God morgon!

Bloggvärldens stora besvikelse har än en gång krupit tillbaka till datorskärmen på sina bara knän. Ironiskt, ju mer som händer, desto mer kan man skriva om - och desto mindre tid har man att skriva om det.
 
Min dag kommer att börja med jobb, 8-15. Därefter åker jag ut och rider Berta i djupsnön. Den enda som blir svettig när vi rider på plan mark är jag, så nu ökar vi!
När hon är riden åker jag förmodligen ut till Näske, lånar Shogun (halvblodet jag red lite förra vintern och i påsk) och följer med Emilia på en ridtur. Häst hela kvällen med andra ord. Härligt!
 
Men än är det inte kväll. Först ska jag bege mig mot ICA och se till så att Bjästaborna får mat idag också. Vilken tur att de har mig! 

Dressyrträning

Åkte som sagt ut och red Berta. Nu när jag var ute helt själv kände jag att jag hade tid att slipa på en massa smådetaljer, så det var så passet lades upp. Började med en massa volter i båda varven i skritt tills hon började ge efter i sidorna. Då gick jag över i trav och jobbade på samma sätt där. I början var hon lite ofokuserad, men så fort hon börjat lyssna på mig och mjukna upp i kroppen ordentligt jobbade hon på i en bra form och blev riktigt fin!

Gick sedan över i galopp, men då hon hade fått snöstyltor var det ganska halt så jag nöjde mig efter bara något varv. Roligt med en häst med stor galopp iaf, det kommer ta ett tag för mig att vänja mig tror jag... Haha!

När jag ridit klart satt jag av och provade lite från marken. Har träffat Berta tre gånger och hon följer mig redan som en hund! Snacka om att bli accepterad snabbt :)


Allt går med lite fantasi

Hemligheten bakom dagens bilder var baksidan av en gammal filmduk från 50-talet och en bygglampa.
...Men det fungerade ju. För inte skulle ni kunnat gissa att den här bilden är tagen inne på toaletten om ni inte sett bilden ovanför? ;)
Jag var egentligen inte så taggad på att bli fotad idag, och det syns på de flesta bilderna. Menmen, det kommer fler gånger! Nu åker jag iväg och försöker få till ett pass på Berta. Har inte så höga förväntningar då jag är jättetrött idag, men har sån ridabstinens så jag måste åka! Haha, tur att Berta är snäll :)
 

Behind the scenes

Har den obligatoriska photosessionen med Dafna nu när jag är hemma. Blir det nåt man kan visa lägger jag upp det senare :)


Dopparedan

Medan andra stoppar i sig kalorier förbränner jag mina. Varför följa strömmen? God jul på er!

Samma person med olika sysselsättningar

En kund på ICA sa idag att han hade för sig att han handlat av mig förut, men att det var längesedan, så han frågade varför han inte sett till mig på ett tag. Jag svarade att jag bor och pluggar i Stockholm. Han frågade vad jag ska bli, och jag sa medicinsk tekniker. Då tittade han chockat på mig och sa: "OJ! Nu växte du mycket för mig!".
 
Den kommentaren var inte illa menat på något sätt, men den fick mig att börja fundera. Varför lägger vi så stor vikt vid yrken och titlar? Varför beror folks värde på vilken anställning de har? Mitt värde blir inte lägre för att jag jobbar på ICA, precis som att det inte blir högre för att jag pluggar på KTH. Jag kommer att vara samma Sandra oavsett om jag hoppar av min utbildning imorgon eller om jag blir chef på ett stort företag i framtiden. Vi måste sluta lägga så stor vikt vid prestationer, och se personen bakom prestationen istället. Det är inte bara en gång folk sett ner på mig när jag suttit i kassan, precis som att det hänt ett flertal gånger att folk sett chockade ut och klämt ur sig ett "oj..." när jag berättar vad jag pluggar till. Jag är samma person både när jag jobbar och när jag pluggar. Skillnaden är att det står ICA på mina kläder på jobbet. Trots det har folk så skilda uppfattningar om mig.
 
Alla yrken är viktiga på olika sätt. Brevbäraren ser till att du får din post, läkaren hjälper dig när du mår dåligt, hemtjänsten tar hand om dig när du blir gammal och butiksmedarbetaren jobbar för att du ska kunna köpa dina matvaror istället för att behöva odla dem själv. Skulle du kunna tänka dig ett liv där något av dessa yrken uteslutits? Förmodligen inte. Om alla blev ingenjörer skulle inte samhället fungera. Det verkar många ha glömt bort.
 
