Modellbilder del 10

Det här var de sista bilderna för den här gången, nu blir det lugnt på den fronten igen ;)

Modellbilder del 9


Skrittur

Idag for jag och Victor ut och skrittade i 40-50min för att han skulle få röra på sig efter igår :) Han tyckte nog att det var väldigt jobbigt att vara hopphäst, anade lite träningsvärk när vi lämnade gården. När vi var ute och skrittade satt jag och tänkte på hur han förändrats under det året Linda och Robban ägt honom.

En sak jag kommer ihåg från då jag nyss börjat rida honom var att man knappt kunde fara ut och skritta själv. Han blev jättestressad och taktade runt med huvudet rakt upp. Allmänt obekväm i situationen helt enkelt. Nu skrittar vi hela rundan på hängande tyglar och han går runt och filosoferar och trivs med livet :) Dessutom helt utan dövning.

Sen att han utvecklats i ridningen och blivit mjukare och kan mer nu än då är väl kanske inte så konstigt med tanke på att vi tränat mycket på det, utan det är just den personliga utvecklingen han gjort som jag tycker är så roligt att se.

En annan sak jag tänkt på är att han är mindre osäker mot nya människor nu än vad han var förut. När han nyss flyttat hit fick jag lov att överlista honom för att kunna hämta honom i hagen. Inte för att han var lat och inte ville jobba, utan för att han var osäker och inte litade på människor. Det tror vi kommer från att han blev illa behandlad av tidigare ägare. Inte förra ägarna då, utan när han stod i Holland. Nu går det av bara farten, och ibland är det faktiskt han som kommer fram.

Nej, som sagt, det är så roligt att se att han fått tid att landa, och att ha fått vara med om att se hans personlighet växa fram mer och mer eftersom :) Det är en av anledningarna till att jag tycker det är extra roligt då han får sina idéer och inte vill göra som jag säger, han vågar protestera och "ta plats" eftersom han litar på mig så pass mycket att han vet att jag inte kommer göra honom illa. Givetvis respekterar han mig också, säger jag ifrån när han gör någonting dumt så slutar han på en gång. Annars hade det kanske inte varit fullt lika roligt... ;)
Bäbis fick prova nya bettskivorna idag. De funkade kanon, han försökte vända en gång men där tog det stopp. I've got the power! ;)

Modellbilder del 8


En smutsig häst är en lycklig häst

...men en smutsig häst har ofta en olycklig ägare ;) (eller i detta fall medryttare)

Modellbilder del 7


Filmen

Det fungerade! :D Kolla en extra gång på fattningen vid 02.21, den satt klockrent! I hans svåra varv också dessutom, han är så duktig! :)

Jag ger upp...

Nu har jag gett upp youtube. Fixade med musiken för att få den godkänd, och när det fortfarande inte fungerade efter 3e gången jag laddat upp den så sket jag i det. Så nu provar jag på Videofyme istället. Tycker egentligen inte om den sidan då det blir reklam innan filmen börjar, men är ni villiga att offra 15sek för att se filmen får det väl vara värt det då :)

Modellbilder del 6


Film på G!

Hallååå! Håller på och fixar med filmen från igår. Var klar med allt, hade laddat upp den och allting, men så stängde youtube av musiken eftersom jag inte har upphovsrätt till den. Blir så less! Så nu provar jag om de godkänner den om jag har bakgrundsljudet från filmen kvar. Gör de inte det får jag ladda ner låten från youtube istället, sjukt att det finns så otroligt många som kan ladda upp musik där utan att de tar bort ljudet... Motsägelsefullt ;)

Hursomhelst, filmen kommer upp senare idag om det inte jävlas alltför mycket :)

I think I want to anmäl it


Modellbilder del 5


Hopphästen Victor!

