Hemma

Red bara Cabben, kände mig lite lat... ;) Han var lite småjobbig, var inte direkt fokuserad och så fort man plockade upp tyglarna tappade han all framåtbjudning. Så provade trava litegrann, men eftersom det regnat var ju plan som en lerpöl så det kändes mest bara som man halkade omkring... Efter ett tag blev jag lite less så då for vi ut en sväng istället. Gick bra ett tag men sen ville han bara hem till kompisarna igen ;) Vi får dra med oss Anneli och Donna som sällskap nån gång under lovet så får han nog inte samma hemlängtan som om vi far ut själva :)

Nu ska jag kasta i mig lite mat och duscha, och sen blir det plugg. Förhoppningsvis orkar jag skriva klart talet så jag slipper tänka på det under lovet... ;)

Torsdag

Hemma från skolan nu :) Som sagt, jag älskar torsdagar! ;) Vi har inte gjort nåt speciellt idag heller, utan det som gav mest var klassrådet där vi diskuterade hur vi ska fixa pengar för Italien-resan. Måste fixa papperen för studiecirkeln ikväll så vi kan köra igång med det så snabbt som möjligt! :)

Nu ska jag byta om och åka ut till stallet. Först är det Cabben som ska få komma ut och motionera litegrann. Blir dressyrträning först, och sen kanske det blir en liten tur upp mot mon också men det ser vi då ;) Sen kanske jag tränar dressyr med Victor också så han får röra på sig efter loppet igår :)

Fröken positiv...

Idag har det mesta bara skitit sig känns det som. Historiaprovet gick väl hyfsat känns det som, men resten... :O
*Victor startade i Östersund idag och blev skallad på mulen av en kusk under loppet så han blev rädd och började galoppera.
*Hela skoldagen var onödig, vi gjorde ingenting!
*Har fixat Skype, men så visar det sig att micken är störd och ger mig smurf-röst...
*Datorn hänger sig till och från och det går inte att stänga flikar eller öppna länkar.
*Är för lat för att plugga och har dåligt samvete för det. ;)


Nånting säger mig att jag har ett blodsockerfall, mums-mums kanske inte var en så bra middag ändå... ;)

Me like!

Jag älskar att komma ut i garaget och mötas av synen av Pappa Conny som står och tvättar min bil! :D
Pappa Conny                                  Plus                                 Tvättsvamp                         Är lika med
En glad Sandra!

Handledarutbildningen sög

Kan säga att handledarutbildningen inte gav speciellt mycket ;) Men de bjöd på mycket gofika! Hade man vetat det i förväg hade man inte behövt äta nåt innan... ;)

Imorrn har vi en härlig dag. Hela eftermiddagen går bort eftersom läraren skulle iväg på nåt, och så har vi hål innan lunch så jag har en lektion på hela dagen :) Hade det inte varit för att läraren på rättskunskapen ska dela ut en massa facit till uppgifterna hade jag blivit plötsligt dödssjuk så jag blivit tvungen att stanna hemma ;) Jaja, lika bra att åka in så är man liks uppe i tid sen.
Men det är kanon det, då hinner jag fara ut och skritta Victor efter skolan så han får reka lös lite uppe på mon inför starten på onsdag! :)

Måndag

Nu sitter jag på rättskunskapen och hoppas att den här lektionen går vääldigt snabbt! Orkar verkligen inte rättskunskap just nu... ;)
Första lektionen var samhällskunskap, men det var mer som facebookkunskap ;) Vi har bestämt att klassen ska åka till Italien i slutet av 3an så läraren har gjort en grupp där han kan gå ut med information till oss. Innan alla gått med i gruppen och vi fått ordning på allt hade hela lektionen gått. Me like! ;)
Efter lunch hade vi "prov" på livräddning på idrotten. Jag tycker det gick helt okej! :) Var jättenervös över att ha missat nån liten grej, men enligt läraren gick det väldigt bra :)

Nu efter rättskunskapen ska jag ner på stan och äta nånting innan jag ska på handledarkurs på nbv :) För att samla in pengar för Italien-resan ska vi bland annat ha varsin studiecirkel, och då måste vi gå en kurs för att kunna hålla cirkeln ;) Känns lite jobbigt att man inte är hemma förrän runt 9 ikväll, men det är det värt ;)
Nä nu måste jag vara lite ambitiös ett tag och börja engagera mig i lektionen... ;) Ha det! :)

Trött...