Jag är samma person oavsett vad jag jobbar med eller pluggar till. Mina prestationer gör mig inte till den jag är. Min personlighet gör mig till den jag är. Glöm inte det.

Berta in action

Red som sagt Berta för andra gången idag. Provar mig mest bara fram än, så det ser inte så vackert ut än så länge, men så småningom ska det nog bli riktigt bra :) I traven försöker jag hitta någon typ av form, men i galoppen hade jag inga som helst krav. Vill bara att hon ska ta fattningen och tänka framåt då hon är lite bekväm av sig. Tyckte att det kunde vara roligt med film ändå, dels för att jag ska kunna titta tillbaka och kunna se skillnad och dels för att ni ska se vad hon är för typ av häst. Visst är hon fin? :D
 

I'm a survivor

Det ser ut som att vi överlevde jordens undergång ändå. Kan tänka mig besvikelsen hos dem som verkligen trodde på det, haha! Hursomhelst ska jag fira vår överlevnad genom att dra med mig min moder till Berta. Det är ju våran jobbarkompis som äger Berta så mamma har hört en del om henne och är nog lite nyfiken :) Ska försöka sätta mobilen i händerna på henne och kräva en film. Går det att se nåt på den lägger jag upp den senare så ni får se henne in action!
 
Efter ridningen blir det jobb igen, 15-20. Om allt blir som planerat åker jag hem till Amanda efteråt och förmodligen blir det utgång med henne och Camilla. Längesen vi sågs nu så det blir roligt :)
Ses vi på ICA ikväll elleeeeer????? 

Monsieur Ligus

Gårdagens häst nummer två var Åsas Monsieur Ligus, eller Limé som han kallas. En varmblodsvalack född 2000. Jag red som sagt Limé och Åsa fick låna Ramira för att vi skulle kunna rida ut tillsammans. Red bort mot Sörsvedje (de står i Bredånger), och det första som slog mig när vi  började trava var hur lugn han var! Trots att vi travade sida vid sida fanns det ingen stress eller tävlingsinstinkt.
 
När vi kommit bort till Sörsvedje vände vi och red i den långa backen för att jag skulle försöka få honom i galopp. Han har inte lärt sig galoppfattningen än, så Åsa ville att jag skulle prova och se om jag hade något tips. Jag tror att sandbacken som finns på Bjästamon vore perfekt för att lära honom galoppfattningen! Då orkar han inte dra iväg lika mycket, och måste därför jobba i ett lägre tempo - vilket gör att han stärker sig snabbare. Som det såg ut igår var det fullt ös medvetslös, haha!
 
När han kommit igång och blivit riktigt varm i kroppen blev han riktigt mjuk och fin och sökte sig neråt självmant. Bara han får biffa till sig och sätter muskler på rätt ställen tror jag att han kan bli riktigt fin! Han hade inte de typiska "travargångarterna" utan en fin trav och en (vad jag kunde känna) rund galopp. Vi får se hur långt vi kommer under tiden jag är hemma, men jag ska försöka följa med fler gånger och komma med så mycket tips jag bara kan :)

Domedagen

Dagens planer är att först gå hem till Dafna och genomföra träningspasset from hell. Det lär bli extra jobbigt eftersom jag varken haft tid eller ork att träna riktigt de senaste veckorna. Och Dafna är inte nådig! Men jag måste överleva så jag får möjligheten att bevittna jordens undergång ;)
 
Därefter sätter jag mig i kassan på ICA igen, 15-21 jobbar jag ikväll och det lär bli fullt upp eftersom folk får lön idag. Ikväll ska det säljas julskinkor tills det ryker om kassorna! 

Berta

Första hästen jag red igår var Berta. Ett halvblodssto född 2000, importerad från Polen. Där hade hon tydligen använts som paradhäst, men utöver det hade hon inte gjort så mycket. Kom till Sverige med ett föl vid sin sida och hamnade borta i Husum. 
 
Idag står hon som sagt i Bjällsta, men har inte fått göra så mycket på slutet efter att hennes ägare ramlat av och brutit/fått en spricka i bäckenet. Trots det var det bara att sitta upp och börja rida på en gång, så det är ingen galning direkt ;) Vi började rida i hagen och där försökte hon smita upp mot utgången där hennes kompis stod. Fick tjura på ett tag, men sen gav hon upp. Vi försökte trava en stund också, men att trava ett stort halvblod i djupsnö efter att bara ha ridit bruksnordis i ett halvår blev för mycket steg för mig, hahaha! Så vi red upp till gårdsplanen där det var skottat och provade där. Det gick mycket bättre!
 
