Det senaste dygnet i bilder

Min mamma gnällde på mig för att jag skriver för lite. "Vad ska jag skriva om då?", frågade jag. "Jag vet inte... Skriv om att Misse blev instängd i garderoben imorse!", fick jag till svar. Okej.
.
.
.
.
.
.
Misse blev instängd i garderoben imorse. 
 
NEJ men vad sägs om lite projektarbetesuppdatering?!
Vi kom på hur vi skulle placera komponenterna på handsken! ...för att sedan ändra oss helt när vi insåg att vi inte ens behöver någon handske.
Vi har testat sensorn i vatten. ...för att få otrooooligt små mätvärden. MEN DEN FUNKAR. The greatest accomplishment so far, yeaaaaah!
Vi har kopplat upp och fått signal från ultraljudskomponenterna vi tänkte använda istället för Bluetooth. ...för att sedan inse att signalen berodde på de elektromagnetiska störningarna från omgivningen. 
Vi (eller, mest jag...)(okej, BARA jag) har ritat en glassgubbe. 
 
Nä men det här projektarbetet går bra känner jag. Precis som programmeringen, där the basics of the basics helt plötsligt har slutat fungera. 
...och dessutom ser det ut som att min axel är ur led.
 
Nä, kära vänner, imorgon är det oktober. Vi hoppas att den nya månaden för med sig en och en annan kunskap i både programmering och elektronikdesign. Otherwise, I'm screwed. Mvh, världens gladaste student

Hjärndöd men gla ändå

God morgon mina kära följeslagare!

Jag har varit hjärndöd hela helgen, och det har varit såååå himla skörnt! Förutom en två timmars promenad i lördags och några timmars programmering har jag mest bara spenderat tid framför mina idoler i The Big Bang Theory. Jag passar på att vila upp lillhjärnan min inför nästa period, då kommer jag vara tacksam om jag ens hinner duscha någon gång nu och då. Men det löser vi då ;)

Nu: föreläsning om kretskortritning i OrCad. Ja just det ja. Tror jag håller mig till att rita streckgubbar i paint...
Svårt att gissa vilken färg jag har på block och pennfack vavavava? 


Programmering är kul

Nu i helgen började jag med ett nytt avsnitt i programmeringen. Efter att ha läst igenom kapitlet började jag med uppgifterna, där jag i vanlig ordning körde fast. Jag brukar alltid komma på en lösning på problemet om jag låter det vara en stund och går tillbaka till det senare, så det var det jag gjorde. Jag tittade på det i söndags. Hade fortfarande ingen aning. Tittade på det i måndags. Skrattade åt mig själv och stängde ner skiten. Tittade på det i tisdags. Satt som ett frågetecken. Tittade på det igår. Ville gråta.
 
Idag har jag inte haft någonting i skolan, så jag bestämde mig för att sitta hemma och ta mig an och lösa den här jäkla uppgiften. Om jag så skulle få gråa hår. Jag satte mig ner och sa till mig själv: "Jag kommer inte att kliva upp härifrån förrän jag förstått och kunnat lösa den här skiten.". Och här har jag suttit. Efter den första timmen satt jag fortfarande som ett frågetecken. Efter den andra timmen började jag freestyla och ändra allt till höger och vänster. Hade ändå ingen lösning på problemet. Efter den tredje timmen började jag om från noll och kollade så jag verkligen hängde med på vad som hände i koden. Hade fortfarande ingen lösning på problemet. Efter fyra timmar höll jag på att bryta ihop, raderade hela min kod och började om helt från början med allt. Efter att ha suttit här i fem timmar läste jag frågan igen, tittade på exempelkoden och tänkte "men vänta lite...", för att sedan ändra en rad. Tror ni inte att fanskapet till program fungerar? Fem timmar för EN RAD. Man kan bli sinnessjuk för midre.
Ingen storfavorit idag... 

