Skolstress och mer jobb

Hej mina kära trotjänare!
 
Vissa dagar blir jag inte riktigt klok på. Som idag, när jag inser att jag verkligen har hur mycket som helst att göra. Om två veckor ska vi ha en 15 minuters redovisning av ett projektarbete, där vi även ska skriva en 10 sidors rapport. Det känns lite som ett arbete man bara slängt ihop för att vi ska få mer att göra. Jag som tyckte att det var tillräckligt redan innan. Jag har laddat upp med te och Idol-Jens audition (repeat countern står just nu på 347...) och har planerat att sitta här och beta av grejer till minst 23 ikväll/inatt. Jag ska banne mig inte hamna efter så här tidigt i kursen!
 
Idag blev det i stort sett klart att jag ska få vara anteckningshjälp åt ännu en tjej i klassen! Hon hade varit borta från skolan någon dag, och när hon kom tillbaka frågade hon om hon kunde kopiera mina anteckningar. Jag skulle ju kopiera upp dem i vilket fall som helst, så jag drog ut en extra kopia åt henne. Dagen efter kom hon till skolan helt lyrisk och frågade med små, ynkliga hundvalpsögon om jag kunde anteckna åt henne också. Jag måste bara ringa och prata med min handläggare för att fråga om eller hur det kommer att redovisas. För att få CSN får man inte tjäna över en viss summa, och är jag anteckningshjälp åt båda två kommer jag att komma över den summan. Det skulle kännas himla dumt att tappa studiestödet. Men det får bli morgondagens problem, jag är mest bara glad att mina anteckningar tydligen är i världsklass ;)
Just a girl and her termosmugg.
Nu ska jag återgå till mitt omskrivande av anteckningar. Hörs när vi hörs!

Söndag

Det här helgen har varit riktigt produktiv! Lite för produktiv tror jag. Andra är utvilade på söndagseftermiddagar, jag har pluggat som en tok hela helgen och är alltid helt slut. Det känns skönt att vara hyfsat i fas iaf. 
Förutom matten och strålningsfysiken har jag hunnit med att lyssna på Idol-Jens audition. Typ 300 gånger. ListenOnRepeat är bra skit.
 
Jag tänkte mest bara säga hej, så... HEJ! Nu ska jag fixa mat, göra klart kapitlet i matten och tvinga min roomie att titta på film med mig. Det känns som en himla bra plan. Ha en härlig söndagskväll alla utvilade!
16 år gammal och pluggnörd redan då.

Så himla sant

 

Dressyrträning på G!

God morgon!
 
Jag vaknade av mig själv vid 7.30. Så himla bra att få sova ut men ändå ha hela dagen framför sig! Min lördag börjar med översättning av en vetenskaplig artikel. De är så himla jobbiga att läsa när de dessutom är på engelska, så det tar en halv evighet. När det är klart ska jag däremot belöna mig med en dressyrträning med Freja. Gunilla som har Micky i stallet är schysst och lånar ut sin bomlösa dressyrsadel, så det ska bli riktigt spännande att se hur det går då jag för en gångs skull får rida Freja i en sadel där det inte känns som att jag sitter fast. Westernsadeln är ju så stel, och barbacka får jag inte samma styrka och balans. Som sagt, det ska bli riktigt spännande - och jag har verkligen saknat att träna riktigt!
 

Mitt rosa luftslott

Mental inställning är någonting jag är extremt beroende av. Om det inte vore för min starka mentalitet skulle jag gett upp det mesta för längesedan. Min pappa har alltid sagt att "när Sandra bestämt sig för nåt, då blir det så.", och det är faktiskt ofta sant. Jag skulle påstå att det är tack vare min mentala inställning och viljestyrka.
 
Det svåra är inte att ändra sin inställning. Det svåra är att veta hur man ska ändra sitt tankesätt för att det ska hjälpa en att nå sitt mål. I julas, när Maria började nämna att jag skulle kunna få tävla Berta i sommar, tänkte jag först att det nog inte skulle finnas någon tävling på min nivå. Jag kan ju inte hoppa högre än typ 70cm. Sedan tog jag mig i kragen och tänkte "kom igen nu Sandra, du skulle inte hoppat 110cm-oxrar som 13-åring om du inte kunde hoppa.". När jag kommit ner till Stockholm igen efter jullovet började jag min mentala träning. I stort sett varje dag satt jag och tittade på tränings- och tävlingsfilmer på youtube. Studerade hur ryttarna ändrade sin ridning på olika hindertyper och olika höjder. Tänkte att "någon 80-klass bör jag nog klara av". Sedan blev det påsklov, jag åkte hem, och vi drog iväg och hopptränade i ridhuset. Innan hindren plockades bort kollade vi vad det högsta räcket låg på. 95cm. Jag trodde att det låg på 80. Mitt mål inför den här sommaren var att vi skulle ta oss runt 90-klasserna. Min förhoppning (inte mål, jag ville inte bli besviken) var att vi kanske skulle kunna starta en 100-klass i slutet av säsongen.
 
Jag fortsatte med min mentala träning. Varje dag. Sedan blev det juni, jag kom hem och vi började trimma inför tävlingarna. Tack vare kanske världens bästa hästägare fick vi chansen att åka iväg på en intensivkurs för Maggan Eriksson-Bech, som även hon jobbade mycket med mental träning. Hennes sätt att tänka hjälpte mig enormt, och det har jag haft stor användning av även när jag inte sitter på hästryggen. Om det inte vore för all träning, både mentalt och fysiskt, hade jag aldrig ens tänkt tanken på att hoppa någon enmetersklass alls.
 
Den mentala träningen hjälper mig med i stort sett allt jag gör. Med tankens kraft kan man vända mycket till sin fördel då man faktiskt klarar av så mycket mer än man tror. Nu är det 1,5 månad sedan jag åkte tillbaka till Stockholm och började skolan igen. Jag var fast besluten om att den här hösten skulle bli så himla bra. Trots att jag bor 55mil från familj och släkt, och upp mot 70mil från de flesta av mina kompisar. Jag har byggt upp mitt eget lilla rosa luftslott, där små ponnyer hoppar runt och äter sockervadd och skiter regnbågar, i princip. Jag har letat efter små positiva saker överallt. Det spelar ingen roll hur små de varit. Huvudsaken de har varit positiva. De dagar det regnat har jag tänkt på mysfaktorn med att åka buss med regnet piskande mot rutorna eller när jag får komma hem, koka te och tända ljus. När jag drunknat i plugg har jag dragit igång lite bra musik och bakat nåt sockerfritt för att känna mig lite gladare och få mer inspiration. Jag har tagit mig tid för en 25min morgonpromenad till Handen, där bussen till skolan går ifrån, och varit noga med att den promenaden varit min egen tid. 25 minuter där jag får släppa allt som har med måsten att göra, för att bara få vara ute och andas frisk luft. Ni ser själva, det är inte mycket jag ändrat på, men det har gett mig så otroligt mycket tillbaka.
 
