Kom hem!

Hejjahejja!

Gjorde bort matteprovet idag och svenskan blev nyss klar. Har kemiprov på onsdag + en engelskainlämning och sen är jag klar med allt! :D Jag börjar se ljuset i tunneln :)
Hade sista lektionen i styrka och kondition idag också. Gjorde de 2 sista testerna vi skulle göra och sen var det bara en utvärdering som skulle göras. På bänkpressen klarade jag 2,5kg mer än i höstas, och på rodden fick jag sämre tid än förra gången trots att jag rodde så jag fick blåsor i händerna! O.o Jaja nu orkar jag inte bry mig mer i det där, har ju förbättrat mig i allt annat så skulle hon sänka mig på grund av det där får hon med mig att göra och då blir det inte roligt! Hahaha! :)
Imorrn är det friluftsdag, vi ska gå ungefär en mil med början i Köpmanholmen. Så då får jag kliva på i Bjästa vilket innebär att jag får 1,5 timmes sovmorgon! :D Det verkar ska bli sol imorgon också, hur underbart kan det bli?! :D
Nä man ska kanske ta tag i antingen engelskaboken eller kemin så det blir klart nån gång det också, man känner sig så duktig när man gjort allt ;) Ha det!

Fråga! :)

Jag sitter och tittar runt på lite objektiv till systemen min :) Jag har ett 18-55 objektiv nu men det är ju nästan ingen zoom alls på den så man måste stå jättenära om det ska bli nåt. Är det här ett bra objektiv? Om inte, vad ska man ha istället? :) Jag är helt borta känner jag x)
Telezoomobjektiv speciellt framtaget för Canons digitala systemkameror (SLR). Brännvidd 70-300mm. Bländare f/4-5,6.

Uppsats om en ko :)

Den här är så bra! :)

Söndag

Idag känns det inte som jag fått nånting gjort, men ändå har jag haft att göra hela dagen! O.o Klev iofs upp 12 så då hade ju halva dagen gått ;) Har skrivit en massa på svenskan, nu måste jag bara hitta nåt mer att skriva om + en avslutning så är den klar :)
Sen blev det stallet efter det. Jag och Jeanette tog en skrittur upp på mon. Kristallen går med majestätiska steg, hon vet att det är hon som är drottningen över mon! :) Sen när vi stannade och väntade på Tardee tittade hon bakåt och såg riktigt snobbig ut^^ Det måste ses med egna ögon, det går verkligen inte att beskriva! x) Vi hade rätt kul åt henne iaf ;)
Nu när jag kom hem har Moonlight fått flytta ut i sin säkrade bur igen så förhoppningsvis håller han sig där ;) Annars får han byta bur med Tabbo, han är inte lika rymningsbenägen tror jag ;)
Nu måste kaninerna få mat och jag ska ta fram kläder och sånt för imorgon + att jag måste plugga genom mattekapitlet lite snabbt, har prov imorgon! Imorgon är sista måndagen i skolan innan sommarlovet, måndagen efter är det ju studiedag :) Det börjar närma sig, nu är det bara värmen som saknas! :)

Lördagen

Igår hade jag fullt upp HELA tiden! O.o For till stallet runt 1 kanske och tog en barbackatur runt hela träningsvägen med Kristallen :) Hon var pigg och glad hela tiden och jag känner redan hur mycket bättre balans jag fått av det! Tumme upp för barbackaridning! :)
Sen for jag hem och duschade och fixade till mig innan jag och Dafna for hem till Amanda i stan. Hon fyllde 18 i torsdags så hon hade fest hemma i lägenheten. Det var svinkul! :) Träffade mycket roligt och glatt folk, vissa lite mer udda än andra... Hahaha! :)
Vi for hem strax före 1 för då hade vi vart där i nästan 7 timmar så vi var ganska trötta ;) När jag klev ur bilen hemma så ser jag en vit kanin sitta vid postlådan och se ful ut. Moonlight hade rymt från uteburen så det var ju bara att gå på kaninjakt mitt i natten >.< Visst är det väl underbart med djur ibland? Jag orkade bara inte gå och titta efter om det fanns något hål han tagit sig ut genom så han fick sova inne inatt. Jag gick ut idag och jag hittade inget hål, men det är en bit som är öppen längst upp vid taket så han har troligtvis klättrat (!!) ut. Jag undrar vad som gick fel med den där kullen alltså... :) Så nu har jag knutit snören för hålen och flyttat stugan så han inte kan klättra med hjälp av den :) Känns ju sådär om han skulle smita när man inte är hemma, speciellt med tanke på att han inte ens är min kanin... :$
Storrymmarn ;)

Storstädning!

