Workin' 8-19

Idag kändes det lite mindre värdelöst än igår. Amen to that. Det blir nog bra till slut. *Optimisten har talat!*

Heldag på skolan idag, kom dit runt 8 och gick hem strax efter 19. Trots det känns det inte som att jag fått nånting gjort. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, matte är inte mitt ämne. Tur man har smarta kompisar som kan rycka in och hjälpa till stup i kvarten :)


Press och stress

Det här känns inte kul längre. När jag vaknade igår kändes det precis som att gå rakt in i en betongvägg. Gårdagens intensivdag med knappt några raster alls gjorde det inte bättre. Jag är helt slutkörd. 
 
På bowlingen i fredags sa en klasskompis: "Vad kul att få komma hemifrån, jag har inte varit ut på 2,5 månader!". Hon är inte ensam. Jag har haft 2 lediga helger utan plugg sedan skolan drog igång i mitten av augusti, då Dafna var här och då familjen var här. (Den sistnämnda helgen fick jag faktiskt sitta med en inlämningsuppgift 1-2 timmar på fredagkvällen, så helt ledig var jag inte...) Jag är sällan hemma före 17.30, och då ska det lagas mat så jag orkar plugga resten av kvällen.
 
Man ska ladda ner och lära sig nya program i alla nya kurser, det är uppgifter som ska göras, föreläsningar där man ska vara på alerten och försöka hinna anteckna så mycket man bara hinner, förberedelser inför laborationer, grupparbeten, repetition, repetition och repetition. 
 
Jag fick tillbaka tentaresultatet från ekonomin igår, D med 2-3 poäng från C. Fick ett mail av läraren att han tyckte vår rapport var så bra så den förmodligen skulle höja betyget ett snäpp om man låg på gränsen. Det betyder förmodligen ett C i en kurs jag lade ner 3 dagars tentaplugg på (+en jävla massa på projektarbetet, men det lärde jag mig inget av). Jag borde vara glad, men jag känner mig bara så... likgiltig? Jag är helt tom i huvudet och lever mest på autopilot. Kliver upp på morgonen, går till skolan, gör det jag ska, går hem, gör det jag ska och går och lägger mig igen.
 
Just nu hade varit ett ypperligt tillfälle för några dagars ledigt. Synd att högskolor och universitet inte har höstlov, och att vi dessutom har en tenta på måndag. Matte som dessutom aldrig varit mitt ämne.
What doesn't kill you makes you stronger brukar man säga. Problemet är väl bara att få skolan att inte ta död på mig. Det känns fan inte långt bort just nu.
 

Empty rooooom

Kom att tänka på hur jag kom att tänka på (hehehe) ondskefulla pennor igår. Skulle ju berätta att jag, efter att ha försökt i två veckor, äntligen lyckades ladda ner programmeringsprogrammet (världens längsta ord?) till matten. Helt sjukt att vi ska programmera i matte också, som att det inte är nog som det är.
 
Idag har det verkligen varit en heldag i skolan. Kom dit strax före 8 för att ha föreläsningar. Fick lunch vid 12. Värmde och slängde i mig maten på en kvart för att sitta och förbereda inför labben resten av rasten. Tänkte att "Nä, men det här blir nog inga problem. Det ser ju skitlätt ut!" när jag ritat klart kopplingsschemat eller vad det kallas.
F Y R A timmar senare hade jag och Katie kopplat klart. Då såg det ut så här:
Snacka om att lura studenterna att tro att de kan nånting. Det lilla jag kunde om digitalteknik när jag gick dit var som bortblåst när jag gick hem. 17.20 lämnade jag skolan för att gå hem. I regnet. Med cykeln. Som hade punktering. Ibland älskar jag mitt liv.

Stolt som en tupp

Visst är det så man säger? Inte för att jag vet vad tupparna har att vara stolta över. (Nu blev jag tvungen att läsa om tuppar på wikipedia bara för det.)
 
Tydligen har de blivit en symbol för ljuset och elden eftersom deras galande ansågs jaga bort de mörka och onda krafterna. OCH eftersom de gal på morgnarna är de också en symbol för uppståndelse eftersom solen går upp. Allt tack vare tupparna, bra där. De "troende" måste ha en rolig världsbild. Jag kan se scenariot framför mig; 
-Nooo, don't kill the tupps!
-Why?
-'Cause then the sun will never rise again!
-Hmmm... Makes perfect sense.
 
Roligt också att man äter kyckling/ägg/tupp/whatever till påsk, alltså under våren, och TROTS DET blir det ljust tidigare och tidigare på morgonen. De där mytologierna... Kan man jobba med att komma på mytologier förresten? Det hade varit rätt fränt att kunna titulera sig som mytolog, men man skulle nog inte bli tagen på så stort allvar. Jag menar, att ha som jobb att hitta på en massa saker som inte behöver ha någon koppling till verkligheten överhuvudtaget. Man sätter sig vid sitt skrivbord, tänker "Jaha, vad ska jag myta ihop idag då?", letar upp en random bild från google och börjar hitta på. "En penna, ja... Pennor måste ju vara grunden till all världens ondska eftersom de använts till att skriva ner människans alla ondskefulla planer. Så måste det vara!" Sedan skriver man en avhandling om ämnet där man använder sig av all fakta som talar för sin nya myt och utelämnar all fakta som talar emot den. Låter som ett jobb för mig, jag som just skrivit ett helt inlägg om tuppar, mytologer och ondskefulla pennor.
Pencils... Never trust them.

Förvirrad tjej

Idag ska jag, Jonna och Annika ha ett stallmöte version mini angående vinterrutinerna som mockning osv. (Annikas shettis Vilja kommer att dela box med Freja, det var därför hon fick en så stor box). Vi bestämde att vi skulle träffas 13, och jag och Annika skulle rida ut innan så vi skulle träffas 10.
 