Min plan med henne just nu (har fått fria tyglar (haha) eftersom hennes ägare har ridförbud pga skadan) är att vi ska lära känna varann så mycket det bara går nu över jul. Att lägga ner mycket energi på att bara bygga muskler är nog lite meningslöst eftersom hon kommer stå igen sen när jag  åker hem, och då tappar hon ju allt igen. Muskelbyggandet tar vi till sommaren, då ska hon bli riktigt biff inför tävlingsbanan! Tror det här blir riktigt bra faktiskt :)

Uppdatering

Provridningen gick bra! Hon är inte igång för tillfället och var lite bekväm av sig, men bara hon får komma igång och sätta lite muskler blir det nog hur bra som helst. 
 
Får dra en vidare presentation lite senare. Nu ska jag följa med Åsa och rida hennes häst. Sen sätter jag mig i kassan på ICA resten av kvällen. Norrland levererar!

Uppe med tuppen

Till och med uppe före tuppen! Jag ska börja min dag med att åka ut och provrida en häst i Bjällsta. Jag vet inte så mycket om henne, men ska man döma av det lilla jag sett på bilder och filmer har jag redan kärat ner mig i henne, haha! Dessutom är det ett fuxsto, så hon lär ha lite attityd... Typisk Sandrahäst med andra ord! Roligt ska det bli i vilket fall som helst :)
Känner mig som en riktig drygskalle idag, så jag väntar med att lägga ut bild tills jag kommit hem igen. Ni får spekulera fritt fram tills dess ;)

Bring it on

Så... Vi möts igen...


Hemresan

Efter många om och men är jag och Misse hemma i Bjästa. Allting började med att blötsnön som kommit de senaste dagarna frusit, så jag fick hacka fram bilen. Medan jag skrapade framrutan följde en del av dekalen med. Nu har jag halva bokstäver på rutan. Kul.
Till slut tog vi oss iväg och kom ut på 73an. Hade kört ungefär 2 mil när det började lukta äckligt i bilen. Misse tyckte nämligen att det var ett ypperligt tillfälle att ta en bajspaus i transportburen. Det luktade ju inte rosor direkt...
Vi lyckades tråckla oss ur stan i alla fall, och kunde börja öka farten litegrann. När vi kommit till Uppsala började rutan att bli smutsig. "Vilken tur att jag fyllde på spolarvätska!", tänkte jag och slog på spolningen. Synd bara att munstycket hade frusit/någonting hade hamnat i vägen. Efter att ha försökt ett antal gånger kom spolningen igång. Vindrutetorkarna började gå, och rengjorde rutan så fint. Utom just i mitt synfält, där de tydligen inte låg an mot rutan. Jag växlade mellan att halvt ligga ner och att nästan stå upp i bilen för att kunna se någonting. 
Efter ett tag blev även vindrutetorkarna bättre, men då blev istället väglaget sämre. Vissa sträckor kunde jag bara köra 80km/h pga. halka och snörök. 80 på 120-väg känns ganska långsamt... 
När det senare började skymma och jag dessutom fick möte kunde jag inte ens se vägen, så då gick det nog inte så mycket snabbare än 60... Kan tänka mig att de som körde bakom mig inte var så glada, men jag kunde inte bry mig mindre. 7,5 timmar tog resan (inklusive matpaus och rastning av katt som inte ens tog en timme totalt), den brukar gå på 5-6 timmar i vanliga fall. Menmen, nu är vi hemma och kan ladda psyket inför stockholmsresan. Det är ju några veckor kvar, som tur är :)

ÖVIK NÄSTA!

Nu har vi sovit sista natten i lägenheten för i år. Det är bara att spraya Feliway i Misses transportbur och lasta in allt i bilen så drar vi! Frågan är inte om vi är redo för Övik, utan om Övik är redo för oss ;)
Mamma: Packa inte så mycket nu då...
Jag: Nejdå mamma lilla :)
Hehe ooops...

Lunchen

Lunchen hos Phatcharin blev väldigt lyckad :) Hon hade gjort två rätter; ris och kyckling med tre olika starka såser och stekta nudlar med kyckling (tror jag) och räkor. Gott! Efter vi ätit satt vi och kollade på filmer från Thailand på Youtube. De har fått för sig att vi ska åka till Thailand i 2 veckor nästa vinter. Vi får väl se hur det blir med det... ;) Mysigt såg det ut iaf, och suget efter att åka utomlands blev ju inte direkt mindre av att se de vita sandstränderna och det turkosa havet... 
Tur att det bara är 6 månader kvar till sommaren, då man kan ligga och sola på Bäverbadets fina strand. He-he-he.
Till och med fint upplagt! Cred till Phatcharin!!
Tjejerna :)
 
Nu är allt packat (hoppas jag), så nu är det bara att gå och lägga sig och hoppas att morgondagen kommer snabbt! 

