Underskattat

Börjar inse mer och mer hur pass underskattat det är med musik skriven på svenska!




A walk in the park

Har nyss kommit in från en promenad i regnet :) Det finns en lämplig väg man kan följa som går runt, dvs man behöver inte vända och gå samma väg tillbaka. Den är på mellan 3 och 4km så det är precis lagom :) Blev så taggad på att ta mig ut då jag läste en massa träningsbloggar, och har jag fått för mig något går jag inte att stoppa! Haha ;) Hoppas bara jag slipper få skit för det imorgon, men tyvärr brukar det ju vara så...


Menmen, nu ska jag titta igenom Felix inlämningsuppgift (kände mig som en mamma när jag skrev det där...) innan jag ska ta en dusch och lägga mig och sova. God natt!

Fjollträsk...

Medan vi satt och väntade på att showerna skulle börja tittade vi på ett privatekipage som tränade på uteridbanan. Först var det en man som red, och efter ett tag hoppade han av så en yngre tjej skulle få rida. Hon galopperade runt och gjorde byten osv, och så red hon bort mot ena kortsidan av ridbanan. Hon lade en volt, och för att komma runt var hon tvungen att rida igenom en vattenpöl. Då ställde sig mannen upp och skrek: "NEJ! RID INTE I VATTENPÖLEN!!!". Tjejen tittade lite osäkert på honom och han fyller i: "...han blir ju smutsig...".

Jag tror jag hamnat i Fjollträsk på riktigt! :)

Öppet hus

Idag var vi iväg till Sollentuna Ridklubb som hade öppet hus :) Det var bland annat ponnyridning och prova på-ridning för vuxna (dvs. ponnyridning men med större hästar...). Sen var det lite uppvisningar och shower i ridhuset som vi tittade på!
Först fick vi se på riddarspel :)

Sen kom Pippi och Kling/Klang!

Efter det var det Snövit och de sju dvärgarna :)
Och sist men inte minst var det en höjdhoppningstävling :)
...vilken vanns av Pippi och Lilla Gubben som hoppade 150cm! :)

Som vanligt klickar ni på miniatyrbilderna för att få se dem i stort format :)

Köldskador

Vi har extremt kallt i lägenheten, fattar inte varför Sollentunahem inte sätter igång elementen! Jag är mig själv evigt tacksam för att jag tog med hela tjocksocksförrådet, för det behövs! Går runt med dubbla sockar och ibland duntofflorna på det för att hålla värmen hyfsat - och det är bara september än! Har sovit i mjukisbyxor, ibland 2 tröjor och oftast dubbla täcken och det är kallt ändå?! Inte alls bra för min kropp, känner mig stel och får ont av småsaker... Så onödigt då jag är nog känslig i vanliga fall!


Inspelning för TV4!

Inte varje dag man får skriva det som rubrik... ;) Hursomhelst, nu åker jag och Felix iväg till studion för att vara med på en inspelning till ett program som ska sändas nu till hösten. Nu blev ni allt nyfikna va? ;) Men jag ska vara så dryg att jag inte tänker säga mer än så än på ett tag. Nu ska vi åka!

Sa ju det!

Jag saa ju att det var mycket folk igår... Haha! :) Snott bilden från Ana Ginas blogg, men tror inte hon bryr sig ;)
Nu ska vi ut och gå en sväng. Ska tvinga Felix att följa med förbi ridskolan och titta på hästarna ;) Har SÅHÄR mycket hästabstinens, men har bestämt mig för att inte leta medryttarhäst förrän jag har fått jobb. Att börja på ridskolan är inte att tänka på heller, de tar 260kr för en ridlektion på en timme i en grupp på 10 pers. Jag som tyckte det var nog dyrt att rida på ridskolan i Svedjeholmen, och där tar de typ hälften... ;)

Fest hos Mange!

Efter en dag på Kista galleria är vi ganska trötta... Det var verkligen folk överallt! Det hade vi iofs väntat oss, men ändå ;) Folk var som galna, vågade inte ens ta upp kameran då Mohombi sjöng (läs; stod och hoppade med sina låtar som bakgrundsmusik). De som stod längst fram svimmade, och folk fortsatte att pressa framåt, helt sjukt!

