Hälsningar från Rom!

Det verkar som att idén med klassbloggen lades ner, så nu när jag är i princip ensam i lägenheten passar jag på att skriva några rader :) Här har vi det kanon! Vi har hyrt en lägenhet som alla 14 får plats i (lärarna har en egen lägenhet något kvarter bort), och det är alldeles lagom. Vi sover 3 respektive 4 i varje rum. Dessutom är det väldigt varmt här, det ligger på runt 30 grader varje dag! Vi bor brevid en stor kyrka, som påven faktiskt kom till nu i veckan. Så de stängde av vägen och det var poliseskorter och allt möjligt :) Den enda nackdelen är väl att kyrkklockorna ringer var 15:e minut, men det har man vant sig vid nu.

Ett annat STORT plus, som jag verkligen inte förväntat mig, är att det finns en anställd som kommer och fixar frukost till oss varje morgon. Så när vi kliver upp står allt färdigt på borden och det är bara att sätta sig ner och ta för sig. Vi behöver alltså inte ens lämna lägenheten! :) Med andra ord är jag helnöjd med tillvaron. Precis som jag väntat mig om inte bättre :)

Nu har vi 2,5 dagar kvar innan vi åker hem, och på dem är det tänkt att vi ska gå på stan, ha en picknick vid Spanska trappan och ev åka på något vattenland. Tiden har gått väldigt fort, och jag är helt slut varje kväll. Skulle någon fråga mig vad vi gjort under dagen måste jag fundera 10-15sek innan jag kommer på att vi faktiskt inte suttit i lägenheten hela dagen ;)

Nu ska jag ta en dusch innan resten av klassen kommer tillbaka från någon båttur, och sen skulle jag inte bli förvånad om jag somnar på en gång ;) Ni får klara er utan bild den här gången då jag inte sitter vid min egna dator. Det blir desto fler bilder när jag kommer hem!

Fredagsfräckis :)

Kalle och Bengt jobbade på samma fabrik och träffades varje fredag på puben för ett par öl innan hemgång. 
Båda hade jobbat i många år på fabriken men en fredag efter jobbet när de satt på puben sa Kalle:
- Jag tror att jag ska sluta på fabriken.
- Jaså, varför då, undrade Bengt.
- Jo, jag har kollat lite på det här med att vara beteendevetare och det verkar intressant. Jag ska faktiskt träffa en syo-konsulent på högskolan på måndag för att diskutera saken!
- Jaha vad kul!
Måndagen kom och Kalle träffade konsulenten som efter ett tag frågade om han var logiskt lagd då det var en bra egenskap för beteendevetare.
- Logisk, undrade Kalle?
-J a du vet, logik.
- Nä.
- Ok. Låt mig få förklara. Har du en gräsklippare?
- Ja.
- Då har du alltså även en gräsmatta och bor troligtvis i radhus eller villa?
- Ja.
- Ok, då har du också troligtvis barn och en fru eller flickvän?
- Ja, Kalle var nu lite fundersam.
- Ser du, bara genom att ta reda på att du hade en gräsklippare så kunde jag med logik få fram att du var heterosexuell!
- Jaha det är så det funkar, ja men då fixar jag det här med logik enkelt!
Samtalet fortsatte och avslutades efter en stund. På fredagen träffade Kalle och Bengt igen som vanligt och Bengt frågade då Kalle hur det hade gått.
- Jodå det gick bra. Jag fick lära mig om det där med logik du vet.
- Logik, sa Bengt tveksamt?
- Ja du vet?
- Nää.
- Ok då ska jag förklara, har du en gräsklippare?
- Nej..?
- Åh fan, är du bög?

Nu lyfter vi!

