Jag väljer att ta det personligt

Medan jag väntade på att min router skulle starta om och börja fungera igen, satt jag och läste igenom "tillgängliga nätverk"-listan. Det verkar som att en av mina grannar vaknade på fel sida imorse. Eller så har han/hon helt enkelt inte träffat mig än... :)
 

Våren är kommen

Plusgrader för 4:e dagen i rad! Väderguden skulle bara våga tillåta snö igen, då får han med mig att göra...


Kan man inte hedra på plats, får man göra det på avstånd...

Livets baksida

Har känt mig lite borta de senaste dagarna. De flesta av er (om inte alla) har hört talas om branden i Sidensjö. Pappas kompis son var en av de två som dog i branden. Jag kände honom inte personligen, men då vi haft en del kontakt med familjen genom åren känns det ändå som en stor förlust. Jag vet inte vad som känns värst, att de fick vandra vidare trots sin låga ålder, eller tanken på att deras familjer kommer behöva gå igenom sin sons/brors begravning. Kanske är det kombinationen av båda. Tragiskt är det i vilket fall som helst, och det är ingenting jag ens skulle önska min värsta fiende.
 
Just nu har jag bara lust att åka hem, krama om min familj och mina vänner och säga hur mycket jag älskar dem. Imorgon kan det vara för sent.
Vila i frid, Pontus och Frank. Ta hand om varandra där uppe♥

Måndag

God morgon/god mitt på dagen alla fans!
 
Efter att inte ha tränat på två dagar (räknar inte ridningen igår då den inte gav så mycket), var jag jättetaggad på att pumpa lite muskler idag. Tror ni inte att jag vaknade med så ont i halsen att jag knappt kan svälja? Typiskt! Vi tjejer på skolan har fått en gratisvecka på ett gym i stan den här veckan, så vi tänkte passa på när vi har chansen. Jag får dricka mycket te så det går över snabbt och jag kanske kan vara med ändå.
 
Annars händer det inte så mycket här nere i Brandbergen. Ska fortsätta med den älskade elläran hade jag tänkt. Tur att pappa är elektriker, hans mobil lär gå varm idag, hehehe...
Tur att jag har en o-skev tumme i alla fall... Det ser ut som att jag håller i en grillkorv!

Dold könsdiskriminering

Lika lön för lika arbete? Samma förutsättningar vid arbetsintervjuer och på arbetsplatser? Företag som styrs av kvinnor i samma utsträckning som män? Det tycker jag ska vara en självklarhet! Om folk jobbade mot just de punkterna skulle jämlikhetsproblemen varit lösta för längesedan. 
 
Istället anordnas "kvinnor kan"-event, där man stänger ute männen. Hur man tänker i sådana situationer och varför man gör så har jag faktiskt ingen aning om. Det är tjejkvällar på stan, lopp som Tjejmilen och Vår Ruset, där bara kvinnor får starta, informationskvällar som handlar om hur man sköter tekniska saker i hemmet (också endast för kvinnor för att man ska våga fråga) osv. Vad får man ut av sånt här? Får kvinnorna högre lön? En högre position i samhället? Knappast. Det som händer är att man ökar klyftorna mellan könen. Jag skulle även kalla det könsdiskriminering. 
 
Varför blir en kväll på stan roligare, ett lopp lättare och en informationskväll intressantare bara för att männen uteblir? Om man tänker sig en omvänd situation, med lopp kvinnor inte fick delta i, verkstäder som har öppet lite längre för att "hedra männen" och information bara män fick ta del av. Det skulle bli rubriker, reportage och debatter. Folk skulle inte kunna sova. Man skulle fundera över hur vi som kvinnor skulle försvara vår position i samhället och därefter kalla in krisgrupper. Det skulle bli kaos helt enkelt.  
 
