Fredag

God morgon FREDAG! Nu har jag bara en ynka liten helg och några dagar nästa vecka kvar tills jag åker hem till de norrländska skogarna. Det ska bli så himla skööööönt!
 
Idag ska jag och Shachi in till campus i stan aka Hogwarts för att jobba med labben i reglerteknik. Han säger sig nästan ha löst den redan. Så är det att jobba med genier, hehe. Nämen jag måste ju också förstå den, och så har jag lovat att ta på mig ansvaret att skriva rapporten. Lite hårt jobb idag så hoppas jag att vi är så gott som klara sen! 
 
Ikväll ska jag, Ingrid och Katie ut och äta för att få komma iväg och göra nåt annat än att bara plugga. Kul att få sitta och snacka lite skit över en middag nu när vi inte ses jätteofta längre. MEN HÖRRNI! Nu måste jag springa till bussen! Ha en kung fredag, pöss!
Hogwarts (eller möjligtvis tekniska högskolan)

Lyx

Det här är lyx enligt mig:
ETT RIDHUS! Fattar ni hur skönt det var att kunna kliva in här idag när det var snålblåst och duggregn ute? Det är klart ni fattar. Ni är ju inte dumma liksom. 
 
Lilleman fick iaf prova på att ta några skutt idag. Jag googlade fram avståndstabeller och lade ut en travbom 2,5m innan hindret för att han skulle få lite hjälp med avståndet, men jag vet inte om det hjälpte riktigt. Det kanske var jag som stegade fel. ...eller så var hindret alldeles för högt och skräckinjagande så han totalt glömde bort allt som har med taxering att göra! 
...fast nä. Tror mer på att jag stegade fel.
 
Nöjd hoppehäst efteråt! Hade han fått välja själv skulle han sprungit fram och satt sig i knät på mig. Sådär lagom social liksom... :)
 
Just nu har jag en så himla skön känsla i kroppen. Idag gjorde vi det sista seminariet för att bli godkända på seminariedelen av Hållbar utveckling och Ergonomi (ska ju dock dit nästa vecka också för att få 4 bonuspoäng till tentan - hur värt?!). Att få åka iväg och spendera några timmar i stallet utan någon som helst stress för att sedan komma hem, duscha och sätta sig ner lagom trött i kroppen - kan dagen sluta bättre eller? Tror inte det.

Den internationella baksidan

Jag har en klasskompis som tycker att svenskan är lite jobbig, vilket gjort att vi blandar svenska och engelska för att få ett bättre flyt i konversationerna. 
 
*Han tar fram sin matlåda*
Jag: Åh, har du lagat det där själv?
Han: Yes! I'm a supermatlagare!
Jag: Haha, supermatlagare... Du är en kock. 
Han: I'm a WHAT?!
 
Man ba: Ehhh, alltså... Det heter så om man jobbar med att laga mat. Jag lovar.

Thug life

Hörrni! Nu är vi inne på sista vinterveckan - söndag är första dagen av årets första VÅRMÅNAD! Vi klarade det i år också, wiiieee! Närå. 
 
Jag och Mahlet har suttit och gjort en grovplanering för resten av vårterminen idag. Jag är redan stressad över mina tentor jag ska skriva den 8 april. Till slut var vi så inne i planerandet men ändå så borta att vi satt och panikade över hur vi skulle plugga i MAJ... Det här med att ta dagen som den kommer verkar inte vara något för oss. Jag har iaf lyckats lägga upp det så att jag troligtvis inte behöver plugga alltför mycket under veckan jag är hemma. Den veckan kommer stavas B R O D D E istället, haha ;)
 
Nu ska jag plöja igenom lite av det vi ska ha läst för att kunna skriva seminarieuppgiften imorgon. Jag började igår kväll med att läsa en rapport om en olycka på Karolinska. De rapporter vi skriver eller jobbar med i övrigt brukar i vanliga fall vara max 15-20 sidor långa. Den här var 80. Utan att ens komma fram till nåt vettigt. Förutom det faktum att det finns alldeles för få sjuk- och undersköterskor, som dessutom har alldeles för dåliga arbetsvillkor. Men jag är ganska övertygad att det inte krävs en rapport på 80 sidor för att föra fram det. Det räcker med att läsa tidningen. MEN NU SKA VI INTE VARA SÅNA DET ÄR JÄTTEKUL ATT LÄSA RAPPORTER :):):):):):) 
Jag och Mahlet är såna lagbrytare! Det här är bara början. Innan vi vet ordet av är vi seriemördare som rånar banker. We didn't choose the thug life, the thug life chose us. Osv.

Prinz

Nu är jag hemma från stallet, och det har gått så bra så :) Hästen heter Prinz, även kallad Lilleman, och är en valack född 2010. Han är rätt stor för att vara nordis och det tycker vi om, haha! Lilleman stod i samma stall som Freja första året i Riksten så jag känner både honom och hans ägare Marie sen tidigare. Det känns skönt att veta redan från början att man hamnar hos någon man trivs med. 
 