Här kommer bilderna! :) Mamma som tagit alla bilder, och hon kan inte med inställningarna så jag ställde bara in på auto för att den ska ändra själv så det inte bara blir skit om det blir tvärmörkt eller liknande. Därför är kvalitén sådär, men roligare än ingenting! :)
En mycket munter ryttare ;)
Dressyren gick i en rasande fart ;)
...och näst ut har vi Kutrygg på hästen Snyggve...
Började jättelågt för att han skulle förstå vad han skulle göra :)
Det här var det högsta vi hoppade. Kan det ligga på nånstans runt 50 kanske?
Vilken frambensteknik! Hahaha :)
Efteråt fick lyxliraren massage med thumpern
Inte helt fel tycker Victor :)
Sen var det bara den obligatoriska godisbiten (bitarna) som fattades innan det var dags att säga god natt :)
Wilsen i hagen :)

Titta vad vi har gjort idag!

Fler bilder och film kommer när jag fixat klart med dem :) Tänk på att jag inte hoppat någonting alls på 1,5 år, så döm mig inte för hårt ;)

Modellbilder del 4


Modellbilder del 3


Modellbilder del 2


Modellbilder del 1

Flera inlägg med bilder kommer upp under dagen :)

Fotografering

Idag har jag och Dafna satt upp en egen studio hemma hos mig, så det har blivit en hel del bilder både där och på andra ställen :) Så nu ska jag sitta uppe och redigera bilder i några timmar, och sen kan ni vänta er bildbomber!
Kan bjuda på en liten sneakpeak ;)

I brist på saker att göra

...provade jag 3 olika sminkningar jag hittat på internet :) Det var så längesen jag ställde mig och lekte med skuggor nu så tyckte det var på tiden! ;) Blev dock inte så bra som jag hoppats på då jag inte har exakt likadana färger som de använt på bilderna.
Hursomhelst, såhär såg de ut:
Rosa/lila/grå. Blev väldigt ljust, så det syns ju knappt x)
Turkos/lila/blå
Grön/svart

Bilder från Ulvön

Såg nu att jag hade några bilder (med betoning på några) från Ulvön. Vet inte om det är roligt att se, men jag slänger upp dem ändå ;)
Något gäng som gick runt och spelade. Det var roligt de första 5min, men när de spelat samma "melodi" i en timme började man bli less... Vi bestämde oss iaf för att om de fick leva om på dagen så fick vi leva om på natten, DEAL! ;)
Mitt tidsfördriv under dagen ;)
Mer tidsfördriv i form av kortspel :)
Sandra och David! :)

Ledig!

Idag har jag varit ledig, och kommer att vara det de kommande tre dagarna också :) Har varit ute i stallet och ridit Victor. Tog en motionstur längs räddningsvägen i Kornsjö. Red bort till stranden (finns en liten strand bortanför den "riktiga", där det är tillåtet för djur att bada) för att prova om han hade lust att bada, men det hade han ju inte... Det blev bra med träning för bakdelen iaf med tanke på hur många gånger han reste sig, hahaha! Till slut gav jag upp planerna på att ens få ner honom på stranden och red hem igen. Måste köpa "bettskivor", så fort jag tar tag i ena tygeln åker ju bettringen in i munnen på honom! :o

Idag var även planen att åka in till stan för att förhoppningsvis kunna få de sista pengarna för flaket, men ingen av de som är skyldiga pengar kan svara när jag ringer -.- Jag vill kunna stryka det där nu, någon framförhållning tycker man väl ändå att folk borde ha?

Nej, nu ska jag ställa mig och laga mat så man får äta idag också ;)

Uppdatering!

Goddagens! Riktigt dåligt med uppdatering nu känner jag... Finns inte så mycket att skriva om då det bara finns 3 saker jag gör just nu; jobba, äta och sova. Ikväll var vi dock bortbjudna på mat, så det blev något nytt i vardagen ;)

Bara 2 dagar kvar att jobba nu, sen har jag jobbat sju dagar i sträck och får några dagar ledigt :) Nog för att jag trivs rätt bra på jobbet, men dagarna börjar bli lite väl enformiga ;)

Alltid lika svårt att börja om

Är det bara jag, eller är det alltid lika svårt att veta vad man ska skriva då man inte skrivit nånting på ett tag? Eller själva inlägget i sig är ganska lätt då man ofta har mycket att berätta om, men början... Får ångest :o

Hursomhelst, förra veckan var det jobb tisdag och onsdag. På torsdagen var det tänkt att jag skulle åka ut till Ulvön med en familj vi känner, men startmotorn klickade bara så jag fick ta färjan ut istället ;) Var där torsdag - söndag och träffade mycket trevligt folk!