Nu lämnar vi Svensk mark och flyger till sydligare breddgrader :) 10.00 landar vi i Prag för att byta plan, och sen åker vi från flygplatsen i Prag 11.50, och är framme i Rom 13.40. Blir inga långflygningar med andra ord... ;) Håll nu tummarna för att planen håller hela vägen och vi slipper stöta på något askmoln på vägen!
Vi har startat en blogg som det är tänkt att vi ska turas om att skriva i under resan, så är ni nyfikna kan vi klicka er in på http://gransasso.blogg.se/ . Om vi nu lyckats få med os en dator, dvs...

Bilder från klassfesten

Vi hade klassfest hos Amanda i lördags. Tack klassen för en jätterolig kväll! :)
Vad gör Joel...? x)
Petter fick en haircut ;)
Felix aka. Captain Morgan ;)

Lycklig

Nu är jag äntligen klar med ALLT skolarbete, skrev sista provet idag! Allt slit jag lagt ner de senaste veckorna lönade sig till slut :)

Idag ska jag städa rummet, städa hos kaninerna, packa och göra det sista inför resan. Känns overkligt att vi åker imorgon. Bussen går 21.30 från Nola, och sen hoppas vi på att planet kan lyfta överhuvudtaget, risken att det ställs in är ju ganska stor med tanke på askmolnet från Island... Men vi SKA till Rom, om vi så ska GÅ dit! ;)
Mitt skrivbord? I behov av städning? Pffft...

Kvällsplugg

Ikväll blir det plugg för min del, hann inte klart religionsuppgiften igår så den får bli min underhållning ikväll. Satt ju med en uppgift förra fredagskvällen också, och fick reda på det resultatet idag. Ett solklart MVG, och ett av få arbeten hon inte behövde läsa igenom mer än en gång för att vara övertygad. Så... varför ändra på ett vinnande koncept liksom? :)
Nöjd chey ;)

Fredagsfräckis :)

Britta och Sture låg och hånglade i baksätet på Stures raggarbil när Britta viskade:
- Kör upp ett finger!
Det gör Sture.
- Kör upp ett till!
Det gör Sture.
- Kör upp hela handen, Sture! stönar Britta.
Sture stoppar in hela handen.
- ÅH! Kör in en hand till!
- Är du säker?
- Ja! Bara tryck!
Sture kör upp båda händerna.
- KLAPPA! KLAPPA! ropar Britta.
- Det går inte... svarar Sture.
- Nä, jag vet, visst är jag trång?!

Det börjar dra ihop sig...

Den här veckan blir bara bättre och bättre, vi fick jobba på valfri plats (=hemma) med religionen så jag fick lång sovmorgon idag också :) Tänk bara, det här är den sista inlämningsuppgiften innan studenten! Efter den har jag bara kursprovet i matte E kvar, och sen har jag pluggat klart. Då är det bara att flyta med den sista tiden :)

På tisdag kväll rullar bussen ner mot Stockholm. Det blir alltså nattbuss till Arlanda, och sen lyfter flyget 08.10. Det känns overkligt att det är så kort tid kvar, snart är vi i Rom!

Annorlunda horsemanship


Havrepappa

Har hittat en rolig blogg som drivs av en förälder till en hästtjej. Havrepappa kallar han sig, och på bloggen skriver han om sina tankar kring ridsporten och hästarna. Väldigt underhållande! :)

Eftersom mina kunskaper om hästvärlden starkt har ifrågasatts tidigare i veckan så vill jag härmed bevisa för alla er hästmänniskor att jag inte alls är lika borta som en tappsko i en lerig hage en mörk novembernatt. Mina teoretiska kunskaper skulle förmodligen få berömda häst-orakel som t ex. Janne Svanlund att bli gröna av avund.

 

Dock ska jag villigt erkänna att jag inte har några som helst planer på att lära mig detta rent praktiskt.  Det skulle personligen kännas betydligt mer lockande (och säkert) att stå på ett högt berg med en 4 meter lång metallstång i händerna, mitt under ett kraftigt åskväder, än att sitta upp på en sådan tingest till djur.

