Ryggmassage

Har lyckats rätt bra med Misses uppfostran om jag får säga det själv... ;)


Plukk

Nu har jag för första gången på hela dagen satt mig ner och fått ta det lugnt och bara andas. Jag är så less på plugg och tentor nu så det är inte klokt. Bläääää. Jag saknar träningen, och då har jag bara vilat i 3 dagar om jag räknar bort ridningen igår. Dessutom sitter vi och tröstäter på dagarna för att vi måste plugga, haha... Men på måndag kväll är allting klart! Låt det gå fort...
Jag och min klasskompis Rebecka efter Vårruset i tisdags! Vill springaaaaaaa...!
Mamma skickade ner ett paket med choklad. Hon är för go min mamma♥ Det var tänkt som kolhydratboost inför loppet men det fick bli pluggchoklad istället. Springa lär jag behöva göra ändå för att bli av med det sen, haha...
 
Nu ska jag sätta mig och repetera de jäkla faskurvorna som Dilja och Rebecka försökt trycka in i mitt huvud hela dagen. Det är så himla lättförtjänta poäng på tentan om jag lyckas rita den där jäkla kurvan. Sen ska jag sätta mig med en gammal verksamhetstenta också. Mitt liv nu alltså...♥ Trevlig helg ni andra!

Underbart

Jag måste bara få visa er hur underbart vår skola sköts och hur mycket de värnar om sina elever. På måndag är vi några som har en ordinarie tenta och en omtenta på samma dag. Den första är i Haninge och den andra i Huddinge - alltså i två olika kommuner. Vi kontaktade programansvarig och ville att man skulle ordna så att den ena tentan skickades över från det ena campuset till det andra så att vi kunde skriva båda på samma ställe. Så här går deras tankegångar nu:
 
 
Det ska bli intressant att se vad han svarar på mitt mail. OM han svarar, det är inte alltid han brukar bry sig om det. KTH sköter sig SÅ BRA... 
 

Lyckan

Det var tenta i Medicinska bilder idag. Vi skrev den på datorn, och den var uppdelad i 4 delar, där de 3 första delarna var kryssfrågor där man fick reda på resultatet på en gång och den sista delen var skriftlig där han rättar och meddelar oss efteråt. Lägger jag ihop mina poäng från de 3 första delarna med de poäng jag samlat ihop från projektarbetet slutade jag på 32,6. Gränsen för godkänd var 30, så jag är alltså godkänd innan den sista delen ens är rättad. SÅ HIMLA SKÖNT. Nu återstår det bara att se vilket slutbetyg det landar på, men det känns faktiskt inte så viktigt om jag ska vara helt ärlig :)
 
Nu ska jag fira mina framgångar genom att ta ledigt ikväll. Jag ska städa mitt rum tills det blänker och sen ska jag packa ner mig framför en film eller två så jag vaknar upp pigg imorgon och kan börja plugga till de två sista tentorna. Där behövs all energi kan jag säga! Men först - LEDIGHET. 

VårRuset 2014

God morgon!
 
Jag kom hem så sent efter loppet igår så jag berättar hur det gick nu istället!
Jag tror aldrig att jag vågade berätta det för någon, men när jag anmälde mig hade jag som mål att springa varvet (5km) på under 30 minuter. Det var ju ett tag kvar till loppet så jag hade tid på mig att träna - det skulle inte vara några problem. Sedan drog jag igång med träningen, och det gick riktigt tungt. Jag var så arg på mig själv och min rygg när jag sprang på 33.40 i lördags, och någonstans här kände jag att jag satt upp ett orimligt mål så jag ändrade mig till "allting under 35 minuter är okej". Det värsta jag vet är att sätta upp mål jag inte kan leva upp till så det är lika bra att ändra sig, liksom...
 
Loppet kändes ganska enkelt. Jag höll på att bli tokig i starten, det var folk överallt och ingen verkade fatta grejen med att hålla åt höger när man stannar så att andra kan springa om till vänster. Den första kilometern tog såååå lång tid och jag sprang mest runt och var sur över att jag inte fick börja springa nån gång. Jag fick typ jogga i gångfart. Värdelöst. Men det är kanske inte så konstigt när startfållorna såg ut så här:
MÄNNISKOR ÖVERALLT.
 
