Freja


FREEDOM!

Är hemma från stallet nu. Vi begav oss ut på den vanliga turen längs golfbanan och Freja var pigg och glad :) En gång sa Dafna "ska vi tävla?" och började springa (var ju bara jag som red då hon tog kort). Då fick Freja ett ryck och drog iväg i en bockserie, hahaha! Jag har ridit henne i över ett år, och hon har aldrig bockat med mig förut. Menmen, nån gång ska väl vara den första!
 
Medan jag fixar med bilderna får ni en kort filmsnutt att titta på. Jag kan ju inte påstå att min balans är jätteberoende av utrustningen iaf... :)
 

Photoshoot

God morgon!
 
Idag följer Dafna med till stallet för att hjälpa till med mockning osv så det går lite snabbare. Hon tar även med sig kameran och tar lite nya bilder på mig och Freja när vi är ute och rejsar barbacka. Kul med lite nya bilder, de senaste på mig och Freja är ju från september... Ska tvinga på henne mobilen så det blir några filmsnuttar också :)
 
Nu ska jag sätta ihop en outfit (hahaha...) och sen åker vi. Se upp i de stockholmska (säger man så?) skogarna, för här kommer jag och RejsFrejsan!
Do not try this at home - westernsadlar är inte roliga att hoppa med!

20 år UNG

Klockan 2 inatt var jag helt klar med första rapporten och hade bara slutsatsen kvar att skriva på den andra. Nöjd med min insats gick jag och lade mig och tog en välförtjänt sovmorgon (har inga föreläsningar idag). När jag vaknade klev jag upp och åt frukost i lugn och ro medan jag tittade runt på facebook och läste bloggar. Solen sken och det var 10 plusgrader på balkongen, så jag snörade på mig träningsskorna för att gå ut och träna intervaller. Blev så glad över att äntligen få springa på asfalt i stort sett hela vägen!
 
Sedan gick jag hem igen, och möttes av det här:
"Hej Sandra, det börjar bli dags att tänka på pensionen." 
Jävla skitdag.

Någon kommer sova gott inatt

...denna "någon" kommer tyvärr inte vara jag. Min natt kommer spenderas framför datorn och laborationsrapporterna. Det var ett betydligt större projekt än jag trodde, men är snart klar med rapporten från förra labben. Bara dagens labb kvar med andra ord!
Mattedelen är klar iaf, bara diskussionen kvar innan jag börjar med nästa rapport! Det är tur att skönhetssömn visade sig vara bullshit :)

Hälsning från mjölkkylen

Nu finns iskaffe från Starbucks i sortimentet på ICA Supermarket i Bjästa. Åk och köp så min mor får nåt att göra!
Meddelande till mamma: Skräpmaja! Vad är det för tomma kartonger som ligger framme? Ut med dem i pressen PRONTO!
/Lillchefen

Rapportera mera

Mörrnmörrn! 
Jag kom fram till skolan strax efter 9 trots att vi inte börjar förrän 1. Är så stolt över mig själv?! Tanken är att rapporten från labb 3 ska bli klar nu på förmiddagen så vi slipper tänka på den i eftermiddag när vi ska göra labb 4. Det ska ju skrivas en rapport till den labben också... Suck.
 
Kom inte på nåt mer att skriva, så tittade åt sidan. Där sitter en kille som ser EXAKT ut som en ung Leonardo DiCaprio?! Blir nästan starstrucked. Borde gå fram och be om en autograf. "Sårry mr DiCaprio, woud jo lajk to write jor nejm on my snorpapper? I'm a student jou now, can't afford regular pejper." Han kommer säkert att bli väldigt glad. Återkommer med resultat.
 
Typ såhär glad.
Nej, rapportskrivning var det ju... Arbeta Sandra, arbeta!

Nyckeltjuven

Hade insläpp i stallet ikväll. Skyndade mig hem från skolan. Gjorde mat lite snabbt och bytte om. Fullt påbyltad skulle jag bara ta mina grejer och åka. Hittade inte nyckeln. Fick panik. Ringde Dafna. Skitungen hade tagit med sig BÅDA hemnycklarna! Effektivt om man vill att den andre ska hålla sig hemma, haha...
Det var bara att ringa till Frejas ägare och skamset fråga om hon kunde ta insläppet istället.
 
