Söndag

var i stallet idag också:) Började med att träna lite nh med Hilda på plan. Hon tyckte det var roligare att titta på när grannarna eldade nånting brevid istället för att jobba men när hon väl lyssnade var hon duktig:) Började med lite löslongering så hon skulle få röra på sig och bli varm i kroppen, och sen gjorde vi några av övningarna vi tränade på igår. Försökte ta några kort, men man har så mycket annat att tänka på så de blev ju som de blev...;)
 Sen red jag Kristallen. Hon vände inte en enda gång så hon var duktig:) Men tror hon var lite trött från igår för hon ville bara springa snabbt, hon tyckte nog det blev för jobbigt att bära sig..;) När jag försöker bromsa kastar hon bara upp huvudet så då är det lite svårt att ta igen henne, så till veckan ska jag prova rida med martingal. Funkar inte det så provar vi gramman:) Springer hon ifrån det jobbiga ger ju träningen ingenting...;)
Idag är det ju första advent också:) Så tråkigt att de har flyttat allt till isladan, mycket bättre som det var förut... Men jag har inte vart där på 2 år tror jag så jag ska ju inte klaga;)

Blocket

Är han inte den absolut sötaste man nånsin sett?:')
http://www.blocket.se/kalmar/Mini_hingst_fol_Pris_eller_BUD_24887770.htm?ca=4&w=3

Hilda!:)

Här kommer filmen jag klippt ihop med en massa bilder och filmer från vad vi hunnit med hittills!:) Plus en del ej tidigare visat material haha;)

Lördag

Idag var det nh-träning i stallet så vid 10 i 10 blev jag hämtad av Åsa och hennes pappa. Då åkte vi upp till stallet Åsa hjälper till lite i och hämtade Rodina som hon skulle ha med på kursen:) Sen gick vi iväg till nästa stall och började med ungefär 2 timmars teori då Hans pratade om grunderna och visade lite övningar på Rodina som aldrig tränat nh förut. Hon förstod allt väldigt snabbt men var inte riktigt på hugget utan ville nog hellre sova;) Sen gick vi ut på plan med alla hästar och fick prova övningarna själva medan Hans gick runt och hjälpte oss med saker vi fick problem med:) Hilda var så duktig så, i början fick jag ta i lite för att få henne att backa och gå framåt men sen gick det bättre och bättre:) Men på slutet när hon skulle skritta/trava på en liten volt runt mig tyckte hon nog det blev lite för jobbigt så då blev det pip, skrik, bockningar och bakutsparkar...;) Så nu blir det mer nh-träning nu när man verkligen vet hur man gör!:) Efter nh-träningen red jag ut på Kristallen. Det gick jättebra i början, hon travade på jättelugnt i det tempo jag ville men sen när vi vände efter "uppvärmningsvägen" fick hon för sig nåt så då växlade hon upp några snäpp och vägrade lyssna när jag försökte bromsa-.- Innan vi kom in på skogsvägen såg hon en gran hon tyckte såg jättefarlig ut så då började hon trava balänges och tvärvände efter någon meter hahaha knäpphäst!;) Sen tog vi 2,5 galoppvändor i backen och hon är så duktig för hon kan redan fatta vänster galopp när jag gör vänster fattning och höger galopp när jag gör höger fattning!:D Tror hon tycker det är kul att galoppera, för det går undan! Sista vändan fick jag slita tag ordentligt i tyglarna en gång för att hon inte skulle springa som en idiot...
Men nu är jag helt slut så jag vet i alla fall en som kommer sova gott i natt...;)

Fredag

Veckan har faktiskt gått ganska snabbt, härligt!:) Idag hade vi kemiprovet, och det gick väl sådär... Känns som att jag varit hemma 3 dagar i onödan då det gick som det gick. Menmen, varken jag eller Hilda dog ju inte av några dagars vila så;) Gick iväg till stallet idag, och guud vilken hästabstinens man får efter några dagar! Haha;) Hilda verkade iaf glad över att få komma in i stallet och spetsade öronen så fort hon såg tränset, kul med en arbetsvillig häst!:) Eller arbete och arbete, vi skrittar ju bara nu bara så hon ska få komma ur lerhagen och få röra lite på sig. Men det märktes att hon stått i 3 dagar nu, hon blev rädd för allt!;)
Då jag cyklade omkull för några månader sen slog jag ju i knät ganska ordentligt och efter det har det inte blivit riktigt bra. Så i onsdags skulle jag beställa från Hööks och såg att de hade BoT för knäna, så ska bli kul att se om det funkar!:) Finns ju en massa BoT-grejer till hästar som verkar funka bra:P Det kan ju inte bli värre iaf, nu kan jag ju typ inte ens gå ner för en trappa utan att det tar emot...

Imorrn är det NH-kurs i stallet för Hans Ölund, ska bli kul att se om man gjort rätt eller inte då man tränat själv:) Kursen skulle vara sammanlagt 4 timmar så jag vet iaf en som kommer vara snurrig i huvet imorrn...;) Sen ska jag rida galoppintervaller med Kristallen så det blir en heldag i stallet!:) 

Onsdag

Började dan med programmering som alla andra onsdagar, och det gick väl bra:) Kunde till och med rätta lärarn då han gjorde fel en gång så det går framåt;) Haha^^ Sen hade vi kemi medan den läraren hade utvecklingssamtal med nån annan klass, och efter det ställde vi i ordning alla kemigrejer inför imorrn då 5orna från Domsjöskolan kommer och vi ska visa lite experiment:) Så förmiddagen kommer att gå åt till att göra av med 13,5 liter cola light och 7 rullar mentos. Inget slöseri alls här inte!;)
Så nu har jag gjort klart biologiuppgifterna på nån hemsida som är helt värdelös! Tar ju typ ett åår innan man hittar rätt länk för att det finns hur många som helst! Tacka vet jag Wikipedia... Men nu blir det kemiuppgifter i ungefär 1,5 timme och sen blirne Grey´s. Barabappapa I´m lovin' it!

