Stallet och hårfärgning

Idag var det Sandra-träning med Kristallen:) Det gick bra, vi tränade mycket på böjningen. På halva långsidan skulle jag göra en halv volt in på medellinjen och där skulle jag ställa om henne och göra en halv volt ut på långsidan så vi kom ut i andra varvet. Typ som ett stort S över ridbanan:) Sen började vi lite med traven också. Där ska jag mest fokusera på att få henne att gå i en lugn och långsam trav innan vi kan gå vidare med böjningen och samlingen. Kristallen är verkligen en toppenhäst att rida, det finns ingen som helst stress i henne och hon gör verkligen allt för att det ska bli rätt! Så det blir nåt att åka på dressyrtävlingar med nån gång i framtiden:) Hon kommer jämna alla travhäst-fördomar med marken!;)
När jag kom hem från stallet färgade mamma håret på mig. Det skulle bli mörk mahogny, men det blev illrött längst upp!O.o Nu ser det bättre ut, men det blev väldigt rött!

Såg hemsk ut i ansiktet så jag kladdade över det, för erat eget bästa;) Får se om jag kanske lägge ut någon bättre bild sen, orkade inte ta fram någon riktig kamera utan tog med webbkameran:P

Lördag

Igår åkte vi in till stan och köpte tapeter och golv till mitt rum:) Sen for vi till Ö-viks bilskador och åt korv. Hahaha^^
När vi kommit hem igen åkte jag iväg till stallet. Linda ville att jag skulle prova hur Kristallen kändes i traven så vi stack ut på en tur på mon:) Vände uppe vid grusgroparna så det blev ingen lång tur, men skitkul var det! Det tror jag Kristallen tyckte också, för hon var väldigt framåt i traven;) Men det är väl klart, hon har ju inte lämnat gården på över 3 veckor, hon som är van vid att träna ganska ofta i vanliga fall:P Hon var i alla fall lugn hela vägen, utom i traven då;) Men det var som att rida henne innan olyckan så det är bra att det gått så snabbt:) Speciellt med tanke på hur djupt det var, veterinären sa att om det var någon mm djupare sår skulle hon skurit av knäleden... Så det var verkligen tur i oturen! Veterinären som sydde ihop henne var ju jätteduktig också, så det är säkert tack vare det det gick så bra! Tumme upp för henne!:)
Sen på kvällen tittade jag på melodifestivalen. Faktiskt bra låtar jämfört med de andra omgångarna:) Men jag kunde inte sluta skratta åt hon som såg ut som Ozzy Osbourne! Hahaha!x) Efter melodifestivalen tittade jag på en film som brorsan lånat av sin kompis. Titta aldrig på Epic movie, den är jättedålig!

Äntligen!

Äntligen är kemiuppgiften klar och inlämnad! Så nu behöver jag inte bekynra mig över det längre:) Jag gick och lade mig lite efter 12 inatt så det tog inte så lång tid som jag trodde det skulle göra. Magnus i klassen gick och lade sig 20 i 6 imorse!O.o Men som sagt, nu är den inlämnad och klar, det blev 7 dataskrivna sidor så jag var inte värst;) 
Sen så hade jag ju sovmorgon imorse och klev upp runt halv 11. Tog 10 i 12-bussen till stan och började med kemi. Det blev inte så mycket kemi, för lärarn hade bara halvtidsomdömen med oss hela lektionen så han var i ett annat rum;) Så vi passade på att plugga för svenskaprovet vi hade efter kemin. Ingen i klassen hade pluggat på det, alla prioriterade kemiinlämningen så vi får se hur sur svenskalärare vi kommer ha inom en snar framtid...;)
Efter skolan gick jag och köpte kaninmat, och så skulle jag titta på kläder också. Jag gick runt i nästan 1,5 timme, och det finns ju verkligen ingenting!O.o Fick med mig 2 t-shirts hem, en rosa/vitrandig och en likadan till, men gul/vit. Letade först och främst efter jeans, men de som finns har ju typ "normal midja och smala ben" så de passar ju inte! Jag hittade ett par jag ville ha, så jag provade en storlek som var för liten, så då tog jag en storlek större och då var den för stor istället-.- Jag får börja ha ridkläderna i skolan, det verkar vara det enda som passar på mig;)
Nu är jag ledig hela helgen, tog inte med mig några skolböcker alls för ovanlighetens skull:) Så nu hoppas vi på fint väder i helgen så jag får ta igen timmarna i stallet jag missat pga. kemin!

