:)

Oj vad aktiv jag har vart på bloggen känner jag... Men har suttit hemma och inte orkat göra nånting i 2 dagar nu så har ju liksom inte hänt så mycket:P Men idag åkte jag iaf iväg till stallet:) Började med att löslongera Hilda en stund, och oj vad sur hon blev!:O Hahaha, det var läängesen hon hoppade och bockade sådär kan jag säga;) Men när det väl släppte gick det väldigt snabbt och hon blev aslugn och gjorde precis som jag ville♥:) Så efter det hade jag tänkt att träna lite nh också, men hon stod och hängde med huvudet och gäspade hur länge som helst så jag gav mig där. Lika bra att sluta när det går bra som sagt:) Sen var det Kristallens tur att få komma ut på plan en stund, och idag var hon ju bara bäst! Lite okoncentrerad och gick hellre och tittade på allt annat, men hon svarade jättebra på trampen i stigbyglarna och flyttade både in och ut på volterna i båda varven:D Sen var det nån idiot inne i Bjästa som började skjuta raketer så jag trodde att hon skulle få nåt ryck och sticka, men hon stod bara och tittade på dem som om inget häntO.o Konstig häst som blir rädd för granar men inte för raketer;)
Jag satt och kollade på den nya kameran för ett tag sen, och snart har jag tagit 700 bilder!:O Mycket ratbilder som bara är att radera såklart men ändå, har ju bara haft den i 3 dar...:P
Här kommer dagens låt också;) Vet inte om jag har lagt upp den förut, men den är fortfarande lika bra!:)  

Idol:)

Det var ju asmycket folk överallt och så stod vi bakom Erik och Calle när de sjöng så det blev inte så många bra bilder... Men vi kom ju ganska sent också så det fanns ju inga bra platser kvar:P

Happyface medan vi väntade på att det skulle börja;)

Ett till happyface;)

...and here they are:)

Calle:)

Hahaha vem var det som lyckades blända Calle med blixten då?x)

Här har vi den bästa bilden jag fick från då Calle sjöng, syns ju ingenting:/



Calle signerar skiva och Erik signerar Calles arm?

Happyface x2;)

Ö-vik at night

Min älskade dunjacka som luktar blöt hund när den blir varm♥;)

Ingen svarade...:( ;)

Colaflaska i en trapp:) Vi började få tråkigt medan vi väntade på att tiden skulle gå...;)

Nu orkar jag inte lägga upp fler bilder, skulle jag lagt upp alla hade jag fått sitta här hela kvällen;) Hade 160st som blev så pass bra att man ville spara dem. Sen så har jag ju raderat kanske 200 också:P Men nu fick du iaf några Erik och Calle-bilder att dregla över Linda;)
 

Bilder:)

Nu när jag provat kameran måste jag ju lägga ut några bilder;)

Jag och Chili:) Joppe ville ju också prova ta kort...;)

Chili:)



Blev en del ganska meningslösa bilder, men det brukar ju vara så i början;)

Lördag, eller?

Har typ ingen koll på vilken dag det är längre^^ Är man ledig ska man vara ledig på riktigt!:) Men idag var vi i stan och köpte kameran. De hade reat ner den asmycket, 2200kr billigare än i vanliga fall!:O Men det är bara att tacka och ta emot och det lilla jag har hunnit prova är den jättebra! Så det blir väl eldprovet imorrn då när jag och Dafna ska in till stan och titta på Calle och Erik från Idol, då lär det bli några hundra bilder....;) Objektivet har inte så bra zoom, men det får duga än så länge. Följde ju med kameran så då tyckte jag det var onödigt att köpa ett till, det får vi ta till sommarn eller nåt;) Sen for vi och såg Göta Kanal 3, och den var väl hyfsad men det handlar ju typ inte om varken kanalen eller båtar längre utan de sprang mest bara runt och tjatade om pengar^^ Och så framställdes kronofogden som riktiga dumskallar, nästan Mr Bean-stuk på allt. Men de kanske är så, vad vet jag?;)
Efter stan for jag till stallet och red Hilda en sväng:) Kände inte för nån seriös träning så en barbackatur i skogen passade perfekt! Men det tror jag inte Hilda tyckte, hon var skitsur och hoppade mest bara runt och pep hela vägen...^^ Sen kom vi tillbaka till gårdsplanen och då fick hon ett till ryck och blev rädd för en buske eller nåt haha;) Trodde inte hon skulle klara av att bocka med den där magen, men tydligen gick det också;) Man slutar aldrig att förvånas över den där hästen... Men det är bra, ingen dag är den andra lik:)

Tips!

Imorrn ska jag in till stan och köpa min efterlängtade systemkamera;) Det blir en Canon eos 1000D, men jag har ingen aning om vad man ska ha för objektiv till:S Någon som har nåt bra förslag?

Ett år...

