Sandra-träning

Det var träning för Sandra med Kristallen idag, och det gick jättebra!:) Hon tyckte det hade hänt mycket sen sist, trots att vi inte har tränat så mycket. Jag berättade vad jag haft problem med när jag tränat själv så då kollade vi mer på just de sakerna, så det tog inte lång tid innan vi fick till några riktigt bra öppnor!:) Det funkade till och med på långsidorna så det går framåt hela tiden:):) Nu ska vi fortsätta och träna öppnorna till nästa gång. Kristallen "stärker upp sig" (haha jag kommer inte på hur jag ska formulera mig för att det ska låta bra^^) bra med de övningarna samtidigt som jag får träna på min tajming. Den behöver förbättras kan jag säga...;) Så när öppnorna sitter bra ska vi gå vidare till igångsättningar till trav:)
Nu ska jag försöka plugga en del under kvällen, har en massa svenska, kemi, matte och filosofi att pyssla med. Kuuul...;)  

Härlig dag!

Slutade som sagt 10.20 idag:):) Bussen gick 11.40 så jag drev runt på skolan med klassen innan jag gick, och det slutade med att jag hamnade i datasalen med datanördarna...x) Menmen, jag kom hem och åkte iväg till stallet runt halv 1. Började rida Kristallen på plan, där det var megamycket snö efter snöovädret:O Så jag bestämde mig för att vi inte skulle rida så seriöst, utan hon fick pulsa runt i snön i en låg "form" eller vad man ska kalla det;) Hon tyckte jag var jättejobbig med henne, hon drog mot utgången heela tiden hahaha!;) Sen tränade jag NH med Hilda, och ja det gick väl sådärx) Idag var hon en riktig bitch! Låtsades bli rädd för Linda när hon kom med bilen, och sen småstegrade hon en gång när hon tyckte det var för jobbigt att lyssna^^ Jag har sagt det förut och jag säger det igen; bara jobba på:)
Sen for jag hem och åt och tog det lugnt ett tag, och efter det följde jag med Åsa till Ninja. Vi fick låna ridhuset så vi var där och tränade:) Tänkte mest träna dressyr i början, och han var faktiskt jättefin! Man måste bara förstå sig på honom, fick vara jättejättelugn och mjuk i handen så blev han också lugn och sökte sig ner mot bettet:) Sa åt Åsa att jag tyckte hon skulle byta bett, för jag tror det är lite för skarpt. Han är ju så känslig ändå så ett tredelat gummi skulle nog passa perfa!:) Sen började vi hoppa lite, Åsa hade ställt upp ett litet hinder på kanske 60cm så då kunde jag ju inte bangax) Är ju egentligen hopprädd, jag måste lita väldigt mycket på hästen för att jag ska våga och tycka det är kul så det har blivit väldigt lite hoppning sen jag slutade på Sörsvedje... Det högsta jag hoppat på drygt 3 år är 80cm så;) Men de byggde på hindret sakta men säkert och innan vi gick därifrån hade vi hoppat 110cm!!:O:D Så är hyfsat stolt över både mig själv och hästen, han var så duktig så!:)
Åsa och Ninja för 1,5 år sen:)
Nu ska jag ge kaninerna mat och fixa och greja lite, sen ska jag sova och tagga för Sandra-träningen imorrn:) Är ganska mör i kroppen efter hoppningen^^ Längesen man var tränad för sånt...;)

Mer packande...

Håller på att packa ner fler grejer i bananlådor, förhoppningsvis ska jag kunna flytta ut snart;) Men det är så tråkigt så jag orkar i typ en kvart innan jag måste gå och göra nåt annat...
Imorgon har vi en riktigt slapp dag för en gångs skull, börjar 9.20 då vi har engelska. Ska titta på film till 10.20. Då slutar vi, för våran kemilärare ska iväg nånstans så vi har hemuppgifter att göra och sen samma sak i svenskan. Så kommer vara hemma jättetidigt!:) Då hade jag tänkt åka till stallet och rida Kristallen och antingen träna NH eller rida Hilda, beroende på hur jag känner då;) Sen måste jag ju göra hemuppgifterna också såklart...;)
Idag har också varit ganska slapp faktiskt:) 3 lektioner, först biologi där vi ska "forska" om ett djur. Låter som värsta lågstadienivån, forska om djur^^ Men ja, jag och David samlade ihop 6 dataskrivna sidor och sen satt vi och skrattade åt en massa dumma kommentarer om snöröjningen på ÖAs hemsida. Det var någon som skrivit att vi först sitter och skrattar åt kaoset som blir i Stockholm av 3cm snö, men nu sitter vi här och tycker allt är kaos själva. Haha, var i Ö-vik finns 3cm snö just nu?;) Men i alla fall, sen hade vi engelska där vi tittade på filmen. Sen efter det var det filosofi. Då fick vi jobba med instuderingsfrågorna som jag fattade att vi skulle ha gjort till idag så jag satt och ritade på baksidan av papperet medan alla andra gjorde frågorna^^ Så ganska ovärd dag idag... Men det är skönt med såna dagar också:)
Men nu måste jag fortsätta packa grejer...-.-

Header...

