Fort Myers Beach

5 pm. 20 grader varmt och livemusik varje dag. Och störda syskon. Det blir inte så mycket bättre än så här :)


Urban


Här har vi pärlan! Bakom ratten på Urban är man Queen of the Road :) Idag såg pappa att det inte alls är en -13, utan en -14. Dessutom hade den bara gått 300 mil när vi hyrde den. Så himla fin och fräsch bil har jag nog aldrig suttit i! Jag kommer att ha ångest över att behöva lämna tillbaka den... Men jag vet vilken typ av bil som kommer stå högt i kurs hos mig när jag ska sälja a4:an ;)

Sunset


Så här ser balkongen ut på det nya stället, vi har stranden en trappa ner. Hur mysigt?!

Fort Myers

Nu har vi packat ihop och är redo att styra Urban (bilen) mot Fort Myers. Det ska tydligen finnas många fina stränder där borta, jag ska allt se till att prova allihopa! ;) Jag vet inte om vi kommer ha internet där borta eller inte, men det lär väl märkas. Nu ska jag göra upp med pappa om förarplatsen i Urban, hörs när vi hörs!
Strandpromenaden i Hollywood Beach

Härliga matvanor


Nog för att amerikanarna äter mycket konstigt, men korv med pannkaka? På en pinne? Kom igen...

Ännu en soldag

Nu har jag äntligen börjat kunna tagga ner och ta det lugnt på dagarna. Tidigare har jag sprungit runt som en yr, rastlös höna som hatat att sitta still, haha... Någon vecka till på det här så kanske jag är människa igen :)
Idag började jag och pappa dagen på gymmet igen, innan vi gick ut och solade och badade i någon timme. Sedan blev jag tvärsugen på att provköra våran hyrbil, så vi drog iväg till Walmart och handlade. OM jag blev kär i bilen! Det är en Chevrolet Suburban -13, och så himla stoooor haha! Det är annat mot min lilla A4 :)
Nu får amerikanarna passa sig...

Nu ska vi börja packa ihop inför flytten till Fort Myers imorgon. Det återstår att se om min käre far får tillbringa så mycket tid bakom ratten framöver...

Solen tar bra

Jag och mamma gick en sväng längs strandpromenaden idag innan vi lade oss och solade i 30min. "Ähhh, vi har ju inte varit ute så länge", tänkte vi. Sedan gick vi in...
After sun, någon..?

Ft. Lauderdale

Jag hoppas att ni inte är less på semesterbilder, hehe... Idag blev det en utflykt till Ft. Lauderdale, och äntligen fick vi lite sol och värme! 



Vi gick in i en butik som hade hundvalpar i skyltfönstret. Jag tyckte så himla synd om de stackars små hundarna, men vi gick in och tittade iaf. Hon som jobbade där frågade om jag ville hålla i en valp, och jag blev helt fast. Så himla söööööt! 
En liten pomeranian som var mindre än misse var när vi hämtade henne då hon var 12 veckor gammal. Åhhh, ville ta hem honom!

Nu ska vi ta en sväng längs stranden innan vi går ut och äter middag för att fira mammas 50årsdag. Fast jag säger att hon fyller 27. Då blir hon glad. 

Gymsession

Till min stora lycka fanns ett litet gym på poolområdet! Jag hade planerat att kunna springa på stranden, men den är alldeles för mjuk för att mina stackars knän ska hålla för det... Så det blev fullt ös på löpbandet i soluppgången istället :) Jag fick det bäst!

Finaste löparutsikten!
Köttaaaaaa! Hahaha...
Pappa Conny provar maskinerna

Nu ska jag ta en dusch, och sedan åker vi iväg och tittar om vi hittar en outlet eller nåt liknande. Florida levererar :)

Strandbilder





Bilder från dagens lååååånga utflykt till stranden! (...som ligger precis utanför hotellet.) 

Jetlag

Klockan är nu 5.30 lokal tid, och jag har redan varit vaken en timme. Jetlag är inte att leka med... Men det är faktiskt ganska skönt att sitta och slötitta på tv helt själv en stund. 