MEN jag har helt missat att det blev vintertid inatt?! Varenda år skrivs det om det i tidningarna, det är reklam överallt osv, och jag tänker "Men hallå, tror de inte att folk har koll på det eller?". Det enda året de inte har reklamen och artiklarna (jag har då inte sett några), glömmer jag bort det och blir helt vilse. Bra jobbat.
 
Så till mitt I-landsproblem. Om jag är ute i stallet vid 10 sommartid och Annika inte missat tidsbytet, kommer jag att få vänta i en timme. Om jag istället är ute vid 10 vintertid och hon missat tidsbytet, kommer jag att vara "en timme sen", och HON har då istället fått vänta en timme. Åhh, varför gör man det så krångligt för sig? Och varför har jag inte en diktator med mig dygnet runt som alltid säger vad jag ska göra? Det hade förenklat saker en himla massa...
Jag var iaf fin i håret igår! ...som om det vore nån tröst... Jag kan inte ha flätor längre, mitt hår är så tunt (det kommer väl med åldern...) så det blir bara en töntig fjong av allting. Annat var det när jag var mindre, då blev min fläta 4 gånger tjockare! Sådär, då vet ni det också :)

Det ska va gött å leva

Det är ju trots allt bara den 27 oktober en gång om året... :)


Hon som skulle storhandla

Vad hände där liksom?


Det gick skit

...BRA! Har aldrig varit med om ett så snabbt däckbyte nån gång. Det tog en timme drygt, och då fick jag ändå gå två vändor till förrådet för att hämta/lämna däck. *CaReFaCe* Så nu har pärlan vinterskor på sig och fryser nog inte i år heller :)
Se där, jag bytte däck och skrev sedan ett inlägg utan en enda svordom. Fan vad jag är bra!

Riktiga kvinnor reder sig själva

...säger hon medan hon stövlar ut i hallen och drar på sig vinterkängorna. Med ett vinterdäck i ena handen och ett fälgkors i den andra är jag redo att börja dagen! Lär uppdatera er om hur det gick när jag är klar. Känner jag mig själv rätt kommer det inlägget att innehålla svordomar. Det är lika bra jag varnar er på en gång.
Men än så länge är det glada miner hos fröken Damgren!

Bowling

Kom just hem efter en kväll med klassen. Det var tänkt att vi först skulle ut och äta på restaurang och sen gå och bowla, men eftersom vi inte kom iväg från skolan förrän 17.20 hann vi bara skynda oss in på Max och slänga i oss nåt lite snabbt, haha! Men det gick ju bra det också :) Stress iväg till bowlingen, för att få stå och vänta i nästan en timme innan det blev våran tur. Hade blivit något knas med bokningen eller nåt sånt.

Nu är jag alldeles hes efter att ha stått och hejjat fram alla andra (min egen prestation var tyvärr inte så mycket att hurra för...)(men jag ledde faktiskt halva första serien!)... Tack för en trevlig kväll (delar av) TIMEL1! Det här gör vi om!


Se där!

Så blev det vitt på backen nere i fjollträsk också! Undrar om stockholmarna lyckas ta sig till jobben imorgon eller om det här räknas som snökaos. Jag menar, det blev ju stora rubriker över den centimetern som kom i mars... :) Stockholmare, de har så mycket att lära :')


Ibland får man tycka synd om sig själv

Saker vill verkligen inte samarbeta med mig just nu... Jag önskar att jag hade lyxen att kunna stanna hemma när jag är sjuk, men då missar jag för mycket. Imorgon går vi 8-17. Det är bara att hoppas att febern lagt sig till dess, annars blir det jobbigt... x) Sen är vi ett gäng som ska ut och äta och bowla efter skolan och det har varit planerat i flera veckor så det tänker jag inte missa om jag så har 40 graders feber ;)

På lördag måste jag byta till vinterdäck så det är bara att hålla tummarna för att jag orkar skruva upp bultarna och att ingenting går sönder som förra året, haha! Åhhh vad jag gruvar mig...
Nu blir det mer matte innan jag lägger mig och sover så jag orkar med dagen from hell imorgon!

Det här var förresten vad jag möttes av när jag kom hem. "Matte har inte nog med saker att göra så jag fixar lite mer hon kan pyssla med." Tack Misse, vad omtänksamt❤


New in

Nya kurser = ny kurslitteratur = synd om bankkontot. Men den här gången hade jag tur och fick tag i en begagnad bok för bara 250kr (skulle kosta ungefär det dubbla annars)! Tur man har Ingrid som fixar ;)

Förra gången jag hade feber var precis i början av programmeringskursen, och då vaknade jag mitt i natten och yrade i programmeringskod. Kommer ihåg att jag drömde om en uppgift och sedan vaknade och började förklara för mig själv hur jag skulle lösa den, haha! Hoppas jag slipper det den här gången, jag har ingen större lust att drömma om den binära talbasen, det blir nog lite långrandigt i längden... (Det är ju datorns sätt att "kommunicera", dvs 1:or och 0:or.) Nä, fram med böckerna och börja aktivera min redan något för varma hjärna så jag får gå och lägga mig nån gång!

Nyboken:


7k

Slutade vid 12 idag och hade planerat att hinna med att både träna, städa och få undan tvätten innan jag skulle sätta mig och plugga. Men så vaknade jag upp småfebrig och med ont i halsen. Hallååå, jag var ju nyss sjuk?!?! Så det blir inte många knop idag. Så typiskt min otur. Jag har inte tid med det här!
 
