VårRuset 2014

God morgon!
 
Jag kom hem så sent efter loppet igår så jag berättar hur det gick nu istället!
Jag tror aldrig att jag vågade berätta det för någon, men när jag anmälde mig hade jag som mål att springa varvet (5km) på under 30 minuter. Det var ju ett tag kvar till loppet så jag hade tid på mig att träna - det skulle inte vara några problem. Sedan drog jag igång med träningen, och det gick riktigt tungt. Jag var så arg på mig själv och min rygg när jag sprang på 33.40 i lördags, och någonstans här kände jag att jag satt upp ett orimligt mål så jag ändrade mig till "allting under 35 minuter är okej". Det värsta jag vet är att sätta upp mål jag inte kan leva upp till så det är lika bra att ändra sig, liksom...
 
Loppet kändes ganska enkelt. Jag höll på att bli tokig i starten, det var folk överallt och ingen verkade fatta grejen med att hålla åt höger när man stannar så att andra kan springa om till vänster. Den första kilometern tog såååå lång tid och jag sprang mest runt och var sur över att jag inte fick börja springa nån gång. Jag fick typ jogga i gångfart. Värdelöst. Men det är kanske inte så konstigt när startfållorna såg ut så här:
MÄNNISKOR ÖVERALLT.
 
När första kilometern var passerad började det lätta lite och det var lättare att springa om. Jag såg en tjej som såg tränad ut och såg ut att ha ett bra löpsteg, så jag tog rygg på henne och använde henne som sparringpartner under resten av loppet. Vilken hemsk människa jag är, hehe. När vi väl kunde komma igång och springa kändes allt väldigt lätt. Jag är inte speciellt snabb som löpare, utan har kanske mer tjurskallen som säger att jag inte ska stanna. Trots det kändes det ändå som att det gick relativt snabbt. Resultatet blev...:
 
JAG TOG MIG RUNT PÅ UNDER 30! Trots kaos i starten! DEN lyckan! Och det var bara de sista 800m som kändes dryga då min sparringpartner började spurta och jag var tvungen att hänga på, haha. Galen människa, försöka ta livet av mig sådär på tisdagskvällen. Det känns riktigt bra faktiskt, jag är nog bättre tränad än jag trodde :) Nu har jag fått mer motivation igen, och så fort tentorna är klara och jag har åkt hem ska jag dra igång och träna inför Tjejmilen på riktigt. Det ska bli så kuuuuul med ett längre lopp nu när det här kändes så fjuttigt :D
 
Nu ska jag börja dra mig iväg mot skolan och den första tentan av totalt 3 den här perioden. Hoppas att jag har kvar lite flyt från gårdagen. Wish me luck!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Vad roligt med tiden, härligt grattis!

Svar: Tack! Ja det kändes himla skönt! :D
Sandra

2014-05-28 @ 11:13:20
URL: http://rayoosanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0