Det var min stallkväll det. Jag är inte bitter. Inte alls.

Skönhetssömn

Har funderat över det här fenomenet som kallas "skönhetssömn". Det påstås att man blir vacker av en god natts sömn. Jag har därför gjort en undersökning, som den vetenskapskvinna jag är, för att ta reda på om detta stämmer.
 
Före en god natts sömn:
 
Efter en god natts sömn:
 
Slutsats:
Skönhetssömn är bullshit.

Vissa dagar är bättre än andra

Idag har jag varit ute och ridit Freja i det fina vädret. Första gången jag kunde rida utan jacka för i år! Vi red längs golfbanan, och det var kanonunderlag så det blev mycket trav och galopp. Det märks på Freja att hon tycker det är jätteroligt på såna här turer, hon ville bara öka mest hela tiden, haha! Hon tog galoppen direkt från halt och rejsade på så gott hon kunde. Jag satt där uppe med hängande tyglar och sken ikapp med solen. Såna här dagar skulle man haft fler av!
Precis i början av "golfbanan-rundan".
Soooool!
En nöjd Freja efter ridturen :) Jag tycker verkligen att hon ser ut som en liten ponnyskrutt, haha!

SSS - Stockholms Stora Skräck

Idag visade jag och Dafna stan för den småländska uppsalabon Henke. Den lilla detaljen att han hittade bättre än oss behöver vi inte låtsas om... :) Vi skulle gå från Slussen och upp till Drottninggatan via Gamla stan. Jag valde väg, vilket slutade med att vi kom tillbaka till Slussen igen efter att ha promenerat i ungefär en halvtimme. Bra där, stockholmarn!
Vi fick fria händer att styla om honom också. Tycker om färgkombinationen orange-gul-gul-grön. Det här lyckades vi riktigt bra med, Stureplan nästa!

Hurtig är mitt mellannamn

Nu är jag äntligen klar med det mesta som skulle göras idag, så nu drar jag ut på min löprunda! Ändrade min intervallplan eftersom det är mörkt ute och alla backar jag vet om ligger i skogar och utanför civilisationen. Min mamma har skrämt upp mig med sina historier. Men det blir nog bra ändå, nu ska jag springa så långt som mina gasellben bär mig och lite till efter det. Jag är stolt över mig själv redan innan jag börjat.


Fredag!

Veckans sista arbetsdag är kommen. 
//Poeten.
 
Jag har installerat mig på skolan för att skriva ihop rapporten från labben i onsdags tillsammans med tjejerna. Jag tror inte att någon av oss förstod någonting så vi kan behöva lite hjälp av varandra... Det är alltid någon som förstått nånting medan någon annan fattat nåt annat. Det ska bli skönt att få den klar iaf.
 
Efter skolan blir det lite fix i lägenheten innan det celebra besöket anländer. Ska leta fram en röd matta. Nu är ni allt nyfikna va? ;) Om jag hinner ska jag ut och springa en stund också hade jag tänkt. Får se om jag lyckas komma på någon lämplig intervallväg. Förra gången jag sprang insåg jag att jag nog hade bättre kondition än jag trodde, hade ingen träningsvärk alls dagen efter trots att rundan blev 4-5km utan stopp. Ös i någon backe blir nog kanon!
 
Det får bli kvällens problem, nu är det rapportskrivning som gäller!
 
Så här pigg var Misse på att kliva upp imorse... Lillgrisen är ju nästan mer morgontrött än matte :)

RejsFrejsan

Hemma från stallet, har nyss slängt i mig middag och klockan är bara 21! Det är inte ofta stallkvällar blir så tidiga :) 
 
Jag och Freja var ute på en barbackatur längs golfbanan i mörkret. Våra barbackaturer har blivit så himla roliga, jag vet inte om det beror på att jag bestämt mig för att lägga all press från ridningen åt sidan eller kanske för att jag fått bättre balans på slutet? Trav och galopp barbacka på en pigg Freja i hala täckbyxor, och trots det tycker jag att livet leker... För att inte bara rejsa runt i skogen tränade vi lite böjning/början till öppna i trav längs vägarna. Hon är väldigt mjuk för att bara ridas ute två gånger i veckan! Jag längtar tills ridplanen tinat fram, då blir det mer seriöst barbackabus, haha :)
Nu ska jag slänga mig i duschen (brutalt det låter...), och därefter blir det kemiplugg nån timme. I helgen får vi nämligen besök från Uppsala, så då kommer min hjärna inte fyllas med så mycket proteinsyntes och funktionella grupper.