Vad är det som händer med mig egentligen? :O Klev upp nyss, efter att ha sovit 13 timmar i sträck. Nästan iaf, mamma kom in och kollade så jag levde en gång också... ;)
Idag hade jag planerat att åka ut till stallet en sväng och skritta Victor på mon, men det är nog kanske lika bra att ställa in det om jag tycker det är nog jobbigt att gå runt här hemma x) Så det blir en slappdag istället. Måste försöka plugga lite ändå, men det tar jag när jag vaknat till ;)

Äntligen hemma!

Har nyss kommit hem efter högskoleprovet. Det har varit en låång dag, minst sagt... Har fortfarande sommardäck på bilen så jag satt på helspänn hela vägen in till stan ;) En sladd, men sen klarade jag mig rätt bra :)
När vi väl kommit upp till Parken kom jag på att jag glömt linjalen hemma -.- Men som tur var kunde jag låna av en klasskompis som hade en extra. Tack Micke! ;)
Efter första provet var jag helt slut, så jag tänkte vilken tur att det bara är ett prov kvar innan lunch! Men det var det ju inte såklart... Det andra provet var dessutom ett dubbelprov som var i 2 delar. Men eftermiddagen gick snabbt iaf! :)
Nu är det 4 veckor tills vi får reda på resultatet, så jag väntar med spänning ;)

Högskoleprovet tomorrow

Imorrn skriver jag högskoleprovet, och det känns jättejobbigt! Sumpa en sovmorgon för att sitta och skriva prov hela dagen... ;) Den här gången har jag fixat klocka, så vi hoppas på ett resultat på över 0,9. Om jag fixar det är en annan sak, men hoppas kan man alltid göra ;)
Nu ska jag vara duktig och samla vuxenpoäng. Ska röja upp på mitt rum och städa hos kaninerna innan jag går och lägger mig för en välbehövlig skönhetssömn :)

Detta väderfenomen

Jag tycker att det är ganska roligt det här med vädret. Inte själva vädret i sig, utan hur alla reagerar på det. Facebook bombas med statusuppdateringar om hur varmt eller kallt det är, och just nu verkar det pågå någon typ av tävling om vem som bor där det är flest minusgrader eller om vem som har fått flest millimeter snö... Vinnaren får äran att vara den "hårdaste" som klarar av att överleva trots dessa minusgrader, och dessutom möjligtvis en något högre elräkning än alla andra ;) Lycka till allihopa, må bäste man eller kvinna vinna! Jag tror jag nöjer mig med att vara publik :)

Duktig räka!

Nu var det ett tag sen jag satt mig ner och bloggade... Igen... Kan det möjligtvis ha nåt med början i förra inlägget att göra? ;) Jaja, idag var jag iaf ut och tränade dressyr med Victor :) Han tycker verkligen det är pest och pina det här med dressyrträning! Vad ska det vara bra för, det är ju mycket roligare att springa snabbt...? ;) Vi kom ner på plan och hann skritta en halv kortsida innan han reste sig första gången, hahaha! x) Funderade lite på om det kan vara sadeln som trycker så han får ont av den, men kom fram till att det nog inte var så eftersom han inte visat på det varken när vi tränat för Susanne eller när vi har varit uppe på mon. Han tycker bara om att driva lite med mig när vi ska träna själva... ;) Efter ett tag kom vi igång iaf, och han var skiiitduktig! :D Jättemjuk i munnen och sänker huvudet så fort man tar lite i ena tygeln! :) Dessutom hade han en jättelugn och fin trav, och sökte sig neråt lika fint där. Han är allt bra duktig den lilla räkan!♥

