Hoppning

När familjen åkt hem igen så for jag iväg till stallet. Det blev barbacka på ridplan eftersom det blivit mörkt och jag inte kan några ridvägar än. Började som vanligt med öppna åt båda hållen, övergångar, ställa igenom på volter och åttvolter osv. Det är så roligt att hon börjar mjukna och bli samma Freja som i våras (hon har blivit mycket körd i sommar och inte så mycket dressyrriden om jag fattat rätt så det är ju naturligt att hon lagt av sig och stelnat lite), men samtidigt får jag då inte heller nånting konkret att träna på. Vilket dilemma! ;) Jag kände att underlaget var fast och bra i mitten så jag byggde upp ett litet hinder då det ändå var 2 veckor sen vi hoppade sist.

Från början låg det på kanske 30-35cm då jag inte hoppat barbacka sen i våras, men det tyckte inte Freja var lönt så det var ju bara till att höja. Det slutade på 55-60cm och en nordistjej som taggade upp varje gång jag styrde mot hindret. Skitkul!!

Sista språnget kom vi i en bra galopp och allt stämde till 100%. Hon hoppade HÖGT över och det kändes att hon använde hela kroppen rätt. I luften hann jag tänka "wow, gud vilket bra språng!", men så landade vi och det small till ordentligt i ryggen. Ungefär som om två kotor slagit i varandra. Typiskt min otur! Det är bara att konstatera, I'm too old for this shit.


Söndag

Seg-Damgrens tog sån tid på sig igår så det var ju fullt på Jensens när vi kom dit. Det blev nån thailändsk/mongolisk/kinesisk (vet faktiskt inte skillnaden) restaurang som hette Holiday istället. Men det var gott och vi blev mätta så det gick ju det också :)

Har inte berättat om Misses veterinärbesök i fredags, men de slapp snitta upp såret igen iaf. Istället opererade de in 2 dräneringsslangar i magen som gör att sårvätskan ska läka ut ur buken. Så hon har fått bo i sovrummet för att rädda större delen av lägenheten från sårvätskedroppar. Dessutom ska de nya såren duschas och göras rent 2 gånger om dagen. Imorgon åker vi tillbaka och får ta bort slangarna. Skönt!
Vet inte hur känsliga alla är för sår osv så jag vågar inte lägga ut någon närbild på magen. Ni får en på långt håll istället ;)


Mat

Det var så längesen jag var riktigt sminkad och fixad att jag nästan glömt att jag kan se representativ ut.
Ny sitter jag och mamma med varsitt glas vin respektive cider och väntar på att resten av familjen ska dyka upp så vi kan åka in till stan. Jensens står på menyn ikväll!


Tack som fan

Jag och mamma var i Haninge centrums galleria idag, och i mitten av gallerian stod en tjej som sålde handvårdsprodukter.

Hon (till mamma): Var jobbar du?
Mamma: I en matvarubutik.
Hon: Jaha! (Vänder sig till mig) Men du då?
Jag: Jag går i skolan.
Hon: Hur gammal är du?
Jag: 20.
Hon: Jaha, så du pluggar vidare! Jag tyckte väl att du såg gammal ut!

Vad är det med alla? Jag är väl inte gammal? Eller?!


Uppdatering

Misse blev inlagd över dagen, de skulle söva och sätta drän. Veterinären stack henne för att se vad som fanns i svullnaden. Det kom ut någon typ av grumlig sårvätska som hon inte visste exakt vad det är, men så länge det inte är var är det ingen infektion iaf.

Om jag fattade rätt skulle de öppna upp för att se hur det såg ut inuti, och var det fint kan svullnaden bero på en reaktion på stygnen. Om det är så sys hon ihop med någon typ av ståltråd istället. Mattes bäbis❤


KarateMisse

När vi var hos veterinären i onsdags skrev de ut ett recept på antibiotika som jag skulle ge henne hemma. De sa att jag antingen skulle ge det direkt i munnen (det är nån typ av klet i något som ser ut som en avmaskningsspruta) eller så kunde jag spruta ut det i pälsen så skulle hon slicka i sig det därifrån. Smart, tänkte jag, och sprutade det i pälsen för att slippa bråka. Det fick vara kvar i pälsen i max 5 sekunder, för så fort Misse märkte det for hon runt och gjorde karatesparkar jag inte trodde var möjliga. Antibiotikan spreds ut över halva köket istället. 
 
Note to self; Det som i regel gäller alla katter, gäller inte Misse.

Den spännande uppföljningen...

