Skolan

Nu sitter jag på programmeringen och försöker göra nåt, men det är så extremt tråkigt så jag orkar inte...x) Fattar inte hur jag kunde tro att det skulle vara roligt att lära sig sånt här^^ Sen funkar inte mellanslagstangenten heller så jag får trycka jättehårt för att det ska hända nånting. Tror aldrig det har tagit så här lång tid att skriva nån gång;) Men läraren sa nyss att vi inte har nån programmering sista timmen imorrn så det är kanoners:):)

Nästa lektion är biologi tror jag. Eller kemi kanske? Bra koll på läget man har känner jag;) Sen hoppar vi över lektionen efter och går och äter lunch, och sen ska vi upp till park på nån föreläsning. Slutar en timme senare än vi brukar göra på onsdagar. Ovärt.

Haha David mobbar mig för att jag bloggar, och själv sitter han och spelar spel på nån "CrazyMonkey"-sida^^ Undrar vem som ska mobba vem egentligen, hahaha;) Men nu har jag inte mer att skriva om, och så orkar jag inte jävlas mer med mellanslagstangenten heller. Ska till stallet ikväll också så om jag inte kommer hem alltför sent skriver jag nog nåt då också. Nu ska jag prova CrazyMonkey!:) Ha det!

Tisdag

Idag var en lång dag, hade 7(!!) lektioner. Åkte från skolan runt kvart i 5. De sista 2 timmarna var det redovisningar av dem i klassen som inte hann på morgonen så jag satt bara och lyssnade på dem. Ganska värd lektion ändå, kommer ju få igen de där 2 timmarna sen också:)
Jag hade min redovisning på morgonen, och den gick faktiskt bra!:) Eller den kändes bra iaf;) Sen hände det inte så mycket speciellt i skolan resten av dagen.

Nu på kvällen var jag i stallet också:) Linda skulle hjälpa mig med slutorna som jag haft problem med;) Så länge hon gick brevid och tryckte ut bogen på Kristallen gick det väl bra, men så fort hon släppte det trycket fick man en häst som försvann in mot mitten;) Men det är bara att träna på så går det väl till slut:) 

Jag känner mig väldigt nyttig just nu, sitter och vräker i mig hemmagjord glass^^ Vispad grädde med en massa oboy i, och sen fryser man det. Nyttigt och bra! Eller inte...;) Men nu måste kaninerna få mat så de inte döör av matbrist! Haha det lär inte hända i första taget, de små tjockisarna har mycket att ta av;)

Kaxigt eller vad?O.oHaha och jag som är glad över att ha kommit över 1.10! Och då höll jag i mig med båda händerna...;)

Måndag

Sista rycket innan lovet nu, hejja hejja!:) Nu har jag skrivit klart min redovisning för imorgon, nu ska jag bara lära mig skiten också. Men jag blev faktiskt nöjd:) Hoppas läraren också blir det så betyget blir därefter...;) Men vi får väl se, muntliga redovisningar är inte riktigt min grej;)
Nu ska jag packa gympakläderna för imorgon och sen träna in vad jag ska säga imorrn. Sen vet jag inte om nåt mer som ska göras innan lovet så det är typ bara att komma till skolan och se glad ut:) Så förhoppningsvis hinner jag och Kristallen träna en del inför Sandra-träningen på söndag, blev ju nästan ingenting förra veckan...

Men ska jag få nåt gjort är det lika bra jag börjar nu, annars kommer jag sitta fast här hela natten...;) cya:)

Söndag

Blev en sväng till stallet idag också, mera träning på plan!;) Jobbade bara i skritt idag och tränade mycket på öppnan och slutan. Idag kändes slutan mycket bättre än igår! Ska fråga Sandra nästa gång om hon kan prova göra slutan för hand medan jag sitter på så jag får känna vad vi strävar efter:) Har ju ridit slutan förut också men då flyttade man jättemycket, då var det säkert 4 spår:S 
Dan har gått megasnabbt idag!O.o Tänk att en timme kan göra så stor skillnad... Synd de inte satte den under en skoldag;)

Nu ska jag på ICA och köpa nån grön duk som modern min ABSOLUT skulle ha NU;) Det gick verkligen inte att vänta till imorgon då hon ändå ska dit och jobba^^ Sen måste jag försöka skriva klart svenskaredovisningen så jag slipper stressa ihop nåt skit imorgonkväll:) Ha det gött:)  

Vad ska man säga?

Jag tror det är fler som behöver ta reda på fakta innan man gör ett tv-program... Om UG nu inte tycker det är för svårt att läsa en klasslista förstås;)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6856532.ab

Stallet:)

Tränade ju på plan med Kristallen idag, och det gick ganska bra:) Började med att flytta in och ut på volten som "uppvärmning", och så red vi några halvvolter också bara för att kolla av att det fortfarande fungerar;) Och det gjorde det:) Sen gick vi över till öppnorna i båda varven, och det gick faktiskt jättebra! Vi har ju inte tränat SÅ mycket på öppnan så det gick över förväntan:)
Sen började vi med slutan, och den gick inte riktigt lika bra. Jag har inte fått in den riktiga känslan för den än, och så är det bara jättejättelite man vill att hon ska flytta nu i början så det är svårt att känna när hon väl flyttar. Men det är ju bara mig det styper i så när jag fattat grejen så går det säkert bättre;)
Tränade lite på traven också, och hon följer spåret bättre och bättre:) Idag fick jag liite böjning i högervarvet också så det går framåt!:) Fick tips av Sandra hur jag skulle rida lätt i den där sadeln så nu stör jag förhoppningsvis inte lika mycket som förut^^ Jag tycker fortfarande det är skitsvårt, men det är bara att lära sig!;)

Inatt ska klockorna ställas fram också, så lika bra man lägger sig snart så jag inte sover bort hela dagen imorgon också;) Ska bara kolla facebook och läsa bloggar och kolla youtube och...