Idag är tanken att vi ska åka och hämta vår hyrbil, och förmodligen åka runt och titta lite på området. Det är så fiiiint med alla palmer överallt! Jag är, och har alltid varit, en sucker för palmer. 
Roar mig med att titta på nyheterna om ett snökaos i Chicago. Det känns ganska avlägset när man kan sitta ute i linne och shorts den här tiden på morgonen :)

Här får vi det bra

Nu har vi kommit fram till lägenheten vi hyr, handlat lite och FIXAT INTERNET! ;) Nu ska vi sätta oss och äta en välförtjänt middag efter dagens totalt 12 flygtimmar. Ikväll somnar vi snabbt tror jag... 
Utsikt från balkongen
Mitt och brollans rum

Det är ju några timmars tidsskillnad, så mina inlägg kommer upp lite hipp som happ. Men vafasen, ni får väl vända på dygnet då! ;)

Frukost


Frukost innan boardingen öppnar om 30 minuter. Nu är det nära :)) 
Lyckas jag fixa internet i staterna kommer jag att uppdatera med en massa bilder! Annars gör jag inte det. Ni lär väl märka min internetstatus... Hörs när vi hörs!

Gaaaaahhh


Nu är ju räknaren inställd på den dag jag åker till Arlanda (vi lämnar Sverige tidigt imorgon), men fortfarande... Gaaaahh! Dags att börja packa kanske...?

Tagga ner va!

Det borde vara dödsstraff att rida på ridplanen idag, kände jag när jag kom till stallet. Solen sken, det hade kommit lagom mycket pudersnö och marken hade frusit så att man inte sjönk igenom. Det blev en 1,5 timmes uteritt istället, vilken avslutades med en galopp på lägdan vid flygfältet. Mys!
Snö, snö, snö!
 
En sak som slog mig när jag var ute och red var hur min inställning till saker går per automatik. Dagar som idag har jag all tid i världen att pyssla, fixa och bara vara. Trots det sprang jag runt och tittade på klockan när jag mockade, och funderade på att vända och rida hemåt bara för att "komma hem lite tidigare". Vad då "komma hem lite tidigare"? Vad hade jag att komma hem till, förutom möjligtvis en massa avsnitt av The Big Bang Theory? Jag fick ta mig i kragen och säga "hallå där, tagga ner litegrann nu va!", ta ett djupt andetag och inse att jag faktiskt inte måste stressa HELA tiden. Oavsett om jag velat det eller inte har stallet blivit en stressad plats. Eftersom jag har så pass långt dit (det tar ca 40min att köra, enkel väg), går mycket tid åt bara för att ta sig dit och hem, och då jag dessutom alltid har skolarbeten upp över öronen vill jag inte söla bort alltför mycket tid. Det är nog egentligen likadant oavsett var i Stockholm jag är, för jag har vant mig vid att gå runt och vara konstant stressad här. Jag får börja träna mental yoga eller nåt :)
 
Nej, nu ska jag försöka mig på nåt så ostressande som att titta på en hel film utan att pausa för att springa runt som en yr höna. Det känns som ett lämpligt projekt för mig ikväll.

Jag blir TOKIG

Nu har jag varit ledig i 2,5 dagar. Under den tiden har jag: storstädat lägenheten, skottat fram bilen, varit till Haninge centrum, tränat 5 pass, tittat på 3 filmer, tittat på 10-15 serieavsnitt, spelat gitarr och DUNKAT HUVUDET I VÄGGEN FÖR ATT JAG ÄR SÅ HIMLA UTTRÅKAD?! Seriöst, det här med ledighet är nog inte min grej. Ge mig nåt att göra!
 
Idag blir det iaf en sväng till stallet. Jag tror att jag ska släpa fram lite cavalettibommar faktiskt. Här ska byggas styrka på både mig och Freja! Förutom styrkan ger det mycket hjärngympa, Freja måste verkligen se sig för och lyfta på fötterna, och jag måste bli mer noggrann i min ridning. Bommar är bra!
Superhopphästen :)
 

Frankrike

Efter många om och men har jag gått igenom alla Frankrike-bilder. Naturen är så fiiiiiin där, trots att det är mitt i vintern! Och naturnörd som jag är blev det mest... eh, ja... naturbilder. Enjoy!
 

