StekarN

Om en vecka är jag hemma i Bjästa! Det firas med eftermiddagssol på balkongen och nyttig smulpaj till middag. Jag har mått sämre, om man säger så.


Glad_tjej_92

Blev godkänd på mikrodatortekniken!! Ni ska bara veta hur skönt det känns att ha ännu en kurs ur världen! Det var väl tack vare norrländskan jag lyckades charma ihop poängen, hahaha... Kursansvarige kommer ju från Övik, så jag har varit en favorit sen dag ett ;)

Hämtade förresten ut tentan i digitalteknik som jag skrev innan jul. Herrejösses vad smart jag var! Det här med att det är 50% chans att svara rätt när man bara svarar med 1:or och 0:or håller ju inte längre iaf...


DressyrFrejsan

Jag vet att jag borde sluta tjata. Jag vet att det är tusentals andra ryttare som ridit runt i bara grimma (och många i bara halsring) före mig. Men det spelar ingen roll. Jag red mycket bättre idag än sist. Mycket bättre än jag brukar göra i vanliga fall också tror jag. 
 
Freja lyssnade så himla bra och gick dessutom i en fin form i traven. Hon orkar inte riktigt bära sig i galoppen än och dör av lite när jag tar i tygeln. Därför jobbade vi med fattningar istället. Övergångar mellan skritt och galopp och en liten början till enkla byten. Ridplanen är lite för liten för att hon ska hinna räta ut sig riktigt innan avsaktningen, så det blir några fler skrittsteg mellan galopperna än det ska vara. Då hinner jag räta ut henne och be om lite böjning åt andra hållet innan den nya fattningen. Dessutom lekte vi oss genom öppnorna i båda varven. Idag är jag nöjd!
En lagom taggad Freja visar upp dagens outfit innan ridpasset, hahaha...

Torsdag

God morgon/god mitt-på-dagen/god vad-man-nu-ska-kalla-det!
 
Dagens första to-do blir att åka ut till stallet och Frejsan. Jag hade tänkt att fortsätta där vi slutade sist med ridningen i grimma. Idag ska jag vara lite tuffare i min ridning, dvs. kräva lite mer av henne och framförallt våga ta riktiga tygeltag! Mystiskt att jag kan ta vanliga tygeltag när jag rider med träns och bett men blir feg då hon bara har grimman. Som att grimman skulle göra illa henne. Det är väl snarare då man ska kunna ta riktiga tygeltag? Sandra logic...
 
Efter stallet blir det full fart med plugg igen. Jag och Phatcharin ska plugga tillsammans på skolan imorgon, så jag ska göra så mycket jag bara kan innan det så vi kan hjälpa varandra om vi kört fast på någonting. När jag förstått ett ämne brukar jag faktiskt tycka att det är roligt (tro det eller ej!). Att sitta på en tenta och leka sig genom uppgifterna och förstå precis vad man gör kan vara en av de bästa känslorna som finns. Nu blir det hårt jobb så jag kan känna den känslan på onsdag!
...men först stallet och Freja!

Vuxenpoäng!

Ser ni vad jag dricker?! Nej, det är inte väldigt utspädd oboy, det är kaffe! Iofs med grädde och sötning... I en "Piff och Puff"-mugg... Men vafan, Rom byggdes inte på en dag, jag roffsar åt mig vuxenpoäng ändå!


Hälsning från Berta och Tiffy

Hej alla fans! Och alla haters, om jag har såna också.
 
Idag har jag varit inne i stan och gått... på... stan. Förutom två par tygskor fick jag med mig tävlingskavajen jag gått och sneglat på sen den kom ut i vintras, och bruna silikonsnoddar så jag kan knoppa Berta utan att snoddarna syns. Nu vill jag hem och träna!
 
Fick en hälsning från Berta och Tiffy, som fått gå över och äta lite gräs på dagarna. Där snackar vi lyckliga hästar! Berta hade ätit så hon skurit mulen på gräset... Det är bra de vilar upp sig, för snart kommer den jobbiga tanten (aka Sandra Damgren) hem, och då ska det byggas muskler! 
Om en vecka har jag skrivit klart sista tentan och har bara packningen kvar. Sista rycket nu!!