När första kilometern var passerad började det lätta lite och det var lättare att springa om. Jag såg en tjej som såg tränad ut och såg ut att ha ett bra löpsteg, så jag tog rygg på henne och använde henne som sparringpartner under resten av loppet. Vilken hemsk människa jag är, hehe. När vi väl kunde komma igång och springa kändes allt väldigt lätt. Jag är inte speciellt snabb som löpare, utan har kanske mer tjurskallen som säger att jag inte ska stanna. Trots det kändes det ändå som att det gick relativt snabbt. Resultatet blev...:
 
JAG TOG MIG RUNT PÅ UNDER 30! Trots kaos i starten! DEN lyckan! Och det var bara de sista 800m som kändes dryga då min sparringpartner började spurta och jag var tvungen att hänga på, haha. Galen människa, försöka ta livet av mig sådär på tisdagskvällen. Det känns riktigt bra faktiskt, jag är nog bättre tränad än jag trodde :) Nu har jag fått mer motivation igen, och så fort tentorna är klara och jag har åkt hem ska jag dra igång och träna inför Tjejmilen på riktigt. Det ska bli så kuuuuul med ett längre lopp nu när det här kändes så fjuttigt :D
 
Nu ska jag börja dra mig iväg mot skolan och den första tentan av totalt 3 den här perioden. Hoppas att jag har kvar lite flyt från gårdagen. Wish me luck!

"Jag hatar mattes tentaperioder"
Gissa vad vi har gjort ikväll?

 
75cm pallrade vi oss över, och hoppryttaren i mig studsade av glädje :) Så här skulle man haft det jämt! 

Vavavavaldag

Idag är det valdag gott folk! Jag hoppas att alla med rösträtt traskar iväg och utnyttjar den om ni inte gjort det redan. Själv gjorde jag det igår. Känner mig fortfarande som en brottsling när jag gör nånting man måste vara över 18 för att få göra, hahaha... Jag kommer aldrig att växa upp.
 
Det är nästan så att jag längtar tills i höst när all röstning är bortgjord och folk kan börja tagga ner lite. Jag tycker faktiskt att det är lite pinsamt att logga in på facebook och se hur vuxna människor sitter och hänger ut varandra och går till personangrepp för att man tycker olika. Facebook är ett jättebra sätt att informera folk på, allt som står på facebook är sant vet ni... ;) Skämt åsido, jag tycker att det är synd att det inte används till just det - att informera. Vi lever i en demokrati där alla röstberättigade har en egen röst att göra vad tusan man vill med. Lev med det, liksom. Om Pelle vill rösta S och Agnes vill rösta M har väl båda rätt att göra det och skriva om det utan att bli kallade idioter? Här sitter vuxna och ojar sig över hur barn och ungdomar beter sig mot varandra med all mobbing och skitsnack - och sedan loggar man in på facebook och gör precis samma sak själv. Är det konstigt att världen ser ut som den gör? Skärpning nu!
 
Det fina med demokratin tycker jag är att alla får vara med och tycka, och att majoriteten "vinner". Allas röster väger lika tungt, och man röstar utifrån vad man själv tror blir bäst. Jag tror inte att någon traskar iväg till vallokalen med inställningen att "nu jävlar ska vi röra om i grytan och förstöra för Sverige, hehehehe"... Det är jättebra att man talar för "sitt" parti, men gör det med en bra inställning och respektera att andra kan tycka annorlunda.
 
Skutta iväg och rösta på vad ni tycker blir bäst, så kan vi väl komma överens om att vi beter oss som de vuxna människor vi faktiskt är efteråt?
 
Hahaha alltså de här bilderna... De har gjort hela min vecka!

Sista löpträningen!

Ikväll har jag gjort min sista löpträning inför VårRuset på tisdag! Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka egentligen. Jag sprang 5km på ungefär 33.40 (räknade tiden efter låtarna på MP3:n, haha...), vilket fortfarande inte är speciellt snabbt men ändå är en förbättring på ungefär 2 minuter från 5km-tiden på Tjejmilen. Det är svårt att jämföra då man inte springer lika snabbt då man springer en mil som när man springer 5km, och då jag dessutom springer i skogen och inte efter landsväg/grusväg då jag tränar själv, men det är en liten jämförelse iaf. Det jag blir så himla sur på är att jag har så himla mycker mer att ge egentligen, men ryggen orkar inte med! Jag har ingen mjölksyra i benen överhuvudtaget, och andningen är det inte heller några större problem med - MEN RYGGEN. Efter 3,5km tänkte jag "nu spyr jag.", och när jag tagit mig runt hela rundan orkade jag knappt gå hem, haha...
 
