Tänk på djuren

...och ta det lugnt med raketerna. UFO-ballonger är ett minst lika bra alternativ ;)
Det var allt från mig för tillfället, ha det! :)

Nu åker jag :)

Nu åker jag hem till Felix, där Joel ska hämta upp oss innan vi far iväg till Solberg :) Kameran följer med, så den här gången kan jag (förhoppningsvis) garantera er bilder ;)
Ha en trevlig nyårsafton, för det kommer jag att ha! :)

God morgon!

Ikväll bär det iväg till Solberg med några från klassen. Vi ska fira nyår i Johannas stuga där. Det ska bli riktigt roligt faktiskt :) Vi får se vad jag hittar på när alla andra sticker iväg till backen och åker skidor hela dagen imorgon, jag åker ju inte slalom... ;) Menmen, nånting finns säkert att göra :)
Men innan jag åker har jag lite som ska göras;

*Rida Victor, och om jag blir klar snabbt, pyssla lite med Hilda :)
*Handla
*Hämta ut medicin (har vart utan i en vecka nu tror jag, så det börjar bli dags ;))
*Packa
*Städa
*Duscha och förhoppningsvis hinna fixa mig lite innan jag ska åka.

Nu har jag säkert glömt något som vanligt, men det är som det är ;)
Bästa Hilda♥

Behöver hjälp...

Jag hade tänkt att köpa en ny stereo och nya högtalare till bilen då det jag har nu verkligen är uruselt... Byter man skiva hackar den i 2 veckor innan den "går till sig" och det verkligen går att lyssna på låtarna ;) Sen är högtalarna troligtvis sönderspelade, eftersom de börjar skrapa så fort man skruvar upp volymen lite.

Så är det någon som har något bra tips på en hyfsad stereo och/eller högtalare skulle jag bli jätteglad! Kan liksom inte så mycket om vad som är bra och inte... ;) Det ska finnas en USB-ingång på stereon (radio och CD-spelare finns väl på alla?), men det är enda kravet jag har. Kom med förslag! :)

Städning på G...

Nu har jag laddat upp med några tidsinställda inlägg, så det är lika bra att jag börjar ta tag i städningen nu så jag blir klar nån gång ;) Ser ut som ett bombnedslag här!

Sen ska jag flytta över fler filer till den nya hårddisken. Känns så skönt att få lägga över allt på den, då behöver man inte gå och oroa sig över att datorn ska krascha så allt försvinner. Med tanke på vilken tur vi brukar ha med teknik i det här huset är det ju faktiskt inte omöjligt... ;)

Intervallträning

Idag fick Victor komma ut och träna galoppintervaller igen :) Han verkade tycka det var jätteskoj att ösa på i galopp uppför backen! Det var faktiskt på tiden att han fick komma ut och göra av med lite energi, det har blivit lite väl lite konditionsträning nu på slutet. Men nu när man har lite tid över vill jag satsa mycket på dressyren, så han blir lite mer liksidig :) Galoppträningen är jättebra för honom då det sliter mindre på dem att galoppera än att trava, men då jag bara har fått honom att ta ena galoppen tränar han ju upp sin starka sida ÄNNU mer... :/

Jag ska fortsätta att lägga mycket krut på dressyren så vi kan börja lite smått med galoppen när vi fått ordning på traven riktigt :) Han är inte lika "på" när man rider på ridplan som han är ute, så då är det mycket lättare att få honom att lyssna och förstå ;)

Flyttar filer...

...och då kan man hitta mycket roligt i mappar man annars aldrig går igenom!
Snart 14 år, hade nyss fått en webbkamera och tyckte att jag var coolast i världen! ;)
Var även då lite smått störd... Hahahaha!
Det är på (h)jul, som tomten kommer... Vi hade då lätt det fränaste julpyntet iaf ;) Dock stämmer inte datumet på bilden, så vet inte vilket år det togs... :/
Jag hade lättelångt och tjockt hår när jag var mindre! Jämför det med min lilla tunna svans jag har nu... :(
Jag och Åsa på väg till Jennys Bad Taste-party. Och nog var det Bad Taste alltid!
Ojojoj vad söt och oskuldsfull man kunde se ut då... x)
Avslutningsmiddagen i 9an. Hur tänkte jag med kläderna...? Nästan så man börjar fråga sig vilken månad man var i... x)

