Zombievarning

Goder afton mina kära fans!
 
Här lyser jag med min frånvaro. Jag är så himla trött under dagarna så det är pinsamt. Kan koncentrera mig i 5 minuter åt gången innan jag glider iväg i min egna lilla värld och börjar tänka på annat, och inatt sov jag 11 timmar. Jag ska till vårdcentralen på tisdag för att prata med en läkare om att ta sköldkörtelprover då jag enligt Magnus (som håller på med alternativmedicin) har en nedsatt funktion på den efter en infektion i kroppen. Jag har inte brytt mig så mycket förrän nu eftersom jag ändå har mått hyfsat med hjälp av specialkost och kosttillskott, men i höstas började det gå utför igen så nu har jag som inget val :) I julas slutade jag med kosttillskotten och började äta som jag gjorde innan jag visste om vad som var fel, bara för att testerna ska visa utslag om det verkligen är sköldkörteln det är fel på. I höstas åt jag 12 tabletter om dagen (om jag var frisk, annars upp till 18) - nu äter jag inte en enda och försöker dessutom äta nåt som innehåller antingen vetemjöl eller socker (eller båda) varje dag. Jag kan inte påstå att jag känner mig speciellt pigg just nu alltså, haha... Menmen, snart är det tisdag!
 
Det enda som känns dyngdrygt med det hela är tentan på fredag. Jag sitter och pluggar, och medan jag skriver glömmer jag bort att jag skriver (?!), börjar tänka på nåt annat - och efter någon minut vaknar jag till och inser att jag skrivit en hel sida utan att ha varit medveten om det. OJ vad mycket jag lär mig av att sova medan jag pluggar. Inte ens kaffe hjälper. Ingen som är sugen på lite koncentrationssvårigheter? Någon? Mina bortskänkes mot avhämtning. Kan eventuellt skickas. Dynga. 
Åh vad jag saknar Broddelainen! 

Att bli en nörd del 1

Bli överdrivet lycklig när du får hem din kurslitteratur.
Stör mig på att gubbarna inte hamnade i raka rader. Vill typ markera mellan "idag" och ":D" och lägga till ett eller två mellanslag nu i efterhand. Kommer eventuellt behöva radera hela min och Mahlets konversation enbart pga att jag inte orkar att gubbarna inte är raka. Och så hånskrattar de åt mig för att jag inte kan göra nåt åt det. Sjukt dålig stil. 
 
Nåt annat jag inte heller orkar med just nu är att plugga, trots min glädje över kurslitteraturen. Det absolut värsta med att vara ledig är när man ska igång igen efteråt. Hjärnan hänger verkligen inte med. Och denna hjärna ska alltså ta sig igenom en fyra timmars lång tenta nästa fredag. Dessutom drar vi igång ännu en kurs till veckan och jag kommer då att ha 5 kurser igång samtidigt tills data- och nätverkstentan är avklarad. En vanlig heltid brukar vara på 2 eller max 3 kurser beroende på omfattning. Jag skrattar typ åt min egen optimism när jag planerade upp min termin. Men det oooooordnar sig! Nu ska jag vålda ner näsan i min splitternya kursbok och lära mig så mycket jag bara kan om multiplexering! Eller vad det hette... 

Livet som kort

Så här mycket såg jag under dagens andra föreläsning. Typ nada. Satte upp fötterna mot personen framförs ryggstöd för att på nåt sätt trycka upp mig ur stolen och hamna lite högre upp. Måste sett ut som en idiot. Man ba: URSÄKTA KAN DU FLYTTA PÅ DITT HUVUD OCH DIN JACKA OCH EVENTUELLT KAPA AV EN DECIMETER AV DITT RYGGSTÖD SÅ JAG SER NÅT ÄLLÄH?! 
 
Min nästa investering kommer helt klart att bli en bilbarnstol. 

All day, all night

Jag satt uppe och pluggade matte till 1 inatt. Är det konstigt att man blir knäpp eller? Men med mindre än 2 veckor kvar till datakommunikationstentan måste jag få bort så mycket som möjligt av allt annat innan jag dyker ner i länklager och bithastigheter på heltid. Positivt är att jag fått tillbaka min tjurskalle och är tokmotiverad att beta av allt så jag blir klar nån jäkla gång!
En fredagkväll som ingenjörsstudent...
 
Nu ska jag snabbduscha och bänka mig framför sändningen av Cantabs montélopp på Bergsåker innan jag försöker pressa in ännu mer information i min stackars hjärna :)

Inte vettigt?!

Jag, Mahlet och Vian stannade kvar på skolan en stund efter föreläsningen för att vara duktiga och ta tag i pluggandet på en gång.
 
