Torsdag - Shogun

Igår följde jag med mammas jobbarkompis Agneta och hennes dotter Emilia och var i stallet (där de har sina hästar då) med dem hela dagen :) Först åkte vi in med Emilias framtida tävlingsponny Bitzen och Lindas Barbie till ÖOR och red i ridhuset. Emilia och Linda red ju då medan vi andra tittade på ;)

När de ridit klart lastade vi på och drog hem dem igen, släppte ut i hagen och for hem till dem och åt middag innan vi for till stallet igen (blev mycket åkande fram och tillbaka, haha!). Väl i stallet tog Emilia in June och jag fick låna Shogun, en halvblodsvalack som var gudasnäll! Vi red bort mot Näske båtklubb och längs någon väg med hus, hahaha! Sen när vi var på väg tillbaka till stallet såg vi att Carro och Ramira var på NRS ridplan så vi red också dit så jag skulle få prova lite dressyr på honom också. Jag var alldeles lycklig efter bara några steg i skänkelvikning! Jag kan fortfarande rida en häst i form, jag kan fortfarande rida skänkelvikning, jag kan fortfarande rida både öppna och sluta! Jag är inte värdelös! :)

Jag behövde nog verkligen de kanske 20min vi red dressyr, för jag har känt mig så otroligt dålig på slutet och inte trott att jag kan rida längre. Det har ju som sagt stått stilla i Victors utbildning ett tag nu och han kan ju gå i form litegrann - men bara när han själv vill. Jag lyckas verkligen inte komma vidare! Har verkligen trott att jag inte kan rida en häst i form längre så det är anledningen till att det inte går. Så det kändes så himla roligt att sitta upp på en häst som redan är utbildad och träna lite på sånt jag annars inte kan göra. Lycka!

Onsdag - Victor

Någon dag innan julafton blev jag som sagt dyngförkyld och lite febrig, bra tajming... Jag säger ju det, det är min vanliga tur! Så det hann bli onsdag innan jag var tillräckligt frisk för att ta mig ut till stallet igen. Hela stallbacken, ridplanen och alla hagar var som en enda stor skridskobana! Jag tog med mig lite pellets och gick ut till hagen för att hämta Victor, och som vanligt vände han om och gick och ställde sig längst ner i hagen. Sedan står han alltid och väntar där borta, då är det bara att gå och hämta honom, så han är väldigt lätt att hämta i hagen (hovslagaren har dock en annan åsikt där... ;)). Så jag följde efter som vanligt och gick fram för att ge honom pelletsbitarna innan jag knäppte fast grimskaftet. Självklart lyckades jag halka till precis när han skulle ta pelletsen och råkade knocka honom med handen på mulen. Sedan var det ju bara att glömma att han skulle stå stilla och vänta på att bli fångad. Jag tror att det tog 10-15min att ens få komma i närheten av honom igen! Men det tror väl jag det, jag skulle inte heller gå fram till någon jag nyss fått en smäll av... ;)

Jag red på ridplan och hade planerat att börja lite med öppnor/slutor (svårt att bestämma vilken som är bäst att börja med då öppnan tydligen ska vara lättare för hästen medan jag har lättare för slutan) då man ändå bara kunde skritta. Det gick inte alls, Victor förstod inte alls vad den konstiga människan på ryggen ville att han skulle göra... ;) Lättast vore ju att börja från marken, men det gick verkligen inte då det som sagt var en skridskobana. Så jag sköt upp det till någon annan gång då det är bättre underlag och jobbade med volter i skritt istället. Han är så otroligt fin att rida dressyr på! Eftersom jag inte riktigt vetat hur jag ska gå vidare med hans utbildning har vi nött grunderna så det sitter som en smäck! Han är mjuk i sidorna (trots att det faktiskt är ca. 3 månader sen han blev dressyrriden sist), mjuk i munnen och känslig för skänkeln - precis som jag vill ha honom! :)
Min stjärna...♥

Sjuk...

Blir så less! Självklart var jag tvungen att bli dunderförkyld nu när jag är hemma. Jag som hade tänkt att passa på att rida Victor nu när jag får chansen! Det är så typiskt mig, jag blir alltid sjuk såna här gånger :(

Idag ska jag iaf åka in till stan och titta på Stig-Helmerfilmen med familjen, får hoppas att den är bra iaf ;)


God jul!

...Och med detta önskar jag er alla en God Jul! :)

Tallmons Wilmer

Jag red som sagt Wilmer idag :) Victor får på sig skon imorgon så efter det kan jag börja med honom igen. Gick tyvärr inte att göra så mycket då det var jättehalt på ridplanen! Så vi skrittade bara runt och försökte oss på några volter åt båda hållen. Han blir lite som en orm ibland och påbörjar volten bra för att sedan tvärvända och göra som ett stort D istället för en volt ;) Men med lite jobb så blir det nog bra!

Pappa följde med och hjälpte till litegrann så jag tvingade honom att ta några kort. Blev ju mest bara skit pga. vädret, men det är ju bättre än ingenting! :)
Fråga mig inte vad han gör här? Han stannade flera gånger och fällde ihop sig som en fickkniv, det kändes som att vi skulle tippa!