Det ses som en självklarhet att alla män ska överlåta shoppingen till kvinnorna, åka iväg och springa ett halvmarathon på 2 mil som första lopp och kunna sköta om allt tekniskt i hemmet. Egentligen vet jag inte om alla dessa "kvinnor kan"-event är mest diskriminering för kvinnor eller män. Jag menar, varför skulle vi behöva kortare lopp? Kvällar med information man lika gärna kan läsa sig till på internet? Jag tycker att vi ska sluta med de här spärrarna, låt alla vara med på allting oavsett kön, tro eller ursprung. Jobba för att lösa de jämlikhetsproblem som finns istället för att skapa nya. Det vinner nog alla på i längden.
 

Alive and kicking

Det blev en ganska lugn kväll igår då Dafna åker till Uppsala idag och hälsar på släktingar. Men vi hade kul ändå, vi och stureplanssnobbarna.
 
Dagens planer är inte så många. Ska ut och springa en sväng även idag tror jag. Är så glad att mina knän äntligen håller för det! Förut kunde jag springa max en gång i veckan, för efter det hade jag alltid ont minst 3-4 dagar... Tror det kan bero på min tjurskallighet. Eftersom jag sprungit trots att det gjort ont har jag tränat upp musklerna kring knäna så de klarar belastningen. Eller nåt. Bra är det i vilket fall som helst. Bortsett från träningen ska jag få undan en hel del plugg. Det blir nog en bra lördag det här också!
Så här ser jag ut just nu! Om ni subtraherar festkläderna och adderar mjukisbyxor och tjocktröja. Och sätter upp håret i en knut. Och tvättar bort sminket. Och tänker er att det är ljust ute. Men datorn och stolen är detsamma!

Utgång

Ikväll ska vi slå klackarna i taket, som det heter om man som bloggare ska ut och festa. Jag och Dafna har smusslat in oss på Laroy's gästlista så där hade vi tänkt att dansa/hoppa/be wild and crazy ikväll. Taggade som två jävla igelkottar, det är vad vi är!

Lycka

Hööks vår/sommar-katalog har kommit! Jag är nog inte den enda hästtjej som känner att den här dagen just blev liiite bättre. Enda nackdelen är att jag kommer vilja ha allt...och det i kombination med att de kommer öppna en ny butik i Stockholms innerstad gör att min ekonomi känner sig lite hotad ;)


Norrland invaderar

Nu åker vi in till stan än en gång för att ta de butiker vi inte hann förra gången. StorShopparna är på G igen! Det enda som känns drygt är att det är löningsdag (skrev jag just det där?!), så det lär vara huuur mycket folk som helst. Men det är bara att vässa armbågarna, nu jäklar ska stockholmarna få känna på norrlänningarnas vrede! ...eller nåt. 
Jag: Jag försöker ta en bild till bloggen, men ingen blir bra!
Dafna: Okej, jag hjälper dig.
 
Vi kanske inte är snygga, men en bild blev det! :)

Klackträning

Dafna bestämde sig för att jag skulle lära mig gå i klackar. Därför fick jag trycka ner mina stackars fötter i ett par skor med 10cm klack i storlek 37. Jag har 39-40 i vanliga fall. Jag lyckades gå en bit utan att ramla och skämma ut mig totalt, så helt katastrofalt gick det inte!


Trött_tjej_92

Hela gårdagen var som en enda lång föreläsning. Totalt 6 timmar satt vi och lyssnade på en föreläsare som sa och skrev fel, fick utbrott pga "dumma frågor" och var allmänt virrig. När jag kom hem var jag så trött att jag höll på att bryta ihop. Gick och lade mig tidigt och vaknade för en halvtimme sedan, 12 timmars sömn senare. 
 