Hahaha, humor!B-)

Tisdag

Skola idag också då:P Hände inte så mycket idag heller, på svenskan funderade vi på vad vi skulle skriva om i insändaren vi ska skriva. Egentligen har jag ju en massa åsikter om allt, men det är så svårt att plocka fram något bara sådär. Man vill ju att det ska vara seriöst plus att läraren kanske ska förstå vad man babblar på om, så att ta något som har med hästar att göra är ju bara att glömma trots att det kanske är ett ämne som jag skulle kunna fixa en bra text om... Alla tips mottages!;) Sen fick vi reda på resultatet från provet vi hade för några veckor sen. Fick mvg så blev asnöjd!:) Sen var det engelska då vi bara tränade på teatern och efter det matte och fysik. Att ha 4 lektioner innan lunch är inte så bra då man knappt kan äta frukost på morgonen, jag orkar verkligen ingenting på slutet! I morse tog det 45 min för mig att trycka i mig 2 hårdbrödsmackor så inte konstigt att man blir trött innan lunch...;) Sen hade vi idrott, dans:) Eller jag vet inte om man kan kalla det dans, men kul är det!:) Sen ingen psykologi eftersom vi ska göra en egen fördjupning som vi lika gärna kan göra hemma. Så planerna för ikväll är att städa åt kaninerna och plugga kemi. Prov i pH-beräkningar på fredag, så kommer inte hinna vara i stallet nånting förrän fredag...:( Var där igår och pysslade på läänge med Hilda, tror jag ryktade i 1,5 timme:O Sen var vi ute och skrittade i kanske 50min också, och hon var så pigg och glad så:) Men hon var jättetjock och varm i bakbenen så det rök till och med:S Men eftersom hon inte verkade ha ont så bestämde jag mig för att rida ändå och då gick svullnaden ner igen, så hade tänkt att tvätta bort den värsta leran från benen i helgen så kanske benen mår lite bättre:) Men nu måste jag göra nåt känner jag, annars känns det som att Hilda står i onödan om jag ändå slösar bort tiden vid datorn! Och ikväll är det ju DH och det kan man ju inte missa!;)

Söndag

Dagen har varit ganska lugn, har inte orkat göra så mycket:P Började dagen med att tvätta bilen, och sen blev jag kvar i garaget hela dagen:O Men bilen blev ren iaf:) Sen for jag ut och övningskörde. Först till Norum och sen tillbaka till Bjästa och efter det skjutsade jag Joppe och hans kompis till boxningen så tror inte bilen är så ren längre...;)
Nu ska jag sätta mig ner med matten en stund tror jag, och sen kemin.-.- Nu är november snart slut så då kanske vi får anti-depressivt väder, är så less på regnet nu! Man orkar ju inte göra nånting när allt är blött och tråkigt...:( Men ska kanske hitta på nåt roligare att skriva om än vädret haha;) Jag lyckades låsa in mig själv i bagaget på bilen idag, det tyckte jag var bra gjort! Så satt där i typ 5 minuter innan pappa kom ut i garaget, men jag hade musik på så det gjorde inte så mycket:) Haha det är så typiskt mig!x)
Nej nu måste jag få nånting gjort känner jag, ha det gött!:)

Lördag

Idag klev jag upp tidigt för att vara lördag, redan halv 10;) I vanliga fall sover jag till 11 om jag får...;) Men åkte iväg till stallet, och först red jag Kristallen. Hon var jätteduktig, tog båda galopperna nästan på en gång!:) Första vändan i backen hade hon en lugn och fin galopp, men andra gången gick det undan! Då hade hon bestämt sig för att lägga travkarriären på hyllan ett tag och satsa på Täby istället;) Hon är så kul att jobba med, allt har gått så snabbt! Första gången vi var uppe på mon lärde hon sig att skänklarna betydde att hon skulle gå framåt, och idag var andra gången hon galopperade men jag behövde inte göra så mycket mer än ge galoppfattning så tog hon den som ingenting:):) Sen var det Hildas tur att bli riden, och hon har blivit helt ombytt igen. Var tog den lugna Hilda vägen? Idag var det pip och skrik och kastande med huvudet igen, så jag vet inte vad som har hänt...:P Men i skritten var hon duktig, böjningen gick mycket bättre idag!:)
Nu ska jag äta, byta om och fixa mig lite och sen åker jag hem till Amanda och tittar på Twilight:) Sen åker vi in till stan och ser New moon på bio. Ska bli kul, det är många som rekommenderar den:)

Fredag

Hej alla glada!:) Fredag idag, känns riktigt skönt med sovmorgon imorgon:P Det blev inte så mycket bilkörning igår, vi kom till pappersinsamlingen ungefär innan vi märkte att det läkte bensin. Så det blev till att åka hem och tillbringa kvällen i garaget istället...
Idag började vi med engelska, fortsatte träna på teatern så det var inte så ansträngande:P Sen på lunchen provade vi ett experiment vi ska visa på torsdag när 5orna kommer till nola:) Vi ska lägga ner ett paket mentos i en 1,5 liters coca-cola light;) Vi ska ju ha det inomhus och eftersom vi inte vill att colan ska spruta upp i taket ska jag hålla en stor bägare över så allt far ner i baljan istället. Så vi provade det och det blev ett så högt tryck så jag fick ta i för att bägaren inte skulle fara upp i taket!:O Ungefär såhär ser det ut:  
Sen hade vi våran vanliga kemi och efter det svenska. Sen fick jag skjuts hem så var hemma kanske kvart över 3. Lyx!:) Så jag var i stallet ungefär samma tid som bussen jag brukar ta åkte från stan... Men red Hilda en stund på plan, och jag tror hon börjat prata med tvärtomspråket;) Vill jag sakta ner springer hon snabbare och vill jag öka blir hon jättelat^^ Tur hon har blivit som en fotölj att sitta på så man sitter kvar vad hon än hittar på...;)
Nu funderar jag på om jag ska ut i garaget och hitta på nåt, kanske tvätta bilen? Den är jättesmutsig!:O Sen kanske jag åker till Sidensjö nånstans och hämtar brorsan, han är hos nån kompis och tittar på film tror jag:P 
Här har ni dagens låt!:)