Nu har jag suttit i 1,5 timme och försökt få till en header. Följt klipp på youtube där de förklarar precis hur man ska göra och så, och när jag väl fått till en header jag blev hyfsat nöjd med går den inte att ladda upp med den här designen!:@ Jag skrev till det som saknades men det gick ändå inte så jag bytte till en annan design, men då blev den alldeles för stor trots att jag tagit måtten de sa i filmen... Så ja, nu ger jag snart upp! Sen har jag en konstig version av photoshop som ingen verkar ha, och den har inga bra funktioner heller. När de väljer en färg och klickar för att fylla ett fält får jag sitta och färglägga, hahaha!x) Men skam den som ger sig, jag har ju sovmorgon imorgon så en timme till kan jag nog sitta och slösa tid på det här;) Jaja, ni lär väl märka hur det går...;)

Ny musik:)

Nu har jag laddat ner en massa ny musik så mp3n är nyladdad med icke slutspelade låtar...;) Annars har det inte hänt så mycket sen senaste inlägget, jag gjorde ett högskoleprov på internet bara för att prova. Men pappa och Joppe stod brevid och pratade så högt så jag knappt hörde vad jag tänkte så efter ett tag gav jag upp och klickade bara in en massa random svar^^ Hade tänkt göra det riktiga nu i april så vi får se hur det går...:P
Nu ska jag sätta mig med filosofin ett tag hade jag tänkt, har en massa instuderingsfrågor som vi ska gå igenom imorgon. Prov på måndag!:O Sen måste jag fortsätta läsa boken vi har i svenskan. Nu har den äntligen börjat bli bra, det tog ju bara 100 sidor...-.- 

Programmering, Kristallen och Hilda

Nu sitter jag på programmeringen igen, känns som att jag aldrig gör något annat...;) Har nyss fixat klart med inloggningen på hemsidan så nu orkar jag inte göra mer på ett tag:P
Igår tränade  jag och Kristallen lite akademiskt på plan en stund. Det gick väl sådär, varken hon eller jag var speciellt taggade för nåt seriöst jobb. Så vi flyttade lite in och ut på volten och sen tränade jag öppnan för hand. Hon fick till några bra steg, men det känns ändå som att jag gör nåt fel så det känns bra att det blir Sandra-träning på lördag så hon får visa en gång till;) 
Sen tränade jag NH med Hilda en stund också, och det gick faktiskt riktigt bra!:) Vi har aldrig riktigt haft någon bra kommunikation, hon har inte svarat som jag velat och så, men igår gjorde hon allt precis som jag ville!:D Det räckte med bara blickar, det var sällan jag behövde använda grimskaftet för att få henne gå framåt eller flytta bakdelen så det går framåt:):)
Men nu ska jag fortsätta med programmeringen, hade tänkt försöka fixa till en bild när man loggar in med rätt användarnamn och lösenord och en annan bild när man har fel. Vi får väl se hur det går, jag är inte direkt någon programmeringseinstein haha;)

Eller vad tycker ni?

Hur mycket skit förväntas man behöva ta emot innan man lägger ner och slutar engagera sig i en "kompis"? Väldigt mycket verkar det som. En företeelse, okej. Två saker, nja. Tre gånger och jag börjar tappa förtroendet. Ändå tycker folk att man ska förlåta och fortsätta som förut. Så ja, hur mycket skit förväntas man ta egentligen? Har personen i fråga svikit en och betett sig allmänt illa så pass många gånger kommer det garanterat hända igen, och jag som ofta tar åt mig personligt av det mesta orkar inte hålla på och lägga ner tid och energi för att behålla en kompis som kanske inte ens kan kallas kompis. Den energin behöver jag till annat, tro mig. Då får ni kalla mig vad ni vill. Jag har ett val, att antingen ställa upp för kompisen och framstå som en helt vanlig person ("vaddå, alla ställer ju upp för sina kompisar?") eller att sluta engagera sig och möjligtvis framstå som en sämre person i andras ögon men må bra själv. Just nu känns det som att det är ett ganska självklart val, jag orkar inte stötta någon som ändå bara kommer att svika och trampa på mig igen. Jag lägger ner energin på riktiga vänner istället, de som man vet att man kan lita på i ur och skur.
Nu kanske ni tänker "men vad då, det är väl ganska självklart?" Men tydligen är det inte det, senast idag var det en (riktig kompis) som tyckte jag skulle prata med "kompsen" och förlåta ännu en gång. Ändå har den riktiga kompisen genomskådat den "falska" eller hur man nu ska uttrycka sig. "Hon kanske inte tänkte på det". Nähä, oj, inte det heller... 
Förlåt för ett flummigt och allmänt dåligt formulerat inlägg, men ibland (ganska ofta) är jag sån;) Så idag säger jag som Grynet: TA INGEN SKIT!
    

Lördag

Åkte till stallet idag. Började rida Kristallen när Linda kommit tillbaka efter att ha vart ute och kört henne, och det gick ganska bra:) Började med att flytta lite in och ut på volten för att kolla så hon lyssnade, men Tardee sprang runt som en dåre och bockade så hon tyckte det var roligare att titta på honom och ville helst hänga på...;) Efter ett tag fick vi till några bra flyttningar ändå så då gick jag över till öppnan på volten, och den gick inte fullt lika bra... Det är så mycket att hålla reda på samtidigt och allt måste göras precis i rätt tidpunkt för att det ska bli rätt så jag har fullt upp med att hålla reda på min egen kropp, och sen har man en häst man ska hålla koll på också;) Så jag provade några varv åt båda hållen och sen hoppade jag av och jobbade lite från marken. Då gick det mycket bättre, vi fick till några riktigt bra steg i båda varven!:):)
Efter det var det Hildas tur att få komma ut. Vi började träna lite basic NH på plan, så som gå framåt, backa, flytta bakdel, stanna när jag stannar och sånt:) Hilda verkligen hatar NH, men hon får faktiskt stå ut;) Det gick ganska bra, hon var småsur och gick runt och pep och kastade med huvudet men när hon insåg att jag inte brydde mig gav hon upp;) Så när vi tränat ett tag gick vi ut och gick en sväng så hon fick röra lite på sig. Vi träffade 2st som var ute och gick med ett barn i en pulka, och det är så kul att se småbarns miner när de får syn på en häst, ögonen blir som tefat och de får ett stort smile i hela ansiktet;D

Nu ska jag packa ner mer av rummet i bananlådorna så det blir klart nån gång...