Jag sitter och tar bort filer från datorn som inte behövs längre. Jag tror det behövdes, det här var vad som fanns i EN mapp! O.o

:)

Varför sitter jag uppe och redigerar bilder när egentligen ska sova? x) Hemsk sits har jag iaf har jag märkt!^^ Måste läggas i hårdträning nu känner jag :)

Veckan

Jag känner att jag inte hunnit skriva så mycket om vad som hänt i veckan^^ Det är så extremt mycket hela tiden så vi kör väl veckans viktigaste:
*Veckan började starkt (höhö ;)) med styrka och kondition. Skulle göra tester och jämföra med resultaten från i höstas. Förbättrade mig på beep, och på brutalmagen gjorde jag dubbelt (!!) så många som i höstas :) Sen höll jag typ på att tuppa av efter det så bänkpressen orkade jag inte alls^^ Det får jag göra om på måndag :)
*I onsdags slutade vi vid lunch, men det fick vi inte reda på förrän när lektionen egentligen skulle börja (förvånad? Nej...) så då for jag hem och pluggade typ hela kvällen! O.o Det var längesen jag verkligen satt och pluggade hela kvällen kan jag säga ;) Jag kände mig riktigt duktig :)
*På torsdan började vi med biologiprovet, som faktiskt kändes bra :) Men man ska inte ta ut lycka i förskott har jag lärt mig, speciellt inte med den läraren...
*Jag blev klar med programmering B! :D Det var bara nåt skitfel som skulle fixas, datorn hade typ laggat ihop så det enda jag behövde göra var att byta ut en textbox och ändra namnet på den. Så på onsdag har jag sovmorgon! :)
*Gjorde bort redovisningen i engelska idag så nu har jag inge mer engelska alls! O.o Shit, 9 års engelskalektioner och nu är det slut på dem! O.o Äh, jag klarar mig nog ;) Lite roligt var det faktiskt att läraren tabbat sig och inte bokat någon sal så vi fick ha redovisningarna utanför skåpen^^ De som gick förbi tittade lite konstigt på oss när vi applåderade åt varann, hahaha :)
*3orna hade mösspåtagning och kastade vattenballonger i ljushallen. SÅ kul!^^ De stod och skrek om hur bra de var och namnen på deras klasser, så jag kunde inte låta bli att ställa mig upp och skrika NV2! ;) Vet inte om det var så populärt men var bara tvungen, alltid retar det ju nån :)
*Efter lunchen gick jag, Amanda, Dafna och Charlotte ner på Gina Tricot där de ville styla mig ;) Jag vet inte om jag tycker de lyckades så bra, men 2 linnen fick jag med mig hem iaf :)
*Ikväll var jag hos Dafna där vi tänkte klippa ihop en film på cpiga saker vi gjort^^ Det finns en del kan jag säga ;) Men de roligaste filmerna verkar det vara nåt fel på så det blir inge bra :(
Aja, där var lite kort om veckan :) Intresseklubben antecknar... Nämen nu ska jag sova så jag orkar upp i nån tid imorrn. Måste till stallet, har bara vart där en dag den här veckan... :$ Sen hade jag tänkt skriva klart svenskan och blir det nån tid över måste jag plugga matte också. Bara 2 veckor kvar nu. Hold on, be strong.
Hilda Sjerona♥

Fredag

Nu sitter jag på skolan och tråkar. Läraren sa att vi skulle skippa våran sovmorgon för att ha lektion för annars skulle vi inte hinna allt. Vi var klara med allt som skulle göras efter 30min... Så nu har vi hål till 13.40. Har suttit och försökt plöja engelskaboken vi ska ha läst ut och lämnat in uppgift på innan sommarlovet, men jag höll på att somna^^ Så värdelös bok alltså!
Igår blev det en sväng till stallet :) Tränade först på slutor för marken, och det gick bra! Sen hoppade jag upp och tränade på att korta stegen och så gjorde vi några öppnor åt båda hållen. Det gick också bra, men det krävs fortfarande mycket mer jobb i högeröppnan.
Nu öppnar matsalen snart så skriver väl kanske mer ikväll om det hänt nånting ;) Troligtvis inte, men i alla fall :)

Gaaaahh

Inte länge kvar nu, TAGGAAA! :D

 

Morsdag

Ingen som har något bra tips på en morsdagspresent? Jag var på stan en stund idag men hittade absolut ingenting! O.o

Tisdag

Hade jag tur eller hade jag tur idag? Fick klart filosofin igår kväll och då var jag för trött för svenskan, tror jag somnade på 1 min! ;) Så när jag kom till skolan imorse skyndade jag mig upp i datasalen för att börja med essän. Sen fick vi skriva på lektionen också så det gjorde jag. Sen visade det sig att man inte behövde vara klar med hela utan man kunde skicka in det lilla man skrivit! :D Och det var ju typ ingen som var klar så jag blev sviinglad! Sen fick vi skjuta fram biologiprovet till på torsdag istället för imorgon så då har vi mer tid på oss :)
Sen satt jag på lunchen och tyckte det var jättedrygt med idrott, jag var verkligen inte taggad alls. Det hade börjat regna ute så vi skulle vara inne istället, men då funkade varken lyset i gympasalen eller varmvattenberedarna till duscharna så vi slapp idrotten helt! Hyfsat flyt man haft idag alltså :)
Ikväll blir det biologiplugg så länge jag orkar, och sen har jag inte planerat nåt mer :P Känns som att jag borde ut och röra på mig, kommer inte kunna rida nånting förrän absolut tidigast torsdag! Jaja, vi ser väl :)
Dagens låt:


Filosofin

Det står still. Jag kan inte dra det här vidare, och jag brukar ha lätt för sånt här!
Varför ska vi skriva om en text från 1942? Och varför rullade den gamla gubben en sten uppför berget? :S
Kämpa på, bara 1,5 fråga kvar och sen tar vi tag i nästa uppsats! ;)

Kort om helgen

Har varken orkat eller hunnit skriva speciellt mycket i helgen så här kommer en liten sammanfattning:
Fredag Jag och Dafna badade, som jag skrev i nåt tidigare inlägg. Sen töntade vi oss i båten och gjorde några filmer med värdelös engelska :) I is a fat people! ;)
Sen runt halv 11 fick vi ett nyttighetsryck och for ut och cyklade i 1,5 timme. Tog det väldigt lugnt så det gav nog inte så mycket men kul var det! :)
Lördag Kaninerna fick flytta ut på riktigt och jag städade som ett tok hela dagen -.- Men i längden blir det mindre städning av att ha dem utomhus så det jämnar ut sig! ;)
Sen åkte jag, Dafna och Amanda till Husum och tittade på Fame. Den var bra :) De kunde behållt låtarna på engelska tycker jag, men de var duktiga! :)
Sen for jag till Dafna en stund efteråt, men jag for hem efter en timme igen då jag nästan höll på att somna i hennes soffa x)
Söndag Följde med och tittade på brorsans konfirmation och tog en massa bilder :) Det var inte speciellt uppskattat, han skämdes asmycket för att jag sprang runt överallt i kyrkan med kameran ;)
Magnus, jag och Jonas :) Jag tycker de kan skänka lite av sin längd till mig ;)
Sen när vi kom hem blev det tårta i massor och sen for jag till stallet. Skulle ut och skritta Kristallen med Jeanette och Tardee, och vi hann inte så mycket mer än att komma dit så började det ösregna! Så det var ju bara att vänta till det gått över innan vi över huvud taget tänkte tanken på att bege oss ut. Där grusades även mina planer om en barbackatur, nej tack till att rida barbacka på en dyngsur häst! ;)
Kom hem runt 8, då vi åt middag och sen var dagen typ slut. Helt otroligt att man inte hunnit göra nåt nyttigt (aka skolarbete) på hela helgen!
Nej idag kommer jag tillbringa hela kvällen framför datorn, för ska både skriva hemtentan i filosofi och svenskaessän. Så imorrn har jag 2 inlämningar och muntliga nationella provet i engelska, på onsdag har vi stort biologiprov och på fredag är det engelskaredovisningen. Nästa vecka är det matteprov på måndag, kemiprov på onsdag och en förbättrad version av svenskaessän ska in på fredagen men då är jag i Stockholm så måste göra klart den innan onsdagen.
Skjut mig? :)

Lördag

Idag har jag hunnit med mycket ska ni veta! Har städat och pysslat på oavbrutet i nästan 3 timmar så nu är det fint nere i kaninrummet ;) Nu är det tänkt att de ska få sova ute på nätterna, men jag har sparat spånet i en av inneburarna iaf om det skulle bli kallt ;) Men jag tror att jag lider mer av det än vad de gör egentligen, det känns ju så kallt ute O.o
Nu ska jag kolla om det är nåt jag glömt att göra med kaninerna och sen måste jag sätta mig och göra hemtentan i filosofin. -.- Men ikväll blir det musikalen Fame med Dafna och Amanda! :) Ska bli skitkul att se, speciellt med tanke på att jag har 2 klasskompisar som är med :)

Igår åkte Hilda och Wilda iväg till Hudik, för nästa år är det tänkt att Wilda ska få ett syskon ;) Den här gången är det självaste Järvsöfaks som ska bli stolt pappa åt MiniHilda!

Kyligt

Idag cyklade jag och Dafna iväg till Åmynnet och badade :) Man kan väl inte säga att vi var i vattnet speciellt länge men vi simmade en bit iaf! ;)
Cyklarna våra ;)
Vi simmade ända ut till flytbryggan! Stolt! ;) Haha :)
Ett par rosa foppatofflor är ett måste! ;)
Dafna äter godis och tränar magen?

Torsdag

Nu sitter jag på programmeringen och försöker fixa med programmet men jag får det inte att funka! Jag fattar inte vad det är för fel, det ska ju vara jättesimpelt! -.- Jag har 3 lektioner kvar på mig att fixa det så det börjar kännas lite bråttom...
Efter skolan ska jag ner och köpa biljett till musikalen på lördag och försöka hinna köpa nåt att äta också innan det är teorilektion på körskolan. Jag kommer ju inte hem förrän 7 så jag lär vara ganska hungrig annars ;)
När jag kommer hem måste jag titta på Hamlet som vi ska skriva en uppsats om.
Blir det tid över blir det hemtentan i filosofi jag måste börja med, den ska in på tisdag och jag vill helst inte sitta i helgen! Sista rycket nu, nästnästa vecka åker jag till Stockholm på torsdan och veckan efter är det ju inget speciellt :) Men kommer vara slutkörd innan sommarlovet^^
Lika bra jag försöker fortsätta med programmet nu, annars blir det ju aldrig nånting gjort!