Just idag känner jag mig lite som en överkörd ekorre från gårdagens tenta. Det är mycket jobbigare än man tror att, efter flera dagars plugg, sitta och skriva i drygt 3 timmar. Jag önskar att jag kunde få ta en helg ledigt, men det är lite för mycket som ska göras för att det skulle fungera. Det får bli mitt säkra pigga upp mig själv-kort; grädde med kakao och hallon, och tanken på morgondagens dressyrträning med Freja. OCH tanken på att jag idag lyckades chocka Sveriges bästa endoskopi-kirurg med den troligtvis mest brutala beskrivning av hans jobb han någonsin hört. Det kommer jag och mina klasskompisar att skratta åt länge.

Ni är bäst!

Tusen, tusen, tusen tack för alla hållna tummar! Tack vare er (och kanske lite tack vare att jag pluggat mig halvt till döds den senaste veckan) gick tentan skitbra!! Min tentataktik är alltid att svara på de frågor jag är säker på eller kan hyfsat direkt, och lämna de andra för att gå tillbaka till dem senare. Så gjorde jag även idag, och jag skrev oavbrutet i 2,5 timme. Sån himla härlig känsla att fylla en sida med text för att sedan bläddra fram nästa och tänka "bring it on". Verkligen SÅ värt alla pluggtimmar!
Nu ska jag diska undan efter middagen, och sedan bäddar jag ner mig i sängen med kvalfinalen från förra veckans Idol. Jag är SÅ värd det!

Tentadags!

Nu börjar det äntligen dra ihop sig till tenta! Jag är nog knäpp som går runt och längtar tills jag fått börja skriva, men å andra sidan vet jag att när jag väl sitter där kan jag inte göra mer än mitt bästa. Då slipper jag fundera över hur tentan ser ut - jag har den mitt framför ögonen. Dessutom kan jag kanske börja vara lite social med min stackars roomie som flyttade in i lördags. Känner mig så tråkig som inte haft tid för nåt annat än plugg och Freja... Det enda som är lite ångestframkallande är allt detta läkarspråk. Vi ska ju kunna förstå läkarna när vi börjar jobba, så vi måste lära oss alla småord för allt. Ett hematom är ett blåmärke och anestesi är sövning till exempel. Grejen är att jag tror mig kunna det mesta, men kan jag inte komma på det motsvarande ordet som vi vanliga, dödliga skulle använda är jag körd. Fördelen med den här kursen är att man bara behöver 50-60% för att bli godkänd, det är inte en ny anatomikurs där vi behövde ha rätt på allt. Det är ganska mycket på en 15-20 sidors tenta...
 
Nu ska jag se till att slänga i mig lite lunch och sedan börja bege mig mot skolan. Håll tummarna för att jag fått in alla läkarglosor!
Tentan rockas i en rosa skjorta. Business. Jag lovar att jag, om jag någon gång blir en sån där som sitter på kontor och i möten dagarna i ända, kommer att chocka alla kontorssnubbar genom att bara ha knallrosa kavajer. Syns man inte finns man inte.

Hälsa på burk

Under en relativt lång tid var jag ganska sjuk. Jag hade led- och muskelvärk hela dagarna, i stort sett varje dag. Jag gick upp en massa i vikt, frös konstant och mådde allmänt piss. Jag sprang fram och tillbaka till vårdcentralen och läkare utan att någon så mycket som ens trodde på det jag berättade. Så förra sommaren tog jag mig i kragen och gick till en man som sysslar med alternativ medicin för att förhoppningsvis få hjälp. Det tog 5 minuter för honom att lista ut vad som var fel på mig. Lite skrattretande med tanke på hur många år läkarna tagit så lätt på mina problem och sagt "äh, ta en Alvedon så blir det nog bra ska du se".
 
Eftersom jag är mögelallergiker sedan vi flyttade in i huset i Bjästa, som visade sig vara fullt av mögel, har jag lätt att få infektioner i kroppen. Det var precis vad som hänt. En infektion som pågått i flera år och satt sig på både leder och muskler och, framförallt, sköldkörteln. Jag berättade för honom vad mina astmamediciner hette (läkarna trodde nämligen att min mögelallergi var astma - jag hade medicinerat för fel sak i 15 år), han läste på innehållsförteckningen och konstaterade att infektioner var en av de vanligaste biverkningarna. Jag har alltså spätt på infektionen genom att ta astmamedicinen. Tydligen hade mitt immunförsvar jobbat mot infektionen i flera år, och när jag då blev förkyld eller sjuk på annat sätt orkade kroppen inte jobba emot både infektionen och bakterien/viruset - och det var då jag fick som mest ont. Eftersom jag varit sjuk så länge hade även binjurarna blivit dåliga.
 
Jag blev rekommenderad att köpa tabletter, där jag skulle äta 6 om dagen av den ena och 2 om dagen av den andra. Det var en överskridning av maxdosen med 50%, men han sa att "det här är så illa att infektionen gör dig mer skada än en överdos av de här tabletterna". Jag skulle även sluta att äta socker, vetemjöl, jäst och sluta dricka mjölk. Sagt och gjort, jag tog mina tabletter och läste innehållsförteckningen på allt. Det tog några veckor, innan jag var i stort sett frisk. När de sista tabletterna tog slut, slutade jag med dem och fortsatte att bara tänka på vad jag åt. Det gick bra och jag var glad över att ha blivit frisk. 
 
Tiden gick, och ju längre tid jag fått vara frisk, desto mindre respekt fick jag för vad jag skulle äta och inte. I det stora hela har jag hållit mig ifrån det som är dåligt, men kanske fuskat någon gång för mycket. Sedan började skolan för drygt 3 veckor sedan, och jag mådde väl lite halvtaskigt men tänkte inte så mycket på det. Det kunde lika gärna ha varit början på en förkylning. Men så satt vi på en föreläsning. Föreläsaren pratade om sköldkörteln och symptomen vid Hypotyreos (underaktiv sköldkörtel). 80-90% av de symptomen stämde in på mig när jag var som sjukast, och närmare 50% nu. Föreläsaren nämnde även att Hypotyreos är någonting man ofta får leva med och medicinera resten av livet, och då förstod jag att det inte är "början på en förkylning", det är en ny infektion.  
I helgen beställde jag hem samma tabletter jag åt förut och ett te som motsvarar de andra tabletterna jag åt. Adrekomp är till för binjurarna och Pau D'Arco ska hjälpa sköldkörteln. Det kom med posten idag, lagom till jag fått tillbaka min ledvärk. Nu provar jag det här ett tag och ser om det hjälper. Ibland är det bra att gå på föreläsningar, och att googla när man inte kan sova... Jag är i stort sett expert på det här nu. Många av symptomen man faktiskt kan få vid Hypotyreos, är saker jag trott varit "jag som person". Det är lite läskigt att sitta och läsa sånt i efterhand och inse att det inte var jag som var sån, det var sjukdomen som gjorde att jag blev sån och reagerade som jag gjorde. Som exempel har jag, under många år, tyckt att det varit jobbigt att prata med folk rent allmänt eftersom jag haft svårt att få fram det jag vill säga. Jag har tappat ord, glömt vad min poäng var när jag tagit mig igenom halva meningen och inte kunnat formulera mig på det sätt jag velat. 
 