 

Framtill på hästen så fäster man, med en anordning av ett virrvarr av remmar, en metallstång med ett snöre i varje ända som man placerar i hästens mun. Denna tingest är till för att man skall kunna styra djuret (precis på samma sätt som man styrde sin hemma-snickrade lådbil när man var barn, när man drar i höger snöre så svänger hjulen åt höger). På hästens rygg lägger man först en filt (funktion oklar), och ovanpå denna en mindre skinnfotölj med inbyggda fothållare. Detta för att sitta bekvämt och avslappnat medan man rider.

 

Genom att sparka i hästens sidor med fötterna så börjar den att gå framåt, och genom att dra i båda styrsnörena samtidigt så stannar hästen. Detta är basen i all ridning. Det finns även en inbyggd backfunktion på djuret som man utlöser genom att man fortsätter dra i styrsnöret även efter det hästen har stannat. Förmodligen finns det även någon slags "backspärr" som man lägger om med fötterna, men denna har jag inte lärt mig ännu...

 

Nu blir det svårare för ett teoretiskt blåbär som jag... Att växla upp från skritt till trav har jag ärligt talat dålig koll på hur det görs. Förmodligen växlar man med fötterna samtidigt som man omväxlande börjar ställa sig upp och sätta sig ner i skinnfotöljen. Påminner lite om sången "Kålle och Ada" (lokal visa för Göteborg med omnejd?)

 

Den näst sista växeln på hästen, så kallad galopp, uppnås även den med en växling med fötterna. Här gäller att man inte längre kan sitta ner i sin bekväma skinnfotölj, utan man försöker helt enkelt hålla sig kvar på hästens rygg till vilket pris som helst. Den högsta växeln kallas skenande häst, och utförs sällan medvetet av ryttaren på grund av hälsoskäl.

 

När man behärskar dessa grunder i ridningen så börjar finliret... Jag talar om saker som galoppombyten, förvänd galopp, bakdelsvändningar, piruetter, piaff och passage, ren överkurs alltså. Dessa saker fyller ridmässigt ingen som helst funktion, mer än att det ser flashigt ut och imponerar därmed på andra hästmänniskor som tittar på.

 

Man kan likna denna överkurs inom ridningen med när Brasilien ger Sverige en lektion i fotboll. Brassarna anfaller i piaff och passage med galoppombyten och piruetter, medan svenskarna har fullt sjå med att få till en förvänd galopp på mittplanen. Har man otur så får Ljungberg ett avbrott till trav i den förvända galoppen, och man får börja om från skritt på egen planhalva.

 

Den enda svensken som klarar av piruetter är väl möjligen Zlatan, men det kan ju förklaras med att han verkar ha ett temperament som påminner väldigt mycket om de nervsvaga djur som jag normalt beskriver i den här bloggen.

 

Vad det gäller dessa bekväma skinnfotöljer som används vid ridning så skall jag i morgon åka med på utprovning av en sådan. Anna nämnde siffror på minst 30000:-. I min värld får man minst en hel soffgrupp för de pengarna.Havrepappas blogg hittar du HÄR!


Ledig

Idag är jag ledig från skolan då jag har samma lärare under alla lektioner på tisdagar, och han har åkt med på NV3b's resa. Skönt att få sova ut med tanke på igår! :) Dagens planer är att först och främst bli klar med filmkunskapen. Har VG-uppgiften och halva MVG-uppgiften kvar, men jag tror inte att det kommer ta alltför lång tid. Sen ska jag iaf försöka få till en början på religionsuppgiften. Jag börjar se ett ljus i tunneln!
Jag har inga nya bilder att bjuda på så det får bli en gammal!

What A Day!

Idag har jag haft mer eller mindre fullt upp hela dagen. Började inte förrän 10 i 12, men då det inte gick passande bussar så satt jag på skolan 9 ändå ;) Den enda lektionen jag hade idag var idrott. Vi skulle springa coopertestet. Gick pissdåligt! Luften är alldeles för fuktig för att det ska fungera med andningen så jag fick sakta ner och gå flera gånger för att kunna andas igen...