Jag var iaf ute och red Freja igår. Jonna var sjuk och undrade om jag kunde ta insläppet istället för henne. Så jag red då istället för att behöva åka ut igen på torsdag. Det blev en tur med Annika och Phibas igen, och till den här gången hade jag investerat i en pannlampa för HELA 39kr. Vi får väl se hur länge den håller... :) 

Slaktarn

Tentan är slaktad! Själv känner jag mig också lite slaktad... Men det blir väl så när man suttit och skrivit KONSTANT i 2,5 timmar. Jag besitter för mycket kunskap för mitt eget bästa ;)

Nu står jag i flemingsberg och väntar på pendeltåget som ska ta mig tillbaka till Haninge och en härlig eftermiddag med matte och digitalteknik. Nä men det blir ju kul :)))))


Sista minuten - plugg

Välkommen till bloggen med sämst uppdatering! Jag skyller på att jag har ett liv :) ...som består av plugg. Imorgon skriver jag en tenta och har suttit och läst och rabblat hormoner hit, aktionspotentialer dit och osteoprogenitorceller lite överallt. Men nu tror jag att det sitter! Tror... Den som lever får se. Nu ska jag sova så jag är pigg inför morgondagens tripp till Flemingsberg där jag ska kötta sönder tentan.
 
Tentan; be afraid. Be very afraid...

Håltimme(ar)

Föreläsning #1: 8-10
Föreläsning #2: 15-17
Det innebär 5 timmars matte med de här filurerna!


Hälsning från yttre rymden

VAR HÄLSAD KAMRATER
 
Här sitter jag och ser ut som en illamående, islamistisk kvinna som har håret i en slöja. Fast jag gjorde en egen variant och använde mig av en LIDL-påse istället. He gick ju bra de mé. Den här lervällingen ska sköljas bort om 15 minuter så medan jag väntar kan jag berätta om dressyrpasset.
 
Eller nej, det vill jag inte alls göra. Jag vill prata om Öviks nyheter.
Det händer mycket i n'dann stan. Lilla Övik...♥

H to the avre

Har fått en dille på havregryn! Precis som när jag var mindre kan jag stå och äta det direkt ut förpackningen. Så min nya grej är havregrynsgröt som den är (dricker inte mjölk). Trodde att det skulle bli torrt och äckligt, men det smakar mycket mer havregryn än om man äter det med mjölk (drack mjölk förut, haha). Det har blivit min nya drog. Vet inte om det är bra eller dåligt.
 
Hursomhelst, nu ska jag snart bege mig till stallet och rida Frejsan. Det får bli ett riktigt dressyrpass idag. Har funderat ut några evighetsövningar vi kan träna på tills allt känns bra (och båda är så trötta att det droppar svett, hehehe). Ska börja kräva lite böjning och början till formarbete i galoppen. Spännande!
 

Saker som gör mig störd(are)

Idag har varit en dag när verkligen ingenting varit bra. 
 
 • Grannen tyckte att det var en ypperlig dag att renovera på. Det låter som att tredje världskriget brutit ut. *Stör mig inte i mitt sökande efter kunskap!*
 • Har haft ett sjukligt sug efter socker hela dagen (har slutat äta socker). Vad pryder bloglovins förstasida om inte en KLADDKAKA??
 • Skulle titta på New Girl medan jag åt middag. När man sett 10 sekunder buffrade den i en minut innan man fick se 10 sekunder till, följt av ytterligare en minuts buffrande osv.
 • Misse har berättat hela sin livshistoria för mig. 50 gånger. 
 • Kom just på att vi inte får använda miniräknare på mattetentan. Nä men det här kommer ju gå jättebra... //Hon som aldrig orkade lära sig gångertabellen.

Smart tjej

Hon som måste rita bilder och pilar för att lära sig nåt...


Crappy day

Mitt huvud känns tomt idag. Jag har lust att göra precis vad som helst utom att plugga. Tur att jag har tvättstuga mellan 13-16 då. Ha-ha-ha...
 
Loggade in på facebook när jag vaknade. En klasskompis hade skrivit på gruppen att nästa tenta är på måndag om 2 veckor. Vilken tur, då har jag 1,5 vecka på mig att lära mig allt efter jag skrivit min tenta på tisdag. Det är i matte dessutom - favoritämnet♥ OCH fredagen innan tentan är det halloweengasquen som jag sett fram emot. Med mitt flyt lär alla stanna hemma och plugga.
 
Dessutom saknar jag alla kompisar i Övik/Umeå (+USA!). Och så saknar jag Victor. Jag vill hem.

Sådärja!

En timmes träning och 5 timmars plugg senare. I'm done for today. Nu ska jag vräka ut mig i soffan med en massa filtar, morotsstavar och en spinnande katt i knät framför en film. Because I'm worth it. Gillar att jag skriver varannan mening på engelska. I'm so cool.

Härligt, härligt men farligt, farligt

Det absolut värsta jag kan göra är att ta helt ledigt från skolan en dag. Den dagen inser man att man faktiskt har ett liv och att skolan nog kanske inte är så himla rolig ändå. Hur taggad är jag på plugg idag som varit nästan helt ledig från det i två dagar (räknar bort tentan)?!
 
Har gjort upp en deal med mig själv, lunch nu och sedan plugg fram till klockan 15. Då blir det träning (hur jag ska klara av det med den här träningsvärken från igår är en gåta...), middag och sedan ytterligare 2 timmars plugg när allt är färdigt. Sen får jag vara ledig ikväll. Av någon anledning måste jag berätta för mig själv hur länge och med vad jag ska plugga, för annars blir ingenting gjort. Himla konstigt.
Med en vikt på drygt 3kg och ett sidantal på över 1300 är det en viss hatkärlek mellan mig och min bok. Too...much...information...