Tyckte att det var ett konstigt val av plats att ställa scenen på också - mitt i gallerian. Alla som ville gå förbi fick pressa sig genom folkmassorna och det var ingen ordning någonstans. Jag tycker att det hade varit smartare att ställa scenen längst i något hörn av gallerian, då hade man kunnat gå fritt i resten av gallerian. Men det är ju bara jag... ;)

Hursomhelst, det är alltid roligt att åka iväg på något sånt här :) Speciellt att lyssna på Mange Makers, de är så otroligt dåliga att de blir bra! Alla följande bilder är som sagt tagna under den spelningen.
Tack vare alla som filmade med mobilerna kunde även en kortis som jag se dem!
Mange Makers
Signeringskön... Och då hade vi redan gått förbi 10-15 meters kö ;)

Om ni av någon anledning helt har missat vilka jag pratar om hittar ni den största låten HÄR!

Blog Awards

Idag bär det av till Kista Galleria. Blog Awards avgörs ju idag så det ska dit några artister och såklart bloggare ;) Kommer nog vara smockat med folk, men det är roligt att det händer nånting! Jag som kommer från lilla Bjästa är ju van vid att årets största happening i byn är på första advent då alla trängs vid isladan för att gå runt och kolla på julmarknaden i miniformat som är likadan varje år ;) Men, som sagt, det ska bli kul att gå runt och titta lite :)

Ansökt!

Nu har jag ansökt till högskolan! :) Skönt att ha gjort bort det så man slipper oroa sig över att glömma bort det ;) Lite tråkigt faktiskt att de väljer att starta utbildningen jag vill gå under vårterminen bara, för det begränsar valmöjligheterna SÅHÄR mycket. Det fanns liksom 2 utbildningar i Stockholms län att välja på som börjar nu till våren... Så jag tog båda två helt enkelt ;) Högskoleingenjör inom medicinsk teknik som förstahandsval och högskoleingenjör inom teknik och ekonomi som andrahands. Nu hoppas jag bara att intagningspoängen inte chockhöjs så jag slipper vänta ett halvår till på att börja... ;)

En dag i Stockholm

Vi gick runt i Stockholms innerstad och fick zickzacka oss fram för att inte kliva i hästskit. Vad är oddsen?!

När vi kom fram till slottet stod vakterna uppställda och började med sin vaktparad. Vi kom fram till att de måste ha världens bästa jobb. Det skulle inte känts helt fel att kunna fjanta runt och skrika en massa random ord utan att folk tittar snett. Och dessutom få betalt för det!


Resultatet av dagens äventyr

...blanka papper och en bil som är lika lite krockad nu som när vi for hemifrån :)
Är glad att det inte är så långt hem från besiktningen, för jag har gjort roligare saker än att köra på 1an på motorvägen... Rusningstrafiken är inte att leka med!

Besiktning

Nu ska jag iväg med bilen på besiktning. Jag är, inte som alla andra, nervös över om bilen ska gå igenom eller inte. Jag är mest nervös över hur det ska gå att ta sig dit. Jag ska köra. Helt själv. I Stockholmstrafiken. I rusningstrafik. Åh herregud, är den hel då jag åker härifrån kommer den då inte vara det då jag kommer fram...

Är det bara jag?

När jag läser ett blogginlägg där det står att bloggaren är stressad eller har ont om tid läser jag alltid igenom inlägget jättesnabbt och missar säkert hälften! Men står det istället att han/hon har mycket tid över och inte har så mycket att göra, då kan jag istället läsa igenom inlägget 2-3 gånger bara för att.

Jag tror jag hittat mitt kall här i livet, för det kan ju omöjligt vara någonting annat än att kunna ta upp känslor genom blogginlägg! ;)

Overkligt

Jag kan helt ärligt inte ta in att det är översvämning där hemma! Det känns så avlägset på något sätt. Speciellt när vi har strålande sol här :)
Nu ska jag duscha så jag är klar då Fångarna på fortet börjar. Gurkan ska ju vara med ikväll, så det får man inte missa! :D

Middag

När jag tog den här bilden kom jag att tänka på alla storbloggare som ständigt lägger upp bilder på mat. Jag tycker det är skitjobbigt att lägga över bilderna från kameran, så jag fattar inte hur de orkar! x) Eller är det så att alla bloggar från sina Iphones? Ja ni ser ju vad som händer i mitt huvud... x) Men mätta blev vi! :)

Lägenheten


Översvämning

Nu känns det bra att ha bosatt sig i Stockholm kan jag säga... Lilla Bjästa ligger under vatten!
Här kan man snacka vattenplaning! Höhö ;)

Bort med det gamla, in med det nya!