SemesterfirarN

God morgon!
 
Jag har precis börjat min dag på bästa sätt - med en timmes powerwalk. Sån lyx kan man unna sig när man är ledig :) Det känns så himla skönt att ha kommit igång med träningen igen! Jag vet att jag varken kommer ha tid eller ork att träna på samma sätt sen när skolan drar igång igen, så jag får passa på nu. Träningsvärk är underbart♥
 
Förutom träningen har jag dragit igång lite smått med gitarrspelandet. Vi tog hem mammas gamla gitarr och strängade om den i jul, och nu ska jag lära mig hade jag tänkt! Jag är ingen naturbegåvning, men ja... Det låter i alla fall. Vi ser väl hur lång tid det tar innan grannarna börjar klaga :)
 
Nu ska jag titta på ett avsnitt av The Big Bang Theory och känna mig lite sådär lagom dum. Sheldon Cooper alltså, vilken stjärna!
 

LEDIG

Och så var ännu en tenta skriven och klar :) Jag har faktiskt ingen aning om hur det gick, det kan ha gått bra eller så är jag bara någon poäng ifrån. Jag kände mig inte helt borta i alla fall. I värsta fall får jag väl skriva om den då, och med allt jag lärt mig de senaste dagarna lär det inte bli något större problem. Men SKITSAMMA, den dagen den sorgen :)
 
Nu har jag en helt ledig vecka framför mig, och på söndag kväll åker jag till Arlanda! Har jag ens haft så här många lediga dagar i Stockholm någon gång? Jag tror inte det. Det tänkte jag fira med en himla massa städning. Så här har mitt rum sett ut sen jag kom hem från Frankrike:
"Genier behärskar även kaos..." osv.
 
Nä, nu ska jag dra igång ledigheten med att gå ut och skotta fram min parkeringsplats i det fina vintervädret. Dagsljus - jag har saknat dig!

Stockholmare♥

Jag och en klasskompis satt och pluggade matte på skolan. Jag skrev en kommentar på Instagram och fick svar på den.
 
Jag: Ibland när jag läser kommentarer skrivna på norrländska måste jag tänka som att jag säger meningen själv för att förstå vad det står. (Visar kommentaren och läser den på norrländska)
Klasskompis: Men... Du har ju ändå en ganska bra svenska, vilket språk använder ni er av i skolan där uppe i Norrland?
Jag: Vilket språk?!
Klasskompis: Ja, svenska eller norrländska?
 
Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta... "Du har ju ändå en ganska bra svenska..."

Echo

Skolan är aldrig så öde som 9.45 en lördagsmorgon...



#TGIF

Tack du älskade geni som uppfann kaffet. Inte utan min termosmugg♥
Och tack till Mahlet som håller koll på mig och slår mig på fingrarna när jag inte pluggar. Inte utan min extramamma♥
MVH,
Väldigt motiverad student

Scumbag brain

Alltså... Aj. Jag och Freja gick verkligen all in igår, och det känns idag. Herregud vad vi kämpade och slet! Ridplanen vid stallet är ganska liten, så för att Freja ska orka hålla igång galoppen måste jag driva som en galning. Efter 2x5 varv i galopp i varje varv höll jag på att tippa bakåt och ur sadeln. Nä men ridning är ingen sport, det är ju bara att sitta där... :) Det blir mer galoppträning för oss nu framöver, det är en sak som är säker!
 
I övrigt har jag haft världens mest oinspirerande morgon. Igår var jag på topp och tyckte att livet lekte. Vad händer? "Jasså, du känner dig glad och positiv? Vi får se hur glad du kommer att vara efter inatt...", tänkte hjärnan och lät mig drömma om allt och alla som inte finns i Stockholm och jag vill träffa. Jag tror inte att mina drömmar har bestått av så många personer nån gång. Tack för den. Scumbag brain. Men det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu ska jag sleva i mig det som är kvar av min havregrynsgröt och traska iväg mot skolan för matteplugg. Där ska hjärnan allt få arbeta. Skrattar bäst som skrattar sist, hjärnjävel.
Frankrike♥ Så himla fint landskap!