Efter att ha googlat på Hypotyreos står bland annat den här meningen under symptom; "Allmän trötthet, sämre minne, och mental eller intellektuell tröghet är andra vanliga tecken som uppkommer tidigt (...)". Ja, ni förstår ju. Jag har gått runt i flera år och trott att jag bara varit trög. Att det varit någonting som speglat vem jag är som person. (Jag säger för den sakens skull inte att jag INTE är trög... ;) ) Det jag tycker är bäst med såna här "naturliga kosttillskott" är att de hjälper organen att börja jobba på rätt sätt igen. Risken med att bara tillsätta det hormon som saknas är att kroppen slutar producera det själv då det redan finns (eftersom man tillsatt det). Hursomhelst, nu provar jag tabletterna och teet igen och hoppas att jag är tillbaka på banan inom kort! 

SSS - Seriösa Studenter Studerar

God morgon mina kära trotjänare!
 
Det blev en lång skoldag igår. Jag gick hemifrån 7.30 och kom hem igen strax efter 21. Vi hann gå igenom en himla massa grejer, så jag kom hem ännu lite smartare - och extremt hungrig. Min middag bestod av en färdigrätt vi delade på 3, en halv apelsin och en banan. #Livetsomstudent
 
Idag har jag ännu en lång pluggdag framför mig. Vi har en inläsningsdag inför tentan imorgon, så jag ska gå igenom alla powerpoints igen och med våld trycka in all information i min stackars skalle. Tur det finns kaffe. Och att tentan är på eftermiddagen imorgon. Jag lär inte kunna somna efter allt koffein... Lika bra att jag drar igång så jag inte klev upp tidigt i onödan :)
MVH/ KaffedrickarN
 

Underhållning på hög nivå

En klasskompis hittade förra årets kursutvärdering för kursen vi börjar läsa nu. Skrattade för mig själv när jag läste den. Så här såg delar av utvärderingen ut:
 
Positiva synpunkter på kursen?
 • Bra tenta
 • Labbarna var intressanta men för stressiga
 • Intressant kurs
 • Inga!
Vad kan förbättras till nästa gång kursen ges, förslag?
 • Till att börja med bör alla känna till var och när tentan äger rum. Kursansvarige bör inte vara bortrest då tentan går. Planering har varit under all kritik. Föreläsningarna har varit tråkiga och måste bli mer inspirerande och aktiverande. Själva ämnet är intressant så detta bör inte vara så svårt. Projektuppgiften bör utökas eller kastas bort.
 • XXX borde ha meddelat oss elever var tentan skulle skrivas i tid, speciellt när tentan inte ens skrevs i Flemingsberg! Tentafrågorna som rapportgrupperna skrev och som skulle lottats in i tentan av XXX blev inte av och INGET meddelade han oss. Verkligen dålig stil. Hela kursen var flummig och dåligt organiserad, för många powerpoint föreläsningar.
 • PLANERING!

  Rörig kurs rakt igenom. Bra att vi inte ska läsa med Södertörn i fortsättningen. Projektarbete, tenta och två labbar (i Data/Telekom) på mindre än två veckor är INTE bra planering. Studenter ska inte behöva göra lärarnas jobb. Omständigheterna kring tentan är helt absurda, ingen tentaanmälan, ingen vet var vi ska skriva och EXAMINATORN ÄR I THAILAND!!!

  Inte undra på att alla olyckor beskrivna i i Teknik i Praktisk sjukvård händer när KI sköts så här… Otroligt besviken på överskattade KTH och oorganiserade KI.
 • XXX borde ha meddelat VART tentan ska skrivas flera veckor innan tentan, elever ska inte behöva få veta det dagen innan!
 • Hela kursen har kännts oerhört dåligt organiserad. XXX passar inte som kursansvarig, när han inte sköter sina åtaganden!
Med tanke på att vi har samma kursansvarig som förra året känner jag att det här kan bli en mycket intressant kurs... :) Ska man skratta eller gråta?
 

Jag älskar min skola!

KTH är så himla bra! Verkligen. Idag skulle vi börja en ny kurs. Skulle... Enligt schemat hade vi en föreläsning 9-12, så hela klassen var på plats för att gå på den - första föreläsningen är alltid viktig. Tyvärr var inte föreläsaren på plats. Han satt i ett sammanträde någon annanstans och svarade inte på någon av sina telefoner.

 

Vi träffade vår programansvarige och frågade honom var problemet satt. Han svarade att vi inte ska gå efter schemat vi tittat på - vilket är det enda schema vi fått. Istället skulle vi ha mailat kursansvarige och frågat efter ett specifikt schema - vilket många av oss gjort, utan att ha fått svar.

 

Så, här har hela klassen tagit sig till skolan - trots signalfel på pendeltågen och trots att vi är mitt uppe i en tentaperiod, för att vända och åka hem igen. Endast på grund av att KTH-personalen nog aldrig förstått innebörden av information och framförhållning.

 

Jag älskar min skola! Verkligen...

 
 

Löshoppning i flock

Dagens utmaning var att bygga hinderstöd. Efter att ha sågat i 2 timmar var alla delar för T V Å hinderstöd klara... Det är nog tur att jag inte valde byggbranschen.

När allt var klart var vi ju tvungna att ha invigning, så vi körde löshoppning i flock. Hästarna är ju så vana vid varandra och det har blivit en bra balans i flocken, så det är ingen större fara att låta dem hoppa i grupp. Speciellt inte när det är så pass låga hinder. Hopptekniken är väl kanske inte något att hurra för, speciellt inte hos Freja som satte ner ett bakben på varje sida om bommen, hahaha! Någon hopphäst blir hon nog aldrig, men lite småhinder nu och då kan även Freja ta sig över :)


Arbetsdag och beslutsångest

Gó mörrön kamrater!!
 
Idag är det arbetsdag i stallet, vi ska fixa med hindermaterialet. Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra, eftersom allt är i plast och inte behöver målas om eller så. Menmen, time will tell. Sen ska Freja ut och motioneras. Har inte bestämt vad vi ska göra än. På ett sätt vill jag träna på körningen medan det är så pass varmt att man kan köra utan att frysa ihjäl, men samtidigt vill jag röra på mig själv också. Man får ingen vidare motion av att sitta på en träsoffa och dra i en töm när man ska svänga... Det vore väl en sak om man hade en häst som behövde bromsas hela tiden, men det kan jag inte påstå att Freja är.
Nä, nu måste jag åka om jag ska hinna dit i tid! Tjing!

TrendsättarN

Jag tar mitt kall som trendsättare och modeskapare på största allvar. Idag fick mina vinterskor offra sig för att ge plats åt något nytt och fräscht. Någonting ingen tidigare skådat. Någonting som kommer att sätta djupa spår i folks hjärtan. Detta är mitt stora genombrott, och ni är de första som får ta del av det. Kära läsare, jag ger er:
 
 
 
 
 
VINTERBALLERINA!
Nu kan ni både vara varma och... öhh... snygga - SAMTIDIGT! Fan vad jag är bra.

Här ska det stå en passande rubrik

The beast is awake! Be afraid, be very afraid... 
 