Life is a highway

Idag är jag frisk som en nötkärna (snabba vändningar här, fattar inte vad det är för fel?)! Har varit på den sista kemiföreläsningen på skolan nu på förmiddagen, och resten av dagen kommer att spenderas i stallet.
 
Den här kemikursen har verkligen varit som en berg- och dalbana sen den drog igång nu för någon vecka sedan. Jag har alltid hatat kemi, matte är det enda som är värre. Och möjligtvis blodpudding. Men när jag började om med att läsa det här nu var det helt plötsligt roligt? Jag insåg att det faktiskt var ganska intressant hela grejen med hur näringsämnen bryts ned och hur kolhydrat-, fett- och proteinmolekyler är uppbyggda. Sedan fick vi en föreläsare som forskar inom området, och inte har en aning om vad hon pratar om. Hon tycker det är tråkigt att undervisa, säger fel hela tiden och önskar nog att hon var någon annanstans. Så helt plötsligt blev kemin segare än sirap igen. Trevligt att de kan skaffa fram inspirerande föreläsare...
 
MEN nu är det som sagt slut på föreläsningar. Nu är det tentaplugg som gäller i 1,5 vecka. Sedan ska jag kötta den där tentan. För jag kan ju det här. Jag ska kunna det om 1,5 vecka om inte annat. För det är ju ganska roligt :)
Nu: full fart mot stallet! 
  

Here we go again

Labb med febrig Sandra. Jag känner igen fenomenet...


En sådan dag är också en dag

Det bästa som hänt mig under det senaste dygnet var inatt när jag vaknade 3 och insåg att jag kunde vända mig och somna om. En timme senare drömde jag i vaket tillstånd (nåt jag börjat med på slutet, skumt...) att Dafna kom in i mitt rum och ville spela brädspel. Jag försökte förklara för henne att klockan var 4 och att jag var för trött för att spela spel. Det ville hon inte lyssna på, utan jag fick spela det där jäkla spelet fram tills väckaren ringde klockan 6 och jag fick lov att kliva upp. Stackars Dafna såg ut som ett frågetecken när jag med röda ögon muttrade nåt i stil med att det inte är roligt att spela spel mitt i natten... 
 
Vidare till skolan där jag hade kemiföreläsning i 3 timmar följt av en lunch som bestod av havregrynsgröt som kokade över i mikron. Så går det när man är för lat för att laga mat kvällen innan. Därefter satte vi oss i biblioteket för att fixa det sista inför morgondagens labb i elläran. När programmet på datorn stängt av sig själv 8 gånger och hängt sig 5 gånger smällde jag ihop datorn och gick ner till busskuren för att ca 20m från hållplatsen få se min buss åka iväg utan mig.
 
Just nu skulle jag vilja ha påsklov, få åka hem och träffa familj och kompisar och få tillbringa timme efter timme i stallet. Jag saknar att sitta och trimma dressyr tills det känns som att man dansar fram eller att få till en bra galopp med tryck i för att sedan sväva över hinder efter hinder på hoppbanan. Nog för att Freja är jättemysig och jag verkligen är glad över att få rida henne, men det blir inte riktigt samma sak när hon inte är lika taggad som mig på seriös träning och hälften av min energi går åt till att få henne framåt. Dessutom är westernsadeln inte optimal för varken dressyr eller hoppning, haha... Jag längtar till den dagen jag har en egen stjärna på min egna gård. Då kan jag springa ut och pussa på henne (ett riktig pissmärr med attityd ska jag ha såklart!) när jag vill. Den stackars hästkraken lär ju dö av Sandrabaciller och drunkna i rosa utrustning...
 