Ångest...

...över den stackars bloggen. Är verkligen sämst på att uppdatera nuförtiden! Hursomhelst, nu är jag hemma på Fagerlandsvägen igen så nu har jag lämnat storstadslivet ett tag ;) Stackars Misse tyckte att bilresan var jättejobbig och satt i sin bur och skrek hela vägen :( Men fram kom vi till slut och sen dess har hon sprungit runt och varit jätterädd för allt - till och med mig! Börjar släppa lite nu iaf, så nu kan man klappa henne iaf ;)

Igår var jag ut till stallet och världens bästa Victor det första jag gjorde :) Han vaccinerades i torsdags så han ska bara ta det lugnt nu, men det var ju roligt ändå! Som jag saknat honom :)
Imorgon blir det nog stallet och ridning igen, men på Wilmer. Victor lyckades tappa en sko i hagen igår så det var ju verkligen en bra tajming... -.- Men det ska bli roligt att få sitta upp på den lilla (skulle inte förvåna mig om han har ponnymått...) bulldozern igen, det var inte igår!

Olyckan förföljer mig!

Jag förstår inte vad jag gör för fel, men olyckan hänger över mig hela tiden! Beställde en julklapp från Webhallen den 24e november och den har inte kommit än. Det börjar bli lite bråttom nu då vi åker hem på torsdag... Har mejlat dem två gånger men har inte fått något svar så måste prova att ringa imorgon. Förstår inte hur svårt det kan vara att iaf skicka ett mejl om någonting blir försenat. De var då snabba på att dra pengarna från kontot iaf... Blir så less!

Garn är roligt!

Mamma skickade ner ett paket med lite julpynt, och då skickade hon även med ett garnnystan. Så vi klippte av några meter och rullade ihop det till en boll som Misse fick leka med. Det tyckte hon var väldigt roligt! ;)
Upp och iväg! ;)
När hon lekt klart med garnet övergick hon till sin favoritsyssla - att klättra i gardinerna ;)

Strejkande batteri

Bilens batteri har börjat strejka nu bara sådär. Jag lovar att allt händer nu bara för att pappa inte har samma möjlighet att hjälpa till nu som när jag bodde hemma...

Hursomhelst, vi måste ju kunna få igång den och ladda upp batteriet för att komma hem till veckan så vi fick styra igång den. Hur nu pappa trodde att vi skulle orka styra igång bilen själva, det gick ju jättetungt! Som tur var kom en gubbe och hjälpte oss så det gick till slut. Det blir byte av batteri när vi kommer hem iaf, det är en sak som är säker...

När vi fått igång bilen tog vi en sväng till Arlandastad för att ladda upp batteriet så att vi förhoppningsvis kan starta vanligt nästa gång och slipper styra. Då vi inte skulle ställa ifrån oss bilen någonting tog vi med Misse, det kan vara bra för henne att få åka lite bil innan vi far hem. Hon hatar det verkligen, hon som är så tyst i vanliga fall satt och skrek hela vägen! Tror och hoppas dock att hon kommer lugna sig efter ett tag då vi åker lite längre, det gjorde hon iaf när vi skulle vänja henne vid buren :) Annars kan det bli jobbigt, 6 timmars bilresa med en skrikande kattunge i baksätet är väl inte det optimala... ;)
Misse förra gången vi var iväg till veterinären!

Miss Moneypenny

Nybadad efter att ha lekt i kattlådan...
Jobbigt att vara blöt! ;)
Mattes lilla kioskmongo♥

Försäkringar

Har bestämt mig för att tecka en försäkring på Misse så man inte står där och inte har råd med veterinär om det skulle hända något. Men tycker det är jättesvårt att veta i vilket bolag man ska teckna. Vi ska bara ha veterinärvårdsförsäkringen då livförsäkringen känns onödig iom att inköpspriset var så lågt (livförsäkringen ersätter bara djurets värde vid dödsfall, och då hon kostade 200kr blir det ingen ekonomisk förlust om det skulle hända). Vet att de flesta av er som läser bloggen har egna djur, så tipsa gärna om bra försäkringsbolag! Vill ni vara anonyma får ni vara det, huvudsaken för mig är att hitta en bra lösning för Misse :)

Made it!


Höstpromenad

Jag har, som ni säkert redan märkt, inte haft så mycket att skriva om och därför har det inte varit någon aktivitet alls här på ett tag. Men eftersom min mamma tjatar och tjatar tänkte jag lägga upp lite bilder från någon höstdag då vi var ute och gick :) Provade att redigera på ett annorlunda sätt den här gången, har inte bestämt mig riktigt än om jag tycker att resultatet blev bra eller dåligt ;)
Ska lägga upp lite nya bilder på Misse och en del från Horse Showen också, men det får bli en annan dag ;) På torsdag får jag veta om jag kommer in på högskolan, håll tummarna! :)

RSS 2.0