Förmodligen är det någonting som sitter kvar från min och Hildas krasch där hon snubblade på sin egen skugga och gick omkull. Åhh, älskade klanthäst♥ Jag landade på hakan, och det sista jag kommer ihåg från innan jag (troligtvis) tuppade av var att det small. Jag vet faktiskt inte vad som hände mer än att det är en stund jag inte har något som helst minne av. MEN DET SPELAR INGEN ROLL FÖR DET HAR INTE MED SAKEN ATT GÖRA. För 2 år sedan var jag iaf iväg till Anatoma i Ås, där han insåg att jag var skev i hela nacken och ryggen. Han fixade till det, och sen dess har jag haft låsningar till och från. Jag tror inte att han knäckte fel, utan det är nog någonting som skulle kommit fram förr eller senare i vilket fall som helst. Irriterande är det i alla fall... :( I sommar ska jag lägga krut på att stärka upp mage och rygg och se om det blir bättre. Det är ju mest troligt en svaghet i muskulaturen som spökar. Men annars då? Vad gör man? Ger upp? No way...
På tisdag swischar jag fram (eller ja, typ...) med den här på magen. Ryggont eller inte - jag ska runt, och därmed basta! :) 

ÅHÅÅ DET ÄR SOMMAR

VÄLKOMMEN VÄRME, säger jag bara! Hade 20 grader i skuggan på balkongen innan jag åkte till stallet vid 9.30 imorse. Än finns det hopp. Nackdelen blir ju bara att man får så dåligt samvete över att sitta inomhus och plugga på dagarna. Inget gott som inte för nåt ont med sig ;) Nej men nu är det faktiskt bara 11 dagar kvar tills jag har skrivit den sista tentan och tar sommarlov, och efter det kan jag vara utomhus bäst jag vill. Snälla hjärna samarbeta nuuuuu.
 
Freja fick gå ett dressyrpass på ridplanen, och hon var jätteduktig! Det är nåt som hänt nu på slutet, för hon har blivit mycket piggare än hon varit förut. Mjuk och liksidig har hon blivit också. Kul! Vi jobbade på med galoppen så mycket vi orkade i hettan innan vi tog några galopper längs golfbanan. Både jag och Freja var helt genomsvettiga innan vi var tillbaka, haha. Det behövs... Sedan jag släppte ut henne på betet i söndags har sadelgjorden blivit 2 hål kortare. Hännern gå int, ut å spring ba!
 
Nu ser mina dagar ganska likadana ut. Plugg, plUgG, pluGG, gglup osv. Har första tentan på onsdag och känner att jag skulle behöva klara minst 2 av de 3 som ska skrivas den här perioden. Det är bara att kötta på och försöka glömma det fina vädret. Hehe. He-he. Hö-hö. Buhuuuu... :( Nepp, nu ska jag återgå till mitt pluggande! Hörs, hej.
Man kan ju inte anklaga mig för att inte utnyttja papperen till max iaf.... :)))

TorpedBrodde

Linda lade ut en film på sin blogg från när hästarna busade i hagen. Det såg så himla roligt ut så jag måste bara visa er! Brodde var banne mig mer i luften än på marken ;)
Nu vill jag bara skita i skolan, åka hemhemhem och riiiiidaaaaaa!

18 minuter på KTH

Tiden går fort när man har roligt... Det är kanske inte så konstigt att vi känner oss stressade till och från ;)


Perfektion i tavelformat

Nu har päronen dragit norrut igen, jag har nyss kommit in från en löptur i regnet och sitter nu och äter turkisk yoghurt med proteinpulver. Och väntar på magens laktosreaktion. En tarmsköljning om dagen är bra för magen. Eller nåt. Löpträningen gick tungt, men det var så himla härligt att få röra lite på sig efter all mat i helgen... *Låtsas inte om att jag gått upp typ 50kg sen i torsdags*
 
Resten av kvällen ska jag sätta mig med planering inför nästa vecka och lite plugg. Det känns faktiskt inte jobbigt alls efter den här helgen. När mamma och pappa är här är det alltid lugna gatan, så jag har för en gångs skull fått vila ut ordentligt en hel helg. Jämför helgens 20 timmars sömn med förra helgens 7 timmar, hehehe... #sopslut
 
Som vanligt har vi fixat lite i lägenheten. Lägger upp bilder på allt till veckan, men här har vi en av grejerna:
Blev helkär i den här tavlan igår, så jag fick den och en matta som jättetidig födelsedagspresent. Kan titta på den i evigheter, så fiiiiin! (Den är inte randig, de ljusa delarna är reflekterande så det är taket man ser...) Det KAN vara så att Jenny kommer hitta mig stående i vardagsrummet de kommande veckorna, stirrandes in i väggen. Möjligtvis.