<3


-för att hästar ger allt♥

Bläckligt:)

Idag hade vi biologilabb i halvklass. Vi skulle dissikera bläckfisk. När jag och Camilla fick "våran" bläckfisk trodde jag verkligen inte jag skulle klara hela labben utan att börja må illa, den var ju jätteslemmig, hal och äcklig! Men det var faktiskt kul:) Nästan så man känner sig lite proffsig när man sitter där med pincett och skalpell;) Haha nejmen allt gick bra utom när vi hade sköljt av "ögonlinsen" och skulle kolla om det gick att läsa genom den, då tappade vi ner den på golvet och hittade den inte igen!:O Så nånstans i biologilabben ligger ett bläckfisköga bara så ni vet;) Sen när vi dissikerat klart sa lärarn: "ja och nu ska vi provsmaka dem också!". Jag har smakat bläckfisk nån gång tidigare, men det blir liksom en annan sak när man riktigt känt hur slemmiga och äckliga de är... Så det var ingen höjdare kan jag ju säga...;) Sen använde vi bläcket till att skriva våra namn på uppgiftspapperet, så en bläckfisk har verkligen många användningsområden!;) Hahaha^^

Sen hade vi dubbelhåltimme, först var vi lediga när andra gruppen hade biologin, och sen var engelskaläraren i Irland också så det vart ingen engelska heller;) Så passade på att göra lite svenska då så det inte blir lika mycket ikväll:P 
Kemiuppgiften ska lämnas in imorgon, så jag vet ju vad jag ska göra ikväll... Satt vid datorn 6 timmar i sträck igår kväll, 5 av dem kämpade jag på med kemin. Har 4 punkter kvar att skriva om nu så måste få klart typ nu så jag kan lägga ner tid på svenskan, har ju läxprov imorrn också-.-
Dagens hiss är ju då att vi har megalång sovmorgon imorrn, jag kan sova till 10.20 imorrn om jag vill:D Så då gör det inte så mycket om jag sitter uppe halva natten med läxorna;)

Värme? Ja tack!

Skulle egentligen haft friluftsdag idag, men lärarna insåg att det var för kallt. Woow, är riktigt imponerad att de kom på det helt själva!;) Så vi hade vanliga lektioner hela dagen. Inte så jobbigt faktiskt, först programmering där jag mest flummade runt. Har ingen som helst aning om vad jag ska göra mer på min hemsida! Det är ju gästboken som inte riktigt funkar som den ska än, men annars?
Efter det lyssnade vi på redovisningarna som var kvar på biologin, och när de var klara tittade vi på film. Sen var det matte efter lunch, men där gjorde vi inte så mycket. Lärarn gick igenom några grejer på tavlan och sen kom Roger, Hassan och Yemeri tillbaka efter att ha ätit lunch med Reinfeldt(!!) så resten av lektionen ägnades åt att intervjua dem...;)
Jag kom på en jävulskt sur sak också, vi har "läxprov" i svenskan på fredag och jag har inte ens börjat plugga till det. Så det får vara hur varmt och fint väder det vill imorgon, jag kan ändå inte åka till stallet!:@ 1,5 vecka kvar till sportlov så det är bara att sega ut det sista nu!
 
Living in a house of cards
Waiting it all to fall
Hope for the best plan for the worst
That's what my life is all about

Pucko!

Sitter och dricker pucko nu, den med ljus choklad. Såå gott!:) Har extremt mycket träningsvärk från styrkepasset på skolan igår, kan knappt gå ner för en trappa!:O Och när jag ska ställa mig upp efter att ha suttit ner så snubblar jag mig fram de första stegen;) Men det är bra, då vet man att det tog:)
Idag började vi dagen med sovmorgon, lite vardagslyx sådär;) Första lektionen var det engelska, och när jag väl kan alla glosor jättebra får vi inget läxförhör på dem-.- Samma sak förra veckan... Sen var det matte/fysik, har bara 4-5 sidor kvar på C-kursen. Go mig!;D Efter lunch hade vi idrott där vi fick välja mellan bollspel och lekar. Jag valde lekarna och var ensam från min klass med alla samhällsettor. Tack klassen-.- Men det gick väl det också, jag hade nog roligare med dem än vad jag skulle haft på bollspelet;) Sen efter idrotten var det filosofi, och där gjorde vi inte så mycket. Fick läsa en text och skriva ner några punkter bara. Som att det skulle krävas 45min för det^^
Nu ska jag snart äta och sen blir det en massa kemi så den blir klar. Måste bli klar helst senast imorgon så jag hinner åka och rida Kristallen snart, nu när hon ska sättas igång!:) Efter snart 2,5 veckor utan ridning börjar man bli lite rastlös kan jag ju säga, speciellt med tanke på att jag brukade rida nästan varje dag förut;)

Felix Västerhamn

Hittade några filmer på youtube på en storfavorit från Idol i höstas:) Väldigt speciell röst, jag tror man antingen hatar eller älskar den;)

 


