Joe

Åkte som sagt och kollade på Åsas stjärna idag. Hon hämtade hem honom igår, så idag blev premiärturen hemma där han även fick ha tömkörningsgjord för första gången. Han hade blivit longerad med sadel 2-3 gånger hos förra ägaren men annars fattade jag som att han inte gjort så mycket. Det märks på honom att han är bäbis då han är lite överallt och ingenstans ibland, haha... Men trots det är han himla cool och brydde sig inte direkt om nånting, så inridningen kommer nog inte att bli några större problem tror jag :) Som sagt, det ska bli kul att få följa dem!
 

Torsdag

Nu har jag varit hemma i två dagar, men det känns som en vecka. Med full fart hela tiden hinner man mycket! ...och är helt slut på kvällarna. Men det är så det ska vara! Hellre det än att åka härifrån med ångest över att inte ha gjort allt som ska göras :)
 
Nu på förmiddagen har jag varit iväg till veterinären med Misse för den årliga vaccinationssprutan. Jag tyckte det var lika bra att passa på den här veckan då de liks har drop-in-tider. Hon tyckte sååå synd om sig själv som behövde åka bil ända in till stan, haha. Fjant. 
 
Nu tror jag att jag ska kastbyta lite kläder och åka ut och pyssla på med Brodde lite innan jag ska till Sunnansjö och titta på Åsas nya häst. Jag har drömt om att köpa en tvååring när jag fått jobb för att hinna bygga en grund från marken innan man drar igång med inridningen. Det underlättar nog mycket senare om man känner hästen riktigt och har ett tydligt ledarskap innan man börjar med ridningen. OCH SÅ FÅR ÅSA SAMMA TANKE OCH GÖR PRECIS VAD JAG GÅTT OCH DRÖMT OM. Jag är inte alls avundsjuk, nejnej... Haha nämen det är klart att det är jätteroligt! Han var jättefin på bilden hon skickade, så jag ska ta med mig kameran och peppra lite bilder. Det ska bli kul att följa dem framöver med allt från tömkörning till inridning till första tävlingen till... ja ni fattar. Nu ska jag till Brodde! 

Lilla byn Bjästa

God morgon önskar jag från lilla byn Bjästa!
 
Hemresan gick himla bra faktiskt. Vi kom iväg så pass tidigt att trafiken inte kommit igång riktigt, så det gick himla snabbt och smidigt genom Stockholm. Det fetgillas! Dessutom mötte vi upp lite Bjästa/Holmen-folk söder om Hudiksvall så vi fick resesällskap nästan halva vägen. Så här enkelt hade det gärna fått vara varje gång.
 
45 minuter efter jag svängt av E4 mot Bjästa hade jag klivit i mina rosa gummistövlar och stod ute i hagen med Brodde. Om huset i Bjästa är mitt andra hem så är stallet banne mig mitt tredje. Vi tog oss en mystur i skritt, och han såg himla förvånad ut när han fick sadel på sig igen, haha. Det var ett himla skillnad från att ha ridit Freja till att sitta upp på Brodde - i både höjd och fart. Övertaggad var bara förnamnet och allt från vatten i diken till parkerade bilar var livsfarligt. En sak är säker - med Brodde har man aldrig tråkigt.
 
Nu ska jag sätta mig och göra bort lite programmering och skriva på rapporten i några timmar innan jag styr ut till stallet igen. Brodde ska ju starta på fredag och har inte blivit riden sen jag var hemma i somras så jag tror inte att det blir någon ridning då risken är stor att han kan bli öm i ryggen. Det är himla onödigt om nåt sånt skulle ställa till det i ett lopp. Men borsta och pussa kan man göra. Hur mycket som helst. Det kommer man inte undan trots att man har tappat ryggmuskler ;)

De e ba å åkMiss Effektiv

Mörrnmörrn!
 
Idag har man varit effektiv minsann! Tentan börjar ju inte förrän 13:15, och jag vet att det inte är ett så smart drag att sitta och plugga på förmiddagen om man ska orka sitta där och häva ur sig en massa kunskap i 5 timmar efteråt. Istället har jag fixat bilen och packat klart nästan allting för imorgon så det bara ska vara att dra på sig kläderna och åka. 4:30 planerar jag att rulla hemifrån för att ha så mycket kvar av dagen som möjligt när jag kommer fram. Då slipper jag ju rusningstrafiken också. Två flugor i en smäll bara sådär! Ibland får man till det.
 
