Kattskrälle

Misse har varit på G inatt. Hon har stått i fönstret och skrikit i princip hela natten, och när hon inte gjorde det så sladdade hon runt på golvet i jakt på leksaker (med klorna ute, såklart) eller klöste på fönstren (det blir som att dra naglarna längs svarta tavlan) i hopp om att matte skulle kliva upp och släppa ut henne. Ni kan ju tänka er hur många minuter jag fick sova inatt... Kattskrälle! Men det är bara att göra det bästa av situationen. Synd bara att det var natten innan en tenta jag måste, måste, MÅSTE klara. Ibland är det roligt med djur...

Inte fick jag plugga igår heller ;)


Redan hatad!

En klasskompis sitter och försöker lösa ett tankenötsspel på mobilen;

- Alltså, den tjej som lyckas lösa den här banan ska jag gifta mig med!
Jag: Okej...?
- Ja, så länge det inte blir du förstås...

Vet inte riktigt hur jag ska tolka detta? ;)


Snart klart...

Tror jag blir galen på skolan snart, haha! Redovisning av det lilla projektarbetet imorgon (gruppen skulle delas upp i 3 mindre grupper och då lärarn lottade var det ju jag som blev ensam SÅKLART. 20 min ska jag babbla. Good luck...), tenta på tisdag och redovisning av det stora projektarbetet nästa torsdag. Sen har jag en tenta kvar efter det, sen får jag åka heeeem! :)

Nu ska jag ut och rida Freja, och sen sätta mig och försöka få in 20min babbel i huvudet. Wish me luck!


På skolan

Sitter på skolan och väntar på att gruppmötet med det ena projektarbetet ska börja. Det här har varit en sån ovärd dag så det finns ju inte! Började med att jag kom hit vanlig tid för att gå på en föreläsning som stod med i det första schemat men som tagits bort vid uppdateringen. Då gick jag på 3/4ornas redovisning ang deras projektarbete (var obligatoriskt av någon anledning) för att sedan behöva vänta i 1,5 timme på att mötet ska börja... Det är även första dagen sen jag började som jag inte har med mig boken, så inte kan jag plugga heller. Nu kan dagen bara bli bättre!

Bjuder på en bild på Frejas otroliga hoppteknik. Ett bakben på varje sida om hindret, det är så det ska göras!


Misse på promenad


Misse vill inte gå på promenad


Nya Frejabilder

Vi hoppade lite igår igen :) Har några filmer men har inte riktigt bestämt mig än om jag vill lägga ut dem än... Det ser inte speciellt vackert ut om man säger så ;)

Hursomhelst, den första är från uppvärmningen och resten än från promenaden när jag ridit klart. Brukar ju alltid hoppa av och leda vid avskrittningen så hästarna får en chans att slappna av i och sträcka ut ryggmusklerna också :)


Dressyrträning med Freja

Bjuder på film idag igen! ;) Hon hängde sig väldigt mycket i händerna i början så jag fick börja med att få henne att tänka framåt hela tiden (brukar ofta få börja med det faktiskt), öka så mycket som möjligt på långsidorna och korta på kortsidorna. Sedan lägger jag in lite ryggningar (för er som inte är så insatta, rygga betyder backa ;)), övergångar skritt-trav-halt-trav osv för att hon ska svara snabbt på hjälperna både fram och tillbaka. Jag tror att vi tränat lite väl mycket på halt från galopp, för nu gör hon hellre halt än saktar av till trav efter galoppen, haha! Det kommer ni se några gånger på filmen också. När jag fått henne fram för skänkeln och så att hon inte hänger lika mycket i tyglarna kollar jag bara av så hon är mjuk i båda sidorna och formar sig runt skänklarna innan jag börjar jobba lite mer med galoppen. Tycker att hon gjort stora framsteg nu på slutet faktiskt! Dags att börja kräva lite form snart tror jag :) Men nu ska jag inte tråka ut er med mer text, ni får helt enkelt kolla på filmen om ni är mer intresserade ;)


Operation bada Misse


Deo-spray

Var till Horze idag också för att hämta mina nya byxor, de var slut i lördags så de fick beställa hem nya. Så såg jag den här sprayen som ska lindra klåda från insektsbett som jag tänkte prova. Victor kliade ju sönder sin svans förra sommaren så förhoppningsvis blir det bättre av den här. Har kanske inte sagt det, men har fått jobb på ICA i sommar också så jag kommer vara i Bjästa heeela sommaren! :)

Köpte även en borste, ryktskrapa och massagehandske för jag är så less på att aldrig hitta rätt borste så det är lika bra att köpa eget så vet man var man har grejerna ;)

Så här ser sprayen ut förresten, någon som vet om den är bra? :)


Freja hoppar!

Felix filmade när jag och Freja skuttade lite igår :)


Wiiee!

FÖR VI HAR EN LÄGENHET I HANINGE! 😃


Tack Misse!

Idag hade vi ett muntligt framförande på skolan, som en träning inför redovisningen av projektarbetet i slutet av maj. Vi skulle förbereda ett tal om någonting personligt och ett tal om projektarbetet, och när vi kom dit skulle lärarn välja om vi skulle ta något av det eller ett oförberett där hon skulle välja ämne. Jag satt verkligen HELA förmiddagen och försökte skriva tal, men fick inte ihop nåt jag blev nöjd med. Så ungefär en halvtimme innan vi skulle börja kastade jag bort det gamla talet och började skriva om Misse istället. På en kvart hade jag rafsat ihop några händelser som beskrev hennes personlighet och memorerat det, och lyckligtvis fick jag det personliga talet.

En gruppmedlem satt och skrattade åt Misses påhitt under HELA redovisningen, och lärarn satt och log nöjd för sig själv medan hon antecknade. Efteråt sa hon att det syntes att jag var väl förberedd (haha eller hur var det nu igen, en kvart innan ja...) och att det var ett mycket professionellt tal, hon hade inget att anmärka på någonting!

Tack Misse för alla dina påhitt, ikväll blir det godis i mängder för dig!❤


Mirakelprodukt

Då vi var iväg till Hööks och Horze tidigare idag (andra gången sen jag flyttade hit, det tar sig!) passade vi på att gå in på Arken Zoo för att kolla om det fanns nåt kul. Där hittade jag denna högsmala saltburken med en katt på. Den skulle göra så att kattlådan luktade gott, tydligen. Visst, tänkte jag, kan den göra så att man kan vistas inom en radie av 2 meter från Misse efter det att hon varit på lådan får det vara värt det. Så jag köpte burken.

Och vilket kap! Inte nog med att jag kan leva med en nylådad kisse, jag kan stå framför lådan och andas in odören av ...örter? Med risk för att låta som en rymling från "rosa huset" i Övik (med all rätt då jag under mina första levnadsår bodde i ett hus som var, just, rosa) så kan jag nu gå in på toaletten bara för att få känna lukten av kattlådan. Men vad gör väl det... Jag har väl aldrig varit fullt normal, och dessutom äger jag en kattlåda med örtlukt!


Grillning gone bad

Det började ösregna ute, så vad gör man...


RSS 2.0