Måndag

Dagen började med styrka och kondition, som alla andra måndagar;) Först gick vi igenom vad vi skulle tänka på när vi planerar lektionen vi ska ha i grupper, och sen hade vi styrketräning. Det var asjobbigt! Efter lektionen satt både jag och Dafna nere i omklädningsrummet och mådde megadåligt^^ Hallå, ska inte träning vara hälsosamt?
Sen hände det inte så mycket förrän sista lektionen, biologin, då vi skulle ha redovisningen. Det gick jättedåligt! Fast jag kan i princip allt stod jag där som ett fån och fick läsa i papperet nästan hela tiden-.- Not good... Men nu är det bara kemiinlämningen som är "stort" innan lovet, så det känns bra:)
Linda skickade sms idag om att vi kan börja sätta igång Kristallen igen efter skadan:) Så det är kanoners att det läkt så bra! Ska nog kanske vänta till det inte är lika kallt längre, även fast man håller igång när man rider brukar man inte bli särskilt varm av att skritta;)

Söndag

Hade egentligen planerat att åka till stallet idag, men när jag tittade ut ändrade jag mig;) Huga, att det inte slutar nån gång! Så idag har jag bara drivit runt och inte gjort nånting. Men det är bra med såna dagar ibland också:)
Nu ska jag börja skriva på utvärderingen i styrka och kondition-fördjupningen, och sen träna på biologiredovisningen vi ska ha imorgon. Blir det tid över sen måste jag fortsätta på kemin också, men det lär väl inte hända med tanke på hur seg jag brukar vara...;)

Tillägg;)

Jag måste nog kanske skriva det att jag inte själv tror att världen styrs av Djävulen, det kanske kan uppfattas så...;) Egentligen var det ganska mycket av det jag skrev som jag inte tror på, utan det är de enda "förklaringarna" jag kunde komma på just då. Sen hur logiska de är är väl en annan sak^^

Filosofiskt tänkande

Nu har jag gått runt ett tag och funderat på en ganska stor, filosofisk fråga. Vad är egentligen meningen med livet? Människan måste väl fylla någon funktion, vi kan väl inte bara finnas för att finnas? Allting går ju bara runt, varje dag dör människor, men samtidigt föds småbarn så vi kan ju inte finnas för att uppfylla något "slutmål" eftersom det aldrig kommer ta slut. När man är död spelar det ju egentligen inte så stor roll vad man jobbade med eller tränade på under sin livstid, för då är man liksom...borta. Så egentligen är väl livet ganska meningslöst, det vi verkligen lever för och tycker är roligt spelar absolut ingen roll senare. Ett x antal år efter vi dött kommer vi ändå vara bortglömda, ingen kommer inte ens veta att vi funnits. Alltså, vi föds, växer upp, utbildar oss, jobbar, går i pension och sen någon gång tar livet slut och då spelar ingenting någon roll längre. 
Samma sak med världen, varför finns den? Vissa tror att Gud skapat den. Men varför? Hade han inget bättre för sig eller gjorde han den av en anledning, och isåfall, vad hade han för tanke med det? Andra tror att världen skapades av en stor kollision. Hur kan någonting skapas av en stor smäll? Isåfall måste det vara två stycken kemiskt reaktiva ämnen som slagits samman och bildat ett nytt, tredje ämne. Det tredje ämnet måste då ha en oändlig strukturformel med tanke på alla grundämnen som finns på jorden.
Och varifrån kom de första bakterierna som utvecklades till det jorden är idag? För i rymden är det ju bara vakuum, så där kan inte några organismer leva. Var det kanske en planet som hade en mänsklighet och var uppbyggd på samma sätt som våran jord som totalförstördes när den blev träffad av en annan planet? Är det isåfall det som de gamla mayaindianerna tror kommer hända igen år 2012, en ny smäll som kommer göra så att jorden och mänskligheten måste byggas upp från början igen? Men hur kunde mayaindianerna veta det? Jag har inte sett filmen 2012 eller nåt sånt, så jag vet inte vad det ligger för teori bakom, men ni måste hålla med om att det är ganska märkligt? Är det så måste det ju ligga programmerat någonstans. Men om det är inprogrammerat måste det ju finnas kvar någonstans så man kan hitta det... Den enda plats på jorden jag kan komma på som människan inte lyckats ta sig till är jordens kärna. Är det någonting där som bestämmer vad som kommer att hända med jorden? Som jag tolkat det lilla jag hört från bibeln finns Gud i himlen, och Djävulen finns i underjorden. Betyder det då att det är Djävulen som styr världen? Att han använder oss som slavar, jordelivet är som en enda utgallring av vilka som passar att "jobba" för honom och vilka som inte gör det. Då har man ju i alla fall en förklaring på varför vi ställs inför utmaningar varje dag och varför dåliga saker händer. Det är ett test på hur bra man skulle klara sig senare...