Mahlet: Okej, du har tre kurser att välja på; matte, signal och telekom. Vad vill du göra?
Jag: Äta choklad.
Mahlet: Nej, du måste göra nåt vettigt!
 
Ursäkta? Sen när är det inte en vettig sysselsättning att äta choklad? Känner jag ens den här människan?

Bra jäkla dag

Min morgon började med att jag klev upp, gick ut till köket och började fixa frukost - för att sedan komma på att jag tittat på fel schema och började 10 istället för 8. Så jag masade mig tillbaka till sängen och sov två timmar till. Ibland är det banne mig bra att ha fel. 
 
När jag klivit upp för andra gången och i stort sett var klar kom Anticimex tillbaka för att sanera en gång till då våra kära vägglöss fortfarande är kvar. Nu ska de dödens dö! Han sa att de skulle komma tillbaka ännu en gång eftersom det i stort sett inte blivit någon skillnad sen förra gången, men att de då skulle sätta upp ett värmetält i vardagsrummet och hetta upp det till 70 grader för att få bort allt. Frågan är ju varför de inte gjorde det direkt då det tydligen är en väldigt säker metod. Men tycker de om att spraya giftiga kemikalier är det fritt fram. Välkommen hem till mig, här tapetserar vi väggar och klär möbler med gift. Hoppas ni ska trivas!
 
När Anticimex drog igång med sin sanering rymde jag iväg till skolan för en föreläsning om nätverk. Spännande. Otroligt spännande. Oj vad jag känner att jag vill dedikera mitt liv åt IP- och MAC-adresser. Fick i alla fall reda på att jag blev godkänd på telekommunikationstentan jag skrev innan jul (!!), så nu är jag ännu mer pepp på att kötta sönder datakommunikationstentan om 2,5 vecka så jag kan lägga ännu en kurs åt sidan. Nu jäklar!
Snyggaste kalendern har jag åh. Nu är man banne mig på topp! 

Slut på lugnet

Och DÄR tog min oplanerade ledighet slut! Imorgon drar vi igång igen med Datakommunikation och nätverk, del 2 av Data- och telekommunikationskursen. Den första tentan skrev vi ju innan jul, och imorgon ska vi få reda på hur det gick. Hej och hå. Har lust att gömma mig under en sten eller nånting. 
 
Trots att jag kände mig lite smått irriterad när jag insåg att jag skulle sitta här och göra ingenting istället för att vara hemma en vecka längre, känner jag nu i efterhand att det nog kanske var bra ändå. Det finns en fördel med att jag inte har ett liv här, och den är att när jag är ledig - då är jag verkligen ledig och tar det lugnt. Hemma har jag alltid nåt att göra, och finns det inga planer så hittar jag på nåt att sysselsätta mig med ändå. Visst känns det minst sagt surt att jag missade tentan, men å andra sidan är jag betydligt mycket piggare nu än jag var för 1,5 vecka sedan - och betydligt mycket mer redo för min förhoppningsvis sista vårtermin som student! Bring it KTH, bring it.
 

JAG ÄR BÄST

Alltså okej. Nu ska ni få höra en sak. 
 
Jag släpade ut alla fläktdelar till hallen för att jag verkligen inte orkade titta på dem, satte mig vid datorn och kände mig allmänt less på livet. Sen ringde pappa och frågade hur det gick med fläkten, garantiletande osv. Då förra ägaren inte svarade tappade vi det lilla hoppet vi hade om att hon skulle ha kvar ett kvitto nånstans, så jag var inställd på att köpa en ny. Pappa tyckte att jag skulle skruva isär och kolla om jag hittade nåt fel själv. Jag tyckte att han var knäpp. Mitt D i ellära fick jag för att jag memorerat gamla tentor och att min tenta såg i princip likadan ut som tidigare år. Jag kan inte el. Men till slut lyckades han övertala mig. Fläkten skulle ju ändå på tippen och jag hade inget bättre för mig, så vad spelade det för roll?
 
Jag började skruva isär, kollade hur allt satt ihop, var kablarna gick in och var de gick ut. Som sista grej öppnade jag upp en dosa, och ser att lamporna är seriekopplade. Eftersom kabeln från eluttaget var kopplade till lamporna först, de var seriekopplade, och elen sedan fortsätter från lamporna till fläkten tänkte jag "men vad konstigt, då räcker det ju att en lampa går sönder för att hela fläkten ska sluta fungera...", tittade på lamporna - OCH TROR NI INTE ATT EN LAMPJÄVEL GÅTT SÖNDER?!
 
Så jag gick till Ica, köpte en ny lampa för 39kr, bytte den trasiga - och fläkten går som smort. Tänk om allt vore såhär enkelt. Jag ska skriva det på mitt CV; "Matte är inte riktigt mitt ämne, signalbehandling är jag dålig på och programmering är rätt tråkigt... Men jag kan laga köksfläktar!". Vilken arbetsgivare skulle kunna säga nej?
 
