Mig går det ingen nöd på

Visst hade Åsa berättat att hon bor i ett stort hus, men jag hade aldrig riktigt fattat HUR stort... Det är enormt! Det är 3 våningar och har ca 6st badrum och 2 kök. Här bor vi alltså ensamma just nu. Iofs delar vi boende med 26 katter (familjen tog med sig 10st när de for till Sverige) och en stor hund, men jag måste ändå påstå att vi får plats ;) Jag måste filma så ni får se, det är helt sjukt!

Idag följde jag med till stallet. Åsa har två araber som hon får rida i princip hur mycket hon vill, en äldre och en ung och grön. Tanken är att vi ska försöka komma så långt som möjligt med unghästen under de 5 dagarna jag är här. Spännande! Vi kom fram till att han inte gillar sitt bett, och kommer nog att rida i grimma tills vidare. Jag fick även provrida den äldre herren, LO (ingen aning om det är så det stavas eller om fransmännen har någon egen variant), och trots lite dåligt med muskler var han riktigt fin!


Det är inte varje år man rider i piké på självaste nyårsafton...

Nu ska jag och Åsa in mot stan och se om vi träffar några roliga människor att fira in det nya året med. GOTT NYTT ÅR, bästaste ni!!!

Holland

Tro det eller ej, men jag lever än! Och jag har till och med hittat till rätt gate i Holland!! Sandra är på G nu, det är en sak som är säker :)
Planet som ska ta oss till Toulouse så luuugnt och säkert... 

Lämnar landet!

Nuuuuuu lyfter planet mot Amsterdam, där jag senare ska byta plan mot Toulouse, Frankrike. Tanken är att jag ska hälsa på Åsa, som jobbar som Au Pair där, fast istället för att ta hand om barn har hon hand om djur. Familjen har 27 katter och en hund om jag inte minns fel? Vi kom på hela grejen för 2-3 veckor sedan, men ja... Varför inte? Det ska hursomhelst bli sååå kul! Det är ju nästan ett år sen jag träffade Åsa senast, och att dessutom få ses i södra Frankrike gör det inte särskilt mycket sämre ;)
 
Håll tummarna för att jag hittar gaten i Amsterdam så jag kommer med nästa plan, annars blir det jobbigt... Då blir det till att GÅ hem från Holland. Men ja, med all denna julmat i magen vore det väl ingen katastrof det heller. 
ÅEÅ FLYGPLAN!

Var är Misse?

På grund av mitt kommande äventyr (älskar att hålla saker hemliga till sista sekund, hehehe...) och resan till USA i slutet av januari, blev Misse kvar i Bjästa. Det blir bäst så, eftersom hon då kommer att få bo på ett ställe där hon känner sig hemma istället för att skickas iväg till ett pensionat. När vi åker iväg till USA kommer hon att bo hos mormor och morfar, som avgudar henne. Uppmärksamhet kommer inte att bli en bristvara, om man säger så... 
 
Efter alla mina föreläsningar om katters näringsbehov och ämnesomsättning som min familj fått genomgå, kommer det nog att gå bra. Men visst kändes det gruvsamt att styra söderut utan en liten Misse i baksätet... Tur att påsken inte är så långt bort :)
Mattes bäbis imorse♥

The Bitch is Back

*kliver in och möts av applåder*
 
HEJ!
Nu är jag tillbaka i Stockholm igen efter drygt en vecka i de norrländska "skogarna". Som vanligt har jag inte ens hunnit med hälften av det jag tänkt mig och velat göra, men det har varit en himla bra vecka ändå! Jag har hunnit med lite jobb, lite ridning och har fått träffa en himla massa härliga personer :) Och så har jag fått pussa på Berta såklart!
 
En vecka går på tok för fort, men det är faktiskt inte långt alls till påsklovet. JUST KEEP ON GOING! 
Nu ska jag packa om, träna, duscha och kasta mig i säng så jag är pigg för mitt kommande äventyr. Håll tummarna för att jag kommer fram! Eller överlever i alla fall...
Det var strömavbrott imorse = fick borsta tänderna med levande ljus som enda ljuskälla. Kände mig som den kunglighet jag är.