...sen jag började rida Hilda!:) Otroligt att vi stått ut med varann i ett år;) Haha nej hon är så bra så!♥ Så vi tog en barbackatur i djupsnön, och hon tyckte nog det var jobbigt den lilla räkan;)

Det var någon som hade lite bråttom till ridplan...;) Hon var ganska taggad efter att ha vilat i typ en vecka:P



Sen red vi en stund i skogen efter det också:)♥

Det är inte alla som har en äkta Hästens-säng... Hahaha;)

Hon blir ganska ful-söt när hon blir sur och less;)

Det är i alla fall tur att mor min kan framhäva hästarnas bästa sidor med sina kort! Hahaha...

Julaftonskvällen:)

Ja, kan ju fortsätta där det förra inlägget slutade...;) Släkten kom runt halv 3, och då satt vi och gjorde ingenting till Kalle Anka började. Sen var det julbord och efter det gick pappa iväg och tomtade hos en familj på slingan nedanför:P Sen var det julklappsöppning:)

Pappa blev så glad över 2 av sina julklappar, en plasttraktor han fick av en jobbarkompis och volymschampot han fick av mig;) På flaskan står det "volume sensation" så vi får se om de håller vad de lovat!;)

Jag fick tärningar att ha i bilen. Nu ska jag göra raggarbil av A4an!;)

Grejerna jag fick:) Orkar inte skriva ner allt, men det mesta syns ju vad det är:P

Kusin min:)♥

Jag och andra kusin min:)♥
Nu har vi suttit och spelat Calle Kristianssons skiva som pappa fick av mig i julklapp. Jag hade hoppats att han inte skulle tycka om den så jag skulle få ta över den, men det verkar som att jag får bränna av den istället, hahaha;) Menmen, nu ska man väl kanske vara lite social en stund eller nåt:)

God jul!:)

Julafton idag:) Så det har vart ganska lugnt, jag var iväg till stallet en stund och lämnade julklappar. Hilda blev glad över sitt stoora äpple;) Så nu ska jag byta kläder och sånt så jag är klar när släkten kommer vid 3:) Men god jul på er allihopa!:)♥


Lite bra julmusik...;)

:)

Haha, det var nån estet som hade med sig en trumma och stod och skrek saker från hipp hipps hejaklack;) Den är så klockren!:D


Och så den gamla "Vem vill bli miljonär?":

NIF-natta

Igår hade vi en ganska slapp skoldag, det enda jobbiga var kemitestet:P Vi satt 2 och 2 så jag hoppades på att hamna med någon som råpluggat, men jag kan säga att det blev motsatsen;) Så det slutade med att jag som var sjuk på den enda genomgången vi haft på det här området fick svara på det mesta själv, haha:P Men det gick väl hyfsat hoppas jag, och Amanda hjälpte faktiskt till i den mån hon kunde så hon var duktig ändå...typ...;)
Sen efter skolan åkte jag till stallet och red Kristallen, och hon var riktigt läcker när hon fick de där höga benlyften i djupsnön! Hon jobbade på så bra så, det är fortfarande högergaloppen som inte funkar men den kommer nog snart den också:) Så helt ärligt kändes det som att vara ute på en stor, pampig dressyrhäst:O Så den lilla stora räkan kan bara hon vill!:)
Efter stallet var det hem och duscha och byta kläder och sen iväg till Nola igen där det var NIF-natta:) Volleyboll hela natten! Så trots att jag inte var med i något lag och spelade matcher lyckades jag spräcka några blodkärl eller nåt i underarmen så den är väldigt blårödflammig nu, hahahax) Men klassens lag var asbra! Captain Obivous and her crew hon 2a och Derivatans definition (y'=nx^n-1) kom 4a tror jag, och det var drygt 30 lag med så de ägde!:D 

Captain Obvious and her crew (med Captain Obvious nere i högra hörnet;))

En del av Derivatans definition

Och så Dafna som var med i Björnligan;)
Men det var en kul kväll, vi åkte hem runt 3 nån gång så jag gick och la mig runt 4. Drygt 1,5 timme till man skulle upp till skolan igen så imorse var jag inte alltför pigg kan jag säga...x) Väckaren ringde och när jag vaknade visste jag inte var jag var och vad jag gjorde där, trots att jag vaknade i mitt eget rum:S Sen trodde jag att det var nån som ringde eftersom mobilen lät så jag började fundera över vad jag skulle göra. Efter ett tag kom jag på att jag kunde prova svara, men jag kom inte ihåg hur man gjorde!xD När jag tittat på mobilen i kanske 10-15sek kom jag på att det inte var någon ringde, utan det var alarmet så jag skulle vakna. Men då kom nästa problem: hur stänger man av det?:O Inte alls på samma sätt som alla andra dagar? Jaja, till slut tog jag mig upp i alla fall, och jag är nästan lite stolt över att jag kom ihåg hur man ställer sig upp... Hahaha!x) Så innan jag gick till bussen drog jag i mig en energidryck så jag skulle klara dagen;) Sen kom jag till skolan, där folk låg och sov och var ganska okontaktbara^^ En i klassen somnade medan han tuggade på en lussebulle, det tycker jag var väldigt begåvat...x) Men som tur var skulle vi inte göra nåt speciellt, utan vi fikade och sen gick vi till kyrkan och satt där ett tag och sen jullov!:) Jag vet i alla fall en som kommer somna tidigt ikväll...;)


Sen uppdatering:)