Rubriker är överskattat:)

Om jag någon gång träffar en vädergud ska han få höra ett och annat, tveksamt om jag skulle låta honom få behålla jobbet...;) Tur jag inte hängt undan skoteroverallen än iaf:)
Nu ska jag bara byta om så blir det en sväng till stallet sen:) Ha det!:)

Fredag

Dagen började ju bra, vaknade och trodde det var lördag. Blev på bra humör när jag insåg att det var fredag, vilket i det här fallet betydde kemiprov-.- Klev upp och mådde asdåligt, som att jag var på gränsen till att spy ungefär. Men vill ju inte att folk tror man skolkar pga. provet så jag åkte till skolan ändå;) Och när jag suttit på skolan ett tag mådde jag inte illa längre så jag gjorde nog rätt i att åka;)
Först hade vi engelska då, och då diskuterade vi bara kapitlen i boken vi skulle läst till idag så det var inte så ansträngande:) Sen fick jag höra att kemiprovet tydligen skulle vara jättesvårt så vi satt och pluggade typ hela lunchen. Sen var det provet då, och det gick sviindåligt! Halva klassen satt och funderade över möjliga omprovstider efteråt... Så vi får se hur det går, men just nu känns det som att jag ska vara glad om jag får G...:S
Sen var det svenska, och där fortsatte vi bara med språkprojektet. Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop min redovisning, jag har en massa namnlistor och konstiga namn som blivit godkända eller inte. Hur jag ska kunna knyta ihop allt det till en intressant redovisning har jag ingen aning om. Har fått till inledningen iaf, och det är ju oftast inledningen och avslutningen som är svårast så jag kommer väl på nåt:P

Imorrn blir det stallet!:):) Blir träning på plan med Kristallen, nu måste vi komma igång med öppnorna och slutorna innan nästa Sandra-träning! Har inte hunnit vara i stallet sen i söndags så jag tror jag blir desperat snart, haha:)

Uppdrag granskning

My god vad det här i uppdrag granskning har blivit stort!O.o Själv tycker jag att programmet var både bra och dåligt måste jag säga. Bra för att det var mycket man inte fått veta om offren (eller vad man ska skriva för att det ska låta bra) förut som man fick reda på nu som gjorde allt mer sammanhängande. Annars har man bara baserat allt på rykten som ingen egentligen vet om de är sanna eller inte.
Däremot tycker jag att det är riktigt dåligt att de liksom styrt programmet för att verkligen få folk att tro att alla Bjästabor är dumma i huvudet. Som då de intervjuade Lennart Kempe. De fick honom verkligen att framstå som en riktig idiot, vilket vi som träffat honom kan säga inte stämmer! Personligen tycker jag inte han gjorde något fel i att låta "Oskar" komma till avslutningen. Kyrkan är öppen för alla - även våldtäktsmän.
Sen tog de upp att han borde tänkt på att "Oskar" hade besöksförbud hos "Linnea", men vad då, de kan väl lika gärna träffas på ICA eller liknande? Lennart visste ju som sagt inte om "Oskars" kupp innan, och när han såg den tänkte han bara på det som en fin gest att ge blommor till sina kompisar. Alla som vart på avslutningar vet ju också att vad som än händer applåderar man, även i det här fallet.
Herregud Ö-vik, han är präst - ingen jävla spåman som kan förutse saker! Så sluta skyll på Kempe för den andra våldtäkten! 

Sen var nästan hela programmet uppbyggt på alla facebook-grupper och kommentarer som gjorts och skrivits mot offren. Det är ju självklart jättefel, och jag tycker inte att man över huvud taget inte ska säga/skriva något sånt om någon någonsin oberoende på situationen.
Det jag då reagerade på idag var när jag läste en artikel om ett krismöte på Bjästaskolan. Det var inte artikeln jag reagerade på, utan kommentarerna.

"Ett tips till ungdomarna i Bjästadskolan och i generellt till hela ortes befolkning, skriv inte att ni studerade i Bjästad i ert CV, det är numera synomymt med " Sverige dummaste befolning"."

"Jag såg programmet och man blev ju alldeles tel av fasa. Vilka människor är det som bor i Bjästa? Är det fullständiga idioter?"

"Vad är det för fel på Bjästa och dess innevånare, den frågan ställer jag efter att ha sett uppdrag granskning."

Och sen var det någon kommentar om att Bjästa bara består av inavlade invalider utan hjärna, men jag hittar den inte just nu, kanske borttagen.

Men i alla fall, det är bara att tacka och ta emot. Jag bor på fel ställe och är därför dum i huvudet, invalid osv. Folk tycker det är jättefel med smutskastning på nätet, men det här är inte fel? Dubbelmoral eller vad då? (Jag tycker fortfarande inte det är rätt med elaka kommentarer, om någon glömt det...)

Nu orkar jag inte diskutera ämnet mer för tillfället känner jag. Har inte tid heller, måste plugga heela kvällen-.- Men ja ha det bra alla "idiotiska" Bjästabor, och alla ni andra också:)

Onsdag

Och jag som tänkte försöka hitta på roligare rubriker som har nånting med texterna att göra, men vi ser ju hur det gick... Haha:)

Det var programmering som första lektion, och jag vet inte varför men jag får alltid iskalla händer när jag sitter vid datorn. Speciellt om det är kallt i rummet också, och det är ju Nola vi pratar om nu så vad har man att vänta sig?;) Då händerna blivit så kalla att det började göra ont i nerverna i underarmarna tyckte jag inte det var så roligt längre kan jag säga;) Så det + att jag kände mig febrig gjorde mig på vääldigt bra humör, vilket slutade med att jag gav upp programmeringen och spelade harpan istället;)
Sen var det kemi och biologi, och för en gångs skull är biologin logisk!O.o Vi fick några diskussionsfrågor att prata om, och man behövde ju knappt tänka för det var så självklart. Sånt gillas!:)
Efter lunchen skulle de som inte gjorde matteprovet förra veckan göra det då, så vi som gjorde det förra veckan fick sluta:):) Wiie, kunde ju ta 1-bussen hem och det händer inte ofta!;)