Efter skolan for jag ut till stallet. Började med att rida Victor uppe på mon. Han har tappat gnistan lite i traven så nu lägger vi dressyrträningen på hyllan ett tag och är bara ute i skogen och har roligt! :) Trots det tvingade jag honom att lyssna genom att lägga in små volter och halter så fort han började dra iväg. Han blev skitsur och tyckte jag var jättejobbig med honom ;) Men till slut tyckte jag att han lyssnade riktigt bra och kunde hålla ett lugnt tempo :)

Sen var det Donna som skulle få komma ut och få motion. Även hon fick sig en tur på mon :) Jag hade målat upp en lugn uteritt för mig själv, men tänk så fel man kunde ha... Den röda damen hade andra planer! Hon hoppade, studsade, bockade, sparkade, försökte dra tyglarna ur händerna och stack. Men roligt hade vi, jag och rödingen :)
Jag och Donna februari 2009

Sen skulle jag åka hem, och i backen upp från stallet dog bilen. Jag vet inte vad som hände, men den gick inte att få igång igen. Så Robban gjorde en specialanordning så jag och pappa kunde bogsera den till verkstaden. Tur att vi hade tid där imorgon! Nu hoppas jag på ett halleluja moment och en återuppståndelse :)

En inneboende över natten

Inatt har vi en extra inneboende :) Det är Denices kanin Afrodite som ska bo här över natten. Vi har parat henne med Moonlight idag, och för att öka på chanserna att hon ska bli dräktig får hon sova över inatt :) Hoppas att det funkar trots att Moonlight är lite till åren...

Solänget

Idag följde jag med till Solänget och tittade på travet. Victor startade ett lopp innan V75 började. Han började galoppera i sista svängen innan upploppet, så han blev diskad. Det var synd, för han såg fin ut i hela loppet och låg rätt bra till i placering fram till dess. Nästa gång tar han dem! ;)

Förbannad Saade

Tycker det är skitkul att han verkligen blev förbannad över att ha blivit uppropad sist! Överväger man att sluta tävla för att man blir så nervös av att behöva vänta på att bli uppropad borde man ha övervägt tanken att lägga karriären åt sidan long time ago... ;)

Filmen

Han har gula boots fram, det är därför hovarna ser konstiga ut ;) Jag visste inte hur han skulle reagera när jag släppte honom lös på planen, så jag tog det säkra före det osäkra och tog på dem. När jag filmade det här tränade vi inte på någonting, utan det enda var då jag bad honom byta varv. Tyckte det skulle vara roligt för er att se hur han rör sig utan ryttare :)

Fredagsfräckis :)

Det var Stockholmaren som skulle köpa en stuga av en bonde i Småland. 
Stugan låg vackert vid en sjö med både brygga och båt. Denna stuga ville ju Stockholmaren verkligen ha, men det var bara ett litet problem, Stockholmaren var allergisk mot mygg. Han frågade flera gånger om det fanns mygg, faktiskt så ofta att bonden blev förbannad. 
Då erbjöd bonden ett vad, han skulle in till byn och handla, under denna tid skulle han binda Stockholmaren naken vid en flaggstång och var det så att Stockholmaren blev biten av ett enda mygg skulle han få stugan gratis. 
Sagt och gjort Stockholmaren bands vid flaggstången, bonden gick till byn, mycket nervös var han. 
När bonden kom tillbaka hängde Stockholmaren nästan livlös i flaggstången. Bonden gick fram och frågade om han blivit biten av mygg. 
- Nej, sa Stockholmaren, det är ingen fara, men har kalven där borta ingen mamma????

Blir less!

Vad är det för fel på youtube? :o Så, man måste ha två inloggningar för att kunna logga in? Nu skiter jag i det här och tittar på Big Brother istället. Har ni tur får jag någon snilleblixt till helgen så jag lyckas få upp den ;)

Mystiskt virus...