Förstår att ni är väldigt nyfikna på Misse! (Eller inte.)(Men jag tänker berätta ändå.) Hon har fått ha tratten på sig sen vi kom hem från veterinären igår bara för säkerhets skull. Jag tycker inte om att lämna henne ensam hemma med den på då det är stor risk att hon fastnar, men vad har man för val? Det är inte så att jag kan stanna hemma från skolan för att sitta och titta så hon inte fastnar i nåt ;) Hon är fortfarande väldigt svullen runt snittet, men såret ser ganska fint ut. Jag håller tummarna för att vi slipper ett nytt snitt, men samtidigt vill jag inte hoppas på för mycket. 9.15 imorgon får vi domen ;) Vem behöver hoppa fallskärm? Skaffa en sjuk katt och du får all spänning du behöver + lite till... Hugaligen!
 
Jag var iaf ut och red Freja ikväll! Det blev en barbackatur ute i mörkret. Mysigt! Vi började trava längs en grusväg, men eftersom den var så kort blev det långtråkigt att trava fram och tillbaka (den enda ridvägen jag kan är i skogen, och där är det ju dyngsurt nu) så vi tog några galopper innan vi gick tillbaka till stallet och red en stund på ridplan. Mjuk och fin Frejsa, det gillas!
Öppna med lite väl mycket tvärning ;) Dafna tog kort på oss när hon följde med till stallet för 1,5 vecka sen :)
 

Nu ska jag fixa det sista på inlämningsuppgifterna i ekonomi innan familjen kommer! De borde komma när som helst, och stannar till på söndag. Trevligt värre :)

Veterinärbesök

Det blev lite som det blev ikväll... Jag kom hem från skolan runt 17.30 och hade planerat en helkväll med näsan i böckerna. Misse kom och hälsade i dörren så jag plockade upp henne och ser att ett av stygnen från kastrationen är borta och hela snittet svällt upp! Jag kastade mig på telefonen och ringde till veterinären som såklart hade middagsstängt. Ringde en halvtimme senare och blev satt i kö i 20min innan jag kom fram. Väl framme berättade jag vad som hänt och hennes reaktion var: "Oj...! Hur snabbt kan du komma in?" Då blev man ju himla mycket lugnare, hahaha!
 
Vi fick tid klockan 19, och fick lyxen att få träffa två veterinärer samtidigt :) De tittade på magen och konstaterade att det var rejält svullet. Sen vägde de henne och tog tempen, som visade lite feber. Hon fick en antibiotikaspruta och sen skrev de ut ett recept på antibiotika som jag ska ge henne imorgon. Vi bokade in en ny tid på fredag för att kolla så det går åt rätt håll, annars får de snitta upp henne igen då... Så nu får ni hålla tummarna igen att det går bra så vi slipper ett nytt snitt!
 
Nu ska jag gräva ner mig i företagsekonomi resten av kvällen (natten...?) och hoppas att jag vaknar på rätt sida imorgon så jag slipper bli alldeles för less när jag inser att jag inte har någon frukost hemma... ;)

Fotogeniska del 3

Sista delen av failbilderna!
Varandras raka motsats. Jag helnöjd och Dafna på väg att vrida huvudet av någon ;)
Träsktroll deluxe?

2012-09-23

Idag är en väldigt speciell dag.
Vi firar två år tillsammans.
Jag kommer ihåg nervositeten inför den alldeles speciella dagen för två år sedan.
Du har gjort mitt liv mycket lättare.
Jag förstår inte hur jag orkade med allt innan jag fick dig.
 
Älskade körkort♥

Ändrade planer

Det blev en spontantur till Skärholmen idag. Hade precis satt mig och skulle börja med ekonomin så undrade Daniel om jag kunde ställa upp och skjutsa honom dit. Han hade köpt en stooor tv som han inte kunde få hem, haha!
 
Tycker så synd om de som jobbar på Expert idag. De öppnade 11, och när vi kom dit vid halv 5 hade de inte hunnit äta nånting alls på hela dagen! Nog för att 5,5 timmar utan mat brukar gå ganska bra, men inte när man jobbar... Hursomhelst var det roligt att få komma iväg och göra nåt :) Nu väntar middagen, och SEN ska jag börja med ekonomin. Eller träna. Eller båda. Jag säger som min gamla mattelärare; jag har ju hela helgen på mig! :)