Nej, nu får det räcka med gamla bilder, har bjudit på mig själv tillräckligt vid det här laget... ;)

Julklappar :)

Nu ska jag vara precis som alla andra bloggare och lägga upp vad jag fått i julklapp :) Roligt att läsa vad andra fått, så jag hakar på den trenden ;)
Ett par duntofflor. Jag är alltid kall, så det passar perfekt! :)
Filmen Inception
En extern hårddisk. Nu ska alla bilder och filmer flyttas över så jag förhoppningsvis får en snabbare dator... ;)
Choklad :)
Och sist men inte minst, en huvtröja med världens bästa tryck på! :)



Uppdatering: Fick ett brev och en clementin av Dafna också :)

Min julafton

Igår var en bra dag :) Hade ingen som helst julkänsla, men man får göra det bästa av situationen. Blev som sagt först en mysig tur på Victor uppe på mon. Hade först tänkt att galoppera en del med honom för att "pumpa ut" lite energi, men då skulle han bli svettig och behöva stå inne tills jag åkte ut till stallet igen, så det blev en betydligt lugnare ridtur :) Försökte få honom att jogga, vilket inte var det lättaste... ;) Men vissa stunder var han jätteduktig!

Efter den turen for jag hem och duschade, bytte om och fixade till mig lite innan jag och Jonas åkte iväg och hämtade mormor och morfar och skjutsade dem till Bjällsta. Sen hem och hämtade mamma och pappa, som också skulle till Bjällsta såklart ;) När vi kom fram satt alla och tittade på Kalle Anka och drack glögg. När det var slut drog jag på mig overallen och for iväg till stallet igen. Det var hungriga hästar ;)

Sen tillbaka till Bjällsta igen för att äta julbord. Har aldrig varit speciellt mycket för julmat faktiskt, men det går ner det med :) När vi ätit klart och allt var bortplockat öppnades julklapparna. Det absolut roligaste var att se kusinernas stora leende och tindrande ögon när de slet bort presentpapperet från sina julklappar. (Bör nämnas att de är 25 och 27 år gamla... ;))

Min ena kusin fick två "knep och knåp-spel", och det ena var min sysselsättning i kanske 45min ;) Med lite hjälp från Magnus fick vi ut det till slut, och kunde knäppa resten av familjen på näsan! :)

Sen var det bara skjuts hem som återstod. Känns som att jag spenderade större delen av julafton i bilen ;) Men det är klart man ställer upp, jag tycker ändå inte att alkohol hör till julen så är det nån som vill dricka får det stå för dem :)
Jag och min kusin Therese förra julen :)

God jul!

God morgon :) Det är inte likt mig att vara vaken såhär tidigt... Men ställde faktiskt väckaren på 9 så jag skulle hinna ut till stallet och rida Victor en sväng :) Det återstår att se om jag åker eller om jag bangar ur pga temperaturen. Victor har ju vilat i 3 dagar nu, så han skulle behöva komma ut ;)

Sen ser dagen ut så att jag ska hem och duscha och fixa mig lite innan jag ska agera chaufför åt familjen + mormor och morfar som ska ut till Bjällsta och fira jul :) Kul med nåt nytt, har alltid firat här hemma tidigare... Där blir det Kalle Anka, julmat och paketöppning, what else? ;) Åker iväg och ger hästarna middag. Ingen julskinka för deras del, utan de får klara sig med hö... ;) Sen ser vi hur länge vi stannar i Bjällsta innan vi far hem igen.