Fredag

Så blev det helg igen:) Idag har vart en ganska slapp dag, men ändå har det hänt ganska mycket... Går inte riktigt ihop, men den har varit bra:) Började med att vi fick se en film av Charles Dickens på engelskan. Svartvitt, men vad gör det? Man behövde inte tänka speciellt mycket iaf så det var ju huvudsaken!;) Sen 2 timmar och 20 min lunch. Karro och Amanda hade mackätartävling i matsalen, och båda är lika tjuriga och vägrar ge sig;) Det blev 28 hårdbrödmackor var, sen var rasten slut:O Igår hade de tävling i vem som kunde äta flest pannkakor och det slutade också oavgjort eftersom tiden tog slut. Då slutade de på 14 var!:O Sen mådde de iofs ganska dåligt efteråt också så jag vet inte om jag skulle tycka det var värt det;)
Sen var det kemin som ingen gjorde spec mycket på. Jag sa till Alex att jag ville ha en autograf på armen så han tog en whiteboardpenna och skrev grek med stora bokstäver så jag vet inte vad det ska betyda...?;) Sen var det svenska efter det då vi började med att titta på en film om de svenska ordens ursprung, typ att vi har en massa låneord från andra språk. Sen fick vi tillbaka insändaren vi skrivit. Jag fixade till mitt inlägg om ridskolan jag skrev här på bloggen, bytte ut ord mot ord som passade bättre, kortade ner och så och lämnade in den. En av kommentarerna jag fick var att hon inte tyckte jag hade några argument till varför jag tycker ridskolan (eller i alla fall hästarna) missköts, och att jag var för insatt i ämnet. Jag hade alltså för mycket kunskaper för att kunna skriva en insändare? Jag vet inte vad vissa lärare har emot mig, men nåt fel måste det ju vara... Lite surt med tanke på att jag lägger grunden till min framtid nu så får jag inga bra betyg blir det inga bra förutsättningar för att plugga vidare senare. Men så har det ju alltid varit, lärarna har sina små favoriter som knappt behöver lyfta ett finger medan andra får slita ihjäl sig för att få höga betyg. I grundskolan var jag omtyckt av de flesta lärare så jag vet inte vad jag gör för fel nu, skulle vara jävligt kul att veta iaf...:P
Sen efter skolan hjälpte jag Dafna att redigera en film om Romeo och Julia de gjort på engelskan. Den blev nästan 10 min lång så det tog lite tid... Speciellt när de gjort kanske 30-35 filmer och inte tagit bort dem som inte skulle användas...;) Men nu är den klar iaf och den blev helt okej:)
Imorrn hade jag tänkt ta mig iväg till stallet en stund:) Om det nu inte skulle bli snöstorm och -20, men förhoppningsvis blir det kanoners! Har inte vart där sen i söndags så har gaanska dåligt samvete... Måste ju börja träna kristallen på plan om vi ska hinna utvecklas nånting till Sandra kommer nästa gång!

Torsdag

Snart helg igen, den här veckan har gått så snabbt!:) Igår blev jag klar med hö-torkningen så det känns bra att huset inte luktar lagård längre...;) Så nu klarar vi oss några månader innan jag måste ta in och torka igen, bra att kaninerna inte äter allt för mycket... haha;)

Det syns på Tabbo att vi inte tränar kaninhoppning längre;)

Tur det är nån som ger allt iaf!;)
Nu har jag börjat packa ner mitt rum i bananlådor och det känns så tråkigt, det är alldeles kalt och tråkigt på väggarna... Rummet blir så opersonligt utan alla inramade bilder och porslinssaker så det är typ deprimerande att gå in dit;) Men det blir nog bra till slut hoppas jag:)
Sista vändan pappa är uppe i Gällivare nu så förhoppningsvis får han ett jobb i stan så han kan bo hemma hela tiden. Men det blir väl nåt nere i Malmö eller liknande, bara för att retas!:O
Nu måste jag gå och göra nåt vettigt tror jag, engelskaläraren påminde oss om att vi har läxa till imorgon och hela klassen satt som frågetecken, för det hade hon då inte berättat förut! Men tydligen var det inte så mycket, man skulle hitta synonymer till kanske 30 ord och förhöret skulle inte bli alltför svårt heller:P Så har jag tur hinner jag med lite matte eller svenska efter det och sen packa ner mer grejer i rummet-.- Allt tar ju sån tiid, jag har verkligen grejer överallt!:O
Imorse på bussen spelade de den här låten och man blev så pigg och glad på en gång så den lär gå varm hela kvällen!;)


Tisdag

Nu sitter jag och äter pepparkakor och dricker julmust;) Måste vara tidigt ute och börja tagga inför nästa jul! Hahaha...;) Nejmen huga, nu vill vi ha sommar!
Idag hade vi inga lektioner på förmiddagen, svenskan var inställd för läraren var sjuk och sen var vi och tittade på esteternas slutproduktion. Vi har tjatat i flera veckor om att få gå på den så lärarna gav med sig till slut, haha;) Men den var bra tycker jag, kul att de bjuder så mycket på sig själva:) Och sen är de ju duktiga på det de håller på med också såklart... En av tjejerna sjöng så man blev helt mållös, jag satt typ och gapade hela låten!:O Asbra var hon!:)
Efter lunch hade vi idrott, skridskor. Kul att typ halva klassen spelat hockey och andra halvan av klassen är modosupportrar och tittar på nästan alla matcher, och så kom jag mitt i alltihopa. Kan knappt stå på ett par skridskor^^ Och jag blev tvingad att spela hockey, haha vilken syn! Jag åkte ju efter bollen (vi körde med boll ist för puck) men jag hade ingen avsikt att försöka ta den utan jag höll mig på säkert avstånd;)
Sen efter skolan gick jag ut och gick med en lapphund, Tjirga:) Kärlek till den hunden alltså, såå lättlärd! Jättelätt att jobba med och man får verkligen feedback direkt så det är tacksamt. Inte som grannens fullvuxna schäfertik som fått göra lite som hon velat hittills, henne hänger jag som en vante efter trots mina desperata försök att ta till hundspykologi-knepen jag kan...;) Nej men nån gång blir det väl kanske en hund, men då blir det till att träna lydnad från dag 1!