Fredag

Goddagens! Jag har nyss kommit hem från en powerwalk i det fina vädret! Eller ja... det var fint väder fram tills jag kom hem iaf. Ibland får man ha flyt också :) Jag måste bara säga hur mycket jag tycker om det här området! Det finns asfalterade och upplysta motionsspår som går genom skogen överallt! Trots det har jag nära till både buss och pendeltåg så jag kan åka i princip var som helst. Det känns lugnt och fridfullt trots att jag bara har 2 mil in till Stockholms centrum.
En hackspett jag såg på promenaden :) Den satt i ett träd 3-4m från motionsslingan, 1m ovanför marken, men hann flyga iväg till ett annat träd längre bort innan jag fått fram mobilen... x)
 
Nu ska jag börja skriva på en inlämningsuppgift så jag slipper en av tentafrågorna i Företagsekonomin, och sen ska jag genomföra ännu ett träningspass. HurtSandra är igång igen!
 

Snäll bror


Same same but different

Sådärja, till slut fick även den här bloggen ett nytt utseende! Jag önskar att jag var duktig på det här med att bygga upp och designa hemsidor, men byta header och bakgrundsfärg kan jag göra iaf... ;) 
 
Nu hoppas jag att min käre fader kan ringa snart så jag kan komma igång och träna nån gång. Vill man bli fin får man lida pin. Eller nåt. 

Finally

Till slut fick jag mitt passerkort! Det tog ju bara en månad. Grattis KTH!

Here we go again

Dags att räkna kalkylräntor och täckningsbidrag! Företagsekonomi är sååå himla roligt ;)


Räddaren i datornöden

Eftersom min dator inte har ett fungerande nätverksuttag så gick det inte att fixa internet med den enligt bredbandsleverantören, utan de rekommenderade mig att köpa en ny dator. MEN som tur var känner Dafna en som gick i samma klass som henne i Uppsala men bor i Stockholm nu, som kunde komma hit och hjälpa till! Så han kom hit i måndags och fixade det där på en kvart. Han behövde inte ens använda nätverksuttaget. Bra att det finns kunnigt folk på supporten säger jag bara... 
Fixing the internet - like a sir. Jag och Dafna tyckte att han förtjänade nåt extra när han bad om ett glas vatten, så han fick det i ett champagneglas ;)
 
Efteråt satt alla tre och pratade om vilka kurser vi läste, så jag berättade ju om programmeringen då bland annat. Då visade det sig att han kunde det! Så jag frågade om han kunde hjälpa mig med det också, och det ställde han upp på. Vi satt i 2,5 TIMMAR! 
Så otroligt översnällt! Hoppas jag får chansen att hjälpa tillbaka nån gång x) Tack Daniel!!

Hemma igen

Nu har jag nyss kommit hem med en nykastrerad och chipmärkt Misse. Allt hade gått bra! Vi ska tillbaka om 10-12 dagar och ta stygnen.

Nu ska jag fixa nåt att äta, för det har jag inte kunnat göra sen klockan 6 imorse... Jag tror att matte är mer tagen av dagens äventyr än Misse ;)


Onsdag

Godmorgon! Nu åker jag och Misse snart iväg till veterinären. Usch vad jag har ångest över det här! Hatar att behöva släppa kontrollen och lägga över allt ansvar på någon annan. Nog för att en kastrering är ett rutiningrepp och veterinärerna vet vad de håller på med, men det är ju min lilla bäbis...♥
 
Medan Misse är hos veterinären åker jag iväg och rider Freja. Idag blir det ett väldigt lätt pass. Barbacka på ridplan hade jag tänkt mig. Hon gick ganska hårt både lördag och söndag så hon behöver nog några lugna dagar. Jag också för den delen.

Resten av dagen kommer jag att ägna åt programmering och företagsekonomi. Om jag hinner börjar jag pyssla med en ny design till bloggen också. Headern är redan klar! 
 
Håll tummarna för att allt går bra för lilla prinsessan idag och att jag inte tuppar av av nervositet! ;)

Fotogeniska del 2

Här kommer andra delen av våra otroligt lyckade modellbilder, pass opp! :)


Hahaha älskar den här bilden! Nöjd tjej liksom.
Dafna: "Peka medan ni går så ser det ut som att ni ser nånting speciellt. Det ser inte lika stelt ut."
Jag: "ÅKEJJ!"
 
