Klassen

Det är en så trevlig stämning i klassens facebook-grupp. Vi älskar verkligen varandra! Eller...?

Har kommit på det!

Varför jag fastnat så för Victor, alltså. Vi är lika störda båda två. Titta bara:

Filmen

Här kommer filmen jag lovade ;) Det är så nyttigt att få dressyrträningarna filmade, då ser man vad man gör för fel och vet vad man ska tänka på till nästa gång! Så från och med nu ska jag träna fram en mer lodrät sits, och så vågar jag korta upp tyglarna 1dm... ;) Skrattade för mig själv när jag såg mitt försök att sitta ner i traven. Nästan så man är nära att lyfta från hästryggen och flyga iväg ;)

Hemma

Är hemma från skolan nu. Jättehärlig dag, vi hade bara idrott och filmkunskap :) På idrotten skulle vi sätta ihop ett eget dansprogram, så det var faktiskt roligt! Annars brukar jag inte kunna säga att jag tycker idrotten är speciellt kul... ;)

Ikväll ska jag fixa med en redovisning vi ska ha antingen nu i veckan eller efter sportlovet, det beror på om läraren hinner bli frisk eller inte ;)

Håller förresten på att ladda upp filmen från dressyrträningen nu, så den kommer upp så fort den laddat klart! Medan ni väntar kan ni lyssna på den här låten och få flashbacks från 90-talet ;)

Paus i listan

Nu gör jag en paus i listan jag så strikt följde. Kom på att jag inte har varken bilder eller filmer från omgivningen i stallet, så det får jag fixa när jag slutar tidigt på fredag :)

Ikväll har jag varit ute på en mysig skrittur med Victor längs vägen ner mot Kornsjö. Han var pigg och glad och pinnade på rätt bra. Sen tog jag insläppet då Robban skulle upp tidigt imorrn och ville sova ;) Det hade jag ingenting emot, jag tycker om att vara i stallet på kvällarna för då är man oftast ensam och kan ta in lugnet från hästarna. Väldigt rogivande! :)

Nu i veckan tog jag hem ett nytt program att redigera filmerna i, så har äntligen fixat filmen från när jag och Victor tränade dressyr för 2 veckor sen. Den kommer nog upp imorgon.

Nej nu ska jag ta och läsa några bloggar, och sen väntar sängen. God natt!

Dag 10 - Mina drömmar

Mina drömmar... Drömmarna i hästväg är att få bo ganska nära ett litet stall, där jag ska få hyra in min framtida häst :) Har bestämt mig så långt att jag antingen ska ha en kallblodstravare eller en varmblodstravare. I mångas ögon är de inte värda någonting som ridhästar då de inte är framavlade för ridning, men jag vet att de kan bli riktigt bra och tänker satsa på att träna fram en duktig dressyr/hopphäst av travaren och knäppa "halvblodssnobbarna" på näsan! ;)
Finns det några läckrare hästar än riktigt musklade kallblodstravare? Svar: NEJ! :)
Vill även ge en eloge till Michelle, som tränar Olle. Hon har lagt ner ett jättejobb och är riktigt duktig! :) Ni hittar hennes blogg HÄR!

Italien

Fick ett tips/önskemål om att jag skulle berätta om den framtida klassresan, so here we go!
Den 25e maj åker 15st ur NV3a ner till Italien på klassresa. Som jag uppfattat det hela ska vi mest gå runt och titta på olika sevärdheter, men sen ska vi även på en marknad (som öppnar klockan 6 på morgonen...) och, sist men inte minst, ska vi till Gran Sasso. Gran Sasso är ett forskningslaboratorium för partikelfysik, så nu vet ni det också! :)
Som det ser ut nu har jag inte så mycket mer att berätta, men det lär komma mer eftersom.
Laboratoriet i Gran Sasso