Min eftermiddag ska spenderas på skolan, och därefter blir det en sväng till Freja i kylan. Vi får se om det blir någon ridning, det är -15 här (skratta inte åt mig, stockholmsgrader är mycket kallare än norrlandsgrader!) och det är alltid 10-15 grader kallare i stallet. Den som lever får se, först ska jag ta mig igenom eftermiddagens ellära... Det kan ju vara livshotande bara det ;) Ha en bra dag allihopa, så ska jag försöka se till att min går att överleva :)

Go hard or go home

Jag varnar härmed alla känsliga läsare för en eventuell hjärtattack. Jag, Sandra Madeleine Damgren, klev upp klockan 6 för att hinna springa innan skolan börjar 10! (Visserligen med en del draghjälp av min egen Jillian Michaels, Dafna, men ändå!) Trots att det känns drygt att släpa sig upp på morgonen är det ändå skönt att ha träningen bortgjord när man kommer hem, för då har man hela kvällen fri för plugg. Nu kör vi!
Lägg märke till att vi har likadana tröjor... Stockholms töntar, det är vi det! :)

En dag på stan

Nån gång mitt på dagen fick jag och Dafna ett ryck och åkte in till stan. Det blev en del fynd faktiskt! 
Perfekt bloggoutfit... ;)
...och så ryggen som var lite speciell :)
Klänning/tunika nummer två!
 
Typiskt mig... "Vänta, jag ska bara fixa håret...!"
 
Vi har planerat in ännu en runda på stan då vi inte hann med alla butiker vi ville på. Vissa stängde redan 18... Men det blir bra, garderoben får sig ett lyft och vi promenerar bort en massa kalorier. På tal om kalorier, nu ska vi ut och springa. Hurtbullarna slår till igen!

Berta och Tiffy

Bertas ägare Maria och Magnus har gjort en facebookgrupp om Berta där de laddat upp bilder från betet i somras. Jag piratkopierade bilderna, som den skurk jag är, och tänkte dela med mig av några. Ropen skalla, mer Berta (och Tiffy) åt alla!

Äntligen hemma!

Jag misstänkte att det inte skulle bli någon dressyrträning idag heller. Med -5 grader och strålande sol kändes det nästan värt ett dödsstraff att rida inomhus. Det blev en sväng längs golfbanan igen, och underlaget var så bra så vi kunde dra iväg i ett och annat galopprace. Life is good!
 
Efter stallet åkte jag in till stan för att... möta upp Dafna! Hon har en arbetsintervju imorgon, och om den går bra flyttar hon ner hit och bor hos mig. Jag hoppas verkligen att det går bra, det vore skitbra att dels kunna dela på hyran och dels såklart kunna umgås mer än om hon bor uppe i Övik :) Så vi håller tummarna!
Dafna tyckte livet kändes himla jobbigt när hon insåg att hon skulle behöva släpa väskan uppför hela den låååånga trappan, haha!

Sweet dreams

För andra natten i rad har jag drömt att jag suttit på hästryggen. Natten mot igår var det dressyrträning på en sprallig Berta, vars ben flög åt alla håll i galoppen. Det var ren och skär lycka hos både henne och mig!
Inatt var det dressyrträning än en gång, men med en annan häst. En häst som var så känslig och försiktig som bara han kunde vara. En häst som alltid gjorde sitt bästa utifrån sina förutsättningar och bar sin ryttare som om hon var gjord av porslin. Victor. Jag har fortfarande inte förstått att han är borta. Trots att det kändes lite tungt att vakna upp till sanningen var det ändå en sån härlig känsla att kunna sätta igång honom i galopp på minimala hjälper igen och sedan bara rulla på medan jag sneglade ner på hans hals och såg en bra böjning, form och ett par öron som var fokuserade på ingenting annat än mig. Jag saknar honom♥
Nu ska jag bege mig mot stallet för ett dressyrpass (hoppas jag) på Freja. Därefter åker jag hem, duschar och byter om innan jag åker in mot T-centralen. Vad jag ska göra där? Det kan ni få fundera på en stund... :)

Made my day

Att man kan bli så glad av ett sms! Lite ångestfyllt också faktiskt, nu vill jag ju hem och hålla fler träningar... :)


Lördag

Började min långa helg med en lång sovmorgon och en lång frukost bestående av hallongröt framför senaste avsnittet av New Girl. Eftersom jag bara läser en kurs just nu har jag inga föreläsningar förrän onsdag. Skönt! Ska dock plugga en del ändå, men det kan man ju göra hemma.
 