Aftonbladet

Aww, stackarn :(
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article7147177.ab

Onsdag

Kom hem för en halvtimme sen kanske, har vart en riktigt ovärd dag! Vi har verkligen inte gjort nånting^^ Sen på eftermiddagen hade lärarna bestämt sig för att vi skulle ha en temaeftermiddag om nätmobbing. Så vi började med att titta på en film som egentligen kanske riktade sig till 12-13åringar egentligen och vi inte lärde oss nånting av. Sen diskuterade vi några frågor lärarn förberett, men det enda det ledde till var att han fick veta hur vi tänkte. Så det har varit en...lärorik dag. Eller inte -.-
Men programmeringslärarn gillade mitt höberäkningsprogram! :) Har inte fått klart det än men det känns inte som att det är så himla mycket kvar.
Efter skolan gick jag, Dafna och Charlotte ner på stan och åt mjukglass :) Veckans hittills kallaste dag men ändå! Det var värt att ta en senare buss hem ;)
Nu ska jag ta och äta och sen blir det en sväng till stallet. Blir nog samma sak som igår med Kristallen tror jag, hon behöver stärka sitt högra bakben och jag behöver balansträning så det är bra att kunna göra både och! :)

Stallet :)

Nu är jag hemma från stallet igen :) Jag började med att gå ner på plan med Kristallen och träna öppnor och slutor för hand. Slutorna gick faktiskt ganska bra, men öppnorna var i princip omöjliga på långsidan x) Jag var tvungen att ta in henne på en liten volt för att hon skulle trampa under sig och inte springa över mig på köpet! ;) Det märktes på henne att hon tyckte det var jobbigt för det gick bara snabbare och snabbare hela tiden ;) Sen skulle jag rida barbacka, och det tog ett tag innan jag vande mig vid älgstegen kan jag säga! Det är ju helt annat att rida barbacka mot för att rida med sadel...;) Men hon var duktig som vanligt och tog det extra försiktigt när hon kände att piloten inte hade samma balans som vanligt :)
Sen kom Jeanette och frågade om jag ville rida Tardee en stund på plan också och det ville jag ju såklart! ;) Så hon lade ut 2 trailhinder vi fick prova, och det var jättesvårt! x) Vid det ena "hindret" skulle vi skritta längs en bom, sen backa tillbaka samma sträcka och när vi var i slutet av bommen skulle jag flytta undan hans framdel ett steg och sen skritta vidare till hinder nr.2. Det var en fyrkant av bommar som vi skulle göra halt i och antingen flytta undan fram- eller bakdelen så man liksom vände sig i fyrkanten :) Där hade vi problem kan jag säga^^ Men det var kul att prova nåt nytt :) Så nu blir det till att utbilda sig till westernryttare också! ;)
Nu väntar duschen, och sen är det nog Desperate housewives tror jag :) Har inte sett det på hur länge som helst så vet inte ens om det går än x)

Tisdag

Började dagen med att fixa lite med engelskan vi ska redovisa nån gång, jag vet inte när x) Inte så jobbigt, utan jag och Amanda satt mest och strök under viktiga saker i en text. Sen var det fysikprov som gick asbra! :) Svarade på allt utom sista frågan, för där hade de förklarat så dåligt så jag förstod inte ens frågan^^ Men det känns bra :)
Sen var det idrotten där vi skulle ha coopertestet, men eftersom jag gjorde det igår fick läraren tiden och så fick jag "gå ut och springa eller göra nåt annat jag mår bra av", så då gick jag och kollade på dansuppvisningen i aulan ;)
Efter det var det nästa prov, filosofin. Det gick också bra faktiskt :) Trots att jag trodde jag skulle bryta ihop igår kväll när jag insåg att jag inte tagit hem instuderingsuppgifterna^^ När jag gjort det provet fick jag sluta så jag hann med kvart i 3an hem!
Nu ska jag kasta i mig lite mat och sen bär det iväg till stallet! :) Ska först träna lite öppnor och slutor för hand på plan, och sen ska jag rida ut barbacka en stund hade jag tänkt. Orkar inte ta långbyxor och rider man med shorts i sadel brukar lädret nypas ganska bra... ;) Nu måste jag fixa mat så jag kommer iväg nån gång! Ha det! :)

Måndag



Åhåå, är det jag som är poppis eller? Hahaha x)

Idag har vart en riktigt bra dag faktiskt, började med cooper på skyttis. Förbättrade mig med 1/2min sen i höstas och ändå var jag inte speciellt trött i benen när jag gått i mål ;)

Sen var det filosofi, men läraren var inte där så... ja vi jobbade inte så mycket ;)
Sen var det matte/fysik, och mitt i lektionen var det elevrådsmöte vi var tvungna att gå på. Vi gick dit men det fanns inga platser kvar i aulan så vi hamnade i ljushallen istället^^

Efter det var det biologi. Det var iofs inte speciellt roligt men jag tycker det är ganska idiotiskt av lärarn att ge oss ett prov till veckan som baseras på 100 sidor i boken + egna anteckningar! Jaja, vi fick tillbaka kemiuppgiften vi slet med för ett tag sen, den som "bara" blev 7 dataskrivna sidor, och jag fick vg+ på den så jag är nöjd :)