Dag 9 – Mitt bästa hästminne

Jag har så otroligt många bra hästminnen så det är svårt att välja ut det absolut bästa. Men jag kan ta min och Hildas första riktiga tävling.
Vi hade varit på en clear round tidigare, där vi hoppade 30 och 50cm, och nu skulle vi åka på en "riktig" med bedömning A:0/A:0. Hade anmält oss till 50 och 60cm, mest för själva träningen.
Så på tävlingsdagen cyklade jag upp till stallet och packade in allt i bilen, samt ryktade upp Hilda så hon glänste! :) Sen bar det av till GidHundsjö ryttarförening i Svedje, ca 2 mil bortanför Björna. Efter många om och med hittade vi rätt... ;) Gick och anmälde och kollade på de sista dressyrekipagen innan vi äntligen fick gå banan, som för övrigt var den absolut svåraste banan jag någonsin varit med om att memorera. Lastade ur och gjorde i ordning och var nervös som ett as innan framridningen! 
Hur det gick får ni se själva:

Och ja, för er som inte orkade titta på filmen...
Vi blev felfria i både 50 och 60cm, och i 60cm kom vi 2a av 10 startande, bara 43 hundradelar från en delad förstaplats! Hon var så duktig, min lilla tjockis!♥

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Heh... Vad det är för märken på allt har jag ingen aning om! x) Så jag gör det lätt för mig :)
Hagen:
Ridning:
När vi rider ut har han blå skydd fram och lindor bak istället :)

Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

Det här var faktiskt en ganska svår fråga, har fått klura länge... Blir ju lätt att man blir hemmablind och inte riktigt tänker på de små detaljerna som gör saker lättare. MEN, jag har kommit på en sak som underlättar något så enormt! Det är sadelhängaren som finns på gången :) Man hänger upp grejerna så man har de nära till hands, och när man använt den klart "fäller man ner" den så då är den inte i vägen heller! :)
...och så här ser den ut utan en massa grejer i vägen :)

Dagens planer

*Rida Victor
*Smörja upp tränset
*Städa nere hos kaninerna
*Städa mitt eget rum
*Packa och förbereda för imorgon
*Plugga

Veckan

Nu var det ett tag sen jag skrev nånting här igen... Smart att man kan ladda upp med tidsinställda inlägg då man vet att man inte kommer ha tid för bloggen! :) Hela veckan har bestått av plugg. Hade en redovisning på tisdagen, en inlämningsuppgift som skulle in på onsdagen och, sist men inte minst, matteprov på fredagen.

I fredags var det studentfest på Brux, 113-dagars ;) Temat var "dig själv om 10 år", och jag var utklädd till taxichaufför. Hade riktigt roligt trots att många struntade i att åka pga temat.
Igår hann jag bara komma hem, duscha och byta om så for vi till morbror och Kerstin för att äta middag och för ett sent firande av pappas födelsedag ;)
Taxichaffisen! ;)

Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg

Jag brukar inte köpa så mycket hästgrejer då jag inte har någon egen häst. Skulle jag sluta rida hästen jag köpt täcket / schabraket / benskydden osv. till, och istället börja rida någon annan är det inte säkert att varken storleken eller färgen passar. Men då jag tittar i kataloger eller på internet är det alltid täcken, schabrak och huvor som drar till sig min uppmärksamhet mest :)
Så snyggt med matchad huva till schabraket! :)

Dag 5 – Något annorlunda med min häst

Han gillar inte kraftfoder :) Äpplen och morötter kan han knapra i sig hur mycket som helst av, men kraftfodret lämnar han. En riktig godisgris med andra ord! ;)

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

De senaste bilderna som blev tagna har jag inte gått igenom än, så jag slänger upp några gamla favoriter! :)
Har varit väldigt lat med kameran måste jag säga! Måste bättra mig! :)

Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Detta beror ju självklart på vad man tänkt göra, men en sak jag aldrig skulle slopa är hjälmen. En väldigt billig livförsäkring, som dessutom inte är speciellt mycket i vägen. Sen att kanske hoppa upp utan lite snabbt för att ta porträttbilder är väl en sak, men jag skulle aldrig någonsin sätta mig och rida utan hjälm. Aldrig.

Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa: Han är en vän man kan lita på i ur och skur! Oavsett hur snabbt han springer eller hur mycket bus han hittar på vet jag att han aldrig skulle göra någonting för att få av mig. Han ser till att vi kommer hem säkert :) Sen en sak till; oavsett vad jag ber om så försöker han göra det. De gånger det misslyckas är det jag som varit otydlig :)

Det sämsta: Det skulle väl vara det att han är ganska inåtvänd eller vad man ska säga, han är ingen sån som kommer fram i hagen eller hittar på bus i stallet. Ofta brukar det släppa när man hoppat upp och börjat rida, för efteråt är han glad och har en helt annan blick än innan :)

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Då ska jag börja med att presentera mig själv då :) Jag heter Sandra Damgren, är 18 år, bor i Bjästa och pluggar naturvetenskapliga programmet på Nolaskolan i Örnsköldsvik. Har alltid fullt upp, finns sällan stunder då jag inte har någonting att göra ;) Förutom hästarna är fotografering någonting jag tycker om att hålla på med på fritiden. Jag har alltid haft ett stort hästintresse, och så länge jag kan minnas har jag drömt om en egen häst :) Men det får vänta tills det att jag gått ut skolan och fått jobb, har jag klarat mig så här länge klarar jag mig säkert ett tag till ;) För att gå ifrån ämnet lite kan jag säga att jag har en kille som jag (för att göra en Kissie) kan kalla "F". Ytterst hemlig är han dessutom... Hahahaha! ;)
Jag och "F" (som egentligen heter Felix och inte är ett dugg hemlig... ;) Har snott bilden från hans moder Anette :)

Dags för det roliga, att presentera hästen :)

Victor Boko heter "min" stjärna som jag hjälper till med så ofta jag har tid och lust (ibland mer och ibland mindre ;) Han är en varmblodstravare, valack, född 2003. Importerad från Holland och har totalt sprungit ihop 253 361 kr (nej, jag hade inte memorerat det...) Efter John F. Boko (NL) och Undan Lushkara Boko.
Victor är en väldigt försynt kille som inte gör alltför mycket väsen av sig. Troligtvis blev han illa behandlad i Holland, då han har svårt att lita på människor. I början kunde man knappt borsta igenom luggen på honom, för så fort man höjde handen ryckte han åt sig huvudet. Han tycker fortfarande inte om det, men det har blivit jättemycket bättre! Han har äntligen börjat lita på mig och förstår att jag inte vill honom något illa :)
I ridningen är han en oslipad diamant. Känslig för både tryck från skänkeln och tygeltag. Inte så mycket utbildad, men vi kämpar på :) Det är lite unghäst över honom ibland, i vissa situationer blir han en riktig bäbis! Men han är också väldigt ambitiös, ger man honom en uppgift gör han allt för att lösa den (så länge det inte blir för jobbigt...). Han vill alltid vara till lags helt enkelt :)
Min älskade vän♥

Lista

Eftersom jag känner att jag har lite bloggtorka kan jag följa listan slaviskt... ;) Vill mer än gärna ha tips på vad ni vill läsa om! :) Kommer börja från och med imorgon ;)

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Apoteket

Känner mig riktigt duktig idag. Anledningen? Jag gick till Apoteket och hämtade ut medicin! Att någonting som tar 10-15min ska kännas så jobbigt att man måste skjuta upp det så pass länge... Som tur är klarar jag mig i en månad nu, så nästa gång jag tar mig iväg lär väl vara om 2 månader... ;)