Ikväll har jag faktiskt också vart riktigt duktig känner jag, har suttit och pluggat i över 3 timmar sammanlagt:) Och då med verkligen full fokus utan att börja tänka på annat, det händer inte heller speciellt ofta;) Lästa klart 2 kapitel i engelskaboken, och sen var det kemiplugg inför provet på fredag. Det jag gjorde inom kemin fattade jag faktiskt också allt på så jag vet inte om jag gått och blivit Einstein över en natt eller var det är;) Isåfall hoppas jag det håller i sig fram till efter provet...;)

Chili har börjat äta igen också, så det känns jätteskönt att inte behöva oroa mig mer för det just nu!:) Mamma hade känt på hans öron igårkväll eller imorse, och de var tydligen jättevarma då och svalare nu på kvällen så han hade kanske feber? Jag kan inte de vanligaste kaninsjukdomarna, är inte så påläst om jag ska vara ärlig... Men som sagt, han mår bra nu och jag är megahappy:) 

Nu ska jag gå och duscha och lägga mig så man inte är som ett ufo imorrn också;) cya:)

Tisdag

Idag har vi faktiskt vart riktigt duktiga och åkt iväg med väggarna i mitt gamla rum till insamlingen, det tog bara 2 timmar;) Annars har det inte hänt nånting idag, har vart en tråkig dag på skolan också. Har stoort kemiprov på fredag så inte kommer jag kunna åka till stallet nånting förrän till helgen heller-.- Måste verkligen råplugga resten av veckan! Menmen, det får funka det också. Det måste det bara göra!

Chili blir inge bättre heller, han har fortfarande inte ätit nånting...:( Däremot har han druckit nästan dubbelt så mycket vatten som han gör i vanliga fall så det känns ju bra att han får i sig nåt iaf. Han ligger ner nästan hela tiden och orkar inte göra nånting alls just nu. Han har ju ingen energi då han inte äter nån mat stackaren:/ Hade en kanin för några år sedan som var likadan när vi precis fått hem honom, det gick så långt att han skakade när han försökte ställa sig upp och sen ramlade ihop igen... Men till slut fick vi honom att börja äta igen så han började må bättre:) Förhoppningsvis börjar Chili äta snart igen också, annars måste vi åka till vet och kolla vad det är. Man känner sig så hjälplös när de är sjuka, man kan liksom inte göra så mycket...:/ Men nu räcker det med kaninskrivande, det är ändå ingen som är intresserad av att läsa det;)

Nu börjar DH snart så cya:) 

Vad jag lyssnar på just nu:) :

En latmask...

är precis vad jag känner mig som idag! Har inte orkat göra nånting fast jag har massor som ska göras!O.o

Det var Sandra-träning igår, och först ut var Kristallen. Hann rida ett varv innan Sandra sa -"det syns verkligen att ni legat i och tränat!" så då blev jag happyface!:D Alltid kul då det syns att man kommer framåt:) har ju känt det själv, men att det syndes också kändes jättekul! Vi red igenom övningarna vi fick förra gången, och allt bara flöt på som det skulle så vi fortsatte på öppnan och tränade lite på den. Sen började vi med slutan också. Så det är det jag ska fortsätta på till nästa gång:) +traven, där jag ska försöka få lite böjning till insidan. Det ska vi nog fixa;) Hon är otrolig denna häst alltså, är med och försöker och gör alltid sitt bästa!♥

Sen var det Tardees tur att få komma ut:) Vi höll oss mest efter spåret så det blir så lite belastning på frambenen som möjligt. Blir ju mer belastning på innersidan på volter, främst frambenen tror jag. Så vi höll oss på fyrkanten och kollade av om han hade bakbenen "med sig" och använde dem för att trycka ifrån med när han skrittar. Ibland så, men det kommer bli mycket jobb med det först och främst. Har haft det "gratis" på Kristallen så jag det har jag inte ens behövt tänka på förrän nu... Men jag får se hur jag gör, det känns som att jag vill ligga lite lågt med ridningen om han inte är helt bra i hovarna än. Enligt Sandra skulle jag helst rida max 5-10min så jag inte belastar för mycket när han fortfarande inte är helt bra. Men som sagt, jag tror nog vi ligger lite lågt med det. Känns ju inte kul om han ska behöva gå runt och ha ont, så mycket är inte ridningen värd!:)

Idag var det skola igen då. Började med styrka och kondition där det var en grupp som hade planerat lektionen. Dyngjobbigt var det!-.-' Sen var det filosofi. Där hände det inte så mycket, läraren var i Umeå så vi skulle jobba själva. Så det enda som hände under den lektionen var att folk klagade på mig som jobbade^^ Var ju på G för att göra nåt nyttigt för att slippa göra det hemma, men det tyckte tydligen inte de andra;) Sen var det den asdryga eftermiddagen. Började med D-kursen i matte idag, och början var faktiskt jättelätt! Typ repetition från A-kursen:P Sen hade vi kemi, och då vet jag inte vad som hände för jag var helt slut och bara satt rakt upp och ner utan att orka göra nånting^^ Men nu är veckans värsta dag över iaf, bara en måndag kvar innan påsklovet:)

Nu ska jag nog gå ner och checka kaninerna:) Chili hade inte ätit nån mat alls sen igår så nu är matte orolig:S Han brukar ju vara den som kastar sig över maten... Förhoppningsvis är det bara nån engångsgrej, det brukar komma och gå lite hur de äter, men de lämnar aldrig allting!
   