Nu ska jag jävlas lite mer med datorn så den sista simuleringen blir klar och jag kan skicka in den. Sedan ska jag sova. Förhoppningsvis utan att behöva spela spel...

Nyduschad

Nöjd matte.
Inte lika nöjd katt.

Träningsvärken from hell

Mina armar och axlar protesterar högljutt (bäst man passar sig så inte grannarna börjar klaga snart...) efter gårdagens hö- och vattenbärande. Ska jag bli riktigt fit till sommaren börjar det nog bli dags att slänga hantlarna och ta på sig fler morgonpass. 
 
Idag hade jag bara en föreläsning, och efter den försökte vi sitta och plugga en stund. Jag måste ha glömt min självdisciplin och motivation hemma, så det blev nästan ingenting gjort. Rapporten skickade jag in (den har varit klar i nästan en vecka men har haft för stor prestationsångest för att klara av att skicka in den...), men that's it. Så på eftermiddagen gav jag upp för att gå hem och titta på Ponnyakuten istället. Det känns som ett ganska bra val. Just nu iaf... :)
 
I brist på annat får ni lite bilder på dagens outfit.
//Modebloggarn
Lika seriös som vanligt :)

Because it's worth it

Idag var jag uppe före tuppen för att morgonfodra och släppa ut hästarna. Det är verkligen ett helt projekt med allt som ska göras! Först ska alla 12 hästar ha frukost inne, och medan de äter upp släpar man ut de totalt ca 100kg hö till hagen som man sedan fyller slow feeding-näten med. Sedan ska de ut i hagen innan man börjar släpa med sig vatten ut. Lyckan när jag insåg att jag bara behövde bära ut 50 liter var total!
 
Totalt spenderade jag 7 timmar i stallet idag, och dagen har gått i ett. Trots det känns det värt det när man sitter upp och rider iväg. Vi hästmänniskor är allt bra konstiga :)
 
Nu har jag laddat upp med ansiktsmask och te inför några timmars plugg. Det känns lyxigt fram tills teet börjat kallna och ansiktsmasken kliar. Men fram till dess ska jag må gott!

Dagens fynd

Vad hände? Helt plötsligt kollar man på klockan och inser att hela dagen försvunnit! Hursomhelst, det här är vad som fick följa med hem från Länna idag;
En träningsjacka (eller vanlig tunn jacka om man så vill) från Exodus. Dafna hittade den, och när hon visade mig den såg jag ut som ett barn på julafton, haha! Det känns faktiskt roligare att träna om man har fina träningskläder av någon konstig anledning. 
Ett par nya löparskor! Mina gamla har jag haft sen jag var... 13? Så det var behövligt. Har varit ute och premiärsprungit i dem redan, och de är hur sköna som helst! N Ö J D!
Ett par gummistövlar att ha när det blir lerigt i hagen. Rosa såklart, vad annars? :) 
Förutom det blev det ett par mjukisbyxor också, men de ser ut som vilka andra mjukisbyxor som helst, så dem orkar jag inte ta kort på.
 
Nu ska jag plugga kemi fram tills melodifestivalen börjar. Jag hejjar på dem som vinner!!

Storshopparn

Är på väg hem från Länna handelsplats. Det blev en del fynd trots att det egentligen bara var en sak jag behövde. Visar när jag kommit hem!


Lilla julafton

Har varit och hämtat ut ett paket! Spännande att se vad det är då jag inte visste om att jag skulle få nånting, haha. Dessa fans, de bara skickar saker hela tiden...

Nu tänkte jag och Dafna bege oss ut och springa en stund då jag börjar må lite bättre igen. Hoppas jag lyckas hålla mig frisk nu och skolan inte tar alltför mycket tid nu framöver så jag kan börja träna riktigt igen. Det börjar ju bli dags nu om jag ska hinna till sensommarens/höstens mål... ;)


Omväxling är A och O

Havregrynsgröt är vad större delen av min kost består av. Alltid samma sak till frukost och ofta till middag de dagar jag kommer hem sent och inte orkar göra i ordning någonting. Men idag var jag less på den gamla vanliga, hederliga äta-middag-med-sked-trots-att-jag-är-20-gröten. Därför tog jag mig i kragen idag och tvingade in lite variation i mitt annars så händelselösa liv.
 