Dagens ridpass

Det ordnade sig ändå med den gamla tentan förresten. Katie (klasskompis) tog kort på sin gamla som hon hämtade ut direkt och mailade över bilderna till mig. Jag fick ju inte veta vad jag skrev fel, men det hjälper mycket att få se vilka frågor som var med så man vet vad de tycker är viktigt och inte. Det är svårt att komma ihåg alla frågor från en 20 sidors tenta i huvudet... ;)
 
Men över till ett lite roligare ämne - FREJA! Red barbacka som planerat, och allt känns så himla roligt kring henne nu. Hon är så otroligt mjuk och fin att rida så allt går lätt och smidigt nu. Vi red öppna, flyttade in och ut på volter i trav (där minsta volten var kanske 3m i diameter, hon jobbade på i form utan protester. Mina skänklar fick dock jobba som bara den, haha!), gjorde övergångar galopp - halt - rygga - galopp, rullade på i avslappnad galopp flera varv runt ridplanen (första ridpasset efter sommaren orkade hon knappt galoppera ett varv eftersom ridplanen är så liten) och gjorde en himla massa övergångar mellan snirkliga voltmönster. Från och med nu måste jag börja skriva upp övningar och ta med mig ut, för efter ett tag står vi mest bara där och funderar på vad man kan hitta på härnäst. Blir ofta så om man inte stöter på några problem under passet.
 
Idag blev min plan B lite hoppning. Hon har verkligen börjat fatta vad det handlar om och tycker det är skitkul! Första gången vi rider mot hindret tvekar hon alltid, men sen rullar det bara på. Synd bara att hon inte är så rädd om sig, man får hoppa på och av mest hela tiden. Men det är bra träning och både hon och jag tycker det är roligt så det får det vara värt! :)

...be happy

Nu har jag lugnat ner mig. Jag hade någon typ av aggressionsproblem där ett tag tror jag, hahaha! Ska bara äta så berättar jag om ridpasset med Frejsan sen :)
Jag blir nog mätt idag också. Eller vad tror ni? ;)


❤KTH❤

Så jävla förbannad. Igår fick jag reda på att det går en omtenta i anatomikursen på tisdag. Så jag har nu lagt allt som inte har med anatomi att göra åt sidan. Min lediga helg blev inte så himla ledig den heller. Åkte in till flemingsberg (allt som har med våran klass att göra är ju där borta trots att vi läser i Haninge nu...) för att hämta den gamla tentan och kolla vad jag gjorde fel. Då har de stängt studentexpeditionen helt fram tills på onsdag! De gör det verkligen lätt för sig. Huvudsaken de har sin ledighet så skiter de i studenterna. 2 timmars restid åt helvete. Att de ligger högt rankade bland Sveriges alla högskolor och universitet är ett jävla mirakel.


Ett nytt försök

Japp, nu har jag haft en lång och uttömmande monolog med min dator så nu har han lovat att sköta sig... ett tag.
Börjar ni förstå min lycka? Grus- och skogsvägar överallt, de tar aldrig slut!!
Ducks... They´re everywhere!
(Tror att de är vana vid att bli matade för de kröp nästan upp i knät på mig när jag ställde mig på huk för att fota...)
Fick den här av en gubbe när jag var på väg hem. Han stod inte och delade ut till alla som gick förbi, utan han gick fram till mig specifikt och struntade i alla andra. Weird. 
Sist och minst (har inte bara börjat acceptera min höga ålder, utan även min korta längd), en så odeprimerad Sandra det bara går att vara! :)

Min eftermiddag i bilder

Satte mig ner och försökte börja med hemtentan. Det gick verkligen inte. Jag har lust att spy när jag ser programkod. Det är arrayer hit, structar dit och så bakar vi in allt i funktioner sen. Så efter att ha pratat med en klasskompis över facebook ett tag drog jag på mig träningskläderna och gick ut och gick 1,5 timme istället. Inte nog med att jag fick vädra ur all gammlukt ur hjärnan (det börjar lukta lite bränt...), jag hittade en naturpark med hur mycket fina motionsspår som helst!
 
...Och här ville min dator inte samarbeta med mig längre. Resten av bilderna kommer upp senare ikväll när jag tagit mig ett snack med n'dann Dell.

Tentamensdag #2

Veckans andra och sista tenta den här veckan! Kom till skolan lite tidigare än vanligt för att ha gott om tid på mig. Tur var väl det, för när jag väl kom dit insåg jag att jag inte fanns med på tentalistan. Upp till expeditionen och vänta tills någon kunde hjälpa mig och de 15-20 andra som inte heller fanns med. Till slut fick vi komma in i en sal och börja. Samma känsla som igår. Antingen gick det skitbra eller så gick det inte alls. Den som lever får se.
 
Nu måste jag sitta med hemtentan i programmering dygnet runt tills på lördag. Kul liv. Hoppas innerligt att jag blir klar så jag kan släppa det sen. 

My cup of tea

Skrev tenta i företagsekonomi idag. Tror att det gick hyfsat men vågar inte skriva det för då lär jag väl ha fått minuspoäng på varenda fråga. (Kunde man få minus förresten...? Då är jag körd!) Men nu är det över. För att fira att en tenta är klar gick jag ut och sprang intervaller. (Ni som inte redan börjat oroa er över min mentala hälsa, det är dags nu...) Sprang 5 vändor i backen, och det gick betydligt mycket lättare den här gången än sist jag var ut! Wiiieee! :)
 
Nu sitter jag här nyduschad med BoT på knäna och en kopp te i handen. Och inte vilken kopp te som helst. MIN kopp te! Tänka sig, här sitter jag och tittar på 3-åriga Sandra medan jag väntar på att vattnet ska svalna... Jag har varit söt en gång i tiden jag också :')
 

Sharing is caring

Delar med mig av min positiva anda till klassen!