Lördag

Blev en sväng till stan idag:) När vi kommit hem blev det stallet, måste ju finslipa det sista innan träningen imorgon;) Kristallen gick verkligen jättebra! Alla flyttningar och böjningar bara flöt på!:D Vågade prova trava lite nu när underlaget blivit bättre igen, och den gick också bra, men jag kan fortfarande inte rida lätt i den där sadelnx) Så det känns riktigt bra inför träningen imorgon faktiskt. Ska bli kul att få se vad vi ska jobba vidare med:)

Sen tog jag ut Tardee en stund på plan också. Vi hann precis komma ut från stallet när grannarna startade en skoter och körde runt med en bob på släp bakom huset, varv efter varv-.- Så Tardee tyckte det var lite läskigt i början, men jag låtsades inte förstå vad det var han tyckte var farligt utan ledde bara runt honom på plan ett tag och då släppte det ganska snabbt:) Vi gjorde inga speciella övningar, det var mycket volter och serpentinbågar och sånt så han ska böja sig och bli mjuk i kroppen. Han verkar ha mycket svårare i vänster varv än i höger så det är precis tvärt emot Kristallen;) Så han ville ju inte länga ut högersidan utan gick och korsade frambenen när han skulle vända. Men det är väl klart han blivit stel då han inte har blivit riden på 4 månader;)

Sen har vi haft Lost-maraton här hemma ikväll, har fått låna andra säsongen nu så har sett 10 avsnitt på 2 dagar;) Men det är bra, då slipper man sitta och klaga över att det inte finns nåt bra på tv iaf;)
Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar rida lektion imorgon, ska ju rida både Tardee och Kristallen så det är bäst man är på G!:) 

One day off:)

Idag var det ju operation haiti-dagen så ingen skola!:) Hade planerat att cykla till stallet så jag skulle kunna rida medan det var ljust, men då klev jag upp och såg all snö som vräkte ner... Det är nog första gången på hela vintern jag blivit riktigt besviken av att det snöar!^^ Så jag klev upp och gjorde allt städgrejs jag skulle göra för att samla pengar till haiti-grejen, och sen gick jag hem till Åsa och var där några timmar:) Vi tog en massa bilder på hennes kaniner och Foxy, kollade hästannonser och började lära Foxy gå slalom mellan benen när man går framåt:P

Narnia

Gräsloppan (hahaha!)

Foxy på trickträningen:)

Jobbigt;)

Sen åkte jag till stallet och tränade lite på plan med Kristallen. Idag gick det jättebra!:) Hon lyssnade bra och följde trycken i stigbyglarna hela tiden. Det gick till och med bra med flyttningarna på volterna, och det brukar inte gå! Hon är för bra ibland den där Kristallen!:)♥

Stallet:)

Blev nästan bara träning på volterna idag, hon var lite ofokuserad och svår att få att koncentrera sig. Ville helst gå utåtställd, och när vi fick till en bra böjning inåt började hon skjuta ut bogen istället. Så jag koncentrerade mig bara på att få henne "med" mig, alltså att svänga och böja sig åt det håll jag vill. Sen när hon lyssnade flyttade vi in och ut på volten några gånger. Det gick hyfsat faktiskt:) Men man märker då hon börjar tycka det är jobbigt, för då skjuter hon ut bogen och drar iväg åt ett annat håll...;) Så jag tänker fortsätta träna på det och lämna "halvvolt-övningen" ett tag till jag fått ordning på det här:P
Sen provade vi klickträning i stallet efteråt:P Då har vi en tjock pinne som en rund, röd plastbit är fasthäftad på, och när hästen rör med mulen på plasten klickar man och ger en godis. Hon verkade tycka det var roligt, men att klickljudet var lite läskigt;) Ska nog prova lite på Hilda ute i hagen någon dag, hon kan behöva lite hjärngympa...;)

Nu har jag inte mer att skriva om, och så börjar CSI snart så ja...:P ha det gött så länge:)


Kursprovet

Nu är det klart!:) Gick väl sådär, men det känns riktigt skönt att det är gjort så man inte behöver tänka mer på det. Det var mindre än halva klassen som gjorde det så läraren blev lite småsur och sa att vi som gjorde det idag skulle få 3 extra poäng:):) Satt i över 2,5 timmar med det där provet så nu är jag lite småseg i skallen kan jag säga... Hahaha:)

Nu sitter jag på skolan och väntar på att pappa ska komma in till stan så jag kan åka hem med honom. Hade egentligen kunnat ta bussen, men jag orkade inte gå ner till busstationx) Men går nog ner och går på stan en stund innan jag far hem, om jag inte hittar nåt jätteintressant på datorn. Men det lär ju inte hända;)

Har haft jävulska problem med knäna idag, det känns som att det är nåt som trycker på en nerv eller nånting. Börjar bli så less på det här nu, speciellt när man inte ens kan sitta still utan att känna av nåt-.- Nä, när jag kommer hem blir det knäskydd på!

Ikväll ska jag till stallet också hade jag tänkt, man måste ju passa på när man inte har allt för mycket att göra;) Har inte vart där på 2 dagar, men det känns som en evighet-.- Ska fortsätta träna på böjningen med Kristallen. Övningen med halvvolterna börjar sitta ganska bra nu så det blir nog en hel del träning på att behålla voltspåret när vi flyttar in och ut på volten. Hon har lättare att svänga på vissa delar av volten av någon anledning, så tänker man sig inte för hamnar man på andra sidan av ridplanen efter några varv;)

Men nu ska jag nog börja gå ner mot stan så jag hinner titta på nåt innan pappa kommer:P Skriver nog mer ikväll efter stallet:) cya!


The T-day;)

Nu är skolan igång igen, och det känns faktiskt hyfsat bra:) Kanske inte allt plugg, men kul att vara social hela dagarna igen;) På torsdag ska vi ha "Operation Haiti", och fysiklärarn tyckte vi skulle göra en hemlabb eftersom vi skulle missa lektionen annars. Den skulle gå ut på att vi skulle upp på taket och rulla ner en fotboll och räkna ut nånting. Men duktiga som vi är pratade vi bort honom så den slipper vi!:D;)

Köpte ett par vårskor idag också, såg ett par på stadium-reklamen som jag föll för direkt!;) Fast en annan färg då, de på reklamen var rosa/orange/vit och stack ut riktigt på reklamen men när jag såg dem i affären var de inte lika snygga längre... Så då blev det ett par likadana men turkosa:)
 Klicka för större bild, som vanligt med alla små bilder;)

Kvällen kommer troligtvis bestå av matteplugg, har ju kursprov i matte c imorrn...:/ Så nu får jag ligga i! Kommer förhoppningsvis gå bättre ikväll än vad det gjorde igår, fick tag i ett lösningshäfte idag!O.o Ni naturare vet hur eftertraktade de där lösningshäftena är... Blir alldeles tyst i klassrummet om någon kommer in med ett lösningshäfte för alla är så fascinerade av det! Hahaha, inte riktigt men de är bra!:) Lär mig lätt mycket bättre från det än från matteboken:P Ikväll är det ju DH också och det får jag ju inte missa, så det är lika bra jag sätter igång med plugget nu! cya:)

Måndag

Nu har jag packat upp allt:):) Har städat hela dagen så jag känner mig riktigt duktig! Haha:) Slänger nog upp några bilder sen när allt är klart.