Igår var det jobb igen, mamma ringde och väckte mig och sa att jag var tvungen att jobba så vad gör man inte? ;)

Idag har jag varit ute och ridit Victor. Det blev en sväng bort till en grusgrop någonstans, vet inte vad det heter x) Victor som aldrig varit där tyckte det var jättespännande och gick med spetsade öron hela tiden :) Han lekte även hopphäst där ett tag då han är för feg för att gå igenom vattenpölarna, hahaha! Och där satt jag som ett frågetecken och fattade ingenting...

Nu blir det mycket jobb för mig framöver, jobbar 7 dagar i rad om ingenting hinner ändras. Men jag klagar inte, det blir mycket pengar i slutet av augusti ;)
Gammal bild från Ulvön :)

Jag är så dålig!

Hade ju en lista på saker man skulle skriva om dag för dag, t.ex "En plats du varit på". Sparade den listan som utkast på bloggen för att kunna fortsätta skriva eftersom, men tror ni inte den försvann?! Jo, Sandra, den försvann - precis som alla andra inlägg i utkastet alltid gjort! Jag lär mig då aldrig...

Nu ska jag ut och klippa klor på kaninerna. Kanske det värsta med att vara kaninägare. Brukar se ut som ett emo efteråt av alla rivsår man fått av sprattlande kaniner. Så nu går jag ut med klotången och med livet som insats! ;)

Efter det är det dags att börja göra sig i ordning för jobb 15-21.15. Min kväll är räddad :)

Troligtvis Bjästas renaste bil...

Vet dock inte om det är nåt att skryta med, men... ;) Jag känner mig iaf riktigt duktig som gjort en storstädning. Putsade tillochmed rutorna med fönsterputs - det ni! Nu borde räsern iaf gå som ett skott med tanke på alla kilon grus som försvunnit :) Nu ska jag sluta babbla om min rena bil och gå och lägga mig istället, god natt!

Rebelliska Victor

Idag var det faktiskt bara Victor som stod på schemat. Han skulle ut och skrittas. Det hela började då med att han kom nästan hela vägen upp till grinden när jag kom - för att sedan vända om och gå längst ner i hagen! Slår vad om att han tänkte "Ska jag behöva röra på mig ska banne mig hon också göra det!" ;)

Vi red iväg, och när vi kom upp till asfaltsvägen vi måste korsa tog det tvärstopp. Han totalvägrade att gå ett steg till! Så han ställde sig och stegrade mitt i vägen ;) Fick honom till slut att gå över den sista biten, men väl över ångrade han sig och backade tillbaka hela vägen till andra sidan igen. Inte lätt att lära honom att man inte får göra sånt då man själv sitter och viker sig av skratt, hahaha!

När jag övertalat honom en sista gång kunde vi fortsätta, och bortsett från några fler stegringar och tvärvändningar skötte han sig bra :)
Efteråt fick lillprinsen massage med Thumpern. Vilken lyxputte! :)

Victor fredag och lördag

Ni ska bara veta hur fin Victor var att rida de två senaste dagarna! I fredags red jag som sagt dressyr på plan och jag behövde bara plocka upp tyglarna så sökte han stöd själv och jobbade på som värsta dressyrhästen :) Kom dock på mig själv att när han går sådär bra så sitter jag mest bara och åker med och är stolt över vilken snygg häst jag sitter på, vilket resulterar i att volterna ibland blir jättesmå, ibland jättestora och ibland flyttas runt över hela ridplanen beroende på vad Victor själv vill ;) Skärpning där! Jag kände mig faktiskt ganska pigg i kroppen också så det blev både trav och galopp :)

Igår var vi ut på en motionsrunda på mon, första motionsrundan utan dövning dessutom ;) Han kändes jättefräsch i kroppen och hade verkligen en power i steget när han travade på. Dressyrpållen i travarförpackning? På vägen hem var jag tvungen att prova fatta galopp från skritt för att se hur han reagerade. Vi har gjort det på ridplan, men aldrig ute, så det skulle ju lika gärna kunna sluta i slängtrav. Men inte då, han fattade galopp direkt från skritten, och vänster galopp dessutom! Förut har jag varit tvungen att rida på små volter i skritt för att sedan vända upp och driva som en galning för att han skulle ta den, och nu tog han den rakställd från skritt? Jag var nöjd :)
Hittade en gammal möglig nosgrimma i sadelkammaren som jag smorde upp och satte fast på tränset. Nu slipper vi den gamla rattmuffen! ;)