Grannens schäfer:)

Söndag

Sandra-träning idag som sagt:) Kristallen skötte sig jättebra, så duktig är hon! Sandra kollade först av lite vad vi fick i "läxa" förra gången och hon tyckte det såg bra ut:) Så fi fick en ny övning att träna på, svag öppna på voltspår. Då ska jag lägga tryck i ytter stigbygel, och när hon lyfter upp inner bakben ska jag spänna inner skänkel och när hon lyfter upp ytter framben ska jag trycka med fingrarna på höger sida om manken... Hur tror ni det gick då? Hahaha det är ju hur mycket som helst att komma ihåg samtidigt ju!O.o Så vi provade ett tag och sen fick jag prova från marken och det gick mycket bättre! Blir inte lika mycket att hålla reda på då...;)
Sen provade jag rida Hilda en stund när Sandra åkt, mest bara för att kolla av hur hon var i benet som hon gick konstigt med igår:P Idag kändes hon som vanligt, och varken Sanna eller Vicky såg nåt ovanligt så Hildas ben är ett mysterium;) Men vi får ta det lite lugnt och låta henne vila ett tag så får vi se sen, bättre vara för försiktig känns det som:P
Nu ikväll kom Åsa med en hösäck till kaninerna också, och det var asbra för jag hade nästan helt slut!:O Men de vi får hö från har balen utomhus typ brevid en kohage så det stinker lagård i hela huset nu!^^ Så nu blir det till att torka hö i några dagar:P Fram till det blivit torrt kan jag säga att jag har en mamma som inte är speciellt glad på mig, hahaha;) Menmen, det lär ju bli torrt på några dagar så hon får stå ut så länge;)
Nu måste jag gå och lägga mig, klockan blev mycket helt plötsligt:O

...

Jag skrev ett låångt inlägg igår om hur det gick med både Hilda och Kristallen, men tror ni inte internet slutade fungera precis när jag klickade på publicera så allting försvann!:@ Då var jag inte glad kan jag säga...;)
Men i alla fall, jag började med Kristallen och jag hann inte mer än sitta upp så hör jag hur en skoter startas hos Westins. Det är så typiskt att man alltid lyckas tajma så man ska rida på plan samtidigt som de ska elda, köra traktor, skoter eller nåt liknande^^ Det finns säkert någon liten djävul som ser att man är på väg ut och viskar i deras öron att de måste ut och göra nånting just då! Hahaha...;) Men Kristallen var cool som vanligt:) Hon tittade bara på skotern men annars brydde hon sig inte speciellt mycket. Så när hon väl var fokuserad gjorde hon några jättebra flyttningar in och ut på volten!:) Det svåraste tycker jag är att få henne att gå kvar på spåret fast hon är böjd eller ställd inåt, då svänger hon hellre in mot mitten och rätar ut sig istället:P Men med lite mer träning kommer det säkert också:)
Sen red jag Hilda efter det också, och när vi kom upp mot botniabanan träffade vi en skoter som hon tyckte var jätteläskig så den ville hon inte gå förbi;) Sen tyckte jag att hon gick ryckigt med höger fram så jag red en bit till och då gick det över, men sen kom det tillbaka igen så jag hoppade av och gick med henne hem. Jag försökte kolla om hon såg halt ut medan vi gick men jag såg inget som såg konstigt ut så jag vet inte vad det var med henne:S Säkert inget allvarligt, men jag hade fått så dåligt samvete om hon hade gått och blivit halt så bättre att ta det säkra före det osäkra! Hon fejkade säkert bara för att hon inte orkade gå och bära på mig hela vägen hem, hahaha;)
Idag har vi Sandra-träning så det ska bli kul att höra vad hon tycker, om hon ser någon förbättring:)

Jag och Orujo på en Sandra-träning i våras:) Fråga inte vad jag gör med högerhanden, jag vet inte själv...x) 

Torsdag

Ganska slapp dag idag, hade sovmorgon så vi började 10 i 10:) Sen att det går dåligt med bussar från Bjästa så jag var där 10 i 9 var ju en annan sak;) Fick ju sova en timme längre iaf så det var ju bra!:)
När jag kom hem kom jag på att jag glömt engelskan i skolan och vi har glosorna till imorgon... Klantskalle! Så jag övningskörde in till stan och hämtade det och har nog lärt mig alla ord nu tror jag:P De är jättekonstiga, jag fattar inte riktigt varför vi ska lära oss vad gräsätare, kindtand och att rynka pannan heter:S När vi frågade läraren svarade hon att "men det är ju jättebra för t.ex sandra som håller på med hästar att veta hur man säger gräsätare på engelska!". Haha så då måste resten av klassen också lära sig det för att jag kanske möjligtvis nån gång kommer använda det ordet^^ 
Imorrn ska vi ha en argumentation på skolan om vi tycker det är okej med genmodifiering eller inte så vi har blivit indelade i grupper och "fått en åsikt" inom gruppen. Jag tillhör den kristna etiska gruppen och tycker att det inte är okej att ändra på guds verk, vill han att vi ska lida ska vi lida! Hahaha vi får väl se hur det går, jag vet inte riktigt om jag håller med den gruppen...;) Så nu ska jag gå igenom glosorna en gång till och sen läsa om genmodifiering så jag vet vad vi ska prata om imorgon:P   

Igår och idag:)