Eller, om man inte orkar dra det här så mycket längre kan man ju bara dra den slutsatsen att vi fungerar som ett enormt Sims-spel som någon nolifer sitter och nördar hela tiden:)

Snart slut...

...på programmeringen:) Har faktiskt vart duktig och gjort mycket idag;) Fixat gästboken och länkat och grejer. Sen så pratade vi med kemilärarn om inlämningsuppgiften också, så vi sköt fram den till nästa fredag:) Megabra, då hinner jag lära mig engelskaglosorna ikväll och ta det lugnt med kemin så den blir bra:P Inte kul att lämna in nåt man skäms över att skriva sitt namn på, det har hänt några gånger... Haha;) Men ska nog börja stänga ner datorn och gå mot busstation så jag inte missar bussen. cya:) 

Biologi och payback time!

Idag skulle vi ha biologiredovisningen. Jag kände att jag var långt ifrån helt säker på vad jag skulle prata om så jag var dyngnervös!^^ Kändes som att man gick i 7an igen och typ aldrig pratat inför en grupp nån gångx) Och allt som jag tycker känns jobbigt eller svårt börjar jag skratta åt, så jag skrattade åt allt! Vi har bland annat en bild på en hund som vi ska visa under redovisningen, och den har egentligen ingenting med saken och göra så det höll mig road läänge;) Så efter att ha vart nervös i över 2 timmar visade det sig att våran grupp inte hann göra den här lektionen så vi får skjuta på det till måndag... Jag hade helst gjort bort det idag, men då får vi lite mer tid på oss att plugga in texten så inget ont som inte har nåt gott med sig:)
Nu sitter jag och skriver på kemiuppgiften som ska in på fredag, och det är verkligen en monsteruppgift! Vi har 55 punkter att skriva om så jag kommer få sitta oändligt länge innan det här blir klart... Vi har försökt få läraren att förstå att det är en alldeles för stor uppgift, och att vi läser en massa andra ämnen än kemi som också behöver pluggtid efter skolan, men han vägrar ge oss nåt annat... Så nu har vi bildat en "pakt" inom klassen eller vad man ska säga, alla ska skriva så mycket man bara kan bara så han ska få ett helvete med rättningen och kanske inse att vi hade rätt ändå;) Han ska allt få se att vi är fel klass att jävlas med!
Nu är det payback time! NV2a ska äntligen få hämnas! *Ondskefullt skratt* Haha nej men ska väl kanske fortsätta så jag får ihop några sidor, Emma i klassen hade skrivit 20 och var inte klar än så jag har en del att stå i om vi ska få igenom vårt budskap;)

Gamla tävlingsfilmer:)

Det är roligt att titta på gamla tävlingsfilmer, hahaha!x)


Min andra clear round, på en häst jag ridit en gång tidigare:) Så jag var hyfsat nervös fast det bara var 50cm;) Och så bet hon mig i armen när jag ryktade henne innan sadlingen och det, så jag hade kramp i armen resten av dan^^ Jag blir fortfarande lila på "bitstället" när jag börjar bli kall;)En träningstävling, också med Kiamba:) Hahaha jag minns att jag tyckte jag var jättetävlingsvan eftersom jag faktiskt hade tävlat 3 gånger tidigare!x) Sen var det ju det året de införde säkerthetsväst på junior och/eller ponnyryttare-regeln också så jag red med en väst som hade alldeles för lång ryggplatta eftersom jag inte fått hem min än. Så varenda galoppsprång hamnade ryggplattan bakom sadeln^^

 

Andra dressyrträvlingen om jag inte minns fel:) Minns jag var så sur och besviken på mig själv som fattade galopp vid fel bokstav, hade jag gjort fattningen drygt 10m tidigare hade vi kommit 3a. B:0an verkar inte vara "mitt" program, har ridit det 2 gånger och fått en felridning i båda programmen. Good job!;) 

Sen älskar vi filmkvaliten också! Typ ett svartvitt streck som springer runt över färgglada grejer, det är grejer det!;)

Plugg...