Fredag

Idag var vi iväg på Kornsjömarknaden. Vet inte hur längesen det var sen jag var där sist :o Blev inga direkta fynd, förutom några godisremmar som är tradition då man är på marknad ;)

Det är en bra dag idag, jag är så gott som smärtfri! Ska fira det med en ridtur på Victor efter middagen. Tänkte rida på plan och göra lite övningar i skritt och ev trav om det känns bra. Skulle det bli nåt så jag får ont igen är det ju liksom bara att hoppa av och gå in. Såna här gånger är jag glad att han är så genomsnäll som han är, jag behöver aldrig oroa mig att han ska göra något dumt. Hade det varit en galning skulle jag nog inte vågat prova förrän jag är helt bra igen, och det kan ju ta tid.

Dag 08 – Mina planer för sommaren

Ja, nu har ju nästan halva sommaren gått så... ;) Nämen min enda riktiga plan jag hade för sommaren var att jag skulle jobba och tjäna så mycket pengar det bara går. Nu i början är vi så många sommarjobbare, så nu jobbar jag i snitt 3 dagar/vecka, men enligt chefen ska det bli mer mot slutet av sommaren så det är bara att hoppas!

Förutom det hade jag tänkt hinna med någon tur med båten, några vändor på hästryggen och bara njuta av sommaren :)

Dag 07 – En bild på någon/något som haft störst inverkan på mig

Hur man än vänder och vrider på det är det ändå alltid min familj som haft störst inverkan på mig och påverkat mina val och värderingar :)

Kaninbäbisarna

Var ju hos Denice igår och tittade på bebbarna, så här kommer lite bilder :)
Fråga mig inte vad kaninen i bakgrunden gör?

Gårdagens bilder från stallet

Bäbis äter mat :)
Wilsen var nyfiken :)
Mera nyfiken Wilsen ;)
Tallmons Wilsen
Mamma upp i dagen!♥

Some explanations

Nu tänkte jag dra lite snabbt om någonting jag inte orkat ta upp i bloggen på länge. Ni som följt med och läst sedan jag började blogga vet att jag haft problem med knäna efter att ha kört på tok med gummibåten. Detta var alltså 3 år sedan, och det blir inte bättre, snarare värre.

För två år sedan började jag få lite problem med värkande leder och muskler. Det har kommit och gått som i perioder, ibland har jag haft ont och känt mig stel, och ibland har jag inte haft ont överhuvudtaget. Även detta har med tiden blivit värre, och under de sämre perioderna har det varit riktigt illa. Har varit tvungen att stanna hemma från skolan även de första dagarna efter den värsta smärtan släppt, bara för att ta igen mig.

Det senaste är nu att även höfterna börjat ge vika. Det började för 2-3 månader sedan, och även det har blivit mycket värre, men på en väldigt kort tid.

Som det ser ut nu har jag alltså problem med knän, höfter, leder, muskler, och även rygg. Det går inte en dag utan att jag har ont i kroppen nuförtiden, och någonting så simpelt som en vanlig promenad i skogen kan bli väldigt jobbigt. När jag var 11-12 år tog jag med mig grannens hund och gick 1,5 mil, nu blir jag i princip sängliggande i en vecka (om det är lågtryck, då är det alltid som värst) av en promenad på 7-8km... Att alltid gå runt och ha ont tär ju såklart på både kropp och själ, så jag är konstant trött - sover 10-11 timmar varje natt då jag förut nöjde mig med 6-7. Dessutom känner jag att jag börjar tappa lite av livsgnistan, för hur roligt är det att inte kunna göra någonting utan att få ont?