Det har inte hänt så mycket sen sist jag skrev, men vi åkte längdskidor på idrotten igår och det var askul!:D Haha jag har inte stått på ett par skidor på 6 år så tur ingen hade någon kamera med sig^^ När vi nästan åkt klart tänkte vi gena men efter vägen de andra tog fanns det en brant backe så jag ville inte åka där utan hittade en egen väg istället. Så några meter senare kom jag fram till en backe som det inte fanns några skidspår i, men som gjorde så man kom tillbaka till skyttis iaf så jag provade den. Snön var jättehal så det gick jättesnabbt och jag såg staketen och stugorna komma närmare och närmare så jag var tvungen att kasta mig i djupsnön för att kunna stannax) När jag ställt mig upp igen, full av snö, såg jag att det var en gubbe som stod och tittade på mig som om jag var dum i huvudet så jag tittade mig runt lite och insåg att det var en pulkabacke för småbarn jag störtat ner för! Hahahaha! Det ska väl vara jag för att lyckas med något sånt...;)
Sen efter skolan åkte jag och red Kristallen, som börjat äta havre nu så hon var lite småknäpp;) Hon skulle kunna göra vad som helst bara jag inte bad om det;) Och så jag som hade träningsverk från styrka och konditions-passet i måndags och vart ute och åkt skidor i drygt en timme under dagen... Bra kombination...;) Men förhoppningsvis gav intervallerna lite ändå, trots att jag inte riktigt orkade hålla henne:)
Idag orkade jag inte åka till stallet, har ÄNNU mer träningsvärk nu efter ridningen så känner mig stel som en pinne och smidig som ett kylskåp. Men hade tänkt plugga lite idag så kan jag nog åka och rida Hilda imorrn iaf!:)


Stall Calissendorff!:)

Ojoj, vem är det som har Ö-viks (lät lite för skrytigt med Sveriges...) snyggaste bakruta nu då?;)

Måndag

Ännu en måndag över, såå härligt!:) Efter lunch har vi 2,5 timmar matte/fysik så det är inte favoritpasset direkt;) Lärarna har inte fattat att det inte ger nånting att ha så långa lektioner, trots att det faktiskt är vetenskapligt bevisat att en normal person orkar koncentrera sig och prestera max i 20min innan man börjar tappa koncentrationen. Så ja, 2 timmar och 10 minuter av den lektionen har man alltså inte max koncentration så det blir mycket dötid...som man får ta igen hemma:/
Men efter skolan gick jag hem till Dafna och pluggade. Försökte iaf...;) Gjorde kanske 1 fysiktal, men jag fattar ingenting av det kapitlet och boken är helt cp och gör allt mycket mer komplicerat än det egentligen är. Då gör jag mycket hellre matte!:O Men jag lyckades iaf elda upp en massa ved hos Dafna, hahaha!x)
Nu måste jag plugga in engelskaglosorna, typiskt mig att alltid vara ute i sista minuten-.-

Söndag

Sov runt 10 timmar inatt men är ändå jättetrött, vad är det för fel på mig egentligen?O.o
Men var iväg till stallet när jag vaknat till ordentligt, så det blev en barbackatur upp till gropen med Hilda:) Det känns så skönt att veta att man kan lita på henne, hon känner av precis när man orkar med hennes små egenheter och när man inte gör det så känner man sig trött någon dag gör hon aldrig nåt dumt!;) Så hon var pigg och framåt men utan taktinslag och försök till bocksprång, såå härligt var det!:)♥ Det var det enda jag orkade med idag, hade tänkt att rida lite akademiskt med Kristallen också men är man inte på G själv kan man inte kräva att hästen ska vara det heller så jag struntade i det och gick hem igen.
Nu i veckan eller till helgen måste jag ta mig iväg till Granngården och kolla efter nya vinterskor, har tryck ihop fodret i mina så jag har börjat få skavsår av dem. När jag kom hem hade jag blodat ner ena sockan:O Så till jag har skaffat nya är det skavsårsplåster som gäller!;)
Red ju igår också men hade inte orken till att blogga nånting. Kristallen var såå duktig, hon gör verkligen framsteg hela tiden nu och det känns så bra! Då får man bevis på att man gjort rätt:) Red 6 intervaller i backen, varannan i vänster och varannan i höger galopp. Mycket piggare än vanligt, men då har man mer energi att göra nånting av så hon fick jobba mer i form så hon höjde ryggen och fick använda ryggmusklerna mer:) Traven kändes ÄNNU bättre, lugn jogging i för var vi ligger i utbildningen nu bra form!:D Hade pulsmätaren på också och enligt Linda hade hon bra puls så det gav bra!:)
Nu ska jag ge kaninerna mat för kvällen, packa ihop lite grejer, ta fram kläder osv. för imorrn och sen måste jag göra nåt som har med skolan att göra... Matten har jag redan försökt med idag men jag fattade inte vad de menade så det får jag ta med lärarn imorrn, så antingen blir det engelskaglosor som ska läras in eller så läser jag svenskaboken. Jaja, skitsamma nåt ska göras iaf:) Men ni får ha det gött så länge!;)

Fredag!:)

Kom på igår kväll att jag hade sovmorgon imorse, och det kändes såå bra!:) Härligt att få sova en timme längre när man inte kan somna på kvällarna... Det hände väl inte så mycket i skolan, men det har ändå vart så himla roligt:) Man har verkligen världens bästa kompisar!:)♥
Nu ska jag ner och fixa lite hos kaninerna. Städa och så, och sen vet jag inte vad jag hittar på. Skulle behöva mer matteplugg, men vi får se om jag orkar;)
Nu har det blivit mycket varmare ute och det är så himla bra! Äntligen har man tillbaka lite energi som gick åt till att hålla värmen under de kallaste dagarna...;) Imorrn har jag planerat att åka till stallet, ska rida Hilda och Kristallen. Sen på kvällen nån gång följer jag med Åsa och rider hennes häst Ninja i ridhuset. Vi ska hoppa lite och det ska bli askul, jag har inte hoppat sen Näske-tävlingen i september:O Så det ska bli kul som sagt:)
Hade väl egentligen inget speciellt att skriva om, utan ville bara visa att jag lever liksom...;)