Idag red jag Kristallen på plan en stund, och hon var så duktig så!:) Red typ 10min idag också och tränade mest bara på att gå på en volt igen. Blir så arg på mig själv, hon gick så bra ett tag och då tänkte jag att vi bara skulle träna lite till och finslipa några grejer som inte gick lika bra och då tappade hon koncentrationen helt och allt sket sig bara:( Så typiskt att jag inte kunde ge mig när det gick som bäst! Menmen, hon är ju positiv till arbete så jag tror inte jag har förstört så mycket;) Sen tog jag lite bilder på Vicky och Macken som hon ska ha för att kunna redovisa sitt projektarbete:) Vet inte hur pass bra de blev eftersom det börjat bli mörkt, men förhoppningsvis bättre än inget alls:P
Så nu sitter jag hemma hos Dafna, och klockan blev så mycket så jag blev lat och orkade inte gå hem igen haha;) Vi har filmat en massa oseriösa filmer där vi mest bara är helt dumma i huvudet så de visar hur vi verkligen är!;) Men vi satt faktiskt och pluggade kemi i lite drygt en timme också så vi har inte bara töntat oss:)
Nu vet jag inte om det finns så mycket mer att tillägga, men skriver mer imorrn:)

Fredag

Ashärlig dag idag, sov till halv 10 och fick skjuts till stan och var på skolan runt 20 över 11. Gick ner till spegelsalen och tittade på när de hurtiga naturtvåorna tränade volleyboll inför NIF-natta på måndag och efter det gick jag, Dafna och Charlotte och började köa för Nolarevyn. Då var klockan kanske 20 i 12 och revyn skulle börja 1^^ Men bra platser fick vi så det var det värt:) Sen var den inte lika bra som förra året, utan det är de gamla skämten om miniräknare, formelsamling och dålig klädstil som kommer igen hela tiden;) Kul att de har fantasi...not... Hahaha;) Men vissa saker var faktiskt ganska klockrena så det var ändå värt:) Sen hade vi svenska, eller jag vet inte om man kan säga att vi hade svenska egentligen eftersom läraren hade lovat bort lektionen till Friederike som ville säga hej då eftersom hon åker tillbaka till Tyskland på söndag. Känns ju tråkigt såklart, men hon kommer nog tillbaka och hälsar på nån gång:P Annars får väl jag pallra mig ner till Tyskland om det skulle skita sig;)
Sen efter skolan stannade jag kvar och spelade volleyboll med några andra, och det var faktiskt ovanligt roligt:) Det har nog mycket att göra med vilka man spelar med och mot. Sen att jag är värdelös på volleyboll är ju en annan sak...;)
Så nu har jag inte gjort så mycket utan mest tagit det lugnt, tittat på film och så:) Men ska väl gå och lägga mig snart så man kommer upp nån gång imorrn:P Hade tänkt att träna lite på plan med Kristallen och sen har Dafna lovat att hjälpa mig med kemin. Så himla härligt att det är det sista man måste plugga på inför lovet!:)  

Torsdag

Idag hade vi biologiprovet, och jag vet inte vad det var men det kändes som att blodtrycket var väldigt lågt så jag var typ helt borta under halva provet... Fattade inte ens frågorna, tyckte inte jag hade hört talas om någon av begreppen förut!:O Efter halva tiden släppte det lite så då fick jag till några svar i alla fall, men känns så himla surt att det ska bli under provet som känns ganska viktigt...:/ Menmen nu är det gjort och det känns bra:) På eftermiddagen tittade vi på film med B:arna, A christmas carol av Charles Dickens från 1930 nån gång;) Den var faktiskt bra, det trodde jag inte:P Vi slutade 20 över 1 och eftersom vi inte hade någon programmering var jag hemma 2. Då drog jag på mig massor av kläder och åkte ut till stallet och tog en tur upp på mon med Hilda. Hon blev så glad över att få komma ut och röra sig, trots att det var -20 ute;) På vägen hem taktade hon nästan hela Sidensjörakan så det är nog inte bara jag som saknar våran "galoppväg":P Funderade först på att träna lite på plan med Kristallen också, men jag ångrade mig ganska snabbt så det får vi ta imorgon eller på lördag istället:)
Nu när det är så kallt ute stänger luftvärmepumpen av sig så det är ju jättehärligt, hela familjen har 2-3 lager kläder på sig och vi har 16 grader inomhus-.- Nästan så man kan gå ut och värma sig, haha;)

Pluggar för fulltO.o'

Var helt säker på att biologiprovet var på måndag, men idag fick jag reda på att det är imorgon!:O Så nu har jag suttit och pluggat som ett tok i nån timme och det är väl egentligen inte så farligt, men det känns lite jobbigt när nånting vi ska kunna inte står i boken, inte i några anteckningar och inte på Wikipedia heller... Så är det nån som vet vad autosomala kromosomer är får ni gärna höra av er!;) Nu är det egentligen bara biologiprovet som är ansträngande kvar den här veckan och det är första lektionen så det känns väldigt skönt att det är lite lugnt ibland också:) Sen har vi ju en svenskainlämning som ska in senast måndag och ett kemitest på måndag kvar så jag har ju helgen räddad i alla fall, men svenskan skriver jag klart imorgon och kemin skulle inte vara så mycket sa han. Äntligen börjar det komma till ett slut!:) Känns askonstigt att vi har gjort halva gymnasietiden, lika länge kvar och sen flyttar typ alla:O Menmen, den dagen den sorgen:)
Idag känner jag för smörpop, så dagen låt blir:
 
