Filosofiskt tänkande

Nu har jag gått runt ett tag och funderat på en ganska stor, filosofisk fråga. Vad är egentligen meningen med livet? Människan måste väl fylla någon funktion, vi kan väl inte bara finnas för att finnas? Allting går ju bara runt, varje dag dör människor, men samtidigt föds småbarn så vi kan ju inte finnas för att uppfylla något "slutmål" eftersom det aldrig kommer ta slut. När man är död spelar det ju egentligen inte så stor roll vad man jobbade med eller tränade på under sin livstid, för då är man liksom...borta. Så egentligen är väl livet ganska meningslöst, det vi verkligen lever för och tycker är roligt spelar absolut ingen roll senare. Ett x antal år efter vi dött kommer vi ändå vara bortglömda, ingen kommer inte ens veta att vi funnits. Alltså, vi föds, växer upp, utbildar oss, jobbar, går i pension och sen någon gång tar livet slut och då spelar ingenting någon roll längre. 
Samma sak med världen, varför finns den? Vissa tror att Gud skapat den. Men varför? Hade han inget bättre för sig eller gjorde han den av en anledning, och isåfall, vad hade han för tanke med det? Andra tror att världen skapades av en stor kollision. Hur kan någonting skapas av en stor smäll? Isåfall måste det vara två stycken kemiskt reaktiva ämnen som slagits samman och bildat ett nytt, tredje ämne. Det tredje ämnet måste då ha en oändlig strukturformel med tanke på alla grundämnen som finns på jorden.
Och varifrån kom de första bakterierna som utvecklades till det jorden är idag? För i rymden är det ju bara vakuum, så där kan inte några organismer leva. Var det kanske en planet som hade en mänsklighet och var uppbyggd på samma sätt som våran jord som totalförstördes när den blev träffad av en annan planet? Är det isåfall det som de gamla mayaindianerna tror kommer hända igen år 2012, en ny smäll som kommer göra så att jorden och mänskligheten måste byggas upp från början igen? Men hur kunde mayaindianerna veta det? Jag har inte sett filmen 2012 eller nåt sånt, så jag vet inte vad det ligger för teori bakom, men ni måste hålla med om att det är ganska märkligt? Är det så måste det ju ligga programmerat någonstans. Men om det är inprogrammerat måste det ju finnas kvar någonstans så man kan hitta det... Den enda plats på jorden jag kan komma på som människan inte lyckats ta sig till är jordens kärna. Är det någonting där som bestämmer vad som kommer att hända med jorden? Som jag tolkat det lilla jag hört från bibeln finns Gud i himlen, och Djävulen finns i underjorden. Betyder det då att det är Djävulen som styr världen? Att han använder oss som slavar, jordelivet är som en enda utgallring av vilka som passar att "jobba" för honom och vilka som inte gör det. Då har man ju i alla fall en förklaring på varför vi ställs inför utmaningar varje dag och varför dåliga saker händer. Det är ett test på hur bra man skulle klara sig senare...

Eller, om man inte orkar dra det här så mycket längre kan man ju bara dra den slutsatsen att vi fungerar som ett enormt Sims-spel som någon nolifer sitter och nördar hela tiden:)

Kommentarer
Postat av: Linda Calissendorff

Jisses Sandra vad djupa inlägg du skriver ler Jag är ÄR jag orka inte tänka så djupa saker då blir man ju mörkrädd! =))

2010-02-19 @ 23:46:20
URL: http://www.stallcalissendorff.dinstudio.se
Postat av: Sandra

Haha jo nästan så;) Men det vore intressant att veta varför vi egentligen finns:P

2010-02-20 @ 10:43:03
URL: http://sandradamgren.blogg.se/
Postat av: Anonym

ojoj nu har du fått allt om bakfoten sandra

alla vet ju vi lever i ett damkorn precis som i Horton... och ngn dag så kommer damkornet damsugas upp... det är då allt tar slut.

2010-02-21 @ 01:27:34
Postat av: Sandra

Jag tror det är du som fått allt om bakfoten "anonym", dammkorn och dammsugare stavas med 2 m;) Men annars en väldigt...intressant...teorix) Hahaha^^

2010-02-21 @ 11:34:13
URL: http://sandradamgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0