Dagens planer ser ut så här;
  • Träna. Hade planerat att ta mig ut på en springtur för att se om det skulle gå bra trots minusgrader och snö, men det är för kallt. I -16 kommer mina luftvägar kollapsa totalt så det är inte lönt. Istället blir det en promenad i det fina vädret och lite styrketräning.
  • Städa. Nu ska julen bort! Framförhållning när den är som bäst.
  • Plugga. Ska lära mig de två första föreläsningarna i elläran och kanske börja med den tredje. Har känslan av att det kan bli en rolig kurs om man bara hänger med från början och förstår vad det handlar om. I vanliga fall släpar jag mig igenom hela kursen för de två-tre sista veckorna börja tentaplugga, fatta vad det handlar om - och tycka det är roligt.
Det här kan nog bli en bra dag tror jag.

Negativa grader men positivt humör

Jag fick göra om min plan när jag kom fram till stallet. Grindarna till ridtältet var stängda och våran ridväg förbi dem var översnöade. Man kan komma runt från andra hållet också, men det var jag för lat för :) Vi får ta det på söndag istället! 
 
Det har blivit riktigt kallt här nere också. Termometern visade -20 grader vid stallet. Det märktes på populationen. Det var bara jag och katterna där. Men det har jag ingenting emot, dels får man stå i sin egna lilla värld en stund och dels går allt mycket snabbare. Efter mockningen bestämde jag mig för att ta en tur ändå. Det blev barbacka efter vägen som går längs med golfbanan. Trots minusgraderna blev det en jättemysig tur! När vi dundrade fram i galopp i snön gjorde det ingenting att mina ögonfransar frusit ihop så jag inte såg någonting :) Det var kanske tur att grindarna till ridtältet var stängda, för det här var precis vad jag behövde!
Gick ut för att hämta en brun häst, kom in med en skimmel...

Nästa stopp: stallet

Kom nyss hem efter att ha skrivit tentan. Efter en vecka är jag redan trött och less. Det kommer bli en lååååång vårtermin... 
 
Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen åker jag ut till stallet och rider Freja. Det blir ett dressyrpass i ridtältet så hon får jobba på bra underlag. Kan tänka mig att hon kanske är lite stel då hon mest bara blivit riden ute den senaste månaden, så det är bra om hon får mjukna lite i sidorna. 
 
Över till matlagningen, jag tänkte mest bara säga hej. Så... HEJ!

Ett kLOKt val

Jag hörde några som pratade om tågolyckan på Saltsjöbanan, så jag var tvungen att klicka mig in på aftonbladet och läsa om det. För er som inte hört talas om det var det iaf en 22-årig tjej som jobbar med att städa tåg. Hon hade på något sätt fått tag i huvudnyckeln som behövs för att kunna starta och köra loket, startat och kört iväg. När hon kommit 1-2 stationer spårade tåget ur och kraschade in i ett hus.
 
Min första tanke var att hennes plan nog inte var så genomtänkt. Det var ett tåg hon tog, inte en bil. Jag menar, var ska hon gömma det? I ett skogsbryn? Det är inte direkt så att man kan lacka om det till oigenkännelighet och sälja det vidare. Dessutom är Saltsjöbanan 18 kilometer lång. Man hade kunnat GÅ från ena slutstationen till den andra innan hon lyckats få bort tåget från rälsen.
 
Sammanfattning: Första delen av hennes plan gick som på räls. Det var mer mot slutet det började spåra ur.

Du vet att du räknat fel när...