Victor i helgen

Kan berätta om det jag ridit i helgen.
I lördags följde Felix med och fotade och filmade när jag red Victor på plan. Precis som väntat var han inte lika fin då vi hade en filmare som han var gången innan, då ingen såg... Men det spelar ingen roll, jag vet att han har det i sig :) Tror att jag inte var så himla populär hos Victor där ett tag. Han tyckte att det var jättejobbigt att trava runt på volten, så han började galoppera istället. Efter kanske ett halvt varv kom han på att det var ännu jobbigare än att trava, så då tvärnitade han istället ;) För att göra hans idé till min (med galoppen) bad jag honom att fatta galopp igen, han galopperade kanske en halv volt för att sedan småbocka och nita igen. Då var jag inte populär... Det hela slutade med att han stannade på spåret och vägrade gå ;) Han är ju bara för söt, tjurskallen :)♥

Igår hade jag utsläppet, rätt mysigt faktiskt :) Att börja dagen genom att fylla lungorna med hästlukt är inte helt fel ;) Senare, runt 8 på kvällen, for jag ut och skulle intervalla Victor. Red räddningsvägen och lät honom galoppera uppför den branta backen 5 gånger. Den är rätt brutal, men han hade mycket spring i benen och det verkade kännas hur lätt som helst för honom :) Riktigt mysig kvällstur! :)
Från filmen i lördags:
Blev jobbigt att galoppera... Tvärnit!
Söte!♥ Vet inte vad han hade tänkt sig här, antingen studsa i protest eller gå i en väldigt samlad galopp ;)
Men vissa stunder gick han riktigt bra också :)
Duktig kille! :)♥
Har "riktiga" bilder också, de kommer nog upp eftersom :)

Surprise!

Mamma och pappa var i Långviksmon och städade bland farfars gamla grejor, och kom hem med...
...ett kamerastativ! :) Hur bra som helst!

Full fart!

Sista svenskalektionen avklarad! :) Nu är det bara bokuppgiften kvar så slipper vi det sen ;) Sen var det bara religionen kvar innan vi slutade. Då satt vi oss med matteläxan, men fattade ingenting så ja... Den här kursen kommer nog gå jättebra... eller inte... ;)
När vi gett upp matten tvingade jag med mig Felix till gymmet ;) Sprang och styrketränade, har bestämt mig för att göra det torsdagar efter skolan då jag hinner. Nu jäklar ska jag komma igång på riktigt! ;)

Sen hem och longerade Cabben. Det gick inte bra alls om jag ska vara helt ärlig. Han lyssnar inte ett dugg på mig utan går runt där på ridplan och funderar över vädret, och idag hade "traaavaaa" tydligen ändrat betydelse till "vänd in mot mitten!" ;) Menmen, han fick se nåt annat än hagen iaf :)
Sen stack jag och Victor ut på en mysig ridtur (försökte iaf att intala mig att den var mysig för att tiden skulle gå snabbare) i snöstormen. Travade Sidensjörakan, men resten skritt. Ville bara att han skulle få komma ut och röra på sig efter gårdagens dressyrpass så han inte står och blir stel i hagen. Speciellt i sånt här väder står de ju mest bara stilla i hagarna... ;)

Nä nu ska jag sätta mig med matten en stund. Förhoppningsvis kan man trycka in lite nya kunskaper iaf :)

Dressyrträning

...med Victor stod på schemat idag :) Började med en ganska lång uppvärmning med mycket skritt och många volter innan vi började med travarbetet. Påminde mig själv HELA TIDEN att jag skulle driva, driva och återigen driva. Jag har en ovana att alltid rida för mycket med tygeln och för lite med skänkeln om ni förstår vad jag menar ;)
Hursomhelst, det blev stor skillnad på Victor! Han gick jättefint! :) Gav efter för tygeln och travade avslappnat i en hyfsad form flera varv på volten :) Han är så rolig att jobba med, blir stolt som en tupp när jag klappar och berömmer då han gjort rätt! Tror att rid-vilan från när jag var i usa gjorde honom gott, nu är han så positiv till allt arbete och är verkligen ambitiös :) Så duktig!♥
Nu måste jag avsluta med något vi ryttare ofta glömmer bort; jag red jävligt bra idag! ;)

Bilder från usa

Nu har jag suttit och fixat med några bilder från usa, så slänger upp några här :)
Det är då det ovala hotellet i mitten vi bodde på först i Miami :)
Miami Beach på kvällen :)
Utsikten från balkongen i Miami.
Till slut fick vi äntligen se alligatorer ute i det vilda! :)
Solnedgång i Key West :)
Bror och jag står vid usas sydligaste punkt.
Det får räcka för den här gången, men det kommer mer så småningom! Tro inte att ni ska slippa undan... ;)

Duktig!