On my way

Eftersom jag inte har någon fotograf som kan ta kort på mig får ni nöja er med en spegelbild. Mot Farsta!


Full fart!

Börjar dagen med att traska iväg till ICA och hämta ut ett paket. Spännande ;) Sen skyndar jag mig att göra mig i ordning för att åka till Farsta. Vi tjejer som brukar vara med varandra på skolan är bjudna hem till Phatcharin på lunch. Thaimat blir det! Har aldrig provat det så det blir kul! 
 
Mer om det sen. Nu - hämta paket!

Söndagsmys

Är så nöjd med dagen! Hittade både julklappen (som jag gärna behållit själv, haha), kläder till nyår och en klänning till mamma som hon bestämde sig för över telefon. Höjdpunkten var ändå kavajen jag köpte. I storlek 34. TRETTIOFYRA!!! Har aldrig i hela mitt liv kunnat ha någonting i en sån liten storlek! Nöjd tjej :)
 
Ikväll tänkte jag börja packa resväskan. Jag lade upp den på sängen, öppnade den och... satte mig framför datorn. Så gick det med den packningen. 
Det blev missemys i soffan istället♥

Sick of being sick

Kände mig febrig igår efter stallet. Lite bättre idag men fortfarande lite seg. Detta är alltså TREDJE gången jag har feber på fyra månader. Har jag inte fyllt min kvot snart...? Nog för att det faktiskt är bättre att få det när man är ledig och kan vara hemma än mitt i terminen då man måste släpa sig iväg till skolan trots att man är sjuk, men det känns ändå så onödigt...
 
HURSOMHELST, kom nyss upp igen efter att ha vart ner i tvättstugan. När all tvätt är klar åker jag ner (/upp/bort?) till Haninge centrum och kollar om jag hittar nåt roligt. En julklapp ska jag ha med mig hem iaf, jag ger inte upp förrän jag hittat den! ;)
Jag och Ingrid på Magenta :)

Sture-P

Är på förfest hos Dilja innan hon, jag och Ingrid åker in till Magenta för avslutningsfest med KTH Haninge. Har inte hört så jättemycket bra om det stället, men är det dåligt drar vi vidare till nåt sydamerikanskt ställe där en fd. klasskompis skulle vara ikväll. Det blir nog bra oavsett! Kul bara att jag ska upp tidigt imorgon och släppa ut hästar, hahaha... Men det får bli morgondagens problem! Nu - vidare till Stureplan :)


Eller kanske Alvik?

I förrgår när vi satt och pluggade till tentan;
Klasskompis 1:(vänder sig mot mig) När åker du hem till Rättvik?
Klasskompis 2: Rättvik?! Sandra kommer inte från Rättvik! Hon kommer från... Öhh... Breivik..?
 
Idag när vi satt och pratade efter tentan;
Klasskompis 3: Visst kommer du från Dalarna?
 
Efter ett år i samma klass vet de fortfarande inte var jag kommer ifrån. Har gjort ett bra jobb med att sätta Övik på kartan känner jag :)

10 kilo lättare

Äntligen är tentan klar. Jag tror det gick bra! Jag svarade på uppgifter motsvarande 21 poäng (hann inte fler), vilket är ett B om jag har rätt på allt. Mitt enda mål var att klara gränsen för godkänt, E, som var 8 poäng. Det ger en liten marginal i alla fall. Jag satt med en av uppgifterna i säkert en timme, så när jag äntligen förstod vilka grindar jag skulle använda för att koppla ihop D-vipporna så att uttrycket stämde kände jag för att ställa mig och dansa Gangnam style på stolen! Lyckorus deluxe!
 
Nu ska jag släppa det där. Huvudsaken är som sagt att jag blir godkänd, vilket betyg jag får spelar ingen större roll. Tänkte börja städa bort resterna av tentaperioden från mitt kök så det blir beboeligt igen. När det är klart ska jag göra så lite som möjligt. Varför? Ett ord: JULLOV!
Lägg märke till att det i stort sett bara är matlådor och grötskålar. Den enda tallriken är från i söndags. The fabulous life of Sandra Damgren.
 