Torsdag

Torsdag idag, det betyder fredag imorrn!:) Idag hade vi föreläsningar på högskolan hela förmiddagen, en i kemi och en i fysik. Egentligen tycker jag inte man lärde sig så mycket utan de ville nog mest bara få oss att börja plugga i Umeå;) Sen var det engelska och då tränade vi lite på teatern. Sen psykologi där vi typ mest flummade oss igenom hela lektionen. Jag fattar inte hur hon ska kunna sätta betyg på oss, vi har ju typ bara genomgångar hela tiden^^ Efter det var det programmering, och jag tog mig igenom hela lektionen utan ett enda blogginlägg:O Visst är jag duktig?;) Haha:P
När jag kom hem satt jag mig och försökte fixa en header eftersom Ida var så snäll och berättade hur jag gör för att ladda upp den:) Men jag fattar ingenting av mitt photoshop, det ser inte alls ut som dem på youtube:S Så det gick inge bra...:/ Men har jag inget att göra nån dag (vilket inte händer så ofta...) får jag väl sätta mig ner och läsa photoshop-bibeln som jag fick låna när vi installerade det;)
Nu ska jag snart ut och övningsköra så håll er inomhus, stäng fönstren och lås dörrarna!;) Sen blir det plugg har jag tänkt. Men iofs tänker jag det varje kväll men det blir aldrig nånting av det... Skärpning!

Fick ett roligt mejl:)

Oron för svininfluensan ökar...


Hahaha den var ju SVIN-kul!;)

Onsdag

Nu är den här dan också snart slut:P Experimenten gick bra, det är nog fler än en som kom hem och ville bli en naturare...;) Tur de inte vet vilket helvete det kan vara ibland!;) Så jag slutade för dagen vid halv 10 eftersom matteläraren inte kunde komma till lektionen, men det fick jag inte veta då utan kanske halv 1...-.- Sen var man osäker om man skulle våga åka hem, man visste ju inte om läraren verkligen inte skulle komma eller om det bara var ett påhitt:P Men vid 1 bestämde jag mig för att åka hem ändå så var hemma 2:) Sen åkte jag upp till stallet och red Hilda en stund. Gick ganska bra om man bortser från att hon inte ville gå i vattenpölarna. Det är ju lätt att undvika i det här vädret liksom...^^ Sen gick vi in i stallet igen och tränade lite NH. Jag längtar till Hans kurs, för jag har verkligen ingen aning om det jag gör är rätt!:O Men i alla fall, jag ville att hon skulle stå still på gången lös. Det gick bra så länge hon såg att jag stod och tittade på henne men så fort jag vände ryggen till flyttade hon sig;) Då gick jag in i den andra stalldelen och tittade på henne därifrån. Ganska effektivt eftersom hon inte såg att jag tittade på henne^^ Så sen var hon så duktig så, hon stod till och med still när jag hämtade godis åt henne:O Duktig tjockis!:)
Nu har jag suttit och försökt fixa en header till bloggen, men jag fattar inte hur man ska göra! Jag hittade en film då det var någon som förklarade, men då behövde man någon kod också och den hittade jag inte...:/ Jag vill verkligen kunna designa den själv, det bara skriker fjortis om den nu...;)

Programmering:P

Nu sitter jag på programmeringen, men orkar inte göra nåt för jag kommer ändå inte hinna börja med nåt nytt. Ska gå bort mot Arken vid kvart i 9 för att visa kemiexperiment för några 5or^^ Ska visa skumormen och den brukar väl de flesta tycka vara rolig, det gjorde iaf jag när jag var liten:P Eller liten och liten, typ fram till jag fattade hur den fungeradexD
Ikväll ska jag troligtvis iväg till Hilda igen, och då måste jag försöka ta av skon. Det lär ta tid, det är inte så jag kan kalla mig proffshovslagare precis^^ I somras tog det en kvart att ta av en sko!x) Förhoppningsvis lärde jag mig nåt av det Jeanette visade så det kanske går snabbare den här gången;)

Men nu måste jag fortsätta med programmet så lärarn inte ser att jag sitter och bloggar på lektionstid...;) Tror inte han bryr sig men^^

Private Sub Cmdhogre_Click()

While summa2 = 0
Randomize
tal2 = Int(Rnd * 100) + 1
summa2 = tal2
Wend
Text2.Text = tal2

If tal2 > tal Then
Text3.Text = "Du vann!"
Else
Text3.Text = "Du förlorade!"
End If

If tal3 < tal Then
Text3.Text = "Du vann!"
Else
Text3.Text = "Du förlorade!"
End If

Såhär ser en del av mitt fina jobb ut^^ Men kopiera inte, för jag har inte fått programmet att fungera än hahahax)


Uppdatering:)

Jag tog bara in Hilda så hon fick torka i boxen medan jag började smörja sadel och träns. Jag tänkte rykta riktigt och ta av den sista skon, men det tog så lång tid att rengöra sakerna så jag hann inte-.- Var ju typ därför jag åkte dit, för att pyssla med Hilda^^ Menmen, grejerna var riktigt smutsiga så det är kanske bra med riktigt regniga dagar ibland;)
Nu ska kaninerna få mat och sen ska jag duscha och packa för imorrn, blir en sen kväll ikväll också-.-

Tisdag

...och regnet det bara öser ner! Kan inte nån uppfinna någon supersvamp som tar åt sig all regn så kan man bestämma själv när det ska regna?;) Idag var en rolig dag, alla var asroliga!^^ Sista lektionen hade vi psykologiprov, och jag är då glad att jag inte pluggat nånting kan jag säga... Slösa bort tiden på nåt som inte ens skulle komma på provet:) Det var typ bara att flumma sig igenom alla frågor... Sen vet jag ju inte vilket betyg jag får än heller så jag ska kanske inte säga så mycket;) Men det var inte så jag satt och tänkte "neej, inte det här! Jag minns att hon tog upp det, men inte vad hon sa..." så det var bra:) Jag satt mest och störde mig på hennes meningsuppbyggnader, vissa var helt fel:O Fick lov att läsa frågorna flera gånger för att fatta vad hon ville ha för svar;)
Nu ska jag iväg till Hilda hade jag tänkt. Känns inge kul när vädret är som det är...:/ Plan lär ju vara ännu blötare än förra gången, och nu kan man ju inte rida på mon heller när hon bara har en sko... Men jag får se hur jag gör, kanske lite NH på gången passar bra?:P Pappa är ju hemma nu så nu får cykeln vila i en vecka igen, haha;)


Tjuvlyssnat

Lindex, Norrköping

En tjej ∼20 står vid kassan på Lindex och ska precis betala sina varor. Kassörskan frågar om tjejen sett att det kommit in en ny mascara som vibrerar.
Tjejen (utbrister): Vibrerar!? Men varför då? Är det för att få igång blodcirkulationen?
Kassörskan: Nej, det finns ingen blodcirkulation i ögonfransarna.
Tjejen: Nähä.
Tjejen betalar och går därifrån.