Nu ska jag laga mat och gotta mig i att jag sparade 900kr idag. HÖRS, HEJ. 
SKRATTAR BÄST SOM SKRATTAR SIST, FLÄKTSKRÄLLE

Teknikern

Köksfläkten i lägenheten gick sönder innan jul, men eftersom jag hade fullt upp med tentaplugg kände jag att jag verkligen inte hade tid att ta tag i det. När jag kom tillbaka skickade vi iväg en felanmälan till bostadsrättsföreningen för att 1,5 vecka senare få svar att det var någonting vi skulle fixa själva. Idag började jag montera ner skiten och kände mig SÅ duktig som stod där och skruvade. Ännu värre blev det när Mahlet ringde och frågade vad jag gjorde, jag svarade och hon ba "Men vaaaaaa?! Kan du det OCKSÅ? Du både byter däck och lagar teknik hemma, du gör ju killarnas jobb!!". Man ba: tackarrrrrrr! Sen insåg jag att jag om ett år kommer att vara utbildad elektroingenjör och kommer att skruva och fixa el i utrustning som är betydligt mycket känsligare än en köksfläkt. Då kändes min bedrift inte så stor längre. Men ni framtida patienter kan känna er helt lugna. Kan man skruva ner en köksfläkt kan man renovera en röntgenapparat - JAG LOVAR ;)
 
Det jobbiga i det hela är att fläkten är 2,5 år gammal. Garantin är på 5 år, men säljaren lämnade inget kvitto. Jag ska försöka få tag på henne, men tror knappast att hon har sparat det heller. Dessutom påminde Mahlet mig om att vi måste köpa böcker för de nya kurserna. Åh vad jag är glad att jag inte hittade nåt på stan i lördags, haha. Men en köksfläkt måste vi ha, så det blir IKEA imorgon oavsett om min ekonomi tillåter det eller inte. Nu ska jag bära ut fläktdelarna i hallen, förtränga dem och äta Keso. Hoj!  

Sitsplugg

Det är vår! I princip. Med upp till 5 plusgrader på dagarna och snöfritt på vägarna känns det så iaf. Och jag är inte den som klagar! Det är till och med så att jag har kunnat ta mig ut och börja springa lite. Förra veckan sa jag till mamma att "så fort isen är borta från vägarna ska jag komma igång och börja springa igen!". Det gick visst lite snabbare än jag räknade med. Jobbigt läge... Med den här kondisen är det knappt jag tror själv att jag sprang milen för bara 4 månader sen. Men loppen är långt bort, och nu är jag igång :) 
 
Ikväll ska jag dra igång och plugga lite. Men inte integraler, differentialekvationer eller nåt annat trams. Nej, ikväll har jag en betydligt mycket trevligare kursbok;
Får man inte rida själv kan man väl läsa om när andra gör det. Mitt liv lät inte alls sorgligt just nu. Jag skulle vilja kunna hur hästens alla muskler hänger ihop och att känna varifrån svagheten kommer. Jag känner ATT hästen är svag i en sida, men har sällan någon aning om VAR det sitter. Är det vänster bak? Höger bog? Kommer det från ryggen? Problemet med alla böcker och hemsidor som tar upp ämnet är att jag verkligen inte hänger med. "Flytta hästen undan för höger skänkel. Placerar den det bakbenet under sig och förflyttar bogen åt det hållet och böjer sig åt andra hållet och samtidigt släpper kontakten med den motsatta tygeln betyder det att bäckenet roteras mot rörelseriktningen och det ena frambenet vinklas åt fel håll. Då vet du att hästen är svag i det bakbenet." Typ så. Efter att ha läst ett stycke ur en sån bok eller från en sån hemsida stannar jag upp och tänker "Men vänta nu... Hur många ben har egentligen en häst?". När man väl har kommit på hur allt hänger ihop och fattat grejen känns det säkert jättenaturligt, men innan man gjort det känner man sig mest bara dum. Tips på bra hemsidor som förklarar enkelt?
 
Nu: sitsplugg! :)

Förtidspensionären

Idag har jag gjort nåt jag i vanliga fall aldrig tar mig tid till eller orkar; spenderat tid på stan som en vanlig jäkla människa. Det är nästan tragiskt att folk som bor i andra städer går på stan här oftare än vad jag själv gör. Men det är samtidigt inte så konstigt. Jag hade bytt ut flashiga fikor och proppfulla påsar med det senaste modet mot ett liv i leriga gummistövlar på en gård hur lätt som helst. Storstadsmänniskorna vet inte vad de går miste om. Eller så är det just det de vet...
 