Nu blir det plugg resten av kvällen, har 2 prov imorrn... Men det ska nog förhoppningsvis gå bra det också :) Jag känner mig lite överpositiv för tillfället, men vafan, det är ju typ sommar ute! :D
Nä det är väl lika bra jag börjar med pluggningen nu, klockan 8 börjar ju Djävulsrallyt, och det måste man ju se! Ha det! :)

Söndag

Idag har det inte heller hänt så mycket, jag drev mest bara omkring hemma tills vi åkte iväg och firade morfar som fyllde år den 5 maj :) Där åt vi en massa gómat och tårta såklart! ;)
Nu har kusin min fixat spotify till min dator (tack Mange!) så jag letar genom spellistor efter bra musik som ett tok ;) Hur kan man inte bli lycklig av sån här musik egentligen? :):) 

Lördag

Idag ville brorsan att jag skulle följa med och ta kort på när han körde fyrhjuling. Blev en del bilder men jag orkar inte fixa och greja med alla ;)
Sen ville han ha lite bilder där han körde i skogen så vi åkte längre in i skogen. Sen stannade han där han ville bli fotad, och då började det rinna vatten ut motorn och ryka från fyrhjulingen så vi vågade inte köra längre utan fick styra tillbaka x)
Sen kom pappa och hämtade oss med bil och släp, och medan Joppe bytte om i garaget där han ställt hjulingen gick jag ner till stallet och tog lite kort på hästarna :)
Full fart! :)
När vi kom hem snodde Joppe kameran så det blev en hel del vimmelbilder ;)
Jag tvättade bilen ;)
Såhär glad blev man när jag märkte att kameran var framme, hahaha!^^
Bossen var också i farten!
Måste vrida ur ordeeentligt! ;)
Sen avslutar jag med en bild på Chili som var glad! :)
Blev ingen ridning idag, jag vart för lat x)

Stallet

När jag kommit hem från örnexpo blev det stallet :) Vi fick sällskap av Jeanette och Tardee. Bra träning för Kristallen att hon fortfarande ska lyssna trots att hon hellre går och tittar på Tardee ;) Så jag tycker hon skötte sig bra, hon är ju trots allt bara en bäbis ;)
Jag satt och red i t-shirt, var 20grader ute ju! :O Underbart! :D
Älskade du♥

Calle Kristiansson

Här kommer några fler bilder! :)
Trummisen öste! Svinbra var han :)
Nu orkar jag inte fixa med fler bilder så det här får duga så länge! ;)

Örnexpo

Var en sväng till Örnexpo idag :) Var inte så speciellt faktiskt, men Calle var där och spelade så det tittade man på såklart! :) Tog 250 bilder på honom men har inte hunnit gå igenom alla än ;) har typ bara vänt på dem som vart åt fel håll ;) Men här kommer ett smakprov så länge!

Så fin låt! :)


Kortdag!

Slutade 12 idag för mattelärarn skulle på nån kurs! :) Satt på skolan och flummade med några i klassen tills jag gick till bussen som gick 1. Hem och kastade ut Tabbo och Moonlight i uteburarna medan jag städade inneburarna. Så nu är det äntligen gjort, har gått och gruvat mig i flera dagar ;)

Sen for jag iväg till stallet. Hade för en gångs skull planerat hur jag skulle lägga upp passet innan jag började rida :) Hurraaa, applåd till mig! ;) Det blev en liten tur ute där jag bara fokuserade på att få Kristallen att korta stegen. Så jag kortade ner henne några steg, släppte efter lite några steg, korta några steg till osv. :) Hon tycker ju det är mycket roligare att vara ute i skogen än på ridplan såklart så då tänkte jag att vi kan blanda nytta med nöje ;) Sen måste hon lära sig att lyssna i skogen också så det inte blir konsekvent träning på plan och sen bara slappt ute ;) Det gick jättebra, hon lyssnade och kortade sig när jag bad om det trots att det var mycket mer störningsmoment ute än det brukar vara på plan :) Efter skogsturen gick vi ner på plan och tränade öppnorna för hand. Det gick också bra, till och med i det svaga högervarvet! :) Så jag tror jag får träna öppnorna för hand ett tag framöver till hon har stärkt upp sig i högersidan mer. Det är ju mindre att tänka på när man går brevid än när man rider ;)


Sen sa Jeanette att jag fick rida Tardee också om jag ville så det gjorde jag :) Först ville han inte bli fångad i hagen så jag satt mig på huk och väntade. Det tog mindre än en halv minut så hade han kommit fram och lät sig bli fångad. Lite kul att det kan bli en så stor skillnad på hästen på så kort tid bara man ändrar på nånting man gör! :) Sen när jag sadlat och myst lite i stallet gick vi ut på plan och skrittade en stund. Det är kanske drygt 5 minuter jag rider varje gång, för dels är det bra att han får börja lugnt, och dels så är det ganska tråkigt att bara skritta runt runt ;) Men det gick bra, han lyssnade hyfsat iaf :) Efteråt gjorde vi lite småövningar som att han ska stanna när jag stannar, börja gå när jag går, flytta bakdel och så. Det är så roligt med såna övningar när man har en positiv och känslig häst! Inte som Hilda som skulle äta upp mig varje gång jag bad henne flytta bakdelen, hahaha! :)