Tji fick ni

"Ah, men hur stor sannolikhet är det att de ska börja bränna bilar just där du bor då...?" Ni som tyckte jag var töntig kan ju skita ner er. Brandbergens centrum är 5-10min promenad från min lägenhet. Just sayin'. 
Passande reportage under artikeln också, hahaha...
 
 

Kalabalik på KTH

Kom nyss hem från skolan där jag skrev analogtentan. Jag försökte iaf. Jag satt kvar tills jag försökt lösa alla uppgifter och började bli less (dvs. när chokladen tog slut...). Då gav jag upp, samlade ihop papperen och gick fram till tentavakten för att lämna in. Det var då karusellen drog igång.
 
Jag räckte fram tentan och mina svar till henne och lade formelsamlingen och papperen som blev över åt sidan. Hon tittade på pappershögen, blängde på mig och sa "Jaha, vad är det där då?". Det är bara formelsamlingen, svarade jag, den behöver man inte lämna in tillsammans med tentan. "Men den där då, den ska ju lämnas in?", svarade hon och pekade på diagrampapperet längst upp i högen. Ja, men jag har ju inte använt den, sa jag och visade att papperet var blankt. "Nähä, varför inte det då?!", sade hon med irritation i rösten. "Därför jag inte kunde svara på den frågan.", svarade jag lugnt och beskedligt. Då ställde hon sig upp, skrek "HAR DU INTE SVARAT PÅ ALLT BEHÖVS DEN INTE RÄTTAS HELLER, JÄVLA SKITUNGE!!!!", och rev sönder tentan i två delar.
 
Där stod jag med en ursinnig tentavakt och en tenta delad på två. Folk utanför salen hörde hennes utbrott och började flockas runt fönstren, samtidigt som alla i klassrummet skrek "FIGHT, FIGHT, FIGHT!" och slog i bänkarna. Tentavakten drog upp ärmarna och förberedde sig på slagsmål. Jag likaså. Hon fick in en högersving över käkbenet på mig samtidigt som kursansvarige kom in i salen och bevittnade smällen. Han lyckades ingripa och ringde sedan polisen, som kom dit i ilfart och fängslade tentavakten. "JAG HAR DITT PERSONNUMMER, JAG SKA TA REDA PÅ VAR DU BOR - OCH DÅ BLIR DET INTE LÄTT FÖR DIG, DIN LILLA SKIT!", skrek hon medan hon eskorterades ut från salen med handklovar på.
 
OKEJ, det kanske inte var riktigt så då. Det KAN ha varit så att hon bad om legitimation och sedan lät mig gå. Att ni ska vara så noga jämt.
Mina inlägg ska inte läsas med en nypa salt. De ska läsas med en burk salt. Och lite svartpeppar.

Bekräftelse

Så här ser tjejgängets facebook-chatt ut just nu, såhär kvällen innan analog elektronik-tentan. Känns lovande. Ska jag se nåt positivt i det så är det kursen som är ap-svår och inte jag som är dum. Jag får gå dit imorgon, läsa igenom tentan och tröstäta choklad (under tentor är det så himla okej att äta socker, då är det redan tillräckligt synd om mig) medan jag tittar på alla einsteins som skriver till pennorna glöder. It's a deal.

Vetenskapligt bevisat

Det finns en gen hos alla katter som gör att de vill vara i vägen. Hela. Tiden. 

Ridning i grimma

Provade som sagt att rida med enbart grimman idag. Regnet öste ner, så jag satt där med regnställ och mina knallrosa gummistövlar som jag satt fast sporrarna på. Det måste varit en syn för gudarna! Hursomhelst gick det bättre än väntat, det verkar som att hon blivit riden på bettlöst förut. Det var ingen större skillnad från att rida med träns. Den största skillnaden satt hos mig, som rider så mesigt så fort jag har annorlunda utrustning eller rider nya hästar. Korta stunder "glömde jag bort" att hon hade grimman och inte tränset, så då red jag som vanligt - och då gick hon mycket bättre. Det blev någon kommunikationsmiss här och där, men överlag gick det bra och bara jag börjar rida som vanligt kan vi nog slänga det där tränset snart ;)
Freja i repgrimman i torsdags :)

Söndag

Igår kväll var jag och Amanda ut på stan. Hon var på Bon Jovi-konserten i fredags så vi passade på att träffas en stund när hon var i stan! Det blir ju inte alltför ofta nu när vi bor så långt ifrån varandra... Vi tog en promenad förbi alla uteställen på Medborgarplatsen och över Götgatsbacken. Till slut hamnade vi på Gamla stan, där vi stannade till för middag på Vapiano. Har hört så mycket om det så man är ju tvungen att prova om det är lika bra som alla säger. Helt okej var det! :)
 
Mätta och belåtna fortsatte vi snurra runt på stan. Amanda hade aldrig varit på Stureplan, så det blev en sightseeing bland alla brats sådär på en lördagskväll. Nästa gång hon kommer ner och jag inte har tentaperiod drar vi en riktig utgång bland kostymnissarna. Watch out for the lantisar!
 
