God jul!


...önskar Brodde och Cantab som absolut inte ville vara med på bild idag :)  Mupphästar❤

Hästdag deluxe

Då snön vräkte ner igår blev det ingen provridning av Cantab, utan vi tog den idag istället :) Han tyckte att jag var ganska konstig med mina volter och förstod verkligen inte vad sånt trams skulle vara bra till. Men han fick lov att nöta lite ändå. Sen gick vi ut på lägdan och drog några repor i trav och galopp i pudersnön. Det var roligare :) Första vändan tog det kanske 20 meter att få honom i galopp och sen valde han den självmant. De flesta travhästarna brukar faktiskt tycka att galoppen är rolig när de väl "fattat galoppen" ;)
Fine Cantab med man som en nordsvensk! :)
 
Efter ridningen kom veterinären ut för att böja igenom Brodde och Cantab och kolla tänderna på Kallma. Cantab var pigg och fräsch men Brodde blev behandlad i höften och bogen och ska vila nu i två veckor. Jag hade ställt in mig på att det skulle bli behandling, men det är fortfarande så himla tyyyypiskt! Samtidigt är det ju såklart bra att han hittade nåt som störde och kunde behandla det så han blir pigg och fräsch igen :)
Cantab på böjprovet
 
Jag hann bara komma hem från stallet så smsade Åsa och frågade om jag kunde ta hand om Joe då hon fick rycka ut och jobba, och jag är ju inte den som är den... ;) Vi gick ner till ridplanen och longerade en stund i djupsnön med sadel på. Bortsett från något bus-bocksprång skötte han sig finfint. Han är en typisk "klok" häst som är en pensionär i en unghästkropp. Eller så hade han bara en bra dag. Åsa sa "Förresten! Han drog iväg med mig ner på lägdan igår så du vet det. Men Åke är hemma så han kan komma ner och hjälpa dig om nåt skulle hända och du ligger livlös på ridplanen.". Kändes tryggt. Verkligen. Haha :) Nämen jag gillar honom och det är svårt att tro att han bara är två år än så länge.
Bäbis-Joe :)
 
Nu ska jag slänga mig på soffan en stund och invänta julafton. ...så jag kan kliva upp och åka till stallet ;)
 
Mvh,
Obotlig hästnörd

Mr Duracellkanin

Efter att ha somnat i fåtöljen en timme innan middagen igår och därefter sovit ytterligare 14 timmar var jag människa igen. Jullovet kom nog ganska lägligt, haha. Trött är mitt mellannamn.
 
Idag tog jag mig iaf ut en sväng med Brodde som vilat i 1,5 vecka och var hyfsat på tårna! Mr Duracellkanin :) Jag kommer aldrig att förstå logiken i att en parkerad bil är farligare än en i rullning. Men man kanske inte ska förstå allt heller. På tisdag ska han kollas upp så att han är fräsch efter tävlingssäsongen, och är han det ska vi ut och galoppera heeeeela lovet haha :D Annars blir det skrittpromenader och pyssel, för mig kommer han inte undan i första taget - så det så!
 
Imorgon ska vi ut på tur igen, och så tänkte jag prova den nya stjärnan Cantab! Han har gått en del monté och är ju van med ryttare så jag tror inte att det blir några problem alls. Dressyr har han nog inte provat på, så jag får välkomna honom in i cirklarnas och bokstavsjaktens fantastiska värld. Han kommer förmodligen att ifrågasätta min mentala hälsa. Men å andra sidan, vem gör inte det? ;)

Inte igår

Heeeeeej på er! 
 
Nu har jag återvänt till livet igen efter 3 helt galna veckor. Hela hösten har varit extrem, men nu på slutet har man knappt hunnit andas mellan alla redovisningar, uppgifter och presentationer, och sen drog tentaperioden igång. Jag har snittat 4-5 timmars sömn per natt och inte hunnit äta middag på en vecka. MEN! Alla uppgifter blev godkända och jag skrev tentan idag. Jag tror banne mig att det gick bra, men det beror helt på hur hårt han rättar... Men det spelar ingen roll nu, jag kan ändå inte göra nåt mer :) SOM jag har krigat den här terminen, och VAD jag är värd jullov nu!
Läraren sa att vi fick ta med oss ett handskrivet A4 till tentan. Klart man ska ta tillfället i akt att få med sig så mycket information som möjligt, hehe. Mina klasskompisar skrattade och skakade på huvudet, men jag tror nog allt att de var lite avundsjuka ändå. 
 
Tidigt imorgon, när resten av världen ligger och sover, drar jag och Misse upp till snön i Norrland. Jag behöver nog inte ens säga hur skönt det ska bli med lite ledighet och miljöombyte. Och hur mys det ska bli att få pussa en Brodde-mule igen. Nu: sova så morgondagen kommer snabbare. Hadeeeeeeee!

RSS 2.0