God jul önskar Misse



Det var fest igår

Det är så himla skönt att komma hem. Folk i allmänhet är så öppna och glada. Jag följde som sagt med brorsan och firade hans kompis igår, och trots att jag faktiskt inte kände någon av dem speciellt bra öste vi gärnet hela natten och hade skitkul tillsammans! Jag fick stå ut med att bli kallad Stockholmsfjollan, men det kan jag ta ;) 
 
Efter att Harrys stängt, vi stått utanför Max en timme utan egentlig anledning och tagit oss tillbaka till Bjästa igen blev det efterfest i brorsans rum, haha. Han sprang upp och hämtade pepparkakor och kattmat ("är det fest så är det, Misse måste ju också ha nåt att festa på..."), och sedan höll vi igång till halv 7 imorse. Pigg tjej idag... :) Men det är det banne mig värt, sitter man isolerad med näsan i böckerna året runt måste man ut och hitta på lite dumheter ibland för att inte bli galen. Eller, som i mitt fall, galnare. Tack för kvällen, Övik! 
Glada grappar :)



Vi kom fram den här gången också

Till slut så landade vi på Fagerlandsvägen i lilla Bjästa :) Spännande att folk är lika rädda för snö år efter år efter år. Hallåååå, du behöver inte köra 70 på 90-väg bara för att det är vitt på backen! 
 
Skitsamma, vi kom ju fram till slut, och nu har jag svidat om för att följa med brorsan och fira hans kompis. Snabba ryck! Med tanke på att jag klev upp 5 i morse och har kört bil i drygt 6 timmar är det bara en tidsfråga innan jag kommer somna i ett dike nånstans :)))))))) Men det har väl sin lilla charm det också...

Nu far vi!

Allt är packat, jag och Misse är redo, och klockan är inte ens 7 än. Ibland blir jag allt bra stolt över oss. Övik - here we come!


JullovsfirarN

Nä men god eftermiddag mina små rumpnissar! *Rumpnissar?! Vi?! Voffö då då?*
 
Efter en massa ordbajsande och diagramritande har jag nu officiellt tagit jullov. Ville bara klargöra det för er. Om någon mot förmodan missat den lilla detaljen. Som att ni inte skulle hållt er konstant uppdaterade om vad som händer i mitt liv hela tiden. Hehehe-he-he... öhhh...
 
Nu ska jag göra ett ryck och packa ihop det sista, packa in i bilen, fylla olja och spolarvätska, samt kolla om spolarmunstyckena fungerar som de ska (nej pappa, jag har inte glömt... *skavsår i öronen*). Japp, bilen packas redan ikväll så vi kommer iväg tidigt imorgon! Är ni sugna på 11kg kattmat vet ni var ni ska leta... Sen ska jag slänga omkull mig i soffan framför Pretty Little Liars. Ni kan kalla mig jullovsfirarN.
 

CYA next year!

Har installerat mig på skolan för sista gången i år! Jag har inga som helst förhoppningar på tentan, men jag tänkte komma hit och titta på den iaf. Och önska god jul till mina kompisar. Det kändes nästan viktigare om jag ska vara ärlig... Nu taggar vi jullov, wiiiiieee!!!



...det går åt helvete i alla fall

Goooooo morrooooon!
 
Sista tentapluggsdagen idag! Tack och lov. Ju närmare tentan jag kommer, desto mer inser jag att jag inte kan. Upplägget för den här kursen är lite speciell. Jag har varit på alla föreläsningar och har läst boken, men när jag sätter mig ner och ska lösa uppgifter fattar jag ingenting? De har använt formler jag aldrig ens hört talas om - utan att förklara dem. Idag fyller jag mina 2 A4 jag får ha med mig på tentan, och sen ger jag upp. Jäkla telekommunikation...
Den här kursen skulle kunna åka dit för miljöförstöring. Paper... It's everywhere!
 
Nu ska jag börja min dag precis som alla andra dagar i december - med havregrynsgröt och julkalendern. Jag fick det bäst!

Dagens citat

Katie och Dilja går igenom sina ansökningar för en termins utbytesstudier efter examen.
 
Katie: Men tänk om vi sitter på föreläsningarna och inte fattar nånting! Kungliga Tekniska Högskolan står ju för nåt kungligt, och så kommer vi dit och är dumma!
Dilja: Ja, men vår kung är ju faktiskt dyslektiker...