Nu ska jag försöka få i mig nån mat innan jag knatar iväg till skolan. Tyvärr kan man inte leva på enbart tentachoklad. Typiskt. Tänk vad livet hade varit enkelt. Närå, men håll tummarna för att min hjärna är på hugget för problemlösning nu. Annars får jag problem. He..he..he... Nä, men ha en bra dag ni andra!
 
 

Det värsta av det värsta

Vet ni vad som är värre än söndagsångest? Tentaångest. Vet ni vad som är ännu värre än tentaångest? Tentaångest på en söndag. Vet ni vad som är ännu värre än det? Då söndagen bestående av tentaångest infaller på den dagen man ställer om klockan till vintertid. DET BLIR ALLTSÅ EN EXTRA ÅNGESTTIMME. Ibland undrar jag om livet driver med mig.
 
Nu ska jag ut och rensa lillhövvet så det får plats med lite mer programmering, och sen ska jag försöka lista ut vad som kan vara bra att kunna. Eller bra att träna på iaf. Snälla tiden, gå snabbt.
Mvh, 
extremt opepp på livet
 
 
 
 

En sista ridtur

Idag var sista dagen för mig och Freja, så jag hade planerat in en långtur. Tyvärr blev den i snålblåst och regn. Det är nu jag ska skriva "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", men nej. Regn kommer alltid vara regn oavsett vad man har på sig. Punkt. MEN - mysigt var det ändå :)
Race-Frejsan skrittade så snabbt att bilden blev suddig
Glad ryttare med världens minsta huvud (eller världens största hjälm?)
Att folk tittar som om vi vore utomjordingar när vi rider igenom Rikstens bostadsområde..? Det har säkert ingenting med det faktum att vi hästmänniskor är de enda som absolut ska vara utomhus i det här vädret ;)
En lagom nöjd Freja som fick vara kvar inne efter ridturen...
 

Jag måste säga att det känns lite konstigt. Jag och Freja har ju hängt ihop i nästan 3 år så det är svårt att ta in att idag faktiskt var sista gången. Samtidigt tror jag att anledningen till att det inte känns så ledsamt är att jag tagit beslutet att inte fortsätta helt själv. Nu blir det full fokus på skolan fram till jul, och sedan börjar jag letandet efter en ny stjärna att ha kul med :)
Så här såg vi ut på provridningen. Det är en hel del som hänt sen dess kan jag säga! Tack bästaste Freja för de här (nästan) tre åren♥

Helg

Jag SLAKTADE tentan. Ibland är jag för bra. Nämen jag kände faktiskt att jag kunde allt så vi får se hur hård examinatorn är på rättningen. Jag fick totalt hjärnsläpp på en fråga i någon minut också, haha. Man skulle skriva en funktion som jämförde arean av två trianglar, och om de var lika stora skulle funktionen returnera 1, annars skulle den returnera 0. Jag tänkte igenom problemet i mitt huvud och ba "Ja men då tar jag in de här parametrarna, räknar ut arean för de båda trianglarna och sätter upp det här logiska uttrycket i en if-sats så är det klart! Men... Hur i hela *%&$...räknar man ut arean av en triangel?!". God morgon Sandra, det lärde man sig väl ändå i högstadiet..? Till slut så ramlade poletten ner även för mig. Dags att smörja upp det där jäkla myntfacket kanske, jag tycker att det är många poletter som fastnar halvvägs... ;)
 
Efter tentan for jag in till stan och köpte lite nya hästreflexer. Man kan aldrig synas för bra, och speciellt inte när man är ute med häst. Sen behöver man kanske inte vara lika extrem som mig, som fullkomligt dränker både mig själv och hästen i reflexer. Tur för Brodde att de rosa reflexerna inte syns lika bra som de gula för annars hade han sett ut som en barbie, haha... 
 
Nu ska jag sätta mig och andas lite, och sen drar jag igång och pluggar inför nästa tenta som är på måndag! Den är betydligt mycket viktigare än den som var idag så det är bara att krama ur den sista kraften ur seg-hjärnan min :) 
Misse beordrade mig att önska er alla en trevlig helg, så det är bäst jag lyder chefen. Trevlig helg önskar Misse!
 