JAG ÄR REDO

Efter att ha sovit 3-3,5 timmar (kunde inte somna...) vaknade jag med ett ryck av väckaren, och det allra första jag tänkte var "3 är 11 binärt". Har nog aldrig varit så här taggad inför en tenta nån gång! Hoppas att mina totalt 30 timmars plugg har gett resultat och att jag och datorn pratar samma språk. (Digitalteknik handlar ju som sagt om datorns sätt att kommunicera och skicka signaler.) Min magkänsla säger att jag inte borde plugga mer, men jag vet inte om jag vågar lyssna på den idag... 
 
Orkar inte ta kort på mig själv så ni får en bild på Svampbob istället. Close enough. 
Då återstår det bara att se om jag har samma facelook efter tentan... Håll tummarna!

Livet är orättvist

Nu är du så långt bort från alla travbanor man kan komma. Hälsa Hilda och Kristallen från mig så ses vi förr eller senare. Bästa Victor...♥

Nyheterna

Pga alla inställda och försenade bussturer under snökaoset har man nu insett att man måste ändra på någonting. Därför kommer man att byta till vinterdäck på alla bussar under vinterhalvåret.
 
Jag vet inte vad det är som gör mig mest förvånad, att de år efter år stått och funderat över varför det är halare på vintern och inte förstått vad man kunnat göra åt det, eller att det inte funnits lag på det här tidigare (lagen börjar gälla 1 januari). Jag säger då det, SL är inget att lita på.
 

På skolan

Klasskompis: Det märks att du inte är härifrån.
Jag: Varför?
Klasskompis: Du är inte som alla andra...

Jag förstår inte vad hon pratar om.


Offra nånting för att få nånting

Avundsjuka och missunnsamhet bottnar i människans strävan efter någonting bättre. Man ser hur alla i ens närhet lever lyxliv medan man själv är en vanlig svensson, om ens det. "Astrid byter bil en gång om året och har alltid den senaste årsmodellen." och "Yngve är VD på sitt företag och plockar ut mer pengar i månaden än jag gör på 3.". Det är att börja i fel ände. Det räcker inte att konstatera ATT de har uppnått någonting, utan HUR de gjort det. Man ser förbi det faktum att Astrid äter blodpudding och havregrynsgröt för att spara pengar, och att Yngve jobbat 150% för att uppnå sin position som VD. Man måste offra någonting för att få någonting.
 
Vill man komma någonstans måste man börja med att fråga sig själv hur man ska komma dit, och om man är beredd att offra det som krävs för att uppnå det man vill. Är man inte beredd att offra någonting, måste man ställa sig frågan "vad har jag som inte alla andra har?". Du kanske har en fin häst som lyser upp dina dagar, du kanske reser utomlands två gånger om året, eller du kanske jobbar halvtid för att kunna spendera mer tid med familjen. Vad du än har, har du offrat någonting för att få det - och trots att man inte alltid tror det själv finns det andra som drömmer om att ha det lika bra som dig.
 
Jag vet att många ser mig som någon som fått allting serverat på silverfat, men även jag måste ge upp saker för att få vad jag vill ha.
Folk ser att jag går ner i vikt. De ser inte mina träningspass på två timmar, eller att jag äter clementiner när andra fikar.
Folk ser att jag får erbjudanden om att rida andras hästar. De ser inte mina sena ridpass i ösregn och det hårda arbetet bakom mitt goda rykte inom hästvärlden.
Folk såg att jag som 17-åring köpte en egen bil. De såg inte att jag jobbade två somrar för att ha råd.
Folk kommer se att jag som nyexaminerad ingenjör kommer att ha en ingångslön på
27 000kr/mån. De ser inte de veckor jag pluggat 12 timmar per dag.
 
Istället för att låta avundsjukan och missunnsamheten ta över, fundera över hur mycket arbete som ligger bakom. Klappa din medmänniska på axeln och säg "Det här gjorde du bra!" istället för att tänka "Varför är det aldrig jag som lyckas?". Tro mig, med hårt arbete och tålamod kommer du att lyckas. Oavsett om det gäller att sluta röka, gå ner i vikt eller ha mer pengar över på kontot i slutet av månaden. Vill du det tillräckligt mycket och är beredd att offra det som krävs, kommer du att lyckas. 
 
I am made of all the days you don't see. Not just the ones you do.