Dressyrträning med Cabb

Åhej, nu är min motivation som bortblåst igen. Allting känns bara drygt och dessutom har jag fått tillbaka förkylningen som jag lyckades bli av med för bara någon vecka sen. Menmen, knät är bra igen iaf! ;)

Idag tog jag ut Cabben och tränade dressyr på plan. Han var jätteduktig! Jobbar på i en ganska bra form och när han kommit igång har han en riktigt fin och vägvinnande trav :) Nu måste jag bara hitta lite fler "knappar" på honom så kommer det nog bli kanon ;) Dessutom måste jag jobba en del på sitsen, det är hur längesen som helst jag satt och tränade dressyr riktigt seriöst! Axlar bak, släpp ner skänklarna, vrid om händerna, armbågarna intill kroppen, NER MED HÄLARNA!

Söndag

Knät kändes bättre idag så jag for till stallet och försökte ignorera svullnaden ;) Har inte varit där sen i måndags så jag kände att det var på tiden... Först for jag ut och intervalltränade Victor i backen. Han var taggad med stort T! Kunde verkligen inte gå i en lugn trav, utan det var full fart ;) Sen tyckte han inte att det var nödvändigt att ta den "svåra" galoppen i backen heller, så en vända travade han upp och de andra 2 tog han höger galopp den lilla räkan ;)
Näst på tur var Cabben som skulle ut och röra på sig. Jag kände mig lat och orkade inte rida så jag tog bara ut honom på plan och longerade en stund, och efter det gick vi en kort promenad upp till vägen. Han skötte sig jättebra! Om inget kommer emellan hade jag tänkt att rida upp på mon med honom, det kommer han säkert tycka om :)
SötCabb! :)

Lördag

Igår hade jag planerat att åka till stallet och träna med både Victor, Cabben och Rayo, men jag fick vackert ställa in det och åka in på akuten istället. Det är knät som börjat protestera igen, så det var jättesvullet och gick varken att sträcka ut helt eller böja speciellt mycket. Innan jag kommit in hade svullnaden lagt sig litegrann, så läkaren tittade och jämförde knäna och sen sa hon bara åt mig att åka hem och ta en ipren. :O Så jag sa att jag ville att hon skulle undersöka noggrannare, för det kändes inte riktigt gjort, men hon ville att jag skulle beställa tid hos vårdcentralen. Det är ju lång väntetid där vet jag av tidigare erfarenheter så jag sa det till henne att svullnaden säkert skulle hinna lägga sig innan jag fått komma in dit. Då tittade hon på mig och svarade att ja men då kan det väl inte vara så akut om svullnaden lägger sig så snabbt? Jag är så jävulskt förbannad på läkare som inte tar en på allvar nu så jag har bara lust att spy åt dem! Det är nästan så man ska vara döende innan de orkar göra nåt! Jaja, tur det bara är knäna... Inget livshotande iaf ;)

Senare på kvällen for jag, Amanda, Karro, Micke, Joel och Felix hem till Camilla för att äta middag, spela spel och titta på film :) Filmen var helt störd, men annars var kvällen riktigt lyckad! :)
Tack för att vi fick komma, Camilla! :)

Fredag

Herreguud vad jag var trött imorse! Hade gjort vad som helst för att få ligga kvar i sängen och sova bort hela dagen, men efter många om och med gjorde jag en kraftansträngning och tog mig upp ;) Så jag måste säga att jag blev liite less när jag kom till skolan och det visade sig att våran första lektion var inställd... Menmen, var ju liks där så det blev lite biologiplugg inför provet istället ;) Provet kändes faktiskt relativt bra, men sen vet jag inte om lärarens bedömning stämmer överens med min känsla... ;)

Nu ska jag äta lite, och sen går jag hem till Dafna och dampar loss :) Det enda vi planerat än så länge är att titta på Idol och Long Time Dead, men min magkänsla säger mig att vi kommer hitta på nåt stört. Precis som vanligt :)

Pappa Conny slår till igen!

Jag älskar att Pappa Conny klippt kablar som han inte tyckte behövdes, och att en av dem gick till min taklampa... Hur fick han jobbet som elektriker?