Idag drar jag igång med tentapluggandet. Jag tror att jag ligger ganska bra till, bara jag lär mig alla långa namn för allting. Jag menar, varför kalla en metod Magnetencefalografi när man lika gärna kan säga MEG? Då fick jag sagt att jag kunde det också, hehehe... Förutom att tentaplugga ska jag välkomna min framtida roomie. Hon kommer hit med sina grejor och skriver kontrakt idag, och flyttar hit imorgon. Jag har en känsla av att det här kommer att bli skitbra :)
 
Nu ska jag se till att få nånting gjort så jag kan fortsätta med mitt Idol-maraton ikväll. Ha en bra dag och allt sånt där man brukar säga. Tjo!
Så här ser en elektromyografiundersökning ut. Vilken tur att ni har mig så ni får lära er nåt.

Fredag♥

Åh, äntligen! Bästa fredag, du är så välkommen!
Idag har jag bara en föreläsning, 9-12. Klinisk kemi ska den tydligen handla om. Spännande. Kursens sista föreläsning dessutom, wihooo! Efter det stannar jag och Phatcharin kvar på skolan och pluggar matte. Matte är verkligen ett ämne jag måste plugga tillsammans med någon, jag kör fast. H.E.L.A. T.I.D.E.N. När man väl förstått räknereglerna och vet VAD man ska räkna ut och HUR man ska räkna ut det så kan matten vara ganska rolig (hör och häpna), men å andra sidan - vad ger det att plugga på någonting man redan kan...?
 
Ikväll ska jag andas ut lite, titta på måndagens avsnitt av Idol (det där programmet går alldeles för ofta, jag hinner ju inte med!!) och fortsätta med pluggandet. Fredagsmys♥ Men först ska jag ta mig igenom veckans sista skoldag - nu kör vi!

Skogens modelejon

Vi klarade oss undan regnet, Freja och jag. Dagens huvuduppgift var att få henne att kliva på och hela tiden tänka framåt i varje steg. Freja är en riktig latmask och ger ingenting gratis, men det är bra - då kommer jag ihåg att jag också måste jobba ;) Efter 20 minuters jobb började hon ge efter lite och hitta en naturlig framåtbjudning. Det tyckte jag var himla passande, som var helt slut i benen...
Vi utforskade en ny väg, dagen till ära. En lång grusväg med perfekt underlag nu när det regnat = mycket trav och galopp! Det rann svett om både Freja och mig, och hon gäspade halva vägen hem. Bra pass!
Jag är trendigast i skogen med mina rosa stövlar och 3 storlekar för stora byxor! Kom ihåg var ni såg det först...
Utsikt över flygfältet :)
Skritt på lång tygel för att återhämta oss mellan galopperna. Både jag och Freja har en del att jobba på, styrkan och konditionen är inte den bästa hos någon av oss märkte jag idag... Jobba jobba jobba!
 
Nu ska jag se till att få i mig lite mat (gör jag nåt annat än att äta...?) och snabbduscha så jag kommer igång med kvällens plugg. Imorgon är det fredag, och det är SÅ HÄR välkommet!

Vi äro doktorer vi

Dagens uppgift i Solna visade sig vara... *trumvirvel* att göra läkarundersökningar på varandra! Besvikelsen var total, jag hade hoppats på att få se lite roliga maskiner eller tekniker man håller på med. Istället fick vi lyssna på hjärta och lungor, kolla halsmandlar och mäta blodtryck. Precis som vi gjorde i anatomi-kursen vi läste för 1,5 år sedan. Bra där KTH :)
Elnaz kollar Mahlets blodtryck
Så himla GLAD :)
Jag hade halsmandlar jag också, haha...
Lika seriös som vanligt!
 
Nu ska jag slänga ihop en räksallad och tina upp lite. Sen byter jag om och åker ut till stallet. Mina rosa gummistövlar kommer väl till användning idag... 

Karolinska Universitetssjukhuset

God morgon!
 
Idag väntar en halvdag på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Varför vi ska åka dit och vad vi ska göra där vet jag faktiskt inte. Det står "övning" på schemat, men vi har inte fått någonting vi ska förbereda (hoppas jag...), så det kan bli typ... vad som helst. Det ska bli roligt att åka dit i vilket fall som helst, det är ju ett av Sveriges största och mest välkända sjukhus så lite speciellt är det nog :)
Nu ska jag trotsa min laktosmage och dricka en kopp kaffe med grädde så jag vaknar till. Det borde vara straffbart att behöva kliva upp så här tidigt!

Hej hej hemskt mycket hej

Nu är jag här igen. Tänka sig. 
 
Jag pluggar på som vanligt, och tentastressen börjar göra sig påmind. Själva tentan i sig hade nog inte varit något större problem om det inte vore för att vi kommer dra igång nästa kurs i början av tentaveckan, dvs. nästa vecka. Det är svårt att veta hur man ska prioritera då man har två kurser igång utöver den man ska skriva tenta på. Men det löser sig nog.
 
Min gamle far ringde igår. De har köpt en ny dator efter att den gamla viftat med vit flagg. "Funkar den bra då?", frågade jag. "Funkar och funkar..." fick jag till svar. Damgrens och datorer... :') Efter en kvarts samtal med supporten (dvs. jag) funkade den klockers! Typ. Vilken tur att jag är ett sånt geni på datorer! Typ...
 
Nu ska jag göra ett ryck och sammanfatta dagens föreläsningar. Får jag det klart idag kan jag använda hela imorgon kväll till att tentaplugga. NU KÖR VI!!!
Misse hejjar på genom att slänga fram näven. "Det här fixar du matte!"

Det blir vad man gör det till

Med hjälp av det här:Och det här:Känns det här mycket mindre jobbigt:

Dyr lek

Det här fick vi leka med idag:Ett ultraljud till värde av 1,5-2 MILJONER kronor. De första fem minuterna stod vi som förstenade, jag tittade på mina labbkompisar och sa: jag vågar inte röra den där... "Inte jag heller.", svarade de.
Till slut tog jag mod till mig och ultraljudade fram Osamas hjärta. Det är en skum känsla att faktiskt se organstrukturen hos någon som sitter brevid mig. Det var nog ännu konstigare för honom att se sitt eget hjärta. Jag hoppas att jag kommer tycka att de här maskinerna är lika coola i framtiden, när de går sönder och jag måste laga dem...
Nu ska jag fixa nåt att äta och sedan plugga matte med en varm kopp te medan regnet smattrar utanför. Mys♥

God morgon måndag!

Tänk att vi har hela veckan framför oss att fylla med precis vad vi vill! För att vara lite poetiska. Och orealistiska.
 
Min vecka börjar med labb i ultraljud och respiration. Respirationen lär jag kunna i sömnen från alla undersökningar av astman (som efter SISÅDÄR 15 år visade sig inte vara astma) (jag älskar läkarna i Övik...), och ultraljudet - hur svårt kan det va?!
 
Efter labben stannar jag och Phatcharin kvar och pluggar matte. Jag har fått två kapitel gjorda i helgen så det känns kanon! Jag önskar bara att dygnen var lite längre så jag kunde göra nåt annat än att bara plugga. Det parti som lyckas fixa det får min röst i nästa val, hur lätt som helst!
 