Idag är plugg prio 1. Har redan avverkat en och annan timme med pennan i ena handen och miniräknaren i andra. När jag blir less (mer än vanligt) åker jag ut till Freja. Hade faktiskt tänkt att prova rida i grimma idag. Det slog mig just att jag står här med världens snällaste läromästare till förfogande, varför inte passa på att göra sånt här och träna upp min hästkänsla istället för att tjura på med seriösa träningar? Är det någon häst man ska prova sånt här på är det Freja, hon lär ju stanna oavsett om jag vill det eller inte, haha! Jag vet inte om hon är riden på bettlöst någon gång, så det ska bli spännande!

Skrik och panik

Det är ju upplopp i stora delar av Stockholms förorter. Folk kastar sten och bränner ner bilar, skolor och butiker. Jag vet faktiskt inte varför, men har hört någonting om att det är någon typ av hämndaktion av att en polis skjutit en äldre man. Vad som skulle bli bättre av att man bränner ner stora delar av stan är lite oklart... För någon dag sedan var de och härjade i Skogås, som är 6-7km från där jag bor.
 
Igår kväll när jag åkte hem från stallet körde jag som vanligt längs 73:an. Jag ser att det står en bil parkerad vid vägrenen, så jag placerar mig i vänster fil. Efter bara några hundra meter står ännu en bil parkerad. Och en till. Och en till... Ju närmre hem jag kommer, desto fler bilar, och även mer folk. Stora gäng som stod runt bilarna och även var ute och sprang på vägen (det är en 110-väg...?). När jag sedan såg att bron jag går över när jag ska till och från skolan är överfull av folk och det dessutom började lukta bränt var jag övertygad om att det antingen är ett stort gäng som spärrat av vägen längre fram för att bränna bilar eller att ligisterna tagit sig till Handen/Brandbergen och folk stod längs vägarna för att de inte hade någonstans att ta vägen. Jag som i vanliga fall är ganska lugn och sansad fick panik. Jag skrek rakt ut och försökte komma på säkra ställen där man kan parkera för att kunna sova i bilen och därmed slippa åka genom krigszonen medan tårarna sprutade.
 
Efter ett tag vågade jag köra in mot Brandbergen och ställde mig på en tom parkering. Där ringde jag pappa, helt hysterisk, och fick ur mig nåt i stil med "JAGVÅGARINTEÅKAHEMFÖRDEKOMMERBRÄNNANERMINBIL!!!!!!". Stabil tjej.
 
Efter lite övertalning började jag köra hemåt. Det första som händer när jag åker ut ur rondellen är att jag möter en parkerad bil som står i mötande fil. När jag närmar mig bilen startar föraren den, gör en U-sväng och följer efter mig. Vissa stunder så nära att jag trodde han skulle köra på mig. Jag tänkte att det kanske bara var en tillfällighet, men vid infarterna till nästa rondell står ett 20-tal bilar parkerade, varav alla startar och följer efter när jag åker genom rondellen. Det var alltså ett tåg av bilar längs hela den långa vägen, och inte en enda svängde av på någon av avfarterna vi åkte förbi. Jag svängde in på vägen där jag bor, och till min stora glädje följde de inte efter.
 
Jag parkerade bilen, gick hem till lägenheten och ut på balkongen för att se om jag såg några bränder någonstans. Ingenting. Däremot hörde jag ljudet av bilar som körde väldigt snabbt. Och ljudet av turbotryck som laddades ur. Det var inga ligister som skulle bränna bilar. Det var ett jävla streetrace!
 
Nu i efterhand känner jag att jag kanske överreagerade lite, men jag antar att man blir lite hjärntvättad av att bli omkörd av stridsvagnar och militärlastbilar när man går till skolan på morgonen... 
Pärlan som förhoppningsvis kommer att klara ännu en natt i krigszonen.