Och förresten, jag hittade vad autosomala kromosomer är så ni behöver inte engagera er längre...;) Tacka vet jag bing.com! Hahaha;)

Tisdag

Idag red jag Hilda en stund på plan:) Hon var mycket lugnare än jag trodde, men ibland fick hon sina ryck och låtsades bli rädd för traktorn och lägga iväg i bockserier. Tur man har mockaförstärkning på overallen så man sitter som gjuten;) Sen gick vi in i stallet och tog på lite reflexer så vi kunde rida ute en bit också:) Måste ju passa på medan det inte är halt, speciellt med tanke på att hon tycker det är pest att vara på ridplan...;) Sen red jag Kristallen på plan också, och hon var så duktig så:) Det är ju typiskt att allt ska göras ute precis när man ska ut och träna, grannarna började elda nånting, köra traktor, skotta snö, bygga hopp och en massa såna grejer så Kristallen tyckte nog det var lite spännande;) Men hon har lärt sig mycket från grammanen så jag behöver i princip bara ställa henne lite inåt i nacken så koncentrerar hon sig igen och sänker huvudet så hon gör framsteg hela tiden!:) Vi tränade lite på det Sandra sa på förra träningen, att flytta in och ut på volten, och hon har ju inte lärt sig att svänga när jag trampar i stigbyglarna än så jag hade inte så höga krav utan vi tog några varv på volten i båda varven och när det kändes bra gav jag mig så jag kanske red i max 10min. Bättre att sluta när det går bra så hon får ha kvar motivationen:) Sen när vi skulle ut i hagen fick hon för sig att traktorn var jättefarlig så då började hon hoppa och studsa och stegra och göra caprioller så vi fick ställa in henne i stallet ett tag så då lugnade hon sig igen:P Hon har aldrig gjort nåt liknande förut så vi får hoppas att det var en engångsgrej bara;) Menmen, nu ska jag fixa grejer inför imorrn och sen soova:)

Snösnösnö!

Nu hoppas vi att det blir lite kallt också så snön ligger kvar!:) Hilda som har stått i nästan 2 veckor kommer ju ha mycket energi, men skulle jag ramla av landar jag ju mjukt iaf;) Vet inte vad som hänt när jag helt plötsligt börjat tycka om vintern, men den är liksom...bra:)


BIGLOVE:)



Måndag

Idag var det en ganska lugn dag, vi var och tittade på en "föreläsning" i aulan istället för matten:) Eller det var några föreläsare som pratade i Sundsvall men programmet sändes från Stockholm så de ville visa att de kunde skicka film som gjorde så det såg ut som att föreläsarna stod i rummet i Stockholm fast de egentligen var i Sundsvall:S Aja, de pratade om fiberoptik och det var en bra föreläsning för de tog inte för givet att alla är små Einsteins så till och med jag fattade vad de pratade om!:O Hahaha^^ Sen var det inte så många i aulan heller så man kunde typ ligga ner och halvsova hela tiden också så det var ett stort plus;) Efter det var det biologi och där gjorde vi inte så mycket utan han hade bara en genomgång på vad vi skulle ha på det "lilla" provet som vi har flyttat fram till måndag. Det är verkligen full fart till slutet...O.o
Sen efter skolan kom Dafna hit och skulle plugga men det blev inte så mycket plugg för hon hade tagit med sig fel böcker och så var datorn så himla mycket intressantare;) Menmen, nu måste jag iaf sätta mig ner och försöka lära mig nåt så jag kan åka till stallet imorrn. Har planerat att iaf pyssla med och kanske rida Hilda imorrn, och hinner jag efter det ska jag träna lite på plan med Kristallen:) Här ska byggas ridmuskler!;)

Första gången Kristallen blev riden "på riktigt":) Vad då lång häst, och vad då stolsits?x)

100 inlägg, gu va coolt-.- ;)

Nu sitter jag och försöker skriva ihop fördjupningen på psykologin som ska vara klar imorgon. Bra planering tycker jag-.- Sen känns det inte så mycket bättre att jag har valt ett ämne det inte står nånting om i boken och nästan ingenting på internet heller, så jag får bygga upp allt på några meningar jag hittade på nån hemsida som jag inte ens vet vem som skrivit. Haha^^ Sen har det ingenting att göra med nånting vi jobbat med under hela kursen heller så jag vettefan hur jag ska få ihop nåt bra av det här... Får väl göra som jag gjort hittills under hela kursen: flumma! Tydligen får jag mvg på kursen om inlämningen blir bra så det verkar ha funkat bra hittills. Men bara att härda som vanligt. Sen måste jag plugga på biologin också, känns jättesnällt att lägga ett prov sista veckan då man verkligen inte har någon energi kvar till nånting. Har ju sovit sammanlagt 20-21 timmar under helgen så det säger nog nånting om min energinivå just nu... 
Tänkte egentligen åka till stallet idag, men kändes inte bra att åka dit och vara så pass nere som jag varit idag. Känns inte rättvist mot hästarna då min toleransnivå inte är speciellt hög såna här dagar, och tålamod är ju nåt som brukar behövas när man jobbar med hästar...;)
Men nu ska jag väl försöka fortsätta med psykologin, nånting måste man väl lyckas skriva ihop innan imorgon:P