Inget konstigt alls

När klockan är 22.30 och man bara MÅSTE belasta sensorn med 450gram... Ris, dressing och tupperware-burkar är bra till mycket!
Det blir en sen kväll ikväll...

Jag har suttit här i 2,5 timme och inte ens börjat med kalibreringen än... Visst är det roligt med teknik som jävlas..? 

Jaja, framtidens elitsimmare kommer att tacka mig! Fast nej, det tror jag inte alls att de kommer att göra. Så himla otacksamma. 
Mvh, skulle blivit gatusopare eller nåt annat otekniskt istället.

SwimX S8

God morgon/förmiddag/den där tiden före lunch, allihopa! Min morgon har bestått av att läsa rapporter på engelska. Om simning och vatten. Spännande. När man inte trodde att man kunde bli konstigare...
 
Jag kom ju på att jag faktiskt inte berättat riktigt vad vårt projektarbete går ut på! Lätt för er att hänga med i vad jag pratar om då... Eller nej, kanske inte. BRA DÄR SANDRA. Hursomhelst, vi har iaf fått ett uppdrag av GIH, Gymnastik- och IdrottsHögskolan, som vill ha ett verktyg för att kunna mäta kraften av ett simtag. Detta för att kunna se om simmaren är liksidig och använder höger och vänster arm lika mycket. Dessutom har vi tänkt att sätta in en IMU (Inertial Measurement Unit, mäter objektets acceleration och vridning) för att kunna se var i simtaget den största kraften fås ut, och om det finns någon svaghet någonstans under simtaget. Vi kallar oss (och den förhoppningsvis snart fungerande produkten) SwimX S8. Swim och 8 eftersom det har med simning att göra, och för att vi är 8 personer i gruppen. X för att det låter coolt, och S för att vi tyckte det passade där.
 
Så här funkar IMU:n.
 
För att lösa det här måste vi alltså ha en smidig enhet som inte stör simmaren (vilket ju skulle ge fel resultat vid en mätning och skulle göra att man inte får ut den faktiska kraften vid ett simtag), som ska kunna samla in och skicka information trådlöst, och som dessutom är vattentät så att komponenterna inte skadas.
 
Just nu har vi en fungerande sensor som skickar information, och vi håller på för fullt med kalibreringen. IMU:n (som dessutom innehåller en temperaturmätare) har Shachi programmerat och fått att fungera. Vi har beställt och fått hem en simhandske som vi ska modulera lite för att kunna sätta in komponenter i;
Vi ska bland annat klippa bort "simhuden" mellan fingrarna för att bli av med den extra kraften som fås ut, vilken skulle göra att den uppmätta kraften inte skulle stämma överens med den faktiska kraften. Dessutom har vi en fungerande Bluetooth-enhet, MEN när killarna var iväg till simbassängen förra veckan (Yousef jobbar som simlärare och kan boka simhallen när han vill - HUR BRA?!) visade det sig att Bluetooth inte fungerar under vatten. Vattnet absorberar frekvensen som enheten skickar ut och vi får därför ingen signal. Så nu vet vi inte längre hur vi ska skicka över information. I absolut värsta fall får vi sätta in ett SD-kort i handsken och föra över till datorn efter man mätt klart, men det optimala vore ju att få informationen direkt till datorn så att en simtränare kan se den och ge feedback till simmaren direkt.
 
Ett alternativ är att använda ultraljudsteknik och skicka ut ljudvågor genom vattnet för att sedan fånga upp dem med en liten mikrofon som man sänker ner under vattenytan. Båtarnas ekolod fungerar med hjälp av ultraljud, men skillnaden är att den tekniken inte ska föra över någon direkt information utan bara mäter tiden från det att ljudvågen skickades ut tills det att den kom tillbaka. Ett annat alternativ är att skicka via Bluetooth med hjälp av en antenn. Där hajade jag till på en gång! Klart vi ska ha en antenn! Jag tänker mig en sån här design:
Jag blev nedröstad. De andra i gruppen trodde inte att elitsimmare ville ha en sån på huvudet när de tränade. Jag säger då det, dagens elitidrottare... Att man inte kan göra uppoffringar för framtidens teknik. Vänta ni bara, jag ska prata med Therese Alshammar och få henne att börja träna med min antenn. Då kommer alla att vilja ha en. OCH JAG SKA GÖRA DEN ROSA. Använder ni min antenn blir ni H2O-troligt coola. Min plan är vattentät.