He bli omtenta

Port 3. So far so good. Sen började gubben babbla om dragkulan som tydligen inte var registrerad. Spännande med tanke på att det här är 3e besiktningen sen jag köpte bilen och den gick rakt igenom de två andra gångerna. 
Stod och surade över dragkulan.
När allt var klart kom gubben tillbaka och babblade på om en styrled som var glapp och behövde bytas. "Jajjemän, det fixar jag!", svarade jag världsvant.
Gick ut därifrån, satte mig i bilen och ringde till pappa. "Pappa... Vad är en styrled för nåt?"
Förstår inte grejen. Dit med lite silvertejp och se glad ut. Utsätt mig inte för sånt jag inte förstår. Ever. Jag blir så förvirrad.
Sen körde jag hem. På en väg jag aldrig kört förut. Utan att ha kollat vägbeskrivningen innan. Genom att bara följa skyltar. Norrlänningen har konverterat till stockholmare. En annan kan ju Schtöckhölm nu, vett ni! 

Besiktning

Idag blir det ingen "här sitter jag osminkad och trött på morgonen"-bild. Det har blivit lite mycket av den varan på slutet. Kanske är det därför statistiken sjunker? De som en gång vågat sig hit har blivit bortskrämda!
 
Ja sitt å ät frukost ja för å orke ve dagN. Visste ni att ordet frukost kommer från tyskans früh kost som betyder tidig måltid? Det var dagens dos av allmänbildning. Tänk vilken tur att jag lärde mig det från filpaketets baksida!
 
För att släppa alla ämnen som inte har med någonting att göra så ska jag iväg till besiktningen med pärlan idag. Hoppas jag hittar dit nu då, annars blir det jobbigt. Den ligger precis brevid Coca-Cola- fabriken så det borde inte vara så svårt. Idag är en dag då alla 2:or får hålla sig så långt bort som möjligt! Jag funderar på att sunka ner mig så mycket jag bara kan och vara en drygjävel så de absolut inte vill ha tillbaka mig.
Det här fixar vi nog, pärlan och jag.
 

RejsFrejsans återkomst

Vi var 4st som gav oss ut på uteritten. Lyckades pricka in turen så det var uppehåll hela tiden. Hyfsat flyt! Mycket skritt idag också men vi klämde även in lite trav och galopprace såklart! Freja tyckte det var skitroligt. På vägen hem låg hon på och taktade. JA, ni läste rätt! Jag fick bromsa. Det är så himla mycket roligare att sitta på en häst som vill fram och tycker det är roligt. Vi var ute i ungefär 2 timmar och hela Freja var dyngsur av svett. 
 
På torsdag tänkte jag rida barbacka på ridplan. Antingen dressyr eller hoppning. Eller båda.
 

De bra idéerna är dåliga

Det är ett helt projekt att få på sig stallskorna. Först skon. Sen stövelskaftet. Där brukar dragkedjan alltid jävlas. Sen sporren. Den måste man slita i för att få fast. Och så var det andra foten ja. Hade precis färdigställt mitt lilla projekt innan jag skulle fara. Låste upp dörren och var på väg ut när jag kom på: just det, mobilen... 
 
Kände för att ställa mig och stampa, skrika och grina just då, men så fick jag en snilleblixt i ren Sandra-anda. Jag lägger mig på mage och ålar mig fram till mobilen! Tänkt och gjort, jag lade mig på mage och lyfte upp fötterna från golvet för att de inte skulle smutsa ner. Drog upp tröjärmarna för att få mer friktion mot golvet. Och ålade mig genom hela lägenheten. Kom fram till mobilen, lyckades på nägot sätt vända mig om bakom sängen och började åla mig tillbaka. "Fan vad bra jag är!", tänkte jag. När jag har ca 5m kvar till hallmattan kastade jag fram ena armen för att dra mig ännu lite längre fram. Det "kastet" gjorde att hela kroppen vred sig och fötterna slog ihop. Lera över hela golvet. Ibland önskar jag att mina idéer var lite mer genomtänkta...

Safety first

God morgon alla tappra riddare!
 
Här sitter jag ställklädd. Och med hjälm på huvudet. I köket. Det är precis som när man var liten och precis börjat rida! Kommer ni ihåg? Man tog på sig hjälmen hemma i hallen samtidigt som gummistövlarna (om man inte hunnit uppgradera sig till riktiga ridskor än). Det var tider det! Jag cyklade genom Bjästa med ridhjälmen nedtryckt över skallen och kunde för mitt liv inte förstå vad alla tittade så konstigt på? Har de aldrig sett en hästtjej på väg till stallet eller?! Och så cyklade jag vidare. Precis som varje vecka.
 
Idag är det gemensam uteritt för alla i stallet. Synd att det regnar... Men jag är väl inte gjord av socker heller! (Även fast det kanske ser ut så, tihihihi..) Ha en bra dag, bästa ni! 

Forever on the dancefloor

Tog fram min externa hårddisk och tittade på gamla filmer. Hittade en film från när jag ridit Hilda i några månader. Satt och log för mig själv, den speglade verkligen hennes personlighet klockrent! 
Åh vad jag saknar "mitt" lilla yrväder! Hon var verkligen en once in a lifetime-häst, och jag tror att oavsett hur många och hur bra hästar jag än kommer att rida under min livstid kommer ingen att kunna mäta sig mot henne. Älskade Hilda, jag hoppas att du har det bra var du än är...♥
Don't cry because it's over, smile because it happened.
 

Uppdatering

...och så måste jag städa också. Kattskrälle!


Uppe med tuppen

God morgon sjusovare!
 
Själv vaknade jag innan 9. Fråga mig inte hur eller varför, för mig är det ett mysterium. MEN jag misströstar inte, det betyder längre lördag och det är aldrig fel! Min lördag kommer att se ut som följande:
 • Köpa AAA-batterier
 • Träna (äntligen...!)
 • Ta ut Misse i selen
 • Duscha Misse
 • Skicka in arbetet till stipendiegrejen
 • PLUGGA 
Innan jag drar igång med det som ska göras tänkte jag dela med mig av en go musikblandning jag hittade igår. Allt för er! ;)
 

Djurkommunikatören

"Matte... har du inte pluggat färdigt snart...?"
Misses önskan är min lag, nu skiter vi i det här och går och lägger oss!