Full fart som vanligt!;)

Sov drygt 11 timmar inatt, härligt med sovmorgon!:) For till stallet och red Kristallen, skulle prova om det skulle gå bättre med stångbettet än med tränsbettet. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, hon gick och snubblade ganska mycket och sitter man med kontakt i stångtygeln blir det ett ryck i hennes mun av det och det kändes inte sådär jättebra då det är ett så pass skarpt bett när man har kejdan... Så jag red mest med bridongtyglarna och när jag kände att hon var fokuserad och lyfte ordentligt på benen kortade jag upp stångtyglarna så jag fick kontakt i munnen med dem också så då hon jobbade på bättre:P Men samtidigt är det ju när hon är ofokuserad och inte går i någon bra form man behöver stången som mest så får se hur vi gör:) I början gick hon jättebra som vanligt, men när vi tränade i backen tyckte hon nog att det blev lite för jobbigt så halva backen gick i ett ganska lugnt tempo medan andra halvan bara gick snabbare och snabbare och man kände hur hon verkligen ville galoppera;) Sen vände vi ner och skulle ta backen en gång till, och då hade den lilla räkan taggat upp sig så vändningen gjordes på bakbenen och sen var det full galopp uppför backen^^ Och eftersom jag fortfarande känner mig ganska mjuk i kroppen sen förkylningen så orkade jag hålla emot i början men sen gav jag bara upp och lät henne springa resten av backen. Sen tyckte jag inte det kändes värt att prova fler gånger, utan det får jag ta nån dag då jag är helt frisk och orkar sätta nåt emot:P Egentligen hade jag tänkt skritta en stund på Hilda efteråt också, men hon har stått i drygt en vecka nu och lär ju ha lite energi och jag vet inte om jag skulle orka hålla mig kvar då så imorrn kanske det blir en sväng istället. Vi får ju passa på innan det blir halt igen:) 
Snodde 2 bilder på Kristallen från Lindas blogg;) :

Höghuset!;)

Sen fick hon ju ha Orujos träns som hon är så snygg i!:) Lär få bra med nackmuskler för det väger en del...;)

Sen kan jag avsluta med dagens låt, och bara för att vara tvärt emot alla andra väljer jag Higher med Calle Kristiansson;) 

Torsdag

Ja, var ju som sagt i skolan idag. Var faktiskt inte alls lika drygt som det kändes i morse, allt blev så himla mycket lättare när man träffade alla goa människor igen;D Men började med att jag fick veta att vi ska ha biologiprov på onsdag, och det känns inte alls bra. Hur ska jag orka plugga nu?O.o Men får ändra inställning och säga till mig själv att det kommer gå bra, för då gör det det enligt psykologilärarn;) Först hade vi fysiklabb då vi bara skulle mäta radioaktivitet (alfa-, beta- och gammastrålning) och egentligen behövde vi bara koppla in maskinen så mätte den själv och vi kunde sitta och göra ingenting. Såna labbar gillas starkt!;D Sen kemilabb på nåt de gått igenom medan jag var sjuk så fattade inte så mycket men det blir säkert bra till slut ändå;) Sen engelska och psykologi som båda var ganska slappa och efter det slutade jag, hade ingen programmering:) Så då gick jag runt på stan och letade julklappar innan jag for hem, åt, bytte om och åkte till stallet. Hade nästan lite hästabstinens igår, så jag kunde verkligen inte vänta till imorgon;) Red Kristallen, och hon var ju lite som hon var^^ Tror det var för all energi hon har gått och samlat på sig, för idag var hon inte rolig kan jag säga! Hade fokus överallt utom på mig och vad jag ville, så en gång kastade hon sig in i skogen för att hon blev rädd för en vattenpöl, haha:P Sen vet jag inte om grammantygeln var riktigt rätt för henne, hon har lärt sig att sänka huvudet, men jobbar inte på bättre med bakbenen för det utan blir bara mer framtung än innan:/ Inte bra... Så får se vad jag ska göra åt det, plockar nog bort grammanen och rider med martingal ett tag istället:) Men vi tog en galopp i backen och där kändes hon riktigt bra i början, då orkade hon galoppera långsamt och det kändes skitbra!:D Sen på slutet blev det lite slarv och tempoökning, men skit samma då, jag har inte ens ridit henne 20 gånger än så det kommer:)

Såå taggad-.-

Lika pigg som vanligt den här tiden på dygnet-.- Men får se det positivt, då kanske jag kan sova på nätterna sen istället:) Blir ju skola idag och det känns inte alltför kul, jag orkar inte lägga ner energi på den längre utan allt känns bara drygt och meningslöst. Men bara 1,5 skolvecka kvar innan jullovet så man får härda;)

Ser det inte inbjudande ut? Och så här ska jag fortsätta i iaf 1,5 år till... Tänk efter före, Sandra. Tänk efter före!