True

 

Dagens citat

Katie: Har du falukorv till lunch idag?
Jag: Jag tror att jag måste börja variera mina matlådor lite mer... Är jag verkligen så förutsägbar?
Elnaz: Vad då? Jag har aldrig sett att du haft falukorv nån dag?!
Katie: Nä alltså... När Sandra stekt falukorv brukar den inte se ut som när vanliga människor stekt korv. Den är typ... svartare.
 
Jag har hört att aska ska vara det renaste som finns, så varför låta levern jobba mer än nödvändigt...?


Årets sista föreläsning!

Good afternoon!
Här sitter jag med en mycket mogen kopp kaffe. Vafasen, är det jul så är det. Då spelar det ingen roll om motivet är tomtar, julklappar eller... pingviner med mössa och skridskor... Jag känner redan nu att jag inte kommer att överleva den här veckan utan kaffe. Somnade nästan på bussen hem från skolan. Och då var klockan 14.30. Pigg tjej. Är det förresten bara jag som blivit skadad av hästarna och ridningen? Jag håller allt med tygelgrepp, dvs. med lillfingret "utanför". Det spelar ingen roll om jag håller i en penna eller bär en påse efter att ha handlat. Dessutom är det ett mycket större avstånd mellan lillfingret och ringfingret än mellan alla andra fingrar. Ska det vara så?
 
Idag hade vi årets sista föreläsning, och på fredag eftermiddag skriver vi tentan. Det blir ös med tentaplugg fram till dess alltså. Jag tror att de flesta är inställda på omtenta faktiskt... Den här kursen är inte att leka med. I slutet av dagens föreläsning frågade läraren om vi hade några fler frågor. Dilja svarade: "när blir omtentan?". Nä men det här går nog bra... 
Nu ska jag rätta min käre broders svenskauppgift. Tur för honom att han har världens bästa syster... Årets julklapp blir ett A i svenska. God jul, bror!

Dagen efter kvällen före

Åh, hej... Jag vaknade nyss. Pigg som en lärka :) När sov jag så här länge senast?! Hursomhelst hade vi skitkul igår! Långt ifrån alla var stureplanssnobbar, så det var en helt okej blandning av folk. Jag lyckades lura en stackars norrman att jag var känd. Han trodde inte på mig först, så jag sa "du kan ju prova att googla mitt namn...". Det var vad som krävdes för att få honom helt övertygad. "Men du ÄR ju en kändis...!" Så himla kul kille :)
 
Det är en hyfsad skillnad på att gå ut i Stockholm och att gå ut i Övik iaf... Jag och Amanda kom fram till krogen vid 1.30, och då var det ganska folktomt. Det var för tidigt för stockholmarna. Däremot rasade det in folk när vi gick därifrån, vid 3.30... Vid den tiden hittar man bara öviksfolk på Max, och all krogpersonal har gått hem och lagt sig för längesen. Men jag klagar inte :)
 
Nu ska jag få i mig nåt att äta och titta på julkalendern innan jag drar igång med tentapluggandet! Det känns som en himla bra sysselsättning idag.
Jag: Titta vad fiiiiiint!
Amanda: Ja, faktiskt.
Jag: VÄNTA, JAG SKA TA KORT!!!!!!!!!
Åka tunnelbana, trallalala

Utgång

Ikväll laddar jag och Amanda för utgång! White room står på schemat. Jag kommer att känna mig malplacerad bland alla kostymnissar, men vad gör man inte för en övikskompis som vill hänga på Stureplan en kväll? ;)

Sjukt tidseffektiv

Som hästmänniska förstår man vissa saker först när de sätts i perspektiv. Imorse hade jag morgonpasset i stallet, och efter det tog jag tag i mockningen och ridningen. När jag var klar med allt tänkte jag "men herregud, det här gick ju hur snabbt som helst! Jag har blivit sjukt tidseffektiv!" Då var klockan 13.15. Och jag hade varit där sedan 06.50. Nästan 6,5 timmar. Sjukt tidseffektiv... :)
Vi skulle kunna starta en skoaffär. Lika jobbigt varje gång man ska städa fikarummet och måste flytta på hundratals (typ) skor och stövlar. De...tar...aldrig...slut.