Du får svaret -0,182 på ett tal som antingen borde bli 1 eller 0.
/Mattegeniet

Det är ju spännande det också

De flesta tittar på nyhetsmorgon eller läser en tidning medan de äter frukost. Jag tittar på filmer om hur man transponerar och multiplicerar matriser... På norska.
Mamma... Blev jag tappad som barn?
 

Carrot stick, bokstavligt talat

Det är kanske så här man borde göra för att få lite mer framåtbjudning av Freja? :D
 

2 cool 4 school

Idag började skolan. För alla utom mig. Efter mitt möte med den omtalade väggen i höstas bestämde jag mig för att bara läsa en kurs den här perioden för att få det lite lugnare och komma tillbaka på banan igen. Istället tänkte jag ta tag i saker jag ligger efter i och ha nånting som jag tror kallas... fritid?
 
Jag satt och kollade igenom mitt schema igår och insåg att jag bara kommer behöva gå till skolan 2-3 dagar/vecka nu i början. Kom på mig själv med att tänka "Men...vad ska jag göra då? INGENTING?!". Jag tror att jag blivit skadad... :)
 
Nu ska jag ta tag i allt som ligger på golvet... Har inte packat upp än trots Misses nattliga protester. Därefter blir det matte resten av dagen. Idag ska jag lära mig allt om matrisekvationer, skalärprodukter och annat trevligt! Det ska bli så rooooligt!
...Eller inte.
 

Misses hint

Jag tror att Misse är less på att våra saker inte är uppackade än. Därför tog hon saker i egna händer (tassar) inatt. Hon har alltså gått till resväskan och hämtat mina sockar, par efter par, och lagt dem vid garderoben. Det är en början iaf :)

Lördag

Det blev en lång dag idag... Hade utsläppet i stallet imorse och klev upp 5.15. Känns gött att börja dagen med att släpa ut 96kg hö till hagen. Det är tur att man är en tjurskalle utan dess like ;)
 
Efter allt höbärande och utsläppet red jag ut en sväng barbacka. Jag tror att Freja fått göra lite som hon har velat nu under jullovet, för hon lyssnade på allt utom mig. Tur att hon är snäll! Det var ganska halt ute i skogen så vi fick ta det väldigt lugnt. Hittade en liten parkering i skogen som vi red volter på. Efter en del tillsägelser och mååånga in- och utflyttningar på volterna lyssnade hon faktiskt riktigt bra! Nästa gång går vi till ridtältet så vi får träna på bra underlag.
 
När jag var klar i stallet (tog 6 timmar, var tog tiden vägen?!) for jag hem och skottade hackade fram min parkeringsplats. Mina armar lär hata mig imorgon. Det får bli morgondagens problem. Nu ska jag titta på film. Sen ska jag sova. Läääänge...
Freja i höstas :)

Det var inte meningen...

...att det skulle gå lätt den här gången heller... 8,5 timmar satt jag bakom ratten idag. 9 timmar tog det om man räknar med matpaus. Det var en olycka (antar jag) efter E4:an så trafiken stod helt stilla i 1 timme och 45 minuter. Jag som var trött redan innan höll på att somna, haha! Men vi kom fram helskinnade till slut och det är ju huvudsaken :)

Min utsikt de nästan två timmarna och en less Misse som ville hem...


Någon?

Sitter inne på TDB och kollar tävlingar inför sommarens starter med Berta. Klickade mig in på min profil för att se om det var någonting som behövde ändras. Då ser jag att det står att jag inte har något grönt kort, vilket man måste ha för att kunna ta ut en ryttarlicens. Jag har ett grönt kort, men jag antar att det inte är registrerat i systemet. Någon som vet hur man gör för att registrera det?
Inget grönt kort...
Men så hade jag det :PpPpPpP
 
Nä men seriöst, någon som vet hur man gör?

I'm a fucking genius

Ett tal löst! Tror till och med att jag fattade vad jag gjorde! Bara 8 kvar...