Hahaha så blåst!^^


Måndag

En dag närmare jullovet, bara 5 veckor och en dag kvar nu!;D Idag har det inte hänt så mycket. Eller visst har man väl haft fullt upp som alla andra dagar, men inget som är värt att berätta om...:P
Igår kväll kom jag på en sak som det har varit mycket diskussioner om, det är ju ridtravardebatten jag tänker på.:P När jag började rida på "ridskola" eller vad man ska kalla det var det någon som frågade ridläraren varför hon inte hade några varm/kallblod och hon svarade då "nej, jag vill att mina elever ska rida på riktiga hästar..."! Jag tänkte inte så mycket på det just då, utan jag var verkligen hjärntvättad av allt snack om att travare var odugliga ridhästar. Men igår kom jag på det av någon anledning och började fundera lite... Vad är det som gör en häst till en bra ridhäst egentligen? Färgen? Ev. stamtavla? Nej jag tror inte det va... Visst kan en häst ha bra stamtavla med släkten full av världsmästare, men det är ingen garanti för att just den hästen ska lyckas! Självklart kan de ju ha en del fördelar med kroppsbyggnad och sånt, men jag anser att det är psyke, personlighet och vilja som får en häst att lyckas (självklart är det ju beroende på vem som utbildar och tränar dem också, men det bortser jag från nu:P) och ingenting annat! Jag kan ta Hilda som exempel, hon är en kallblodstravare som slutade som travhäst och blev ridhäst på heltid i februari. I maj nån gång började vi hoppa, i juli var första tävlingen och sen dess har vi inte åkt hem från en tävling utan en rosett. Då har hon även presterat mycket bättre än en del halvblod som trots allt är framavlade för den typen av tävling medan hon själv är framavlad för att springa snabbt på en rundbana...  Det tycker jag är ett ganska bra exempel på att ridtravare kan! Ridbarheten hos en häst tycker jag inte sitter i rasen, även om nu vissa raser har en naturlig bärighet och ett bra steg, utan jag tycker mer det beror på hur pass tränad hästen i fråga är och hur mycket tid man har lagt ner på dressyren. Förra gången någon annan än jag red Hilda skrittade de kanske 2 varv på spåret, gjorde nån volt och så och sen såg hon helt fascinerad ut och sa "du har ridit ganska mycket dressyr med den här hästen va?". Och ja, jag har lagt ner en del tid på dressyren. Den ligger ju till grund för all annan ridning så den prioriteras väldigt högt. Hur ska till exempel en hopphäst kunna svänga snävt i en omhoppning om den inte har styrka att galoppera på en liten volt? Men tillbaka till det jag egentligen skulle säga, hon som red Hilda har ridit hos hon som såg ner på travare och fick nu känna skillnaden på en "finare" häst som nästan aldrig tränar dressyr och en travare som tränar dressyr minst 2-3 gånger i veckan. Så enligt mig är en ras bara någon sorts grupp man delat upp hästarna i. Den har ingen större betydelse. I alla fall inte om man är på samma nivå som mig, har man som mål att vinna SM kanske en travare inte räcker till. Efter att ha ridit nästan bara travare i ungefär ett år har i alla fall jag fastnat enormt för dem!:)
      

Hur läcker är inte den här då? Att han heter Olle är ju pricken över i:et!;)
Ja, det blev ett ganska långt och flummigt inlägg känner jag^^ Men jag har gått och stört mig på det där sen igår så jag var tvungen att skriva av mig lite...:P
Men nu ska jag sätta mig med psykologin en stund och sen ska jag se det värdelösa programmet Ullared^^ Haha tänk att folk sparar pengar hela året för att åka dit, och vissa är ju ganska extrema också... "Oj, kostade det bara 11.000? Men oj så billigt det blev...!" Hahaha de är ju störtsköna!

Söndag

Söndag IGEN! Helt seriöst, det är söndag oftare än fredag:O Men idag åkte jag iväg och red Hilda:) Provade lite mer med skolskritten och det gick mycket bättre idag än förra gången jag provade! Nu vet jag i alla fall vad jag jobbar mot så även fast det bara blir en liten skillnad mot den "vanliga" skritten är det små små steg i rätt riktning!:P Sen var ridplan som en swimmingpool av allt regn så jag red inte så länge utan vi var ute i max 15 min, men några bra steg fick vi ju till i alla fall så jag tyckte det räckte:) Hilda var också ganska glad över att få gå in i stallet en stund också;) Sen såg jag att båda bakskorna var helt lösa på ena sidan och att hon tappat ena framskon så Jeanette hjälpte mig dra av bakskorna och så får jag ta den sista skon nån annan dag:P Tror inte det är någon fara att hon bara har en sko när hon ändå sjunker ner så långt i leran i hagen, då lär hon ju inte känna av att det är ojämnt...
Men nu ska jag duscha och sen ska kaninerna få lite uppmärksamhet och städade burar:) Efter det måste jag sätta mig och plugga psykologi *suck* har verkligen ingen motivation till att plugga känner jag... Men jag valde ju program själv och som man bäddar får man ligga!;)

Jag och Zorro!:)Här har ni filmen från idag!:) Blev jättedålig filmkvalité på youtube...:@ Men Zorros försök till skolorna ovan mark syns iaf, haha;)

Lördag

Idag var jag, Linda, Jeanette, Sanna och Vicky iväg till Sandra där vi först hade en teorilektion och sen fick prova rida en lektion var på hennes hästar:) Jag hade feber hela natten mot idag så jag var inte den piggaste imorse kan jag säga... Tog en timme att få i mig nästan en hel macka;) Men i alla fall, först ut att rida var Jeanette. Hon red en stor nordis som hette antingen Brage eller Grane, jag minns faktiskt inte!xD

Sen var det Linda som skulle rida Orujo:) Men jag har fått order att inte lägga ut ngn bild på henne så ni får nöja er med en huvudbild på snygghingsten!;)