I'm done

Redovisningen är klar! Och den gick bra! Jag fick redovisa en uppgift som bara jag och en till i klassen lyckats lösa, så läraren var nöjd utan en massa följdfrågor. I och med det är jag helt klar med redovisningsdelen i den här kursen, så medan mina kära klasskompisar sitter och svettas under nästa redovisningstillfälle kommer jag att sitta och svettas på en strand i Florida istället, med gott samvete. Det här var även den sista större grejen vi hade den här terminen, förutom tentan nästa fredag. Jullovet känns inom räckhåll nu faktiskt :)
 
Nu ska jag slänga i mig mina lite för kryddstarka nudlar och gasa ut till stallet! Efter en sån här dag känns det helt okej att få stå i sina egna tankar och mocka hästskit en stund. Vi hästmänniskor är speciella :)
 

Välkommen till KTH

Idag hade vi labb. Jag hatar labbar. Efter att endast ha varit teoretiker som bara läser, läser och läser, ska man helt plötsligt sätta sig och göra någonting praktiskt - och lärarna har inte en tanke på att förklara hur det praktiska ska göras.
Så här såg dagens labb ut:
 
Uppgift 1.
Koppla ihop en egen nätverkskabel. En korsad, eftersom vi ska ansluta två likadana enheter till varandra. 
Här hade någon som tur var hittat en beskrivning som visade hur kablarna skulle kopplas. Hur instrumentet som kollade om kabeln var rätt kopplad fungerade var det ingen som var speciellt intresserad av att visa oss.
Till slut fick vi ihop det iaf :)
 
Uppgift 2.
Ta reda på IP- och MAC-adressen till din enhet (dator) via kommandotolken. Bygg sedan upp ett nätverk av din och dina kompisars enheter.
Det var tur att jag varit inne och pysslat med kommandotolken förut och visste var man skulle leta efter vad. Hur en hub såg ut eller hur man bygger upp ett nätverk mellan flera datorer var det ingen av oss som visste. ( = sur lärare)
 
Uppgift 3.
Använd programmet Wireshark för att avkoda internettrafiken på IP-nivå.
Vi startade programmet. Och satt som frågetecken. Hur gör man? Vad ska man leta efter? Vi visste vad programmet hette, men det var den enda introduktionen vi fått. Vi gjorde som det stod i uppgiften, och programmets svar på det blev så här:
Lärarens krav på oss: Förklara vad som händer och varför. Vi hade som sagt aldrig sett programmet förut. Det slutade med en lärare som stod och dumförklarade oss, och suckade när vi ställde "dumma frågor" (vissa frågor ignorerade han totalt) eller svarade fel. Välkommen till en KTH-labb.
 
Jag går till skolan för att lära mig. Om jag redan kunnat allt sedan tidigare hade jag inte behövt gå dit. Då hade jag lika gärna kunnat börja jobba direkt och slippa studieskulderna. Därför tycker jag att det är så himla konstigt med lärare som har en sån inställning. Jag funderar över hur kraven på lärarna ser ut egentligen, ska elever behöva ha ont i magen över att gå till skolan för att man blir så otroligt hårt grillad eller finns det någon gräns? Helt ärligt vet jag inte hur jag ska förhålla mig till hela situationen, utan jag brukar tänka "nu kommer jag att sitta där i 4 timmar, och sedan är det klart". Jag vänjer mig vid tanken på att bli dumförklarad och få en idiotstämpel, för det är ju bara 4 timmar det handlar om. Jag är ingen Albert Einstein, men dum är jag inte. Så här får det inte gå till. Jag önskar bara att det fanns någon typ av ledning på KTH man kunde vända sig till. Tyvärr skickas man bara vidare om man kontaktar någon av skolans "överhuvuden". Jag hatar labbar. Och jag hatar KTH.
 
Nu ska jag sätta mig och plugga inför redovisningen imorgon. Jag har ont i magen, känner mig stressad och kommer att ställas mot väggen inför hela klassen, men det är okej. Det är ju bara 4 timmar det handlar om.

Hundutställningen

Jag var, som jag trodde, inte den som kunde briljera med mest kunskap på mässan, haha... Men det var kul att gå runt och titta på olika raser. Det är helt sjukt hur många typer av hundar man inte ens hört talas om? Det var en som såg ut som att den en gång varit en stoooor hund, men som sedan krympt till en beagle så snabbt att huden inte hängt med. Hela hunden var rynkig och magen släpade i marken. Men den hade sin charm den med :)
Tävling i freestyle! Jag hann bara se ett ekipage (heter det så?), men det var himla kul att se! Hunden tyckte verkligen att det var roligt :)

Härliga måndag!

