Hästdag deluxe

Då snön vräkte ner igår blev det ingen provridning av Cantab, utan vi tog den idag istället :) Han tyckte att jag var ganska konstig med mina volter och förstod verkligen inte vad sånt trams skulle vara bra till. Men han fick lov att nöta lite ändå. Sen gick vi ut på lägdan och drog några repor i trav och galopp i pudersnön. Det var roligare :) Första vändan tog det kanske 20 meter att få honom i galopp och sen valde han den självmant. De flesta travhästarna brukar faktiskt tycka att galoppen är rolig när de väl "fattat galoppen" ;)
Fine Cantab med man som en nordsvensk! :)
 
Efter ridningen kom veterinären ut för att böja igenom Brodde och Cantab och kolla tänderna på Kallma. Cantab var pigg och fräsch men Brodde blev behandlad i höften och bogen och ska vila nu i två veckor. Jag hade ställt in mig på att det skulle bli behandling, men det är fortfarande så himla tyyyypiskt! Samtidigt är det ju såklart bra att han hittade nåt som störde och kunde behandla det så han blir pigg och fräsch igen :)
Cantab på böjprovet
 
Jag hann bara komma hem från stallet så smsade Åsa och frågade om jag kunde ta hand om Joe då hon fick rycka ut och jobba, och jag är ju inte den som är den... ;) Vi gick ner till ridplanen och longerade en stund i djupsnön med sadel på. Bortsett från något bus-bocksprång skötte han sig finfint. Han är en typisk "klok" häst som är en pensionär i en unghästkropp. Eller så hade han bara en bra dag. Åsa sa "Förresten! Han drog iväg med mig ner på lägdan igår så du vet det. Men Åke är hemma så han kan komma ner och hjälpa dig om nåt skulle hända och du ligger livlös på ridplanen.". Kändes tryggt. Verkligen. Haha :) Nämen jag gillar honom och det är svårt att tro att han bara är två år än så länge.
Bäbis-Joe :)
 
Nu ska jag slänga mig på soffan en stund och invänta julafton. ...så jag kan kliva upp och åka till stallet ;)
 
Mvh,
Obotlig hästnörd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0