Efter det var det min tur att rida:) Jag fick rida Hildas halvbror Zorro, de är skitlika både till utseendet och personligheten!:O Så fort de tycker nåt blir jobbigt är det stora protester...;) Men det var jättekul att prova någon så pass högt utbildad häst, vi red till och med piaff några steg!:):) Ska lägga ihop filmsnuttarna från träningen (tack för filmningen och bilderna Linda!;)) och sen blir det youtube så man kan lägga ut på bloggen:P Det är svinkul att se alla ryck han fick!xD


Syns inte på bilderna men han är jättelik Hilda!
Sen var det Sannas tur, och hon fick rida B-ponnyn Peppan. Måste vara den absolut sötaste ponnyn jag sett!:):)

Fick inga bra bilder på dem, det hade börjat bli lite mörkare när det var sannas tur att rida och min kamera är inte alltför om man inte har bra ljus...:/ Den här blev skarpast iaf:)
Men det var en rolig och givande dag trots att det kanske inte var så bra väder...;) Men det regnade ju inte iaf så det får man vara glad över:) Ni får ha överseende med att bilderna kanske inte blev överbra, det är ganska svårt att ta bra bilder i tjocka skinnhandskar;) Nu ska jag fixa filmen!:)

Fredag

Har vart en ganska lugn dag idag:) Tog vaccinationen sista lektionen och åkte hem efter det så hann med kvart i 3-bussen. Härligt!:) Kändes ju jättebra när större delen av klassen satt och diskuterade vaccinet och de som inte skulle ta den sa: "nej jag ska inte ta den, jag vill inte ha muterade barn när jag blir stor!" och sen precis innan vi skulle in triggade alla upp varann så det vart himla mycket värre än vad det egentligen var...;) Men nu är det gjort och jag lever fortfarande så jag får väl se om jag förvandlas till nån mutant eller om jag klarar mig...;)
Nu har jag hittat en gammal julkalender från 1996 på youtube som jag har tittat på en stund. Har avverkat 14 avsnitt nu, skitbra ju!;D Men skelettet har inte börjat vara med än så det är inte så läskigt...än... Mysteriet på Greveholm is the shiet!;)
Imorgon åker vi iväg till Sandra och rider lektion på hennes hästar. Ska bli skitkul att få prova en högt utbildad häst inom akademiskt!:D Förhoppningsvis får man en uppenbarelse om hur det verkligen ska vara, hittills har man mest fått chansa och gå på känslan. Funkar säkert den också men känns liksom bättre om man verkligen har kunskapen så man inte sitter och tränar på nåt som gör mer skada än nytta för hästen:P Ska ta med mig kameran så får se om det finns någon som känner sig manad att ta kort och filma lite:)
Nu ska jag packa lite grejer så man kan sova några minuter längre imorgon:)

Dead by April


Älskar den här låten!:)

Torsdag

Vilken dag är det i morgon? Jo det är fredag, men vad är det mer än fredag då? Den 13de. Och vad ska jag göra då? Vaccinera mig med nåt cp-vaccin mot en influensa som typ inte ens är farlig. Känns upplyftande! Men det är ju över svenskan så lätt värt!;D
Idag började vi förbereda inför onsdag då vi ska ha demonstrationer för en massa 5or. Vi ska göra skumormen:) Och torsdag veckan efter ska vi också ha en massa experiment för 5or men på skolan och då ska vi göra rödkålsindikator och mentos i cola. Det var en grupp som provade skumormen på lektionen idag och det gick väl sådär^^ De glömde tillsätta nånting så de gjorde det efteråt så det typ exploderade och flög skum över hela bordet!x) Dessa B:are...;) Hahaha! Efter lunch var det engelska och jag gillar verkligen inte läraren längre! Det skulle inte fungera att säga till att man tycker hon gör nåt fel heller, för hon kan inte ta en diskussion och vägrar lyssna på ens åsikter så... Synd för jag tyckte engelska var kul ett tag och det är ju jätteviktigt att kunna prata andra språk så man kan kommunicera med folk från andra länder, men får man en dålig lärare tar man ju även bort glädjen att lära sig...:/ Menmen, det är ju som det är så man får väl göra det bästa av situationen... Efter det var det psykologi och där gjorde vi typ ingenting, hon visade några bilder på datorn och sen skulle vi repetera inför provet. Sen var det programmering, och det gick faktiskt bra!:) Börjar fatta nu, har gjort nästan ett helt program själv nu:P Det är ett spel där datorn slumpar ett tal och så ska man gissa om nästa tal datorn slumpar fram är högre eller lägre än det första talet. Så långt har jag kommit, datorn slumpar fram talen när man trycker på knapparna, men sen är det en ruta där det ska stå om man gissade rätt eller inte och den går det väl sådär med... Det står "Du vann!" oavsett om man vinner eller förlorar^^ Kanske kan börja sälja det spelet och sno reklamsnutten från tv; "Älskar du att vinna men hatar att förlora?";)
När jag kom hem åkte jag till Hilda och körde lite ledarskap på plan. Hon var jätteslö!:O Jag trodde hon skulle ha megamycket energi när hon bara står still i hagen hela dagarna! Utom när hon jagar Estepeña då...;) Men jag fick verkligen kämpa för att få henne att gå framåt och när hon väl reagerade blev hon skitsur och försökte att antingen sparka eller flyga på och bita mig så hon är en riktig liten bitch!;) Tur man känner henne så pass bra att man vet hon inte skulle göra illa mig med vilja:)
Nu ska jag sätta mig och plugga in engelskaglosorna till imorgon och sen sova, ända till kvart i 7 imorrn! Härligt med sovmorgon!:)