Finns det nåt bättre än att vakna upp till en ledig måndag?
Svar: NEJ!
 
Nu är jag ju inte helt ledig, utan har en massa plugg som ska göras, men fortfarande... Jag kan sitta hemma i varma mjukiskläder och plugga med en massa härlig musik i bakgrunden. Det enda som skulle kunna toppa det här är en snöstorm. Eftersom jag får sitta inomhus och slipper tänka på det. 
 
Nu ska jag dra igång min dag med ett avsnitt av julkalendern! Det känns som att man äntligen har fattat hur julkalendern ska göras. Andra året i rad som den faktiskt är bra nu! Hejja SVT!
...och för att knyta ihop den säcken tar vi en bild på SVTs soptunna. Fullt normalt.

Andra advent

Efter en lång och kall dag är jag äntligen hemma igen. När jag och Maria kände oss nöjda på mässan åkte jag vidare in mot stan för att gå på de obligatoriska julmarknaderna. Det finns egentligen ingenting där, men det är mysigt att gå runt bland stickade vantar och marmelad. Ingen jul utan marknad, så är det bara :)
Kungsträdgårdens skridskobana är också obligatorisk på min julmarknads-vandring.
NK är så fiiint varenda år! Dessutom gillar jag hur han i bilen är helt inne i att hamna på bild, haha!

På nya äventyr

God morgon!
 
Idag ska jag iväg på äventyr igen! Heela vägen till Älvsjö. Maria (Bertas ägare) och Alice ska på den stora hundutställningen och mässan där idag och undrade om jag ville följa med. Jag har ingen som helst koll på hur rastypiska hundar ska se ut och vilka drag som är bra eller dåliga, så det är tur att jag har med mig en hunduppfödare som kan sin sak! Annars hade jag stått där som ett ännu större fån än jag redan är :) Oavsett om jag fattar vad som händer eller inte, ska det bli roligt att träffa Maria och lilla Alice igen. Mooooot Älvsjöööööö!
Vizzla, Indra, Chili och Ila, Kennel Northlines hundar som snällt fick stå ut med att jag sprang runt på gården var och varannan dag hela sommaren :)

Kadriljen

Kadriljen var godkänd! Inte så mycket mer än godkänd, men ja, godkänd. Det var bara jag och Åsa som lärt oss programmet, så de som red bakom hängde med och gjorde så gott de kunde. Kul var det iaf, det är inte så ofta man tar sig tid att planera in saker med de andra i stallet...
 
Innan kadriljen hade de andra en hästbandy-match. Tanken med det är att hästarna ska bli följsamma och reagera snabbt när man börjar springa, vända och stanna. Bra träning för både häst och människa! Jag valde dock att avstå matchen då Freja inte är den som springer frivilligt... Jag hade ingen större lust att släpa runt på henne på bandyplanen. Freja var lika glad för det. Ser ni henne?
Så himla nöjd. "Spring ni, era dumma jävlar. Jag har 5 (F E M) foderlådor fulla med hö för mig själv." Hon tittade inte ens efter de andra hästarna trots att hon var ensam i hagen. Har man bara mat är livet fulländat :)

Taggade för kadrilj

Åhh, jag satt uppe halva natten för att lära mig det satans programmet... Att det ska vara så svårt...!
 
 
 
Fast nä... Det tog 5 minuter. Ibland är jag tacksam för min stackars hjärna. Nu kör vi! 
MVH,
Hon som är lite för taggad för en uppvisning utan publik.
För att fortsätta på gårdagens tema... Jag och fina Rayo på dressyrtävling i Gideå.

Sånt himla flyt

Den här dagen alltså. Den har varit speciell. Vi började med 4 timmar av redovisningar och avslutade med 4 timmars labb. Jag är nog inte ensam om att vara helt slut i huvudet nu :) Jag har ändå haft ett sånt himla flyt genom hela dagen. Lokaltrafiken har gått som vanligt, TROTS att det börjat bli vitt på backen. Imponerande, SL! Jag fick redovisa den lättaste frågan av alla på tavlan och slapp följdfrågor. Sedan slängde vi ihop förberedelseuppgifterna till labben på en halvtimme och hade ingen aning om vad de handlade om egentligen, och just idag bestämde sig läraren för att inte låta oss behöva beskriva vad vi gjort. Det var evigheter jag hade så här mycket flyt under en och samma dag.
 