Igår när jag red Victor travade vi en bit för att komma undan alla flugor/brems, och det kändes i både rygg, höfter, knän och vader. Jag har egentligen aldrig haft ont under ridpassen (utom i vaderna då, men så har jag haft 5-6 år tillbaka och bara när jag rider så det har egentligen inte med saken att göra), utan det är i princip den enda motionsform som alltid fungerat och jag aldrig fått ont av. Fortsatte resten av turen och kände ju längre tiden gick att det bara gjorde ondare och ondare, magen började krampa, och ena axeln likaså. Jag funderade på om jag skulle orka hela vägen hem eller om jag skulle behöva stanna och spy efter vägen. Kom på att om jag hoppade av skulle jag inte komma upp igen, och att gå hela den sista biten hem var inte att tänka på, så var helt enkelt tvungen att försöka hålla mig. Vi tog oss hem, och när jag hoppade av var jag helt slut i kroppen. Började se suddigt och orkade knappt stå upprätt, utan fick luta mig mot väggen och böja ihop mig om ni förstår vad jag menar. Allt detta av en enkel skrittur med lite trav, och dessutom under en period då min värk inte är lika påtaglig som under de riktiga lågtrycken. Förstår ni hur det ser ut då det är som värst? Jag går som en 80-årig tant, och svetten rinner. Orkar inte stå upp långa stunder, och än mindre gå längre sträckor.

Förra veckan (om jag inte minns fel) var jag därför till vårdcentralen och fick träffa en läkare. Hon tog mig faktiskt på allvar, och det kändes som att hon verkligen ville hjälpa mig till skillnad från många andra. Hon förstod hur jag kände mig, och poängterade även det jag tänkt mycket på - om det är så här när jag inte ens fyllt 19, hur blir det då när jag är 40? Om jag ens lever så länge, who knows? Hon tog bland annat upp reumatism som möjlig sjukdom, så har tagit 4-5 blodprov för att kolla upp både det och en del andra led- och muskelsjukdomar. Hon sa dock att det kunde ta upp till 15 år från det första symptomet tills det att man får ett positivt svar på ett blodprov för reumatism, så jag har väl bara 13 år kvar då... ;) Skämt åsido, jag har inte alltför stora förhoppningar på att vi ska kunna hitta någonting den här gången heller. Det kan låta konstigt, men på ett sätt hoppas jag ändå på att det ska vara reumatism. Det är en helvetisk sjukdom, men då har jag iaf fått en diagnos och vet att hjälp finns att få.

Förlåt för denna wall of text, men nu vet ni iaf hur det ligger till och varför jag varit så negativ den senaste tiden. Kanske jag lyckats dölja det i mina inlägg, vad vet jag? Har iaf försökt att ändå vara så positiv som möjligt när jag umgåtts med andra, bloggat osv. för att på något sätt kunna förflytta mina tankar från allt det negativa så jag inte ska gå och gräva ner mig fullständigt. Och hur kul är det att vara med en gnällspik egentligen? ;) Hursomhelst, nu vet ni hur det är.
Livet är som en dans på rosor - ofta vackert, men då man som minst anar det finns där en tagg...

Dag 06 – Ett roligt minne jag har

Även den här har jag fått fundera en del på... Men tänkte iaf berätta om när jag och Åsa köpte Tabbo.
Åsa köpte sin kanin Narnia under försommaren, och senare under sommaren tyckte vi att det skulle vara roligt att ta en kull på henne så vi ringde till uppfödaren och frågade om hon hade någon lämplig hane till salu. Vi bestämde en tid och åkte dit för att titta.

Vi hade kommit överens redan innan om att jag skulle få välja hanen eftersom vi skulle ha kaninungarna tillsammans, så jag var ju såklart jättespänd och förväntansfull! Vi följde med Carolina ut till kaningården, där hon gick och öppnade en bur där hon hade ungkaniner. "De här är de som vi har till salu.", sade hon, och jag böjde mig ner och tittade in. Alla var helsvarta utan ett enda tecken på - de såg likadana ut allihopa!