Onsdag

Idag kom skolkatalogen!:) Så nu blir det till att sätta sig ner och plugga namn;) Men den var riktigt ful, lila med bruna bokstäver om jag inte minns fel.:S Men idag har det inte hänt så mycket heller, vi började prata lite om torsdag nästa vecka då vi ska ha demonstrationer för några klasser i 5an i fysik, kemi och biologi. Känns ju bra att man har ungefär en vecka på sig att bilda grupper, komma på vad man ska göra, fixa skylt osv. Vi hade ju hur lång tid som helst på oss inför öppet hus i vintras, och ändå fick vi stressa på slutet:O Men det beror väl kanske på hur seriös grupp man har också...;) Slutade iaf tidigt idag jämfört med alla andra dagar så var hemma lite före 3, cyklade till stallet med Åsa runt 20 i 4. Kändes lite sådär att plocka fram cykeln när det är snö på backen men hellre det än att slösa nästan en halvtimme på att gå:) Jag red Hilda barbacka på plan och jag tänkte mig inte riktigt för utan tog på mig täckbyxor, och hur halt blir inte det då?! Höll ju på att glida av innan jag ens börjat rida!x) Hon ville fortfarande inte böja sig riktigt i sidorna utan blev mest bara framtung så det är kanske som Linda tror att det är magen som tar emot, hahaha;) Men har i alla fall bestämt mig nu för att jag rider Hilda på Sandra-lekionen nu på tisdag och sen byter jag till Kristallen, känns meningslöst att träna när man ändå inte kan rida speciellt aktivt under vintern så då är det bättre att träna med Kristallen som ska hållas igång:) Och sen känns det nästan roligast att bara "lalla runt" barbacka på Hilda utan några speciella krav på sig själv eller hästen:P
Men i alla fall, idag skrittade vi bara för jag tror jag skulle glida av för minsta lilla;) Så kanske en halvtimmes skritt på plan och sen in i stallet och tränade lite där också:) Började med "vänskapsleken" tror jag den kallas, där ska man klappa hela hästen med ett dressyrspö för att bygga upp tilliten. Hon brydde sig inte ett dugg, men det hade jag inte förväntat mig heller^^ Efter det lite träning fram och tillbaka på gången, hon skulle stanna när jag stannade, skulle backa när jag gick emot henne och lite sånt:) På slutet skulle jag kolla om jag kunde få henne att stå still trots att jag släppte och gick därifrån, så jag lade grimskaftet över halsen på henne sa stanna och gick iväg och hämtade täcket. Blev ganska imponerad över att hon stod still trots att hon hade typ 10 foderhinkar på ena sidan:O:) Så sånt blir det till att träna fler gånger:)
Nu ska jag gå och byta om från stallkläderna, försöka göra lite matte och sen blir det Greys anatomy!:) Haha jag är verkligen nörd då det gäller såna serier!;)

Tisdag

Idag har det inte hänt så mycket, hade fysikprov innan lunch men annars var allt som vanligt:P Provet gick väl sådär, det var bara en av 9 uppgifter som var av samma typ som de i boken så man satt som ett frågetecken under hela provet;) Efter lunch hade vi idrott, och den var svinkul!:D Först "dans" eller vad man ska kalla det som uppvärmning och sen en massa styrkeövningar så man var hyfsat slut efter det! Efter idrotten var det psykologi där vi fick en massa papper inför provet på tisdag. Vi kollade igenom alla gamla papper vi ska plugga på, och häftar man ihop dem tillsammans och skriver ett namn på framsidan har man typ en roman ju!O.o Men psykologi känns faktiskt inte så svårt så det är väl bara en massa namn och sånt man ska lära sig, resten är ganska logiskt:)
Ikväll hade jag tänkt att jobba ikapp lite med matten och kanske titta lite på psykologin. Känner mig inte allt för taggad för att plugga... Men det gör jag ju aldrig så det spelar ingen roll när jag gör det;) Sen är det Desperate Housewives!:) Jag trodde det var tisdag igår så jag blev jättebesviken när jag insåg att det var måndag och jag var tvungen att vänta till idag med att se det:( Hahaha;)Idag är det ett helt år sen Gus åkte också:( Red honom bara i ungefär 2 månader, men han hade nåt speciellt jag fastnade för. Det lilla extra man brukar prata om. Missuppfatta mig inte nu, jag menar absolut inte att hästarna jag ridit efter honom inte varit speciella på något sätt. För det har de! Jag tror inte haft kontakt med någon häst på samma sätt som med Hilda, jag litar på henne till 100% och förhoppningsvis litar hon lika mycket på mig. Hon är den som får mig att orka med allt, att komma ut till stallet och se den (tyvärr) tjocka hästen med pälsen som en björn som står vid grinden och väntar med spetsade öron är vad som gör mig allra lyckligast! Tyvärr verkar människan fungera så att man inte vet vad man har till det är borta, och det fick jag återigen erfara när Gus åkte för ett år sedan. Men jag vet att han har det mycket bättre på de evigt gröna ängarna där han slipper ha ont och äntligen kan sträcka ut i galopp igen!♥ 

Fars dag:)

Jag vaknade runt 11, och trots att jag sovit i 12 timmar var jag ändå trött-.- Jag fattar inte vad det är för fel, men måste vara nåt med alla mina konstiga drömmar som knäcker mig;) Hahaha, för nån natt sen drömde jag att jag var med i motorsågsmassakern, men han som jagade med motorsågen var utklädd till en gorilla!xD Men det var "bara" en som dog så ganska lindrig dröm för att vara mig:)
Menmen sen åkte jag iväg till stallet och red Hilda. Barbacka på plan blev det, och det gick ganska bra. Hon var inte lika villig att böja sig i sidorna som hon brukar men annars flöt allting bara på!:) Så himla härligt att rida barbacka nu när man verkligen hittat balansen och kan koncentrera sig på ridningen istället för att lägga all koncentration på att inte glida av åt nåt håll^^
Sen for jag hem och duschade och bytte om och sen åkte vi iväg till mormor och morfar och åt. Kul att hela släkten utom just våran familj är hockeyintresserad-.- Matchen slutade iaf med 7-0 till finland. Åhej vilket bra lag vi måste ha här i sverige!;) Men jag ska inte säga nånting som knappt kan åka ett varv på isladan utan att hålla på att ramla, hahaha!
Sen hem igen, byta kläder och gå hem till Dafna för att plugga. Jag gjorde iaf klart fysikkapitlet med lite (MYCKET) hjälp från Dafna, och sen några matteuppgifter innan jag gick hem ännu en gång. Nu är det kaninerna som vill ha mat och sen ska jag packa allt inför imorgon, styrka och kondition första timmen. Bara styrketester vad jag vet så känns kul:) 

Kristallen har blivit galopphäst!