...och Sandra.

Fint skarne va

Idag tog jag äntligen tag i att rensa ur min mugg-samling. Herrejösses, skåpen var ju så fulla av olika färger att man fick ont i ögonen av att öppna luckorna. Och helt ärligt så kände jag kanske att jag gått förbi 5års-åldern för ett tag sedan. Så efter måååånga år tillsammans åkte till slut mina trotjänare i soporna... 
 
...för att ersättas av lite nytt jag hittade under dagens rymma från pluggandet-tur. HUR FINA?!
Är det tentaperiod? 
Svar: Ja.
Är det synd om mig på grund av det?
Svar: Ja.
Får man unna sig sånt här då?
Svar: Abso-fucking-lutely
 

Psykbryt 2.0

Heeeeej pååååå eeeeeer!
 
Mitt internet har legat nere halva dan och det finns inget som är mer frustrerande..! "Jag undrar om det hänt nåt på faceb... Nä, just det." "Hmm, undrar vilka öppetti... Ja just ja." "Jag måste maila gruppmedle... FAN!" Så jag for ut och rände en stund istället. Som det ska va!
 
Imorgon har vi första programmeringstentan och jag har verkligen ingen motivation alls till att plugga. Just den här tentan har jag blivit godkänd på en gång men jag känner att jag kan betydligt mycket mer nu än sist jag skrev den, så jag gör den igen för att förhoppningsvis få lite högre betyg. När jag läser tror jag att jag kan allt men samtidigt blir jag osäker på om jag verkligen kan det så jag läser ännu lite mer och tycker att allt är självklart men sen får jag panik och ba "men herregud, var det semikolon där eller inte?!?!?!". Psykbrytet nummer ett. MEN, jag får tvinga ner mig själv vid böckerna med lite våld så går det säkert bra. Det är ju bara några dagar kvar...
 
Nu ska jag passa på att maila alla de kära medlemmarna i SwimX S8. Och plugga programmering. HÖR DU DET SANDRA PLUGGA NUUUUU!

Trött-VM

Igår på skolan frågade Mahlet om vi skulle träffas och plugga tillsammans vid 10 idag också. "10?", sa jag. "Varför så sent? Det är väl bättre att träffas vid 9?" Det ångrade jag bittert när väckaren ringde. Att det ska vara så svårt att ta sig upp på morgonen?!
 
Idag ska vi programmera exempel tills vi inte orkar flera, och sedan ska vi programmera ännu mera. Hehe. Närå. Läraren hade förresten hittat våra komponenter till handsken (!!) så förhoppningsvis får vi dem idag. Hela grejen blev ju inte som planerad då tanken var att den skulle vara klar i måndags. Sedan tänkte jag att jag kunde lägga hela den här veckan på programmeringen och lite rapportskrivning. Nu ska handsken istället byggas under nästa vecka då många av oss ska göra tentan på måndag. Tur jag har snälla klasskompisar som låter mig skriva rapport istället för att bygga så jag kan åka hem ändå. Det är det jag säger, det är himla svårt att planera på den här skolan... MEN det löser sig! Nu ska jag ösa i lite snabbkaffe i min termosmugg och studsa iväg till skolan. Ha en bra mitt-i-veckan-dag allihopa!
 
Förresten! Tack för responsen igår - ni är för fina♥ Jag har skickat iväg ett mail till hästägaren så vi får se om jag får nåt svar. Att det ska vara så svårt att tro att man kan något?!

Kan jag verkligen?

Jag har ju bestämt mig för att inte söka någon ny medryttarhäst efter Freja förrän i januari. Jag kommer att ha väldigt mycket att göra framöver då jag kommer att läsa kurser på bra mycket mer än en heltid. Men ni känner ju mig, jag kan inte hålla mig ifrån Hästnet... 
 
Igår var jag inne och kollade vad som låg ute för kul. Och hittade en som sökte medryttare 2 helgdagar alternativt en veckodag och en helgdag till en häst som står uppstallad på en gård i Haninge. Det lät som att det fanns tillgång till både ridplan och ridhus, och det fanns möjlighet att rida dressyr för tränare om man ville. Hästen då? En femårig PRE-hingst, 168cm i mankhöjd. Snäll i hantering från marken och känslig i ridningen. Ägaren ville ha en medryttare som är erfaren, har unghästvana, god balans och sunt förnuft. 
 