Mer uppdatering:)

I går kväll var det inte speciellt lätt att somna kan jag säga... Kvart över 1 hade jag försökt somna i nästan 3 timmar så då hade jag i princip gett upp och gick upp och åt en macka för att ha nåt att görax) Till slut somnade jag såklart, men man kände sig lagomt degig när man sovit i MAX 4 timmar och var tvungen att kliva upp och åka till skolan^^
          Första lektionen var kemilabb, och vi skulle koka tvål:) Så vi började med att värma kokosfett och sen tillsätta en NaOH-lösning till det och sen bara röra om medan man kokade det. Ganska slapp labb med andra ord så det var härligt:) Sen skulle vi egentligen ha fysiklabb men eftersom så många ligger efter med uppgifterna fick vi göra dem istället. Fysik måste vara ett av världens tråkigaste ämnen, jag fattar ingenting av det och boken gör det inte speciellt mycket lättare heller... Men efter det var det lunch, och sen engelska där vi fick terminens första läxa(Y)-.- Men lite glosor så inte så farligt;) Sen var det första filosofilektionen. Vi hade ju psykologi fram till jul så nu ska vi ha filosofi fram till sommarn:) Lärarn skrev klart det sista på sin lärarutbildning halv 4 inatt, så hon var inte färdig lärare förrän då:O Haha så ska bli kul att se var det här kommer leda;) Och sen programmeringen då. Haha dagens lektion var ju som ett dåligt skämt^^ Datasnubben hade stängt ner servern för att han tyckte det vart för varmt i rummetx) Vad sägs om att öppna ett fönster och bidra med lite värme till vårt otroligt varma klimat? Det är ganska ironiskt att de fortfarande håller på och pratar om polarisar som smälter och isbjörnar som kommer drunkna. Vad jag vet fryser vatten vid 0 grader och blir det kallare än så är det inte så att de börjar smälta direkt^^ Men jaja, forskarna ska ju ha nåt att leva av de också:P Så back to programmeringen;) Jag satt och skrev till klasskompisar på facebook och kom fram till väldigt intressanta saker. Eller inte, de svarade bara "äh" på allt jag skrev-.- Så då började jag spamma dem med ordet majonnäs så det förklarar ju hur seriöst det blev:P Men jag tyckte jag var jättesmart, jag skrev till Magnus och Joel och tar man de 2 första bokstäverna i deras namn och lägger till "nnäs" blir det ju faktiskt majonnäs!;D Sen när lärarn väl kommit tillbaka ville han förklara nåt så han höll oss kvar 5 min extra så jag missade bussen-.- Tack för det...
Men det var faktiskt nästan kul att börja igen:) Eller iaf att träffa klassen, lektionerna, läxorna och proven hade man kunnat vara utan;)
         Men med tanke på ingenting tycker jag att det kan börja bli varmt igen, jag har inte orkat åka ut till stallet sen i måndags-.- Har verkligen ingen motivation till nånting längre, men samtidigt får man dåligt samvete om man inte gör nåt. Så hoppas på lagomt med minus imorrn så jag iaf kan ta ut Kristallen på plan en sväng:) Sen Hilda kanske man kan prova köra nån gång, är grymt sugen på att prova! Har egentligen alltid velat lära mig köra häst men det har aldrig blivit av så vi får väl se hur det blir;)
         Blev ett långt inlägg känner jag:O Men kul att ha nåt att skriva om för en gångs skull:) 


Första skoldan snart slut!:)

Dataservern ligger nere så vi kan inte jobba, och läraren har stuckit och fixat en massa grejer så nu är det ansiktsboken som gäller;) Haha ibland undrar man vilken iq vissa klasskompisar harx) "Hmmm... Datorn fungerar inte. Jag vet! Slår jag lite hårdare på tangentbordet svarar den nog!:D:D" Sen spammas min status på fejjan och så tar de bort kommentarerna så det ser ut som att jag skriver till mig själv^^
Programmering är underbart! Eller i alla fall när man inte behöver göra nåt...;)
David hälsar!:D

Städdag...

Planerade som sagt att åka till stallet idag eftersom jag var hemma igår, men när jag såg termometern bangade jag...x) Så då var mamma snabb att säga: men så bra, då kan du ju hjälpa mig med städningen!:D:D Så ja, det var ju bara att sätta igång;) 
Imorrn börjar ju skolan igen, så det känns lite smådrygt. Men jag tycker ändå det känns bättre att börja imorgon istället för på måndag, för torsdag och fredag brukar inte vara så jobbiga, vi har varken matte eller fysik någon av dagarna;) Men hur jag ska kunna somna ikväll är ju ett mysterium. Men nu ska jag fortsätta med städningen så den blir klar snart och sen antingen fortsätta nere hos kaninerna eller börja med matten igen. OJ vilken rolig dag!;) Men är det varmare imorrn kanske jag kan åka till stallet då så det känns ju bra det iaf;)
 

K=Δy/Δx=(6(4+h)-(4+h)²-8)/h=-2-h

Idag har Dafna vart här så vi har vart asduktiga och räknat matte;) Gick faktiskt jättebra, jag lärde mig iaf asmycket! Jag kom på att vi inte har nästa mattelektion förrän på måndag så har ju 4 extra dagar på mig att räkna de där sidorna så det känns härligt:) Men får speeda på ändå så man hinner ikapp och inte måste spendera resten av loven med matten...:P Sen så tog vi kort på kaninerna när de hoppade (när de väl hoppade, det hände inte så ofta...;)) och typ töntade på som vanligt. Kul med såna dagar också, inte bara träna och vara seriös hela tiden:P Men imorrn tror jag det blir stallet ändå, jag känner hur mycket energi jag har över nu så vill typ bara ut och springa;) Kanske ska prova träningsprogrammet jag skrev till idrotten?:P
Jag satt och kollade igenom lite bilder på gammdatorn jag sitter vid nu, och det finns ju minnen så det räcker och blir över!:')

Jag och Åsas gamla medryttarhäst Ozkar på Burön. Så himla fin i dressyren bara han började lyssna:) Tror bilden togs sommaren -07, datumen stämmer inte riktigt;)

Här har vi mig och Ghost, connemaraponnyn jag fick rida och hjälpa till med i drygt 1,5 år:) En riktig sagoponny!