Idag gjorde vi galoppdebuten i sandbacken:) Första vändan tror jag inte hon förstod vad jag ville, hon har väl aldrig galopperat utanför hagen nån gång...;) Men andra gången tog hon vänster galopp efter halva backen! Jag blev såå glad och berömde henne som att hon vunnit VM eller nåt i den stilen;D Men det såg ut som att hon inte fattade att det var rätt ändå, det verkade som att hon inte trodde hon fick galoppera. Så nu blir det till att lära henne galoppfattningen och sen blir det en massa intervallträning i backen i vinter:) Innan jag red Kristallen tog jag ut Hilda på plan ett tag och red lite akademiskt. Stundtals gick hon jättebra, men jag tror jag ger henne några omedvetna signaler för ibland går det inte alls:S Jag kom ut på långsidan, rakriktade och lade vikt i ytter stigbygel men ändå gick hon in på en volt så nåt fel måste jag ju göra...:P Men hon är så duktig som fortsätter kämpa trots en konstig ryttare!;) Jag har klippt ihop en film om oss nu, och jag såg att jag tydligen bara har filmer från när vi hoppar:O Lite dressyr och akademiskt är filmat men det var ju typ från allra första början så det är nästan så man inte vågar visa det;) Men jag tror den hamnar på youtube snart så då lägger jag upp den här också:)
Nu ska kaninerna få mat och sen ska jag sätta mig med fysiken ett tag. Har ju bara de svåraste uppgifterna kvar! Känns drygt, men har ju prov på tisdag så man måste ju:P Men vi hade fysiklabb i torsdags och det gick faktiskt ganska bra, vi skulle mäta våglängden på olika ljus. Vi mätte 2 miljondelars millimeter fel så jag antar det är ett ganska hyfsat resultat;)

Sitter och lyssnar på en massa gammlåtar, och de här kan man ju bara inte bli less på!:)

Kass uppdatering!!!

Jag måste säga att jag vart riktigt dålig på att uppdatera den här veckan, 2 dagar i rad som jag inte skrivit nåt alls på!;) Men har massor att göra hela tiden, förstår inte hur vissa människor orkar göra tusen saker om dan och nästan aldrig sitter still!:O Men i alla fall, igår följde Camilla med mig till Hilda efter skolan:) Hon ville prova rida lektion för mig för Dafna hade berättat att jag var hård och krävde fokus av ryttaren hela tiden typ;) Så jag var asnervös innan, trodde hon hade världens förväntningar på att jag skulle vara värsta grand prix-ryttaren eller nåt och så är det ju inte direkt;) Men det gick bra, hon var duktig trots att Hilda var jobbig och inte ville göra som hon sa åt henne. Så hon hade sin travartrav varv efter varv efter varv trots att Camilla bromsade som en galning-.- Så jag hoppade upp och kollade om jag skulle få henne att lyssna, men då blev hon ju som en ängel såklart! Men sen skärpte hon till sig och lyssnade på Camilla på slutet, och då såg det jättebra ut!:) Sen hem och plugga på svenskan när vi skjutsat hem henne igen, såå tråkigt!:(
Idag började vi med engelska, vi skulle diskutera Oscar Wilde och kolla vad vi kom ihåg från igår. Så det var ju inte så svårt när man fick kolla vad man skrivit ner i häftet^^ Sen 2,5 timmars lunchrast som började med seriöst pluggande och slutade med att alla skrek i mun på varandra för att alla hade olika åsikter och tolkningar om vad man skulle kunna inför provetxD 4ord: jag älskar min klass! Sen var det kemi, och vi skulle räkna pH i olika syror och baser. Skittråkigt, speciellt på fredagseftermiddagar när man är jättetrött! Så efter det var det svenskaprovet. Det visade sig att vi skulle låtsas vara en människa som levde på medeltiden och berätta om hur saker fungerade, förklara ord som stod på provpapperet och sen skriva vad man tyckte om en bok vi läste klart för 2 veckor sen. Allt i gammaldags stil med ord man inte använder nu som ty och dock och sånt^^ Vi skulle egentligen vara klara 3 men eftersom vårat smartskaft till lärare inte fattade att det var en ganska stor uppgift missbedömde hon tiden lite (ganska mycket) så jag blev klar när ungefär halva klassen gått och då var klockan kvart i 4-.- Men vi skulle få kompledigt för det någon annan fredageftermiddag så det känns bra nu när det är gjort:) Så nu är det "bara" fysikprov, psykologiprov, kemiprov (jag har 2 st), engelskaprov och en inlämning i idrott som vi har kvar inplanerat inom de tre kommande veckorna. Har kanske glömt nåt men skit samma, nu blir det till att plugga skallen av sig fram till jullovet så man blir ledig då:) Ligger ju ungefär 50 sidor efter i matten som jag måste ta tag i också. Ibland älskar jag mitt liv!-.-

Träning:P

I morse var jag som en zombie, släpade mig runt på skolan halva dan! Det var längesen jag var så trött...;) Men jag tror inte jag är ensam, när jag kom till skolan hade 3 klasskompisar kommit. En låg och sov i fönstret och de andra två sov på varsin soffa^^ Men till slut tog dan slut så det kändes bra att få åka hem och vila en stund innan jag åkte till stallet:) Det var Sandra-träning med Hilda och vi tog på henne stångbettet för det är mycket lättare att få henne att arbeta i rätt form med det. Ganska mycket svårare med dubbla tyglar men nån gång ska man ju lära sig det också;) Det gick bra, vi tränade på att ändra takten i skritten så det hon minskade i steglängd skulle hon öka i hur högt hon lyfter benen. Sen är ju jag sån att jag inte känner när det blir rätt eftersom jag inte vet hur det ska kännas men både Sandra, Linda och Jeanette tyckte det såg bra ut så det var kanoners!;) Så vi får se om jag och Jeanette kanske åker iväg till Sandra på söndag och provrider någon av hennes hästar för att få se hur det verkligen ska kännas:) Det är ju som sagt lite svårt att jobba mot nåt man inte vet hur det ska vara...;)
Menmen, nu ska jag sätta mig och plugga inför svenskaprovet på fredag och sen blir det Desperate housewives:)

Styrka och kondition in my heart!;)