The muppet show

Jag har insett en sak. Jag har en tvillingbror. Efter att ha tittat på lite bilder råder det ingen tvekan om saken - till och med mamma säger att vi är lika;
Jag behöver nog inte ens lägga upp en bild på mig själv att jämföra med här...
 
Inte nog med det, retas gör han också! Lika mycket mupp som mig! Ni kan tänka er våra muppet shows ute i skogarna...
"Titta in i kameran nu Brodde så vi får en fin bild!"
"Jajjemän, men bilden blir finare utan dig... Du får inte va meeeeeed!"
...men vi tycker om varann rätt mycket ändå, jag och min mupp-tvilling♥

Vad ända in i...

Resultatet från Topploppet har kommit upp på marathon.se. Kan någon förklara för mig hur det här gick till?!
Hehe, jag och Åsa skulle ju springa tillsammans, och det är därför jag springer för Åsandra Runners... ;)
 

Men ALLVARLIGT, 63:13?! Det är 43 SEKUNDER långsammare än Tjejmilen - där jag var på topp och tyckte att jag sprang snabbt? Och de första 5km sprang jag tom. snabbare än de första 5km i Tjejmilen. Vad hände? 

Kort uppdatering

Jag sprang hela vägen, men det är nog det enda positiva med dagen. I vanliga fall brukar jag ha svettats så jag har frossa vid 9km. Idag kom frossan vid 5,5km. Dessutom har mitt knä sagt upp sig och jag är pensionärs-stel i ryggen. Det är någonting som inte är helt bra helt enkelt. Tiden har inte kommit upp än, men jag tror att jag kom runt på ca 67min. Det är ju fortfarande 4 minuter snabbare än första milen - alltid något! ;)
 
Jag har haft funderingar på att anmäla till Hässelbyloppet om två veckor, men nu tror jag att jag får lägga VILA på schemat, försöka bli frisk från vad-det-nu-är-som-spökar, och ladda om till Tunnel Run om 2 månader istället. Nu ska jag programmera. Hörs, hej.
 

HELG.

Till slut tog det slut (hehehe) på den här veckan också. Trots att jag har en del programmering att göra hemma i helgen ska det bli så himla skönt att slippa släpa sig iväg till skolan med en ryggsäck som väger CIRKULINUS ett halvt ton. Mvh, Axel1 och Axel2.  
 
Ja just det, jag springer lopp imorgon! Löparbrallorna är tvättade och hänger på tork, och jag är så otaggad jag bara kan bli, haha... Jag tror att jag har nåt skit på gång i kroppen för jag har känt mig hängig och inte sprungit alls sen i söndags när jag orkade 3,5km av milen jag tänkte springa. MEN, jag har lagt alla tidskrav åt sidan och ska bara försöka ta mig runt. Lopp är ju faktiskt kul, och den enda som blir sur om jag måste sakta ner och gå är ju jag själv. Är det förresten någon som vet hur man tar sig till Hagaparken från Haninge? Mvh, vilsen löpare.
 
 
Ikväll ska jag ägna mig åt nåt som är nästan lika roligt som att springa lopp - kolhydratuppladdning. Hehe. Och programmering då. Men sånt tror jag inte att jag behöver berätta att jag ska göra längre. Det förstår ni ändå. Ha nu en trevlig fredagkväll alla glada. Och alla som inte är lika glada. Äh, allihopa helt enkelt. 