Snön: be afraid

Nu åker jag iväg och försöker få tag på en snöskyffel/stor spade för att kunna skotta rent parkeringsplatsen. Insåg igår att det kunde varit bra att ha en när jag skulle ut med bilen... Det gick att öppna framdörrarna max 5cm och hela främre delen av bilen var begravd.
Det slutade med att jag (när jag fått upp ena dörren och fått bort snön från framrutan) tänkte screw this, satte mig i bilen och backade rakt ut så det rasade ner massor av snö på parkeringen. Då kunde jag inte bry mig mindre, men det var jag tvungen att göra när jag kom hem och skulle parkera igen... Det var bara att börja skotta. Med en sopskyffel. Man tager vad man haver. Det tog säkert drygt 40min, men resultatet blev ändå hyfsat tycker jag.
Första metern av platsen hade snö som täckte räcket man ser längst bort. Mitten hade 5cm som minst. Vissa av mina idéer är mer genomtänkta än andra... Men nu ska jag köpa mig en riktig spade så det kanske bara tar 10min nästa gång! ;)

Morgonstund har guld i mund

Det är någotning speciellt med att kliva upp tidigt på morgonen, tassa ut i köket och koka en topp te för att sedan sitta i soffan under en filt framför julkalendern. Jag önskar bara att jag var lite mer morgonpigg så det inte blir en pina varje morgon väckaren ringer, haha! Men det får det banne mig vara värt, man måste ta vara på de få gånger det faktiskt är nånting bra på någon av mina två tv-kanaler.
 
Sedan satt jag och Misse och tittade på soluppgången genom köksfönstret. Mys!
 

Victor Boko

Jag ska inte slösa på er tid, utan gå rakt på sak. Robban har gett upp hoppet om att Victor ska fungera som travhäst, och pga. ekonomiska skäl måste han sälja honom då han hellre vill satsa på unghästarna. Detta är tydligen väldigt brådskande, och i värsta fall går han till slakt till veckan... Så snälla, kolla med alla ni vet kan vara intresserad av världens snällaste varmblod! Han är främst till salu, men även en långtidsfodervärd kan vara intressant.
 
För er som inte vet så mycket om honom är han en varmblodstravare född 2003, alltså 10år vid årsskiftet. Efter John F.Boko och undan Lushkara Boko. Har fina gångarter och har väldigt lätt för sig. Kan början till formarbete i alla gångarter, men det krävs lite mer jobb för att få stadig form. Tar båda galopperna direkt från skritt. Har hoppat med ryttare 3 gånger och tycker det är roligt. För att gå ifrån kunskapsnivåer och prestationer är han världens snällaste med ett hjärta av guld! Kan vara lite reserverad mot nya människor (eftersom han troligtvis blivit illa behandlad i Holland), men när man väl fått hans förtroende har man en vän för livet.
 
Det finns säkert hur mycket som helst som jag missat, men det står lite still i mitt huvud nu... Är det någonting ni undrar, är intresserade eller vet någon som kan vara intresserad - skicka ett mail till golden739@hotmail.com så svarar jag på funderingarna eller ger er Robbans nummer så ni kan höra av er till honom direkt.
 
Snälla, snälla, snälla hör er för! Han är inte redo för hästhimlen än... :(

Väderguden gör kaoz

En äkta snöstorm i Stockholm. Av stockholmarnas reaktioner att döma har det nog aldrig snöat så mycket här nere nån gång. Folk som knappt kört bil på vinterväglag tar sina framhjulsdrivna bilar och gasar tills det rasar. Överallt stod bilar som kört fast (i 2-3dm snö...) och en flock människor som puttade och skottade. Trots att man ser att alla andra kör fast tänker man "äh, det händer inte mig!", och så tar man bilen och gör samma misstag själv.

När jag efter många om och men tagit mig till skolan och haft den minsta föreläsningen någonsin (vi var 5 pers som mest, vissa var fast med SL i 7(!!) timmar!) satt vi och tittade ut och var skadeglada åt alla som kört fast och behövde skotta ut sina bilar. Ganska underhållande för en norrlänning som mig ;)

De här bilderna sammanfattar dagen rätt bra... "Bulorna" på bordet är mina matlådor som jag ställde ut på balkongen för någon dag sen. Kommer få gräva fram dem imorgon.


Sjukast!