MEN så är jag ett fjås. Vad är erfarenhet? Har jag det? Vad är unghästvana? Har jag det? Kommer jag ens ha tid med två stalldagar framöver? Varför tvekar jag egentligen? För att det är en hingst? Någon vidare hingstvana har jag ju faktiskt inte. HJÄLP MIG. 
2009 gick det tydligen bra att rida ung PRE-hingst... FJANT är vad jag är!

LIVE

Och så var redovisningen klar! Jag vet inte om jag har så mycket mer att kommentera än att det är skönt att ha det bortgjort, haha. Lärarn verkade nöjd iaf och det är huvudsaken!
 
Bäst var ändå när vi frågade efter komponenterna vi gått och väntat på i typ... EN EVIGHET. Lärarn ba: "Jo men jag fick SD-kortet och läsaren i fredags! Jag har dem hemma hos mig men jag åker hem och hämtar dem på lunchen!" Kuuuung, tänkte vi, då kanske vi kan sätta ihop det idag! Efter lunchen kom läraren till vårt möte och verkade lite smått förvirrad. "Ehh, alltså... Jag vet att jag lade ner komponenterna i ett brunt kuvert hemma i lägenheten, men de låg inte i bilen när jag kom hit. De kan ligga kvar i lägenheten, men i värsta fall kan jag ha lagt dem på biltaket innan jag körde iväg." DET ÄR TRE VECKORS LEVERANSTID PÅ GREJERNA OCH LÄRAREN ÅKER TILL ITALIEN IMORGON. Ibland undrar jag om någon driver med oss.   
Bästa SwimX S8! Vi är nog utan tvekan den grupp som haft roligast under det här projektarbetet iaf :)

Redovisningen är ju klar som sagt, så nu återstår det bara att få ihop slutrapporten och eventuellt bygga ihop det sista på prototypen. Om vi får grejerna. Det känns dumt att hoppas på för mycket. Nu ska jag försöka plugga lite programmering så jag förhoppningsvis har hunnit gå igenom allt innan helgen. Eller så ger jag upp ett tag och degar framför en film. Det kändes faktiskt himla mycket mer lockande efter att mer eller mindre ha bott på skolan i en vecka eller två. "Varför göra något idag om man lika gärna kan göra det imorgon?", liksom. Ha en bra kväll ni andra! :)

Re-re-redovisningsdag

När n'Sandra ha täjje på sä rosaskjorta, då ärne allvar gosse!

Nu ska SwimX S8 förbereda det sista. Wish us luck!

Redan?

...och så var det söndag igen! Vad händer med veckorna egentligen? Just nu har jag faktiskt ingenting emot det, jag har längtat efter den kommande veckan bara för att få göra bort redovisningen och den första av två tentor. Brukar man längta till tentor eller är det bara jag som är knäpp?
 
Idag har jag och Freja varit ute på tur med Frida och Stelpa. Freja blir så himla mycket roligare att rida när man har sällskap, för då kan hon till och med tagga till lite ibland! Typ ruska på huvudet i en galoppfattning, haha. Trots att jag kan bli galen på henne ibland är hon för himla mysig, bästa Frejsan♥
En sak är säker - en lugnare, tryggare och mer stabil häst är svår att hitta! 

Nu ska jag sätta mig och plugga programmering i någon timme till innan jag avslutar min söndagkväll framför ett avsnitt av Pretty little liars. Trevlig söndagsångest på er!

Fredagsmys på KTH

Det blev en halvsen dag på skolan igår, vi gick därifrån vid 21:30. Det är det som kallas fredagsmys när man är student. Vi har fortfarande inte fått komponenterna vi behöver så vi får helt enkelt visa det vi har kunnat göra med de grejer vi har på måndag och påpeka att det kanske skulle gått bättre om vi fått det vi bett om. Dessutom åker läraren iväg till Italien och forskar i 3 veckor nu efter våran redovisning, så vi lär knappast få grejerna under den tiden heller. MEN, jag orkar faktiskt inte bry mig längre. 
Fredagsmys på KTH! Killarna köpte julmust och fika som skulle kunna mätta en halv kommun, haha...
 