Jag kände mig lite besviken, för jag ville inte ha en svart kanin. Jag ville ha någon som stack ut lite från mängden. Så efter ett tag sa hon "...fast om du vill så skulle jag kunna tänka mig att sälja den här också.". Hon pekade på en bur som låg längst ner i hörnet. Jag ställde mig på knä och tittade in, och längst där inne satt Tabasco ihopkurad. Jag behöve inte många sekunder för att bestämma mig - det var han jag skulle ha! :)

Carolina tog ut och räckte över honom till mig och Åsa så vi fick hålla i honom medan hon hämtade papper osv. Hon klippte klorna på honom och vi betalade innan vi kunde åka hem. Väl hemma var de tvungna att släppa av mig i Bjästa innan de for ut till Burön igen då Jonas fyllde år dagen efter ;) De tog alltså med sig Tabasco ut till ön på en gång, och vi bestämde att jag skulle åka ut två dagar senare för att få vara med under parningen. Jag som ville ha honom hemma! Men jag fick allt bärga mig, och när jag två dagar senare kom ut till ön igen skuttade han runt i inhängnaden och åt gräs och var så lycklig :) Det är någonting jag aldrig kommer att glömma! Senare köpte jag Åsas "del" av honom och blev ensam ägare :)
Tabasco i bilen på väg hem från uppfödaren.
Hemma i Bjästa där de släppte av mig.
Jag och Tabasco när jag kom ut till Burön två dagar efter vi köpt honom :)

Igår och idag

Igår var jag och Felix och såg Transformers 3 på bio. Tyckte faktiskt att den var ganska bra trots att jag varken sett 1an eller 2an. Blandade dock ihop vilka robotar som var snälla och vilka som inte var det, haha!

Sov sedan över hos Felix till idag. På vägen hem stannade jag till och tittade på kaninbäisarna hemma hos Denice, och de har blivit jättestora! :) Tog lite bilder som jag mest troligt lägger upp imorgon.

Efter det for jag hem och bytte om innan jag åkte ut till stallet :) Skrittade Victor på mon, och det var banne mig det enda jag kunde göra... Fy fan! Förklarar i ett senare inlägg, då drar jag alltihopa istället för att det ska bli lite hipp som happ. Hursomhelst har jag saknat att pyssla på med honom och ta mysiga uteritter :)

(Här tänkte jag ladda upp en bild från idag, men då mobilen inte vill samarbeta får det bli en gammal bild bara för att inlägget inte ska bli så tråkigt. Om ni ville veta alltså ;)


Dag 05 – En bild av en plats jag varit på

Colosseum i Italien :)

Dag 04 – Min favoritbild

Jag har många favoritbilder, men den här är en av dem :) Hildas första "tävling" (blåbärshoppning) som ridhäst, och lyckan riktigt lyser om både henne och mig. Har den faktiskt inramad på en hylla brevid sängen :)

Hard work work

Jobbade 12-19 idag, en timme kortare än igår då jag jobbade 11-19 med andra ord ;) Lite jobbiga tider då man inte hinner göra någonting varken före eller efter jobbet, men samtidigt är det inte helt fel att få både sovmorgon och slippa stänga butiken, haha :) Jag har med andra ord inte hunnit göra så mycket annat än att jobba de två senaste dagarna så har inte haft något att berätta om ;)

Men nu är jag ledig i tre dagar så nu blir det inget work work alls ;) Jag är så dålig, fattar inte varför jag fortfarande skriver då det enda jag tänkte berätta var att jag jobbat idag... Ha det! :)
En trött Tabbo :)

Dag 03 – En bild på mig och mina vänner


Jag är faktiskt sällan med på såna här bilder då det ofta är jag som brukar få vara fotografen ;) Men här har vi iaf en bild från Colosseum i Italien då vi tog en paus från den stekande solen :)

Dag 02 – Meningen bakom mitt bloggnamn

Ja, hur jag tänkte när jag valde bloggnamn är ganska simpelt. Tog bara mitt eget namn för att slippa byta adress och flytta en massa senare. Dessutom blir det mycket lättare för andra att komma ihåg sandradamgren.blogg.se än kool_tjejj_92.blogg.se, vilket även skulle behövas bytas den dagen jag växte upp och insåg att det inte var så koolt med k ;)
Kommer ni ihåg den? :) Klicka för större bild.

Fredag

Lagomt roligt att det började hällregna precis när jag publicerade det senaste inlägget... Så det blev ingen ridning för mig. Känner mig lite töntig som hoppar över det för att det regnar, men min kropp mår inte så bra nuförtiden så kan jag undvika att kyla ner mig så gör jag det.