Jag tror att jag har blivit drabbad av något virus... Ett flitighetsvirus närmare bestämt :) Tror inte jag har pluggat så här mycket sen ettan! Imorse for jag in till skolan 2 timmar (TVÅ TIMMAR!!!!) innan vi började bara för att hinna plugga mer matte inför provet imorgon. Jag körde ju såklart fast på ett tal, så jag kom inte så långt, men det var banne mig en bedrift från min sida ändå ;)

Efter skolan for jag ut till stallet för att ta ut Victor :) Red faktiskt inte idag, utan det blev longering och löslongering istället. Jag ville kunna se hur han rör sig då han känts lite stel att rida, och samtidigt fick han både prova på nåt nytt med löslongeringen och röra på sig utan ryttare. Det blev en himla massa flugor i samma smäll! :) Filmade lite när han sprang lös, så bara jag får tag i någon musik så kommer filmen upp här.
Ja bju på n bild på linslusn så länge ;)

Den som uppfann energidrycken förtjänar att vinna Nobelpriset!

Nu är jag äntligen klar med historian, det tog ju bara 2,5 timmar... -.- Nu ska jag ladda om, och sen blir det matteplugg fram till Greys. Jag tror att någon kommer sova gott inatt... ;)

Helt plötsligt fick jag fullt upp!

Fram till igår tyckte jag att allt kändes lugnt med skolan, men då var det som att det kom ikapp mig att det inte är så lite som ska göras ändå... Jag har en historieuppgift (som jag iofs kommit längt långt med...), matteprov på fredag, 4 filmkunskapsuppgifter (gör vi alla får vi MVG ;), slutuppgiften i psykologi och slutuppgiften i religion. Extra roligt blev det ju när jag började tänka efter och insåg att jag måste ha MVG på alla inlämningar också. Det är så svårt att veta vad lärarna egentligen vill att man ska diskutera innan man lärt känna dem riktigt, vilket man inte hinner göra under 50poängs-kurser...

Hursomhelst, nu vet ni vad jag ska göra de kommande 2 veckorna ;) Tisdag den 24 hoppas jag vara klar med allt, för då åker vi ner till Stockholm för att dagen efter ta planet ner till Italien. Det kommer vara värt allt slit :)

Inte min dag

Dagen kunde inte börja bättre med sovmorgon till 12. Jag vaknade innan klockan ringde, gjorde mig klar snabbt och hann göra lite på historieuppgiften innan jag for till skolan.

På skolan hade vi bara historia, och där började vi prata om uppgiften. Jag var hel övertygad om vad han ville att vi skulle göra från början, men inte nu längre. Det kan betyda att jag fattat fel och måste göra om allt.

Efter skolan for jag hem, och där började vi prata om bilen. ABS-lampan tjuter och blinkar, och den varnar för dåliga bromsar trots att allt är som det ska, så troligtvis är det något elfel som gör att den "tror" att något är fel och därför varnar. Den ska lämnas in nästa vecka, och det kalaset skulle gå på 2300kr... Det känns ju mindre kul för någon med studentekonomi.

Sen upp till Victor. Hade tänkt rida dressyr i grusgropen för att han kanske skulle få mer framåtbjudning än på ridplanen. Det gick ju som det gick, han lyssnade inte ett piss. Han vek sig i kroppen, sköt ut bogen och gick precis dit han ville trots mina försök att styra åt något annat håll. Till slut gav jag upp och red hem igen för att rida på plan istället. Samma problem där, han ignorerade skänklarna totalt. Jag är övertygad om att något är fel, men jag kan inte sätta fingret på vad. Jag hoppade av på slutet och gick med honom en stund bara för att titta efter riktigt noga så han inte markerade någonstans. Jag tyckte inte att han gjorde det medan jag red, men bara för att vara riktigt säker. Den lilla promenaden på 3-4min gjorde att mitt ena knä än en gång började strejka.

Nu ska jag läsa bloggar och titta på tv resten av kvällen, så förhoppningsvis kan inget mer gå fel idag. Imorgon är en ny dag :)

Back!