Det känns som att vi har extremt mycket i skolan just nu. Inte så många uppgifter, men STORA! Nu håller jag på med biologiredovisningen jag och David ska ha imorgon. Om hakmaskar. Visst låter det trevligt? Att de har någon typ av snabel de tränger sig genom huden med gör det hela mycket mysigare-.- Huga! Och den största typen kunde bli upp till 65cm!!!O.o En sån skulle man inte vilja träffa på...;) Nejmen nu ska jag inte dra en massa äckliga faktan här, vill ju inte skrämma iväg er stackars läsare... Haha:)
Idag kom jag mig iväg och köpte nya vattenflaskor till kaninerna. Äntligen slipper vi skålen:) DjurMagazinet är ju enormt, grejer överallt! Men lyckades hålla mig till att bara köpa det jag gick dit för så jag kände mig iaf lite nöjd över mig själv;) Alltid lättare och roligare att köpa saker till djur än vad det är att köpa till sig själv av någon anledning. Men det är bra, det brukar inte finnas så mycket olika grejer till kaniner så det blir rätt billigt;)
Nu måste jag fortsätta med biologin så den blir klar till imorgon;) Kommer inte hinna åka till stallet förrän tidigast fredag:( Jag saknar Hildur och Kristallen!
 Klicka på bilden så blir den större...
Sitter och lyssnar på en massa Mariah Carey- och Whitney Houston-låtar, de är så fina allihop!:)
 


Söndag

Det känns som att det inte riktigt händer så mycket som jag kan skriva om just nu, utan det är typ "idag var jag i skolan där vi gjorde det och det. Jag gillar inte den läraren, och inte den heller för den delen... Sen åkte jag hem och for till stallet. Tränade NH med Hilda, hon gillar inte att flytta bakdelen. Nu måste jag plugga. (vilket jag nästan aldrig gör eftersom jag är för lat-.-)"
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Jag måste egentligen göra hemuppgiften i kemi, men den uppgiften är never-ending!:O Vi ska skriva upp typ alla kemikalier vi har hemma i olika kategorier och sen rita strukturformler på dem. Jag orkar verkligen inte kemi idag-.- Tur vi bara har den här terminen kvar, sen är vi klar med all kemi:)
Jag måste välja individuella val och anmäla till högskoleprovet kom jag på, sista dagen imorgon för båda:P Det vore så typiskt mig att missa anmälningsdatumen^^ Så bäst jag gör det på en gång så jag inte glömmer det igen;)

Igår:)

Igår for vi till Bjällsta och åt middag och firade Kerstin som fyllt år och mormor och morfar som har bröllopsdag idag:) Vi spelade Buzz och tittade på tv typ hela kvällen så det hände inte så mycket^^

Mormor, morfar och morbror:)

Magnus:)

Therese:)
 
Sessan:)
Datorn är megaseeg just nu så jag orkar inte ladda upp fler bilder^^

Förbannade vattenflaskor!

Jag lyckades vrida sönder en av kaninernas vattenflaskor i förrgår. Vilken tur jag har 2 st extra om nån skulle gå sönder tänkte jag, så jag fyllde upp en ny med vatten och monterade dit den på buren. Igår när jag gick ner och skulle ge mat och nytt vatten var flaskan tom, och det visade sig att den läckte så 250ml hade läckt ut och blött ner i princip all spån i buren-.- Då gick jag och hämtade den andra nya flaskan, men den läckte också!:O Så nu har vi en nödlösning med en vanlig skål. Mycket sämre då vattnet blir jätteäckligt på en gång, och så kan jag inte se hur mycket han druckit heller-.- Så tänkte gå på Zoologiska och köpa nya flaskor idag, men tror ni jag kom ihåg det? NEJ! Så vi får köra på skålen några dagar till...
Såja, det var dagens I-landsproblem:) 

NH-Hilda!:)

Japp, blev stallet idag:) Svårt val när det står mellan läxor och hästar, hahaha... Tog in Hilda och ryktade och pysslade läänge med massagehandsken så det var en nöjd och halvsovande häst som kom ut från stallet när vi gick ner mot plan;) Tränar fortfarande bara på "basic-grejerna" som gå framåt, backa, flytta bakdel och sånt. Det gick faktiskt riktigt bra!:) Vi börjar komma i närheten av någon typ av kommunikation nu iaf, för det mesta räcker det att jag tittar på bakdelen om jag vill att hon ska flytta den så det är stor skillnad från hur det var när vi började träna nh tillsammans...;) Sen att hon tycker just att flytta bakdelen är en jättejobbig övning, det är väl en annan sak...^^ Hon börjar pipa och skrika bara jag lyfter blicken och ber henne flytta, hahaha! Så är faktiskt nöjd med dagens träning, hon lyssnade och var fokuserad nästan hela tiden:) Så efter det fick hon ännu mer massage, det var hon värd, den duktiga badbollen;)

Fysikprov

Idag gjorde vi bort fysikprovet, och jag blev såå sur för det var 2 formler som jag bara kom ihåg hälften av-.- Efter ett tag kom jag på ena formeln så jag kunde lösa iaf 2-3 uppgifter till tack vare det:) Sen vet jag inte om de blev rätt men jag fick ett svar iaf;)
Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen blir det antingen stallet eller plugg på engelskaglosor:P Måste säga att stallet lockar mer än engelskan, haha;)