Hursomhelst, jag, brorsan och två av hans kompisar for in till stan. Först var vi på Nårdik och köpte en ny stereo och nya högtalare till bilen :) Men såg nu när jag kom hem att det fanns högtalare i bakdörrarna ändå, så måste fixa bak också...
Före

Efter
Sedan gick de andra ner till sommarfesten (tror jag det hette?) och jag for och hämtade ut mina balbilder :) Jag blev ganska nöjd, men tycker att fotografen missade vissa viktiga saker som förstörde helheten på bilderna... Så det var synd, men i övrigt blev de bra :)

Nu ska jag sätta mig och leta låtar som jag ska lägga över till USB-minnet så man har nåt att lyssna på i bilen, är hyfsat less på skivan som suttit i nästan konstant sen jag köpte bilen ;)

Dagens planer

...är inte så många. Vid 3 ska jag, brorsan och några kompisar till honom in till stan för att beställa hem en stereo till min bil. Sen lämnar jag dem i stan och åker runt och fixar med lite saker som ska göras. Ska bland annat hämta ut balbilderna hos fotografen, det blir spännande! :)
Om det inte hällregnar när jag kommer hem hade jag faktiskt tänkt att ta en tur på mon med Victor :) Har ju nästan inte varit i stallet någonting nu på slutet då det fortfarande känns väldigt jobbigt med allt som hänt, men jag börjar sakna Victor mer och mer så nu börjar det vara dags att åka ut igen tycker jag!
Buse♥

Dag 01 – En nytagen bild på mig och 10 faktan om mig själv

Tänkte börja med en ny blogglista så uppdateringen blir lite bättre, och dessutom kommer ni säkert lära känna mig mer genom den ;)

1. Jag har väldigt många konstiga vanor som jag alltid gör utan att tänka på det. Börjar t.ex alltid med vänster fot när jag går i en trappa, annars känns det konstigt. Dessutom räknar jag alltid trappstegen trots att jag vet att det är 13 trappsteg ner till källaren och 11 från källaren upp till garaget ;) En annan sak är att jag alltid delar upp maten i lika stora delar innan jag äter den. Sitter alltså och sorterar korvbitarna så de ska vara lika stora innan jag kan lägga upp makaronerna på gaffeln och äta upp det. En helt störd vana som jag inte vet varför jag började med, men som nu blivit en del av min vardag ;)

2. Jag har åldersnojja! Inte blir det bättre av att folk ringer och ska sälja premiepensioner till mig heller...

3. Jag har alltid haft lättare för att umgås med killar än med tjejer. Det känns mycket mer avspänt och naturligare på något sätt. Blir dock oftast närmare vän med tjejer än killar av någon anledning, bästa vännen har nästan alltid varit en tjej.

4. Jag hade planer på att ta kustskepparexamen när jag var 11-12 år. Började faktiskt med kursen, men var less efter att ha läst inledningen så det blev inget mer av det ;)

5. När jag gick i 6an hade alla 5-6or (klasserna var mixade så 5orna och 6orna gick tillsammans) armbrytningsturnering, först inom klassen och sen klasserna mot varandra. Jag representerade våran klass och vann faktiskt hela turneringen! :)

6. Jag har tävlat i kaninhoppning. Platsen var Forslundagymnasiet i Umeå och jag var jättenöjd över kaninerna! :)
7. Jag har ganska lätt för att dölja känslor. Dock inte om jag är jätteledsen, men annars brukar jag alltid kunna klistra på ett leende vid behov ;)

8. Ibland när jag tittar på statistiken för bloggen funderar jag på vilka alla läsare är, och hur ni egentligen orkar klicka er in och läsa min smörja varenda dag :o Stor eloge till er!

9. Jag är mögelallergiker. Det vi trodde var astmaattacker när jag var mindre var istället allergiska reaktioner på inandningsluften. Jag tar dock astmamediciner ändå, då de vidgar luftvägarna vilket behövs eftersom det finns mögelpartiklar i luften så gott som hela tiden, och reaktionen på det gör att luftvägarna sväller igen.

10. Jag är stolt den enda familjemedlemmen som inte ramlat överbord av båten någon gång :D (Peppar peppar, ta i trä...)

RSS 2.0