Morgondressyr

Hallå där! Jag kom nyss hem och har tryckt i mig lite mat efter att ha varit i stallet nu på förmiddagen. Så himla skönt att kunna åka ut tidigt och pyssla på i sin ensamhet i morgondimman och veta att man har hela eftermiddagen och kvällen ledig för plugg. 
 
Idag fick Freja gå ett dressyrpass där vi hade fokus på det gamla vanliga - att få henne mjuk i sidorna och lite formarbete. Det som känns lite trist med Freja är att hon har halvdålig arbetsmoral, så vi kommer inte vidare med nånting utan håller mest bara på och "underhåller" det hon redan kan. Jag vet verkligen inte hur jag ska motivera henne till arbete? Men ja, det gick väl bra ändå, haha. Medan vi red runt och ökade/minskade volter, red serpentiner och övergångar var jag petnoga med min egen sits istället. Nånting bra ska jag väl kunna få ut av det, haha... Både jag och Freja blev iaf dyngsvettiga, så nånting rätt gjorde vi! Härligt att kunna rida i linne i mitten av september :)
 
Nu ska jag snabbduscha och springa iväg till skolan! Idag ska vi försöka kalibrera sensorn till projektarbetet så att vi får ut kraften på skärmen i Newton istället för en skala 1-100. Spännande! Eller, kanske inte, men låtsas kan man alltid. Nu - DUSCH.

Int-riger

God kväll ärade med-medborgare. And good evening to all of my international readers. Vilka lär vara lika många som antal bönder på Stureplan. KO-miskt få, med andra ord.
 
De senaste dagarna har sett typ likadana ut som de alltid gör när jag går in i rollen som storstads-Sandra. Plugg, plugg och plugg. Men det vet ni ju om vid det här laget :) Jag tycker ändå att det går relativt bra nu, jag har lyckats väcka min stackars förmultnade sak till hjärna och få ut en kapacitet som förvisso inte är alltför hög - men som ändå ser bättre ut än för en månad sen. Herrejösses, en uppdaterad processor och en extern hårddisk på det här så! Jag undrar om det räknas som fusk att koppla in ett minneskort i hjärnan när man sitter på tentan? Jag får göra en uppdaterad version - en HÅR-disk som man flätar fast och som inte syns! Ni kan kalla mig uppfinnarN. Vilka kvalitéer jag besitter. Det är inte klokt.
 
På tal om uppfinningar måste jag nu ta och uppfinna mig lite motivation till att gå och lägga mig så jag kan läsa ännu ett kapitel i min programmeringsbok. Har ni läst den delen när man läste in ett för stort tal i en short int? En riktig rysare! Och vilka INT-riger det blev! Vad ska de göra härnäst? Använda en if-sats för att skriva till en array? Ja, ingenting förvånar mig längre... Det får vi helt enkelt C ikväll!
Oh no, you didn't?!

What a day!

Trots allt politiksnurr i huvudet har det här varit kanske världens härligaste lördag! Jag har åkt runt, kollat och fyndat. Hittade bland annat en märkeströja för 1/3 av vad den skulle kosta i vanliga fall. HUR BRA?! När allt var färdigfyndat åkte jag hem, åt en 10-kronors fryspizza och drack bubbelvatten i eftermiddagssolen på balkongen - och bara mådde. Helt utan varken mobil eller dator. Det händer banne mig inte ofta. Är det så här alla vanliga (inte ultrapluggnördar) människor har det på lördagarna? I såna fall har jag allvarliga funderingar på att konvertera till icke-ultrapluggnörd.
Värmen kunde man inte heller klaga på... :)
 
Nu ska jag göra ett ryck och pyssla på lite i lägenheten, och sedan ska jag bre ut mig i soffan och ta igen lite gamla Paradise Hotel - avsnitt. Bra avslutning på en bra dag! 

