Alltid är det nåt...

Vi har haft extremt oflyt då det gäller däckbytet i år! Jag har en typ av säkerhetsbult i varje däck, och för att kunna skruva upp dem för att lyfta bort däcket behövs en speciell hylsa som passar till just de bultarna. När vi bytt två däck (som vi gjorde förra eller förrförra veckan) gick hyslan sönder, så då kunde vi inte göra så mycket just då. Vi fick ett tips av pappa att försöka slå in hylsan i bulten med en hammare, så till slut kunde vi byta även det tredje däcket, men efter det hade hylsan gått sönder ännu mer så det gick inte längre. Då fick vi specialbeställa en ny hylsa, som kom förra veckan. Vi gick ut och bytte det sista däcket, vilket gick ganska smidigt. Men sen skulle jag ut och efterdra bultarna då vi kört några km. Jag satte i hylsan i bulten, tog i, och så hördes ett sprak. Där sprack bulten! När den sprack kom hylsan på sned och ramlade ur, så den skadades på samma sätt som den gamla.

Två hylsor och en bult för ett däckbyte. Karma is a bitch...


God morgon!

Dagens uppgift är att hålla sig så långt hemifrån som möjligt! De ska byta köksfläkt och nån ventilationsgrej i lägenheten, och jag fullkomligt HATAR att vara hemma då sånt ska göras. Man känner sig som en gammal tant som inte har något socialt nätverk (vilket jag iofs inte har här nere...) och står där och tittar över axeln för att kolla så det blir rätt gjort trots att hon inte har en aning själv. Dessutom ska det bytas i både köket, vardagsrummet och på toaletten, så var ska jag ta vägen? Balkongen? ;) Nej, först följer jag nog med Felix på hans föreläsning (har jag blivit galen...?) för att sedan åka in till Stockholm eller nåt annat ställe där man kan fördriva tiden...

Ha en bra dag! /Hon som inte tänker vara hemma idag

Säker balkong

Idag var pappa förbi och hjälpte mig att sätta upp ett nät på balkongen så vi slipper oroa oss för att Misse ska få för sig att försöka hoppa upp på räcket och ramla ner. Vi kommer ju inte använda balkongen så mycket under vintern då, men det är skönt att det är fixat så man slipper tänka på det till våren :) När allt var klart fick Misse gå ut och undersöka, och det tyckte hon var jättespännande! Efter att ha varit ute i 5 minuter kom hon in och lade sig i soffan helt utslagen ;)

Visste ni förresten att det är lag på att ha nät eller liknande att stänga in balkongen med om man bor på 3e våningen eller högre och har en katt som ska vara där?

RSS 2.0