Saknar hästarna

Har börjat fundera på medryttarhäst igen efter mitt "uppehåll" eller vad man ska kalla det. Det kliar i fingrarna då jag läser hästbloggar och tittar på blocket, haha! Det enda problemet är att de flesta står i Haninge/Huddinge, vilket är ca 6 mil härifrån. Dessutom vill ägarna ha i snitt 1000kr i månaden om man ska rida 2 gånger i veckan, och då är det oftast skogsridning vi pratar om...

Ingen av er som vet av någon som vet någon (osv) som vill ha en medryttare i närheten av Sollentuna? Och kan ta stallarbete som betalning? Snälla? ;)

Irriterad igen!

Eller, irriterad är kanske inte det rätta ordet... Förbannad beskriver nog det hela bättre. Det är en himla massa tjafs på facebookgruppen vi har kvar för oss som åkte till Italien. Vi hade studiecirklar för att tjäna in pengar för resan, och en av oss gjorde inte det han skulle så han drog inte in några pengar under vårterminen. Det betyder att vi är skyldig nbv (som vi samarbetade med) 6000kr. I höstas tog alla ett gemensamt beslut att om någon skulle klanta sig med listorna skulle denne få stå för sin resa själv, men nu har de flesta ändrat sig då de tycker synd om han som nu måste lägga ut de här pengarna. De tycker att han ska betala 3000kr själv, och att vi andra ska dela på den resterande summan, vilken blir ca 300kr var.

Visst, 300kr är inte mycket att lägga ut för en resa, men han det handlar om gjorde ingenting för att försöka lösa det hela när det var aktuellt så jag tycker det är fel att vi andra ska passa upp på honom och betala hans resa. Tydligen är det bara jag och Felix som tycker att det är fel, alla andra vill jättegärna lägga ut pengar på det här. Eller så är det så att det bara är vi som har stake att säga vad vi tycker...

Just nu kan jag inte göra så mycket mer än att argumentera mot de andra, men hur det än blir tänker jag inte betala för att någon annan inte gjort vad denne ska. Jag behöver inte vara orolig då min resa redan är betald. Jag har rent mjöl i påsen, så att säga.

Som att detta inte var nog såg jag att Sollentunahem höll på att såga ner en massa grenar vid parkeringen - OCH SEDAN BARA LÄT DEM RAMLA NER ÖVER BILARNA! Nu var det inte vid min bil de höll på, så det kan inte ha blivit någon lackskada, men fortfarande... Överväger, trots min telefonfobi, att ringa Sollentunahem och fråga vad fan de håller på med!

Varför känns det på något sätt som att allt är emot mig just nu? Jo just det - det är ju precis vad det är!

Stolt matte!

Misse har lärt sig att sitta i transportburen utan att protestera! Redan de första dagarna vi hade henne bestämde jag mig för att vi skulle vänja henne vid buren så hon inte behöver stressa upp sig i onödan då vi ska nånstans, så hon har fått sitta i den under korta stunder varje dag, fram till för någon vecka sen då vi började fuska lite ;) Varje gång har hon protesterat så högljutt hon kunnat (hon har inte lärt sig att jama riktigt än), kastat sig runt i buren, försökt gräva sig ut och varit helt galen. Men idag då jag skulle stryka kläder (ja, jag var tvungen att ta med den informationen då jag vet att min mamma kommer läsa det här. Aldrig fel med extrapoäng... ;) Hej mamma! :D) och stoppade in henne i buren så lade hon sig ner och väntade helt lugnt och tyst på att jag skulle bli klar så hon fick komma ut igen!
Duktig kisse!♥

Sleeping Beauty


HöstbilderEtt något sent livstecken

Idag var vi in till Stockholm en sväng. Gjorde inget speciellt, utan drev bara omkring på gatorna ;) Vi gick över till Skeppsholmen och tittade lite, och det var som att gå över en bro till en helt annan tidsålder! Jag tycker om stilen, och även det faktum att det inte fanns så mycket där egentligen. Det kanske var det som gjorde det så... mysigt :)
Nu, gott folk, ska jag sätta mig och redigera lite bilder så ni får nåt att titta på till morgonkaffet imorgon. Oavsett om ni vill eller inte. Jag vet att ni gillar det.

I'm sorry...

Tiden går fort när man har roligt ;)

Så. Jävla. Bra.

Här har ni några tjejer på 11-12 år som gör en klockren parodi på Moas idolaudition. De fick verkligen med allt! Och hon som spelade Moa - framtida superstar :)

Har ni inte sett originalet eller helt enkelt har glömt bort hur det var har ni det här:

Irriterad

Idag kom en försäljare hem till oss och skulle sälja brandskydd (dvs. brandsläckare, brandfiltar, brandvarnare osv.). Hela paketet med service på grejerna skulle kosta 5000kr så vi tyckte att det var lite väl mycket och blev tveksamma. Då kom tävlingsmänniskan fram i honom, han blev en riktig idiot och kom med sämre och sämre argument för att vi skulle köpa grejerna.

Först sa han att vi skulle få dela upp betalningen på visst många år, så det skulle bara kosta 250kr i månaden. Jag förklarade då att för oss är 250kr inte "så bara" iochmed att Felix är en student som med lån och bidrag får 8600kr i månaden och jag är arbetslös så jag har ingen inkomst alls. Lade ju undan alla pengar från sommarjobbet så jag skulle ha råd att betala hyra och mat osv., men det visste ju inte han. Men då jag förklarat det för honom tittade han på mig och sa; "Ja men, 250kr i månaden... Jag röker för mer pengar i veckan!"