 

Bästaste bäste vän

Idag får jag storbesök ända från Grekland! Det är Dafna som varit utomlands och stannar till i Stockholm några dagar innan hon far hem till Övik igen. Vi har inte planerat nåt speciellt som ska göras än, men vi brukar ju ha roligt oavsett vad vi gör så det blir nog bra ändå :) 

Dressyrträning

Eftersom man inte kan göra tidsinställda inlägg på mobilen och jag fortfarande inte har något internet i lägenheten (kör via mobildatan när jag ska kolla Facebook osv.) så får ni två inlägg direkt efter varann ;)

Igår red jag som sagt dressyr på Freja. Det gick bra! Hon var ganska pigg men ändå tung i början, och stel i vänster varv. Så jag red övergångar, övergångar och övergångar. Skritt- trav- halt- rygga- trav- halt- skritt- galopp- halt osv osv ;) till slut kom hon igång riktigt och blev så otroligt mjuk och fin! Känslan att kunna göra halt direkt från galopp genom att bara räta på sig och andas ut är oslagbar! Lite bättre kondition och mer muskler (på både henne och mig, hahaha...) så lovar jag att det här blir skitbra!

Sen var vi med om en mindre rolig grej i slutet av ridpasset när vi jobbade med galoppen. Jag styrde in på en volt, och Freja som började bli trött snubblade på sina egna ben och stöp. Vi gick inte omkull på riktigt, men hon skrapade upp mulen så det började blöda, stackarn :( Usch, att gå omkull är verkligen det värsta man kan göra! Jag ramlar hellre av 10 gånger än att gå omkull en gång, helt klart!


Instagram

Följ mig på instagram! Sandradamgren heter jag (you don't say...?).


Stallet

Goddagens! Nu har jag åkt iväg till stallet för att rida ett riktigt dressyrpass på Freja. Nu ska hon få jobba! ;) Medan jag gör det tänkte jag visa er hur stallet ser ut. Jag filmade ju i söndags men glömde helt bort det. Som vanligt säger jag ingenting på filmen. Jag tycker det känns jättetöntigt att prata med en filmkamera, och eftersom ni inte verkar bry er speciellt mycket oavsett så gör inte jag heller det. Så nu har ni nåt att göra medan jag trimmar Freja på ridplan! :)
  

Studentlivet

Sitter och väntar utanför salen på att föreläsningen ska börja när jag träffar en klasskompis.

Han: Hej!
Jag: Nämen hej!
Han: Hur var din helg?
Jag: Ehhh... Du vet att det är torsdag idag va?
Han (efter en stunds tystnad): Ja...ha.


The girl with the femtioelva mascaras

Jag har så jag klarar mig ett tag... Eller vad tror ni? ;)


Mjuk mage

Jag tycker om mattes mage. Den är mjuk att trampa på! 
 / The one and only Misse

Strulskola

Det finns inte ord för hur less jag är på min skola nu. Strul, strul och åter strul. Först läste vi ju en termin i Flemingsberg, på Karolinska institutet i Huddinge. Nu ska vi läsa ett år på campus i Haninge, och resten ska vara i Flemingsberg. Eftersom de medicinska teknikerna (vi alltså, haha..) bara har ett år i Haninge har de inte brytt sig om att fixa hit personal som har med oss att göra, så om man ska prata med studievägledare osv måste man åka till Flemingsberg (vilket tar en timme tur och retur med pendeltåg) eftersom den personal som sitter här inte har nånting med vårat program att göra och inte är speciellt intresserad av att ta på sig extraarbete. Samma sak gäller om man har någon omtenta i nånting. Då kan man inte mejla hit tentan så studenterna kan sitta i Haninge och skriva den, utan man måste åka dit och göra det.
 
Efter klockan 18 (tror jag) och på helgerna är ju skolan låst, så då måste man ha passerkort för att ta sig in. Vi har gått och väntat på att få höra nåt om de där passerkorten för det är många som vill sitta här på kvällarna, vilket även är en rättighet vi har. Förra veckan kom vi på själva att "oj, de har tydligen fotografering för korten på tisdagar klockan 10!" OCH eftersom många föreläsningar ligger mellan 10 och 12 hade vi inte märkt det förrän då. Så när vi då var lediga runt 10 gick vi dit och fotade oss, men vi har ingen aning om var man ska hämta ut korten för han körde bara ut oss ur rummet så fort vi var klara med fotograferingen. Det har ju ändå gått en månad sen introduktionskurserna började och vi har fortfarande ingen aning om nånting. Bra jobbat.
 
Hela skolan får lunch samtidigt. Med 2 mikrovågsrum med ca 25-30 mikrovågsugnar per rum och begränsat antal sittplatser blir det kaos varje dag runt lunchtid. Det har hänt många gånger att man får stå i kö i 15min för att få värma maten och sedan springa runt hela skolan för att få nånstans att sitta. 
 