Nu är vi långlediga i 4 dagar och det ska bli så härligt! :) Är det någon som vet hur många veckors sommarlov vi har i år? Kul att veta så man kan börja räkna på hur mycket man kan tänkas tjäna på sommarjobbet! ;) Nä nu måste kaninerna få mat så de inte svälter ihjäl! ;) Ha det! :)

Tisdag

Det har vart en lång men ändå inte så jobbig dag idag^^ Vet inte riktigt hur det går ihop men jaja :) På idrotten hade vi intervallträning. Det är riktig idrott det! ;) Springa och jaga bollar är inget för mig ;)
Nu ikväll följde jag med till Solänget för att titta på Kristallen som gick ett provlopp :) I början såg hon jättefin ut men sen hamnade hon efter mer och mer. Det såg ut som hon blivit trött, men när hon kom in i stallet direkt efter loppet hade hon runt 90 i puls så hon var inte ett dugg trött den lilla räkan! Hon var bara lat och ville inte springa^^ Nej hon måste ta i och springa nu, annars kommer jag personligen jaga henne runt banan och skrika Vediiiins! ;)
Nu tror jag jag måste gå och lägga mig, är jättesnurrig! :S Ha det! :)

Hurtbullen

Nu har jag nyss kommit hem från en promenad :) JA ni läste rätt, jag kan faktiskt motionera utan häst ibland! Hahaha ;) Jag var så enormt rastlös så jag var bara tvungen att hitta på nåt. Blev den "vanliga" vägen men sen såg jag att det kommit hästar till Rosenborgsgården, och där har det ju inte stått hästar på väldigt länge så då var man ju tvungen att gå och kolla på det! :) Megafint ställe verkligen, men det skulle fått stå mer ute på landet för här inne i Bjästa finns ju inte så mycket ridvägar...

Nej nu ska jag gå och duscha. Ha det! :)


Tidsfördriv :)

Nämn något som gjorde dig glad igår: Kristallen :)

Vad gjorde du kl 08 imorse: Var på Step In och väntade på att alla segproppar skulle komma så vi kunde börja nån gång! ;)

Vad gjorde du för 15 min sedan: Satt vid datorn

Det sista du sa högt: Har han sagt det får han väl stå för det.

Det senaste någon sa till dig: mhmmm

Vad har du druckit idag: Saft och juice, här är vi nyttiga! ;)

Vad var det senaste du åt: Ris och kyckling från igår

Vad var det senaste du köpte: Födelsedagspresent till Åsa tror jag väl det var :P

Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit

Vad är det för väder hos dig nu: Mulet och tråkigt

Godaste glassmaken: Gammaldags vanilj

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Faktiskt inte. Ingen kärlek utan vänskap, och det får man inte vid första ögonkastet :)

Sover du tungt: Hahaha folk kan bomba med sms mitt i natten och jag vaknar ändå inte, trots att jag har mobilen typ 30cm från örat ;)

Drömmer du mardrömmar: Jo ibland.

Trivs du med ditt jobb: Bra :) Om sommarjobb räknas förstås ;)

Favoritklädsel: Ridkläderna eller mjukisbyxor och slapp tröja

Favoritlåt just nu: Vet inte riktigt, jag är ganska less på det mesta i musikväg faktiskt

Vad ser du om du tittar till höger: Kuddar och en vägg

Vad gör dig glad just nu: Sommarlov om 5 veckor! :D

Vad ska du göra härnäst: Plugga -.-

Höger eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Less

Favoritgodis: Allt surt som inte är lakrits ;)

Kläder just nu: Mjukisbyxor och slapp tröja ;)

Sommarplaner?: Jobba, träna, Ulvön :)

Hur många kuddar sover du med: 2

Spelar du något instrument: Nej :) Men spelade keyboard/piano i 6an-7an och fiol i 4an :)

Morgon eller nattmänniska: Natt!

Vad är viktigast för dig: Alla i min omgivning! :)♥

Är du kittlig: Det beror på ;)

Snarkar du: Hahaha ingen aning!

Stjärntecken: Lejon

Äckligaste insekten: Spindlar om de räknas till insekter ;)

Längtar du mest efter just nu: Sommarlov!



Gammbild ;) Skitig spegel hade vi också :)


Idiot?

Skolan tror vi är idioter! Kolla bara vad det står i fysikboken:
Hahaha, det gjorde min dag!

Orkar inte!