Att ha alla odds emot sig

Det var slut på batterier i miniräknaren, så jag gick iväg och köpte fler efter skolan. Satte mig ner och skulle byta dem innan jag skulle börja plugga. Öppnade batteriluckan. AAA-batterier. Jag köpte AA. "Men vilken tur att jag har AAA-batterier i kylskåpet!", tänkte jag. Öppnade kylskåpet. Hade 3st kvar. Det behövdes 4. Fan.

HELG

Traskade iväg till skolan vid 10.30 idag. Skönt att börja sent! Eller rättare sagt, skönt att strunta totalt i första föreläsningen och ligga kvar i sängen och grisa sig. That's the way to do it! I alla fall, jag gick iväg till skolan och satt mig med programmeringen. Fick hur mycket hjälp som helst av Shachi (en klasskompis), så nu är en milstolpe avklarad i laboration 3. Bara 4 kvar... Fattar ni att killen programmerat sen han var 10 år gammal?! Galet!!
 
Kände på slutet att jag började bli trött, allt han sa åkte in genom ena örat och ut genom andra. Fick skrattanfall för minsta lilla och orkade inte fokusera alls. Räknade lite och kom fram till att jag inte ätit någonting alls på 7 timmar. Oooops... 
 
Skönt att den här veckan äntligen är över, den har inte varit lätt. Bara en vecka kvar, sen är tentaperioden över. Hur jag ska spendera min fredagskväll? Jag ska ge en ledtråd:

Uteritt

Igår fick vi följa med Annika och Phibas ut på en tur. Härligt att kunna en väg, då känns det lite roligare att rida ut än om man bara rider en grusväg fram och tillbaka... Det kändes som att vi tog det ganska lugnt, det blev mycket skritt då underlaget inte var det bästa överallt, och dessutom är det mycket asfalt både i början och i slutet av turen. Det blev en ganska lång galopp däremot (vi kom fram på vääärldens bästa galoppväg!!), och då märkte jag att Freja blev lite trött. Kom hem till stallet och insåg att hon skummade! (För er inte så insatta är det att hästen svettas så mycket att svetten blir vit och skumliknande) Det blir mycket galoppträning efter den vägen nu, det kan jag säga!
 
På söndag är det gemensam uteritt för alla i stallet som vill följa med, kul!

Student på rymmen

Nu lämnar jag all programmering och annan skit hemma och åker ut till stallet för en tur på den ädla (nåja...) springarens rygg. Som jag längtat!
Visst gillar ni mina sockar förresten? Hahaha!


Banankaka

Det var inte en enda som ville ha receptet till min överjävligt bra banankaka. Jag drar slutsatsen att samtliga av mina bloggläsare drabbats av akut tunghäfta. I fingrarna. OCH man får ju inte diskriminera folk för sina handikapp, så här kommer receptet ändå. Egenhändigt snott härifrån.   
 
NYTTIG banankaka (kan tyvärr inte ta åt mig äran den här gången...)
 
 • 2 ägg
 • 1 stor mogen banan
 • ½ dl fiberhavregryn
 • ½ dl mandelmjöl (Det GÅR att använda vanligt mjöl också, men då blir den inte lika nyttig. Den ska vara nyttig. Ni ska ha mandelmjöl.)
 • Nå gött å smaksätta med (Jag hade hallon och kakao. Ni vill vara som mig. Använd hallon och kakao.)
 • Kokosflingor till toppen
Blanda ihop allt utom kokosflingorna till en smet (vänta med ev bär också om ni inte vill ha det jämnt över hela kakan). SEN, när allt är en smet, blandar ni i bären. Häll över i en ugnssäker form. Eller en icke ugnssäker, men på ett villkor. Att ni filmar hela proceduren inklusive städning och skickar filmen till mig. Hehehehe. Ställ in i ugnen på 175 grader i 25min. Sen tar ni ut den. Sen är den klar. Då kan ni äta den. 
 

 


Stopp!

Har märkt att så gott som alla mina senaste inlägg har handlat om skolan eller effekter av skolan. Skolan ÄR mitt liv just nu, sad but true... Fritiden jag har på dagarna är den tiden det tar att gå till och från skolan + när jag lagar mat och äter på kvällarna. Tycker synd om Misse som knappt får någon uppmärksamhet nu. Vill hon ha det får hon sitta i mitt knä när jag pluggar. Jag har ångest över att det redan är onsdag, kan det inte vara måndag idag också? Stanna tiden, jag måste andas!!!
 
Så, färdigklagat för idag. Nu ska jag programmera. 
 

Det enda rätta

En random skrev till mig på facebook idag. Jag gjorde det enda rätta. Bad om hjälp med programmeringen. Nu vill han inte svara på mina meddelanden. Mycket märkligt.

Är det bara jag?

Är det bara jag, eller får ni också lust att typ... strypa era katter ibland?

Äcklig morgon

Ja, god är den då inte i alla fall... Sov totalt 3,5 timmar inatt. Detta har gett mig ett utseende som är slående likt Disney's "Odjuret".
    
Odjuret?                                                          Sandra?
 

Nu taggar vi skola mellan 8-17 och sedan laddar vi om för ännu en natt, men med programmering. Någon som vill byta?

Until you drop

Pluggandet blev för mycket för Misse. Hon slocknade vid 23. Men tanta är igång än. En annan har vart me förr.


Pappa Conny ♥

Pratar med pappa i telefon och klagar över allt som ska göras i skolan.
Pappa Conny: Ja, om jag kunde hjälpa dig så skulle jag gjort det, men det är ju nog att man kommer ihåg inloggningen till datorn...
 
