Så ofattbart hemskt

Jag blir mörkrädd när jag läser hur vissa sköter sina jobb. Helt ärligt. Är det här ett skämt eller händer det på riktigt?
 
"Det var ett par i 40-årsåldern från Köpmanholmen som gav sig ut för att fiska på lördagsförmiddagen. När de inte kommit hem på söndagseftermiddagen slog de anhöriga larm." -Allehanda.se
 

"Kroppen hittades av räddningshelikoptern vid 7.20-tiden i morse. I samband med att man fann det försvunna parets båt, som låg upp och ned inne i viken vid Ronögrunden, upptäcktes även kvinnans kropp på stranden 50 meter från båten.

Sjöfartsverket, som har ansvarat för sökinsatsen, tror att kroppen har legat där sedan i lördags.

- Uppgiften jag har fått är att kvinnan inte hade flytväst på sig när hon anträffades, säger Christer Haglund på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Kroppen fördes till bårhuset för identifiering och polisen bekräftar att det är kvinnans kropp. Den kommer att obduceras vid Rättsmedicinalverket i Umeå.

Anhöriga, som bor på annan ort, är underrättade. Sökinsatsen efter mannen koncentrerades på förmiddagen till området där båten och kvinnans kropp hittades - och två hundpatruller kallades in. 

Sjöfartsverkets massiva räddningsinsats avslutades vid 13.30-tiden efter att öarna hade sökts igenom. 

- Vår bedömning är att mannen inte längre är vid liv. Vi har inte funnit några spår efter honom på öarna, och vattnet är så kallt att han inte har kunnat överleva, säger Christer Haglund, och förklarar att den vidare efterforskningen nu övergår till polismyndigheten.

Polisen planerar att söka vidare efter mannen med polishelikopter.

- Exakt när vi gör det kan jag inte säga i nuläget, säger Börje Öhman, informationschef för Polisen i Västernorrland." -Allehanda.se

 

"Helikoptern tvingades avbryta sökandet vid halv nio på söndag kväll och återvända till basen i Umeå.
– Den hade problem i mörkret, men får vi indikationer på att paret fortfarande kan vara vid liv kommer den tillbaka när det ljusnar, sa Annika Vestergård.
Vid halv tio-tiden avbröts sökandet för ett tag, för att besättningarna på båtarna skulle få vila och äta." -Allehanda.se


Ja, var ska man börja...?

  1. "Vår bedömning är att mannen inte är vid liv." Jag tycker att det är en jävligt begåvad bedömning, med tanke på ATT NI INTE ENS VET VAR HAN ÄR?!
  2. "Vid halv tio-tiden avbröts sökandet för att besättningarna på båtarna skulle få vila och äta." Jag hoppas verkligen att maten smakade bra och att ni sov riktigt gott, samt att ni kommer att ha gjort det med gott samvete om det kommer fram att de varit vid liv om ni hittat dem någon timme tidigare. 
  3. "Polisen planerar att söka vidare efter mannen med polishelikopter, men exakt när vi gör det kan jag inte säga i nuläget." Vad sägs om...nu? Fast ni kanske har viktigare saker för er, som att vila eller äta...
  4. "Får vi indikationer på att paret fortfarande kan vara vid liv kommer helikoptern tillbaka när det ljusnar." Så ni tänkte alltså vänta till någon annan hittat dem åt er, för att sedan komma tillbaka? Vilka hjältar. Jag ger er en stående ovation för ert engagemang. Verkligen. Idioter.
Om någon skulle överlevt en sån här olycka så är det just den här mannen. Han skulle kunna överleva ett år på en öde ö med endast kottar och bark att äta. Det känns som ett sånt jävla svek att man bara ger upp på honom. Hela den här så kallade "räddningsaktionen" är som ett enda stort skämt. Men just idag känns det fan så mycket lättare att gråta än att skratta åt det.
 Om du fortfarande är vid liv, fortsätt kämpa och visa alla hur fel de har. Och om du inte är det, seglar ni säkert tillsammans på ett annat hav någon annanstans.♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0