I valet och kvalet

Men alltså, kom igen. Valet imorgon... Jag får panik på det här. Jag är helt på det klara med vilket block jag ska rösta på, men på vilket av partierna känner jag mig inte lika säker. Frågan är om man ska rösta på "huvudpartiet" i blocket, eller om man ska stödrösta på något av de mindre partierna för att inte riskera att någon hamnar under 4%-gränsen och därmed drar ner hela blocket. Men samtidigt, om man röstar på någon av de mindre partierna och det hamnar under gränsen - då hade ju min röst gjort betydligt mycket större nytta hos någon av de större partierna.
 
Jag har suttit och läst på vad de olika partierna står för, men jag tycker inte att det står klart egentligen. Det kan stå "vi vill öka jämnställdheten på arbetsmarknaden" eller "vi vill ha en bättre skola". Ja, det vill väl alla, men den stora frågan är väl ändå HUR man tänker jobba mot det? Om man t.ex hade tänkt öka jämnställdheten på en arbetsplats genom att öka antalet kvinnor i ett mansdomninerande yrke, och därmed ökar arbetsgivaravgiften för män - då tycker jag att man är helt fel ute. Om man däremot tänker långsiktigt och får fler kvinnor att bli intresserade av mansdominerande yrken och söker sig till det själva - då tycker jag att man är mer rätt ute. Förstår ni hur jag menar? Det är kanske inte VAD man jobbar mot som känns allra viktigast, utan HUR man jobbar mot det. Och där hittar jag faktiskt ingen större information hos någon av partierna. DAMN YOU POLITIKER - VARFÖR SKA NI VARA SÅ HALA? Tvinga en stackars trög student att tänka själv, ujujujuj...
 
Förutom att bränna sönder min hjärna med politik idag, ska jag faktiskt åka iväg till Port 73, Eurostore och Haninge centrum och kolla om jag hittar nåt roligt. Tro det eller ej, men jag tänkte faktiskt vara skolledig i helgen! Projektarbetet har gått som på räls nu i veckan - nu får vi ut en signal från trycksensorn och kan skicka den via bluetooth till en trådlös enhet som visar signalerna i en graf. Vi har långt kvar, men har ändå kommit en bit - och det känns himla skönt. I programmeringen har jag snart gjort klart alla uppgifter för nästa vecka. Jag förtjänar banne mig en ledig helg.
 

Typ rätt, fast tvärtom

Jag hamnade brevid en pratglad kille på bussen hem;
 
Han: I've only lived here for 5 months.
Jag: Oh, so where do you come from?
Han: From Gambia. You were born in Stockholm, right?
Jag: No, I'm from the northern part of Sweden. 
Han: Oh! Malmö?

Todays work

Hej hej hemskt mycket hej!
 
Jag kom nyss hem från skolan där vi pysslat på med både programmering, Arduinon och programmering av Arduinon. Glasklart. Efter 3 timmars kopplande och programmering (och en himla massa hjälp av en lärare som råkade kläcka ur sig att han höll en kurs i ämnet, hehehe...) hade vi till slut en bra början på en lösning av problemet!
Så här ser vår prototyp ut än så länge. Det blå kretskortet till vänster är själva Arduinon, och den svarta kretsen näst längst till höger på Arduinon (plattan med ben på) är den som vi skickar in vår programkod i. Sen har vi sensorn som är den platta, genomskinliga saken längst till höger på bilden. Och så en kondensator, två resistorer och en diod. Och en himla massa kablar. Än så länge har vi fått ihop det så att dioden lyser när vi trycker på sensorn. Progress. Nu ska vi bara försöka komma på hur vi ska filtrera bort störningar från omgivningen, och sen ska vi koppla in fler dioder som tänds en efter en ju mer tryck över sensorn. Nu har jag gått in i min nörd-bubbla igen. Märks det? ;) 
 
Nä, nu ska jag ta tag i disken, styrketräna några minuter och sen sätta mig och programmera en stund till. Jag SKA bli bra på det här - så det så!
Mina och Diljas konversationer på facebook, alltså... Äkta ingenjörer.