Schemaläggningen är även det ett stort frågetecken. De har lagt ut kurser på vårt schema som vi inte ens ska läsa, medan vissa av de kurser vi SKA läsa inte finns. Många gånger säger lärarna "Jag vet att det inte står på schemat, men...". Lätt att planera och veta hur och när man ska göra saker då? Dessutom har de planerat in heldagar mellan 8-17 och 10-17 utan så mycket som en halvtimmes lunch på hela dagen. Deras förlust eftersom jag inte lär vara sådär jättetrevlig att ha att göra med i slutet på den dagen... ;) Men jag förstår inte grejen. Den här skolan är alltså rankad 3a av alla naturvetenskapliga universitet i hela Sverige, men de kan inte sätta ihop ett simpelt schema eller gå ut med ordentlig information till sina elever? Åhhh, som att plugget inte vore nog...
Projektgruppen i Företagsekonomi! :)

Fotogeniska

Efter alla mina och Dafnas photoshoots har ni ju bara fått se de lyckade bilderna. Att vi ofta tar 1500 bilder och runt 1300 bara blir skräp talas det aldrig om. DÄRFÖR tänkte jag visa lite misslyckade bilder i 3 tidsinställda inlägg. Se, njut (nåja...), och fundera över hur fotogeniska vi är egentligen.Blöööh vad det är tråkigt att stå modell, tycker Victor ;)
Rymningsbenägen

Misse påbörjade ett nytt projekt inatt. Projekt gräva sig ut ur lägenheten. Det var väldigt rogivande att ligga och lyssna på när hennes klor rispades mot parkettgolvet. Eller inte. Mellan dessa praktiska försök med att ta sig ut ställde hon sig och skrek efter kattpojkar som skulle komma och hjälpa henne. H E L A natten. Så imorse var matte lagom road av hennes löp och ringde och bokade tid för kastration. Det känns bra att få det gjort, hon ska ju ändå kastreras förr eller senare. I samma veva ska hon chipmärkas, så då är det bara att skicka in papperen till Sverak sen så är allt riktigt gjort :)

Smart katt

Jag har precis gett misse mat och håller på att plocka bort foderpåsen när jag vänder mig om och ser en katt som ser helt förstörd ut. Hon hade tappat sin vitamingodis i vattenskålen. Jag skrattar åt henne och säger: "jaha, hur ska du få tag i godisen nu då?", varav hon vänder sig om, kastar sig över vattenskålen och lapar i sig vatten i en sån fart att det skvätter åt alla håll. Man får inte vara dum...❤


Hoppträning

Goddagens alla glada! :))) Nu snyltar jag på skolans nätverk medan jag väntar på att få redovisa mitt programmeringsarbete. Sen har jag heeelg! 
 
Igår var jag ut och red Freja igen. Jag hade tänkt mig en cavalettiövning där det skulle vara ett litet hinder längs ena långsidan och en upphöjd längs andra långsidan, fast en bit in på ridbanan. Hindret skulle hoppas i galopp och sedan skulle vi göra skänkelvikning i trav från ena hörnet på långsidan, rakrikta, trava över bommen och rida skänkelvikning därifrån ut till långsidans andra hörn. Men den övningen fick jag byta ut rätt snabbt, för Freja tyckte inte det var lönt att lyfta på fötterna för såna skitsaker så jag fick hoppa av och bygga upp den där bommen gång på gång på gång... Så jag tog bort den cavalettin helt enkelt och tog bara det lite större hindret. Hon har börjat förstå vad som väntas av henne nu och hoppar riktigt fint! Jag tror att det låg på runt 55cm, det känns som en ganska lagom höjd då hon inte har hoppat sen jag åkte hem över sommaren, och dessutom har sin tyngd mot sig. Men det är bra både styrke- och konditionsmässigt så jag tänkte fortsätta hoppa henne en gång i veckan / en gång varannan vecka så länge det går :)
 
På söndag ska vi ut och galopprejsa om det är fint väder, annars ska jag rida igenom henne ordentligt på ridplanen. Jag försökte med det förra veckan, men då red jag barbacka och då rider inte lika bra så hon kom undan i galoppen ;) Är jättetaggad på att få komma igång på riktigt med henne igen, allt känns så roooligt! :D
Stallet från vägen. 
Flocken på andra sidan vägen. Freja i mitten! :)
Tjockis♥
Ska ta fler bilder (kanske filmar om jag är ensam nån gång) inifrån stallet så ni får se. Helt nyrenoverat! :)
 

RSS 2.0