Menmen, bäst att börja slänga i sig lite frukost om jag ska hinna ut till Victor :) God jul allihopa!
Årets julbild får Moonlight stå för :)

Torsdag

Idag har jag vart in till stan för att köpa de sista (och enda) julklapparna. Jag har då inte haft bra framförhållning iår om man säger så... ;)

Jullovet är i full gång och det känns så otroligt skönt att slippa gå till skolan på ett tag! :) Så mycket ledighet blir det inte för min del, jag ska skriva på 2 inlämningar, läsa en bok till en av inlämningarna samt plugga till ett prov vi ska ha dagen efter skolan börjat igen. Jag får ha min ledighet när vi far till USA istället. Fair enough :)

Resten av min kväll kommer att ägnas åt städning. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, och dessutom måste kaninernas burar städas. Men det känns ganska skönt att få röja upp lite :) Det mesta känns ganska lättsamt idag måste jag säga! Inte ens när jag gick från Gullänget in till stan i -25 kändes det jobbigt ;) Lite på slutet då när luftvägarna började svälla igen, men det som inte dödar, det härdar :) Nej, nu måste jag börja med städningen så jag kommer i säng nån gång! :)

Hjärngympa efter en hel natt med volleybol...

dsc00218 (MMS)

Hjärngympa efter en hel natt med volleyboll. Tror ni det går bra...? ;)


Sådär ja, nu är alla gruppspel klara och v...

Sådär ja, nu är alla gruppspel klara och vi har hunnit äta på max så alla är mätta och glada ;) captain obvans låg 1a i sin grupp efter gruppspelen så nu är det antingen kvartsfinal eller semifinal, det är ingen som vet... ;) jaja, men nu börjar matchen så nu ska jag agera hejaklack och samtidigt kolla så Dafna inte mördar min kamera. Hahaha :)


NIF-natta

Nu sitter jag och väntar på att pappa och Jonas ska komma hem från gymmet så pappa kan skjutsa in mig till stan. Ska iväg och titta på nif-natta. Volleyboll hela natten med andra ord :) Finalen tror jag gick vid 4.30 förra året, och sen ska vi ju upp på avslutningen imorgon så efter så lite sömn vill jag helst inte sätta mig bakom ratten för att köra hem...

Idag har jag iaf vart iväg och ridit Victor på plan igen. Han skötte sig bra :) Lite stummare (eller vad man ska säga) i steget idag men annars var han så duktig så! :) Han är så söt, vet precis vad som väntar. I stallet under sadlingen står han som en suråsna och spänner ut magen, men efter jag ridit brukar han alltid få något gott om han varit duktig, så då ser han ut som en liten B-ponny med spetsade öron och en busig tofs till pannlugg ;) Sååå söt är han :)♥

Menmen, hursomhelst, jag har aktiverat mobilen till bloggen så får jag tråkigt ikväll slänger jag nog upp något blogginlägg :)
Captain Obvans, som tog en hedrande andraplats förra året :) Nu har de tränat som tok i ett år och hoppas på att få knäppa samhällarna på näsan! :)

Dressyrträning

OJ vilken skillnad det var på Victor sen sist! Han travade flera varv på volten i en stadig form och jag satt mest bara och finåkte ;) Dessutom var det vänstervarvet som fungerade bäst. Traven är riktigt bra på plan också, han har steg som en "riktig" dressyrhäst med mycket power men ändå lugnt och sansat som om han vilar i steget. Han är så duktig! :) Tror vi ska försöka oss på galoppen på plan snart så vi får någon ordning på den också :)

Nu ska jag sätta mig och göra det sista som ska lämnas in innan jullovet så jag får det klart till imorgon.

Taggad Victor

Victor var taggad till tusen! :) Men det är inte så konstigt, de rör sig ju knappt i hagarna nu när det snöat så mycket... Det blev iaf en tur på mon. Robban hade skottat igår, men det har ju snöat minst en dm sen dess så det var jättebra! Några korta sträckor fick han gå i den djupare snön, och då orkade han inte mycket, så det var bra att det inte blev för tungt för honom :) Vi tog vägen ner till vändplanen i skogen, och på vägen hem blev det en galopp i nysnön. Där gick det undan kan jag säga! Tror jag ska prova göra en grammantygel på honom också, som jag gjorde på Kristallen, så blir det lättare att bromsa ner honom när han sticker... ;)

Jag märkte även att han lärt sig galoppfattningen! Trodde att han tog galoppen i backen bara för att han vet att vi brukar galoppera där, men jag tror aldrig jag ridit ner till vändplanen med honom så den vägen kan han inte koppla till galoppen ;) Han tar dock alltid högergaloppen oavsett vilken fattning man gör, men det får vi träna på plan sen :)

God morgon!