Måndaaaaaag

Goder eftermiddag mina ärade fans!
 
Då var ännu en måndag snart till ända. Allt har faktiskt flutit på rätt smärtfritt. Än så länge. Jag har ju inte sprungit mina backintervaller än. Hehehe...he..he...he..buhuu... Men nej, det blir nog bra det också. Efteråt iaf. Det gäller att ligga i nu om jag ska kunna pressa min tid ytterligare lite till nästa lördag! 30 sekunder på en mil är ju faktiskt bara 3 sekunder per kilometer - pressa, pressa, pressa!
 
Det börjar faktiskt kännas som att vårt projektarbete kommit igång på riktigt nu också. Förra veckan var det bara en massa möten till höger och vänster, litteraturstudier, dokument och strul. Nu har jag och Dilja (vi är en liten grupp i gruppen, typ...) hämtat ut en trycksensor och en Arduino som vi ska försöka programmera imorgon och se om vi får ut någon signal. Är jag knäpp som typ... längtar tills vi ska dra igång? Det är nu det börjar. Om mindre än 6 veckor ska vi presentera en färdig produkt som inte finns på marknaden än - det ni!
 
Nu ska jag sätta mig och lösa programmeringsuppgifter i en timme, och sedan snörar jag på mig mina rosa löparskor igen. Och sen ska jag programmera ännu lite mer. Som den stjärnstudent jag är. Eller nåt i den stilen.

Söndag

God morgon!
 
Jag skulle behöva sova hela dagen för att ha någon chans att bli människa igen, haha. Känner mig rätt mör i benen idag kan jag säga... Det får bli en vilodag från löpningen idag så kör vi imorgon igen! Det är nog svårt att föreställa sig hur stort det här jäkla loppet är egentligen. Det var drygt 33000 anmälda - det är nästan 2/3 av hela Öviks befolkning. Sjukt egentligen. 
Den här bilden togs ungefär en timme innan första start. Då var långt ifrån alla på plats.
Det bjöds på hyfsade toaköer också, hahaha...
 
MEN som sagt, idag blir det ingen löpning! Idag blir det faktainsamling till projektarbetet, förhoppningsvis lite programmering - och så en sväng till Freja. Låter som en helt okej söndag.

Och tiden blev...

...*trumvirvel*... 62:30! Det innebär en förbättring på 8 minuter och 20 sekunder sen min första mil för ett år sedan. Det är ju ändå ett helt okej resultat :) 
Halvtrött men hellycklig
 
Ikväll ska jag äta, äta, äta och äta. Och plugga. Sen ska jag försöka klura ut hur jag ska formtoppa inför nästa lopp som går om 2 veckor. Jag tog verkligen ut mig allt som gick, men det hade ju som känts halvskönt att kunna kapa några sekunder till... ;) Jag tackar er för alla hållna tummar och mig själv för sommarens alla stenhårda träningspass. Nu blir det glutenfria pannkakor! 

T-t-t-t-tävlingsdag

Uppladdningen har börjat och prestationsångesten börjar komma krypande. Jag siktar på att springa på runt 62 minuter, men kommer vara nöjd med allt under 65. Det är ju lite speciellt rent tidsmässigt att springa lopp, det brukar kunna vara en del trängsel i starten som gör att man inte kan ta i som man vill - men samtidigt är det så himla peppande så man ökar lite extra under resten av loppet. Kul ska det bli iaf, oavsett bra tid eller inte!
Tävlingskläderna för dagen; svart och rosa. Förmodligen samma färgkombination som alla de andra 33087 startande ;) Jag startar 13.25. Wish me luck!

