Låt mig få presentera...

...Freja! Har varit och provridit ett mysigt nordissto idag :) 14 år gammal och mest westernriden, men jag tycker själv att hon svarade minst lika bra på den engelska typen av ridning. Dessutom har ägaren lagt ner tid på att utbilda henne så hon kan öppnor, slutor, sidepass (som mest liknade skänkelvikning när jag red... Höhö) och enkla byten. Roligt att se att fler tycker de är värda att satsas på!

Så detta är mitt nya "projekt" 2 dagar i veckan :) Först och främst ska vi jobba upp konditionen på henne då hon blivit riden lite sporadiskt nu på slutet, och med bättre kondition kommer magen förhoppningsvis att minska lite i storlek också, haha! ;)


Silvertejp är bra till mycket!

Har än en gång insett silvertejpens storhet. Man kan både lägga upp gardiner och sätta upp brandvarnare med dess hjälp. Fantastic! :)


Resultatet av rean på Jysk

3 par gardiner och en stor duk för 360kr är inte illa pinkat! :)


Tvättning av reflexer

Igår åkte vi hem till Stockholm igen, så idag har varit en "komma i ordning" - dag. Som tur var storstädade vi lägenheten innan vi åkte upp till Ö-vik, så det kan vänta ett tag till ;) Det luktade till och med hotell när vi öppnade dörren igår kväll, hahaha! Då är det riktigt städat :)

Jag tog med mig en del hästgrejer ner om jag skulle hitta någon häst att hjälpa till med, så reflexerna har fått sig ett bad. Jag tror att det behövdes... ;)


Lördag - Victor

Hade bestämt mig för att prova rida barbacka för en gångs skull. Superbalansen jag hade när jag red Hilda är så gott som bortblåst så det skadar inte med lite träning... ;) Vet av tidigare erfarenheter att Victor tar minsta lilla chans att komma undan så jag tog med ett spö bara så han visste att det inte skulle hjälpa att dumma sig. Under den tiden jag ridit honom har jag behövt använda spöet 2 gånger på honom (och de gångerna har jag bara lagt det mot bogen för att påminna honom), annars har det räckt att bara hålla i det så han vet att det finns där.

Hursomhelst, vi skrittade fram en bit ute innan vi red tillbaka till stallet och gick ner på ridplanen. Där tränade vi volter som vanligt ;) När han kändes mjuk provade jag att trava litegrann. Det gick sådär. Jag har inte ridit barbacka på säkert ett år, och han har ju inte den bredaste ryggen direkt... x) Men jag satt ju kvar iaf så jag ska inte klaga :) Han försökte verkligen att hjälpa mig och trava så mjukt och försiktigt han bara kunde så jag skulle få det lättare, söten!♥

När jag kände mig nöjd hoppade jag av och tränade honom lite från marken. Jag gick brevid honom och tog in honom på en volt där syftet var att han skulle göra några små flyttningar och trampa under sig. När han lyfte inner bak tog jag en liten förhållning i innertygeln samtidigt som jag smackade lite så han inte skulle tappa energin, och när han då kommer in lite med framdelen sätter han inner bak under sig istället, bra va? ;) I början tyckte han att jag var väldigt jobbig med honom och förstod inte riktigt vad jag menade, men när han tagit ett steg i rätt riktning överöste jag honom med beröm och han blev så mallig! Det tog inte lång tid innan han fattat grejen och flyttade jättebra i båda varven! Duktiga Victor :)
Måste försöka få med mig någon som kan ta lite nya bilder innan jag åker ner till Stockholm igen!

Fredag - Gingan

I fredags åkte jag och hälsade på Jeanette och Tardee som stod i stallet i Bjästatjärn förut :) Det var ett tag sen vi träffades sist så det var roligt! Jag fick låna ett halvblodssto, Gingan, och följa med på en ridtur. Vi skrittade iväg och tog av på någon skogsstig, där det senare visade sig vara fullt av träd som rasat över stigen. Efter många om och men tog vi oss över det första trädet och efter det var det som att det hände någonting med hästarna - båda två såg rosa elefanter ute i skogen som var skiiitläskiga! Det var nog mest bara överskottsenergi och de höll sig ändå hyfsat i skinnet så det var ingen fara på så vis, men det blev en del bocksprång och studs på vägen hem, haha!
Jag och fina Tårtan sommaren 2010 :)

RSS 2.0