Grundlurad

Det blir nog en bra avelshäst det där...

Jobb från marken

Jag var i stallet till sent igår kväll. Var inte så taggad på att rida, så jag valde att ta på Freja repgrimman och jobba från marken istället. Det var ingenting jag ångrade om man säger så. Det är någonting speciellt att få ett halvt ton egen vilja dit man vill enbart med hjälp av energier och kroppsspråk. Att utan att säga ett ord kunna få henne att börja galoppera åt ena hållet för att senare vända och galoppera åt andra hållet är riktig kommunikation. Jag försökte filma litegrann, men att springa, filma OCH ha koll på sitt kroppsspråk samtidigt var svårare än jag trodde, hahaha...  
Jag "parkerade" henne på ett ställe och gick iväg. Efter ett tag vände hon sig och tittade på mig som om hon tänkte: "Vaddå, ska jag stå här hela kvällen eller?!"
Lyckades ta en skum bild på hennes repgrimma när jag skulle ta mobilen i andra handen...
"Heeeeej... Har du godis till miiiiig?"
Hon har faktiskt blivit himla fin i kroppen nu på slutet! Nog för att hon inte skulle må dåligt av att gå ner något kilo till, men hon är inte fet på samma sätt nu som hon var förut.
Trött i huvudet efter lite hjärngympa :))
Sötaste Frejsan! Jag satte igång henne i galopp bortåt, och när jag sedan satte mig på huk tvärvände hon och sprang fram till mig med spetsade öron♥

Mera plugg!

Då kör vi igång med nästa kurs. Tenta på tisdag, hejja hejja!


Tröstshopping

Så var labbprovet också klart. Är helt slut. Efter många om och men fick jag till det. Usch, jag hatar labbprov! Jag som aldrig blir nervös inför en tenta är alltid ett vrak innan såna här prov... 
 
När jag var klar for jag in till stan och tröstshoppade (trots att jag klarade tentan)(tröstshopping är aldrig fel)(och det var faktiskt synd om mig som fick plågas i 4 timmar). Fick med mig lite småsaker hem, och ett par nya ridbyxor. Min garderob töjer ut mina kläder på något underligt sätt, så allting är för stort. Knepig garderob det där... Men jag klagar inte!
 
Ikväll ska jag ha min efterlängtade lediga kväll. Det är ju tyvärr inte så mycket kvar av den, men jag ska sätta mig och slötitta på något avsnitt av någon serie och använda så lite tankeverksamhet som möjligt. Det känns som en helt outstanding plan den här torsdagskvällen!

Inte för att skryta, men...

Jag har världens mysigaste träningsvägar!

#aldrigvila

Så var den här tentan klar också. Min känsla efter att ha suttit och skrivit i en timme var: "Va? Är den redan slut?!". Den var ganska rolig faktiskt. Jag hade gärna haft fler uppgifter, haha! Det är ju lite speciellt att programmera på papper, men jag tror att jag fick till det.
 
Hursomhelst, nu ska jag ut och rensa hjärnan ett tag. Promenera bort de kalorierna jag fick i mig under tentan ;) Jag är alltid helt mosig i hjärnan efter en tenta och skulle egentligen behövt resten av dagen ledigt, men vi har labbprovet imorgon så jag måste plugga ännu mer programmeringskod ikväll. Jag får ta ledigt imorgon kväll istället :) På med träningskläderna, ut i löpspåret och promenera bort träningsvärken från igår, hejjahejja! 

Nu kör vi!

Wohoo, äntligen tentadag! Har varit helt insnöad i min programkod i en vecka nu så det ska bli skönt att äntligen få bort det. En tenta närmare sommaren! Den börjar inte förrän 13, men jag ska till skolan redan vid 10 för att bryta ihop lite med klasskompisarna innan, haha. Håll tummarna för att den går bra nu! 

Ingen fotografering imorgon

Alltså. Inte för att vara sån, men jag tror att väderguden jävlas med mig. Hittills har min tentaperiod bestått av en stooor sol och runt 20 grader i stort sett varje dag. Jag har suttit inomhus framför min dator och pluggat in programmeringskod, läst om RAM-minnet, LCD-skärmar och timeravbrott. Imorgon skulle vi fota. Då ska det regna. Hallå, du där uppe! Är det här ett skämt eller?!
 