Just nu känner jag mig riktigt duktig :) Anledningen är att jag blivit klar med en uppgift med flera dagar till godo. Jag brukar alltid sitta uppe hela natten innan de ska in ;) Jaja, nog pratat om det :)

Idag var jag tillbaka till verkligheten igen. Mjukstart må jag säga med sovmorgon, eget arbete, idrott, lång håltimme och filmkunskap. Men det är verkligen inte helt fel, me like! :):) Idrotten var ju inte så rolig då, jag orkade inte lika mycket som jag brukar så blev jättebesviken på mig själv. Måste lära mig att inte ha så höga krav på mig själv hela tiden! Blir så fel, speciellt då jag är så pass målmedveten som jag är ;) Sen filmkunskapen, trodde jag skulle dö åt lärarn... "Idag ska vi gå igenom Windows Movie Maker... Jag har aldrig provat det själv, men det ser lätt ut! Här har ni första sidan..." Sen var det slut på den genomgången :)

Imorrn ska jag fortsätta med svenskaboken så jag blir klar med den nån gång, och om ingenting kommer ivägen far jag och tränar dressyr med Victor på onsdag. Känner mig riktigt taggad för att ta tag i ridningen på riktigt igen! :)

Detta gjorde min dag!

Citygross, Värnamo

En tjej och en kille, båda ~25, står vid schampohyllan.

Tjejen: Jag vet inte vad vi ska ha för något schampo. Kan du inte hjälpa mig att välja?
Killen: För mig fungerar det lika bra med vilket som. Ta det som passar ditt hår bäst.
Tjejen (irriterat): Du behöver väl inte vara så oengagerad?!
Killen (ser förbryllad ut): Jag trodde jag var omtänksam.
Tjejen: Men ta något som ser bra ut bara!
Killen (sträcker sig efter första bästa flaska): Den här?
Tjejen (märkbart irriterad): Skojar du? Den är för folk med torrt hår. Jag har inte torrt hår!
Killen (ser bister ut och tar en ny flaska): Den här är för normalt hår. Duger det?
Tjejen (stampar irriterat): Den där! Den är ju billigaste skiten du hittade ju!
Killen (blir förbannad och tar det dyraste han hittar): Sådär! Nöjd nu?
Tjejen (blir mörk i blicken): Ser du inte vilken färg det är på flaskan?
Killen: Den är vit…
Tjejen (argt): Ja, men korken då?
Killen (suckar): Den är grön.
Tjejen: Ja, och hur tror du det skulle se ut i vårt badrum som går i svart och rött?! Va?

Cabben

Eftersom Elisabeth är bortrest har jag lovat att ta hand om Cabben den här veckan :) Så tog in och pysslade lite innan vi gick ut på ridplanen för att longera en stund. Grannarna höll på och varva skotrar, starta bilar och jag vet inte allt de gjorde, så han var inte riktigt "med" utan stod bara och tittade efter det. Kände att det inte skulle ge nånting att försöka jobba då jag ändå inte fick något riktigt svar från honom så gav upp det efter ett tag och gick in istället ;) Menmen, en del skritt och lite trav blev det då iaf i båda varven, och han verkade inte ha alltför mycket energi trots att han stått en vecka så det är bra :)

Stalldag :)