Jag kom hem runt 22:30 och möttes av någon som verkade ganska nöjd över att det äntligen är helg. Stackars Misse har bossat här hemma så hon är på gränsen till utbränd!
 
Idag blir det en himla massa programmering, och förmodligen byte till vinterdäck. Om jag orkar ta steget ut genom ytterdörren. SÅ. HIMLA. JOBBIGT. 
Mvh,
universums lataste

Två HELT olika världar

Jag satt helt försjunken i programmeringen och instuderingsuppgifterna. Kom fram till frågan "Hur initierar man bekvämt (med ett statement) en textsträng med variabelnamn text om man vill att den ska ha defaultvärdet ”Lennart” och ha plats för 30 tecken?", och hade en aning men ville ändå dubbelkolla så jag inte pluggar fel. Av gammal vana googlar jag alltid såna här saker på engelska eftersom man ofta får bättre sökresultat. Jag visste att strängar heter strings på engelska, och därför googlade jag helt enkelt "String C" (programmeringsspråket heter C). ...och får en chock när alla sökresultat är en annan typ av string. 
 
Inte nog med att jag sitter hemma och programmerar hela dagarna, jag googlar fram lättklädda bilder också. Var ska detta sluta?
Den typ av string jag egentligen var ute efter...

Att parkera en häst

Vill man att en häst ska stå stilla finns ett sätt som alltid fungerar. Det stavas M A T.
De andra hästarna skulle få sitt kvällshö precis när vi skulle ut och rida igår, så Freja och Micky fick äta inne. Lika glada var de för det :) Och förmodligen de andra hästarna också, som för en gångs skull fick äta ifred utan att två tjockisar kom och jagade bort dem, haha... 
 
Efter stallet satt jag mig och tittade på Broddes lopp på Bergsåker där han knep 4:e-platsen. Han ser verkligen ut att vara hur stark som helst. Med ca 200m kvar till mål hittade kusken en lucka, vek ut och körde om - och Brodde bara ökar som ingenting. Han är en arbetsmyra utan dess like, bästa Brodde♥
 
Idag blir det också en hemmadag. Delvis iaf, jag kanske måste åka in på eftermiddagen. Men det ser vi då. Det måste med andra ord ha gått bra för dem igår (bortsett från SD-kortet som inte kommit än... Mvh, BRYTER IHOP), för jag hade förväntat mig dygnet runt-jobb nu fram till redovisningen på måndag. Men jag klagar inte alls, jag nöter programmering istället som den datahacker jag är. Åhh vad det ska bli skönt att bli av med allt det här efter redovisningen och tentorna..! Arbeta, arbeta, arbetaaaaaaaaa!

Vardagslyx

God morgon!
 
Idag har jag lyxen att sitta hemma och plugga. Då jag i princip bara skulle hinna in till gruppmötet och vända för att hinna till Freja ikväll dealade jag till mig en dag hemma mot att jag fixade rapporten igår. Känns helt okej att gräva ner sig i programmeringsplugg när man kan göra det hemma i soffan. I rosa mjukisbyxor. Under en filt. Och sen avsluta hela dagen med en ridtur i skogen. Idag har jag det bäst♥
 
Resten av gruppen ska fortsätta jobba vidare med projektarbetet, och jag hoppashoppas verkligen att de får allt att fungera. Vi börjar ha lite panik då läraren beställt ett SD-kort (som vi ska föra över data från sensorn till) som inte kommit än... Nämnde jag att redovisningen är på måndag? Vi kommer förmodligen att sitta dygnet runt i helgen med andra ord. Men det löser sig. Förhoppningsvis.
 
Nu ska jag leta upp lite svar till instuderingsuppgifterna i programmering så jag kan skrälla till med ett A på tentan. Hehe. Och på tal om det ska jag slänga iväg ett mail till läraren som skulle ta reda på om jag fick skriva den över huvudtaget. Jag har tjatat i en vecka men fortfarande inte fått svar. Haaaaan veeeerkaaaaar ääääätaaaa siiiiiiraaaaap tiiiiiiill fruuuuukoooooost... Det verkar vara ett krav de har på lärarna här på KTH - att dra ut på allt så länge man bara kan.
Mvh,
inte alls bitter student :))))))))
Det härliga livet som programmerare...