Är dyngtrött just nu, har sammanlagt sovit 24 timmar den här helgen tror jag! O.o Så jag är inte speciellt taggad till att göra nånting alls, utan man går bara runt som en zombie här hemma ungefär ;) Tur det är kortvecka till veckan, är ju lediga torsdag och fredag! :) Men sen brakar helvetet lös med prov och inlämningsuppgifter till höger och vänster. Vi ska ha prov i matte, fysik, kemi, och biologi och sen har vi inlämningsuppgifter i filosofi, svenska och engelska. Och det ska göras på 4 veckor. Skjut mig! Sen måste jag ju fortsätta med körkortsteorin också, men den får jag prioritera bort ett tag framöver tror jag ;) Så den får jag viga sommarlovet åt istället, hahaha^^

Jaja, idag var jag i stallet och red Kristallen på plan samtidigt som Jeanette red Tardee. Det gick bra, och hon kan korta ner stegen riktigt mycket nu! :) Sen gjorde hon en jättefin öppna längst nästan halva långsidan också! I höger varv vill hon hellre gå i slutan, så jag tror jag får börja jobba henne från marken lite nu och då så hon musklar sig jämnare. Jag är ju ingen världsmästare så jag kan inte korrigera uppsuttet, det är mycket lättare från marken ;) Det är lätt man glömmer bort det, men det är jättenyttigt! :)

Nej man ska kanske gå och göra nåt tråkigt. Typ plugga eller städa hos kaninerna. Suck! -.-

Glasstjuven!

Min pappa är glasstjuven med stort G! Alla vet att han alltid är skyldig om vi haft glass som helt plötsligt försvunnit bara sådär, så därför försökte mamma gömma glassen längst in i frysen. Men hon hade inte hunnit stänga dörren till frysen förrän han hittat det så ;)
Idag efter middagen ville han ha glass igen så han sprang ner och hämtade ett paket. Jag tittade på honom och suckade och han var skitstolt över sig själv som kommit på att man äter upp hälften av glassen i glasspaketet, och sen sparar man den andra halvan bakom allt annat, då syns det inte att man tagit nåt^^ Hahaha, bra jobbat! Sen när halva glasspaketet (det var en sån där 1liters vienetta) var uppätet sprang han iväg med faten medan han sa: De här måste handdiskas, annars ser hon att vi ätit av glassen!!!
Jag tror helt ärligt aldrig jag sett någon diska så snabbt! x)

Fredag

Hade engelska nationella imorse, och det var jättedrygt! Kändes ganska bra faktiskt, inte så enormt svårt, men jag var dyngslut efter 2,5 timmar^^ Så på kemin och svenskan gjorde jag nästan ingenting. Typ satt där för närvarons skull ;)
Idag var det premiären i uteburen för Tabasco och han var megaglad! Så himla kul de första gångerna de får gå ut efter vintern, det blir alltid en massa glädjeskutt och race! :)
Imorrn blir det stallet igen :) Tänkte träna på plan med Kristallen och sen får vi se om Tardee kanske ska skrittas också.

Umeå

Nu har jag fått över bilderna! :D Dagen började iaf med att vi satte oss på bussen och åkte från Nola 8.10. Sen vid 9 fick vi fika på bussen, vilket gjorde att jag fick en sockerkick så jag blev hyper^^ Hahaha ja jag har ju mina små idéer när jag har överskottsenergi. Tror inte det är allt för normalt att krama ryggstödet och hänga ut i gången medan man pratar med dem som sitter bakom en... ;) Aja, till slut kom vi fram och på första labben fick vi inte direkt göra nånting, det enda vi gjorde var att fylla upp 5ml vatten i en minibägare och sen analyserade handledaren vattnet i en maskin värd 2 miljoner O.o Det var ändå långt ifrån den dyraste av alla maskiner de hade där!
Sen var det lunch. Asbra mat! :) Efter det var det nästa labb där vi skulle framställa paracetamol, det smärtlindrande ämnet som finns i alvedon.
Jag jobbade med en glad Esteban :)
Här har vi vårat experiment :) E-kolven (bägaren med vätska i) står på en magnetplatta och har en magnetgrej (kallad loppa) i lösningen så när man vrider på plattan snurrar loppan och rör om lösningen :) Ifall ni inte sett en sån förut tänkte jag ;)
När alla i våran grupp framställt paracetamol gick vi ner i källaren för att analysera så vi verkligen fått fram rätt ämne i en maskin som kallas NMR (Nuclear Magnetic Resonance). Den kostade 10 miljoner (!!!) och var 3000-4000 gånger mer magnetisk än jordens magnetiska fält! O.o Det var coolt att få se en sån, den stod längst ner i källaren eftersom den är så magnetisk att den slår ut pacemakers och förstör allt möjligt så den måste stå isolerad. Sen när man kom ner var det varningsskylt efter varningsskylt ju närmare man kom. Awesome! :D
Nästa labb gjorde vi absolut ingenting. Det var en handledare som förklarade en annan maskin. Den mätte koncentrationen av metaller i vatten, mer minns jag inte för jag tappade koncentrationen (hahaha) och orkade inte lyssna^^
Här har vi fler maskiner utanför den tråkiga labben ;)
Här har vi duktiga nolaelever som orkar lyssna till skillnad från mig ;)
Sen var det buss i 1,5 timme till :)
Jag satt själv så jag kunde bre ut mig hur mycket jag ville! Gött! ;D
Här lämnar vi Umeå :) Eller i alla fall den centrala delen ;)
Och jag var nöjd med dagen ;)
Sen när vi kom tillbaka till Ö-vik igen gick jag, Dafna och Mange ner på Subway och åt lite snabbt innan vi drog upp på körskolan för teorilektion :) Det var temat mörkerkörning och halka. Fick ut teoriböckerna så nu är det bara till att börja plugga!
Sen när jag kom hem skrev jag klart både referatet i svenskan och svarade på frågorna i filosofin så nu känner jag mig duktig ;) Det känns som man hunnit med en del trots att det vart en relativt lugn dag. Har ju trots allt tillbringat 4 timmar av en skoldag i en buss ;) Det gillar vi! :)
Nä nu ska kaninosarna få mat och sen ska jag soova! Har engelskanationella imorrn så det lär behövas ;) Ha det!