Hittade den här låten idag, och den är såå bra!:) Inte riktigt min musikstil egentligen, men det är liksom nåt som jag att jag fastnar för den:P

Back to school

Satt med svenskauppgiften hela kvällen igår så jag var gaanska less...;) Men sen då jag kom till skolan visade det sig att alla tyckte den var cp, så då kändes det bättre igen:) Skadeglädje är den bästa glädjen eller vad man brukar säga;) Men i alla fall, det hände inte så mycket speciellt på skolan, hade längdskidor igen på idrotten:) Efter det var det filosofi som vi fick sluta tidigare från eftersom våran lärare gjort en rotfyllning och hade så ont i tänderna så hon knappt kunde prata... Så jag och Amanda gick ner på stan och ödslade lite tid medan vi väntade på bussarna. När det var 10-15min till min buss skulle gå började jag gå mot busstationen, och den stod där som vanligt. Började rulla framåt när bussen framför körde iväg, men det brukar den göra så jag tänkte inte mer på det fram till jag insåg att den "rullade" snabbare och snabbare och jag insåg att den inte tänkte stanna-.- Blev hyfsat sur, den åkte ju 5min för tidigt!:@ Som tur var var Sofia också på busstationen, och missade samma buss som mig, så jag hade någon att stå och svära med en stund hahaha;)
Till slut kom jag hem igen och då blev det fysikplugg och städning. Kul dag^^ Men har fysikprov imorgon så det känns som att det behövs med plugg även fast jag verkligen inte orkar nu... Nej nu har jag klagat tillräckligt för idag, ha det gött!:)

Fotodag;)

Idag tog jag med mig kameran ut och tog några bilder:) Blev inte sådär jättenöjd, de flesta blev inte så skarpa som jag trodde först när jag såg dem på skärmen... Men det var väl kanske fel inställning så får ta nån annan nästa gång;)

Jag och mina naturbilder...:P Är det verkligen fullt normalt att kunna stå hur länge som helst och ta bilder från olika vinklar på ett träd?^^ Tveksamt;)

Nu ska jag fortsätta skriva på svenskan så jag inte har så mycket kvar till ikväll;) Ska försöka ta mig iväg till stallet sen också:)

ReplayJag är helt såld på den här låten!:)
Na, na, na, na everyday
It´s like my Ipod's stuck on replay

Melodifestivalen

Skrev inget om det igår, orkade inte^^ Men i alla fall, Linda Pritchard och Ola var de 2 jag tyckte skulle till Globen. Vad det där rockbandet som inte hade en rocklåt skulle till andra chansen och göra fattar jag inte helt ärligt, de sög ju!x) Och programledarna... Haha vilket skämt! Christine Meltzer springer runt som en gapig 3åring, och Måns som alltid är superseriös började dra torra skämt han säkert övat på i flera veckor. Dolph har jag aldrig sett förut tror jag så jag vet inte om han var fejk eller inte men han var ju lätt bäst av de 3 iaf!;)
Egentligen borde vi ju rösta vidare de sämsta låtarna till finalen så vi får börja höra de bättre låtarna på radion och slipper de dåliga ett tag till, det spelar ju ingen roll vem vi skickar till eurovision song contest för vi kommer aldrig vinna ändå;)
 
Tror helt ärligt att den här låten skulle komma långt i den "stora" tävlingen, men det trodde vi ju att Charlotte Perelli också skulle göra för några år sen...;)

Sool!:)♥

Vaknade runt 9 imorse, klev upp 10, drog upp rullgardinen och blev såå lycklig när jag såg att solen sken! Som att den måste kompensera för alla gråa och tråkiga dagar hittills...;) Men då blev det en sväng till stallet såklart:) Barbackatur på Hilda, skrittade upp till grusgroparna och vände där. Hon är lika rolig att rida varje gång, alltid spetsade öron och vill verkligen jobba! Tycker det är jättekul även om vi bara skrittar;)


Ibland är det faktiskt tillåtet att älska norrland!;)

Världens bästa Hilda:)

Så här ser Kristallen ut nu... Ska man se nåt positivt i det så ser hon nästan ut som en barbiehäst med sina babyrosa benlindor!;) Haha sen vad det är för positivt med att se ut som en barbiehäst vet jag inte, men i alla fall...;)

Idag har vi tagit ut alla grejer ur mitt rum också, så väggen håller på att rivas och jag har flyttat in i tv-rummet:) Äntligen händer det nånting!;)