Nu måste jag "hänge mig åt matematikens underbara värld" som mattelärarn brukar säga;) Så det blir deriveringsregler och annat skit resten av kvällen... Hoppas ni får en bra kväll iaf!:) cya!

Min drog just nu, de är SÅ BRA!:):)

L som i Ledig!:)

Hela Nola är lediga idag:) Park också tror jag förresten. Lärarna har studiedag, så jag hoppas de får tonvis med läxor!!;)

Idag ska jag städa i ordning riktigt i rummet, och så måste jag sätta mig och plugga matten. Har kursprov på onsdag så måste repetera en massa. Får hoppas jag klarar det utan lösningshäfte, annars kan det bli lite problem...;) Får se om det blir en sväng till stallet ikväll, det beror på hur lång tid allt tar här hemma:) Så får sätta igång nu så det blir klart nån gång! cya!:)

Finally...

Nu har jag börjat flytta in i rummet på riktigt, alla möbler är på plats och nu är det bara några eluttag och taklisterna kvar:P Så imorrn får jag ta tag i att packa upp allt från banankartongerna igen. Drygt, men så härligt att det börjar bli klart!:D

Blev ingen Sandra-träning idag, eftersom det var 2st som inte kunde komma så det skulle bara bli jag och Vicky som skulle vara med och då blev det inställt. Men åkte ju dit ändå såklart;) Började med Kristallen, och det gick faktiskt jättebra!:) Jonas kom och hälsade på i stallet med fyrhjulingen så hon tyckte att det var lite spännande;) Men han åkte ganska snabbt igen, och då gick allt som på räls!:):) Vi sätter vändningarna nästan varje gång nu, halvvolterna blir lika stora åt båda hållen och hon skjuter inte ut bogen lika mycket längre. Så det är verkligen skillnad från hur det var i början av veckan!

Sen tog jag ut Tardee på plan, och det gick också bra:) Han lyssnar bättre och bättre för varje gång och svarar riktigt bra på tryck i stigbyglarna! Än så länge kollar jag bara av att han är med och gör det jag ber om. Gör mycket volter och serpentinbågar så vi får med lite böjning också, det är alltid nyttigt:) Idag tränade vi på samma övning som jag gör med Kristallen med halvvolterna och det gick faktiskt väldigt mycket bättre än jag förväntat mig! Han ville helst svänga snävt och inte ha kvar böjningen genom hela svängen, men det jobbar vi bort med stora volter och svag böjning så det kommer väl:)

Det var längesen jag hade "dagens låt", så här kommer en!:)

Melodifestivalen

Nu är det avgjort för i år:P Måste faktiskt säga att det har vart många bra bidrag i år jämfört med andra år! Sen tror jag inte att Anna kommer ta nån topplacering i ESC, där hade nog Salem eller Timoteij lyckats bättre... Men vem vet, det kanske blir en skräll?;)

Nu ska jag nog kanske gå och lägga mig faktiskt, vill ju komma upp i hyfsad tid imorrn:P Första natten i nyrummet blir det också:) Nu är det bara listerna och en tröskel kvar, och sen kan vi börja flytta in alla möbler. Så nu har jag väl inte så mycket mer att skriva om, så vi höres och synes imorrn!:) 

200:)

Yeey, mitt 200:ade inlägg;) Idag blev det faktiskt inte stallet, utan jag har bara vart hemma och tagit det lugnt. Har sprungit runt med kameran här hemma också så här kommer en bildbomb:

Pappa lägger golv i mitt rum:)

Moonlight var linslus för en gångs skull:P

Chili♥

Mera Moonlight!:)

Sen försökte jag få Tabasco att posa snyggt med sina utställningsrosetter, men det gick inte så bra...

...för han ville hellre sitta på min rygg;)

Sen ville Joppe att jag skulle följa med och ta kort när han körde fyrhjuling, och eftersom jag inte hade nåt bättre för mig...

100kubikarn, som är till salu!;)

Nu ska jag inte tråka ut er med fler fyrhjulingsbilder;) Ska kanske kolla med Åsa om hon är hemma och isf hälsa på henne. Det var ju ett tag sen...

Så bloggar troligtvis mer ikväll:) cya!

Fredag

Nu är jag hemma från stallet, blev en kortdag idag;) Red Kristallen på plan en stund och tränade på böjningen. Det gick faktiskt mycket bättre än förra gången!:) Halvvolterna blev samma storlek nästan hela tiden och hon hade en bra böjning. Utom när hon började spana in Wilmer på lösdriften då... Jag tror det är nån som är kär;) Struntade i traven, för snön håller ju på att smälta på plan nu så det är inte världens bästa underlag och vi vill ju inte dra på oss några fler skador! Så det får vänta till man kan börja lita på underlaget igen:) Vi har ju hela sommarn på oss;)

Tardee fick vila idag. Han har blivit riden fyra dagar i rad nu så jag tyckte han förtjänade en ledig dag:) Och sen kände jag mig lite lat också;)

Nu ska jag äta nånting tror jag, och sen ut och gå en sväng. Fortsätter finvädret hänger nog kameran med också:) cya!

