Grattis Sverige

Gooooomorrooon!
 
Den här veckan har gått snabbt. Riktigt snabbt. Jag förstår inte ens vad som hände. Det brukar väl vara så när man har saker att göra hela tiden. 
Nu i veckan tog jag mig i kragen och ringde till sjukhuset i Övik för att fråga om jag kunde få komma på ett studiebesök på medicintekniska avdelningen. Han som svarade lät chockad och förstod inte vad jag skulle till Övik och göra, haha. Men han var himla positiv och tyckte att det var jätteroligt att jag ville komma och kolla. Dessutom blev jag i stort sett erbjuden jobb i sommar. "Det är chefen som bestämmer sånt, men jag kan nästan garantera att du får det om du pratar med honom." Tackade nej såklart eftersom jag redan tackat ja till jobbet på ICA och fått mitt schema, men det lät som att det inte skulle vara några problem att få jobb där sen. Kanske blir det Övikare av mig igen efter jul? Time will tell :)
 
Nu ska jag börja bege mig mot skolan och tentaplugg. Må min hjärna vara med mig. Eller nåt.
Om en vecka åker jag hem till dettaaaaaaa! 

Träningsvärk imorgon? Svar ja!

Dagens hoppträning blev inställd då Ida fick förhinder och inte kunde komma. Himla tråkigt då jag sett fram emot det i typ tre veckor, haha... Men jag byggde ihop en egen liten övning med cavalettibommar så vi fick svettas ändå. Mest jag. Jag var så himla slut på efteråt att det till och med kändes jobbigt att stå. Fit inför bikinisäsongen osv :)
 
Nä, men Lilleman skötte sig bra tycker jag! Han är ganska klumpig, lite stel och inte så vändbar men han gjorde så gott han kunde. Att han inte kommer rätt på bomserien jämt, får in ett extra steg ibland eller lyckas snubbla över nån bom här och där är inte så konstigt när han inte har tränat så mycket på det. Det blir bättre med både rutin och styrka. Mallig blev han av allt beröm iaf, haha. Skrutthästen!
 
Så här såg övningen ut, om någon är nyfiken:
Det är alltså en serie som rids i trav (eller egentligen vilken gångart man vill, men då får man ju anpassa avstånden såklart), så det är ungefär 120cm mellan varje bom för storhäst. Man börjar alltså på en liten serie med tre bommar följt av en liten lucka på 6 meter innan nästa lilla serie. I den luckan kan man ex lägga in en halt om hästen är för framåt. Jag vill snarare att Lilleman hela tiden ska tänka framåt när det är bommar framme så istället användes luckan till att han fick hitta sin egen balans och förbereda sig inför nästa serie. Det funkade bra tycker jag! Sedan provade vi att öka svårighetsgraden genom att...
Lägga in lite volter. Det blev klurigare tyckte både han och jag - men himla nyttigt för oss båda! För honom eftersom den första bommen efter volten kom ganska snabbt ur sväng och han var tvungen att "vara med" för att inte stypa över den, och för mig eftersom jag behövde vara noggrann med vägarna för att han skulle få så lång tid på sig som möjligt att hinna se bommen. Den här ska vi trimma vidare på till hösten! Innan dess hoppas jag att jag ska vara bättre tränad så jag faktiskt orkar ta mig igenom övningen utan att bli helt död på kuppen, hahaha!
Lilleman verkade rätt nöjd efteråt han också! De släpptes på bete igår, så magen blev rund som en ballong direkt. Nordisar... :)
Prinzen med sina friendos. Nu lever de livets liv :)

Att ha bråttom

Direkt efter jag skrivit klart det förra inlägget bytte jag om och åkte till veterinären för att göra bort kattmatshandlingen så jag skulle kunna börja med pluggandet så snabbt som möjligt. Jag kom fram, klev ur bilen, låste bildörren och... fick inte ut nyckeln.
Nåt har gått i baklås, så det går att låsa bilen men inte att låsa upp den - eller att ta ut nyckeln. Där stod jag i 25 minuter och vred till höger, vred till vänster, ruckade, vred till höger igen, tryckte in samtidigt som jag vred och så vidare. Ringde till pappa och frågade vad i &%@... jag skulle göra. "Gå hem och hämta extranyckeln", sa han. Så ja, det var vad jag fick göra.
Istället för de vanliga 15min det tar att åka och köpa en säck foder, tog det två timmar. Ibland är det underbart att ha bråttom. Biljävel.

Första juni

Den första dagen på årets första sommarmånad levererar ett så himla klockrent sommarväder! ...regn, regn och åter regn :) Idag är jag glad att jag slipper vara vägarbetare, byggarbetare, eller egentligen nån som gör nåt typ av arbete utomhus. Huga.
 
Idag är min plan panikplugg så länge jag orkar. Jag måstemåstemåste förstå den här jäkla analoga elektroniken NU. Helst igår. Annars kommer jag aldrig att hinna med reglertekniken också. Åhh, jag har inte tid att misslyckas på nån av dem :( Jag har i alla fall hittat en en timmes lång film på youtube som handlar om dioder, så det blir filmkväll a la ingenjörsstudent ikväll. Film som film, liksom ;) 
 
Förutom panikplugg ska jag ta en tripp till veterinären och köpa mat åt gangstern på bilden. Hon var så himla sur igår så det finns inte på världskartan. Eller så tyckte hon bara att matte behövde några röda missetatueringar. Eller möjligtvis både och. Men nu måste jag ta tag i dagen! Hörs, hej.

RSS 2.0