 
 
 
 
 
...och stekte gröten istället.
PS. Det blev gott! DS.

Dagens visdomsord


Livet som student

Kom nyss hem efter en lång dag i skolan. Nu lyxar jag till det med en kulinarisk middag innehållande hela kostcirkeln innan jag fortsätter att plugga någon timme till. Liv, vad är det?


Hard work work

Blev just klar med rapporten för labben! Hela 7 sidor blev den, trots att jag tyckte att jag skrev lite. (Jag tackar min bloggarhjärna för tanken att ta kort på allting så man kunde fylla ut texten med lite bilder...)
Nu ska jag försöka räkna vidare på elläran innan jag går hem och pluggar kemi. Det gäller att passa på de dagar man känner sig pigg och hamnat i rätt "flow". Planerar att ha pluggat i 10-12 timmar innan jag ger upp för idag, och det är inte ens tentaperiod än! Duktig idiot!

Dagens labb i bilder

Äntligen är den här veckans lab i ellära klar... Hade ont i magen över den hela dagen igår och kunde knappt somna inatt heller. Man vet ju aldrig vad en ny lärare har för krav, och speciellt inte när han skrev att vi skulle bli utslängda från labbsalen om vi inte var helt klara med förberedelseuppgifterna. Han tittade inte ens så vi gjort dem och var inte speciellt hård mot oss alls så det gick ganska bra.
Tydligen var det här rätt, för han såg nöjd ut... Jag trodde aldrig att jag skulle känna mig dummare än jag gjorde i digitaltekniken, men det här är banne mig hundra gånger värre!
Våran koppling från generatorn, via spolen och resistorn på labbplattan och vidare till oscilloskopet som mätte spänningen. 
En himla massa maskiner som tydligen behövdes.
Smart labbkompis :)
Nöjda tjejer som på något vänster lyckades ta sig igenom labben med godkänt resultat! Fråga oss inte hur det gick till, vi vet inte själva...

Spring för livet, om det är dig kärt

Jag tror att ÖoB inte riktigt förstått vad sporten går ut på... Eller så är det just det de gjort, och det är därför de uppmuntrar oss till att packa väskan och fly.

Förbannad...

Ställde väckaren på klockan 6 för att jag skulle hinna till föreläsningen i Flemingsberg. (Gör del 2 av biokemin nu då jag var för sjuk för att orka med den förra året.) Vaknade 8 av mig själv. Mobilen hade stängt av larmet själv under natten! Hann ju inte till föreläsningen utan sitter hemma och pluggar själv istället och åker till nästa föreläsning. Från och med nu är det jag som ställer dubbla larm, för gamla skit-Sony Ericssons är då inget att lita på... :(


Ändrade planer

Koom till stallet och mötte en av hästägarna, som hade 39 graders feber. Hon sa att om jag och Dafna ville rida ut tillsammans fick vi låna hennes häst då hon inte orkade rida. Jag som alltid tyckt bra om och varit nyfiken på den hästen kunde ju inte säga nej, haha... Så det blev en premiärtur för mig på Ultimate News, "Nisse". Jag vet faktiskt inte så mycket mer om honom än att han är född år 2000. Har alltid trott att han varit en travare, men han rörde sig inte som en travare och hade inte heller någon frysmärkning så han är kanske någon typ av smäckrare halvblod. 
 
Hursomhelst var han en riktigt typisk Sandra-häst i sina gångarter och sättet han rör sig på. Vi flyttade öppna över skogsvägarna och kom fram i samlad galopp direkt från skritt. Jag bryr mig inte om jag blir mer sjuk efter det här, för det var värt varenda minut!
Dafna och Freja :)
Min utsikt!
 
En liten och glad Sandra brevid en stor och småless Nisse ;)

Söndag

Det blev en rätt kul kväll igår. Jag mådde bättre mot eftermiddagen och kände att jag blev människa igen. Först bjöd vi på den otroliskt kulinariska rätten Chili con Carne, och efter det försökte vi hålla Daniel vaken under den nästan 3 timmar långa Django Unchained. För att vara en sån typ av film var den bra, men lite väl överdriven ibland, haha... 
Dafna och Daniel försökte koppla datorn till tv:n medan jag satt i soffan och tittade på. Perfekt arbetsfördelning!
 