Torsdag

Jag älskar att vi har kortdag på torsdagar, lätt höjdpunkten på hela veckan! :D Var i Bjästa runt 12 och höll på att blåsa bort när jag gick hem från busstationen. Vad har hänt? Snöstorm i oktober? Växthuseffekten skulle ju göra klimatet varmare? Jag tror vi blivit blåsta...

Ikväll blir det pluggarkväll, har biologiprov imorgon. Känns jobbigt, men det gör iofs allt plugg... ;) Men först ska jag skicka iväg en beställning till Hööks. Behöver förnya mitt reflexlager, så det är lika bra att passa på när det är gratis frakt :)

Nu betar min trogne vän på de evigt gröna ängarna. Tack för allt, förr eller senare ses vi igen♥

10-10-10

Idag blev det en sväng till stallet :) Tog ut Victor på ridplan och tränade lite dressyr. Bara i skritt eftersom han fått akupunktur och blivit lite öm i ryggen så vi tog det bara lite lugnt :) Jag tycker det gick riktigt bra! Han var mjuk även i vänstervarvet som annars brukar vara det jobbiga varvet :)

Sen efter det tog jag ut Hilda och gick med henne en sväng också för att börja vänja Wilda att vara utan mamma i hagen ;) Hilda var räser, hon tyckte det var skiittråkigt att bara skritta ;) Nästa gång tror jag att jag slänger på ett träns så man kan gå lite längre, det kändes inte alltför säkert att leda en bomb i grimma efter en (iofs inte så starkt) trafikerad väg... ;)


Nu ska jag sätta mig och plugga fysik. Kan det inte bli lov snart?

Inspark

Igår var det den första studentfesten på Statt :) Först for jag, Karro, Camilla och Johanna hem till Amanda för att fixa till oss lite, och sen for vi iväg hem till Johan där vi hade förfest med hela klassen :) Det spelades Twister, singstar och dart (som jag för övrigt ägde ut alla i! ;)) bland annat. Jag hade skiitroligt! :D Sen efter lite strul med min jacka, legitimation och biljett som råkat följa med någon annan hem for vi vidare till Statt. Vi fick köa jättelänge trots att vi kom dit runt halv 1! Det blev iaf en jättelyckad kväll tycker jag :) Vi får se om det hamnar några bilder på facebook som jag kan sno och lägga ut sen... ;)

Idag hade jag tänkt att fixa en massa nere hos kaninerna, och sen ikväll far jag till stallet och tränar dressyr med Victor :)

Sandra tjuvlyssnar

I datasalen

Kille 1: Men alltså, särskrivning... Vad är det egentligen?
Kille 2: Jo det är när man skriver särt, du vet stavar fel och så.
Kille 1: Jaha.

Båda fortsätter spela i tystnad.

Kan man låta bli att älska ettorna eller? :')

Filmen från träningen

Har äntligen fått ut filmen! :D Tog lite tid men... ;) Tänk nu på att det var ett år sen jag red dressyr "riktigt" senast så döm mig inte alltför hårt ;)

Måndag

Idag har varit en låång dag! På skolan hände det inget speciellt, utan det var mest bara det gamla vanliga ;) Hade en jättelätt labb på biologin iaf, den var så simpel så man började fundera över om man missat nåt... Vi fick en uppgift att ta reda på om en speciell nedbrytningsprocess fungerade, och så skulle man själv komma fram till hur man skulle få reda på det. På 5 min hade jag läst igenom uppgiften, kommit på hur man gör och skrivit ner det. Katching! För en gångs skull fick jag känna mig lite duktig också ;)

Nu efter skolan for jag till stallet. Ska börja hjälpa till med ett halvblod som heter Caballero, så idag tog jag och Elisabeth ut honom på plan och longerade honom innan jag satt upp och red en stund :) Han är som en stor bäbis, men jättesnäll, så det blir nog bra det här ;)

Finbesök

Vi fick finbesök hos mormor och morfar ;) Ett rådjur som åt upp mormors ringblommor... Hahaha!

Jävla Vegas...

