Banhoppning på Cape

Film från 90cm-rundan på Cape!
 

Lördag

Det blev en låång promenad i förrgår. Vi knatade på i hela 1,2 mil... Jag tror att hon hade lite träningvärk i början men att den släppte efter ett tag med tanke på skillnaden i steglängden. Jag tror att promenader är nyttiga för Berta. Inte bara för att hon får röra på sig utan någonting som stör på ryggen, utan även för miljöträningens skull. 
Senare på kvällen tog jag, Magnus och Maria med oss Berta och Tiffy till Hinnsjön för ett kvällsdopp. Tiffy, som aldrig badat någon gång, simmade runt som en säl och blåste vatten ur näsborrarna, haha!
Igår blev det vila för Röda Faran då hon trampat av sig en sko, men idag kör vi igen! Jag ska sätta mig ner och skriva ihop en träningsplanering inför den kommande veckan så vi får ut så mycket som möjligt av de dagarna som är kvar innan Nordmaling. Det lutar mot konditionsträning i skogen idag, så det är bara att hålla i sig efter de två senaste vilodagarna. Jag har en känsla av att den röda damen kommer att vara på hugget... 

Hårt jobb!

Hej alla trogna läsare!!
 
Här har det hänt en del sen sist! De senaste 3 dagarna har jag och Berta varit på hoppkurs på Cape, där vi ridit totalt 5 pass för Maggan Eriksson-Bech. Det har varit mycket fokus på markarbete och noggranna vägar, och trots att jag just då tyckte att det inte gav så mycket, så kände jag en jättestor skillnad på både mig och Berta när vi skulle hoppa en tävlingsbana igår. Hon lyssnade både fram och tillbaka väldigt mycket bättre, jag fick ut henne ordentligt i hörnen och kunde göra bättre anridningar, och har framförallt börjat lita på henne mer och fått bättre självförtroende. 
Alla hoppade banan två gånger var, och jag velade lite mellan vilka höjder jag skulle välja. På ett sätt ville jag hoppa 90-100 för att få känna på höjden vi ska tävla, men samtidigt kände jag att både jag och Berta fått kämpa ganska hårt de senaste dagarna. Därför valde jag att hoppa 80-90 för att få avsluta bra och kunna åka därifrån med en bra känsla och med självförtroendet på topp. 
Bild från 90cm-rundan
 
Båda rundorna gick bra! Jag kände mig lite jagad då Maggan ville att jag skulle hålla ett högre grundtempo än jag är van vid, och då blev det som att jag inte hann rida ordentliga vägar. Vi fick ett bättre flyt i andra rundan och jag kände mig mer säker med tempot, så där blev även vägarna bättre. Jag är himla nöjd med både min och Bertas prestation, och det är huvudsaken. Det är som Maria sa - herregud vad vi krigade på banan!
 
Efteråt frågade jag Maggan vilken nivå hon tycker att vi ligger på och vilka klasser vi borde starta, och hon svarade direkt 100cm. "...och när ni ändå är på tävlingsplatsen kan ni ju starta en 90cm också.". Så efter lite velande lade jag ändå till en 100cm-klass i vår anmälan till Nordmaling nästa helg. Jag får känna mig för hur hon känns i 90:n helt enkelt. Är hon pigg och fräsch och allt känns bra efter jag gått banan till andra klassen provar vi och ser hur det går, annars är det ju bara att stryka och åka hem och träna mer. Utan utmaningar utvecklas man inte, så är det bara :)
 
Idag ska Bertan få gå på en långpromenad för att få promenera bort eventuell träningsvärk utan att behöva ha ryttare på ryggen. Det blir nog uppskattat efter de senaste 3 dagarnas slit.

Glad midsommar!

Glad midsommar önskar jag och Berta!


Midsommarveckan

Nu har jag bara ett pass kvar innan en av årets mest fullspäckade veckor inom matvaruhandeln är över för min del. Herrejesus vad mycket folk det har varit! Hela Bjästas befolkning lär få äta sill och färskpotatis tills det rinner ut ur öronen i helgen!
 
Innan jobbet är det Berta som gäller. Vi åkte till Näske och hoppade igår, så jag hade tänkt att hon skulle få komma ut och röra på sig lite lugnt idag så hon inte stelnar ihop. Det är nog inte bara jag som har träningsvärk från hoppningen... Vi byggde ihop en liten bana på 80-85cm som vi hoppade några gånger. Tekniken kanske inte är så mycket att hurra för, men över kom vi. Bara vi får komma igång lite med hoppningen blir det nog bättre.
Nej - regnkläder på och ut och motionera fröken B! 
 

Hos Amanda

Nu laddar vi för en kväll på stan!


Barbackatur

Det blev en lugn barbackatur för mig och Berta idag. Jag lurade med mig morbror och moster på turen och red upp längs botniabanans räddningsväg. Det gick bra trots möte med både bil och tåg, så till veckan provar jag nog att rida en sväng själv!