Onsdag

Känner mig mycket bättre idag, kan till och med andas genom näsan!:O;) Men var hemma ändå och vilade mig så jag kan gå till skolan full av energi imorrn! Haha, hur länge den energin varar återstår att se... Känner jag mig själv tror jag att den försvinner ungefär samtidigt som väckaren ringer;)
Men har inte gjort så speciellt mycket idag, städade lite medan jag öste på med Tomterock och lanade FarmVille med mig själv. Sen fick jag stränga order av min kära moder innan hon gick till jobbet att jag skulle dricka mycket. Hur man tolkar det är väl upp till var och en, men jag gjorde som hon sa iaf:)
Jag känner att jag inte kommer nånstans med det här blogginlägget, allt är bara oseriöst och flummigt^^ Men lägger upp några naturarskämt istället, de är såå bra!:D




Sen har vi ju det gamla derivata-skämtet:
-Varför kan man inte derivera en samhällare?
-De saknar funktion.

Nu har jag inte så mycket mer att skriva om, men ni måste ju bara hålla med om att de två uträkningarna var väldigt klockrena!;)

Ridskolan

Sen jag slutade på ridskolan och började mer med det akademiska (jag vet att just det vi håller på med heter kraftskapande ridkonst, men i grund och botten är det ganska lika och akademiskt är ett kortare ord så därför använder jag det;)) har jag börjat fundera mer och mer på hur det verkligen är på ridskolan. Från början fanns det säkert en kärlek och omtanke till hästarna, men nu uppfattar jag det som att allt handlar om pengar. Självklart är pengar en stor del, och tyvärr har det kommit att styra vårt samhälle, men när det går så långt att en levande varelse frå lida på grund av brist på pengar tycker jag att det har gått alldeles för långt.
De köper det billigaste de kommer över för att spara pengar och låter sedan eleverna utbilda hästen under sina ridlektioner. Tänket bakom det förstår jag inte riktigt, en ung och oerfaren häst kan inte tycka det är speciellt roligt att bli utbildad av en ung tjej/kille som inte vet riktigt vad de håller på med. När en elev gör på ett visst sätt kan en annan göra på ett annat sätt men mena samma sak, och hur ska hästen då förstå vad man menar? En ridskolehäst för mig är en lite äldre, trygg läromästare man kan lita på. Inte en knappt utbildad unghäst som är rädd för andra hästar och därför attackerar dem under lektionstid (ja, vi har haft en sån häst på våra lektioner...). 
Sen upplägget för hela ridskolan. Hästarna rids enormt mycket, upp till 3 timmar om dagen. Tänker man efter är hästen inte skapt för att vi ska rida på den, och felaktig ridning gör mycket mer skada än nytta. De lägger inte upp träningspass efter hästens villkor, de tränar efter sina egna med hästen som redskap. Detta leder till skador som inte skulle uppkommit annars. Det har hänt fler än en gång att jag har sagt till min ridlärare att hästen jag rider känns halt, men hon tycker inte det ser så farligt ut och säger bara att jag ska fortsätta rida. Även om det bara är nåt enkelt som att de slagit i benet i en bom har de ju fortfarande ont om de haltar. Så dagens ridskola ser för tillfället ut så att de köper in billiga hästar och tränar dem på fel sätt till de inte orkar längre och måste skickas på slakt. Tyvärr är det faktiskt så att det är fler hästar som skickas på slakt än vad det är som säljs. Det är bara att acceptera då man inte har så mycket att säja till om som ridskoleryttare, men ingen har tvingat en att fortsätta. Jag har valt att inte stödja den här typen av hästhållning, och det var en stor anledning till att jag slutade på ridskolan. Och för er som undrar har jag inte ångrat mig en sekund.

Kiamba, en av hästarna som var allmänt less på livet som ridskolehäst, men som verkligen levde upp på alla tävlingar och älskade att visa upp sig. Denna häst har tagit mig från att vara rookie på tävlingsbanan till att hitta självsäkerheten och glädjen med att tävla. Så istället för att sälja henne till någon som kan ta vara på det och ge henne ett värdigt hästliv får hon gå kvar bland ridhusdammet till den dagen hon förmodligen kommer bli så halt att även hon skickas iväg till slakt...

Observera att det här inte handlar om alla ridskolor, utan just den jag red på.

