
Vi kom upp till Sidensjörakan och började jogga igång inför intervallerna. Hon hade världens finaste trav, jag kände mig seriöst som typ en världscupryttare på en häst värd en miljon, minst!!:):) Sen fick hon för sig nåt och gjorde världens grisnit så jag lyckades slå huvudet i halsen på henne:S Efter det totalvägrade hon att gå, det tog säkert minst en kvart innan jag fick henne att gå framåt igen>.< Hon stod där som en jävla åsna med öronen rakt ut åt sidorna och såg ut att tänka "vad du än vill att jag ska göra nåt tänker jag inte göra det".

Det var tur för henne att det inte är älgjakt nu, då hade jag satt på henne en stor skylt som det står ÄLG med stora bokstäver på!;)

Menmen, till slut hade vi tagit oss uppför hela sidensjörakan. 2 steg i taget och sen vila i en minut nästan HELA vägen-.- Så det var ju inte mycket till uppvärmning... Så jag bestämde mig för att låta henne trava igång i ett lugnt tempo uppför sandbacken och bara ta 3 galoppintervaller istället så det inte blir för tungt för henne. Inte det bästa kanske, men det var det eller gå tillbaka till stallet jag hade att välja på. Går vi tillbaka för att hon tjurar vet jag en donna som aldrig kommer ta ett steg med mig i sadeln igen;)
Så vi kom bort till backen, och där var hon värsta ångvälten istället. Det gick ju lätt att hålla tillbaka det när man legat dyngsjuk halva veckan-.- Jävla åsna!! Sen var hon så hela tiden på väg tillbaka så vid grusgroparna hoppade jag av och gick hem för jag var så jävulskt less. Men tror ni det gick bättre då? Näe, då skulle hon trycka ut mig i snödrivor och djupa vattenpölar samtidigt som hon ångvältade hemåt, så det tog ju inte så lång tid innan det vart tillräckligt ansträngande för att halsen skulle svälla igen och jag nästan började spy-.-

Så ja vi kom ju hem till slut, men ibland undrar man varför man egentligen håller på med sånt här^^ Nej, idag var Kristallen billig! Jävligt billig...

I´m back!:)

Har legat hemma med magsjuka sen natten mot måndag, men nu är jag hyfsat pigg iaf!:) Men tydligen smittar man 3 dar efter man börjar känna sig frisk, så där rök ju mitt lov...:( Jag som hade tänkt träna på öppnor och slutor med Kristallen... Sen har jag högskoleprovet på lördag. Halv 9 till 20 över 4 om jag minns rätt. Första lektionen efter lovet har vi prov i styrka och kondition, på torsdag nästa vecka har vi stoort filosofiprov och så har jag en hemlabb i fysik jag måste göra också. Det här är verkligen inte min vecka alltså...:/

I söndags for jag och Kristallen ut och skrittade med Anneli och Donna:) Det var ett tag sen vi var utanför ridplan så det var kul:) Men det kändes att det var ett tag sen jag red i allroundsadeln nu, den var ju hur vinglig som helst jämfört med den akademiska! Hahaha:)

Mja, det har väl inte hänt så himla mycket sen jag skrev sist egentligen. Har typ sovit bort dygnen;) Men nu hoppas jag att jag har haft magsjuka så det räcker de närmsta åren i alla fall... Nästa lov är ju bara 2 månader bort;) Men nu ska jag titta på Lost! Ha det:)

Vattenbilder

Tog vattenbilder igår :) Har aldrig provat det förut så det är väl vissa saker man kunde gjort bättre, men skit samma! ;)Lördag

Skulle träna Kristallen på plan idag, men det var så blött och slaskigt så det var bara att ge upp. Kul med hästar som vägrar blöta ner hovarna! Eller inte;) Så vi skrittade ut en sväng istället och då gick det bättre:) Skulle behövt martingalen idag kände jag, men hade ju inte tänkt skritta ute så då tog jag ingen:P Hon fick ett enormt steg kan jag då säga, jag typ lättade ur sadeln för varje steg hon togO.o Kanske ganska bra med hästar som inte vill blöta ner sig ändå?;)

Försökte ta några bilder på Hilda idag också, men det gick väl sådär... Jag fick springa iväg och skynda mig upp med kameran, för hon följde bara efter och ville sätta sig i knät ungefär;)Tjockiis!:) Massa pälsbollar överallt från då jag ryktade henne innan också^^

Följa efter;)

Fredag

Kanske lite sent för att skriva nånting nu, men jag har ändå inget att göra medan jag väntar på att linimentet ska dra in i knäna så...;)

Idag följde jag med Dafna till Step In där hon och Magdalena skulle prova sina träningsprogram:) De var bra, men både datorn och micken hade lite svårt för att fungera... Efter vi gått igenom träningsprogrammen gick jag och Dafna ut och tränade i maskinerna. Det var bara vi där så det var ashärligt:) Vi "sprang" drygt 20min på nån typ trampmaskin medan vi tittade på Simpsons på maskinens tv-skärmO.o Spaceade maskiner eller vaddå?;) Sen gick vi bara runt och flummade och var allmänt dryga^^ De hade satt fram godis där också så medan vi samlade kraft för att ta oss hem igen så åt vi säkert upp alla kalorier vi blivit av med under dagen-.- Haha, värt:)

Nu ikväll var jag hos Dafna och bastade och tittade på film:) Avatar. Den var bra, men inte lika bra som alla säger att den ska vara tycker jag. Inte precis så man skulle göra som de i USA och ta livet av sig för att komma till Pandora...;) Det kan ju kanske bero på att filmen inte var textad och att jag var ganska trött så jag inte riktigt hängde med i allt som sas också, vem vet?;) Men i vanliga fall brukar jag inte tycka om såna filmer så med tanke på det var den väldigt bra:)