Fail!

Nu tänkte jag skriva ett inspirerande inlägg om dagen i Umeå med en massa bilder jag tog med mobilen. Men datorn hittar alla bilder utom just dem jag ville lägga över -.- Jag får fortsätta försöka ett tag till, blir ju inge kul att läsa om det inte är några bilder ;)

Kan bju på en låt så länge :) Lyssnade på den i Dafnas mobil på bussen på väg hem till Ö-vik igen och blev kär i den!♥


Tisdag

Idag har vart en bra dag! :D Kom faktiskt framåt på programmeringen :) Måste bara ställa om mig till det andra programspråket, men det går ganska snabbt. Sen hade vi redovisningen på kemin, och den gick bra! Det enda jag gjorde var iofs att förklara hur maskinen fungerar och det var inte så svårt^^ Men ändå, det känns skönt att ha det bortgjort :) Sen var det biologi och matte som också bara flöt på. Sen var jag hyper hela dagen så jag hade svinkul! Sen om de andra tyckte det var lika kul är väl en annan sak men... ;)

Sen kom jag hem och såg att jag fått resultatet från högskoleprovet. Jag hade 0.9 och medel låg på 0.86 i år! :D Yeey! Hade bara 1,4 poäng över medel tror jag, men ändå, det är över medel! :D Sen var jag 2 poäng från 1.0 så det är ju kanoners :)

Efter det blev det en sväng (på 4,5 timmar...) till stallet :) Började att rida Kristallen på plan. Hon var jättetöntig och var skiträdd för några kläder som hängde på tork hos grannen!^^ Så det tog ett tag innan vi kom igång och hon började lyssna, men sen gick det megabra! Hon kortade ner stegen jättemycket utan att stanna så jag är skitnöjd! :D
Sen tog jag ut Tardee och skrittade runt en stund på plan också. Han har ju överskottsenergi så det räcker och blir över kan jag säga^^ Så han var på tårna och var lite "skvättig", men annars gjorde han inget speciellt. Nä han behöver nog bara bli lite varm i kläderna igen så är han gamla lugna Tardee igen ;)

Imorrn blir det Umeå med alla NV2:or som läser kemi B. Ska bli kul att få labba på universitetet som omväxling :)
 

.

Home is not where you live, but where you are understood.

Kung! :D


Måndag

Ikväll var jag och Kristallen på skogstur med Vicky/Macken och Sanna/Rayo :) Det blev en lugn skrittur helt utan några krav, vi var bara ute och mös :) Underbart!♥
Mamma och pappa åkte till Tallinn igår så jag och brorsan har huset för oss själva :):) Så skönt att inte ha någon som klagar på en hela tiden utan man kan göra precis som man vill! De kommer hem imorrn igen så då är det slut på friden ;) Känns lite ovärt att åka iväg till Tallinn och bara vara borta 2 nätter kanske, men det är väl klart de vill hem till sin underbara dotter! ;) Hahahaha x)
Nej nu måste jag ner och ge kaninerna mat och packa väskan för imorrn. Löpning på idrotten. UTE! >.< Känns jättejobbigt^^ Men det blir säkert bra det också. Kanske... ;) Aja, ha det! :)

Bilutställningen!

Larrys bil :)
Och så Anders bil :)
Ja nu har ni ju bilder att sysselsätta er med ett tag ;) Men måste ändå avsluta med min framtida drömbil!

Kvällen :)

Gick hem till Dafna runt 5 kanske. Då började jag med att fixa håret på Mona ;)
Sen åt vi. Lax och ris med cider till. Gott! :)
Efter det blev det studsmatta en stund ;)
Sen började vi gå bort mot brasan :) Tog den "smarta" vägen genom den dyngsura skogen ;) Jag kände mig lite mobbad med dunjacka den här tiden på året^^
Där var det bra med folk :)
Har ju några hundra bilder till, men jag orkar inte ladda upp fler nu x) Dafna har skickat några bilder hon fixat till med färger och sånt, så kanske lägger upp dem sen också :)
Det var iaf en asrolig kväll, tack alla! :)♥

Stallbilderna :)

Vi börjar med stallbilderna då :) Måste lägga in miniatyrer, för annars blir inläggen så långa ;) Klicka på dem för att se större :)
Ser ut som värsta hopphästen ju! :)

Bildbomb?

Nu sitter jag och bläddrar igenom alla 622 bilder från igår och idag ;) Pappa följde med till stallet och tog lite kort, sen blev det runt 500 från kvällen och så var vi på bilutställningen i stan idag så det blev ju en del därifrån också :) Så ni kan vänta er en bildbomb när jag kollat igenom alla! ;)

RSS 2.0