När jag ledsnade på att skriva CV tog jag tag i min röriga design. Den är iaf lite mer stilren och lite mindre barnslig än den förra ;) Även första gången jag provade på att skriva om koderna helt själv, förut har jag bara snott designer rakt av på internet.

Nu ska jag ställa mig och laga mat så den är klar lagomt till Felix kommer hem, och sen ska vi bära upp en massa lådor till förrådet så vi får bort dem från lägenheten.

Önsketänkande

Min mamma har alltid varit ett stort fan av att skriva lappar med saker som ska göras medan hon är på jobbet (arbetsskada som alla mammor verkar få?), och av någon anledning har de lapparna alltid riktats mot mig. Men nu när jag inte är hemma och pappa jobbar i Stockholm finns bara en kvar som kan göra sysslorna... Grattis bror, de där lapparna kommer du få leva med livet ut! Skadeglädje är den sanna glädjen :)

Onsdag

Har suttit och letat jobb hela dagen. Eller, hela dagen är väl kanske fel uttryck då klockan bara är 12 än ;) Det finns, som många sa innan vi flyttade ner, hur många jobb som helst! Dock inte lika många för oss utan riktig utbildning... Men har hittat några iaf, så nu är det bara att börja knåpa ihop ett CV.

Idag var det tänkt att vi skulle in till stan, men tror jag bangar faktiskt ;) Känns inte så roligt då regnet öser ner... Nä, nu blir det CV-skrivning!

Studentkylskåp it is!

Har nu sovit 2 nätter i lägenheten, och jag trivs riktigt bra här! :) Hyresvärden kommer förbi ikväll så vi kan skriva kontrakt (blir första gången vi träffar henne...!), och så ska hon förhoppningsvis visa var i förrådet vi kan ställa undan lådorna. Allt man behöver finns ju här, så alla kastruller, glas och sånt vi tog med blev ju över. Ska bara försöka få undan alla grejer som ligger överallt i vardagsrummet/sovrummet så ska jag fixa en film så ni får se hur det ser ut ;)

Nu ska jag samla lite vuxenpoäng genom att diska tallrikarna och glasen som inte är våra så jag vet att det är ordentligt gjort ;) Sen blir det en dusch innan Felix kommer hem så vi kan åka och kolla efter lite grejer som behövs till lägenheten innan vi går och kollar in området. Jag hittar till Willys och tillbaka, men that's it!

.

Inte mycket uppdatering här inte... ;) Till mitt försvar (om man ska behöva försvara sig för att man har ett liv...) har jag haft 1000 olika saker att göra sen vi kom hem från Stockholm. Nu har jag förhoppningsvis packat klart allting iaf, så nu är det bara att njuta av de sista stunderna som norrlänning innan man blir 08:a på heltid.


Imorgon blir det en sista ridtur med Victor innan jag åker. Åhh, vill inte lämna honom! :( Han kan få bo i vårt kök och äta havregrynsgröt och äppelpaj :)

Felix flyttade ner idag, och vad jag har hört är hyresvärden jättegullig! Hon hade lämnat en pärm med nyttig information så som tidtabeller för buss och tåg osv, och även bokat en tvättid åt oss så vi skulle slippa tänka på det det första vi gjorde. Sedan hade även hennes mamma och syster kommit förbi och kollat så flytten gått bra :) Känns inte som att det ska vara så vanligt i en så pass stor stad, så jag blev riktigt positivt överraskad!


Ni kan räkna med lite dålig uppdatering några dagar till, är ju en del att fixa med inför flytten. Men sen när vi bott in oss riktigt kommer jag med bilder eller film på lägenheten så ni vet hur vi bor ;)

RSS 2.0