Nu verkar bloggen äntligen fungera igen! :)) Det har varit en lugn dag idag - precis som alla andra måndagar. Det känns som att vi inte gör någonting alls i skolan nu på slutet. Vi har ett prov kvar. ETT! Sen är det bara inlämningsuppgifter, och de har inte så mycket med lektionerna att göra... Så vi kunde inte bry oss mindre om vad lärarna står och predikar om... ;)

Efter skolan satt jag ute och stekte en stund i solen. Musik i öronen, kall saft i flaskan och utsikt över mina fina kaninpojkar - kan det bli så mycket bättre? :)
Zoomen på mobilkameran är bäst, sådetså! :) Nu ska jag vara duktig och sätta mig med historiauppgiften så att även den kan betas av!

Något fel...

Det är något som är fel med blogg.se - sidan, det tar jättelång tid innan både inlägg och kommentarer publiceras. Jag kan se kommentarerna på en gång, men de syns inte för er förrän efter några timmar. Jag har alltså inte blockerat någonting... ;)

Vuxenpoäng i massor!

Idag har jag hunnit med en del, är ganska nöjd faktiskt ;) Har samlat väldigt många vuxenpoäng!
jag och Victor tog en längre tur i skogen idag, vi red bort till kraftverket i Mjäla. Han var piggelin och ville verkligen inte lyssna det minsta! Det roligaste var ändå när han ville svänga höger där jag ville rakt fram. När han inte fick sin vilja igenom ville han försöka skrämma mig genom att stegra. Han tror att jag blir rädd, men egenligen sitter jag bara och skrattar inombords, hans patetiska försök är bara för roliga! :)
Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att skriva det som är kvar på samhällsuppgifterna. Sen blir det filmkunskapsuppgifterna om jag hinner. Det känns bra att kunna beta av allt eftersom. Det är banne mig inte länge kvar nu...

Fredagsfräckis :)

Fru Andersson och fru Persson stötte samman i mataffären.
Då säger fru Andersson med mord i blicken:
- Har du sagt att min man har en vårta på snoppen???
- Nej, säger fru Persson, jag sade bara att det kändes så!!!

eBay

Någon har försökt registrera sig på Ebay med min mailadress. Vek mig dubbel av skratt då jag såg mailet, så roligt! x)
eBay sent this message to Fahad Mustafa (faisalmustafa2011)

Hi faisalmustafa2011,

Just klick "Activate Now" to complete your registration. That's all there is to it. After that, you are ready to start shopping!

Jadu, Mustafa, nu är det dags att börja shoppa! ;)

Victor och Wilmer

Igår red jag dressyr på Victor barbacka. Han var duktig fram till traven, där fällde han ut åsneöronen och vägrade gå ett steg till ;) Så efter 5-10 minuters kämpande gav jag upp och gick och hämtade sadeln och ett ridspö. Efter det skötte han sig som en ängel. Han vet när han kan komma undan och inte... ;)
Precis såhär såg han ut... ÅsneVictor!

Idag for jag ut för ännu ett dressyrpass med honom. Jag vet inte vad jag ska säga om det, det gick varken bra eller direkt dåligt. Han lyssnar inte riktigt på framåtdrivande hjälper, utan det känns som att han mest bara lullar runt och tycker att livet suger. Jag funderar på om han har ont någonstans då han varit mycket mer positiv till dressyren förut och tyckt att den varit rolig. Men samtidigt skulle han inte sprungit loppet i tisdags på en så bra tid som han gjorde om han hade ont. Svårt det där...