Ni kan inte anklaga mig för att inte ha försökt fixa filmen iaf... ;) Trött och förbannad stupade jag i säng 2.30 efter att ha suttit med mitt projekt i nästan 3 timmar. Visst är det underbart med datorer och dess program ibland? ;) Den är klar, men det är att spara om den till WMV-fil som inte gick så bra igår. Det var tydligen bara 10sek som sparades... Menmen, försöker nu också och det ser iaf ut som att det fungerar så hoppashoppas! ;)

Idag blir det middag hos mormor och morfar klockan 3, och sen hade jag tänkt försöka sätta mig med fysik ett tag. Man måste vara duktig ibland också, och inte bara åka ut till stallet på helgerna... ;)
Jag och Victor igår :) Printscreen från Lindas blogg, därför är bildkvalitén sådär... ;)

DressyrVictor!

Idag var det träning för Susanne igen :) Gick jättebra tycker jag! Nu i början håller vi bara på att lära honom att "släppa efter för bettet" eller hur man ska säga. Det innebär att jag sitter och håller i tygeln, och när han ger efter och mjuknar ger jag eftergift :) Det är första steget för att få honom att gå i form, att han lär sig sänka huvudet och börjar komma igång att jobba med ryggen innan man börjar kräva att han ska jobba mer med bakdelen. Han kämpade på jättebra tycker jag, och det märks stor skillnad efter bara en halvtimme! :)

Pappa var med och filmade så förhoppningsvis kommer jag kunna lägga ut filmen snart ;) Mitt förra redigeringsprogram har slutat fungera så jag har fått ladda ner ett nytt, som är lite mer komplicerat än det gamla... Så förstår jag mig på det kommer filmen nu i eftermiddag! :)

Kristallen

Linda gjorde ett böjprov på Kristallen igår, och hon är jättehalt i kotorna igen. Efter alla behandlingar och den långa vilan hon fick i somras borde hon vara hel tycker man, men så är inte fallet. Det är bara att inse att hon aldrig kommer att kunna fungera ens som ridhäst. Så därför har Linda tagit beslutet att prinsessan ska få resa vidare till de evigt gröna ängarna. Såna här gånger är jag väldigt glad över att det inte är jag som är hästägare! Jag tycker att Linda tagit helt rätt beslut, Kristallen ska absolut inte behöva lida, men det känns ändå jättejobbigt att behöva ta farväl av den trogna vän hon varit. Det kommer inte att vara samma sak att komma till stallet då hon inte står och väntar vid grinden med spetsade öron, taggad för en tur på mon. Jag har aldrig mött en så vänlig skäl, hon har bara kämpat på och verkligen gjort allt för sin ryttare! Så trots att det känns väldigt tungt är det det enda rätta, hon förtjänar att få komma vidare till ett liv utan smärta där hon kan galoppera ikapp över ängarna och känna sig fri. Inget annat än det bästa är bra nog för min prinsessa♥

Fredag

Blev ett besök till tandläkaren imorse. Äntligen! Har inte haft någon tandläkare på hur många år som helst, så det känns bra att man äntligen har fått kolla upp tänderna ;) Min tandläkare hade fått punktering på väg till jobbet, så hon kom 15-20min sent, och då ville hon ge mig kompensation för det så jag fick en tandborste! :D

Sen vidare till skolan, där jag började med psykologi. Hann inte göra så mycket där då de var klara med nästan allt innan jag var framme i stan ;) Om jag fattade rätt hade de bara ritat självporträtt ändå, så jag tror inte jag missade så mycket... ;) Efter det var det matte, lunch och fysik. Sen var det det *HOST* efterlängtade *HOST* klasskortet. Det har varit mycket tjafs med rektorn de senaste veckorna kan jag säga... De har helt plötsligt bestämt sig för att man inte får ha skyltar med sig på kortet eftersom vissa texter kan uppfattas som kränkande. Så det har varit många sura miner idag, men jag tycker vi fick till det rätt bra ändå ;)
NV1a 2008. Tänk vad små vi var då... Hoppas ni fattar ironin ;)

RSS 2.0