Inte riktigt klok

Jag vet inte vad som är roligast, att jag tar med mig Bertas utrustning och smörjer upp den medan vi är bortbjudna eller att de inte ens reagerar när jag klampar in med sadel, träns, förbygel och sadelfett och säger "Nu ska jag smörja grejer!"... Det bästa med folk man känner väl är att de vet precis hur knäpp jag är :)


Skrittjobb

Det blev ingen tur till mon idag då det började ösregna. Det kändes sådär halvroligt att vara ute mer än man behövde... Det blev ridning ändå, men på ridplan. Det kändes som ett bra tillfälle att jobba på med skritten då regnet gjorde att det blev för halt för att trava och galoppera. Jag känner själv att jag har väldigt lätt för att glömma bort skritten och börja jobba först i traven.
 
Det blev måååånga in- och utflyttningar på volterna, skänkelvikningar och öppnor. Jag tror faktiskt att det behövdes, för jag kände att hon nog inte var så stabil i skritten som jag trodde att hon var. Ibland var det som att sitta på en orm som slingrade sig fram över ridplanen, haha! Det kommer att bli bättre när hon blir starkare, och vi har ju faktiskt hela sommaren på oss :)
 

Upp på mon!

God morgon mina trogna läsare!
 
Dagarna bara flyger iväg, och det känns som att jag aldrig gör nåt vettigt. Har varit så himla trött de senaste dagarna och knappt haft någon ork alls. Förmodligen är det för att jag börjat inse att jag är ledig nu och allt hårt jobb från skolan börjar komma ikapp. Det går nog över snart.
 
Dagens happening blir att jag och Maria lastar Berta och drar upp på mon. Hon fick vila igår då varken hon eller jag var på topp i tisdags, så förhoppningsvis är hon pigg som en lärka idag! Det blir lite klättring blandat med några galoppsträckor hade jag tänkt. Det ska bli roligt, jag kan ju ridvägarna på mon bättre än min egen bakficka...
 
Nu ska jag fixa ihop nån frukost och äta den till Biggest loser innan det blir träning. Bara jag som blir extremt träningspeppad av att se såna program...?
Från gårdagens promenad över Kubabron :)
 

Anmälda!

När jag kom hem från stallet ikväll skickade jag iväg anmälan till tävlingsdebuten i Nordmaling. Här snackar vi framförhållning då det är nästan en månad kvar till tävlingen, haha!
Som ni ser blev det en clear round på 90cm, vilket kommer att vara vår enda klass för dagen. Det känns ganska lämpligt att börja så då 90cm var lägst, jag vill inte gå upp på 100cm än och vi dessutom har en till tävling helgen efter det. Det blir nog bra, nu är det hårdträning för både mig och Berta som gäller! :)

Dagens planer

God morgon!
Dagens planer börjar i Näske, där jag ska kolla på hoppträning för Maggan Eriksson-Bech. Det är bra att sitta som publik ibland också, det är alltid någonting man snappar upp. Dessutom får man babbla ikapp med andra hästmänniskor man inte träffat på länge, haha.
 
Ikväll bär det iväg ut till stallet igen. Idag hade jag tänkt att jobba lite mer med galoppen på ridplanen. Igår galopperade vi mest bara rakt fram och busade, så idag blir det ett lite lugnare tempo med fler volter och mer formarbete. Det ger bra styrka det!
Innan dess ska jag försöka hinna med att bygga lite muskler på mig själv också. Jag har inte tränat ordentligt sen innan tentaperioden, vilken drog igång för drygt 3 veckor sedan... Det är bara att bita i det sura äpplet och börja om från början. Det är inte bara Berta som ska vara fit på tävlingarna, så det så! :)

Photoshoot

Jag fick med mig min mamma till stallet och satte en kamera i händerna på henne. Det slutade med strax över 1000 bilder innan vi var klara... Men nu har vi fina sommarbilder så det räcker ett tag!
Efter sommarbilderna gick vi in till stallet igen. Berta fick på sig sin sadel och jag bytte om till lite mer ridvänliga kläder. Sedan gick vi ut på lägdan igen och värmde upp lite lätt innan galoppen. Den tyckte Berta var skitrolig, och reporna uppför lägdan gick bara snabbare och snabbare för varje gång, haha.
Jag tänker inte lägga ut någon bildbomb den här gången, utan bilderna kommer ut lite eftersom istället. Då blir ni inte less och jag slipper ha bildbrist ;)
 

Hårdträningen är igång!

Berta fick ett lättare dressyrpass i skritt och trav idag. Hade tänkt att ta det lite lugnare den första veckan så vi inte går ut för hårt och hon får muskelinflammationer och en massa annan skit. Hon verkade dock inte speciellt berörd, så imorgon börjar vi med några kortare galopper. På söndag ökar vi på galoppträningen lite, och på måndag tar vi en längre promenad eller longerar så hon får röra på sig utan ryttare på ryggen. Sådär, nu vet ni mitt träningsupplägg, haha... *InTrEsSeKlUbBeN aNtEcKnAr*
 
Hursomhelst var hon riktigt fin att rida! Mjuk i båda sidorna och lyssnade bra. Det tog ett tag för mig att ställa om mig från Freja-ridning bara... Men vänta ni bara, vi kommer bli riktigt farliga när vi väl kommit igång!
Gangsterponnyn Tiffy och röda damen Berta i hagen idag :)

Kom och köp!