Var inne och bläddrade bland bilder på Instagram och såg att min klasskompis från gymnasiet lagt upp en bild från väder-appen, där det stod hur kallt det var. Brevid temperaturen står kommunen/orten. Där stod det Haninge. Samma kommun som jag bor i. Jag, som inte pratat med killen sen vi tog studenten, skrev till honom och frågade om han flyttat till Haninge och var i kummunen han bodde. Tror ni inte han har flyttat till samma jävla gata som mig?! Av hela Sverige, utan att ha sagt ett ord till varandra, prickar vi in samma gata nere i Stockholm. Ibland är världen bra liten.
Bilden som väckte mina misstankar ;)

Storfrämmande

Började dagen med att prova och utvärdera en medicinteknisk produkt. I början tänkte jag inte vara med på undersökningen eftersom den skulle ta drygt en timme, och jag tyckte att det skulle vara smartare att lägga den tiden på tentaplugg. Ändrade mig till slut och gick med på att hjälpa till. Tror det var rätt beslut, jag blev faktiskt motiverad. Tänk att jag ska jobba med det här i framtiden!
 
Efter "testet" och en föreläsning var jag helt mosig i huvudet så jag satt kvar i skolan en timme innan jag gick hem. Passade bra då jag skulle få storfrämmande i form av min gamle far som jobbar natt i Stockholm den här veckan. Han hämtade mig vid lägenheten och så for vi och handlade för att kunna göra en enkel men god middag i form av lövbiff och potatissallad. Tänk att få äta annat än gamla matlådor även under tentaperioden, haha!
 
Vi provade även min skrivare, som faktiskt samarbetade! (Skrivare är ju kända för att jävlas mer än de fungerar...) Så medan den fungerar tog jag tillfället i akt att rama in en bild av Frejsan. Nu har hon också en hedersplats på sänggaveln tillsammans med Victor♥

Tentaperiod

Så blev det tentaperiod igen. Har två teoretiska och en praktisk tenta nästa vecka så det blir full rulle fram tills nästa torsdag 18.00. Då är skrivtiden på sista tentan slut och jag kan andas ut. Sen har jag lovat att hjälpa Dilja med hennes komplettering till ekonomin, men det känns inte så ansträngande. Jag fick ju B så nånting måste jag kunna iaf :)

Igår blev det en heldag på skolan, kom hit 9 och gick hem strax efter 20. Förmodligen blir det lika länge idag. Och imorgon. Hej då livet, vi ses nästa torsdag!
//Valrossen


Gårdagens köp

En glittereyeliner. Provade den för att ni skulle få se hur bra den är. Målade längs halva fransraden och det är EN glittergrej som syns. Bra där.
Choklad med 0,8% socker! Smakade som vanlig choklad, så det lär inte vara sista gången jag köper den!
Sockar... Massor av sockar... Närmare bestämt 12 par. Nu klarar jag mig till midsommar.

Mådde lite illa...

...Närå, ni kan vara lugna. Det är bara mitt försök till en linsgryta. Jättetaggad drog jag fram alla ingredienser och började riva och hacka grönsaker för glatta livet. Jag skulle bara hälla i de röda linserna så var den klar sen, men då tog jag upp och läste på paketet. Röda BÖNOR?! Det blev en böngryta istället. Friskt vågat, hälften vunnet. Kan dock inte garantera överlevnadsgrad, den återstår att se.

Julmarknaderna

Började min jakt på julmarknader i Kungsträdgården. Man fick passa sig, för annars fick man armbågar i sidorna, haha! Hallå, det är en JULMARKNAD, det finns ändå inget att köpa där?
I slutet av marknaden åkte folk skridskor på skridskobanan för glatta livet! Precis som på film :)
När jag tittat klart på den marknaden försökte jag hitta den perfekta julklappen. Det gick...sådär. Får åka in en gång till efter tentorna. Efter att ha sprungit runt som en yr höna bland galleriorna traskade jag upp mot gamla stan för att kolla in marknaden på Stortorget (visst heter det så?).
Åhh, mysfaktor! Det saknades bara lite lätt snöfall så skulle allt vara fulländat :)
När jag var less där gick jag tillbaka till innerstan, där det faktiskt inte heller var nåt fel på julkänslorna.
Julmarknaden på plattan gav dock inte så mycket julstämning... Haha!
...Men renarna var framme iaf! (Det här var den enda bilden jag lyckades ta, sen dog mobilen...)
 
Det blir nog jul till slut i år också :) Imorgon lägger jag upp bilder på det lilla jag köpte!

När julen kommer till staaaaan

Satte mig på bussen och åkte ner till pendeltågsstationen. Då såg det ut så här:
Inne i stan såg det ut så här:
Staden där snön aldrig faller? Och då bor jag ändå bara 2 mil utanför stan...
 