Nu är det äntligen helg, och bara 2 skolveckor kvar till jullovet. Det kan nästan inte bli bättre. Det firar vi med att plugga in kadriljprogrammet jag och Åsa ska leda imorgon, dricka te och titta på Pretty Little Liars. Jag ba må.
Hahaha, jag älskar gamla bilder! Den här togs 2009, efter min senaste dressyrstart. Det känns som igår. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var såååå himla långt till tävlingsplatsen. Som låg i Gideå...

Torsdag

God morgon!
 
Idag är en sån där bra dag. Det bestämde jag mig för när jag klev upp imorse. Och har jag bestämt mig för något blir det ofta så. Det gäller att göra vad man kan med det man har :) Har min första och enda föreläsning 13, och fram till dess ska jag jobba undan så mycket som möjligt så jag slipper tänka på det i stallet ikväll. Igår var jag jättestressad över allt som ska göras, men idag känner jag mig så himla lugn? Min hjärna är ett mysterium.
Ikväll står som sagt Freja på schemat! Är lite sugen på dressyrträning, men vet av erfarenhet att jag aldrig kan hålla mig till mina planer. Det har sin lilla charm det också. Jag och Freja har inget speciellt mål vi tränar mot, utan kan göra det som känns roligast för dagen oavsett om vi behöver träna på det eller inte.
 
Nu ska jag ta tag i mig själv och börja beta av saker på min to do-lista! Gör er dag så bra ni bara kan! Och tacka mig sedan när ni inser att inställningen är allt. Jag känner att jag för fram så himla mycket kunskap hela tiden. Vilken tur för er att jag finns.

Pick a Bale of Cotton

Hallå i stugorna!
 
Här sitter jag och äter fruktcocktail medan jag sitter och funderar på om jag eventuellt ska börja plugga snart. Vi har en labb med tillhörande förberedelseuppgifter och redovisning av en massa tal på fredag. Brutala jäkla vecka. Ni vet hur det kan kännas som att man har bomull i huvudet när man har feber? Den känslan börjar bli kronisk för mig, är inne på andra veckan nu... :) Tur för mig att jag är en riktig tjurskalle, jag ska nog allt plöja mig igenom det här också. Tänk, om 2,5 vecka åker jag och Misse hem till lilla Bjästa! Det är snart 4 månader sen vi åkte ner till Stockholm. Vad hände? 
 
Nu ska jag ta tag i pluggandet igen. Tiden går fortare när man är sysselsatt. Nu är det ju inte så mycket kvar av kvällen, så jag får helt enkelt ta och önska er en god natt istället. God natt!♥