En fråga om tid

Är dunderförkyld, har asont i halsen och är allmänt seg så tyckte det var lika bra att vara hemma från skolan. Kan inte ta in nån information och lära mig ändå så lika bra att vara hemma och ta det lugnt.:P Hade tänkt börja skriva lite på psykologin så jag slipper sitta med den i helgen, då kanske man kan göra några mattetal istället;) Ibland hatar jag verkligen natur!
Folk tycker det är konstigt då jag säger att jag nästan aldrig har någon tid över för att hitta på nåt, men 4 av dagarna är jag hemma 4 och annars 3. Då brukar jag ofta åka iväg till stallet och antingen rida eller träna nh med Hilda eller Kristallen. Dels för att få komma bort från allt som har med skolan att göra, dels för att man måste träna mycket för att bli bra, och dels för att det är svinkul!;)
Sen hem igen och göra läxor som aldrig tar slut. Sen har jag ju kompisar och en familj som kanske vill se mig nån gång ibland också.
Vi säger att jag kommer hem från skolan 4. Så går jag hem, äter och byter om för att åka till stallet runt 5. Jag brukar räkna på att en träning med en häst tar 2 timmar (då räknar jag in tiden det tar att åka dit, ta in hästen, rykta, sadla, ja ni fattar...) så är jag tidsoptimist är jag hemma runt 7. Då ska jag duscha och fixa en massa smågrejer inför dan efter. Vi kan säga att det är klart 8. Då ska jag sätta mig med läxor, men efter en sån dag kanske jag orkar en halvtimme innan jag ger upp och går ner till kaninerna och ger mat och sånt. Sen upp och härda lite mer med läxor till 9 ungefär. Det är nu jag är helt fri från saker att göra så då sätter jag mig och tittar på tv eller sätter mig vid datorn. Sen brukar jag lägga mig runt halv 11. Så ni som tycker jag har all tid i världen till att göra saker ni tycker är viktiga, läs igenom igen och tänk från mitt perspektiv. Vad skulle jag kunna plocka bort från min dag för att hinna med allt och ändå fortsätta må bra? Nej just det, told ya:)

Måndag

Igår var det Sandra-träning med Kristallen:) Sandras första spontana reaktion var: "OJ! Jo, här har vi ju en del att jobba med...". Hahaha;) Men Kristallen var duktig, inte så lätt att fatta vad man vill hon ska göra när allt är nytt. Sen att det regnade så det blev isbana och stora vattenpölar över ridplanen gjorde det inte lättare precis... Men vi tränade iaf på att få henne att gå svänga genom att sätta tryck i stigbyglarna och flytta lite in och ut på volten. Hon hade mycket lättare för att flytta inåt än utåt, men tydligen var det bra för travhästar eftersom det var "öppna-positionen" som stärker traven medan "sluta-positionen" man får när man flyttar utåt på volten stärker galoppen. Så vi får träna en del på det till nästa gång hon kommer!:) Speciellt att flytta utåt på volten i höger varv tror jag är en bra övning, då kommer nog högergaloppen så småningom också:)
Sen när jag kom hem var jag helt slut!:O Orkade inte göra nånting alls. Så drygt när man vet att man har en massa saker att göra överallt som blir lite jobbiga när man knappt kan stå upp utan att bli andfådd-.-;) Sen idag på styrka och konditionen hade vi pulsklockor när vi skulle göra ett cykeltest så vi tog på dem uppe vid lärarrummen och när jag hade gått ner för 4 korta trappor hade pulsen ökat med 20 slag/minO.o Så får nog ta det lugnt några dagar nu så man inte får en hjärtattack eller nåt liknande;)
I brist på annat att skriva om lägger jag ut en av de bästa jullåtarna enligt mig:)

Lördag

Idag red jag Kristallen och hon har verkligen tagit ett stort steg framåt under veckan!:) Tog grammanen idag också, och jag behövde knappt använda den för hon gick i princip i form av sig själv. Ibland behövde hon bli påmind om vad hon skulle göra, men sen gick det av sig själv:) I slutet och under galoppintervallerna orkade hon inte bära sig själv riktigt så då blev det ju lite sådär, men hon blir ju starkare eftersom så snart så!;)
Jag hade BoT-knäskyddet medan jag var i stallet idag och det funkar faktiskt riktigt bra! Första gången jag använde det märkte jag inte så stor skillnad utan det kändes ungefär som vanligt, men när jag tog av det såg jag att knät blivit blått där jag haft de senaste skadorna så det verkar läka ut dem inifrån:) Så det känns riktigt lovande, vi får se om jag kanske beställer ett till andra knät sen också;)
Nu måste jag ner till kaninerna och städa och pyssla lite, de verkar ha så tråkigt i sina burar så måste ta ut dem så de får göra nåt annat för en gångs skull:) I måndags fick de hoppa lite, och det märks att det var ett tag sen vi tränade... De har absolut ingen kondition kvar! Jag hoppade max 5 minuter med varje kanin, och när de kom tillbaka till burarna igen lade de sig ner med benen rakt ut och somnade. Hahaha;)
Imorrn blir det Sandra-träning med Kristallen, och det ska bli askul!:)

Fredag

Idag har vart en riktig jävla skitdag! Vet inte varför, men har tagit åt mig och blivit förbannad av ALLT folk sagt och gjort under hela dagen... Samtidigt är det ju inte deras fel att jag har en dålig dag så man får försöka att i alla fall inte se arg ut;) Kan tänka mig att jag inte lyckades speciellt bra men...^^ Det kändes som en ganska ovärd dag, vi hade inte en enda "riktig" lektion utan på engelskan spelades det mer teater som man satt och kollade på. Sen lunch i 2,5 timmar och efter det skulle vi egentligen ha kemi, men vi övertalade läraren att vi ville se julkonserten så vi gjorde det istället. Sen hade vi engelska igen när vi egentligen skulle ha svenska så vi satt och kollade på ännu mer teater. Skönt med en slapp dag ibland, men jag hade lika gärna kunnat stanna hemma då man ändå inte hade missat nånting... Eller det är väl klart man ville se teatrarna, men kunskapsmässigt hade jag inte missat nåt:P
Ikväll är det semifinal i Idol. Helt ärligt tycker jag att årets idol har varit riktigt dåligt, jag har inte haft någon riktig favorit utan de flesta har varit ganska tråkiga... Jag har ju hejjat på Calle hela tiden, men han känns inte som nån som riktigt passar på en sån där scen. Han passar bättre på ett lugnare ställe med en akustisk gitarr tror jag.  