Jag gick bort till NK för att titta på deras skyltfönster som brukar vara ganska speciellt runt jul. Jag var inte ensam om den tanken...
Inte var skyltningen så speciell heller. Det var Astrid Lindgren-tema, men det fanns ingen annan röd tråd än just det. De va bättre förr.
Gick in på NK en sväng, och precis innanför dörren står Bolibompas programledare (fråga mig inte hur jag vet vem han är...) och läste Pippi för småbarna medan tomten tog grötpaus.
Stor lampa/klocka/whatever hade de också.
Nu ska jag iväg och handla så jag kan fixa matlådor inför den kommande veckan. Ska försöka slänga ihop en linsgryta. Återstår att se om det är ätligt... Fler bilder kommer sen!
 

Svensk seger!

Efter att ha suttit fastklistrad framför tvn och den direktsända världscupen i en timme kan jag äntligen andas ut. Det är värre än ett träningspass! Jag blir alltid så inne i rundorna att jag sitter hemma och ska hjälpa till från soffan, haha! Det är inte bara en gång jag fått träningsvärk efter att ha suttit på läktaren och tittat på klubbtävlingar... Svensk seger blev det iaf, jag lovar att det var min förtjänst! ;)
 
Nu är mjukisbyxorna, långkalsongerna och den stoora tröjan på, och jag tänkte åka in till stan en sväng. Ska kolla efter den sista julklappen och även gå på julmarknad hade jag tänkt. Det gäller att passa på nu, till veckan kommer dygnets alla timmar att ägnas åt skolan. Bilder kommer upp sen såklart :)

Vad som följde med hem

Ridsockar från Haglunds
Första hjälpen-väska för katt från Agria
Isskrapa från Agria
Tubhalsduk (eller vad heter det? En sån där rund utan ändar) från Hööks (men så var den inte därifrån :PpPpPpP)
Pannband från John Whitaker (Köpt på Skara hästsport)
Stövlar från USA. Aldrig sett så snygga stövlar i hela mitt liv♥

Bilder från dagen

Kom nyss hem från mässan. Den kändes mindre än förra året, men ändå gick jag runt där inne i säkert 5 timmar! Det var en bra mässa tycker jag, men det var tråkigt att det var sån liten variation mellan montrarna. De flesta hade bara märkeskläder till ryttare och egna märken på t.ex täcken och schabrak. Till och med Börjes monter var full av Kingsland! Var man ute efter ett par ridbyxor av Kingsland, John Whitaker eller Pikeur var det guld, det var ju bara att gå in på första bästa butik för alla hade likadana!
Snyggaste mössan på hela mässan! Om det inte stått KL på den hade den lätt fått följa med hem. Men det lilla märket gjorde den säkert 450kr dyrare än om det inte suttit där. Jag vill inte betala 600kr för en mössa. Surt.
Fick en ny favorithjälm också, haha! Tycker fortfarande att GPA-hjälmarna är snyggare, men den här var myyycket skönare! (Och inte ful heller för den delen...) Om jag hade 3300kr över hade jag inte tvekat en sekund :)
Den här kavajen... Måste jag säga nåt? Jag har tyckt att själva idén om rosa kavajer har varit sådär (stilrent ska det vara!), fram tills jag såg den här! Synd att jag inte tävlar just nu (och inte har ytterligare 5500kr liggande...), för då hade den också hängt i garderoben nu.
 
Nu ska jag fixa nåt att äta, och sen visar jag vad jag köpte!

Vallfärd mot mecka

Började dagen med att förbruka alla mina insamlade vuxenpoäng från gårdagen. Klev upp tidigt, gjorde en kopp te och tittade på julkalendern. Mysteriet på Greveholm är en av de absolut bästa julkalendrar hittills så uppföljaren kommer jag med all säkerhet följa slaviskt! 20-åriga Sandra, lika mogen som vanligt :)
 
Idag vallfärdar jag mot alla hästmänniskors mecka, dvs. Globen. Eller ja, jag tar nog bussen. Man missar så mycket annars. Blir inga shower i år, men tänkte spendera några timmar på mässan ändå. Jag menar, vem missar chansen att få trängas med galna hästägare en hel dag?
 
Har inget speciellt jag ska titta efter, men känner jag mig själv rätt kommer jag nog hem med nånting ändå. Lägger upp bilder från mässan och på det jag köpt ikväll. Nu ska jag gå till bussen (sammanträffande att man kan kliva på en direktbuss till Globen 300m ifrån min lägenhet. It's meant to be!), ha en bra lördag - för det ska jag ha! 
Globen - here I come!

RSS 2.0