Idag ska Freja ridas, men inte av mig. Dafna följer med och rider lektion för mig. På så sätt får Dafna komma upp på hästryggen igen, Freja får röra på sig och jag som är sjuk får vila. Triple win! Har inte tänkt ut några bra övningar än, men de ska få träningspasset de sent kommer glömma... ;) 

Jag har feber. Jag är het.

Så här har min dag sett ut hittills. Jag tackar geniet som kom på streaming. Ni ska bara veta vad min kropp ska få igen för det här sen... Ska tvinga den att springa så långt att den kommer skaka av utmattning. Karma is a bitch, kroppjävel.
 
Ikväll hoppas jag att jag är lite piggare, för då kommer Daniel hit på middag och filmkväll. Pojkstackarn har ju inte fått träffa oss på ett halvår så vi tyckte det var dags. 
Nä, nu ska jag leta nya serier att kolla på, over and out!

Beroende sjukling

Någon har bytt ut min hjärna mot pulvermos och mina muskler mot Jell-O. Det tillsammans med att vi har en kontrollskrivning som ska in senast söndag kväll (klarar man den får man 3 extrapoäng på tentan) är ingen bra kombination. Tips på hur man byter ut pulvermoset mot kunskaper i ellära mottages tacksamt.
 
Min fredagskväll ska spenderas framför nåt avsnitt av en serie. Det känns som att det inte spelar någon roll vilken. Därefter ska jag ägna mig åt mina nyvunna beroenden - Quizkampen och Candy crush! Har ni inte börjat spela dem än, gör det inte... MEN om ni redan är fast i träsket kan ni lika gärna utmana mig! Damsan heter jag, och den förkortningen kan jag tacka Karolinska Institutet för. Jag hade aldrig kommit på nåt så smart själv :))) 

Du vet att du är hästtjej när...

...ditt badrum ser ut så här;

Sjuk IGEN

Efter 10 timmars sömn (om inte väckaren ringt hade jag säkert sovit 2-3 timmar till) vaknade jag med ont i halsen än en gång. Jag hann vara frisk en (1) dag. All den dåliga karma jag samlat på mig under min livstid verkar slå tillbaka samtidigt. 
Schemat säger 6 timmars föreläsning i ellära idag, men det kan det fetglömma. Det ger mig ingenting om jag ändå inte orkar hänga med. Det blir en massa plugg hemma istället. Ibland önskar jag att jag kunde titta på tv och ta det lugnt som vanligt folk gör när de är sjuka, men inte det inte. Jag blir smart istället! :)

Storstadsbruttan

Det känns helt bakvänt att skolan bara ligger 2 mil utanför Stockholms innerstad, och att man har den här utsikten ändå! Är så glad över att det faktiskt finns skog här, skulle blivit knäpp(are) om asfalt var det enda man såg dagarna i ända...


Spänningen är olidlig

Nu har hjärnan fått vila några timmar och jag är återigen tillbaka på skolan för plugga skiten ur mig själv. Just nu sitter jag dock bara och töntar runt på internet. I'm too cool for school.
/Rebellen
 
Nä jag skojar bara, jag är duktig i skolan och älskar ellära! ...Så länge jag får rätt svar på uppgifterna. (Vilket tyvärr inte händer så ofta.)
Nu ska jag sluta ta kort på mig själv, folk stirrar...

Överbelastning i lillhjärnan

God kväll mina kära guldbaggar!
 
Jag kom nyss hem från skolan, och nu sitter jag och äter och jobbar på min dolda sångtalang. Samtidigt. Sitter nu och tränar på låten Chariot con Carne. Det gäller att passa på när man är ensam hemma och ingen kan klaga över maten som flyger runt i köket. Herregud, jag måste ju få underhålla min fantastiska stämma jag också...
Mat är gott!
 