Så jag förklarade för honom att 250kr kanske inte är så mycket för honom, men för oss som har en inkomst på under 9000kr i månaden gör det skillnad. Då bytte han spår och berättade att en brandsläckare kan ge en värdefulla sekunder och rädda liv. Med en brandsläckare skulle vi ha en större chans att överleva om det skulle börja brinna under natten, och då även hinna rädda katten. Heh. Jaa, jag skulle inte lämnat lägenheten själv om jag inte hade henne med mig ändå så...

Tiden rann iväg och Felix skulle iväg och skriva tenta, så han sa att jag fick bestämma hur vi skulle göra innan han gick in i vardagsrummet och började packa ihop grejerna han behövde ha med sig. Då säger försäljaren med ironi i rösten; "OJ, vilken bra kommunikation ni verkar ha..."

Då bestämde jag mig för att vi kanske borde skaffa oss en brandsläckare, men inte av honom. Vilken jävla idiot! Han förstörde min dag.

Att vara samspelta

Underbar film! Det syns verkligen att hunden älskar vad han gör :)

Idag är en sådan dag

Det finns dagar då man önskar att man aldrig klivit upp ur sängen...

Mamma tycker i alla fall att jag är söt...


I can see clearly now

Jag vet inte vad de förra hyresgästerna gjorde i lägenheten, men inte fan putsade de fönster iaf!

Så här lätt är det att fota en kattunge

...men till slut så! :)

Orolig

Är det verkligen en katt vi köpt...?
Tror att vi borde döpa om henne till Miss Piggy!

Remember?

Det programmet sänds ikväll 20.00. Tittar ni ut i publiken och letar efter en rosa och en röd tröja ska ni nog se oss ;) Det är roligt att göra en höna av en fjäder ibland...

Nytt!

På Misses påse med mat står det hur mycket man ska ge dem i gram. Tycker det är lite konstigt då de flesta troligtvis inte väger maten innan man ger den. I min ångest över att jag kanske ger för mycket eller för lite var jag tvungen att köpa en köksvåg.

Jag kan trösta mig med att den inte var alltför dyr, 199kr på Clas Ohlson.

It's hard to forget someone,
who gave you so much to remember.


Misse gästbloggar

dy,
Ũ
¨
¨
)

B YT8960000000000000000000000000B NÅ´`^KI,~8 0

Veterinärbesök

Vi var till veterinären med Misse igår. Hon fick sin första vaccination. Hon är ju för rolig, veterinären stack henne med sprutan så hon skrek och försökte bita veterinären. Då blev hon rädd (hur man nu kan bli rädd för en kattunge...?) och ryckte åt sig handen så nålen for ut och allt medel hamnade i pälsen istället. Så hon gick och hämtade en ny spruta, och när hon stack för andra gången blev Misse helt plötsligt jättenöjd och spann under hela vaccinationen. Hon tyckte det var mycket värre att åka bil till och ifrån veterinärstationen!
Hon är då inte som alla andra, våran lilla galning♥

Klösmöbeln från helvetet

Batteriet räckte bara en dag, som tur var...

Misse

Vi har äntligen bestämt oss för vad hon ska heta! Det blev inget av förslagen jag skrev tidigare faktiskt, utan något heelt annat ;) Miss Moneypenny, kallas Misse :)

Hon är verkligen jättemysig! Hur social som helst och lämnar inte gärna rummet själv. Hon är så liten så hon har inte lärt sig jama än, utan hon står bara och gapar men det kommer inget ljud ;) Det är svårt att se hur liten hon är, hon ser så mycket större ut på bilderna! Ska filma litegrann någon dag så blir det lättare att se :)

Från en annan synvinkel

Idag hände något konstigt. Det kom hem en massa människor till oss som skulle titta på mig och mina syskon. Folk höll i och klappade mig. Det tyckte jag var mysigt. Sedan fick jag följa med ner till parkeringen. En av människorna stoppade in mig i en bur med svänglucka, och sedan åkte vi.

Jag ville helst sitta och titta ut genom fönstret, det var inte roligt att åka i lådan. Det hände ju ingenting där inne, det var mycket mer spännande utanför! Dessutom finns svängluckor av en anledning - att man ska kunna gå in och ut när man vill. Det var spännande utanför lådan. Det var en massa lampor överallt, och saker susade förbi utanför fönstren. När jag undersökt bilen ett tag började jag sakna min mamma och syskon och blev jätteledsen. Jag ville hem igen!

Till slut somnade jag i min nya mattes famn, och innan jag visste ordet av det var vi framme i mitt nya hem. Det var spännande att få utforska alla trängslen och vrån.
Matte sa att jag inte fick sitta i blomman, men det struntade jag i!

När jag bekantat mig med mitt nya hem ville jag busa! Jag sprang fram och tillbaka över golvet och letade saker att leka med. Matte har lovat att vi ska köpa leksaker imorgon. Fram till dess ska jag bita i husses och mattes armar. De får skylla sig själva om de inte fixat något roligare jag kan göra.
Matte säger att jag är en prinsessa, och det håller jag med om! Men jag har inte fått något namn än. Tydligen kan de inte bestämma sig... Vad jag kan förstå står det mellan Tequila, Molina och Vilja. Vad tycker ni? Vad passar bäst till en prinsessa som mig?
En fågel har viskat i mitt öra att matte är jåttedålig att skriva på den här sidan, så det är väl lika bra jag hjälper den latmasken... Då får ni höra om mitt liv, det är mycket mer spännande!

RSS 2.0