High on life

Det känns verkligen som att jullovet kom precis lägligt. Att få åka iväg, träffa härliga människor och få vara LEDIG ett tag har gjort att energinivån är på topp igen! När jag väl kommit in i mattepluggandet igår kändes det inte ett dugg jobbigt. Snarare roligt. När jag var ute och sprang likaså. När var jag så här glad och nöjd med livet sist? September? Sandra is BACK!
 
Först på min to do-lista för dagen är att åka till Freja. Jag är jättetaggad på dressyr, så så får det nog bli! Idag ger vi oss inte förrän det droppar svett från oss :) ...och det lär ju inte ta lång tid med tanke på hur otränad jag är för tillfället... No pain no gain, nu kör vi! 
 

Matematikern

Jag var helt inne i matten, och efter en timme eller så tittar jag upp och ser det här:
Man kan ju inte anklaga mig för att vara oekonomisk med papper i alla fall...

Övervåningen

Tredje och sista delen av huset i Frankrike - övervåningen! Här är Åsas våning och en galen garderob. Och några katter.


God morgon matte

Men jösses, det är redan onsdag?! Det känns som att jag kom hem från Frankrike igår, var tog tiden vägen? Idag ska jag ösa på med matteplugg inför tentan på måndag. Och när jag är så spyless på matten att jag vill dö, ska jag plugga lite till. Det är tur att jag har roliga saker att se fram emot :) Om 12 dagar sitter vi på planet mot Amerikatt, wiiihoooo!
 

Jag är på gång!

Jag kom nyss hem efter min första springtur på typ... en evighet? Jag hade egentligen bara tänkt att gå ut och gå en timme, men så kom en så himla glad låt på MP3n och jag kände bara "äsch, ska jag våga ha på mig ett par löpartights på RunClub-träningarna i vår är det lika bra att dra igång!". Och det var så himla kul! Jag körde lite kortare intervaller med högt tempo, och det brände rätt bra i benen mot slutet... Hejja mig!
Jag behöver all träning jag kan få med tanke på att hela julen såg ut så här... Och sen drog jag till Frankrike. Ojojojoj...

Första våningen

Här kommer del 2 i visningen-av-huset-i-Frankrike-serien! Jag hoppas att klippningen blev hyfsad, annars får ni göra som på den gamla goda tiden och spola fram :)


Tentadag

God morgon tentadag!
 
Är så otaggad på den här tentan så det finns inte. Jag känner att jag har hyfsad koll på den, men det kände jag sist också. Grinig lärare... Men ja, jag får ösa på med plugg nu de sista timmarna för att sedan gå dit och göra mitt bästa. Kan ju inte göra så mycket mer.
 
Ikväll ska jag komma i ordning lite här hemma, KÖPA MAT och lägga över bilder från systemkameran. Ni har ju bara sett mobilbilder hittills, vänta ni bara... :) 
Hörs ikväll, nu ska jag plugga!!!
...och sedan går jag till skolan och träffar några av de här brudarna! :)))
 

Det bästa som finns

...är att ha en välfylld kyl. 
De två understa hyllorna är mina. Älskar livet❤


Bottenvåningen

Eftersom filmen på huset i Frankrike var för lång fick jag dela upp den. Vi börjar med att visa bottenvåningen och lite utomhus!


Ordningen är återställd

Efter 13 timmars sömn har jag nu vaknat upp i min egna säng i min lägenhet. Den känns jättesunkig efter att ha bott här ett par dagar:
(Bilden är från i somras. Vi filmade hela huset, ska försöka lägga upp den så ni får se! Hoppas att appen inte kraschar med tanke på att det blev en 21 minuters lång film...)
 