Äkta ingenjörer

Åhh, det var så kul att få pyssla på med något praktiskt för en gångs skull! Jag har typ lust att löda kretskort hela dagarna bara för att få slippa tänka. Vi fick uppgiften att löda ihop en liten krets för att få en diod att lysa. Så här såg baksidan ut efter lödning:
Och framsidan... En mycket komplicerad koppling... ;)
Actionbild, hahaha... Det man ser här är alltså kopparbeläggningen på baksidan av kretskortet, benen på en krets (som vi kommer att programmera under elektronikdesignkursen för att få ordning på våra olika uppgifter), lödkolven och tenntråd. Om ni ville veta. Det kanske bara är jag som tycker sånt här är kul... ;)
Sändrä leker smart.
...medan Dilja sitter och ÄR smart :)
 
Nu ska jag slänga ihop nåt att äta och trycka i mig det framför veckans VM i hoppning. Trots att jag i stort sett redan vet hur det slutar. Damn you Facebook...

Pegasus 31

Idag har jag varit på en riktig turné! Ända in till människobyn. Vi skulle ha vårt projektmöte inne på KTH campus i stan. Blir lite sådär halvavundsjuk på alla som får gå där istället för på våra små skruttskolor... 
Titta vad fint med torn och grejer! Rena rama Harry Potter, fast i Stockholm. Det är lite så det känns ibland också. Som att lärarna tror att vi är magiker. NEJ JAG KAN INTE FÅ DEN DÄR GREJEN ATT FUNKA, MIN STÖRSTA BEDRIFT ÄR ATT FÅ HAVREGRYNSGRÖTEN ATT INTE KOKA ÖVER. Typ.
Efter mötet bar det iväg till Östermalms IP för att hämta ut nummerlappen till Tjejmilen. Taggataggataggaaaaaa!
Mässhallen med en himla massa grejer:
Och sist men inte minst; mina nya vapendragare som jag hämtade ut idag - Nike Zoom Pegasus 31. Höll på att tuppa av när jag fick veta att skorna jag provat ut fanns i rosa också. WE'RE LIKE THE PERFECT MATCH. Jag ska vårda dem med mitt liv och lovar att mata dem med redigt mycket fotsvett.
 
Nu ska jag sätta mig och plugga någon timme till innan jag ska renbädda sängen och sova som en prinsessa. Imorgon ska vi få lära oss att löda kretskort. HUR KUL?!

Alltid steget före

Min dator har nog inte fullt förtroende för mig och min programmering. VARENDA gång jag ska öppna och köra ett program jag skrivit själv reagerar virusprogrammet så här:
...men det är bra. Om någon skulle lyckas infektera sin egen dator med ett virus så är det banne mig jag. Min dator känner mig bättre än jag trodde.

En tvättäkta student

Mörrnmörrn!
 
Hittills har hela min dag spenderats i tvättstugan. Praise the lord for rena underkläder! Eller så praisar jag bara mig själv. Det var ju trots allt jag som tvättade. Det värsta som finns är ekot jag brukar kunna mötas av när jag öppnar lådan, för att sedan behöva stå och välja mellan något som är 2 storlekar för smått eller 3 storlekar för stort. The fabulous life of Sandra Damgren.
 
Nej men hörrni, torsdag idag ju! Nu ska jag sätta mig ner och renskriva gårdagens elektrodesignföreläsning och programmera lite uppgifter så jag kommer in i det igen. Sen ska jag in till stan för att hämta ut mina nya följeslagare på Löplabbet innan vi har projektmöte på campus. Sen ska jag hinna hämta ut min nummerlapp till Tjejmilen också. What a day. 
Vad ska ni göra idag? Tvätta underkläder kanske? Tell meeeee så jag får nåt att läsa när jag bryter ihop mitt i allt plugg :))))))

Details

Alltså, roséguld... Den som kom på att man kunde blanda in en rosa ton i guldfärgen borde få nobelpriset. Är faktiskt lite chockad över att jag inte kom på det själv. 

Onsdag

Redan onsdag? Hallå? Vad händer? Tiden flyger iväg lika lätt och smidigt som en svala, och jag hänger med lika bra som en skadeskjuten kråka. Precis som vanligt. Jag menar, jag har varit vaken sedan 7, och det jag hunnit göra är att läsa igenom TVÅ patentdokument från USA. På typ 5 sidor var. Sandra jobbar. Och hon jobbar SNABBT. Kvalitet framför kvantitet, typ. Heh...
 