Drömmen

Åh, har hittat ännu ett drömboende! Någon dag ska jag bo på en mindre gård där jag kan ha eget stall och en liten ridbana. Och en lång allé upp till huset med hagar på båda sidorna av vägen. Eller ja, det sista är väl kanske inte så viktigt, men TITTA VAD FINT!
 

Trööött

Att vakna innan väckaren men ändå gå runt som en levande zombie hela dagen är värdelöst. Jag har inte fått nåt vettigt gjort alls, och hela dagen har jag bara längtat tills jag får gå och lägga mig igen. BLÄ. 
 
Imorgon ska jag banne mig utnyttja min sovmorgon så jag orkar ösa hela dagen och bli klar med så mycket som möjligt innan moder och fader anländer imorgon kväll. Åhh vad jag känner att mitt liv är så spännande med allt plugg, haha. Många verkar tro att jag överdriver när jag skriver om skolan, men jag gör inte det. Varje söndag sitter jag med min kalender och planerar upp hela kommande vecka (kan ju tyvärr inte planera längre än så eftersom skolan älskar att ändra schemat...).Varje söndag frågar jag även mig själv varför det inte finns 24 timmars-kalendrar. 8-18 är för lite, hallååå? Och ännu värre blir det när man inser att man inte bara ska plugga, utan även måste hinna med basic-vardagsgrejer som att tvätta kläder och laga mat. HUR HINNER MAN MED SÅNT VARFÖR KAN INTE KLÄDERNA BARA TVÄTTA SIG SJÄLVA? Typ. Nej men ärligt talat, jag tycker om att ha mycket att göra och känner mig betydligt mycket lugnare med ett fullspäckat schema än med ett som står tomt. Det jag däremot tycker är jobbigt är när folk runtomkring inte kan ta mig på allvar. Skolan har öst på i ett sånt tempo att jag ibland knappt haft tid att äta. Jag har varit så fullbokad att jag fått ångest över den tid det tar att duscha. I vissa perioder ÄR det faktiskt så mycket att jag inte har tid för någonting annat än att bara plugga. Jag förstår att det är svårt att sätta sig in i för någon som inte varit med och upplevt samma sak själv, men jag börjar bli less på dömande blickar när jag säger att jag inte jobbar extra (förutom anteckningshjälpen då) eller inte åker in till stan varenda helg eftersom det inte finns tid för det. "Det är väl en prioriteringsfråga, lilla du..." Jomenvisst är det så, men än så länge är jag tillräckligt mån om mig själv att jag prioriterar att hinna äta, duscha och sova. Och tvätta kläder någon gång ibland... ;) Snälla ni, sluta döma mig. Jag gör så gott jag kan. Jag vill verkligen jobba, och jag vill verkligen vara ute och träffa folk. Men det funkar inte just nu.
 
Och med det sagt tänkte jag slänga omkull mig och sova som en Törnrosa heeeela natten. God natt!
Det här har typ varit jag hela dagen, haha... Söt-Brodde♥

Alive and kicking

HEJ.
 
Jag har inte gått upp i rök den här gången heller. Ni kan med andra ord inte slappna av än... :) Det känns som att allting har gått i ett sen jag kom tillbaka till Stockholm. Så... mycket... att... göra. Den här veckan har vi redovisningar av vårt ena projektarbete. Eller ja, typ alla utom jag. Som har den nästa fredag. LÅT MIG GÖRA BORT DET SÅ JAG KAN GLÖMMA OCH GÅ VIDARE. Eller nåt i den stilen.
 
I helgen har Amanda varit här och gjort stan osäker. Eller, mer osäker än vanligt. Det blev extremlite sömn och mycket dumheter, men kul hade vi! Det är nästan tur att det är vardag igen så vi får vila upp oss lite. Det är roligt hur två så olika människor kan ha så kul tillsammans. När vi var ute och åt i lördags hivade Amanda ur sig att "om någon kommit fram till mig för några år sedan och sagt att jag skulle vara kompis med någon som dig, hade jag trott att de drev med mig.". Tack för den liksom, haha! 
 
Idag har jag äntligen kommit igång med löpningen igen efter sjukperioden från i påskas. Har köpt på mig en massa kosttillskott, vitaminer och bra-för-magen-bakterier, så det vore ju förbaskat om jag inte skulle kunna hålla mig frisk nu. Om 3 veckor springer jag och min klasskompis Rebecka Vår Ruset, så nu ska konditionen upp igen! Det blir en lämplig motivationshöjare inför Tjejmilen i september :) 
 
Nu ska jag studsa in i duschen innan jag sätter mig och pluggar vidare på analogen. Hörs när vi hörs!

RSS 2.0