Nu ska jag börja bege mig mot skolan så jag blir klar med den där jäkla labben någon gång. Ha en bra måndag, bästaste läsare! Och alla som inte läser. Ni kan väl hälsa dem, okej?!
Pusshej från Kungsan i våras. 
MVH/ för lat för att ta nya bilder.

Skitkul upptäckt

Igår kväll när jag satt och pysslade med designen tyckte jag att något var bekant. Konstigt, jag har ju aldrig haft en liknande design förut, tänkte jag. Så jag fortsatte att koda tills jag var helt klar. "Det här blev faktiskt bra!"
Sedan går jag in på toaletten och ser det här:
Jag har mina toalettväggar som bakgrund till min blogg. 

Ny design!

Äntligen har jag tagit mig i kragen och kodat ihop en ny design till min käre gamle blogg. Det skedde (inte helt oväntat) inatt. Åhh vad jag önskar att jag kunde få såna saker gjorda under dagarna så jag kunde få sova på nätterna, haha! Lite ljusare blev det här inne iaf, och trots att headerbilden inte passar så bra till den kommande årstiden ville jag ha den ändå. Klart Berta ska vara med liksom! 
 
Nu ska jag sätta mig med en kopp te och jobba undan lite matte innan jag åker iväg till stallet. Jag ska ut och köra Freja tillsammans med hennes ägare, hon ska visa mig vilka vägar hon brukar köra så jag kan ge mig iväg själv sen! Då kanske jag får lära mig några knep för hur man ska göra för att hon inte ska beta medan man kör... 
 
Men som sagt, först matte. Determinanter - here we go!
 
(Kan ni inte se den nya designen, tryck F5.)

Nordmaling 6/7 2013

Eftersom Youtube är skit sedan Google köpte upp det och jag inte ens kan logga in längre, ger jag upp det projektet och provar videofyme istället. Här har ni andra klassen från Bertas och min tävlingsdebut, en meter med bed. A:0/A:0. Jag gillar hur man hör en nervös hästägares tuuunga andetag i början, hahaha! 


Det går bra nu

Då var visningen gjord, och det gick finemang! Hon tyckte att lägenheten var fin och hyran var bra, och vi verkade tänka ungefär likadant kring hur allt ska skötas. Nu i veckan röjer jag ut och strukturerar upp allt, och på lördag flyttar hon in. Det känns så himla, himla skönt. Jag använder ändå aldrig vardagsrummet, så för min del är det en stor bonus att få in en hyra för ett tidigare outnyttjat utrymme. 
Vardagsrummä! När jag såg den här bilden nu började jag faktiskt fundera varför jag aldrig brukar vara där, haha.
 
Nu ska jag plugga igenom ett kapitel i matten, och sedan börjar jag röja innan jag tar tag i mättekniken. Roligt att en sån här sak kan göra att allt helt plötsligt känns så mycket lättare. Nu hoppas jag att hon är lika lättsam att bo med som hon verkar vara :)

Tung häst + fot = inte bra

Idag är det 6 veckor sedan Berta klev på min fot. Borde det inte sluta göra ont snart?! De första veckorna var överdelen av foten konkav, men nu har jag istället fått världens överben som tar emot när jag ska ta på mig skorna. Läkarna på röntgen sa att det inte var någon skelettskada, så hur lång tid ska det ta...? Jag tror att Berta ville försäkra sig om att jag inte skulle glömma henne :)))))) 
Fina Bertilurius♥
 
Nu ska jag ta mig en svängom med snabeldraken så lägenheten är fin inför visningen. Jag hoppas verkligen att hon vill flytta in, för enligt hennes referens var det en toppentjej att bo med. Time will tell, nu ska jag röja upp och sätta mig med matten ett tag. Håll tummarna!

Fredagen den trettonde

HEEEELG! Jag är så himla trött efter den här veckan så det finns inte. Ville verkligen inte kliva upp imorse, haha... Men upp och iväg kom jag. Höll dock på att somna under båda föreläsningarna, men det var jag inte ensam om. Gamla pensionärer som står och babblar om varför patientövervakning behövs. Ja, VARFÖR måste man kolla om patienterna mår bra...?! Jag får ju betalt för att jag satt där och antecknade iaf, alltid nåt ;)
 
Ikväll ska jag sammanfatta gårdagens andra föreläsning hade jag tänkt. Om allting går som planerat ska jag vara i fas med mättekniken igen på måndag, vilket gör att jag kan jobba ikapp lite mer i matten sen. Konstigt nog tycker jag att allt plugg går ganska bra hittills, jag hänger med himla mycket bättre än jag trodde - trots en extra kurs utöver den på "lite mer än heltid". Med lite målmedvetenhet och en himla massa jävlar anamma går allt, det är jag övertygad om.
 
Nu ska jag inviga min nya häftapparat med metallicklammers. P A R T Y! 

Träns är för mesar

Kom precis hem från stallet, där jag och Freja gjort halsringsdebuten! Skritten och traven gick ganska bra, men i galoppen förstod hon att jag inte hade lika mycket att säga till om, haha. Där for hon runt bäst hon ville med en ryttare som bara fick gilla läget. Jag tycker ändå att det gick himla bra, vi gjorde till och med några stegs bakdelsvändning! Jag får variera halsringsridning med lite mer seriös dressyr i vinter, då får vi nog ordning på galoppen också så småningom. Men det får ligga lite på is ett tag, jag ska passa på att träna körning medan det är bar mark. Jag som inte tyckte att vi hade nånting alls att göra i våras, nu hittar jag på projekt till höger och vänster!
Jag och Freja för 1,5 år sedan, i lyxridhuset!
 
Nu ska jag ta en låång dusch, kleta in ansiktet i en ansiktsmask och göra en kopp te innan jag sätter mig och sammanfattar en av dagens två föreläsningar. Efter en natt med julklappsrim är jag inte piggast på jorden, men jag lär somna snabbt ikväll!

BokstavskombinerarN

God morgon!
 
Ibland är det jobbigt att vara jag. Speciellt de gångerna när alla tankar snurrar åt alla håll. Jag kommer på idéer hit och funderar över saker dit. Mitt i natten. Antingen har jag tillfällig ADHD som slår till nu och då, eller så beror det på kaffet jag var tvungen att dricka för att hålla mig vaken bland de komplexa talen igår.
 
Det vore en sak om det bara var en massa strunt jag kom fram till, men det är faktiskt då jag är som mest skärpt och får mina bästa idéer. Det är även då jag kan uttrycka mig som bäst, och får fram det jag vill förmedla på ett mycket bättre sätt än under dagen. Från det att jag gick och lade mig igår till det att jag somnade gjorde jag följande:
 • Skrev två blogginlägg i mobilens anteckningar
 • Googlade och läste på om en av sjukdomarna vi tog upp på fysiologin
 • Hittade på julklappsrim (trots att vi inte ska köpa julklappar i år, utan sparar pengarna till USA-resan istället)
 • Kollade Instagram SISÅDÄR 500 gånger
 • Tänkte igenom vad som måste köpas till lägenheten innan en roomie flyttar in, och försökte planera när jag ska hinna fixa det
 • Repeterade räknereglerna för de komplexa talen
 • Slog upp fler ord till ännu fler julklappsrim (vi har aldrig ens haft rim på våra julklappar - vad händer...?)
Om ni någonsin behöver hjälp med julklappsrim - ring mig mitt i natten. Jag ställer gladeligen upp!
 