Planen är att jag ska ta den vardagen i veckan som passar båda bäst. På så sätt kan även jag lyckas ta mig ut och rida i dagsljus trots att jag inte har någon helgdag. Sen ville Marie att jag skulle ta hand om hoppningen då hon själv hellre håller sig till dressyr och uteritter - och det tackar jag ju inte nej till! Så nu ska jag leta upp lite hopp- och cavalettiövningar som vi kan bygga upp i ridhuset. Han är inte hoppad förut, men de flesta hästarna brukar tycka att det är ganska roligt när de väl förstått vad de ska göra så det blir nog inga problem :)
Här har vi Prinzen! Unghästig och bufflig, men otroligt snäll och klok. Det blir nog bra det här när vi kommit igång och lärt känna varandra.

Fredag

HEJ PÅ ER!
 
Äntligen helg efter en riktigt, riktigt trött vecka. Jag har känt mig som en zombie sen i tisdags och jag fattar inte varför. Nog för att vi har haft att göra, men det har ändå varit rätt lugnt för att ha varit en KTH-vecka. 
I tisdags var vi förbi Mr kursansvarig för data- och telekommunikationen för att kolla vad vi fått för betyg på datakommunikation- och nätverkstentan. Jag hade på känn att den gick bra, men vågade inte hoppas på nåt. Åh vad jag önskar att någon hade filmat när han sa "Det gick bra. Det gick riktigt bra. Du fick ett B.". Jag lyckades få fram nåt i stil med "Oj. Ehh... Tack!", haha. Mitt ansiktsuttryck måste varit obeskrivligt.
 
Nu ska jag börja rota fram och damma av mina ridgrejer inför provridningen imorgon. Det känns som att jag inte suttit på hästryggen på en halv evighet. ...och så börjar jag räkna och inser att det är 1,5 månad sen. DET ÄR LÄNGE FÖR EN SKADAD NÖRD, OKEJ? Nämen det ska bli så himla roligt att få komma igång lite igen. Nog för att det är lättsamt att kunna lägga fullt fokus på skolan, men det är långtråkigt nå jävulskt. Nackdelen är att jag har ungefär lika långt till det nya stället som jag hade till Freja, men å andra sidan behöver hon bara hjälp en dag i veckan och dessutom vet jag att jag hamnar hos en vettig hästägare. Det är mycket värt! :)
 
Jag LÄR ju uppdatera med en bild eller två imorgon :)

Good job

Dagens applåd går till mina föräldrar och deras tajming. De lyckades få en dotter som inte bara fyller år under rötmånaden (och ibland också under surströmmingspremiären), utan som i år även har namnsdag på fettisdagen. Jag känner mig så FRÄSCH :)
...jag lovar att min far planerade det in i minsta detalj.

KingDet här kändes ju inte jättetråkigt att boka in... :D

Spännande förmiddag

Jag hade precis skickat in min seminarieuppgift imorse när det ringde på porttelefonen. Jag visste inte av någon som skulle hit utan var övertygad om att det var Jehovas. De tycker om att springa i vår trappuppgång. Bra träning :) Nämen, jag svarade i alla fall - och det visade sig vara Anticimex som var här med tältet men som av någon anledning glömt bort att meddela att de skulle komma. Himla tur att både jag och Jenny var hemma. 
 
Min pluggförmiddag blev en kånka-runt-på-möbler-förmiddag istället. Nu hoppas vi att vi blir av med alla vägglöss så vi (eller, mest Jenny, det är ju i hennes rum de bor...) kan börja leva normalt igen. Vi har varken haft gardiner eller rumsavdelaren uppe sen i november, och var och varannan natt har hon fått sova på extrasängen mitt i rummet för att inte bli biten. Stackarn. Men nu har de packat in alla möbler i den här grejen som ska stå på tills imorgon, då de ska plocka ner den och göra en tredje sanering - och sen hoppas vi att de är borta och aldrigaldrigaldrig kommer tillbaka igen!
 
 
Nu ska jag slänga i mig nån lunch och springa iväg till skolan. Och hoppas att tältet inte sprängts när jag kommer hem igen. Man vet aldrig. *To Be CoNtInUeD*

Sämst

Heeeeej på er! 
 