Datahackern

Jag börjar se ett mönster i att bara kunna logga in här på kvällarna... Jag känner mig lite som en småbarnsförälder som har nada egentid. Fast utan småbarn då. Det är iaf vad jag försöker intala er. *Skyndar mig att gömma spädbarna under sängen så ingen hinner se dem*
 
Ikväll ska jag sitta och gå igenom den första versionen av projektrapporten som ska skickas till opponeringsgruppen imorgon. Jag åkte på det jobbet på grund av mitt ursprung. Kan ni förstå? De tyckte alltså att jag skulle göra det eftersom jag, citat "är den enda svensken i gruppen och dessutom är bäst på svenska". Jag säger då det. Rasism, den finns överallt. Haha, närå, jag rättar så gärna :)
 
När jag satt min egna lilla prägling på rapporten (dvs. ändrat till rosa text) och laddat upp den ska jag sätta mig med programmeringen igen. Tentorna närmar sig med STORMSTEG, så det kanske är en bra idé att försöka memorera såna här viktiga saker som kan vara bra att kunna. Möjligtvis. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men programmeringen är faktiskt lite rolig  när man väl har lärt sig och börjat förstå. Häromdan blev jag kallad kingen på att programmera trots att jag 1. Satt brevid Shachi som programmerat sen han var 10, och 2. Inte är man. MEN JAG BLEV STOLT ÄNDÅ, och tittade man riktigt noga kunde man se mina mungipor dansa zumba i takt till små grodorna. Då är man glad. 
 
Nä, kära vänner, nu ska jag återgå till min rapportskrivning och programmering. 
Mvh,
Datahackern
P.S, röstar på Piratpartiet

Vilken mjukstart!

Jag hälsar eder välkomna denna kalla afton och hoppas att dagen varit till förnöjsamhet.
 
Närå.
 
Jag kom nyss hem från skolan där vi suttit och krigat lite för länge med projektarbetet. Jag tror jag blir tokig snart. Vi har ju ett programmeringsgeni som inte bara kan all programmering (och då menar jag ALL programmering), utan även tycker att vi andra ska lära oss den. Han har alltså skrivit klart all kod själv, men vill att vi ska skriva den själva så vi lär oss den. Och den skrivs i ett annat programmeringsspråk än vi håller på med. Jag fattar ingenting. Ingenting. Jag kan läsa hans kod, se ett samband och förstå vad den gör - men att skriva den själv är helt omöjligt. Gaaaaahhh, vissa är helt enkelt för smarta för sitt eget (och andras!!) bästa. Och jag är tyvärr inte en av dem.
Det här är jag efter Shachis förklaringar...
 
Nu är vi inne på slutspurten av det här projektarbetet, det är redovisning på måndag. Hur underbart?! Vi kommer säkert att få jobba dygnet runt i en vecka, men det ska bli så himla skönt att få lämna det bakom sig att det är värt det alla dagar i veckan. Nu ska jag programmera några timmar till så att jag kan börja se slutet av veckans inlämningsuppgift i programmeringskursen. Haha, hur blev den där meningen egentligen? Skitsamma, over and out!

Bra jäkla dag

Åh, den här dagen har varit så himla bra! Den började med en körtur med Freja. I SOLEN. Trots alla idioter som drog förbi i 180 satt jag bara och mös. Jag menar, titta på det här:
 
När jag kom hem från stallet duschade jag av mig hästlukten, slängde i mig lite mat och drog in till stan för en promenad med en kompis. Vi bestämde att vi skulle träffas på Stockholms södra. Det blir bra, tänkte jag, han är ju född och uppvuxen i Stockholm så då kan han ge mig en guidad rundtur så jag hittar nånstans sen! Jag har ju himla dålig koll på innerstan egentligen, det är bara några få gator jag vet om och känner igen mig på. När vi gick ut från pendeltågsstationen frågade jag åt vilket håll vi skulle, "du som kan den här stan". Han tittade frågande på mig och sa: Va? Jag? Jag har aldrig ens varit på den här stationen, jag har ingen aning. Det slutade med att det var jag som fick ge stockholmaren en guidad rundtur istället. Men det gick ju bra det också. Trots att mitt lokalsinne skulle behövt en service. Men han var så borta så jag tror inte han märkte nåt. Hehe.
 
