Jo förresten...

Glömde att skriva att från och med torsdag kommer jag att ha mobilen avstängd fram till vi kommer hem till Sverige igen, så vill ni nåt är det sista chansen imorgon ;) Blir sviiiindyr mobilräkning annars, eftersom det blir jag som kommer få stå för kostnaden på både smsen jag skickar och tar emot...

Tisdag

Idag lyckades jag äntligen fixa ledigheten för USA! Jobbigt med en rektor som aldrig verkar vara på skolan... ;) Så fick springa runt som en dåre och leta lärare och ränna in och ut på rektorsexpeditionen som någon idiot. Jaja, skönt att det är fixat :)

Det blev ingen ridning av Victor idag, blev alldeles för mycket att göra :( Så när jag kommer tillbaka kommer han att ha haft ungefär 3 veckor ledigt från ridningen. Men jag tror faktiskt att det är bra för honom också, de behöver lite vilopauser ibland för att få allt att sjunka in :) Han kommer ju fortfarande att köras, så helt ledig blir han inte ;) Ska köpa med mig en kilpadd från Hööks när vi far hem från Stockholm, så jag hoppas att sadeln ligger bättre med den. Är ju inte roligt att rida om man vet att han får ont :(

Idag var jag in och köpte balklänningen jag provade förra veckan, och en liten väska jag ska ha till. Blir awesome det! Och bara för att vara dryg tänker jag inte lägga ut några bilder förrän efter balen... Moahahaha ;)

Sen hem och stressa runt. Tänk om jag glömt att packa ner nånting! Tror snart att jag kommer ramla ihop i kramper om jag fortsätter så här... Japp, jag är sjuk. Jag lider av akut resfeber :)

Sen for jag iväg med pappas bil till morbror och Kerstin, som ska ta hand om kaninerna medan vi är borta.
Tack!♥

Imorgon går jag halvdag, och sen drar vi! Ska bli så himla skönt! :) Ska försöka mobilblogga om jag får tråkigt på vägen ner, så än så länge är ni inte av med mig... ;)
El Stockholmo ;)

Veckan

Herregud vad jag blivit dålig på att uppdatera nu på slutet! Skärpning! ;)
Menmen, jag ska försöka gå igenom hela veckan lite kort;

Torsdag: Hittade en balklänning :) Är 99% säker på att det blir den, ska dit och kolla en gång till innan jag bestämmer mig. For hem och intervallade Victor. Det är som att en spärr släppt för honom nu, fick han välja galopp valde han vänster helt plötsligt... Konstig häst :)

Fredag: Felix följde med hem och stannade över helgen. Satt nyss och funderade på vad vi gjorde, för jag kommer inte ihåg att vi gjorde nånting alls. Men så kom jag på att vi somnade efter skolan och låg och sov i 2-3 timmar... Det är ett hårt liv vi lever ;)

Lördag: Tänkte åka in till stan för att kolla på klänningen igen, men så var det stängt så det blev ingenting av det. Så det blev att sitta hemma vid fejjan hela dagen istället ;)

Söndag: PLUGG! Ojojoj vilket tålamod Felix har med mitt humör ibland! Satt och var asförbannad för att jag aldrig kunde lära mig glosorna nån gång ;) Att han dessutom lärt sig dem genom att bara läsa igenom några gånger gjorde ju inte saken bättre ;) Det är jobbigt att vara trög ibland :)

Måndag: Idag var det skola (som de flesta andra måndagar...?). Provet var det enda vettiga vi gjorde. Åkte skridskor på idrotten, och efter några fler träningar som idag kommer jag snart bli nedringd av folk som vill värva mig i hockeylag... ;) Eller just ja... Jag suger...