Nu ska jag försöka vakna till liv innan jag sätter mig på bussen till skolan. Jag önskar att min hyperaktivitet hade sin topp under dagarna istället för nätterna... Nej, i med lite energi nu!
 
Över och ut!

Världens bästa jobb

Blanketterna är ifyllda och klara, och jag kan äntligen dra igång! Jag är anställd av KTH som anteckningshjälp. Jag har en klasskompis med dyslexi som har lite svårt att anteckna det som sägs på föreläsningarna, så jag får ersättning av KTH mot att hon får kopiera mina anteckningar. Jag antecknar ju i vilket fall som helst, och alla har ju kopierat varandras anteckningar förut också. Jag behöver alltså inte göra så mycket mer än jag redan gör - men får lön för det. Som sagt, bättre villkor än så här får jag inte som upptagen student! 

Mörrnmörrn

God morgon!
 
Eller ja, god och god... Morgon i alla fall. Jag kom in i världens bästa plugg-flow igår kväll/natt, och då vill man inte gärna lägga ner bara för att klockan är mycket. Jag fick mycket gjort, så nu är jag nästan helt ikapp med mättekniken! Idag blir det matte, matte och åter matte. Komplexa tal hit och olikheter dit. Jag kan väl inte säga att jag är jättetaggad, men fördelen med att plugga på skolan är att man kan springa fram och tillbaka till kursansvariges arbetsrum och bomba med frågor. Det kan inte vara lätt att vara min lärare...
 
Nu ska jag ta och slänga ihop en ytterst avancerad grötfrukost och hoppa jämfota in i duschen innan jag beger mig mot ännu en dag i den stora, vida världen. Nu är ju KTH Haninge inte så stort, och det tar bara 25 minuter att gå dit, men ändå. Lilla Sandra i stora världen. Det låter som ett barnprogram. OCH med tanke på min mentala ålder passar det rätt bra :))))))))
Jag och Phatcharin ska rocka de där komplexa talen i vilket fall som helst!

Vardag för en medicinare

Har tydligen gått runt i flera timmar med en EKG-elektrod på benet. Inget konstigt aaaaaalls...
Vi hade en EKG-labb där vi skulle göra mätningar på oss själva. Det gick väl bra, bortsett från att mitt hjärta typ... inte slår? Vi fick världens minsta pyttelilla kurva på mig och skitstora kurvor på alla andra. Jag och mitt hjärta delar nog samma filosofi - varför göra mer än man behöver?
 
Bortsett från att få svart på vitt att hela gruppen faktiskt lever (trots att min kurva visade på hjärtstillestånd ibland... Petitesser.), har jag även bokat in en ny visning av lägenheten. Jag bröt ihop och kom igen, och imorse tog jag tag i det och fortsatte maila folk som svarat på annonsen. Fick svar inom en kvart, och jag tror att det här kan bli minst lika bra! Jag håller tummarna för att hon dyker upp, haha.
 
Imorgon har jag inga föreläsningar, inga labbar, inga studiebesök - ingenting! Jag ska iväg till skolan och plugga ändå, men jag kan lägga upp dagen precis hur jag vill! Det betyder även att jag kan sitta uppe och plugga lääänge ikväll. Jag pluggar alltid bäst sent på kvällarna och på nätterna, vilket inte går så bra ihop med att börja tidigt morgonen efter. Det gäller att passa på, så upp med böckerna, fram med lite rosa te och kör hårt!

Försvinnande god

Det absolut värsta med att baka utan mjöl och socker är att alla recept består av 20 ingredienser, varav 15 av dem är saker man typ aldrig hört talas om - och ännu mindre har hemma. Den största lyckan måste ju vara när man snubblar (jag har aldrig varit speciellt graciös...) över nåt nyttigt och gott med BARA 4 ingredienser?! Som en nyttig version av smulpaj, och som dessutom innehåller havregryn! 
 
Det är nästan så att man skulle kunna lura någon att det faktiskt är (onyttig) smulpaj. Typ nån med lite dålig syn eller så. Och kanske lite taskigt luktsinne. Vad tycker ni, lite likt är det väl?
Fast alltså... Den VAR där. Jag lovar!

Who run the world? Girls.

God morgon alla morgonpigga!
 
Jag är inte fullt lika morgonpigg, men har en grymt bra dag framför mig! Min enda lektion idag är ett två timmars studiebesök på neurofysiologiavdelningen på Huddinge sjukhus. Det ska bli SÅ kul att få komma ut och få en bild av hur allting fungerar i praktiken istället för att bara läsa en massa texter. Jag har alltid tyckt om studiebesök. Och sjukhus också för den delen. Det vore tråkigt om jag var som alla andra.
 
Jag slutar alltså 10 idag. Så himla skönt! Nu är jag ju inte ledig efter 10, men jag har en massa tid på mig att plugga på saker jag egentligen skulle gjort igår när jag väntade på att få visa lägenheten. Det är så himla skönt när man ligger i fas med skolan. *Låtsas som om jag någonsin gjort det*
 
Nej, nu ska jag sleva i mig lite gröt. Ingen morgon utan mina kära havregryn♥ 
Ha en bra dag! Eller så skiter ni i det. Gör som ni vill.

Less

Idag skulle jag som sagt ha visning på lägenheten. Vi hade bestämt att hon skulle komma hit vid 17.30-18 någon gång. 18.15 smsade jag och frågade om hon var på väg. Det är ju inte ovanligt att SL strular till det liksom. Hon hade hittat ett annat boende och glömt att säga till. Kul. Verkligen skitkul. Här har jag sprungit omkring och fixat till lägenheten för en visning som inte blev av när jag kunde ha lagt ner den tiden på att plugga. Jag hatar att vara beroende av andra människor.
 
Freja fick iaf gå en lättare trail-bana som planerat. Det gick över förväntan och hon fattade ganska snabbt vad jag menade. Enligt Frejas ägare har de inte hållit på med neck raining, men det behövdes inte många gånger mellan konerna innan hon var med på noterna! Vi får se vad jag känner för att göra på torsdag, det kanske blir halsring redan då!
Min ytterst avancerade trail-bana...

Nu ska jag se till att få i mig någon middag till onsdagens Idol. Efter det blir det (inte helt oväntat) plugg. All night loOoOoOng...!

Träningsvärken är ett faktum

God morgon mina kära fans!
 
Fast ja, idag är det nog jag som är mitt största fan. Det känns i benen idag kan jag säga... Både höfter och knän slet nog ont igår. Jag får se till att träna mer till nästa år, då ska tiden ner ytterligare!
 