Vi har skjutit fram fotograferingen till söndag, för enligt SMHI ska det bli fint då. Så typiskt, jag som var inställd på imorgon.
Nu ska jag hälla i mig kaffe (vad som helst för lite extra energi...), äta äpple med kanel och sätta mig och plugga ett tag till. Eller, ett tag... Känner jag mig själv kommer jag komma in i mitt bästa "plugg-flow" vid 23, vilket innebär att jag kommer sitta här till typ... 1 inatt? Tur att jag inte behöver kliva upp tidigt imorgon. Tenta på onsdag och torsdag, hejja hejja!

Ombesiktning

 
"Sug på den växthuseffekten, jävla besiktningshelvete!"

FemkilometarN

Kom nyss hem efter att ha sprungit den nya motionsslingan i skogen. Jag. Är. Helt. Slut. Jag brukar ju springa runt 5km i vanliga fall också, så jag tänkte att "det här blir nog inga problem!". Synd bara att jag inte insåg att skogsvägar består av backar. Långa backar. Och stenar. Och rötter i förbannelse. När jag tagit mig igenom de stackars kilometrarna och skulle gå hem igen var mina ben som spaghetti. Jag höll på att ramla omkull en gång då benen vek sig, hahaha! En sväng till så ökar jag på sträckan sen! No pain, no gain.
 
På tisdag händer det äntligen någonting annorlunda! Det är nämligen en kille i Stockholm som är duktig på att ta kort och som sett mina och Dafnas "modellbilder", så han vill fota oss. Det var längesen vi hade någon riktig photoshoot nu, och med en fotograf som verkligen kan sin sak blir det nog skitbra! 

Hemmet nästa!

Jag misstänker att jag börjat bli laktosintolerant då min mage sväller upp när jag äter mjölkprodukter. Speciellt med tanke på att jag inte äter det så ofta när jag är nere i Stockholm (då slutar kroppen att producera laktas, som är ett enzym som bryter ner laktos). Jag berättade det för Dafna.
 
Dafna: Ja, men det är väl inte så konstigt?
Jag: Varför inte?
Dafna: Jo, men du börjar ju komma i den åldern...
 
I den åldern?
I DEN ÅLDERN?!?!
 
Nu ska jag gå och gråta ett tag. Sedan ska jag polera rullatorn. Om jag kommer ihåg var jag ställde den...

Hoppträning

Jag tog mig i kragen och började släpa fram bommar och sockerbitar. Det blev en liten, kort bana med två hinder och tre språng. Ganska lagom för Frejas kondition... ;) Jag trodde att jag skulle få jobba ihjäl mig då jag läst i boken (vi har en loggbok där vi skriver vad vi gjort och hur det gått) att hon varit ganska seg de senaste dagarna, men inte det inte! Hon jobbade på framåt och med energi (för att vara Freja...) redan i skritten. Sedan var det fullt ös (för att vara Freja...) mot hindren. Hon har nog saknat hoppningen i vinter.
 
Jag är så himla nöjd! Jag hade kunnat träna hur länge som helst :) Pricken över i:et var ändå att hon lyckades byta till höger galopp över hindret. Hon har haft väldigt svårt för just högergaloppen, och när jag ridit barbacka i vinter har jag inte ens lyckats få henne att ta högergaloppen från skritt eller trav. Att hon då kan göra ett byte till den svåra galoppen över ett hinder visar ju att det går framåt!
 
Nu ska jag plugga mikrodatorteknik medan datorn lever, och sedan ska jag ut på promenad. Måste bort med träningsvärken om jag ska orka springa mina 6km imorgon... Fitness-Sandra är på språng!
Fina Frejsan i slutet av februari. Här var det bara vänster galopp som gällde!

It's alive!

Efter flertalet desperata återupplivningsförsök från min sida bestämde sig datorn slutligen för att hänga med ett tag till. Tur det, jag hade brutit ihop fullständigt om allt jobb från hela mikrokursen försvunnit veckan innan tentan... Hang in there, datorjävel!
 