Nu tror jag linimentet dragit in tillräckligt så man ska väl kanske släpa sig bort mot sängen och förvandlas till en avatar;) Good night:) 

Uppdatering

Jag lovade att uppdatera en gång till så ja, här är jag!;)
Blev inget stall idag, det blev för sent... Men då satt jag och kollade på en massa Lost istället:) Lika bra det, jag känner mig ganska slut i kroppen idag. Ont i typ nerverna eller nåt sånt:S Skitskumt... Så ska nog inte vara uppe så länge, måste ju vara pigg inför imorgon när Dafna ska köra sitt coreprogram med mig på Step In;) Då blir det hårdträning som hette duga!;) Men det är bra det, man blir inte så vältränad av att skritta runt en stund på plan så jag behöver det:)

Igår och idag:)

Hann som ni säkert märkte inte skriva nånting igår kväll;) Föreläsningen var faktiskt bra tycker jag. Kul att man fick vara lite aktiv för en gångs skull, annars brukar man bara få sitta och lyssna och även om man är inntresserad av ämnet egentligen så blir det skittråkigt^^ Föreläsarna var duktiga på att få en intresserad iaf:) Så vem vet, jag ska kanske börja jobba med skogen efter skolan?;)

På kvällen for jag till stallet och red Kristallen. Hade bestämt mig för att prova stångbettet på henne igen, så vi gjorde bara några flyttningar in och ut på volterna. Jag har skitsvårt för att hålla koll på tyglarna när man rider med dubbla så det är bara dumt att prova nåt svårare, jag blir bara besviken om det inte funkar. Speciellt när jag vet att det är mig det sitter i, att jag inte kan ge rätt hjälper med tyglarna. Men i alla fall, vi gjorde några flyttningar som var okej. Hon flyttade ju, men vi fick tillbaka det gamla problemet att hon inte följer voltspåret så på vissa ställen flyttade hon ingenting och på vissa flyttade hon jättemycket. Bara fortsätta träna, men det känns så tråkigt att behöva gå tillbaka till de "gamla" övningarna för att man inte har någon kontroll på tyglarna. Jag får sitta och träna med dubbla tyglar hemma i soffan när jag tittar på tv;)

Idag skulle vi börja med labb i halvklass. I våran grupp var det bara jag och Felix som kom dit, så vi fick vara med andra gruppen istället. Där gjorde vi inte så mycket, utan hela lektionen gick ut på att läraren pratade med oss om våldtäkten i Bjästa-.- 
Allt börjar bli så töntigt tycker jag! Folk får en uppfattning av vad som hänt genom att titta på ett tv-program och läsa tidningen. Det man inte tänker på är att media utelämnar en massa information för att de skulle sälja bättre om folk inte fick reda på just de sakerna. Det är väl klart att UG inte vill att vi ska veta att prästen satt och grillades med deras frågor i 2 timmar. 2 timmar som de senare klippte ihop till MAX 5 min, där de ju såklart tar med de svar som vinklar programmet åt ett håll. Människor tittar på tv och tror sen de vet hela historien. Våldtäktsmannens familj fick ju inte ens kommentera och komma med sin syn på det hela. Hade de gjort det skulle många kanske sett fallet på ett annat sätt än vad man gör nu. Man baserar hela sin kunskap på det som sagts i tv, alltså "Linnea" och hennes familjs syn på det hela. Så att lärare på skolan börjar prata med oss om det tycker jag är jättetöntigt!
Nu kanske det låter som att jag är på "Oskars" sida, men det är jag inte. Helt ärligt bryr jag mig inte så mycket, jag tycker bara det är fel av människor att döma människor efter ett tv-program. Sen att rektorn betedde sig konstigt och inte kunde svara så bra kan ju bero på att UG inte hade tillstånd att ens komma in på skolområdet. Det var tydligt innan de började med inslaget, att de absolut inte fick komma till skolan. Och sen klampar de in på rektorns kontor helt utan vidare. Klart man blir ställd och stressad. Jag kan inte försvara rektorns uttal, för jag tycker också hon svarade ganska idiotiskt och inte verkade ha någon koll. Men som jag sa, man kan inte döma en människa utan att ha träffat och pratat med den, och speciellt inte efter att ha sett ett tv-program. Man vet inget om omständigheterna.

Visste ni förresten att skolområdeschefens, Anders Fagers, barn heter just Oskar och Linnea? Slumpen? Kanske, men inte enligt mig;) 

I alla fall, sen hade vi kemi. Efter lunchen var det engelska. Vi skulle skriva en inledning till en uppsats om ett drömjobb. Jag och Amanda var redan klara så vi skrev om ett oseriöst drömjobb medan de andra skrev det seriösa:) Jag skrev att min högsta dröm var att bli en röd Volkswagen eftersom jag gillade att dricka bensin, och så ville jag bidra till en varmare värld med mina utsläpp;) Vi hade ju ändå inget att göra så lika bra att träna på engelskan medan man drygar sig;)
Sen var det bara filosofin kvar. Där fikade vi och diskuterade några frågor vi fick.

Och nu är det äntligen påsklov!:D

Ikväll nån gång ska jag till stallet igen:) Så kommer troligvis nån uppdatering ikväll om hur det gick. Men jag hinner nog hem igen innan alla läst igenom den här megalånga text;) Redig uppdatering idag tycker jag:) Nä nu ska jag gå och göra ingenting. Ha det:)

RSS 2.0