Idag ska jag åka ut och rida Freja igen. Jag har planerat att bygga en trail-bana faktiskt. Ska träna mycket på neck raining för att det senare ska bli lättare att gå över till ridning i halsring. Nog för att jag tror att det skulle fungera nu också, men det känns som ett bra mellansteg. 
 
Medan jag drar iväg och andas hästlukt kan ni kolla in marathon.se's film från gårdagen!
 

Tjejmilen 2013

Det här kan ha varit något av det coolaste jag varit med om. Helt ärligt. Det var folk överallt, och så himla mycket positiv energi i luften. När jag och min grupp stod i startfållan var jag så taggad så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag hade nog högre puls då än när jag gick i mål... Till slut gick startskottet och vi var iväg! Det tog nog en kilometer eller två innan jag kunde tagga ner och börja fokusera på min egen löpning istället för om jag blev omsprungen eller inte. När vi sprungit ifrån allt folk som stod och hejade i starten var det helt knäpptyst, det enda som hördes var folks andetag och när 2000 par gympaskor tog i asfalten. Mäktigt.
Här ser man en del av allt folk som var med, och då var det ca en timme efter jag gått i mål. Många hade hunnit åka hem, och en hel del var inte i mål än.

Jag kände mig faktiskt bra förberedd, på något konstigt vänster. Detta trots att jag för drygt 2 veckor sedan sprungit 6,5 kilometer som längst. Strange. Jag stannade till och drack en halv mugg sportdryck efter 5 kilometer, men det ångrade jag bittert när jag fick kämpa för att inte kräkas upp det en kilometer senare. Min mage måste vara så gott som tom när jag ska springa, annars går det inte. Därför struntade jag faktiskt i de andra vätskekontrollerna, och tog bara lite druvsocker vid 7 kilometer. Den gav himla bra effekt, haha! När jag passerat 8 kilometers-markeringen kunde jag inte sluta le. Jag var så himla glad. Folkmassorna som stod och tittade på blev allt större, folk applåderade och gjorde high five när man sprang förbi - det var verkligen pepp på hög nivå! Den sista kilometern var lite tyngre, men jag hade gett mig fan på att inte sakta ner, utan tänkte "har jag klarat det så här långt, då kan jag hålla ut en kilometer till". Tänkt och gjort, jag lyckades hålla ungefär samma fart. De sista 500 meterna rann tårarna så jag knappt såg någonting. Det var ju 24 grader varmt och man svettades som en gris, så svetten rann in i ögonen. Det var nog jobbigare än själva löpningen, haha.
Jag kom i mål på tiden 1:10:50. De första 5 kilometerna gick på 35:17, och de sista 5 gick på 35:33, vilket betyder att mitt upplägg var ganska bra! Hade en snitthastighet på 8,4-8,5 km/h, och slutade på plats 12069 av 16756 (Det var två klasser, totalt ca 33.500 starter på hela dagen). Snabbare än nästan 4700 personer, på min första mil! Jag är helnöjd.
 
När jag ätit, druckit och varvat ner lite efter loppet gick jag och anmälde mig till nästa års upplaga av Tjejmilen. Jag är helt fast, det var så himla roligt! Bara en massa peppande och glada miner hela dagen, och alla hejjade på varandra trots att det faktiskt var en tävling. Har ni möjlighet att ställa upp - gör det! Det finns startgrupper för alla. Jag såg många som sprang den första kilometern för att sedan sakta ner och gå - och det är helt okej! 
Nu taggar vi inför Tjejmilen 2014, vilka är med mig?!

Taggad som en jävla igelkott

NU KÖR VI!!!
 

God morgon lördag

Min lördag börjar på absolut bästa sätt, NRJ, nytt favorit-te (förpackningen är rosa - vad kunde gå fel?) och jobbmailande. Jag fick prata med en handläggare igår, och det här kan vara de absolut bästa villkoren för mig som upptagen student. Hon ska skicka papperen till veckan, och sen är det bara att köra igång! Jag har sagt det förut, men jag säger det igen; det här kommer att bli så BRA!
 
Imorgon kommer en tjej och kollar på lägenheten för att ev flytta in 1 oktober. Jag vill träffa henne och se om jag skulle kunna bo med henne innan vi bestämmer någonting. Jag har en bra magkänsla, så jag hoppas att hon är lika trevlig som hon verkade i mailen. Annars har jag 40 personer på kö, så det är ingen panik. Äntligen har allt börjat lossna för mig, och jag har börjat få lite medvind. I våras kom motgång efter motgång, och jag gick mest och suckade hela dagarna. Min tid är nu!
 
Nu ska jag ladda upp med en kolhydratrik frukost så jag orkar ta mig runt milen! Kolhydrater = energi till musklerna, remember? ;) Jag som gruvat mig och haft ångest i flera veckor, nu längtar jag till jag står på startlinjen med de 2000 andra i min startgrupp. Oavsett vad som händer i loppet kommer det att vara en häftig känsla. 
Utanför mitt köksfönster just nu. Mysmorgon♥

HÅLL I HATTEN!

Nu släpper jag den äntligen. Bomben. Det jag började prata om redan i höstas. Håll i er...
Haha, åhhh, jag är så töntig!
 
HURSOMHELST, jag var till Östermalms IP efter skolan för att hämta ut min nummerlapp till TJEJMILEN!
That's right, imorgon springer jag milen tillsammans med ca 33.000 andra tjejer/kvinnor/tanter. När jag anmälde mig hade jag som målsättning att springa hela vägen. Vi får se hur det går då jag prioriterat ridningen framför löpningen hela sommaren, och bara har sprungit 8km som längst. Dessutom har jag varit mer eller mindre förkyld hela veckan. Bra uppladdning. Men med tanke på att det finns vätskekontroller med både vatten, energidryck och druvsocker efter vägen, och det faktum att jag har en vilja av stål så borde det egentligen inte vara något problem. Jag får ta det som det kommer. 
Jag fick en goodiebag med en himla massa grejer när jag hämtade nummerlappen iaf... Jag tycker inte om att slänga mat, både pga ekonomi och miljöpåverkan, så det här kan bli jobbigt. Någon som tycker om champinjoner och oliver...?!
...och självklart fick man ju grejerna i en gympapåse :) När hade man en sån sist? Mellanstadiet? Nej, det här ska faktiskt bli riktigt roligt! Nu ska jag springa iväg och handla lite frukt och grejer för att sedan sätta mig och plugga några timmar. Det är vad jag kallar uppladdning!

I'ts friday, friday

Det känns som att jag alltid börjar alla inlägg med "god morgon". Men det är ju faktiskt morgon nu, så GOD MORGON!
 
Idag har vi en föreläsning, och efter lunch har vi den omtalade duggan. Ingen har någon koll på vad som är viktigt och vad vi ska kunna, och kursansvarige vill inte ens säga hur duggan är uppbyggd... Jag har varit inställd på att det är ett skriftligt "läxförhör", men börjar fundera på om det kanske är något praktiskt eller möjligtvis en gruppuppgift. Den är ju bara en timme lång, så så komplicerat kan det inte vara.
 