Dagen började faktiskt ganska bra med styrka och kondition som första pass:) Vi började med teori om pulsen och vid vilken puls man ska ligga för att få ut mest av träningen. Ganska bra att veta faktiskt, det är inte vid hög puls man bränner fett utan när man ligger på mellan 60 och 70% av maxpulsen! Sen började vi med lite styrketester, känns bra att typ alla konditionstester är klara nu, så nu är det bara att visa musklerna och ösa!;) Jag började med bänkpressen som kändes lite småläskig eftersom jag inte provat det sen jag gick i 6an och då höll jag på att ramla av bänken...;) Men det gick ganska bra, gjorde iaf 14 på 20kg så nästa gång blir det mer!:P Sen har det inte hänt nåt mer speciellt idag, var skittrött hela dan för jag kunde nästan inte sova nånting inatt... Så när man kom hem skulle vi ta ner studsmattan och det slutade med att jag fick en stålfjäder i skallen av brorsan som inte kan lyssna när jag säger att det inte är bra att kasta fjädrarna. Bra man är respekterad känner jag^^ 
Ända sen jag kom hem har jag känt mig asdeprimerad, typ som att man är värdelös och inte klarar av nånting själv. Vet inte varför eftersom jag alltid är glad på skolan och där det är mycket folk, det är bara hemma det brukar bli så:S Men några timmar efter jag kommit hem ville Åsa ha hjälp med att fixa nån film på datorn så jag gick dit och hjälpte henne och sen blev jag glad igen:) Var väl kanske en promenad i frisk luft och sen vara med en kompis man inte träffat på ett tag som behövdes:P 
Jag har tittat runt lite på internet efter systemkameror, och jag har hittat en som verkar bra:) En Canon eos D1000, verkar inte allt för komplicerad och hyfsat bra pris för att vara systemkamera också. Men jag funderar, nån som vet om de brukar ha mellandagsrea på internet?:S Inget man hört talas om, men man vet ju aldrig;)
Imorrn är det Sandra-träning med Hilda igen!:) Tränade lite själv under lovet och då kändes hon jättefin så är taggad inför imorgon, då ska vi ta på henne stången istället för tränsbettet och hon brukar ju bli en lite annan häst då;) Förhoppningsvis kommer hon igång mer med bakbenen då, det är det som är viktigast i dagsläget:) Menmen, ha en bra kväll alla bloggläsare!;) 

Bilder från igårkväll:)Såhär såg jag ut. Bad hairday?;)


Amanda:)

Dafna och Karro:)

Esteban

Joel och Hussein spelar biljard:P

Hemma hos Amanda, fixade för parken som inte blev av;)

Haha här såg man ju väldigt nykter ut^^ Men jag var faktiskt nykter;)

Nu orkar jag inte ladda upp fler bilder, men tack för kvällen alla som var med!:):)

Sista lovdan:/

När jag kom ut till stallet började jag med Kristallen, vi skulle rida cavaletti igen:) Hon är såå lättlärd, hon fattade vad hon skulle göra på en gång idag och traskade öven som ingenting hänt! Kanske lite tittig och så, men Susanne var ute med Divan precis brevid plan och longerade eller nåt så det var mycket intressantare att kolla på;) Men hon var jätteduktig, fick till och med till nåt galoppsprång då hon blev stolt över sig själv när hon kommit över bommarna;) Sen gick vi in med henne i stallet där hon hade sin vanliga dansuppvisning och sen ut i hagen:) Så nästa häst på tur var Tardee. Jeanette tyckte han såg lite stel ut och verkade kort i ena frambenet så hon började att löslongera lite på plan men när musklerna blivit lite varma gick det till sig så hon tyckte vi kunde prova rida lite ändå:) Först hoppade hon upp och visade lite knep innan det var min tur att prova:P Tur Tardee är snäll, nu när man ska lära sig ÄNNU en ridstil...;) Men det gick bra, får jag bara in rutinen tar det nog inte allt för lång tid att lära sig:P Sen hade jag Hilda kvar, men jag kände inte för att rida en till häst så jag frågade Jeanette om hon hade tid att visa några ledarskapsövningar. Så vi gick ner på plan och började med löslongering. Hilda blev skitsur när hon fattade att det inte var hon som bestämde längre! Då blev det pip och skrik och en massa bocksprång;) Men till slut lugnade hon ner sig och då gick det asbra, hon fick mycket beröm av Jeanette som tyckte Hilda var duktig trots att hon var en liten bitch i början;)
Så det var den sista dagen på höstlovet, känns så drygt att börja skolan imorrn igen! Men det är väl bara 7 veckor eller nåt sånt kvar till jullovet så det är inte allt för länge:P Nu ska jag gå iväg till Dafna och hämta kläder jag lämnade kvar igår och sen blir det väl pyssel hos kaninerna tror jag. Sen måste jag faktiskt sätta mig ner och göra några mattetal, tänk att hela lovet har gått utan att man har gjort nånting vettigt!:O


Fest! Eller...?

Jag hann inte blogga nåt igår, hade för mycket att göra;) Först åkte jag till stallet och red ut barbacka på Hilda. Hon var snäll som vanligt:) Sen hem, duscha och äta och sen hem till Dafna där vi skulle fixa oss inför halloweenfesten i stan:P Jag skulle vara hårdrockare, men såg ut som Bill i Tokio hotelxD Haha vi tuperade HELA håret och sprayade det svart så jag kan ju säga att jag inte direkt längtar till jag ska borsta ur det...:S Men till slut kom vi iväg, och när vi kom fram såg vi att det nästan inte var nån från klassen (det var först tänkt som en klassfest) utan typ bara folk man inte kände... I och för sig hade Joel varnat mig innan så det kom inte som en chock direkt, men så tråkigt att nästan hela klassen bangade ur!:( Men i alla fall, vi var där i typ 2 timmar och sen åkte jag, Dafna, Amanda och Karro hem till Amanda där vi tänkte byta om för att åka på parken istället. Men så fick vi höra att inträde + garderob skulle kosta 200 och så var det lasse stefanz som spelade så vi stannade hemma hos Amanda och såg på The hills have eyes istället:) Sen runt halv 2 kom Dafnas mamma och hämtade oss så vi var hemma runt 2. Så det blev en ganska lyckad kväll till slut ändå:) Och tack till Sportjohan som lånade ut sina byxor och nitar!;) Hans första musikvideo^^: 


Jag kanske lägger upp några bilder sen, vi får se om det blev några bra:) Nu ska jag byta om och åka till stallet. Ska ju provrida Tardee idag!:)

RSS 2.0