Jag vill ha Calle och Tove i final, men det lär ju inte hända utan tror Calle åker ikväll. Det är alldeles för många som tycker om Erik för att han ska åka;)
Men nu har jag varit tillräckligt negativ för idag. Det är såå tråkigt att läsa folks texter då de bara klagar och klagar, men idag orkar jag bara inte vara positiv så deal with it:)

Och kom ihåg:
Det är inte isen som får folk att köra av vägen,
det är det de blandar den med.

Har ingen aning om vad det har med det här att göra, men det är ju sant i alla fall;)

Torsdag

Hade sovmorgon i morse, härligt!:) Men det har blivit en vana att vakna 05.40 nu så jag vaknar typ då ändå;) Men åkte till skolan där vi hade biologi. Skulle redovisa några sidor vi läste i en bok igår. Jag hade bara läst igenom texten en gång men det verkar ha fastnat ändå. Kan inte säga att redovisningen blev speciellt bra men...;) Vi satt ju bara i små grupper och läraren var vid någon annan grupp när jag skulle prata så det var bra:P Efter redovisningarna hade jag och Philip en såå bra konversation hahahaxD
Jag: Kolla! Här står det att man inte behöver en pappa för att kunna få barn, de har parat 2 hon-möss och lyckades få en levande unge av det!:O
Philip: Jaha, värsta bra!
Jag: Vadåra?
Philip: Jo, då slipper ju jag jobba!:D
HahahaxD Naturare på hög nivå!;) Sen på engelskan spelade en grupp upp sin teater, och de var asbra!:) Efter det hade vi psykologi, men läraren skulle på ett möte så vi fick jobba själva med nåt papper vi fick om kriser. Låter inte speciellt kul, men faktiskt ganska intressant att läsa om:) Efter det var det programmering, och det var såå tråkigt!-.- Har börjat lite med PHP nu så vi ska få lära oss att bygga upp och designa hemsidor. Så ska experimentera på min blogg när jag lärt mig lite mer;) Efter skolan följde Friederike med mig till stallet. Hon ville se lite hur jag jobbade med hästarna så jag hade först tänkt visa lite akademiskt på Hilda, men eftersom det blivit så halt och hon inte har några skor kändes det inte så kul. Så då gjorde vi lite ledarskapsträning och nh efter det:) Hon var jätteduktig, satte till och med ner en framhov i ett däck!:D Och så har hon blivit riktigt duktig på att stanna och stå still så när jag höjer handen och säger "stanna" kan jag (inte alltid, men väldigt ofta) gå ett varv runt plan och hon står still utan att gå och titta på en massa andra grejer:) Så jag är jättenöjd över Hilda och Friederike var också väldigt imponerad över det här sättet att jobba på:)
Nu ska jag försöka jobba vidare med idrottsinlämningen, vi ska skriva ett styrka och konditionsprogram som vi själva ska kunna följa. Känns asdrygt just nu, men blir säkert bra när man har övningar man kan göra som är specialiserade för ryttare;)

Tisdag

Dan började med skolbio på Folkan:) Vi såg Gran Turino, och den var faktiskt ganska bra. För det mesta brukar filmerna man ser med skolan vara ganska konstiga...;) Men den som skulle starta filmen failade rätt bra, han/hon visste inte hur man fick svensk text och när de väl hittade var man väljer undertexten hittade de inte svenska så det tog väl 5-10min innan filmen började på riktigt;) På eftermiddan hade vi bad på idrotten. Vi tränade livräddning och det gick väl ganska bra förutom att jag fick nån skrattattack och nästan dränkte Amanda istället för att "rädda" henne^^
Sen kom jag hem och åkte iväg till stallet. Först red jag Kristallen. Jag provade martingal på henne så hon inte ska kunna slänga upp huvudet och sticka, och det funkade jättebra! Hon blev mycket lugnare och jag fick en helt annan kontroll:) Sen tänkte jag rida Hilda på plan en stund men det var så halt på väg ut till plan så jag ville inte riskera att hon halkar och ramlar eller sträcker sig så då tränade vi lite nh i stallet istället:) Hon var lite ofokuserad i början, det fanns så mycket saker (foderhinkar) att titta på som var mycket intressantare;) Men på slutet skärpte hon till sig och då gick det jättebra!:)
Nu har nyss DH slutat så nu måste jag ge kaninerna mat och packa upp gympagrejerna innan jag går och lägger mig.:) 

RSS 2.0