Nu ska jag sätta mig och plugga programmering resten av kvällen med sällskap av lite naturgodis. Jag fick väääärldens sug på det när jag var på väg hem och var tvungen att springa in på ICA och köpa med mig lite. Så var det med den självdisciplinen. Men, man kan ju inte vara bäst på allt jämt - eller hur? ;) Ha en bra lördagkväll alla fänz!

if (energy < 0) {break;}

Efter många om och men är veckans programmeringsuppgifter klara. Jag har ju valt att läsa den här kursen lite snabbare än den går egentligen för att slippa läsa på 150% nästa period. Klarar jag tentorna som går nu tillsammans med data och elektro kommer nästa period bara att gå på ca 130-135%. DET VORE SÅ SKÖNT. Det är redovisning av lab 1 imorgon, men jag tänkte göra en fuling och redovisa lab 2 också. Medan man ändå håller på, liksom. 
 
Jag frågade Dilja vad hon trodde om vecka 44, och hon sa bara: ÅK. Så det blir nog så om det inte kommer upp nåt nytt. Hon tyckte att det märktes på mig att jag behövde få vila lite och ha kul några dagar. Och det som ska göras den veckan kan jag faktiskt lika gärna göra i lilla Bjästa :) 
Nu är jag helt slut i huvudet, så jag tänkte faktiskt strunta i allt och glo på nån dålig film innan jag stupar i säng. När man knappt orkar ta sig upp ur sängen på morgonen trots 8 timmars sömn behöver man kanske den lilla extra vilan. Och jag tänker ta den med gott samvete. Skepp ohoj!

Torsdag

Men jösses, redan torsdag? Det blir ett väldigt sent god morgon idag, men... GOD MORGON.
 
Igår kväll var jag och Freja ute på en kvällstur i skogen med Emma och Micky. Jag kanske är konstig, men det är ändå lite mysigt att dränka sig själv och hästen i en massa reflexer och förlita sig helt på en liten sketen 79kronors-pannlampa för att man ska se nånting. Det var tur att vi hade med oss Emma för annars hade jag ridit vilse, haha...
Nu sitter jag, Dilja och Buster på skolan och programmeraaaaar igen. Eller ja, vi sitter väl mest bara och lyssnar på Busters historia om när han körde Mongol Rally i somras. Det är ett bilrace som börjar i Tjeckien (tror jag, missade den delen...) och slutar i Mongoliet. Han körde en bil som han köpt för 9000, haha. Rätt kul egentligen. Förutom programmeringen funderar jag på om jag ska kunna ta en tur hem om någon vecka ändå. Vecka 44 har jag en tenta på måndagen, men sen har jag ingenting schemalagt under hela veckan. Vi ska lämna in projektrapporten vecka 45 och jag måste programmera en del, men det kan jag lika gärna göra hemma. Det hade varit så himla skönt, jag har mest bara gått runt och tyckt att livet varit värdelöst i nån vecka eller två. Vi får se hur det går, men jag tror det ska gå att lösa! ...jag måste ju få pussa lite på Brodde♥

Världens bästa

Vanliga tjejer grinar till smöriga kärleksfilmer. Jag grinar till livesändningen av Bergsåkers travlopp.
Bästabästa farbror Brodde visade var skåpet skulle stå igår kväll♥

De vet inte vad de har missat...

Igår kväll på skolan;

Osama: Potatisbullar är så himla gott! Med lingonsylt!
Jag: Jaa, men inte med lingonsylt... De ska vara halvbrända med pommes friteskrydda på!
Osama: Pommes friteskrydda? Det har jag aldrig hört talas om?
Jag: Skojar du? 
Osama: Youseeeeef! Har du hört talas om pommes friteskrydda?!
Yousef: Vaa? Nej? Finns det nåt som heter så?
Osama: Men du då Katie, har du hört talas om det?
Katie: Jaa, men jag har aldrig ätit det.
Jag: HA! DÄR SER NI! DET ÄR INTE BARA JAG SOM ÄR KNÄPP, DET FINNS PÅ RIKTIGT!!
Yousef (till Katie): Men... Om du aldrig har ätit det, hur vet du då om att det finns?
Katie: Sandra pratade om det för typ ett år sen, men jag har fortfarande inte fattat vad det är för nåt...

Imorgon är det jag som tar med mig en burk pommes friteskrydda till skolan så de får veta vad de missat... Tänk att det krävs en norrlänning för att få ordning på den här stan :)

Prototypen nästan klar!