I feel good

Idag var en bra dag! Började i Näske där jag höll en träning för Åsa och Lime. Det är galet hur stor skillnad det är på Lime efter bara två träningar! (Höll en förra veckan också.) Nog för att jag inte är expert, men lite erfarenheter har jag ju så det är kul att kunna dela med sig av dem och dessutom få Åsa att tänka outside the box. Det ger mycket att bara ändra tankesätt.
 
Efter träningen åkte jag ut och red Berta. Jag hittar nya knappar och lär mig eftersom hur hon ska ridas så det går bättre och bättre för varje gång. Så himla roligt! Fokuserade mycket på galoppen idag och hon jobbade på i en hyfsad form större delen av passet. Hon måste ha en bra grundkondition då igångsättningen gått så snabbt! Bra mycket bättre grundkondition än mig iaf, mina ben var som spaghetti efter all galoppträning... What doesn't kill you makes you stronger :)
 
Ikväll har jag en dejt med den linjära algebran. Vi får se om jag tycker dagen varit lika bra efter det. Förmodligen inte. 
Vad är det däääär? Går det att ääääta? /Berta

Besviken

Hur less blir man inte när man åker på världens dyngförkylning? Jag vill ju passa på att träffa folk och vara i stallet så mycket som möjligt innan jag åker ner igen! Jag får försöka se det positivt ännu en gång och hoppas att jag slipper bli sjuk när skolan dragit igång igen. Blir ju extra jobbigt om man inte är på topp då. Menmen, den dagen den sorgen.
 
Känner att det inte blivit så mycket skrivit här på slutet, men behöver nog en paus från datorn ett tag. Eftersom vi använder datorerna till nästan allting i skolan känns det skönt att slippa öppna den när man väl är ledig. Är hemma en vecka till innan jag åker ner. Håll uuuut, mina kära läsare ;)
 
Planen för den sista veckan är:
  1. Plugga mattehelvetet
  2. Rida in mig på Berta ytterligare lite mer så jag lär mig hur hon ska ridas på riktigt :)
  3. Följa med Åsa till Lime någon gång till om det passar
  4. Träffa kompisar (like I had some...)(tro det eller ej, men det har jag)(de vet bara inte om det än)(okej, nu ska jag sluta tönta mig)
  5. Sova
  6. Andas norrlandsluft
Nu ska jag plocka ner julgranen och sedan vara med Dafna. Imorgon är jag förhoppningsvis tillräckligt pigg för dressyrträning med Berta, och sen blir det jobb på kvällen. Sista jobbpasset för den här gången. Jag orkar inte börja skolan igen!
 

Nyårsafton

Årets (eller ja, förra årets...) sista kväll spenderades hemma hos Philip i Hemling. Det är så tråkigt att man ses så sällan nu när alla bor på olika ställen. Fast egentligen är det ju bara jag som gör det, de andra bor i Umeå. Men för mig känns det så. Nu släpper vi det.
 
Mamma hade gjort en glasstårta till efterrätt, men eftersom jag inte skulle äta middag hemma fick jag den vid lunch istället. Pappa fick nöja sig med ägg. Hehehe...
 
Efter middagen började vi spela spelet förfest, där man fick uppdrag/frågor att besvara. Det gick lugnt till i början...
...men sen när någon fick uppdraget att sminka den som satt visst antal steg till höger började det spåra lite... Vi hade lite svårt att ta Alex seriöst efter det :)
När vi spelat klart och firat in det nya året ville Daniel fläta våra hår. Tror inte någon kom undan, haha!
Så här blev resultatet i mitt hår! Riktigt imponerad faktiskt :))
Eftersom jag jobbade idag var jag tvungen att åka hem vid 2. Fick värsta ångesten i bilen på väg hem när jag insåg att det kanske är ett halvår innan vi ses igen :( Just nu hatar jag att bo i Stockholm! Men vi har alltid så himla roligt när vi väl ses, så det får väl kompensera upp det lite, I guess.

RSS 2.0