Både han och jag var riktiga hoppfreaks! Första gången jag hoppade honom tog vi oss över 1 meter!:O Då hade jag gärna hoppat ÄNNU högre men nu håller man sig gärna till de lite lägre höjderna;)

Efter första tävlingen, clear round 50cm på öor:) Hade inte kunnat sova riktigt på en vecka, bara gått och vart nervös^^ Men vi tog oss runt!:)

Här tävlas det!;) Full fart som alltid!

En sommar var han på bete i Bredånger så då fick jag för mig att rida hem honom en dag:) Så vi red inne i Bjästa och där har det väl inte vart en häst på hur länge som helst, så ni kan ju tänka er vilka reaktioner det blev när de helt plötsligt kom en sagoponny och gick!;)

Dagen han såldes och åkte ner till Norrtälje. Hade grinat nåt så jävulskt hela dagen så var tvungen att ha solglasögon för att inte förstöra korten med mitt svullna ansikte... Blir fortfarande tårögd när jag ser de här korten, men hade han inte sålts hade jag ju inte börjat rida Hilda bland andra så inget ont som inte för något gott med sig:) Enligt hon som hade honom när jag red honom så var det en jätteduktig tjej som köpt honom (jag fick inte köpa eftersom hon tyckte han var för svår som förstahäst...), men jag har hittat filmer på youtube och förstår jag rätt klarade tjejen som köpte honom inte av han så han är på tillridning hos nån som ligger på en nivå strax under min. Så jag vet inte varför jag inte fick köpa, men nu känns det faktiskt bra att jag inte gjorde det. Är ju inne på mitt sista ponnyår så lika bra att man gått över på storhäst helt!;)

Mer från sista dagen

Pappa och Ghost

Jag och storfavoriten i Sörsvedje:) Sorben Gagarin, gelderländare och 173cm i mankhöjd:) Mitt personliga hopprekord har jag på honom också, 110cm:P Låter inte så mycket, men det kändes mycket!;)

Sen har vi en massa dåliga gamla mobilbilder;) Moonlight en dag gammal:)

Moonlight lite större, när vi fortfarande trodde det var en hona och han fick heta Nangijala;) Mamman heter Narnia så det var därför;) Sen åkte vi till en kaninuppfödare så hon fick könsbestämma ungarna, och när det visade sig att hon var en han döptes han om till Moonlight;)

Catrins leasinghäst Zacke som 1åring:) Åsa hade honom på bete i stugan samma år som hon hade Monisse där, och det var så Catrin kom i kontakt med honom:) Kan tillägga att han numer är V75-vinnare;)

Åkte gummibåt med Jonas och Johannes:) Några år innan jag slog sönder knät och blev åkrädd;)

Var nog den här sommaren jag började tycka det var kul att ta kort också tror jag:P Sen att man gick runt med en 2 megapixels digitalkamera som egentligen var pappas, det brydde man sig inte om;)

Så har man ju kunnat rita nån gång för längesen;) Jag fattar inte hur jag bara kunde lägga av:O Då var jag ju riktigt duktig, men ger man mig ett papper och en penna nu så kan man jämföra resultatet med en 5årings teckning...;) Tror jag ritade den här bilden när jag var 12 kanske? Ganska opropotionerlig, men vafan, 12 år?;)

Mulle!:D

Nåt jag gjorde från någon tecknarskola:) Har för mig skanningen blev cp så öronen kom inte med, men ändå, 5 år sen jag ritade den och är fortfarande asnöjd:O;)

Sen var jag Pippi nån gång när jag var liten också, typ 11 år sen om jag inte minns fel... Haha den bjuder jag på;)
Sen tror jag inte det fanns så himla mycket mer bilder som är värda att lägga ut faktiskt... Många som inte har nånting med nånting att göra utan bara är bra minnen ändå:) Men nu tittar vi framåt och skapar ny historia!;)
Värt att tillägga är ju att jag var riktigt duktig på att fixa och göra om bilder *not*, här har vi resultatet av en bild och lite för mycket tid:


HAHAHAHAHA! Jag fattar varför vi inte är kompisar längre om man säger så...xD Tror ingen känner igen personen på bilden så spelar nog ingen roll om jag lägger ut den;)
Men som sagt, nu ska vi titta framåt och skapa ny historia:) Och nu ska jag inte sno mer av er tid, men ha de gött så länge!:)


Måndag

Löslongerade Hilda idag, och hon var då verkligen inte att leka med! En gång höll hon på att springa över mig:O Sen var ju Tardee, som har energi tillräckligt att förse hela Ö-vik med el i en vecka, i hagen brevid plan så han sprang och retade Hilda så hon blev ännu surare;) Aja, hon fick ju ur sig lite energi iaf trots att löslongeringen inte gick speciellt bra:P Sen red jag Kristallen, och det gick riktigt bra!:) Har lärt mig hur jag ska få henne i höger galopp och hon galopperar jättebra i båda galopperna! Jätteseeegt, så det känns som en känslig ridskolehäst haha;) Sen långsam trav nästan hela vägen hem också så hon var en riktig stjärna idag!♥
Det var några dar sen jag lade ut nån musik så jag slänger väl upp dagens låt då;)