Ikväll ska jag packa och städa och kanske plugga lite, så att jag ska kunna åka och rida Victor imorgon! :) Nä, nu ska jag gå och ringa rektorn!
Hälsningar från en jätteglad tjej som har roligt med webbkameran :)

Onsdag

Idag började vi med matte E, och det känns skiiitdrygt med ännu en mattekurs... Halva klassen drog en djup suck när de nya böckerna öppnades ;) Tack och lov att det är sista kursen i matten :) Började även med religionen idag. Vi får se vad jag kommer tycka om den kursen, läraren verkar bra iaf :)

Sen efter skolan gick jag ner på stan och klippte mig. Har inte bestämt mig för vad jag tycker än, tycker att hon nästan inte klippte upp nånting utan tog bara på längden. Menmen, kommer säkert tycka att det blev bra när jag vant mig :) Skönt att bli av med det iaf, blev säkert en decimeter så nu känns det riktigt fräscht ;)

Nu ska jag sätta mig med matten, kommer att få jobba som ett tok med tanke på hur mycket jag missar under USA-resan... Vi ska ha prov på första kapitlet första veckan jag är tillbaka i skolan igen... ;)

Dagens fråga

Varför tycks mina kläder alltid ha en mycket starkare dragningskraft till golvet än till garderoben?

Hilda-dag

Har haft en jättelugn skoldag idag. Skönt att få närvaro för nästan ingenting ;) Först hade jag filmkunskap, och där *trumvirvel* tittade vi på film :) Gökboet heter den, faktiskt riktigt bra! Sen var det datakunskap, och eftersom jag var klar med presentationen behövde jag inte göra så mycket då läraren inte gett oss någon ny uppgift än ;)

Sen hem till lilla Bjästa igen, där jag bokade tid för håruppsättningen inför balen. Skönt att ha iaf en sak klar :) Annars känns balen mest bara jobbig, så gruvsamt att börja leta klänningar alltså... :/

Efter det gick jag hem och bytte om för att rida ett intervallpass med Victor. Synd bara att han inte var hemma, utan Robban hade troligtvis dragit in honom till banan för att träna där ;) Så det blev en Hilda-dag istället, och det är inte fy skam det heller! :) Borstade och putsade tills man nästan kunde spegla sig i björnpälsen, och friserade även manen lite. Är verkligen usel på att klippa manar, men den var sååå sliten så jag kunde bara inte låta bli... ;) Sen på med tränset och lite reflexer inför en kort promenad på mon. Hilda har inte lämnat gården på ett tag så hon tyckte det var spännande :) Laddad var bara förnamnet! När vi gick hemåt igen och vi kommit ner på sista stigen innan stallet var det en bil som körde förbi uppe på vägen, och då exploderade Hilda. Hon skrek rätt ut och stod och stegrade och var riktigt förbannad! Hahaha! Tjockisen kan hon med :)♥

Första skoldagen

Nu är man tillbaka i skolan igen, och helt ärligt känns det inte så jobbigt faktiskt :) Tydligen hade de lagt om schemat, så vi hade sovmorgon imorse... Kul att man får reda på det när man står där och ska börja och ingen är där ;)

Snart har vi den första lärarledda lektionen för dagen, filmkunskap :) Valde den kursen för att den kändes slapp, känner att jag börjar bli lite skoltrött så nu tänker jag inte ta på mig så mycket mer än det jag redan har. Förutom filmkunskapen har vi haft samhälls och idrott. På samhällskunskapen pluggade vi själva inför provet nästa vecka, och på idrotten var det egen träning. Jag älskar känslan efter man tagit ut sig riktigt, så himla härligt! :)

Menmen, nu ska jag gå ner och hämta böcker. Naturare som man är måste man ju komma i tid... Hahaha :)

Duktig Victor!

Idag red vi upp på mon för intervallträning i backen. Kom ihåg ett tips jag fick när jag inte fick Kristallen att fatta rätt galopp, så var ju tvungen att prova det ;) Och vet ni vad? DET FUNKADE! :D Så det blev en vända i höger galopp och två i vänster, sen gav vi oss. Har ju kommit så mycket snö, blötsnö dessutom, så det blir så himla tungt för honom att träna i det. Sen var det skritt hela vägen hem. Större delen av vägen hade drivit igen så han fick kämpa sig genom 80-90cm snö, stackarn! Sista kilometern hoppade jag av och ledde honom hem så han fick slappna av riktigt i ryggmusklerna då han gått så hårt, och det var då inte det lättaste kan jag säga... ;) Med snö halvvägs upp till knäna och en superpigg Victor vid min sida var jag ganska trött efter ett tag ;) Men vad gör man inte för hästarna... :)♥

Sadelproblem...