Öppet hus

Idag var det öppet hus på skolan. Bra planerat med tanke på att 3orna hade 125-dagars igår...;) Som sagt, lärare är lite som de är;) Jag har då stått och gjort skumormen hela dagen. Ganska roligt experiment, det blir en så kraftig reaktion och det är aldrig någon som är beredd på att det blir så mycket^^ Sen är det ju lite mindre kul att behöva diska efter varje gång, det tar typ dubbelt så lång tid som själva experimentet... Det var många som frågade och ville veta en massa saker om både natur och skumormen så det var kul att känna att man iaf fyllde nån funktion jämfört med förra året då det knappt var nån som tittade på experimenten:P Sen att vi är komplediga på måndag gör det hela ännu bättre!;)

Man blir såå snygg i labbrock och glasögon;) Otroligt att vi inte skrämde bort 94orna och alla föräldrar...:O ;)

Sen efteråt åkte vi och hälsade på Magnus och Therese i Gullänget:) De har bott där i över ett år och vi har inte vart där en enda gång förutom idag!:O Lägenheten var fin och STOR!

Mamma tyckte att hon var jättesmart för att hon kom på att man kunde ta kort på mig i backspegeln^^

Ikväll måste jag försöka skriva svenskauppgiften om boken så man inte sitter där på måndag och inte ens har börjat... Sen måste man ju se melodifestivalen när det är från ö-vik också! Så är det nån som ska dit måste ni vinka mot kameran så man ser er;)

Skolan och Hilda:)

Idag började vi med svenska, hade genomgång hela lektionen så det var inte så jobbigt:P Vi hade en läxa att hitta svar på frågor om forntida språk i ett häfte, och så kom vi till lektionen och hela klassen sa att vi inte hittat svaren och att det var jättesvåra frågor. Vad tror ni hon svarade? "Det är kanske inte så konstigt med tanke på att jag kopierade frågorna från en bok och texten från en annan så alla svar finns inte med..." Dessa lärare alltså!-.- Sen hade vi lunch och efter det ställde vi i ordning alla grejer inför imorgon. Det gick ganska snabbt så jag kunde ta en jättetidig buss hem, var i Bjästa 2!:O Då gick jag ner till kyrkan och sökte sommarjobb, känns skönt att det är gjort:) Bra med pengar när det lär bli en del bensin som ska betalas till hösten...;)
Sen åkte jag till stallet och red en sväng på Hilda:) Hon var piggelin så hon riktigt strålade av all energi!;) Men jag har inte haft så mycket tid över till hästarna nu i några veckor, och när jag har tagit mig ut har jag prioriterat träningen med Kristallen så det har väl sina förklaringar att hon var pigg... Men vi måste försöka komma igång med ridningen (skritt barbacka i skogen såklart! Så det inte är nån som tror vi håller på med intervallträning eller liknande...;)) lite mer nu så hon i alla fall har tillräckligt med kondition för att klara fölningen:)

Hilda redo för en skrittur:) Titt magen!:O ;)

Jag och Hilda i somras nån gång:)

Jag och Hilda för drygt en månad sen. Lite större mage;) Inte så länge kvar till fölet kommer!:D

Cinderella

Amanda tvingade mig att lägga ut den här låten, den ska tydligen vara bra;) Vi har knappt något ljud på skolan så jag vet inte än, får lyssna när jag kommer hemx)


Schlagergalan

Ja nu var det ett tag sen jag skrev nåt igen, oj vad jag sköter min blogg bra...^^ Igår var vi på estetarnas schlagergala på skolan, och de var bra som vanligt:) Men bäst av allt var ju Håkan, våran lärare i programmering. Han intervjuade folk i green room och fick till så klockrena kommentarer!
-Du sjöng Fångad av en stormvind, men var var vinden?
-Jag vet faktiskt inte, den liksom försvann...
-Ja jag tror vi blev blåsta!
Hahaha^^ Efter estetargrejen var det matteprov på derivatans definition, och han hade gjort provet jättesvårt!:O De som i vanliga fall brukar få MVG på alla matteprov började prata om omprov så vi får se hur det här går. Förhoppningsvis fick jag några extrapoäng nånstans på uträkningarna fast jag inte fick fram några svar på de svårare uppgifterna...:P