Söndag

Blev stalldag idag också:) Får passa på när man är ledig och det är fint väder!:P Började iaf med att rida Orujo, Linda ville ta några bilder till hemsidan;) Han har ju liite annorlunda steg jämfört med Kristallen kan jag ju säga;) Man svävar typ fram över ridplanen:) Sen är jag fortfarande inte speciellt bra på att rida med dubbla tyglar så det gick ju som det gick, men det var kul ändå:) Har inte ridit honom sen april så:P Snodde bilderna från Lindas blogg:Snygging!:)
Sen red jag ut en sväng på Hilda, och hon var på G som vanligt!;) Kastar med huvudet och studsar fram över vägen med förhoppning om att jag ska tappa balansen så hon kan springa iväg, hahaha... Tur man gillar sur-ston:) Sen var det Kristallens tur att få träna lite AR på plan. Då hon väl koncentrerade sig var hon jättefin! Flyttar in och ut på volten hur lätt som helst!:D Men sen så fort hon tappar koncentrationen snubblar hon på sin egen skugga och man tycker hon ska lära sig nån gång men tydligen inte. Några gånger gick hon nästan ner på knä så man börjar ju fundera ibland;) Om 2 veckor är det förhoppningsvis Sandra-träning igen så det ska bli kul att få höra vad hon tycker:)
Men nu ska jag nörda lite fler facebook-spel och sen ägna resten av kvällen åt matten. Då man väl fattar den är det faktiskt ganska kul:) Kom på mig själv med att sitta med ett stort smile när jag kunde lösa uppgifterna helt själv igår. Hahaha, jag är störd!x)

Och så gick det med "ta tag i allt-dagen"

...inte speciellt bra kan jag säga;) Vaknade 12 och blev skitsur över att ha sovit bort ännu en hel dag. Klev upp och satt vid datorn en stund, bytte kläder, åt frukost och allt sånt och sen kom Dafna och ville att jag skulle kopiera över bilderna från NIF-natta och när vi var i stan. Sen 5 i 2 åkte jag och pappa in till stan och hämtade min bil som fått motorhuven lackad:) Så nu är den fin igen, helt utan rostskador!;) Efter det for vi till ÖoB, 70% rabatt på alla utgående saker ur hästsortimentet!:P Inte speciellt bra och hållbara saker, men det får väl hålla så länge det håller:) Köpte ett fleecetäcke, fleecebandage och självhäftande bandage för sammanlagt 155kr så som sagt, vi får se hur länge det håller;) Sen for vi till Rusta och tittade på tapeter. Ska ju bygga om hemma nu efter nyår nån gång så vi slår ner en vägg så det blir toa av nästan hela mitt nuvarande rum och sen bygger vi upp en ny vägg så Joppes gamla rum blir större så tar jag det istället;) Men har iaf bestämt mig för en svart fondvägg och sen ljusgrått resten. Blir asbra!:)
Nu ska jag ner och kolla så kaninerna mår bra, kanske dammtorka lite. Har inte städat riktigt i kaninrummet sen i somras:O Sen måste jag ta tag i matten.

Tabasco♥:)

:)

Idag har jag inte bara varit lite trött, klev upp 2 "i morse";) Då satt vi och såg på en värdelös film som gick på tv, Alvin och gänget började sjunga death metal? Aja, orkade ändå inte göra nånting då så... Sen gick jag till stallet, skulle ut med Kristallen:) Hon var då pigg och på hugget till skillnad från mig;) Hade absolut ingen stabilitet i skänklarna, utan böjde knäna bakåt ett x antal gånger och fotlederna var helt lealösa större delen av turen:S Tur Kristallen är snäll och aldrig hittar på dumheter:) Red intervaller i backen, och hon tog högergaloppen 2 gånger!:D Så nu när man vet hur man måste göra för att få henne i höger galopp är det bara ut och träna och bygga muskler;)
Kommer nog somna snabbt ikväll tror jag, det känns så;) Kul att kunna somna för en gångs skull, så drygt att ligga och vrida på sig i 3-4 timmar innan man kan somna! Imorrn måste jag börja ta tag i en massa saker som jag bara skjutit framför mig, har t.ex. 60 sidor matte som ska göras-.-

Nyår

Min nyårsafton firades här:)En av Denices gerbiler:)

Och så dvärghamstern;)


Jag och Daffe:) Haha;)

En eloge till Jonas för årets fulaste bild!

Joppe och Tobbe vid tolvslaget:)

Tolvslaget:) Cidern som innehöll <0,05% alkohol, är det ens lönt?;)

Och så blev det nytt år, bara 2 år kvar till jordens undergång:)

Fjortispose in my ♥;)
Kvällen var väl ganska lugn, jag spelade Guitar Hero med Tobbe en stund och det var väl det som var mest ös på hela kvällen hahax) Satt och kollade på skräckfilm som ingen tyckte var läskig förrän Daffe började skälla mot fönstret:O Tog ett tag innan vi fattade att det var ufoballonger han skällde åt^^ Vid tolvslaget gick vi då ut och kollade på lite raketer och drack megasvag cider som typ smakade vatten. Sen efter 2 nån gång tog jag och Joppe sparkarna och for ner till Bjästa och kollade, men det var ingen alls där:O Alla hade väl däckat;) Så vi for tillbaka och satt och gjorde ingenting till vi gick hem vid halv 4:P
Nyårsafton firas väl bara för att sprit- och rakettillverkarna ska ha nåt att leva på resten av året, så himla värdelöst egentligen. Men nu är det över för den här gången iaf:) Så, gott folk, nytt år- nya jävelskap. Nu gör vi 2010 till det bästa året någonsin!:)

2010

Gott nytt år allihopa! Lite sent ute som vanligt, men bättre sent än aldrig!:)

RSS 2.0