Torsdag

Åhej, nu är ju veckan snart slut!O.o Var tog den vägen egentligen?;)

Det blev en stalldag idag också, när jag kom till stallet stod Sanna och selade Valle så hon undrade om jag ville följa med:) Så hon hjälpte mig att ge hästarna lunch och sen for vi. När vi precis kommit ut från stallet rasade det snö från taket på hundkojan och då blev Valle jätterädd och tänkte vända om men då snubblade han eller nåt sånt och gick ner på alla fyra. Jag och Sanna satt som två frågetecken i vagnen och fattade ingenting för allt hände så snabbt! Men han ställde sig upp på en gång och hade inte gjort illa sig så det var konung!:) Vi körde bort mot trekanten och vände där, det kändes som en lämplig tur:P

Sen var det Tardee som skulle ut, och han var taggad:) Jag red bara upp dit skidspåren börjar så det var inte så långt men han fick ju komma ut en stund i alla fall. Det gick bra, han taktade typ 1/3 av vägen bort från stallet så jag fick sitta och bromsa!O.o Skillnad från i tisdags med andra ord;) Det märks att han är mycket gladare nu när han får börja komma igång igen, han har fått tillbaka glimten i ögat och är bara allmänt glad så det känns ju jättekul!:)

Kristallen var iväg till kliniken idag och kollade upp knäna. Det såg bra ut, så det känns skönt att det inte blev mer skit från då hon sprang in i vagnen!:)

Det känns som att det gick segt att skriva idag...x) Kan ju avsluta med en låt jag var galen i när jag var 10 kanske? Jag satt och räknade ner till jag kunde skaffa en egen epa för jag var stortokig i den där låten! Hahaha!x)

Ännu ett test:)

Dumhets-testet

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
(x) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
( ) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(/) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
(x) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
( ) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(x) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
(x) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa:

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: 15,5. Äntligen har vi fått det bevisat, jag är inte så dum som jag ser ut!:):)

Onsdag

Cyklade till stallet idag, första gången i år:) Klarar fortfarande hela backen så jag verkar inte ha tappat alltför mycket kondition heller, det är ju kanon!;)
Jag började rida Tardee på plan, och han var duktig. Börjar lyssna mer och mer och idag både stannade och backade han utan att jag behövde ta i tyglarna så det går framåt:) Ska ju börja träna AR med honom också men fram till han kommit igång på riktigt tar vi det bara lugnt och gör lite basic westerngrejer så han får komma igång i huvudet också;) Det märks ju redan stor skillnad från i måndags så det går nog ganska snabbt:)
Sen var det Kristallens tur att komma ut på plan och träna. Just nu känns det som att vi mest bara står still och inte kommer nånstans för jag får problem med samma saker hela tiden och jag vet inte riktigt hur jag ska fixa det. Så det är bra att Sandra kommer på söndag och kan rätta oss igen!;) Det är lika kul varje gång vi ska träna på traven, för jag kan verkligen inte rida lätt i den där sadeln, det är skitsvårt!x) Så jag känner mig som en liiten nybörjare på en stoor gammal ridskolehäst^^
Nej nu måste jag ta och börja dammsuga övervåningen, annars kommer mor min få spunk på mig när hon kommer hem! cya:) 

Dagens...

DAGENS VILL HA: Sommar!:)
DAGENS KLÄDSEL: Ridkläder och sen mjukisbyxor och tröja
DAGENS FRISYR: Hästsvans;)
DAGENS LÅT: Holy Diver med Dio bara för det var längesen jag lyssnade på den:P
DAGENS PLANER: Dan är väl typ slut, men kanske börja om på Lost säsong 1? NOT!;)
DAGENS SAKNAD: Solen, hade töat så mycket snabbare om den hade hälsat på... 
DAGENS DUMMASTE: Statistiska centralbyrån som har ringt 5 gånger:(
DAGENS MISSLYCKANDE: Jag kommer inte på vem Dafna pratar om på msn^^
DAGENS DROG: Hästlukt;)
DAGENS KÖP: Ingenting:P
DAGENS GODIS: Nåt som låg kvar i en påse från helgen;)
DAGENS HUMÖR: klad med k:)
DAGENS CITAT: inget speciellt
DAGENS ROLIGASTE: Seg-Tardee:)

Stalldag

Jag liftade med Anneli till stallet idag, och sen skrittade vi upp till grusgropen. Hon på Donna och jag på Tardee:) Det gick bra, men Tardee var som en snigel och Donna blev jättesur när hon fick vänta på honom. Hahaha:) Sen red jag Kristallen på plan och det gick också ganska bra. Det vi (jag) hade problem med igår gick mycket bättre idag, men hon har lätt att skjuta ut bogen och "flyta iväg" när vi kommit ur en sväng och ska rakrikta. Då får jag göra halt innan hon får fortsätta framåt och börja böjningen åt andra hållet och då går det mycket bättre, som att det blir för mycket i huvet på hon på en gång och hon får stanna upp och tänka lite:P Sen vet jag inte om det är rätt att göra så, men det funkade iaf;) och traven sen, den gick asbra! Det börjar kännas som hon vilar i steget och inte bara rusar:) Sen är styrningen inte på topp direkt utan vi travar typ runt på nån ovalformad volt som aldrig blir samma storlek^^ Men det kommer väl sen, nu ska vi bara fokusera på att få en bra trav vi kan jobba vidare med sen:)

Här har vi stjärnan herself:) Bildkvalité när den är som bäst, yesyes!

Kristallen i hagen

Valle är så otroligt söt!:)

Cabben och Tardee, helt oskiljaktiga:)

Hilda var glad, för hon hade mat. Hahaha:)

Cabben är en linslus!;)

Men fin är han!:)

Jag kom hem runt halv 5 kanske, och då började jag måla på tapetklister på väggen. Nu är det bara en vägg kvar, sen listerna och golvet och sen är det klart!:) Det känns så otroligt skönt att snart ha ett eget rum att sova i så man slipper vakna av att föräldrarna kliver upp halv 5-5 på morgonen;) Extra roligt blir det ju när pappa får damp och börjar skrika och svära för att havregrynen är slut-.- Men det som inte dödar det härdar som man brukar säga;) Och pappa har förresten en egen grupp på facebook, sök "pappa conny" så hittar ni den;) 


Ny stilmall

Blev så less på min förra så nu är den borta!:) Får se om det kanske blir några fler ändringar, det beror på hur lätt det är att ändra;)

Bilderna från idag


Hoppbild:)

Lite misslyckad hoppbild;)

Såhär ser det ut under Kubabron om det är nån som undrar;)


 


Såklart;)

Nån sjuk jävel hade huggit huvudet av en gädda och spikat upp det på väggen för att ruttna:S Vilka människor det finns...