God morgon! 
 
Äntligen hemma i Bjästa igen! Det är snabba vändningar här tycker jag, kom hem vid 16 igår och slängde in all packning på mitt rum. Sedan blev det middag och sen var klockan 22. Spännande. Idag börjas dagen på ICA. Ska öppna butiken efter att inte ha jobbat på ett halvår. Även det kan bli spännande. Tur jag har Magnus till hjälp!
Efter jobbet skyndar jag mig hem, byter kläder och åker till *trumvirvel* ...BERTA! Nu är hennes sommarlov slut och vi ska börja träna inför tävlingarna. Jäklar vad vi ska träna och jäklar vad vi ska bli farliga på banan!
Men det är i eftermiddag det. Först ska jag se till att bjästaborna får mat. Kom och köp!

Imorrn drar vi!

Trevligt område jag bor i... :)


Resfeber

Misse ser fram emot att åka imorgon!


Med andan i halsen

Tentan är klar och jag har sommarlooooov! Jag kunde alla uppgifter utom en, vilket innebär att jag har 9 poängs slarvfelsmarginal. Underbart!
 
Jag hann inte så mycket mer än att komma hem och pusta ut innan mamma ringde. Det var akut personalbrist på ICA och schemaläggaren bönade och bad om att jag skulle komma hem en dag tidigare. Så är det att vara eftertraktad :) Så jag får byta ut min "fira sommarlovet i solen på balkongen"-kväll mot en "springa runt som en yr höna och packa och förbereda"-kväll. That's right, imorgon lämnar jag storstadslivet för lilla Bjästa och livet bakom kassan på ICA! Hoppas bara att det inte är alltför mycket folk efter vägarna då det är röd dag och allt...
 
Idag är det full fart med studentfirande här i Stockholm. Det är så himla kul att titta på alla studenter som åker runt och öser på flaken - det är ren och skär lycka! Jag förstår inte alla bitterfittor som klagar på flakåkandet. Det är en dag om året, och när man tagit sig igenom gymnasiet är man banne mig värd att få ösa jävel på ett lastbilsflak några timmar om man vill det. 
De största skillnaderna jag märkt på vårt firande hemma i Övik och stockholmarnas firande är: 
  1. Vi lade ner tid på musiken. De har en tuta på lastbilen, och that's it. Hej tinnitus :)
  2. Vi drack spriten. De häller ut den på varandra och folk som tittar. Men det är väl så med stockholmare, det ska vaskas.
Nu ska jag återgå till packandet. Tjolahopp! 
Glada studenter utanför läggan :')

Slutspurten

Hallå där! Superbloggarn här. Eller hur var det nu då...?
 
Är inne på slutspurten inför den sista tentan som är imorgon. Just nu är jag så less på all ellära att jag vill spy. Jag vet att det är sista riktiga pluggdagen innan sommarlovet och att jag borde utnyttja tiden till max, men det finns så många roligare saker jag vill göra! Som att typ... stirra in i en vägg...
 
Nej, nu ska vi inte vara såna. Jag ska slänga i mig lite mat till 7th heaven och sedan ta en kort promenad. Efter det är det fullt ös med plugg resten av kvällen! Jag kommer att tacka mig själv när jag leker mig igenom helvetestentan imorgon. Hejja Sandra, kom igen nuuuuu!

Drömmen

Jag har hittat min drömgård. Igen. Såhär ska jag bo en dag, så det så!

Nostalgi

Medan jag stod och borstade tänderna ikväll hittade jag en himla massa låtar jag alltid lyssnade på när jag var liten. (NEJ, jag kan inte borsta tänderna utan musik. Det är så långtråkigt...) Seriöst, huuur längesen var det inte man lyssnade på det här sist? 10 år sedan? 11? Nostalgi när den är som bäst.
 
Don't stop, never give up. Hold your head high and reach the top.

Sommar och sol

Kom nyss hem från en mysig barbackatur i skogen med Freja. Jag hade planerat ett hopp-pass, men det var säkert 25-30 grader varmt på ridplanen så vi skulle nog varit halvt döda innan vi ens kommit igång med hoppningen... Vi får ta den på torsdag istället om det inte är lika varmt då!

Nu har jag parkerat mig på balkongen där jag, likt en strandad val, försöker utnyttja så mycket av solens strålar som möjligt. Till mitt sällskap har jag (i vanlig ordning) elläran och en knäpp katt. Bra dag!


Modellen Miss Moneypenny

Regnet öser ner, jag är less på att plugga och vill inte sitta framför datorn hela dagen. Vad gör man? 
-Bygger en studio och har photoshoot med sin katt! Såklart. Ehh...
Jag var nog mer taggad på den där photoshooten än Misse var. Hon låg ner i princip hela tiden och såg ut som en strandad val med sin dubbelhaka. Av de drygt 200 bilderna jag tog var det kanske 5 som blev bra. Äsch, jag är inte bitter - det är smällar man får ta i den här branschen!
Den här ska upp på väggen!

RSS 2.0