Ikväll ska jag dra igång med träningen igen efter sjukperioden/förkylningstiden/vad man nu ska kalla det. "Äntligen!", för att citera Gert Fylking. Hur jag nu kunde komma att tänka på honom helt plötsligt. Visste ni förresten att jag hade en likadan joggingdress som honom när jag var mindre? En sån där smutsrosa med två vita ränder över bröstkorgen. Jag har ingen aning om vad jag fick den ifrån, men jag använde den bara en gång. På ett bad taste-party hos en kompis, där man ju skulle klä sig så fult man kunde. Tror jag skippar bildbevisen, ni får lita på att jag talar sanning.
 
Nu ringer mamma! Dags att skärpa till sig! Det bästa med att bo långt ifrån sina föräldrar är att kunna berätta att gårdagens middag bestod av kall falukorv, ett äpple och jordnötssmör utan att de kan göra nåt åt det. Pilutta er!
/Bästa dottern i världen
Blablabla...

Duktiga tjejer

Jag och Phatcharin sitter och bättrar på smartheten på skolan. Snart lunch, hejja hejja!
 
 

Barbackatur

Var ute och red Freja idag. Någon enstaka minusgrad och strålande sol, härligt! Eftersom det är isgata överallt sedan det tinade red vi ner en väg i skogen där snön fortfarande låg kvar. Där var det kanonunderlag, så vi tog både ett och annat galopprace och skuttade över små omkullfallna träd.
 
Efter den här turen bestämde jag mig för att ge upp all seriös träning tills man kan rida på ridplanen igen (den är inte skottad och är ganska knölig från när folk ridit där i vinter). Underlaget i ridtältet dammar så att man blir alldeles grå efter bara några minuter och varken jag eller Freja tycker det är speciellt roligt där inne då det känns så instängt. Dessutom behöver jag göra någonting som inte kräver att jag ska prestera på topp hela tiden, utan som jag kan göra och känna att det är roligt. Galopprace barbacka är roligt, det tycker både jag och Freja! :)

It's everywhere

Att katthår har egenskapen att krypa in i minsta lilla vrå är ju allmänt känt. Men någon måtta får det faktiskt vara. Mellan burken och dess etikett? Kom igen...

Man tager vad man haver

Lider man av kombinationen av att vara hungrig och för lat för att diska, kan frukostarna se ut lite hur som helst...

Produktivitet

Gick hemifrån 07.40 imorse och kom hem igen 18.30. Idag har jag fått en himla massa plugg bortgjort! Dels en labb som skulle grejas lite med och skickas in, ett labprov man var tvungen att få all rätt på och dessutom en hel del uppgifter i boken. Trots att det känns drygt när man sitter där är det himla skönt att få komma hem efteråt och känna att man faktiskt åstadkommit någonting. INTE NOG MED DET, när jag kom hem röjde jag ur hela hallgarderoben och omorganiserade sovrumsgarderoberna så att allt fick plats. Dafna måste ju ha nånstans att lägga sina kläder också :) Därefter tvättade jag alla smutsiga hästgrejer och avslutade med att smörja upp alla skor som kan smörjas. Jag slog nog i huvudet hårdare än jag trodde i onsdags... ;)
 
Nu ska jag sätta mig och organisera upp mina kommande veckor innan jag tar fram Hööks-katalogen och bestämmer mig för alla otrooooligt nödvändiga saker jag behöver, hehehe...
Fuck jantelagen, jag är bäst!
 

God morgon fredag!

Nu bär det iväg till skolan för att få undan en himla massa skolarbete. Det var längesedan jag var så här omotiverad till att plugga. Hittills har hela kursen gått ut på att lära sig en massa formler. Men det är bara att bita i det sura äpplet, traska iväg till skolan, dra på sig ett leende och räkna de satans resistanserna. Med lite tjurskallighet ska jag nog klara den här kursen också :)
 
I helgen hoppas jag att jag blivit tillräckligt frisk för att kunna ge mig ut och springa igen. Har fått världens träningsabstinens nu när jag varit sjuk. Det är nästan så man kan tro att jag slagit i huvudet. Det gjorde jag iofs när jag svimmade häromdagen, men det är en annan historia. Off to school!

RSS 2.0