Sen gick vi vidare:) Var ute i 2 timmar så vi kände oss duktiga när vi kom tillbaka;)

Happyface:)

Någon hade hängt godis i ett träd också. Hahahax)

Sen var vi hemma på Fagerlandsvägen igen:) Pappa ville jag skulle ta kort på snöhögarna så vi kunde titta tillbaka och minnas hur mycket snö det var-.- ;)

Och då blev Dafna extremt uttråkad;) Hahahax)
Här har ni dagens bildbomb:) Blir väl förhoppningsvis fler bilder nu under veckan då man faktiskt kan vara ute medan det är ljust på dagarna;)

Måndag

Var hos Dafna idag:) Först gick vi ut i skogen och tog en massa bilder och sen töntade vi oss vid datorn;) Lost-bloopers och parodier underhöll oss ett bra tag. Sen försökte vi med matten också, jag hann ett tal innan vi gav upp för det var så tråkigtx)
Sen gick jag hem och for till stallet. Nu kan vi börja sätta igång Tardee lite igen efter fången, så Jeanette fick visa hur man gjorde med westernsadeln för det minns jag inte från förra gången;) Jag red inte så länge, kanske 10-15min men det gick bra:) Han var lite seg och "degig", men bara han får komma igång och börja tänka lite tror jag det blir kanoners! Så nu i veckan ska jag ta ut och rida en stund varje dag hade jag tänkt:) Sen tog jag ut Kristallen på plan också, och det gick också bra:) Jag har en förmåga att alltid böja henne för mycket så hon börjar svänga när jag inte tänkt så det måste jag jobba bort! Sen hade jag jättedålig sits idag också! Så jag vet inte vad det var med mig, i den akademiska sadeln brukar sitsen alltid komma ganska automatiskt men inte idag:S Vi får hoppas det bara var en dålig dag så det inte visar sig att jag blivit en nybörjare igen;) Haha:)
Nu ska jag lägga in och kolla igenom bilderna från idag så kommer de upp snart:) 

Långviksmon och stallet:)

Runt 1 åkte vi iväg och hälsade på farfar, och han verkade ha det bra:) Alltid lite småjobbigt att åka dit då han knappt minns nånting längre, men vad ska man göra? Man kan ju inte bara skita i honom och låtsas att man inte bryr sig...
Aja, sen for jag till stallet och red iväg med Rayo. Hade tänkt rida "vanliga" vägen på mon. Så vi började skritta nerför vägen, och jag tyckte det var nåt som var konstigt för jag visste jag kortat båda stiglädren lika mycket men ändå var den ena längre:S Så jag trodde det var sadeln som låg lite snett, och isåfall skulle det ju gå till sig sen när vi började trava och jag skulle börja rida lätt. Vi kom fram till vägen som går under Botniabanan och började trava där, och det kändes bara konstigare och konstigare så efter ett tag stannade vi och jag hoppade av och kollade vad som hänt. Då hade stiglädret gått av! Så det var ju bara att vända om och gå hem igen. Det verkar seriöst som att någon högre makt tycker jag ska börja gå ut och gå oftare...;) Har ridit ut på mon 2 gånger den här veckan, och båda slutade med att jag fick gå hem;) Hahaha:) När vi kom tillbaka till stallet tog jag av sadeln och red barbacka på plan istället så han iaf fick röra lite på sig. Blev väl ingen direkt hårdträning men det dör han ju inte av:P Då vi var på plan var han faktiskt ganska fin, lite trög då men han tog väl tillfället i akt då jag satt barbacka och inte kunde påverka lika mycket och inte hade samma balans;) Men jag säger som jag sa igår, jag gillar den här hästen skarpt!:) Hade egentligen planerat att rida Kristallen på plan också, men jag var så trött och less efter Rayo så jag tyckte det var lika bra att låta bli. Risken finns ju att man tar ut det över henne och det känns inte så bra... Men ska ju till stallet imorrn också så får ta det då istället:)
Nej nu ska jag gå och lägga mig, ska infinna mig hos Dafna prick 10.30 imorgon. Här är det ord och inga visor;) Haha nej men ska till stallet vid 5 så annars hinner vi inte hitta på nåt:) God natt folket! 

Igår:)

Det var värsta bra väder igår, blev så glad!:D For till stallet och red först Kristallen på plan. Det gick bra, är faktiskt mest nöjd över traven:) Hon har utvecklats jättesnabbt på bara några gånger så det är skitkul!:) Sen red jag Rayo också, för Sanna har åkt iväg över helgen och ville att han skulle få komma ut och röra på sig;) Vi tränade dressyr på plan, och det gick också bra;) Han har lätt för att komma bakom hand och var lite smålat i galoppen, men jag gillar den här hästen skarpt!:)
 
Idag ska jag också till stallet, ska rida både Kristallen och Rayo. Kristallen blir på plan och sen får jag se vad jag hittar på med Rayo, kanske en tur på mon:) Sen ska jag kanske följa med till Långviksmon och hälsa på farfar också. Den som lever får se;)


Sportlov!

Välbehövligt kan jag säga, somnade nästan på sista lektionen!O.o Var "borta" ganska länge, och när jag vaknade till igen fattade jag inte var jag var eller vad jag gjorde där^^ Så som sagt, lovet kom ganska lägligt;)
Vi började dagen med ett engelskaprov. Ett oförberett som vi visste om att vi skulle ha;) Det känns som att det gick bra faktiskt, det var baserat på läsförståelse så vi skulle bara läsa och svara på frågor. Sen hade vi megalång lunch som alla andra fredagar;) Efter det var det ju kemin som var megajobbig, och sen slutade vi:) Ska ha redovisning på svenskan nån gång efter lovet så det får vi jobba med hemma.
Nu har jag nördat Lost ett tag också, har sett 5 avsnitt på rad tror jag^^ Men det är bra tidsfördriv, man brukar ju inte hinna titta på tv så ofta i vanliga fall;)
Imorrn ska jag förhoppningsvis till stallet och träna lite på plan med Kristallen:) Vill att snön ska börja smälta snart så vi får fram bommarna, hon måste börja lära sig lyfta på tassarna;) Och jag känner mig inte allt för taggad att börja skotta fram en massa bommar som ligger under runt 1.10-1.20m snö kan jag säga, hahaha;) 
Nej nu måste jag hitta på nåt innan man somnar, kanske ut och gå eller nåt:)