God morgon!
 
Tack vare Diljas och Mahlets löpsteg fick vi tag i superlim igår och kunde få ihop en ganska färdig prototyp.Vi har inte gjort lådan med komponenterna vattentät än, och har ingen kontakt för sensorn, men det fixar vi imorgon! Skönt att ha ännu en grej (nästan) klar, trots att jag inte var hemma förrän 22:30.
 
Nu är jag på gång till skolan igen, fast den här gången i Haninge. Herrejösses, det är konstigt att man inte är virrigare än man är... Men idag blir det inget 12,5 timmarspass, utan jag hoppas på att kunna gå hem vid 17-18. Annars lär mitt huvud implodera. MEN, det problemet tar vi då :) Nu måste jag rappa på så jag inte blir sen. See ya!

SwimX S8 - In the making

Vi åkte till Skärholmen, köpte allt vi behövde, kom tillbaka till skolan nöjda och glada och plockade fram allt vi behövde för att börja bygga prototypen. Steg 1 var att limma ihop två bitar av mjukplast. Vi hade bara köpt textillim och silikon. ÅHH VAD DET GÅR BRA FÖR OSS.
...men Dilja och Mahlet fick löpa till bokhandeln 5 minuter innan stängning med förhoppningen att de har superlim/Karlssons klister/vad som helst som kan få ihop två plastbitar. Förhoppningsvis kommer de tillbaka glada med ännu lite mer lim. Annars är våra planer för resten av dagen lite smått förstörda. Hejja, hejja, hejja!

Flytt

Gooood morgoooon Upplands Väsbyyy! Och alla andra.
 
Jag tror att det är nu jag ska skriva om "hur snabbt tiden går", "hur mycket jag haft för mig" och en massa liknande klyschor. Men jag hoppar det den här gången. Min hjärna är så fylld med programmering nu att det finns en överhängande risk att det är det enda som skrivs ut :)
 
En sak jag inte har berättat är att Freja och gänget ska flytta till en lösdrift på en annan anläggning. Det ska tydligen vara nybyggt, med ridhus och grejer. Jag kommer däremot inte att följa med. Som det ser ut nu har jag 3 mil enkel väg till stallet, och det nya stället ligger ännu lite längre bort. Jag tycker helt enkelt att det blir för lång resväg. Det känns inte riktigt värt det när man börjar spendera dubbelt så lång tid i bilen som på hästryggen... Det är klart att det känns lite tråkigt då vi hållt ihop i nästan 3 år, men samtidigt känns det som att vi är "klara" med varandra på ett sätt. Vi kommer inte längre i dressyren än vi gjort, hon kommer nog aldrig att bli någon storhoppare, och jag kan rida henne hyfsat utan utrustning. Jag hoppas på att hitta en ny stjärna som jag kan utvecklas tillsammans med, lite närmare hem :) Vet ni av någon så kan ni ju hojta!
Hoppning i halsring, wiiiieee :)
 
Nu ska jag hoppa i ridkläderna och åka ut till stallet. Sen blir det programmmmmmmeriiiiiiing. Hörs när vi hörs!

En onsdag i oktober

Goder morgon, goder morgon, både herre och fru!
 
...JAG ÖNSKAR EDER ALLA EN FRÖJDEFULL JUUUUUUUL. Okej, jag vet att det bara är oktober än, men lite framförhållning har väl aldrig varit fel?
 
Efter några timmars sömn är lillhjärnan lite gladare. Eller så är det bara det att jag är för trött för att inse nåt annat. Hursomhelst ska gruppen träffas idag och försöka få ihop nåt vettigt av projektarbetet. Och jag och Katie ska sitta och försöka få ordning på den jäkla inlämningsuppgiften i programmering som av någon anledning inte vill samarbeta med oss. Sen blir det fullt programmerings-ös resten av veckan. Herre min get vad jag kommer spotta ur mig kod. Jag satsar på att försöka skriva tentorna med data och elektro, och de läser på dubbel fart mot vad vi gör, så det gäller att peta i en ännu högre växel nu! Men så länge CodeBlocks samarbetar med mig och INTE IGNORERAR MIN KOD (...) så ska det nog gå bra. Tror jag. Nu ska jag rafsa ihop mina saker och springa till bussen. Cheers!

RSS 2.0