Uppdrag granskning

My god vad det här i uppdrag granskning har blivit stort!O.o Själv tycker jag att programmet var både bra och dåligt måste jag säga. Bra för att det var mycket man inte fått veta om offren (eller vad man ska skriva för att det ska låta bra) förut som man fick reda på nu som gjorde allt mer sammanhängande. Annars har man bara baserat allt på rykten som ingen egentligen vet om de är sanna eller inte.
Däremot tycker jag att det är riktigt dåligt att de liksom styrt programmet för att verkligen få folk att tro att alla Bjästabor är dumma i huvudet. Som då de intervjuade Lennart Kempe. De fick honom verkligen att framstå som en riktig idiot, vilket vi som träffat honom kan säga inte stämmer! Personligen tycker jag inte han gjorde något fel i att låta "Oskar" komma till avslutningen. Kyrkan är öppen för alla - även våldtäktsmän.
Sen tog de upp att han borde tänkt på att "Oskar" hade besöksförbud hos "Linnea", men vad då, de kan väl lika gärna träffas på ICA eller liknande? Lennart visste ju som sagt inte om "Oskars" kupp innan, och när han såg den tänkte han bara på det som en fin gest att ge blommor till sina kompisar. Alla som vart på avslutningar vet ju också att vad som än händer applåderar man, även i det här fallet.
Herregud Ö-vik, han är präst - ingen jävla spåman som kan förutse saker! Så sluta skyll på Kempe för den andra våldtäkten! 

Sen var nästan hela programmet uppbyggt på alla facebook-grupper och kommentarer som gjorts och skrivits mot offren. Det är ju självklart jättefel, och jag tycker inte att man över huvud taget inte ska säga/skriva något sånt om någon någonsin oberoende på situationen.
Det jag då reagerade på idag var när jag läste en artikel om ett krismöte på Bjästaskolan. Det var inte artikeln jag reagerade på, utan kommentarerna.

"Ett tips till ungdomarna i Bjästadskolan och i generellt till hela ortes befolkning, skriv inte att ni studerade i Bjästad i ert CV, det är numera synomymt med " Sverige dummaste befolning"."

"Jag såg programmet och man blev ju alldeles tel av fasa. Vilka människor är det som bor i Bjästa? Är det fullständiga idioter?"

"Vad är det för fel på Bjästa och dess innevånare, den frågan ställer jag efter att ha sett uppdrag granskning."

Och sen var det någon kommentar om att Bjästa bara består av inavlade invalider utan hjärna, men jag hittar den inte just nu, kanske borttagen.

Men i alla fall, det är bara att tacka och ta emot. Jag bor på fel ställe och är därför dum i huvudet, invalid osv. Folk tycker det är jättefel med smutskastning på nätet, men det här är inte fel? Dubbelmoral eller vad då? (Jag tycker fortfarande inte det är rätt med elaka kommentarer, om någon glömt det...)

Nu orkar jag inte diskutera ämnet mer för tillfället känner jag. Har inte tid heller, måste plugga heela kvällen-.- Men ja ha det bra alla "idiotiska" Bjästabor, och alla ni andra också:)

Kommentarer
Postat av: Dafna

Du vet alltid vad du ska säga eller skriva :)

Det va bra att du inte skrev hans namn också.

2010-03-25 @ 19:13:45
Postat av: Sandra

Skriver man precis som man känner är det faktiskt inte så svårt;) Det gäller bara att ha en åsikt man vågar och vill stå för så är det bara att köra sen, haha;)

2010-03-25 @ 19:27:19
URL: http://sandradamgren.blogg.se/
Postat av: Victoria

Hahah ja jag blir så förbannad :P jag hade bara hört något rykte om det innan.. Man kan väl däremot idiotförklara bjästaskolans ledning och en del elever som varit med på detta.

2010-03-25 @ 23:13:45
URL: http://victoriali.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja det är inte mer än rätt!:)

2010-03-26 @ 07:18:29
URL: http://sandradamgren.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Du är klok tjej Sandra! Förstår att det inte känns kul att vara Bjästabo idag... men det här med att dra alla över en kam är vi svenskar, tyvärr, specialister på. Människor som är födda i Sverige, av utländska föräldrar, liksom invandrare, har det också likadant, får höra att de bara är i Sverige för att få bidrag... Alla bögar är fjolliga, och sexgalningar... Alla romer själ allt de ser... osv osv. T.o.m. så ursvenska människor som samer har problem i svenska samhället, de ses på vissa orter norrut som några slags "tattare" och har bl.a. svårt att få jobb. I dagens svenska samhälle plastikopererar sig unga tjejer med samiskt ursprung för att dölja sina drag... Det är tragiskt och häpnadsväckande, år 2010 känns det som att vi skulle vara klokare och mer toleranta.

Kram/Jeanette

p.s. Tardee var lite varm i ena framfoten idag, så han får vila lite till. Men har du tid och lust så pussa och greja gärna lite med han, det gillar han :-)

2010-03-26 @ 21:24:04
Postat av: Sandra

Ja svenskar har lätt att skylla ifrån sig och inte inse att de är vi som är de verkliga bovarna!;) Först ser man ner på alla som inte följer normerna, och sen tycker man det är konstigt att folk inte vågar vara sig själva. Det är Sverige i ett nötskal!

2010-03-27 @ 12:22:46
URL: http://sandradamgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0