For ut till stallet och red och provade grejer :) Det hade inte skadat om bootsen vart någon storlek större, men köpte dem inte för skyddets skull utan för reflexernas så det spelar ingen roll. Sen när jag klätt på Victor allt (han såg ut som en julgran!) red vi iväg. Tog räddningsvägen för omväxlingens skull. Var säkert 1,5 år sen jag red där sist! Det var med Hilda kommer jag ihåg :) Victor tyckte det var spännande med en ny väg, och han hade spetsade öron hela tiden :) Vi tog det ganska lugnt med mycket skritt och lite trav, men herregud så fin han var! Minsta lilla jag tog i tygeln kortade han ner traven, och han var verkligen med och lyssnade hela tiden :) Annars brukar han bli väldigt "på" när vi rider ute, och det är som att det blir för mycket i huvudet på honom så han springer bara. Så därför är jag jättenöjd :)

Ställde in honom i boxen en stund efteråt för att han skulle få torka upp lite innan jag släppte ut honom i hagen. Så fort jag går iväg utom synhåll står han och gnäggar efter mig och är helt olycklig, och sen när han ser mig igen åker öronen fram direkt :) Världens sötaste Victor!♥

Boenden

Ja, det verkar som att det inte vill funka att lägga in filmerna på bloggen från youtube, så får väl helt enkelt länka dem vanligt så kan ni gå in och titta så istället ;)

De första 6 dagarna var vi i Miami, och då hyrde vi en lägenhet som vi bodde i under den tiden. Stilren och allmänt snygg lägenhet med världens utsikt!
Hotell Opera

Sen drog vi upp till Orlando, och där bodde vi på ett hotell som heter Ramada i 3 nätter. De hade en pool, men den var stängd pga. vädret - vilket var strålande sol varje dag... ;)
Hotell Ramada

Det var cruising i Kissimmee, där vi bodde, samma kväll som vi egentligen tänkte åka därifrån. Så då stannade vi en natt till för att titta på den. Då bodde vi på ett hotell i närheten av Ramada. Seralago hette det. Det var ett riktigt fint ställe :) Filmade ingenting därifrån, orkade inte... ;)

Sen for vi ner mot Key West, men vi hann inte så långt vi planerat, så vi stannade i Homestead och sov på ett annat Ramada-hotell. Tyckte inte att det gav nåt att filma det heller då det var nästan identiskt med det förra Ramada-hotellet... :)

Dagen efter åkte vi resten av sträckan ut till Key West. Bodde på Wicker Guesthouse. Utifrån såg det jätteskabbigt ut, men så gick vi in... Jättefint! :) Lantligt men ändå så stilrent allting :) Synd att vi inte kunde stanna där längre, trivdes jättebra där i värmen ;)
Wicker Guesthouse

Sen åkte vi upp till Miami igen och sov där sista natten innan vi flög hem igen. Bodde på Doubletree, som låg granne med Opera :) Som Jonas säger i filmen så gick inte balkongdörren att öppna, det är därför jag inte kunde varken visa eller uppleva utsikten ;)
Doubletree

Jag tycker det känns väldigt konstigt att prata med kameran, så därför säger jag ingenting i filmerna... ;) Jag blir aldrig någon videobloggare jag inte :)

Imorgon...

Det verka skita sig lite med filmerna, får försöka fixa det imorrn istället. Förhoppningsvis :)

Nu har vi landat på svensk mark! Trots att...

Nu har vi landat på svensk mark! Trots att vi lämnade ett 25-gradigt Miami känns det faktiskt ganska bra att få komma tillbaka till Sverige ;) Nu sitter vi i bilen på väg hem från Stockholm. Ska förhoppningsvis stanna och äta nånting snart, det börjar bli ett tag sen vi fick våran minimala frukost på planet... ;) Ett stopp på hööks har vi också hunnit med innan vi började styra mot nordligare breddgrader :) Det blev kilpadden jag funderat över, och så köpte jag en svansreflex och reflexboots. Allt till Victor ;) Men hursomhelst, vi har haft det jättebra borta i staterna! Visar bilder och några filmer när jag kommer hem, kommer ändå inte orka göra nåt duktigt ikväll ;) Ha det!


RSS 2.0