Bomserie i trav

Nu är jag hemma från stallet igen! Cavalettiserien gick faktiskt riktigt bra när jag "satt fast" bommarna. Freja är nog inte van vid såna här övningar så det var bra att jag inte gjorde det mer komplicerat än det redan var. Första gången var hon tvungen att stanna mitt i serien för att fundera över var hon egentligen hade fötterna, hahaha... Men det tycker jag är bra, då fick jag ett kvitto på att det är den typen av träning hon behöver. De sista gångerna flöt hon igenom och touchade inte en enda bom! Det ni!
Min ytterst avancerade övning. Jag hade ställt serien i mitten av ridbanan för att kunna rida på en 8-volt där hon fick gå på böjt spår på de båda volterna och sedan rakrikta sig över bommarna. Enligt en vanlig avståndstabell ska det vara 1.30m mellan bommarna, men då de var upphöjda och Freja tar ponnysteg så minskade jag ner det ganska mycket. Jag gissar på att det var 80-90cm mellan bommarna, och det passade henne ganska bra. Syftet var ju inte att hon skulle ta ut steget, utan snarare att hon skulle vänja sig vid bomserier och börja lyfta på fötterna. Man ska inte göra allt för komplicerat i början :)
 
När jag gick ut i hagen för att hämta Freja skrattade jag lite för mig själv. Folk fnyser åt oss ryttare som håller på med en "lyxig glamoursport". Är det bara jag som inte ser det glamourösa i att mina nytvättade ridbyxor ser ut såhär efter att ha hämtat en häst i hagen?
Då har jag inte ens börjat med själva sportdelen. Det är bra att folk vet vad de pratar om :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0