Nu har jag sovit i nästan 12 timmar så jag hoppas att jag tagit igen större delen av all sömn jag missat under veckan ;)
Idag ska jag iväg och rida Victor. Hoppas ingen hunnit skotta på mon så han får pulsa runt i nysnön, det är kanonbra träning! :) Däremot hoppas jag kommunen snöröjt på vägen så man kommer dit överhuvudtaget... ;)
Menmen, nu ska jag äta frukost så jag kommer iväg nån gång :)

Fredag

Nu är det äntligen fredag, och veckan är över! :) Har faktiskt varit riktigt duktig och pluggat flera timmar varje dag, så nu är jag helt slut i både kroppen och huvudet. Har iofs alltid varit slut i huvudet, men ja... ;) Nu är det nästan jullov, har sista rättskunskapsuppgiften kvar som jag inte kunde göra på skolan då vi skulle till Umeå. Men den ska jag inte göra idag, det får vänta till tidigast imorgon ;)
Så ikväll hade jag tänkt ta en välförtjänt ledig kväll :) Blir troligtvis att jag springer runt som ett fån och städar till slut ändå, men så länge det inte är skolarbete är jag nöjd.

Dyr häst!

Hemma från ännu en dressyrträning med Victor, och idag var han dyr ska ni veta! ;) Det var som jag trodde att det skulle räcka med att hålla i spöet för att han skulle skärpa till sig. Behövde säga ifrån med rösten en gång, men det räckte för då lyssnade han sen :) Han var jättefin genom hela passet och jobbade på bra. Vissa steg i traven tog han inte ens stöd i tyglarna, utan balanserade upp sig själv i en låg form! Så stolt över den förvuxna ponnyn idag så det är inte klokt! :)

Tips!

Nu vet jag inte hur många av dem som läser min blogg som har problem med eksem, men iallafall... Jag har haft eksem på benen så länge jag kan minnas, och när jag var mindre var det ingen ovanlighet att vakna i blodiga lakan efter att ha kliat i sömnen. Men nu har jag äntligen hittat något som får det att sluta klia! :D Mycket närmare och mer lättillgängligt än jag trodde också... På Kickis hästshop! :) Nu kommer jag inte ihåg exakt hur mycket den kostade, men har för mig att den låg på runt 130kr. Ska även lindra klådan från insektsbett, så ett måste inför sommaren! ;)

De enda nackdelarna är att den innehåller etanol, så den är ganska stark, men så länge man inte får i ögonen går det bra :) Och så kan det bli fläckar på golven, men det löser man lätt genom att spraya på i duschen istället ;) 

Dressyrträning med Victor

Nu är jag hemma igen efter att ha varit i stallet och tränat dressyr med Victor :) Hade en lång uppvärmning med mycket volter och halter så han både börjar mjukna i kroppen och bli uppmärksam på förhållningarna. Sen när vi skrittat i kanske 15min började vi trava lite, och som vanligt blev det tvärnit efter några steg ;) Det förstod jag skulle hända, så jag hade med mig ett ridspö jag klappade till med lite lätt på bogen. Då började det hända grejer! Först började han sura och småbocka, och sen började han galoppera i vänster galopp! :D Iofs bara en halv långsida, men det var fortfarande ett bevis på att han kan! :) Sen var det full travartrav runt några varv innan han lugnade ner sig ;) Nästa gång räcker det nog med att jag bara håller i spöet för att han ska lyssna... ;) Men det känns skönt att vi äntligen har kommit fram till en lösning på problemet :) Nu är det hårdträning på travvolter som gäller! ;)
Victor på väg ner från en stegring som protest mot att trava på volt ;)

Kommande veckan

Nästa vecka blir jobbig... Tur det bara är en vecka kvar till jullovet :)

Måndag: Idrottsfördjupningen ska in + rättskunskapsredovisningen
Tisdag: Umeå hela dagen. Har inte fått nån klarhet i vad vi ska dit och göra, men dit ska vi ;)
Onsdag: Samhällsprov på fm + studiebesök på sjukhuset på em
Torsdag: Fysikprov
Fredag: Biologiprov (som vi dessutom skriver efter vi egentligen slutat... Suck)

Det gäller att ligga i om det här ska gå vägen alltså... ;) Menmen, nu ska jag njuta av det som är kvar av          fredagen :) Imorrn blir det plugg!