Så alla där ute, det ÄR inte mitt fel att jag är dum. Jag hade otur med generna.

Förvånande

Kom till skolan och hade matteföreläsningen som tänkt. Men så visade det sig att vi hade en programmeringsföreläsning också. Den vi egentligen skulle ha på onsdag men som de lagt ut dubbelt av på schemat så ingen visste om att den skulle vara idag. Varför är jag inte förvånad? Det är bra att man kan planera sina studier, de gör det såååå himla mycket lättare...
 
Föreläsaren i programmering stod och berättade om laboration 3, som ska redovisas på torsdag eller fredag, och sa att den oftast innehåller 800-900 rader programkod. Jag har skrivit 98 hittills och tycker att jag har varit skitduktig. Sedan berättade han om hemtentan som ska redovisas nästa vecka. Där ska man med hjälp av sina mattekunskaper från gymnasiet (alltså matte D och E) skriva ett program som ska rita ut en graf utifrån en funktion man matar in. Hela klassen sitter och skakar på huvudet och fattar ingenting. När han förklarat klart lägger han till "...och när ni klarat detta har ni ett E i kursen." (E i dagens betygsystem motsvarar ett G i det gamla systemet.) Det känns inte så konstigt att 70% av alla som läser kursen brukar kugga den. Ska jag skratta eller gråta?
Om jag inte redan är galen så lär jag ju bli det nu...

Mörrnmörrn

God morgon skitungar!
 
Det var ju kul att ni uppskattade min lägenhetsfilm. Hahaha ;) Idag har jag bara en föreläsning, 13-15, så för första gången på flera veckor har jag en lugn dag. Skönt. Hade tänkt att fortsätta med programmeringen. Kul att man måste vara ledig från skolan för att hinna med skolan...
 
För att prata om nåt roligare så har Misses sår nästan läkt ihop helt! Tänkte att hon ska få ha kvar tratten till fredag iaf bara så det inte kommer dit bakterier. Sen blir det en dusch till helgen! Jag som tänkte duscha henne redan innan kastrationen men hann inte. 
 
Nä nu ska jag sparka igång dagen och bli lite produktiv tänkte jag. Ha en bra dag! Eller så bra det går. Det är ju trots allt måndag...

Lägenheten

 
 
 
 
 

Bra start på dagen

Kom nyss hem från en powerwalk/joggingrunda i det fina vädret! Som sagt, jag slutar aldrig att förvåna ;)

Nu ska jag ta tag i tvätten och städa undan lite, och sen filmar jag lägenheten så ni äääntligen får se hur vi bor. Och så att mamma ska sluta tjata.


Var ska detta sluta?

Slutar varken att förvåna eller förvånas. Igår kväll fick jag ett ryck och slängde ihop en mjuk kaka som varken innehåller socker eller vetemjöl. Bara nyttigheter faktiskt :) Jag hade nog i liite mycket kakao så den blev lite torr, men annars helt godkänd. Någon som vill ha recept?

Anmäld!

Har precis skickat iväg en anmälan till nåt helt galet! Jag kan lova att inte ens de som har känt mig hela mitt liv skulle kunna gissa vad jag har hittat på. Vad det är? Det får ni klura på ett tag...

RejsFrejsan

Jag gjorde som planerat, på med sadeln och red bort till flygfältet. Vi började med att trava igång på lägdan brevid det som tidigare måste varit start/landningsbanan. Hon har blivit så himla mjuk och fin så jag sitter mest bara med ett fånigt leende hela tiden, haha!
 
När det började bli tråkigt att rida runt på volter så travade vi längs hela landningsbanan innan vi vände och galopperade tillbaka. Andra gången vi vände och tog galopp kändes det precis som i en film, hon hade bra bjudning och rejsade på med spetsade öron men lyssnade fortfarande och jag kunde sitta heeelt stilla i sadeln och bara följa med i sprången. Det i kombination med en hel lägda med högt gräs framför sig. Det kan bara sammanfattas med ett ord; Lycka!
 
Efter den vändan gick vi upp mot skogen och letade vägar. De få vi hittade ledde till återvändsgränder. Tur att vi ska få följa med ett annat ekipage på torsdag så vi hittar nånstans! Det blev ett ganska hårt pass för både mig och Freja idag. Men det är bra, då kanske bådas magar försvinner snart ;)
Världens sötaste nordistjej♥

Lördag

God morgon undersåtar!
 
Idag är jag en vuxenpoängssamlare. Löper mellan tvättstugan och lägenheten, där jag storstädar. Har inte ens hunnit borsta tänderna än. *LiViNg On ThE eDgE*
När allt detta är klart åker jag ut och rider Freja. Fick byta dag även i helgen då Jonna är bortrest. Vilken tur att jag är så snäll att jag ställer upp och åker och rider på höstens hittills FINASTE dag!! Tänkte faktiskt ta sadeln idag (har blivit alldeles för lat för att sadla nu på slutet, haha...) och rida bort till flygfältet igen. Antingen hittar vi någon ny väg eller så tränar vi dressyr på fältet. Blir kanon oavsett.
 
Sen, mina vänner, ska jag åka ända till Lidl och handla! Har ni hört på maken!! "Mhm, det är bra att du använd bilN så n' int ba stå å rost' ihop." -Pappa Conny.
 
MVH hon som har världens mest spännande liv.

'Cause I'm worth it

Kom nyss hem från stallet. Hade insläpp idag så fick byta så jag red idag istället för igår. Det gick bra, red bort till flygfältet och red runt på lägdan en stund innan vi gick in i ridtältet och kollade hur det såg ut där. Blir kanon att kunna vara inomhus på bra underlag i vinter!

Så nu är Freja riden, hästarna står inne, Misses mage är tvättad, jag är duschad och jag är en av dem som ligger bäst till i programmeringen. Nu förtjänar jag att få bädda ner mig i min nya soffa vi var och köpte förra helgen (tänkte filma lgh och visa i helgen) framför en film. Det var inte igår!