Idag har vi bara en föreläsning i elektronikdesignen, och efter det har vi projektmöte för att förmodligen komma överens om ansvarsområden och dela ut arbetsuppgifter. Jag vill komma igång med det här NU, för jag har en känsla av att det här projektarbetet inte kommer att gå som en dans på rosor... Jag menar, kineser och amerikaner har tagit patent på idén men inte lyckats få den att fungera själva - och nu ska vi försöka. Ja just det... :) Men vafasen, försöker man inte kommer man inte heller att lyckas. 
 
Nu ska jag renskriva elektrodesignföreläsningen från i måndags innan jag börjar med programmeringsuppgiften som ska in på fredag. ARBETA, ARBETA. Ha en bra dag, puss och kram och allt annat sånt där gulligt man brukar säga.
Full fart mot ny kunskap - WROOOOOM!

Frihetshoppning

All balans och kommunikation sitter i utrustningen, bara så ni vet det! ;)


Börja hårt för att sedan öka

God morgon!
 
Jag kom nyss in efter en löprunda. Det börjar vara lite sista chansen nu inför Tjejmilen på lördag. Det blev milen igen, fast med pauser på vägen hem. Det är hårt att springa en mil innan man fått i sig någon energi. Jag måste ju vänta minst 3 timmar från det att jag ätit nåt tills jag börjar springa för att inte få ont i magen och börja må illa. Fråga mig inte varför. Hursomhelst tror jag att det är bra att bränna ur och tömma glykogenlagren lite nu och då, så det fick bli ett sånt pass idag. Trött blev jag iaf, och det är ju huvudsaken, haha...
 
Idag börjar programmeringskursen. Jag har läst den förut och redan blivit godkänd på tentan, men det är en stor uppgift som ska programmeras och lämnas in också och jag känner att det är alldeles för länge sedan jag höll på med sånt här för att jag ska klara av den utan repetition. Men jag tror faktiskt att den kommer bli ganska kul nu när jag läst lite andra programmeringskurser emellan - jag kommer förmodligen att förstå bättre vad som händer och varför man gör vissa saker. Dessutom ska min klasskompis som jag antecknar åt också gå kursen, så det blir anteckningsjobb där också. Kunde inte bli bättre :)
 
Nu ska jag snabbstäda lite här hemma och hoppa in i duschen innan skolan börjar. Men först - FRUKOST.
 
Vårruseeeeeet! :) Det känns som igår, var tog tiden vägen?

Första september

Idag avklarades första riktiga skoldagen för terminen. Vi hade en introduktion till elektronikdesignen med gruppindelning och val av projektarbete. Elektronikdesignen går ut på att ta fram en produkt från "grunden" genom att väva samman och använda allt vi lärt oss i tidigare kurser. Typ som ett exjobb, fast i mindre skala. Jag är himla nöjd med både gruppmedlemmar och vårt val av arbete. Vi ska samarbeta med ett företag som kommit på en produkt som skulle vara till stor hjälp för elitidrottare inom simning. Det finns ingen liknande grej sen tidigare, så det ska bli himla spännande att se om vi lyckas fixa det!
 
Än så länge har jag ingenting att plugga på, så jag ska ta tillfället i akt och släpa mig ut på en promenad med lite go musik. Sedan ska jag strukturera upp mig själv, planera in projektmöten i kalendern och fylla i jobbpapper. Skönt att äntligen få lite struktur i tillvaron! Sedan kommer jag förmodligen att stupa i säng tidigt. Vi hade en föreläsning idag, och jag är helt knäckt. Hallå hjärnan, wake up - I need you! 
Jag känner på mig att jag kommer behöva leta fram och damma av mina termosmuggar inom en snar framtid... ;)

RSS 2.0