Det har varit så himla roliga dagar! Jag och Åsa lärde känna varandra när vi var 11 respektive 12 år, och oavsett hur lång tid det går mellan gångerna vi ses är det som att vi alltid vet var vi har varandra. Vi har redan börjat lägga upp en plan så jag ska kunna åka tillbaka ;)
En sak som är skönt är iaf att kunna läsa en skylt och förstå vad det står på den. Jag kanske borde lära mig några grundläggande ord på franska innan jag åker dit igen... Bonjour, merci och pardon no francé räcker inte långt.
 
Idag ska jag panikplugga. Har ju tenta imorgon för bövelen! Men jag tror att jag har hyfsad koll på vad det handlar om. Franskan får vänta ett tag... Au revoir!

På svensk mark

Nu har jag äntligen landat hemma i min lägenhet. Resan har gått himla smidigt, men det tar på att slita upp sig mitt i natten för att hinna med ett tidigt plan. Hej jag heter Sandra och jag klev upp klockan 2 inatt.
Toulouses flygplats Blagnac 3.45 imorse

Den här gången mellanlandade jag i Paris, på Charles de Gaulles flygplats. Jag hade blivit varnad för att den skulle vara svår att hitta rätt på, så jag öste ut ur planet så fort de öppnade dörren. Och sedan hittade jag min gate på 15 minuter. Hej dötid! 
Hej cool flygplats!
 
Nu ska jag äta så mycket mat jag bara orkar, och sedan ska jag somna framför en film. Totalt 6 timmars sömn på två nätter, och en hel dags resa på det gör att jag kanske inte är världens piggaste just nu... Men det har det varit värt alla gånger! HEJ KUL VECKA!!!

Toulouse

En liten del av Toulouse :)


Redhead

Har ju glömt att visa hur håret blev! Jag hade förväntat mig en mer rödbrun färg, men det här blev ju bra det också. Tänk vad internationella vi är som klarade av det här med en fransk bruksanvisning... ;)
NÖJD :)

Sömn är överskattat

Gårdagen var så konstig. Vi åkte in till Toulouse, parkerade bilen och började gå runt för att hitta nåt uteställe. Efter ett tag blev vi stoppade av tre tyska killar som undrade om vi visste nåt bra ställe. Det gjorde vi ju inte, men vi sa att vi också var ute och letade så vi följde med dem. Vi frågade vad de gjorde i Frankrike, och de svarade "vi tog en roadtrip för att dricka lite öl här". De hade alltså åkt från Tyskland för att dricka öl? Vi hittade aldrig något bra ställe, så vi drev runt och dansade till egen musik istället. Så himla roliga!
Under en bro, någonstans i Toulouse.

Nu ska jag och Åsa iväg till en marknad i grannbyn, efter sisådär 2 timmars sömn. Det gäller att ta vara på de sista timmarna, jag åker hem imorgon... 

Carcassonne

Idag blev det en tripp till Carcassonne, en stor borg som ligger 1,5 timme "hemifrån". Den var riktigt frän faktiskt, såg ut som Hogwarts på långt håll! Tydligen är det Frankrikes näst största turistattraktion efter pariserhjulet. 
Roadtrip!
Carcassonne 
Lite utsikt från ett av tornen :)


Tortyr till vänster!
Lunch på en restaurang där vi nästan kunde kommunicera med personalen...

När vi kom hem var vi tvungna att åka till veterinären med Simba, en av katterna som har haft problem med ögonen. 
Att kommunicera med franska veterinärer är kanske inte det lättaste, men vi tror att vi hängde med iaf ;) 
Nu ska vi träna bort lunchen och sen åker vi in till Toulouse igen för att se om vi hittar lite roligt folk. Full fart hela tiden!


Fick en snapchat av brorsan...

Något skeptisk




Ingen minns en fegis

Fick ett ryck och köpte hårfärg. Resultatet kan bli spännande med tanke på att allting står på franska... You Only Live Once, eller nåt.



God morgon!


Utsikten från ett av mina fönster :)

Idag börjar vi med stallet och åker sedan iväg och tittar på lite småbyar som ligger i närheten. Fotonörden i mig kommer minst sagt att bli nöjd!

RSS 2.0