Utan hjälp av Enter

När jag var liten hade jag brevvänner. En hel drös av dem, faktiskt. Sedan blev internet allt större, och då förstod man inte längre grejen med att skicka brev, när man kunde få svar direkt på MSN (som för övrigt var typ det coolaste som fanns då, tillsammans med Lunarstorm. Bra tider!). Någonstans där dog nog allt brevskrivande ut, och nuförtiden är det mest bara räkningar som kommer in via brevinkastet. Räkningar och reklam. Rätt tråkigt egentligen.
 
Idag låg det två kuvert på hallmattan. Det ena kuvertet var sådär lagom opersonligt med dataskriven adress och bostadsrättsföreningens logga på. Det andra var handskrivet, med en stil jag skulle kunna känna igen bland 1000 andra, och poststämplat i Umeå. Det var från mormor♥ 
Jag blev så himla, himla glad. Oavsett hur mycket man försöker, så tappar man ändå kontakten med folk där hemma när man bor så pass långt bort. Det är sällan jag och mina kompisar tar oss tid att sitta på Skype för att bara prata. Det händer i princip aldrig. I bästa fall har man tid att träffas när de är i Stockholm över helgen eller när jag är i Övik på något lov. Mormor och morfar har jag i stort sett ingen kontakt med alls när jag inte är hemma. De vill inte ringa mig eftersom de inte vill störa då de vet att jag har mycket i skolan, och när jag väl har lite ledigt (och har tid att ringa) brukar klockan vara så mycket att de hunnit gått och lagt sig för flera timmar sedan. Det är synd, för är det någonting jag lärt mig det senaste året så är det att man verkligen inte kan ta livet för givet. Bara för att vänner och familj är friska och mår bra idag, behöver de inte göra det imorgon.
 
Nu ska jag göra klart de sista uppgifterna i matten, och sedan ska jag skriva ett svar till mormor och morfar. För hand. Som ska skickas utan någon som helst hjälp av Enter. Nog för att det är smidigt att logga in på Facebook och skriva några rader, men det blir långt ifrån lika personligt som ett handskrivet brev. Vad säger ni, ska jag stänga ner bloggen och börja skicka ut 2-3 personliga brev om dagen till er alla istället? ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0