Sandra Morberg

Morrnmorrn! 
Vet ni vad jag gjorde igår? Lagade mat enligt eget recept! Det trodde ni inte va? Och det som är om möjligt ännu mer förvånande; det blev gott! I detta EXKLUSIVA blogginlägg delar jag med mig av mina nyvunna kunskaper inom matlagningsvärlden. (Om det inte är något nytt för er så är det iaf ett tips så ni får en ångestfylld eftermiddag mindre)
 
Sandras potatisbullar (sa aldrig att det var avancerat...):
 Ca 2 portioner
 • 2 ägg
 • 2 morötter
 • 5 potatisar
 • < ½ vitlök
 • salt, peppar och paprikapulver (de förtjänade inte egna punkter)
 • Ett glatt humör!!
Vispa ihop äggen till en smet. Riv morötter och potatis på största (VIKTIGT!!!) rivjärnsgrejen. Blanda dem med äggen. Pressa i vitlöken. Salta, peppra och paprikapulvra lagomt mycket. Tryck ihop blandningen till små "biffar". Schteeek!
 

Går att äta till typ vad som helst, eller som det är. Och så kan man byta ut både morötterna och potatisen mot andra rotfrukter. Och så kan man strunta i vitlöken om man inte vill ha den. Kryddorna också för den delen. Men äggen måste man ha. Glöm för guds skull inte äggen!!!
 
Sådärja, nu har ni fått lära er nåt nytt idag också. Jag kan banne mig allt!

Så. Jävla. BRA!

Vi hade ju våran redovisning i företagsekonomi idag. Tekniken krånglade för de flesta så nästan ingen kunde använda sig av sina powerpoint-presentationer, men vi fick låna en dator som faktiskt fungerade. Vi sa det viktigaste angående vår affärsidé men orkade inte lägga ner så mycket energi på att få det perfekt. Det skulle ju inte betygsättas ändå, så vi körde på bara för att bli klara. Efteråt satt lärarn med ett fånigt smile och sa att han tyckte vi gjorde en bra presentation. Tänkte inte så mycket på det, för han var inte direkt missnöjd över någon av alla som redovisade (ca 20 grupper med 5-6pers i varje). Sen kom jag hem, öppnade mejlen och ser detta:
 
Det gjorde min kväll!! Vi får prata ihop oss inom gruppen om vi ska ansöka eller inte, men det viktigaste är nog faktiskt inte stipendiet. VI VAR BÄST!!!

Dagens upptäckt

Jag gick till skolan med musik i öronen helt inne i mina egna tankar när jag tittade ner på marken. Den var inte grå som den brukar vara. Den var... orange? Den var täckt av löv?! Det har alltså blivit höst! Hur länge har detta pågått? En vecka? En månad? Och kanske den viktigaste frågan; HUR kan jag ha missat det?!
 

Överdos av kunskap

Hej FÄNZ!
 
Har nyss stoppat mat i hövve och inleder nu min pluggkväll. Ska förbereda lite inför morgondagens redovisning och sedan blir det programmering all night looong! Ska dock klämma in en paus för tvätt av Misses sår. Någon måtta får det vara, annars kanske jag till och med blir smart.
 
Nu tackar jag och mitt BLÄNDANDE leende för oss och plockar fram böckerna. Dags att motionera hjärnceller!

Vardagslyx

Vardagslyx är att ha gångavstånd till skolan. Inte nog med det, jag har världens finaste promenadväg! Sån här lyx har jag inte haft sen högstadiet. Jag fick det bäst!


Varför?

Kan någon påminna mig om VARFÖR jag utsätter mig själv för det här? Borde klassas som självdestruktivt beteende...


Tiden går fort när man har roligt

Idag är det ett helt år sen vi var och hämtade Misse! Jag minns det som igår samtidigt som det känns som att hon alltid har varit hos mig. Mattes ♥
 
 
 

Produktiv

Har installerat mig på skolan. 1,5 timme innan första föreläsningen. Hade tänkt att få undan allt som har med företagsekonomi att göra så jag kan sitta dygnet runt med enbart programmeringen sen. Håll i hatten, för nu ska tant Damgren (har efter många om och men börjat acceptera min höga ålder) gnugga geniknölarna så det slår gnistor ur öronen!

Måndag

Var ju som sagt iväg till veterinären med Misse idag igen. 3e gången på 6 dagar. Vi börjar kunna det här nu! Hursomhelst så tog de bort stygnen + dräneringsslangen och Misse var så duktig som låg helt stilla hela tiden! Veterinären såg ut att vara beredd på en galen, sprattlande katt och verkade väldigt chockad då så inte var fallet. De sydde inte igen såren från dränet, utan hon har två helt öppna hål rakt in i magen som ska fortsätta att tvättas 2 gånger om dagen. Jag är inte direkt helnöjd med just den delen (blir ju svårt att hålla rent hela tiden, lägenheten är ju inte kliniskt ren och hon ligger ju både på golvet och i sängen...), men jag hoppas verkligen att det här läker ihop riktigt så vi slipper fler veterinärbesök på ett tag nu...
 
För att gå från en sak till en annan tror jag att det var en rätt rejäl smäll jag åkte på igår när jag och Freja landade efter hindret. Fick samma känsla man får när man ramlar och slår ihop tänderna när man landar, fast i ryggen, och sekunderna efter fick jag en konstig huvudvärk som gick från näsbenet upp över pannan till mitten av huvudet ungefär. Den huvudvärken har jag fortfarande kvar. Är det nu normala människor börjar oroa sig?

Just chillin'

Kom nyss hem från veterinären. Ska fixa nåt att äta så berättar jag hur det gick sen!


RSS 2.0