Torsdag

Bara en dag kvar till lovet nu!:D Vi har ingen svenska imorgon så vi slutar en timme tidigare också:):)
Nu har jag nyss skrivit klart engelskauppsatsen om the Brontë-sisters. Jag blev faktiskt ganska nöjd så jag hoppas läraren blir det också, det händer ju inte så ofta då men hoppet sägs vara det sista som lämnar människan!;)
Nej men jag ska väl kanske titta på ett till avsnitt av Lost, det är ju beroendeframkallande!O.o Helt otroligt att en serie man sett redan kan vara så spännande!;) Vet egentligen vad som kommer hända, men blir ändå lika förvånad då just det händer. Hahaha, jag har ju alltid vart lite speciell...;)

Onsdag

Efter skolan gick jag upp på sjukhuset för en rutinkoll av astman. Kom dit och satt och tittade på Fåret Shaun till läkaren kom (haha så går det när man är inskriven på barnavdelningen...). Läkaren var från Danmark och pratade bara danska! Kul, jag förstod inte ett ord. Började med ett test som mäter lugnkapaciteten och det var tydligen bra, låg på 3 och 5% över medel:) Sen skulle han skriva ut mer medicin, men det klarade han inte av så det fick jag göra;) Han kunde inte räkna ut hur mycket han (jag) skulle skriva ut heller så det fick jag också räkna ut själv. För 180/3 är såå svårt...;) Sen frågade jag om mitt blodtryck som jag haft jätteproblem med i ett halvår, och då tittade han på mig som om jag var dum i huvudet och kom med en massa konstiga svar som jag inte fattade. Sen sa han nåt i stil med "ja, man kan ju inte få allt. Du får vara nöjd med att du har så bra lungor...". Kul att man blir vänligt bemött och tagen på allvar, yesyes;) Som grädden på moset satt han och läste i nån manual för nya läkare hela tiden också! Är det verkligen värt att anställa en läkare som kan mindre än en gymnasieelev som inte ens läser medicin?^^ Det enda jag fick ut av det var nya recept, som man kan fixa genom att ringa och prata med någon i max 5 min, så skillnaden var ju bara att besöket tog drygt en timme;)
När jag kom hem från stan åkte jag iväg till stallet för att rida Kristallen:) Så vi stack iväg och hon var lite pigg och småspänd men annars var hon som vanligt. Red ner för sandbacken, och där det planade ut började vi trava igen. Då "glömde" hon att lyfta på framben så hon snubblade och gick omkull!O.o Sen sprang hon hem igen och lämnade mig ensam på mon. Schysst häst;) Så fick ringa Linda som ringde Robban som fick hjälpa mig att leta till vi kom på att hon stod hemma utanför en hage^^ Inte en skråma på varken henne eller mig så jag fattar inte hur det gick till, vi måste verkligen ha änglavakt!:)  

Bästaste Kristallen!

Nu har jag kommit hem från stallet:) Eller har egentligen vart hemma ganska länge, men ändåx) Tränade på övningarna vi tränade på Sandra-träningen och det gick jättebra!:) Kristallen var lite ofokuserad i början och tyckte det var mer intressant att titta på Tardee som stod i hagen och tjuvkikade på oss, men när vi kommit igång lite och gjort några flyttningar in och ut på volten lossnade det och hon jobbade på jättebra! Tränade på traven också, och i börjar gick det ganska snabbt men det tog bara några steg så lugnade hon sig och travade på långsamt men ändå med energi så det var kanoners!:):) Fick till de flesta böjningar där vi går som 2 halvcirklar över ridbanan också, så idag är jag megastolt över Kristallen!:)

Fru Gårman?

Idag när jag satt på bussen på väg hem från skolan såg jag en fru gårman-skylt. Alltså en kvinnlig herr gårman (här går man). Seriöst, börjar inte det här bli för mycket? Visst tycker jag också att det är en bra tanke med jämnställdhet i landet, lika lön för lika arbete och så, det är ju så det ska vara. Men nu börjar det faktiskt gå för långt! Anledningen till att det blev en manlig gubbe på övergångsställe-skyltarna är väl troligtvis för att småbarn lättare ska lära sig vad skylten betyder. Det är en gående gubbe, herr gårman, här går man.
Är det sånt här politikerna fördriver tiden med mellan valperioderna? Inte verkar det ju vara att hålla sina löften i alla fall;) Nej, sånt här tycker jag bara är töntigt! Lägg ner tid och energi på riktiga problem istället!

Inte som planerat;)

Hade ju tänkt åka till stallet och träna, men istället formligen släpade föräldrarna in mig på mitt rum för att slita ner tapeterna!;) Vi har jobbat på bra, nu är snart allt borta:) Man kanske skulle sökt bygg istället för natur, jag verkar ju vara en naurbegåvning för det här med att slita ner tapeter!;) Eller inte...^^
Men ska nog kanske fortsätta så vi blir klara ikväll. Blir det inte för sent tittar jag på Lost som jag fått låna av joel (TACK JOEL!;)). Fick låna hela första säsongen, 7 dvd-skivor, så jag har det jag gör ett tag;)
Menmen, back to work! Ha det gött så länge!:) 

Måndag

Idag är första dagen på första vårmånaden, hur härligt känns inte det?!:) Märks väl inte än, men det kommer väl;)
Jag var på skolan som vanligt idag då, hände inget speciellt egentligen. Vi hade boxning på styrkan och konditionen och det gillas starkt, var ju svinkul!:)
Hårfärgen har blivit bättre nu än den var igår så det känns ju bra;) Fortfarande knallrött i hårbotten, jag ser ut som ett levande stoppljus!^^ Menmen, jag vänjer mig väl:P
Så nu ska jag bara äta så tror jag det blir en sväng till stallet sen. Måste träna på det Sandra sa medan jag kommer ihåg hur jag skulle göra;)

RSS 2.0