Idolfinalen!

Idag har jag sett ett helt program av årets Idol för första gången ;) Var ju tvungen då det är final och allt :) Jays musikstil passar mig bättre än Minnahs, men å andra sidan var vinnarlåten mer hennes stil så vi får se hur det går. Spännande värre! ;)

Första ridturen för veckan :)

Idag kom jag ut på min första ridtur den här veckan. Tror ni jag saknat det eller? ;) Victor ska ev. starta på söndag så det blev ett lugnt motionspass (eller, komma ut och röra på sig-pass kanske man ska säga...). Han fick gå i lite djupsnö en bit också, och det tyckte han var jättekonstigt ;) Tog jättestora steg och hade mulen nere vid knäna för att verkligen se var han satte fötterna nånstans ;) Imorgon hade jag tänkt ta ut honom på ridplanen och träna mer på att han ska ge efter för bettet. Förhoppningsvis vill han trava då också... ;)
Såhär glad är man när man rider Victor ;)

Nydatorn :)

Har äntligen lyckats få igång internet på den nu ;) Det är kanoners med Windows 7 och allting :) Sen har den ju världens finaste bakgrundsbild också...

Onsdag

Nu är nationella äntligen bortgjort! Var så uttråkad när jag suttit i kanske 2 timmar, så jag visste inte vad jag skulle göra av mig själv... Så jag började knapra i mig dextrosoltabletter för att ha nåt att göra. Det slutade med att jag var både uttråkad och illamående... ;) Menmen, som sagt, nu är det gjort :)

Efter provet gick jag, Felix och Joel iväg på NBV och lämnade in papperen till studiecirklarna, så då kan man beta av det också ;) Vi har en deal med dem att om vi har studiecirklar inom klassen ska de betala resa till och hotell i Rom då vi åker dit till våren :)

Kände när jag satt i bilen på väg hem att guud så skönt med en ledig kväll, att ikväll kan jag fara ut med Victor - äntligen! Men så kan jag på att jag har idrotten som ska skrivas, plus att jag lovat att fixa den nya datorn pappa impulsköpt (och folk säger att kvinnor har köpbegär...). Men skönt med datorn ändå, då kanske jag får ha min ifred för första gången på 3,5 år... ;)

Måndag

Har tagit en kort paus från matten nu, orkar inte mer för tillfället... ;)
Men kan berätta att vi nu äntligen har bokat allting inför USA-resan vi ska göra när pappa fyller 50 :) Den 19 januari tar vi bilen ner till Stockholm, där vi sover över till dagen efter då vi ska med ett plan till Düsseldorf där vi ska byta till ett plan som till slut landar i Miami :) Det ska bli skitroligt, speciellt för mig som inte vart utomlands på 10 år ;)
Hotellet vi ska bo på :) Bara jag som tycker det ser terrorist-inbjudande ut...? ;)

Söndag

Nu ska jag göra ett försök att få igång bloggen igen... ;) Har varit ute med Victor idag, intervallträning i backen var vad som stod på schemat. Har nu ökat upp till 5 intervaller, och efter 5 vändor var både jag och victor ganska slut... ;) Så det blev skritt på långa tyglar hela vägen hem, jag kände att jag inte skulle orka hålla honom mer så det var lika bra ;)
Sen hem och städa hos kaninerna, duscha och äta, och nu sitter jag här. Jag fattar inte var tiden tagit vägen! :O Menmen, nu ska jag röja upp på rummet mitt och sen börja plugga matte. Har nationellt prov i matte D på onsdag... Vill inte!


Onsdag

Nu har jag sagt ifrån mig Cabben. Jag känner att det är alldeles för mycket med 2 hästar vid sidan om skolan, och Victor vill jag inte sluta med ;) Jag är lite av en perfektionist och vill inte göra någonting halvdant, så pressen blev nog lite för stor helt enkelt. Har känt det nu i några veckor att jag inte orkat någonting, utan har bara vart omotiverad och nere, så hoppas det går över nu ;) Men det känns bra ändå, nu får jag mer tid över till Victor! :)

RSS 2.0