Jag har förresten bestämt mig för att skriva den där tentan och åka hem en vecka senare. Det känns som en tenta jag kan klara på relativt kort pluggtid, så det är nog värt det. Jag har ändå inte fått några pass på jobbet den veckan och ÖOR har ändrat till 90 som lägsta klass på tävlingen, så jag behöver inte stressa hem för träningens skull heller. Berta skulle säkert ställt upp och hoppat, men för min skull känner jag att jag antingen behöver en riktig hoppträning med lite höjder innan eller värma upp med en lägre klass så det inte blir för högt på en gång. Vi får träna inför Nordmaling istället, och då jäklar blir vi farliga! ;)
 
Nu far jag ut och rider Freja i det fina vädret. Det blir nog ett pass på ridplanen tror jag. Kanske lite hoppning om jag orkar bära fram grejerna, haha... Den som lever får se!
 

Hoppas på ett mirakel

Hallå i stugorna!

Jag kom nyss hem från den sista föreläsningen innan tentorna. Nu är det bara eget plugg som gäller under resten av tentaperioden. Det kommer bli fullt upp ändå, men samtidigt ganska skönt att kunna planera som man vill. Jag brukar ju plugga som bäst på nätterna och det blir ju lite jobbigt om man ska upp tidigt dagen efter ;)
Ikväll står mikroplugg på schemat om datorn känner för att återuppstå. Den har konfigurerat sen jag klev upp imorse. Och jag som har alla mina labbar plus kursboken på datorn... Too bad for me. Dessutom ska jag träna core tills jag ligger på golvet och gråter (typ). Bra kväll!

Nä, nu måste jag försöka få till någon middag. Det stod på förpackningen att kycklingen skulle tillaga sig själv, men jag betvivlar att kyckling besitter den kunskapen... Den är välkommen att bevisa motsatsen. *MiRaKeL kAn SkE*


Work it harder, make it better

Åh, det känns som att jag bara ränt runt hela dagen. Började ju som sagt dagen med intervallträning. Riktigt drygt var det, men det gick ändå ganska bra? Fick kramp i magen när jag hade ca 2km kvar, men tjurskalle som jag är fortsatte jag springa. Är man liks ute ska man banne mig få ut nåt av det också. Sprang de drygt 5km på ca 40min vilket är (ganska) okej då man inte springer hela tiden under intervallträningar. Ska försöka hitta någon 6km-runda nu. Progress.
 
Efter det väntade en 2 timmars föreläsning, en sväng till Haninge Centrum för att lämna tillbaka en kabel som inte passade, en sväng till veterinären för att köpa Misses mat och slutligen till affärn för att köpa mat till mig själv. Nu hoppas jag att jag klarar mig ett tag.
 
Har för övrigt lite ångest över en omtenta som jag nyss fått veta om, som ligger den 5 juni. Det vore bra att få bort den, men samtidigt... Orkar jag en veckas längre tentaperiod? Klarar jag den inte har jag dessutom slösat bort en vecka på ingenting. Hade jag kunnat skriva den till hösten hade jag gjort det, men nästa gång den går är till jul. Åhh, giv mig styrka. 
 
Nu ska jag vispa grädde, värma upp lite frysta bär (Hepatit A - here I come!) och plugga analog elektronik en timme. Sen ska jag nog ut och gå en stund. Man kan ju inte slösa bort finvädret framför datorn heller! Over and out!
Jag saknar min bästis

Så jävla duktig

God morgon!
 
Idag har vi sovmorgon och börjar inte förrän 10. Mina klasskompisar spenderar den i sängen. Jag spenderar den i skogen med löparskor på och NRJ i öronen. Blev så otroligt taggad av springturen i söndags så jag har gått och längtat till nästa gång ända sen jag kom hem från den förra, hahaha... Idag står intervaller på schemat. KÖTTA!

Kungsträdgården

I fredags var vi inne i stan, och jag och mamma var ju tvungna att gå ner till Kungsträdgården för att titta på körsbärsträden som bara blommar en vecka varje år. Rosa överallt - det kan man ju inte missa?! Vi var dock inte ensamma om den tanken...

Sweat is just fat crying

If you're still looking cute after workout, you didn't work hard enough...


Feeders

Nu har familjen börjat rulla hemåt igen efter en himla bra helg. Lite för bra kanske, med tanke på att jag gått upp 2kg på 3 dagar... Men med hårdträning i en vecka rinner de nog av mig ganska snabbt.
 