Efter skolan åkte jag till stallet och tänkte träna på plan med Kristallen. Precis när vi gick ut och var på väg mot plan kom Linda och Sanna tillbaka efter att ha vart ute och tränat Rayo och Wilmer. De tog av vagnarna och gick in så jag och Kristallen försökte gå förbi vagnarna men det gick inte speciellt bra... Hon slog i ena vagnen på nåt sätt och blev rädd så jag försökte ta in henne på en liten volt runt mig, men när hon kom runt slog hon i igen och fick panik. En häst i panik är ju helt inställd på att fly så hon tänkte sig inte för utan sprang rakt in i mig så jag ramlade och tappade henne, och sen drog hon iväg rakt in i hagtråden, drog ner halva hagen och fick en massa hagtråd runt benen. Då blev hon inte så mycket lugnare utan vände om och sprang tillbaka igen, och den gången slog hon i vagnen så den välte och sen drog hon några repor i hagen innan hon stannade och Linda och Vicky kunde fånga henne igen. De tog in henne i stallet och hon hade slagit sig ordentligt, det var ett 1dm långt uppfläkt sår som blödde ganska mycket så Linda fick ringa efter veterinären som kom och sydde ihop henne igen. Tydligen hade hon haft väldigt tur, hade såret varit någon mm djupare hade hon skurit av knäleden så det var verkligen tur i oturen! Så nu blir det boxvila ett tag så hon inte drar upp såret igen... Så typiskt när hon började bli klar för start på travet + att det börjat gå så bra i jobbet på plan, men huvudsaken hon blir bra igen, då spelar det mindre roll att man kommer få börja om med att bygga upp muskler och sånt:P Vi kommer då kunna sälja rodeo-biljetter då hon ska sättas igång igen!;)


Idag har det varit en ganska vanlig dag känns det som, inget speciellt som hänt... Eller jo, på fysiken fick vi gå upp längst upp i skolan där de har en stjärnkikare:) Sen att den var trasig var väl mindre spännande, men ändå!;) Visste inte ens om att de hade en sån, det var en riktig proffsmodell också! Så det var ganska kul att se det, och rummets tak kunde man flytta på:O Hahahaha^^
Imorgon ska vi förbereda inför öppet hus på lördag. Det är mellan 9 och halv 1 så har ni lite att göra på lördag så kom och hälsa på mig i kemilabben på 300!:) 

Föreläsning på park:p

Dagen började på Parkskolan, vi skulle på en föreläsning om kemigymnasiet. Inte för att vara negativ eller så, men ingen föreläsning skulle nånsin få mig att vilja läsa mer kemi;) Jag är såå glad att det är sista terminen jag måste hålla på med den där skiten!^^ Men i alla fall, jag är ganska stolt som hittade till aulan själv;) Bjästabussarna brukar alltid komma så tidigt så jag är först nästan jämt-.- Så kände mig ganska uttittad ett tag, men det tog inte så lång tid innan fler naturare kom haha;) Efter föreläsningen gick vi "hem" till nola igen och hade matte. Gjorde nästan ingenting, har haft jättelågt blodtryck större delen av dagen och då blir jag inte speciellt pigg... Så försökte läsa några förklaringar hur man ska räkna, men fattade ingenting så jag gav upp ganska snabbt. Efter lunchen hade vi bad på idrotten. Simmade längder och sen spelade vi vattenpolo så då steg blodtrycket lite så jag blev iaf lite piggare till filosofin:) Enda riktiga lektionen vi inte behövde göra nånting på var jag pigg på så det känns bra...NOT!^^
Nu måste jag försöka lära mig lite matte så jag kan gå och lägga mig tidigt ikväll, känns som jag behöver det... Så imorgon åker jag iväg till stallet och tränar lite på plan med Kristallen:) 

Måndagen över!:)

Måndagen är över!:D Hahaha, kan det möjligtvis vara så att jag överreagerar lite kanske?;) Men alla andra dagar är så himla mycket lättare än måndagar så när den är slut kan man inte vara annat än glad... SNART HELG!;)
Idag hade vi filosofiprovet, och det gick väl hyfsat:) Alltid svårt att veta hur läraren vill att man ska skriva i början, men efter första provet brukar det märkas och jag hoppas det blev bra nu då!:) Sen hade vi lunch och efter det matte/fysik i 2,5 timmar. Sen biologi, och då kom syon och informerade om valbara kurser inför 3an. Sen var det eget arbete på biologin och då var vi i datasalen och tittade på en tävlingsfilm på mig och HildaB-) Inte läraren då såklart, han var nån annanstans...;) Joel dissade låten jag lagt till i bakgrunden och David skröt över sina kunskaper inom hästhoppning, hahaha^^ "Jo, men när de river blir det ju typ 4 fel eller nåt..."
Så nu har jag suttit och tittat på Scrubs ett tag och tvingat i mig lite mat:P Har tappat aptiten helt, har inte vart hungrig sen i torsdags!:O Hoppas den kommer tillbaka snart, jag hatar att tvinga i mig mat när jag inte är hungrig... Men det är ju ett nödvändigt ont så det är bara att tugga, svälja och se glad ut!;)
Nu måste jag börja plugga matte så jag klarar provet på onsdag! Sen är det inte så mycket kvar den här veckan, bara svenskauppgifter, möjligtvis plugga lite kemi och fysik också... Okej, det var lite mer än det kändes men efter nästa onsdag har det förhoppningsvis lugnat ner sig lite:)

Första låten blev dissad, men den andra passar Hilda perfekt! Simply The Best...♥

RSS 2.0