Det var rea överallt, men det kändes som att man bara dragit fram allt man hittat längst in i något bortglömt skåp bara för att bli av med det, typ. Så jag kom hem med 3 vakuumpåsar. Och ett paket riven kokos. Är jag 22 eller 82? Idag skippar vi vuxenpoängen och går direkt på pensionärspoäng när vi ändå håller på. 
 
Nu ska jag och Misse bänka oss framför ännu en film. För att späda på pensionärspoängen ännu mer. Hur många har vi hunnit se den här veckan? 10? 12? Det är nästan så jag längtar tills skolan drar igång bara för att få nåt riktigt att göra. Men bara nästan. 
 

Prinsessan

Det finns nog inget djur som kan bry sig så lite om en kamera (eller någonting över huvudtaget) som en katt. 

Tisdag

Igår var det mattetenta. Jag gick inte på den. Jag satt i helgen och nötte men kände bara att...nej. Det går inte. Det kände jag alldeles för sent för att hinna ställa om mig och börja plugga till signaltentan som är på torsdag. Jag hade alltså kunnat stanna hemma en vecka till. Och får en himla jobbig tentaperiod med 3 tentor istället för 2 i mars/april. Ibland blir jag typ SÅHÄR less. Men det är inte så mycket att göra åt saken. Jag får se det som en semstervecka där jag är tvungen att ta det lugnt. Alla kompisar pluggar till tentor så det finns inte så himla mycket att göra här just nu haha :)
 
Igår ringde jag förresten på en medryttarannons! Det var ett jättefint halvblod, 7 år gammal, 170cm hög, gillar att hoppa och står 10min med bil från mig. Ägaren hade bokat in en provridning på torsdag och en på lördag, men hon skulle spara mitt nummer och höra av sig efteråt. Det är bara att hoppas att de andra rider dåligt eller typ... blir höjdrädda. Åhhh vad jag känner mig elak!
 
Någon tvärsomnade bakom en film igår, haha. Nu ska jag hitta på nåt att fördriva ännu en dag med! Vilka lyxproblem man har... :)

Nytt år och nya utmaningar

Heeej! Nu var det ett tag sen igen, hehe... Jag och Misse är på plats i huvudstaden igen efter ett bra jullov. Det är alltid skönt att få byta miljö ibland, träffa folk och prata om saker som inte har med skolan att göra. Jag har ibland insett att jag inte vet ett dugg om mina klasskompisar eftersom vi bara pratar om skolan. Vissa vet jag inte ens hur gamla de är. Men alltså... va?! Så ja, det har varit välbehövligt :)
 
I mellandagarna tog jag mig äntligen i kragen och investerade i en ny följeslagare. En HP. Ni ska bara veta hur himla skönt det var att byta ut min 17" och ca 5 kilos klump mot en liten 11,5" på 1,5kg. Det har varit halvdrygt att släpa runt på, så min rygg kommer att vara mig evigt tacksam. Jag hade med mig den till skolan i fredags och frågade Shachi varför det var så himla mycket pop up-rutor hela tiden. Han tog bort 150 virusfiler. Efter jag använt den 3 gånger. BRA SANDRA, FÖRSTÖR DEN DET FÖRSTA DU GÖR, haha... 
 
Nyår firades på Sörbygdegården med härliga människor och en massa bugg. Mina ben är fortfarande blå efter ett lyft som gick snett. Men det är sånt man får räkna med.
Min teaterapa till bror
Jag och bästa danspartnern ägde dansgolvet tills...
...mina byxor såg ut så här... Men ah, vad är väl en fest utan nakenchock? ;)
 
Efter nyår började jag skritta igång Brodde efter behandlingen. Han var mer vild än tam. Vi var ner i diken och vände, han stod på bakbenen och kastade sig fram och tillbaka, gjorde nån egen variant av skänkelvikning och höll på att halka omkull flera gånger. Han var betydligt snällare att rida in i påskas än han var att sätta igång efter 3 veckors vila. Knäpphäst! I onsdags tog vi en sista tur innan jag åkte på torsdagen, och då var han äntligen sig själv igen. Sista dagen. Suck. Det är tur att han är snäll iaf och bara hittar på bus för att han är pigg och glad, och inte för att få av mig :) Nu hoppas vi att dressyrträning passar in i hans tävlings- och träningsschema till påsk!
 

Nu ska jag ta tag i mitt liv igen och börja göra lite nytta. Åh vad jag har saknat att plugga!...typ. Men hörrni, nu är jag inne på mitt sista år och sen kan jag börja leva som en vanlig människa igen :D Jag börjar skymta ljuset i tunneln och hoppas för allt vad jag är värd att det inte är ett tåg.

RSS 2.0