Resten av dagen kommer att bestå av plugg, träning och tvätt. Inte så fancy kanske, men välbehövligt. Sista rycket nu, om mindre än 3 veckor åker jag hem!
Nöjd bror :) 

Dalarö

Familjen kom som sagt ner igår kväll, så idag drog vi ut till Dalarö och Smådalarö för att titta runt lite. Det fanns hur mycket fina hästgårdar som helst på vägen dit, och det var lite Saltkråkan/Skärgårdsdoktorn-inspirerat där ute. Det är ganska roligt att man bara behöver åka 3-4 mil utanför Stockholms innerstad innan man hamnar på landet, helt utan storstadsstress. 
Vi stannade till på en marina på vägen hem och tittade. Det var liite större än Köpmanholmens Båtklubb om man säger så ;)
Brühr kör bihl

MVH fläcken

Det här med brun utan sol är nog inte min grej...


Kvällspromenad

Kom nyss hem från en 1,5 timmes powerwalk i värmen. Efter att ha suttit instängd på skolan och missat två dagars strålande sol kändes det ganska välbehövligt.
 
Just nu är min motivation till saker inte sådär jättestor, imorse när jag vaknade kändes det som att jag blivit överkörd av tåget under natten. Det har varit alldeles för högt tempo och för mycket stress nu på slutet. Tur vi har långledigt nu så jag kan ta igen mig lite :) På tal om långledigt kommer familjen ner imorgon kväll och stannar till söndag. Större delen av morgondagen kommer att bestå av städning med andra ord, hehehe...
Fick den stora äran att inviga mina nya löparbyxor under PW:n ikväll. Försök hitta ett par byxor som är mer Sandra än dessa. DET GÅR INTE!

Födelsedagsfirande på Blekholmen

Ikväll har vi som sagt firat Diljas födelsedag. Vi gick till Restaurang Blekholmen, som ligger precis brevid vattnet. Hur mysigt som helst! Då det är söndag och alla har antingen skola eller jobb imorgon var vi tvungna att gå hem ganska tidigt. Nästa gång drar vi ut en fredag!
Dilja med sin "lilla" bukett
MAAAAT!
Söt-Phatcharin :)
 
Nu ska jag ställa mig och fixa matlådor för veckan, och sen ska jag panikplugga lite innan jag går och lägger mig. #aldrigvila

Söndag

God morgon!
 
Det har varit full fart i stallet de två senaste dagarna. Igår var jag där 7-15.30... Tur man är morgonpigg! ...eller nåt.
 
Dagens planer är först att traska ner till Haninge Centrum och kolla efter ett par löparbyxor. Nu när det börjar bli så pass varmt ute funkar det inte längre med mjukisbyxor... Senare ikväll åker jag och ett gäng till iväg och äter middag tillsammans för att fira Diljas födelsedag. Jag har en himla härlig dag framför mig med andra ord. Ska ta det så lugnt som möjligt och njuta av "ledigheten" (är så trött efter senaste tentan så jag gav mig själv några pluggfria dagar...) medan jag kan. Till veckan blir det full fart trots kortveckan.
 
Nej, det här går inte. Mot Haninge Centrum!

Wiiiiee!

Jag är hemma. Tentan är klar. Jag tror att den gick bra. Tjohoo!
 
Jag har haft sån ångest över den här tentan så det är inte klokt. Den är uppbyggd så att vi har nervsystemet, endokrina systemet, reproduktionssystemet, sinnesorganen, ärftlighet och embryologi på samma tenta. Det motsvarar ungefär 1/3 av vår drygt 1200 sidors-bok. Dessutom måste man ha alla rätt för att klara sig. Shoot me liksom. 
 
MEN tentan var bra mycket mindre än jag trodde (13 sidor bara), och jag kunde 80% som rinnande vatten. Det var bara en fråga jag verkligen inte hade koll på, så där ordbajsade jag bara. Var klar efter 1 timme och 45 minuter. 
 
Nu ska jag slänga ihop nån middag, och sen ska jag programmera resten av kvällen så jag bara kan redovisa labben imorgon och gå hem sen. Full fart mot helg!

Pluggpicknick

Dafna kom med idén att vi skulle ha en pluggpicknick i parken idag. En himla bra idé tycker jag! Nu har jag inte så mycket kvar att plugga på inför morgondagens tenta, så det blir till att ta vara på så mycket som möjligt av solens strålar och sen kanske ge mig ut och springa en runda. Tant positiv är tillbaka!


RSS 2.0