Efter duggan åker jag in till stan och gör det sista inför den där "grejen" jag sagt att jag ska göra. Jag lovar att alla redan listat ut vad det är jag ska göra, men inte låtsas om det för att inte göra mig ledsen, hahaha... För den återstående procenten (som ännu inte kommit på vad jag babblar om), kommer jag att berätta ikväll. Så *sTaY tUnEd*
MVH,
den galne professorn
 

Torsdag

God morgon!
 
Nu börjar saker äntligen ordna upp sig med skolan. Kursregistreringarna är gjorda, böckerna kommer förhoppningsvis snart och jag har gjort upp en plan jag kan följa. Har planerat att plugga bort så mycket jag bara kan nu innan jag börjar bli skoltrött, vilket lär hända snart... ;) Ärligt talat tycker jag att det är roligt att ha "många järn i elden", och att planera och strukturera. Vi ser väl hur länge det håller i sig, som sagt.
 
Idag står Freja på schemat efter skolan. Vi ska sela och se hur man sätter fast skaklarna på riktigt. Det gäller att passa på när man har kunnigt folk omkring sig! Dessutom måste jag kolla igenom veckans Idol-avsnitt så de inte hinner försvinna från TV4play. Villka problem jag har.
 
Det var väl typ... allt. Har ni några idéer om vad ni vill läsa om får ni gärna skriva det. I mitt huvud finns bara skolan, och jag kan tänka mig att det inte är alltför roligt för er att läsa dag ut och dag in. 
Nu har jag suttit här för länge. MOT SKOLAN.

Allt går i 180

Hallåååå mina kära fans!
 
Just nu har jag fullt upp med det mesta kan jag säga. Först och främst skolan på "lite mer än heltid" (och som det ser ut nu ska jag försöka läsa en till kurs utöver det...), försök till att få tag på kursansvariga till en massa kurser för att få reda på hur jag ska planera allting, läsa och svara på mail från folk som vill bli min nya roomie (har fått ca 40 svar på 1,5 dygn - alla älskar Sandra... ;)), och ja - försöka hinna äta och andas mellan varven. 
 
Jag måste ändå säga att kursen vi börjat med nu känns himla rolig. ÄNTLIGEN ska vi få börja läsa medicinsk teknik på riktigt! Nu pluggar jag för fullt inför första duggan på fredag för att få göra EKG-labben nästa vecka. Skönt med labbar man ser fram emot och inte behöver ha ont i magen inför. Dessutom har mina kungliga anteckningar förmodligen gett mig ett jobb! Mer om det när/om allt blivit klart, men det känns himla bra :)
 
Det var dagens livstecken från mig - nu pluggar jag vidare!
Vilken tur att det finns speglar när man inte har en självutlösare på kameran, ha-ha-ha... ;)

"Lite mer än heltid"

Sådärja, då var första dagen gjord! Allt var precis som vanligt. Vi började med en kurs som heter Tillämpad medicinsk mätteknik, som faktiskt verkar riktigt rolig! Det är nu vi ska börja lära oss om maskinerna vi ska jobba med i framtiden. En hel del studiebesök ska göras, och även labbar där vi ska få prova på en del själv. KTHs planering är dock inte riktigt lika rolig...
 
En av de första sakerna föreläsaren sa var att "ni kommer att läsa kursen på lite mer än heltid.".
Fine, vi har läst på mer än heltid under i princip hela utbildningen, så det är inga problem.
"...vi räknar med att ni ska lägga ner 200 timmar på era studier under kursens gång.".
Jaja, det blir ju alltid en hel del eget plugg, så då drar ju timmarna iväg.
"Tentan är schemalagd till den 26/9."
Say WHAT?!?!
 
Nörden i mig räknade snabbt ut att vi alltså ska läsa 135% nu fram till slutet av september. Kursen är värd 7,5hp, vilket motsvarar 5 veckors heltidsstudier (vi har inte ens 4, då den 26 är en torsdag...). Dessutom hade jag tänkt ta tag i en kurs som jag inte orkade göra då jag började må dåligt i höstas. Det lär ju inte bli nåt av det kan jag ju säga... Just nu vet jag inte vad som ska bli mest spännande - kursen i sig, eller hur jag ska få ihop vardagen. Jävla KTH.
 
Nu är jag färdigklagad, så nu ska jag tröstdricka te och börja plugga inför den första duggan som är på fredag. Over and out. 

Skolstart

Den här terminen började med en sovmorgon. Inte behöver jag ha ångest över att jag faktiskt utnyttjade den heller då vi inte fått nånting att plugga på än. Känner jag KTH rätt lär jag ju få plugga igen den sovmorgonen ikväll... Jag måste säga att jag gruvat mig inför skolstarten, men nu känns det helt okej. Det ska faktiskt bli lite skönt att få gå tillbaka till planerade och strukturerade dagar som är uppbyggda kring ett schema.
Nu rockar vi skolstarten på bästa sätt - i en rosa skjorta!

Miljövänliga hästkrafter

Då var premiärturen i vagn avklarad! Jag har ju åkt med några gånger och fått "hålla i tömmarna" på raksträckor, men det är väl inte direkt så att jag känner att jag gjort så mycket då hästen bara gått rakt fram av sig själv. Det är väl bara då hästägarna vågat överlåta tömmarna till mig, när det inte funnits så många fel man kan göra... ;)
 
Selningen gjorde jag helt själv! Så himla stolt, haha. Det tog väl ett tag innan jag fattat vad alla remmar och grejer var till för, men till slut så. Freja suckade och undrade vad det var för amatör som tycktes kunna nåt.
Efter typ en kvart lyckades vi få fast vagnen också. Vi borde banne mig få pris för de mest innovativa lösningarna! Ingen av oss hade någon aning om hur skaklarna skulle sitta, så vi fick improvisera. Det gick ju det också.
...and off we go! Freja gick i snigelfart och lurade oss att hon travade när hon egentligen... typ... betade. Jag undrar om hon verkligen gjorde av med mer energi än hon fick i sig den här turen... Förmodligen ligger det på plus/minus noll. På torsdag ska Karin få visa oss hur allt egentligen ska sitta. Då får vi se hur fel vi hade ;) Hade det varit en annan häst än Freja hade vi förmodligen inte vågat oss ut, men Freja är Freja - hon stannar mer än gärna och tittar på utsikten om man behöver stanna och fixa utrustningen.

Moooot stalleeet!

God morgon!
 
Idag är det återigen dags för en tripp till stallet. Dock inte för ridning, utan... *trumvirvel* körning! Jag har fått med mig Marie, som står uppstallad där med sin unghäst. Förhoppningsvis kan vi slå våra kloka huvuden ihop och lista ut hur allt ska sitta och hur man gör. Det är pinsamt att jag red i ett travstall i 3 år utan att ha selat en enda häst. Menmen, är det någon häst man ska lära sig på är det Freja. Känner jag henne rätt kommer hon att stå som ett ljus tills vi fått ordning på allt. Inte lär hon bjuda på någon vansinnestur heller, om vi ens får på vagnen dvs...
 
Den som lever får se helt enkelt. Nu ska jag kasta i mig lite gröt, hoppa i ridkläderna och ratta bilen mot stallet. Ha en bra dag!

RSS 2.0