Blokklista

1. Hur gammal är du? 21.
2. Hur gammal känner du dig? För inte så länge sen var det någon som frågade hur gammal jag var, och utan att tänka efter slängde jag ur mig "19". Var sådär lagom kul att behöva förklara att man under ett svagt ögonblick "glömt bort" hur gammal man är...
3. Vad har du gjort i dag? Sånt här:
4. Vilken film såg du senast? 2012. Soooooo last year, I know...
5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Sommar. Behöver jag förklara mig?
6. Är du besatt av någonting? Besatt är mitt mellannamn. Rutiner, rosa och reklam för att nämna några. Bra/dåliga siffror och bokstavsräkning styr mitt liv. Lade ni märke till att jag nämnde 3 saker (bra siffra), och att alla tre började på R? Rosa och reklam är bra ord eftersom de består av ett jämnt antal bokstäver. Rutiner har 7 bokstäver vilket är okej, men inte helt bra, så för att "fixa till" det tänker jag mig att jag lägger till 3 punkter efter det ordet. På så sätt består det av 10 tecken (bra nummer). Jag kan inte kolla på en textad film utan att räkna bokstäver i ord eller ord i meningar och göra om dem till bra nummer. Sjukt störande.
7. Beskriv vart du är nu: Hemma på OxN!
8. Nämn någon sak som man kanske inte vet om dig? När jag var mindre (11-12 nånting) blev jag kändis på ridskolan för att ha ramlat av en shetlandsponny. Alla visste vem jag var, och en av småtjejerna blev starstrucked när hon träffade mig. Hedrande.
9. När vaknade du i dag? 3-3.30 nån gång. Började få dåligt samvete vid 4.30 för att jag inte gjorde nånting, men klev inte upp förrän strax efter 6.
10. Vilken är din favorit månad? Slutet på juni pga man har hela sommaren framför sig?!?!
11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara? Jag är ganska vardaglig. De flesta dagar är himla bra bara man själv har en positiv inställning :) En perfekt dag kan vara att vakna tidigt på morgonen och ha ett fullspäckat schema, lika gärna som det kan vara att inte ha någonting alls planerat och kunna ligga och dega i soffan framför gamla serier hela dagen. 
12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Här:
13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Veterinären. Mina djur ska vara friska som nötkärnor hela livet♥
14. Hur vill du tillbringa din pension? Jag kommer att vara en riktigt dryg kärring! En sån där som stickar stickiga sockar åt barnbarnsbarnen och skrattar ondskefullt för mig själv när deras föräldrar tvingar dem att ha på sig dem. Hehehehe....
15. Vad lyssnar du på just nu? Ron Pope - Reason To Hope
16. Har du någon gång brutit ett ben? Tro det eller ej, men nej! Med tanke på min otroliga osmidighet är det ett mirakel.
17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Kyla och lyse är en fördel i kylskåpet. Hyllor är bra att ha i både kyl och skafferi. Dörrar/luckor att stänga. Och kanske lite mat också. Om jag ska vara petig. 
18. Vad är du på för humör just nu? Glad/trött/allmänt störd. Som vanligt med andra ord.
19. Vilka världsdelar har du varit i? Nu har jag två val: antingen sätter jag mig och googlar för att kunna berätta för er och verka sjukt uppdaterad. Eller så erkänner jag bara att jag har noll koll på geografi. 
20. Snarkar du? Enligt mig? Nej. Enligt andra? Kanske. Möjligtvis. Litegrann. Ibland.
21. Vilka yrken har du provat på? Butik, stallskötare (heter det så?) och så har jag klippt gräse å vattne blommern på körka. 
22. Vad för kläder går du helst klädd i? Stoooor tröja tillsammans med antingen ridbyxor eller mjukisbyxor.
23. Vilket stjärntecken är du född i? Lejon. Raaaaawwwwr.
24. Vilket är ditt favoritgodis? Räknas choklad som godis? Om ja, choklad. Om nej, nåt surt.
25. Vad sa du senast? "Hallååååå!", med falsettrösten min.
26. Vilket är det bästa ämnet i skolan? Himla synd att rast inte räknas som ett ämne. Skulle haft högsta betyg.
27. Vilken är din favoritaffär? Min favoritaffär kommer alltid att vara den som har det jag är ute efter just då. Jag menar, jag lär ju inte tycka att Hööks är sådär skitbra om jag ska köpa ketchup.
28. Vad har du i dina fickor? Ingenting. Så himla fattig.
29. Vad köpte du senast? Måste ha varit mina nya vintervantar från Börjes i Globen. Så. Himla. Varma. 
30. Hur många gånger har du flyttat? 3. Så spännande var det svaret.
31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Här är alla så himla smarta och ba: "En kompis så jag har sällskap, en båt så jag tar mig hem igen och en mobiltelefon!!". Har du en kompis är du inte ensam, har du en båt är du inte fast, och får du en mobiltelefon att fungera är ön inte öde. Just sayin'. Är jag fast ensam på en öde ö är det lite sent att tänka på vad jag skulle tagit med mig. Skulle isåfall följt med idioten som kommer och ska lämna grejerna hem igen. Alternativt svindyr kamerautrustning så jag kan göra en serie av det och bli rik som ett troll när jag kommer hem.
32. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Nattmänniska, helt klart.
33. Senaste filmen du såg på bio? Mammas pojkar tror jag? 
34. Har du blivit sydd någon gång? Nope. Men det var himla nära några gånger under syslöjden. Min symaskin hade bara ett läge - plattan i mattan! Tung på högerfoten redan då.
35. Vad åt du till frukost? Havregrynsgröt är grejern de!
36. Hur såg ditt liv ut för 15 år sedan? Ganska meningslöst kan jag tänka mig. Vad pysslade man egentligen med som 6-åring?!
37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Misse som bet mig i armen igår. Det är kärlek det♥ 
38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Tillräckligt nära sängen för att jag ska vakna av larmet men tillräckligt långt bort för att jag ska behöva sträcka mig för att stänga av det.
39. Vad var det sista du åt? Mat. 
40. Är du blyg? Det kan man väl inte säga. Har svårt att komma på vad man kan säga till folk man inte känner bara. "Hej. Öhhh... Fin tröja."
41. Vad heter du i andra namn? Madeleine. Precis som prinsessan. Tänk vilket privilegium att få heta samma sak som mig?!
Det är därför hon är så glad.
42. Har du varit med om en bilolycka? Ja. Vi var på väg till farmor och farfar, det var halt, bilen åkte av vägen och krockade med ett träd. Jag kommer ihåg att pappa skrek "håll i eeeeeeeer...!", och att jag och brorsan fick sitta i bagaget och äta godis medan vi väntade på att farfar skulle komma och hämta oss. 
43. Vilken är den roligaste träningsformen? Fotboll.
 