Tentan i fredags gick som på räls. Eller nåt sånt. Jag ska inte ta ut lyckan i förskott, men blir förvånad om jag inte blir godkänd. Att jag betat av ännu en grej firade jag faktiskt med en ledig helg. Det kändes som att det behövdes för att ladda om. Nu är det full fart fram till vecka 11 när jag styr pärlan mot de norrländska skogarna igen! Schemaläggaren måste ha tänkt outside the box den här terminen. Vi har inget påsklov, utan istället har vi en helt ledig random vecka mitt upp i allting - veckan innan tentaveckan. Vecka 12 har jag en tenta och sen är jag ledig resten av veckan. Men ah, vad gör väl det? Huvudsaken jag får komma hem en vecka och sen åka ner och kötta den där jäkla Hållbar utveckling och Ergonomi-tentan så jag blir av med den, så är jag nöjd. Int ä ja den som ä den eh!
 
Idag hade vi föreläsningar i Hållbar utveckling och Ergonomi i stort sett hela dagen. Jag och Mahlet höll på att somna sittande. VAD kan detta vara bra för? Egentligen? De tar upp saker vi fick lära oss under naturkunskapen i 1an på gymnasiet, och nöter in saker som att "belastningsskador är inte bra, för då får personalen ont och kan inte jobba lika bra"...NÄHÄ?! ...men samtidigt är vi för mycket nördar för att våga missa föreläsningarna. Tänk OM de skulle ta upp nåt vi inte redan vet... Hemska tanke.
 
Den här kursen har en del seminarium istället för labbar, och inför varje seminarium ska vi göra en inlämningsuppgift för att få komma dit. (Så vi sitter och studsar framför våra datorer, livrädda för att inte få vara med och diskutera hållbar utveckling med varandra i 3 timmar) (haha) (sa ju att vi var nördar) Veckans uppgift var i alla fall att leta fram en vetenskaplig artikel som handlar om ergonomi inom sjukvården, skriva en text om varför vi valde just den artikeln och förbereda för att presentera vad den handlar om under seminariet. Jag hade efter många om och men hittat en artikel jag tyckte var bra och som tog upp nåt som jag ville prata om. ...fram tills jag insåg att den skulle handla om en medicinteknisk PRODUKT. Min handlade om belastningsskador hos sjuksköterskor. Det var bara att radera och börja om. Förbannat. Jag vet vad min natt kommer att innehålla i alla fall... :)
Igenkänningsfaktorn är hög!
 

T-t-t-tentadag

God morgon!
 
Jag försökte lägga upp en film i förrgår, men det fungerade uppenbarligen inte. Teknikern verkar ha tekniska problem. Precis som vanligt. Är fundersam över om jag verkligen valde rätt yrke alltså, haha...
 
Idag skriver vi tentan i datakommunikation och nätverk, så veckan har varit fullbokad för att få in så många minuter plugg som möjligt. Även denna gång får vi ha med oss ett handskrivet A4 och det är förmodligen det papperet som kan rädda mig. Så. Mycket. Att. Kunna. Läraren tror sig vara smart när han säger att det ska vara handskrivet. Han tror att man får plats med mindre text om man skriver för hand. Han vet inte vilka studenter som går den här kursen... Mitt papper har nästan all information från 90 powerpoint-slides. Är det nåt jag kan så är det att fuska. Hehe. 
 
Nu är det bäst att jag tar tag i mig själv, gör det som ska göras, packar det som ska packas och fixar det som ska fixas så jag tar mig iväg till skolan nån gång. Wish me luck!
Mitt A4 från förra tentan. Det är snäppet värre den här gången. Hehehe...
 

Ny kurs

Idag drog ännu en ny kurs igång. Hållbar utveckling och Ergonomi. För oss som är vana att bara räkna och räkna och räkna skiljer den sig en himla massa från våra andra kurser. Hela förmiddagen satt jag och ba: "men VA, måste vi tänka?!". Det är en riktig flum-kurs där det inte finns nåt rätt eller fel, utan huvudsaken är att vi reflekterar kring frågorna och tar upp problemen ur olika perspektiv. Sist jag hörde någon använda de begreppen var på gymnasiet. Men å andra sidan har jag alltid haft livlig fantasi och lätt för att vinkla mina svar efter vad läraren vill läsa, så en kurs där man kan hitta på och flumma till sig poäng känns som nåt som skulle passa ganska bra. 
 
Nu ska jag beställa hem ännu mer kurslitteratur ur vilken jag kan utveckla min analytiska förmåga, tända ljus, dra på mig stora mjukisbyxor, packa ner mig i sängen under en filt och diskutera kring vilken av de tre begreppen som kan vara mest fördelaktig. Eventuellt kommer jag efter att ha fått mer förståelse kring uppgiftens upplägg, kritiskt granska mitt upplägg, spara uppgiften till inatt och bredda mina kunskaper inom datakommunikation och nätverk istället. Vilket system som i längden kommer att vara det mest fördelaktiga för att aktivt minska den ergonomiska påfrestningen tåls att reflekteras kring.
 
Nä, nu är jag bara nördig. Och lite för taggad på en reflekterande kurs. Ha en bra kväll!

RSS 2.0