Victors sadel ligger inte riktigt bra, den glappar bak. Titta på den vita pilen på bilden så förstår ni hur jag menar ;) Enda skillnaden är då att Victors glappar mer...
Så jag undrar; kan det bli bättre av en kilpadd eller är det bara nåt jag fått för mig? Och isåfall, vilken padd är bäst?
En kilpadd, 1cm fram och 3cm bak.
En teddypadd (som man isf kan vika dubbel bak)
En till kilpadd, men i bomull. 0,5cm fram och 2cm bak.

Då det inte är min häst har jag ingen större lust att köpa en ny sadel till honom, men samtidigt vill jag inte att han ska få ont av sadeln heller... Så är det någon som har nåt tips på antingen bra padd eller nåt annat man kan göra tas det gärna emot! :)

Näsa. Det heter NÄSA!


Kickass unge :)

Förskolegård, Stockholm

En pojke ~3 har bakat en sandkaka. Han håller stolt upp den mot en av förskollärararna och ber henne att smaka.
Förskolläraren: Mmm! Vilken god kaka! Vill du smaka lite också?
Pojken: Jag äter inte sand.

Besök på Paradisbadet

Idag for jag och Dafna in till stan. För att gå på relaxavdelningen på paradisbadet faktiskt :) Det var jättehärligt, men ska jag vara helt ärlig tycker jag att de satsat alldeles för mycket på basturum. De var ju överallt! :O

Den roligaste idén måste jag säga var fot"massagen" där man gick på olika stenar som skulle trycka på nerverna i fötterna och på nåt sätt göra att resten av organen skulle må bättre. Jätterolig grej, nackdelen var då att det gjorde SKITONT! ;)
Det var iaf en rolig dag, och vi var faktiskt lite duktiga och simmade några längder också när vi liks var där... ;)

Nu ikväll har jag flyttat över alla bilder från datorn till den externa hårddisken så nu är de säkra! :) Förhoppningsvis... Har även hunnit städa hos kaninerna, och resten av kvällen tänkte jag sätta mig och läsa Frankenstein så jag kan börja skriva på inlämningsuppgiften. Jag ska bli klar med att jag planerat innan lovet är slut! :)

Empty Room

Satt i bilen på väg hem från stan idag, och då spelades den låten på radion. Den har alltid betytt väldigt mycket för mig då jag relaterar den till grannarnas hund Bonnie som fick avlivas pga. cancer. Snart 3 år sedan, men hon är fortfarande lika saknad och älskad♥
Sista promenaden...♥

Tillbaka! :)

Sådärja, nu är jag tillbaka igen efter en kortare bloggpaus ;) Nyår var kanon - stort tack till alla som var där, och speciellt till Johanna som lät oss komma! :)

Sen har det faktiskt inte hänt nåt speciellt att berätta om, det blev en tur till stan idag med modern min iaf. Rusta, Jysk, Willys och allt vad det heter... ;) Blev ett par nya tygskor som jag ska ha i USA, mina andra är det hål i...

Sen när vi kommit hem och ätit bar det iväg till morbror och Kerstin en stund för att låna kläder och resväskor. Tänk att det bara är 2 veckor tills vi åker! :O Känns dock lite oroväckande med tanke på alla nyheter om flygolyckor som varit de senaste veckorna. Men jag är odödlig, så mig blir ni inte av med så lätt... ;)

Nu ikväll har jag faktiskt varit duktig och skrivit klart det sista på rättskunskapen som alla andra skrev när NV3 var i Umeå. Så skönt att ha fått det gjort :)
Tävlingsschabraket mitt :) Saknar det så, alla förberedelser, träningar, alla goa människor på tävlingsplatserna osvosv.

Gott nytt år!

Gott nytt år! Nu gör vi 2011 till det bästa året någonsin! :)

RSS 2.0