Efter jag ridit Victor kom pappa ut till stallet och hjälpte mig med Wilmer så han också fick vara ridhäst en stund idag :) Wilmer och Pappa Conny har blivit bästa vänner - pappa tycker om att skämma bort hästarna med godis, och Wilmer gillar att bli bortskämd med godis ;) Det gjorde att Wilmer helt slutade lyssna på mig när jag red och istället gick ut från plan för att tigga godis av pappa! En gång när jag lyckades vända på honom och förhindra att han skulle smita ut blev han sur, vred på huvudet - och bet mig i tån! Den som säger att hästar inte har humor har aldrig träffat en kallblodstravare :)

Bloggen

Det här med bloggen tycker jag faktiskt är ganska intressant. Inte bara det enkla med att jag skriver inlägg och att ni kommenterar, utan folks reaktioner på att jag, en tjej som lever ett helt vanligt liv utan att sticka ut alltför mycket, driver en blogg.

Den enda anledningen till att jag skriver och publicerar inlägg är att jag själv tycker att det är roligt, och även att det är givande att kunna "bolla" idéer med er läsare. Jag tjänar inte ett öre på att blogga, men ändå verkar vissa störa sig på det. Varför ska jag få synas mer än någon annan? "Vem tror hon att hon är egentligen?"

-Jag är mig själv helt enkelt, vilket förhoppningsvis märks på det jag skriver. Att jag ska synas speciellt mycket mer bara för att jag har en blogg tycker jag också är lite förhastat. Jag har aldrig skrivit ut min läsarstatistik, så det finns inga som helst grunder för det. Jag kan dock lugna er med att jag inte har alltför många läsare :)

En annan sak jag märkt är att vissa inte vågar stå för att de faktiskt läser den smörja jag skriver. Det tycker jag är så himla roligt faktiskt! Vissa vet små, små detaljer om mig som jag är övertygad om att ingen berättat för dessa, och dessutom inte så snart efter publiceringen... ;) Men istället för att rakt och ärligt säga: "Jag läste på bloggen att..." Säger man ofta: "Jag hörde att..." eller "Någon sa..."

En sak som jag tycker är värt att nämna är att jag inte tar det minsta illa upp då det kommer till sånt här. Folk får vara precis hur avundsjuka de vill på att andra går in och läser inläggen. Jag lever mitt liv som jag vill, och tänker inte ändra på mig bara för att det inte passar alla. Dessutom tycker jag att det är ganska roligt att se hur vissa reagerar i såna här situationer. Då jag tycker att psykologi är intressant är det ganska lärorikt att få se hur människor reagerar gånger som dessa. Djur är lätta att kommunicera med. Det finns alltid någon grund till varför de reagerar som de gör, och det är inte alltför svårt att lista ut hur de fungerar. Människor, däremot, är ofta svåra att läsa av då det kan ligga någonting bakom varför de svarar eller reagerar som de gör. Bland oss kan "ja" även betyda "nej". Därför tycker jag att sånt här är intressant, det lär mig så otroligt mycket om hur många människor fungerar och tänker.

Och slutligen, ni behöver inte smussla med att ni läser den här dyngan. Skulle jag haft någonting emot att ni läser det hade jag inte publicerat. Jag tycker bara att det är roligt att ni tar er tid att läsa! :)

Jag vågar stå för vad jag publicerar. Vågar ni stå för att ni läser det?


Måndag

Det känns som att det inte händer så mycket just nu, men ändå går jag runt och är stressad över småsaker. Helt onödigt egentligen då jag faktiskt inte har så mycket att vara stressad över. I princip allt är klart inför studenten och balen, och det är bara lite smågrejer kvar i skolan, så det är egentligen bara att luta sig tillbaka och glida med de sista veckorna ;) Men nejnej, sån är inte jag...

Hursomhelst känns det som att jag är "med i matchen" nu igen. Har inte lika ont längre, utan nu är jag bara trött. Det tar så extremt mycket energi att ha ont så jag fattar det nästan inte själv. Var hemma från skolan idag då jag kände att det skulle ge mig mer att vila en dag än att åka till skolan och göra ingenting.

Nu ska jag försöka återgå till matten en stund igen. Tryckte i mig 5 sockerbitar för att få snabb energi, men det fungerade inte. Måste försöka göra ett ryck nu så man blir klar med matten nån gång. Ha det!

RSS 2.0