Mitt lyckopiller


Brodde fixar till vilken dålig dag som helst❤

Ikväll åker vi in och hejjar på Ricky och Wilmer som startar på Solänget. Det var evigheter jag var på trav sist så det ska bli kul att se hur lång tid man kan hålla andan innan man tuppar av den här gången ;) 

Junsele

Det blev en spontantripp till Junsele igår. Det var cruising där och en hel del folk, så jag, brorsan och Nille packade bilen och drog iväg :) Det var längesen jag skrattade så mycket på så kort tid kan jag säga, haha. Det där gänget är banne mig inte kloka på en fläck! Det var allt från (mycket vacker) sång och dans till stretchning mot husvagnen och djupa diskussioner om rundbalar i bagaget på en Volvo. Jag är så glad att jag lärt känna de här galningarna, de är så härliga allihopa!
Nöjda killar grillar pizza!
 "Vanligt sunt bondförnuft gäller här." Vi kände oss som hemma.
En glá bonnpajk :)
Husvagnsägarn, klart å betalt!
 Happyface och peddoblick. Och ett finger. 
 Partyvagnen
 Efterfest med Bullens klockan 6 imorse. Det här är livet på en pinne!
 
Tack alla för denna kväll/natt/morgon! Ingen nämnd, ingen glömd :) Nu ska jag slänga omkull mig i sängen och ladda upp för en dag med jobb och stall imorgon. Jag fick det bäst. 

Midsommarafton

...har även den gått i hästens tecken ;) Jag började med Kallma, som fick gå ett lätt dressyrpass på ridplanen som börjar ta form vid stallet. Hon tyckte att det var såååå tråkigt, haha... Vi red mest bara volter och tränade på hörnpasseringar i skritt och det är väl kanske inte det roligaste - men himla nyttigt! Mjuk och fin var hon på slutet iaf och jobbade på i fin form i båda varven. 
 
Näste man till rakning var Mulsta, som även han fick gå ett skrittpass på ridplanen. Samma upplägg med volter och hörnpasseringar. Han har börjat förstå dressyrarbetet nu och tycker att han är skitfrän när han gör rätt och får beröm. Nu i början har jag inte så höga krav, utan vill mest bara att han ska böja sig i sidorna och sänka huvudet så att ryggen kommer upp. Han har ju insett att han får beröm när han sänker huvudet, så han har börjat "dyka" ner så man tappar styrningen istället. Samtidigt "boxas" han med frambenen så det ser ut som en variant av spansk skritt. Denna häst alltså... Han har ingen bokstavskombination - han har hela alfabetet ;)
 
Efter Mulsta lastade jag Brodde och drog upp på mon för lite galoppträning. I början var han på tårna och såg spöken överallt, men efter första traven längs sidensjörakan lugnade han ner sig och verkade tycka att vägarna på mon var ganska mysiga :) Vi tog två galopper uppför sandbacken innan vi red bort till vändplanen och galopperade tillbaka en bit. Sista galoppen blev uppför sidensjörakan, och där kunde jag till och med korta ner honom så pass att det gick att sitta ner i galoppen! Lättare häst att jobba med är nog svår att hitta :)
Brodde på turné! 
 

Efter att ha genomfört första konditionspasset på några dagar ska jag dra igång ett avsnitt av nån serie innan jag stupar i säng och taggar igång för morgondagens jobb. Ös gärnet ikväll och kom och köp frulle av mig imorgon! :)

DressyrBrodde

Heeeeej allihopa! *vinkar med högerhanden och ler så brett jag kan*
 
Trots sommarlov har jag fullt upp hela tiden och tycker det är svintråkigt att sitta vid datorn, haha. Kan inte fatta att jag redan varit hemma i över 2 veckor. TIDEN GÅR SÅ FORT.
 
Under de här veckorna har det varit häst, häst, träning, jobb, häst, lite student, häst och lite mer häst. Precis som det ska vara! Brodde går från klarhet till klarhet i dressyren och går nu i stadig form i skritt, och kortare stunder i trav. Vi tog första galoppen häromdagen också, och det tyckte vi båda två var skitroligt! 
Ibland behöver jag inte ens ta i tyglarna, utan det räcker att jag flyttar över vikten och trycker lite lätt med skänklarna för att han ska böja sig och börja jobba rätt. Och han är bara riden ca 20 gånger! Så himla duktig♥
 
Igår kom jag på den otroligt bra idén att prova rida barbacka. Han var snäll som vanligt trots att det var lite vingligt ibland. Men så blev han rädd för nånting och kastade sig, studsade och galopperade i sidled. Det tog inte många sekunder innan jag låg på backen som en paralyserad skalbagge, haha. Jag landade på övre delen av rumpan och slog i så jag tappade känseln i benen ett tag men annars var det ingen större fara. Grannen kom utrusande i bara morgonrock och ba: "GICK DET BRAAAAA?! JAG SÅG BARA ATT DU LÅG NER!!" med ögon stora som tefat. Hahaha, vilken jävla cirkus. Men det är som jag alltid har sagt - är huvudet dumt får kroppen lida. Det är bra att någon tar ner mig på jorden ibland också ;)
 
Idag tänkte jag att Brodde ska få gå ett dressyrpass i Näske (med sadel ;)) och jobba vidare med formen i traven. Sedan ska jag och Kallma följa med Ricky som ska köra Kallrappa. Livet när det är som bäst :)

SOMMARLOV

Nu är de sista tentorna skrivna och jag har officiellt sommarlov. Wiiiehooo! Ingen av tentorna gick speciellt bra och jag blir förvånad om jag är godkänd på någon av dem, men just nu orkar jag faktiskt inte bry mig. Det går ju omtentor, eller hur? ;) Jag är mest lycklig över att ha fått diska efter de senaste dagarnas tentastress. Jag har gömt disk bakom gardinerna i mitt rum för att jag inte haft tid att diska den... Fräsch tjej 2.0. ...not. Men nu står allt i diskstället och blänker, precis som det ska göra! Man kan då bli lycklig för lite ibland...
 
Imorgon bär det av norrut mot lilla Bjästa igen, och det ska bli så himla skönt med 2,5 månad av hästar, träning och en himla massa vila varvat med en hel del pass på ICA. Vad jag ska må gott! Nu ska jag packa det sista och fixa en massa ny musik så jag och Misse orkar ta oss igenom bilresan. Misse har lämnat önskemål om den här:
 
...har fortfarande inte bestämt mig för om det är värt det eller inte.

RSS 2.0