 
 
 
HAHAHAHAHAHA, ni är så lätta att lura!!!!! Jag har väl bättre saker för mig än att jaga en boll, hallååååå?!
44. Har du några husdjur? Misse och dammråttorna 
45. Vill du gifta dig? Jag lovar er, jag blir inte gift förrän någon av er hittat ett motgift att stoppa mig med :)
46. Var växte dina föräldrar upp? I Eagleshieldsbay. Så himla internationella.
47. Har du någon gång ringt polisen? Icke det.
48. Har du svenskt ursprung? Halvmongolid skulle jag väl kalla mig själv.
49. Har du, eller har haft, något smeknamn? SÅ MÅNGA!! Just nu: Sandro, Sandrik och Svenne. I mellanstadiet: HamburgarN.
50. Vilka är dina största svagheter? Svagheter? HA! Jag är perfekt.

Måndagspepp

Jag var så duktig imorse! Klev upp tidigt för att plugga innan jag åkte till skolan, där vi skulle träffas för att gå igenom uppgifterna som ska redovisas på fredag. Kom hit, och insåg att jag måste missuppfattat hela grejen? Alla ligger hemma och sover och jag sitter på skolan med mina böcker som enda sällskap. Forever alone, typ. Men gud vad smart jag blir!
"Det är bland annat detta vi sysslar med i ämnet telekommunikation." Om ni ville veta, liksom. Hela grejen känns lite som "om en spindel har 8 ben, din favoritmat är makaroner och Idol inte går på tv ikväll, vilket väder kommer det att bli imorgon? Sol, eftersom lila är en färg." Makes perfect sense. Men ähhh, nu ska jag läsa ytterligare lite till så mina klasskompisar blir blown away av min smarthet när de kommer hit! Det händer inte varje dag ska ni veta!


Första advent

Jag och Freja tog en första advent-tur i skogen idag. Inte en snöflinga i sikte. Är det här ett skämt? Jag hade ett par byxor på mig, och sommarskorna. Och ett par virkade vantar. Det är december för tusan, var är minusgraderna?!
Freja sprang så snabbt att bilden blev suddig! Fast nä...
Det är banne mig lika varmt ute nu som under midsommarhelgen...
 
Trots utebliven snö var det en himla mysig tur! Vi virrade runt i skogen och red skänkelvikning, bak- och framdelsvändning mellan träden. Och hittade några omkullfallna stockar att använda som cavaletti. Sedan avslutade vi hela turen med galopprace (eller ja, det gick framåt iaf...) på en lägda. 
Jag satt och skrattade åt min egen ridning i början, haha. Jag satt klistrad framför SVTplay imorse och tittade på 155-hoppningen i Globen. När jag sedan satt upp själv hade jag en betydligt mycket bättre sits och stadigare skänkel än tidigare. Tänk om de sände hoppning varje helg, jag skulle bli proffs på nolltid!

Som ett barn på julafton

God morgon!
 
Idag är det den 1:a december. Vet ni vad det innebär?
...
 
 
 
......
 
 
....
 
JULKALENDERN!!!!

Jag drar troligtvis upp medelåldern på de som kliver upp tidigt på en söndagsmorgon för att titta på ett barnprogram, men hallå! Julkalendern missar man inte!

RSS 2.0